Archive for martie, 2017

Ponoasele pe care le trage Moldova din cauza Guvernului tehnocrat. Studiu de caz – Spitalul Regional Iași

joi, martie 30th, 2017

La sfârșitul lunii noiembrie 2016 Guvernul a semnat Memorandumul prin care se propune aprobarea Acordului de consultanță dintre Ministerul Sănătății și Banca Europeană de Investiții (BEI) privind finanțarea consultanței legate de construcția a trei spitale regionale (Iași, Craiva , Cluj-Napoca). Urmează ca, până în luna octombrie 2017, consultanții să-și încheie expertiza și să se treacă la construcția propriu-zisă. (more…)

Tudorel Toader a arătat Ministerului Public cartonașul galben.

miercuri, martie 29th, 2017

Cel care proslăvesc Procuratura și pe șefii ei, scandându-le numele în piețele publice, au fost indignați că această evaluare a avut loc. Cei care acuză abuzurile procurorilor au fost dezamăgiți, la rândul lor, că nu a fost cerută revocarea șefilor Parchetului General și DNA.tudorel (more…)

În toată vânzoleala asta privind condamnarea Elenei Udrea, nimeni nu a observat că fostul ministru Ariton a fost achitat.

miercuri, martie 29th, 2017

 Toți colegii săi din PNL s-au bulucit să-i voteze ridicarea imunității parlamentare ca fost ministru, fără să se ostenească să citească referatul procurorilor. Iată ce declară acum Ion Ariton: „Sunt, de fapt, foarte nemulțumit. Eu știam ce am făcut. Trei ani de zile am pierdut totul din cauza unor acuzații nedrepte. De aceea nu mă pot bucura acum, pentru că eu nu am avut ce să caut și să fiu târât în acea mocirlă“.
Dar cui îi mai pasă de așa ceva? Și cine caută vinovații pentru asta?

ion ariton

 

Clarificări privind referendumul privind familia

marți, martie 28th, 2017

 

Iată două diversiuni ale campaniei lansate, după votul din Parlament privind inițierea referendumului pe această temă, de cei care sunt împotriva definirii familiei drept căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie: (more…)

După trei luni, primul tiraj al „Copiilor războiului” a fost epuizat!

luni, martie 27th, 2017

Editura Polirom va lansa săptămâna următoare un nou tiraj de 1600 ex. al romanului „Copiii războiului”. Primul tiraj, de 2000 de ex., lansat pe piață în luna decembrie 2016, a fost epuizat.

copiii razboiului

Centenarul Marii Uniri găsește poporul român nepregătit pentru sărbătoare.

duminică, martie 26th, 2017

După o sută de ani, România profundă este dezbinată, cronicizată în decalajele dintre provincii și stingheră într-o Europă pe care mai degrabă o stânjenește.

Ar trebui, în 2018, să sărbătorim Reîntregirea. Dar câți români împărtășesc astăzi idealul Reîntregirii?romania mare (more…)

Bedros Krucean din Gherla vă invită să gustați pastramă armenească

duminică, martie 26th, 2017

krucean

Un articol interesant, scris de un cunoscător al artei mitingurilor „spontane”

sâmbătă, martie 25th, 2017

http://www.argumentesifapte.ro/2017/03/23/hipsteri-contra-stirbi-sau-lupta-de-clasa-la-romani/

Hipsteri contra „știrbi”, sau lupta de clasă la români

S-a scris deja cam tot ce era de scris pro sau contra recentelor manifestații din România, despre entuziasmul tinerilor corporatiști și al angajaților de tot felul din multinaționalele bucureștene, ca și despre cel al unei bune părți a tineretului universitar sau al liceenilor adunați la Piața Victoriei.

(more…)

Câteva considerații cu privire la comportamentul unor cetățeni români pe nume Macovei, Liiceanu și Avram, în fața instanțelor europene

joi, martie 23rd, 2017

1. În România, în decembrie 2016, au avut loc alegeri libere și corecte. Cei care au câștigat alegerile nu au fost și cei care le-au organizat, astfel încât nu pot fi suspectați de fraudă. Așadar, actuala coaliție de guvernare, PSD – ALDE, este pe deplin legitimă. (more…)

Vă aștept vineri, 24 martie a.c., la Baia Mare pentru prezentarea romanului „Copiii războiului”!

marți, martie 21st, 2017

lansare baia mare