Archive for mai, 2017

Începem să ne eliberăm, în sfârșit, de complexul turcesc?

marți, mai 30th, 2017

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21791263-iohannis-axa-rusia-turcia-iran-complica-tabloul-securitate-din-marea-neagra.htm

Multumesc prietenilor de la TvR Cluj pentru acest reportaj despre „Copiii războiului”

marți, mai 30th, 2017

Când memoria e tot ce ne mai rămâne

duminică, mai 28th, 2017

După patruzeci de zile de reculegere, sufletul părintelui arhimandrit Zareh Baronian se îndreaptă către cer. Prietenul meu Onnig Ghiulezian ne trimite din Los Angeles acest album cu fotografii ale unei vieți aproape apostolice.

 

Limpezirea apelor în ALDE

duminică, mai 28th, 2017

Nu cred că știrile despre „demisiile în masă” din ALDE și formarea unui nou partid pe structura (era să zic scheletul) fostului Partid Conservator dau celor din ALDE vreun alt sentiment decât cel de limpezire a apelor, după o lungă perioadă de confuzie și neîncredere care, cu siguranță, a avut un impact negativ asupra rezultatelor noastre în anul electoral 2016.

O știre șocantă: în anul 2016, Germania a cheltuit pentru refugiați de două ori mai mult decât a cheltuit România pentru pensionari!!!

sâmbătă, mai 27th, 2017

Potrivit Ziarului Financiar, Germania a cheltuit în anul 2016 20 de miliarde de euro pentru refugiați. Iar potrivit site-ului Ministerului Fiantelor Publice, Fondul de pensii de anul trecut a fost de 52 miliarde de lei, adică vreo 11 miliarde de euro. Ca să vezi…

Merkel Visits Migrants' Shelter And School

De ce era nevoie de atâtea becuri? Cine citea?! :)

joi, mai 25th, 2017

http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/cazanciuc-explica-accesul-consilierului-sau-in-arhiva-sipa-un-bec-se-defectase-731120

Vă invit vineri, 26 mai 2017, ora 18,00, in Aula Mihai Eminescu a Universității Al.I.Cuza din Iași, la un recital de poezie.

joi, mai 25th, 2017

extraordinar-Varujan-421x600

In legătură cu acest SIPA (Serviciul Independent de Protecție și Anticorupție), transformat în DGPA (Direcția Generală pentru Protecție și Anticorupție), s-ar putea face câteva comentarii.

miercuri, mai 24th, 2017

- Cum poate un serviciu să se numească independent când e în subordinea unei direcții generale?

- Care a fost logica prin care s-a trecut de la protecția deținuților la protecția magistraților?

- Ce se înțelege în acest caz prin „protecție”?

- Prin ce metode se realiza urmărirea magistraților, pentru a fi „protejați” și pentru a se constata că sunt anticorupți?

- Cine se ocupa de urmărirea magistraților?

- Nu cumva Parchetul Național Anticorupție (devenit ulterior Direcție Națională Anticorupție) a fost înființat pentru „protecția” și anticorupția oamenilor politici, pe aceeași logică pentru care SIPA (DGPA) a fost înființat pentru „protecția” și anticorupția magistraților?

sipa

Se apropie de Podul Mirabeau inca o scadență sinucigașă a poeziei românești?

marți, mai 23rd, 2017

În anul 1946, poetul român Ilarie Voronca s-a sinucis, aruncându-se în apele Senei, de pe Podul Mirabeau.

După 24 de ani, în anul 1970, poetul român Paul Celan s-a sinucis aruncându-se în apele Senei, de pe Podul Mirabeau.

După alți 24 de ani, în anul 1994, poetul român Gherasim Luca s-a sinucis, aruncându-se în apele Senei, de pe Podul Mirabeau.

După alți 24 de ani, Doamne, în anul 2018, va mai avea oare poezia română o nouă întâlnire sinucigașă cu Podul Mirabeau?

podul mirabeau

Cât e de realist să considerăm ca, într-o bună zi, România ar putea deveni a șaptea putere economică a Uniunii Europene?

marți, mai 23rd, 2017

Cât e de realist să considerăm ca, într-o bună zi, România ar putea deveni a șaptea putere economică a Uniunii Europene?

Dacă la sfârșitul celui de-al doilea război mondial jocuri politice care s-au făcut peste capul nostru nu ne- ar fi împins în spatele Cortinei de fier, România ar fi putut fi astăzi cea de-a șaptea putere economică a Europei. Patru decenii și jumătate de comunism au creat, prin utilizarea unui model economic neadecvat, decalaje importante față de media Uniunii Europene. E posibil ca aceste decalaje să fie înlăturate într-o perioadă mult mai scurtă decât cea in care ele au fost create. Dovadă este evolutia parității puterii de cumpărare. Comparativ cu media europeană, PIB-ul pe locuitor în România, exprimat la paritatea puterii de cumpărare, se afla în 2005 la 34,2% din media UE, dar în 2015 a crescut la 56,6%.
E drept că acum suntem abia pe locul 17 (16 fără Marea Britanie). Păstrând acest ritm am putea să depășim până la sfârșitul deceniului Cehia și Grecia. Se pregătește Finlanda 

a saptea putere