Archive for iunie, 2017

ALDE, avertisment oficial pentru PSD în Parlament. Condiţie pentru Guvernul Tudose

joi, iunie 29th, 2017

Coaliţia PSD-ALDE este într-un moment delicat, din cauza noului program de guvernare. În şedinţa de vot pentru Guvernul Tudose, în plenul Parlamentului, deputatul ALDE a avertizat oficial PSD să nu ia o măsură curprinsă în noul program.

“Orice modificare a cotei unice sub semnul creşterii, indiferent cum îi spune, nu va găsi în ALDE un partener”, a declarat Vosganian. În schimb, reprezentantul ALDE a susţinut că partidul său este deschis la ideea unei scăderi a cotei, chiar şi în trepte.

Averitsmentul vine după publicarea noului program de guvernare, în care este prevăzută o trecere de la impozitul pe profit, cu cota unică de 16%, la impozitul pe cifra de afaceri, cu mai multe praguri.

http://www.stiripesurse.ro/alde-avertisment-oficial-pentru-psd-in-parlament-conditie-pentru-guvernul-tudose_1204948.html

top iasi

Tot o invitație :)

miercuri, iunie 28th, 2017

Ne vedem azi , 28 iunie 2017, ora 15,15, în direct la TvR 1. Vorbim, împreună cu fiica mea, Armine, despre dramatizarea Staipelochian a Cărții șoaptelor.

armine si varujan

Invitație

miercuri, iunie 28th, 2017

Vă invit azi, 28 iunie 2017 ora 18,00, la Aula Palatului Cantacuzino unde tinerii interpreți Mihaela Pletea, Maria Chifu, Olga Podobinschi și Ana Chifu vor prezenta, printre altele, trei lieduri compuse de Mihaela Vosganian pe versurile mele incluse în volumul Portret de femeie.

19437556_10213146954087646_6879099783592239535_n

Nedumerire

luni, iunie 26th, 2017

Eu nu înțeleg  această campanie duse împotriva candidatului de prim-ministru. După mai bine de un deceniu de decimare, compromitere, înfiltrare și intimidare a clasei politice, ați fi vrut un Mihail Kogălniceanu pe post de candidat?

kogălniceanu

Sfântă ipocrizie sau despre diferența dintre votul la vedere și votul la ședere :)

duminică, iunie 25th, 2017

Distinșii noștri colegi de la PNL și USR ne-au acuzat că votul la vedere arată că ALDE și PSD îngrădesc libertatea de opinie. O, sfântă ipocrizie!!! Dar votul la ședere ce fel de libertate de opinie înseamnă? A interzice propriilor parlamentari să voteze este, după opinia mea, o mult mai strașnică îngrădire a libertății de opinie. Când votezi – la vedere sau nu – poți să votezi cum vrei, așa cum, de altfel, au și făcut mulți parlamentari. Cu mâna poți pune bilele cum dorești. Cu șezutul, însă, pironit pe scaun, nu poți să votezi decât într-un singur fel. Așadar?

pnl-motiune-de-cenzura

Yale University Press: „Cartea șoaptelor – un fenomen internațional”

sâmbătă, iunie 24th, 2017

Prestigioasa editură americană Yale University Press a început campania de promovare a versiunii în limba engleză a Cărții șoaptelor, versiune tradusă de Alistair Ian Blyth și care va apărea la începutul anului viitor.

http://yalebooks.co.uk/display.asp?k=9780300223460
Iată și coperta cărții:

the book of whispers

Îl suspectez pe Mugur Isărescu că se inspiră din postările mele de pe blog :)

sâmbătă, iunie 24th, 2017

Iată ce am postat în data de 11 iunie 2017: Înțeleg că susținerea, în condiții excepționale (în anul 2008 prețul petrolului și cel al gazelor naturale au atins recorduri postbelice), a producției naționale de îngrășăminte chimice a fost un lucru rău. Înțeleg, de asemenea, că e mai bine acum, când nu mai producem îngrășăminte, când mai multe mii de oameni și-au pierdut locul de muncă și orașe precum Făgăraș sau Victoria sunt la limita supraviețuirii. Iar cei care, ca mine, cred că banii românilor trebuie, pe cât posibil, să ofere salarii pentru muncitorii români și nu pentru muncitorii ucraineni, ruși sau turci, trebuie amenințați cu pușcăria.”

Iată ce declară Mugur Isărescu în 21 iunie 2017: Importurile cresc mai repede decât exporturile de doi ani, este clar că economia este uşor dezechilibrată. Prin finanţarea consumului, finanţăm locuri de muncă în exterior. ”

isărescu vosganian 

 

Intervenția mea la moțiunea de cenzură

joi, iunie 22nd, 2017

Dacă nu am fi avut un grup al minorităților naționale în Parlament, moțiunea tot ar fi trecut!

joi, iunie 22nd, 2017

Am citit pe Facebook și am auzit tot felul de vorbe cu năduf la adresa minorităților naționale cum că prezența și votul lor în Parlament a salvat PSD-ALDE de la înfrângere, asigurând depășirea pragului de 233 de voturi. Pe bune??? Sunteți siguri că e așa???

minorități naționale (more…)

Îmi pare rău că l-am pus pe domnul Remus Borza într-o situație stânjenitoare

miercuri, iunie 21st, 2017

În finalul discursului pe care l-am susținut în fața Camerelor Reunite ale Parlamentului cu prilejul dezbaterii moțiunii de cenzură împotriva lui Sorin Grindeanu (că de Guvern nu mai putea fi vorba), am declarat că ALDE este prezent în sală cu toți parlamentarii săi și că ei vor vota moțiunea de cenzură. Mă bazam pe faptul că parlamentarii ALDE semnaseră textul moțiunii și că la întâlnirea pregătitoare a Biroului Permanent ALDE din preziua dezbaterii niciunul nu ridicase vreo obiecție la susținerea ei prin vot.

M-am înșelat, însă. E drept că toți erau prezenți, dar nu toți au votat pentru moțiune. Nici nu mi-am terminat bine discursul, că domnul Remus Borza a ieșit din sală și a declarat televiziunilor că nu va vota moțiunea. Îmi cer scuze că n-am prevăzut schimbarea bruscă de atitudine a colegului meu de bancă și, astfel, pentru o clipă, l-am pus într-o situație stânjenitoare față de cei cărora le făcuse alte promisiuni. Dar Remus Borza a gestionat rapid situația și și-a liniștit noii tovarăși de drum.