Archive for februarie, 2017

Declaraţiile preşedintelui Senatului, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, referitoare la decizia Curții Constituționale a României din 27 februarie 2017

marți, februarie 28th, 2017

Aş dori să fac câteva considerente pe marginea deciziei luate astăzi de Curtea Constituţională, ca urmare a sesizării pe care am adresat-o, în legătură cu conflictul interinstituţional provocat de demararea anchetei de către DNA, la nivelul Guvernului, în legătură cu modul în care a fost adoptată Ordonanţa Guvernului, Ordonanţa de Urgenţă numărul 13. (more…)

https://www.youtube.com/watch?v=jNqpNyM8Gnc

duminică, februarie 26th, 2017

Fără comentarii.

starea natiei

Analiză comparativă între protestele din 2015 și cele din 2017

sâmbătă, februarie 25th, 2017

Trebuie să medităm mai mult asupra a ceea ce ni se întâmplă. Și de aceea traumele rămân nelecuite și ne apasă , ca un blestem. Multe din întâmplările istoriei recente au rămas neelucidate. Ne prefacem că le uităm și credem că asta rezolvă problema. Când de fapt, ceea ce crezi că s-a lecuit prin uitare sau prin neînțelegere, se întâmplă din nou. Și, de aceea, tranziția pare un fel de barcă cu o singură vâslă care, oricât de vârtos ai vâsli, se învârte și mai abitir în cerc.

Să ne gândim o clipă la cele două ample mișcări de protest din ultimii ani. Ce au ele în comun și ce le deosebește? Poate că răspunsul la aceste două întrebări ne va ajuta să înțelegem ce și de ce ni se întâmplă.proteste tricolor (more…)

Comisiile juridice și Comisia pentru controlul SRI trebuie să cerceteze acest subiect

vineri, februarie 24th, 2017

https://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/am-prins-o-pe-kovesi-iata-protocolul-piccj-sri-are-numarul-003064-din-4-02-2009-si-a-fost-semnat-cand-procuror-general-era-laura-kovesi-in-baza-lui-dna-si-sri-au-instrumentat-ilegal-in-parteneriat-dosare-penale-ofiterii-sri-cereau-procurorilor-sa-nu-puna-

Scuzați pauza, timp de trei zile blogul a fost impracticabil din motive necunoscute

vineri, februarie 24th, 2017

In numai cinci ani, trei mari edituri de limbă germană publică romanul „Cartea șoaptelor”!

miercuri, februarie 22nd, 2017

Romanul Cartea șoaptelor (Buch des Flusterns) a apărut în limba germană, traducere semnată de Ernest Wichner, în toamna anului 2013 la editura vieneză Paul Zsolnay, una dintre editurile de mare tradiție din spațiul de limbă germană. Prin publicarea romanului, editura Paul Zsolnay, care fusese, în perioada interbelică, editoarea scrierilor cunoscutului scriitor expresionist german Franz Werfel, voia să marcheze împlinirea a optzeci de ani de la apariția celebrului roman Cele patruzeci de zile de pe Musa Dagh, socotind Cartea șoaptelor o a doua epopee a genocidului armean, pe măsura capodoperei lui Franz Werfel.buch des flusterns (more…)

Errare humanum est, perseverare diabolicum.

luni, februarie 20th, 2017

Am pentru dumneavoastră o veste bună și una proastă. Vestea bună este că, în sfârșit, toate partidele, inclusiv PNL, s-au convins, că, măcar în plan legislativ, e nevoie de o reformă a Justiției. Vestea proastă, cel puțin pentru liberali, este că cel care se va ocupa, din partea PNL, de elaborarea proiectului de Cod Penal, nu este altul decât … Cătălin Predoiu, cel care a fost, în calitate de ministru al justiției, răspunzător pentru actualul Cod Penal, adoptat în anul 2009, de către Guvernul Boc. (more…)

Întreb persoanele care, chiar și în condițiile tulburi ale României de azi, se încăpățânează să-și țină capul pe umeri: cum e posibil ca, timp de douăzeci de ani, primarii și viceprimarii Timișoarei să vândă ilegal aproape o mie de apartamente fără ca nimeni să afle???

sâmbătă, februarie 18th, 2017

Fostul primar,Gheorghe Ciuhandu, și actualul primar, Nicolae Robu, împreună cu viceprimarii lor, sunt acuzați că ar fi vândut ilegal 967 (nouă sute șaizeci și șapte!!!) de apartamente în Timișoara, majoritatea în orașul vechi, în perioada 1996 – 2015 (!!!). (more…)

Vă invit la Pitești, miercuri, 22 februarie 2017, orele 17,00, pentru lansarea „Copiilor războiului”

joi, februarie 16th, 2017

Afis Copiii razboiului-2

#rezist! Unde dai și unde crapă: Fostul primar craiovean, Antonie Solomon, achitat pentru abuz in serviciu, in lipsa redefinirii acestuia

miercuri, februarie 15th, 2017

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, ieri, să-i achite pe Antonie Solomon, fost primar al municipiului Craiova, Nicoleta Miulescu, secretara primăriei, și Liana Grigorie, fost consilier juridic, trimiși în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu. În acest dosar, anchetatorii au reținut că cei trei inculpați au retrocedat ilegal o clădire de pe bulevardul Nicolae Titulescu, în care a funcționat în anii ‘50 Casa Copilului. (more…)