Archive for iulie, 2017

ASE – Promoția 1982

vineri, iulie 28th, 2017

O fotografie din toamna anului 1981, seminarul de doctrine economice contemporane, cu doamna profesoară Sultana Sută Selejan. Ghici care sunt eu :)

1982

Câteva considerații cu privire la execuția bugetară la semestru

joi, iulie 27th, 2017

Deficitul bugetar pe șase luni nu este îngrijorător în sine ( 6,2 mld lei sau 0,77% din PIB). Îngrijorătoare sunt tendințele din spatele acestor cifre.

Întâi de toate, evoluția deficitului bugetar în luna iunie care, a crescut, față de luna mai, cu 4 miliarde de lei. Dacă deficitul era 0,27% din PIB în mai, el a crescut, iată, cu 0,5% din PIB, tendință care nu mai poate fi continuată. (more…)

Vă așteptăm, între 28 și 30 iulie la Festivalul „Strada Armenească” din București, care are loc pe … Strada Armenească :)

miercuri, iulie 26th, 2017

https://web.facebook.com/StradaArmeneasca/videos/848055595341881/

Klaus Iohannis omagiază eroii martiri armeni din Războiul pentru Întregirea Neamului

luni, iulie 24th, 2017

 „La Mărăști, ca și la Mărășești și Oituz — românilor li s-au alăturat, în luptă, în sacrificiu și victorie, pentru țara care devenea din ce în ce mai mult și patria lor, evrei, romi și armeni.”

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut marți, 18 iulie a.c., la Mausoleul Mărăști, județul Vrancea, o alocuțiune în cadrul ceremoniei militare desfășurate cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la luptele purtate de Armata României în Primul Război Mondial.

gabriel pruncu (more…)

Scrisoare deschisă către domnul Augustin Lazăr, Procuror General

luni, iulie 24th, 2017

Domnule Procuror General,

 

În ultima perioadă, o campanie insistentă și, adesea, agresivă încearcă să prezinte Europei imaginea unei Românii profund corupte, în care acest flagel ia tot mai multă amploare.

Pentru ca o țară să fie profund coruptă, există o condiție obligatorie, și anume aceea ca Guvernul să fie, la rândul lui, corupt. Pentru a vedea care este actualitatea, în ce privește tendințele corupției la nivel guvernamental, vă propun să ne reamintim de obsesivele interogații de acum aproape trei decenii: „Ce ați făcut în ultimii cinci ani?” și să evaluăm activitatea Guvernelor succesive din 2012 încoace. S-au perindat, de atunci, pe la Palatul Victoria cinci prim-miniștri (Mihai Răzvan Ungureanu, Victor Ponta, Dacian Cioloș, Sorin Grindeanu și Mihai Tudose) și un număr de circa o sută de miniștri. (more…)

A propos de schimbul de steaguri

sâmbătă, iulie 22nd, 2017

Conducerea Forumului Civic al Romanilor din judetele Covasna, Harghita si Mures isi exprima regretul ca presedintele Klaus Iohannis, care a fost saptamana aceasta intr-o vizita de lucru in HarCov, nu a alocat timp si unei intalniri cu reprezentantii romanilor din aceasta zona, in care sunt minoritari.

Liderul Forumului, prof. univ. dr. Ioan Sabau-Pop, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, ca ar fi fost de importanta majora ca presedintele sa fi fost informat si sa cunoasca direct de la sursa “problemele grave, de discriminare etnica, de deznationalizare, (…) de epurare la care este supusa populatia romaneasca de catre unele autoritati si lideri locali”.
(more…)

Inventarea roții la români

sâmbătă, iulie 22nd, 2017

Iată ce citim pe news.ro: „Vicepreşedintele PNL Florin Cîţu i-a trasmis, sâmbătă, o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis în care îi ”solicită respectuos” să facă demersurile necesare pentru a demara proiectul privind Pactul Naţional pentru Dezvoltarea Infrastructurii României (PNDIR), precizând că ţara are nevoie urgentă de un proiect naţional pentru infrastructură ”desfăşurat sub auspiciile” şefului statului.”

Așadar, potrivit d-lui Cîțu, ca să urgentăm dezvoltarea infrastructurii, trebuie să alcătuim o comisie care să lucreze vreo doi ani la alcătuirea unui nou plan. Și asta sub auspiciile președintelui Iohannis, auspicii sub care, până în prezent, nu s-a alcătuit niciun plan pentru nimic. (more…)

Ciudată reacție din partea Administrației Prezidențiale de Ziua Aviației Române!

joi, iulie 20th, 2017

Înțeleg că Ministerul Apărării a omis (?) să invite, de Ziua Aviației Române, pe președintele Iohannis la festivități. În replică, acesta nu a trimis coroane de flori la Monumentul Eroilor Aerului. Totuși, nu văd ce are una cu alta. Martiri sunt martiri, indiferent dacă primim sau nu invitație. Ministerul Apărării nu este un intermediar între noi și martiri. Cine dă – ca la schimbul de fanioane de la meci -steaguri tricolore secuilor poate, dacă iubește cu adevărat simbolurile naționale, să depună și coroane de flori la Monumentul Eroilor Aerului.

http://www.mediafax.ro/politic/video-show-aerian-in-capitala-de-ziua-aviatiei-romane-klaus-iohannis-nu-a-fost-invitat-la-ceremonii-iar-administratia-prezidentiala-nu-a-trimis-coroane-de-flori-la-monumentul-eroilor-aerului-16606192

monumentul eroilor aerului

Interviu despre taxa de solidaritate

marți, iulie 18th, 2017

O supraimpozitare a salariilor este nelalocul ei în România, declară la RFI deputatul ALDE Varujan Vosganian, fost ministru de Finanţe, referindu-se la eventuala taxă de solidaritate. El subliniază că pentru ALDE, “introducerea oricărei formule care să afecteze cota unică în sus este inacceptabilă”.

(more…)

Slavă Domnului că există Casa Regală și ea ne mai oferă prilejul de a purta smokingul într-o Românie republicană!

miercuri, iulie 12th, 2017


Am avut astăzi, 12 iulie 2017, onoarea de a participa, la Castelul Peleș, la un dineu oferit de principesa Margareta celor pe care Alteța Sa Regală i-a numit „prietenii și oamenii de încredere ai Casei Regale”. Evenimentul a fost prilejuit de celebrarea a nouăzeci de ani de la urcarea pe tron a Majestății Sale Regelui Mihai.

https://www.dcnews.ro/regele-mihai-90-de-ani-de-la-incoronare_549689.html

Regele-Mihai-1024x769