Archive for septembrie, 2017

Astăzi (sâmbătă, 30 septembrie) m-am întâlnit cu colaboratorii mei comunicatori din filialele județene ALDE

sâmbătă, septembrie 30th, 2017

Cei mai mulți nu erau încă născuți în decembrie 1989 :)

comunicatori alde

Quod erat demonstrandum :)

vineri, septembrie 29th, 2017

Dacă mai era nevoie să demonstrăm că Guvernarea liberală – pe vremea când Călin Tăriceanu și cu mine conduceam economia României – a fost cea mai performantă dintre toate Guvernele pe care țara noastră le-a avut de la 1859 încoace, iată dovada zdrobitoare: în anul 2008 (potrivit zf.ro) poporul român a atins recordul întregii sale istorii în ce privește consumul de bere – 99 litri/loc !!!

 

Personalități ale Centenarului: Smaranda Brăescu

miercuri, septembrie 27th, 2017


 În 1932, Smaranda Brăescu doboară recordul mondial la săritura cu parașuta, sărind de la înălțimea de 7400 de metri. Pelicula a imortalizat acest salt istoric.

luni, septembrie 25th, 2017

Un stat de drept se bazează pe echilibrul și controlul reciproc al puterilor statului. În România, în ultima vreme, are loc, mai degrabă, o tendință de dezechilibrare și o răfuială între puterile statului.

Răfuială este, de pildă, atunci când suspect pentru comiterea unei infracțiuni devine cine trebuie, când trebuie și cum trebuie, adică printr-o campanie „publicitară” pe măsură.

P.S. Am observat câtă emoție a stârnit postarea mea trecută. Hai, mai bine, așadar, să vorbim (numai) de cât de corupți suntem și ce bună e procuratura care ne apără… Cam asta e concluzia din comentariile voastre la postarea aceea.

chek and balance

Dacă am învăța să suferim cu adevărat, am ști și cum să izbândim

duminică, septembrie 24th, 2017

Români, să privim aceste imagini și să înțelegem de ce ni se întâmplă tot ce ni se întâmplă, de ce unele cancelarii străine ne tratează ca pe niște popoare numai bune de colonizat și de ce văzând ce li se întâmplă altor compatrioți rămânem nepăsători, făcându-ne cruce, pe ascuns, cu limba în cerul gurii de bogdaproste că nu ni s-a întâmplat nouă.

În ianuarie 1969, la Praga, Ian Palach și-a dat foc pentru a protesta față de cotropirea țării sale de către trupele Pactului de la Varșovia. Iată câteva imagini de la funeraliile sale.

https://www.youtube.com/watch?v=M9hxFDtowiQ

În martie 1989, la Poiana Brașov, Liviu Babeș și-a dat foc pentru a protesta față de tirania comunistă. A fost careva dintre noi la înmormântarea lui? Și câți dintre noi l-au pomenit după aceea?

Cartea șoaptelor, invitată de onoare în Polonia

vineri, septembrie 22nd, 2017

În acest final de săptămână (23-24 septembrie), Varujan Vosganian va fi invitatul special al Festivalului de Literatură „Zygmunt Haupt” din Polonia, unde își va prezenta multpremiata Cartea șoaptelor și va discuta cu publicul polonez. Împreună cu editura Książkowe Klimaty, ICR Varșovia sprijină prezența scriitorului român la eveniment, vizând în acest fel larga promovare a literaturii române și a creatorilor români în Polonia. 

joanna

(more…)

A plecat dintre noi unul dintre cei care au învins secolul XX

vineri, septembrie 15th, 2017

Am avut prilejul să întâlnesc câțiva oameni a căror biografie, prin suferințele prin care au trecut, prin provocările pe care le-au înfruntat și prin împrejurările pe care le-au călăuzit, se confundă cu povestea mai ales amară a secolului XX. Unul din aceștia este Mircea Ionescu Quintus. L-am cunoscut îndeaproape, am împărtășit același crez despre mersul lumii și am trăit împreună multe dintre momentele, pe rând sublime ori deprimante, ale ultimelor decenii, dânsul, cum bine vă puteți imagina, cu mai multă cumpătare decât mine. A fost aproape ori de câte ori aveam nevoie de el, a lecuit pe mulți cu povețele sale, nu a rănit pe nimeni cu cuvintele lui, a dat lumii cu mult mai mult decât a primit de la ea.

Dumnezeu să-i dea odihnă și răsplată lui Mircea Ionescu Quintus pentru toate câte le-a îndurat și deznodat pe pământ. A plecat dintre noi tocmai când – și nu numai noi, liberalii – aveam mai multă nevoie de dânsul.

quintus

Cartea șoaptelor – referință literară pentru înțelegerea dramelor secolului XX

vineri, septembrie 15th, 2017

Academia Europeană din Berlin va găzdui sâmbătă, 16 septembrie, ora 20,00 o dezbatere privind romanul Cartea șoaptelor, în prezența autorului. Lectura unui fragment din versiunea engleză – The Book of Whispers -o va avea ca protagonistă pe actrița Armine Vosganian.

http://www.uni-potsdam.de/fileadmin01/projects/hi/aktuelles/veranstaltungen/2017/2017.09.14__Jahrestagung_des_WATS/Program_WATS_2017_last_version0906.pdf

plodig armine

 

Cum se construiește o știre interesantă, dar falsă

miercuri, septembrie 13th, 2017


Cine citește titlul știrii de mai jos este cuprins de fiori pe șira spinării (dacă e susținător al Guvernului) sau de satisfacție (dacă e opozant).

http://www.stiripesurse.ro/ins-recunoa-te-dezastrul-din-guvernarea-psd-deficitul-a-crescut-cu-33prc-fa-a-de-perioada-tehnocrata_1218601.html

(more…)

Românii de peste tot sunt parte a poporului român!

marți, septembrie 12th, 2017

Consider că Uniunea Europeană trebuie să ia atitudine față de Legea educației din Ucraina, care restricționează dreptul minorităților de a învăța în limba maternă. Comisia Europeană este datoare să informeze statele membre despre modul în care se împacă principiile și obiectivele Politicii de Vecinătate și a dimensiunii sale regionale, Parteneriatului estic, parteneriat la care Ucraina este parte, cu această agresiune a Parlamentului de la Kiev îndreptată împotriva drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale.

Faptul că Ucraina este expusă, prin vecinătatea cu Federația Rusă, la un anumit risc de securitate nu trebuie să fie un motiv ca autorităților de la Kiev să li se permită din partea Uniunii Europene astfel de acțiuni inadmisibile îndreptate împotriva minorităților naționale.

Ismail-Festivalul-Folcloric-al-Romanilor-din-Ucraina-defilare-port-popular-600px