Archive for mai, 2018

Mediafax -Varujan Vosganian: Dacă CCR nu e un reper de necontestat, trăim într-o stare de imponderabilitate constituţională

joi, mai 31st, 2018

Vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că CCR este acea ultimă instanţă de necontestat, iar deciziile ei trebuie respectate, considerând că preşedintele Klaus Iohannis trebuia să ia imediat decizia de revocare a Laurei Codruţa Kovesi.

“Am luat act de decizia CCR, care a acţionat în virtutea prerogativelor sale. Nu este prima dată când soluţionează un conflict instituţional. Întotdeauna am respectat decizii CCR, chiar şi atunci când ele se opuneau voinţei a milioane de români, amintesc momentul referendumului de suspendare a preşedintelui Băsescu. Am mers pe ideea că trebuie să existe o instanţă ultimă a democraţiei. Un reper de necontestat, pentru că, dacă nu există un reper, trăim, nu într-un sistem constituţional, ci într-o stare de imponderabilitate constituţională, lipsită de repere”, a declarat Varujan Vosganian, vicepreşedinte ALDE, pentru MEDIAFAX.Vosganian ccr (more…)

Să nu-ți vină să crezi! Marca Arsenie Boca pentru care Poliția confisca bunuri și deschidea dosare penale e o marcă de … patiserie!

marți, mai 29th, 2018

Vă amintiți, poate de postarea mea din 14 mai în care îmi manifestam indignarea în legătură cu acțiunile Poliției din Arad care răscolea magazine și răsturna tarabe în căutarea obiectelor care aminteau, într-un fel sau altul, de părintele Arsenie Boca. pe motiv că pe efigia acestuia există o marcă înregistrată la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Industrială (OUEPI). 
(more…)

Răaspuns la o anchetă a Jurnalului Național, cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la prima apariție

duminică, mai 27th, 2018

Unde eraţi acum 25 ani? Ce făceați? Și care este evenimentul care v-a rămas în minte din 1993?

Acum douăzeci și cinci de ani eram în România, așa cum am fost toată viața. Intram în cel de-al doilea mandat parlamentar, ca deputat din partea Uniunii Armenilor din România și lider al grupului parlamentar al minorităților naționale. Eram decepționat de rezultatul alegerilor din anul 1992, dar încrezător, totuși că lucrurile se pot schimba. Deși nu eram înscris în niciun partid, liderul de atunci al Convenției Democratice din România, Emil Constantinescu, mă prezenta, în turneele în care îl însoțeam prin țară, ca pe unul dintre reprezentanții tinerei generații politice ce promovează democrația. În 1993 am avut și prilejul să-l cunosc îndeaproape pe Corneliu Coposu, care devenise senator. Îmi amintesc că în 1993 România a fost primită în Consiliul Europei și grupul nostrum parlamentar, al minorităților naționale, a jucat un rol important în această decizie. Și-mi mai amintesc că atunci a luat ființă Radio Romantic  :)

jurnalul național (more…)

Adam spune că semăn cu bunica mea Sofia. Dar…

sâmbătă, mai 26th, 2018

iată cât de departe în neam merge asemănarea. Priviți o poză recentă a fiicei mele, Armine.armine 22 mai

Un altfel de nepotism :)

vineri, mai 25th, 2018

Joi, 24 mai 2018, la Muzeul Unirii din Iași, în cadrul unui recital de poezie inclus în Festivalul Internațional Poezia la Iași, am evocat memoria bunicului meu dinspre mamă, Setrak Melichian, așa cum apare ea în versurile mele. În debutul recitalului, cei prezenți au primit și poza de nuntă a bunicului meu împreună cu bunica mea Sofia, poză ce datează din anul 1925.

poza

Comunicat ALDE:DEPUTATUL ALDE, VARUJAN VOSGANIAN, DESPRE PILONUL 2 DE PENSII: „BANII CARE SUNT ACOLO SUNT BANII ROMÂNILOR; ACEȘTI BANI NU POT FI PRELUAȚI LA PILONUL 1 DE PENSII SUB NICIO FORMĂ”

marți, mai 22nd, 2018

Purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a adus marți o serie de clarificări cu privire la discuția apărută în ultimele zile cu privire la Pilonul II de pensii. Liderul ALDE a precizat că banii care sunt la Pilonul II de pensii și care se ridică la o valoare de 9 miliarde de euro sunt banii românilor, iar acești bani nu pot fi preluați la Pilonul I de pensii sub nicio formă, cel puțin nu în actuala Constituție. (more…)

Dl. Klaus Iohannis are o atitudine echilibrată față de Statele Unite ale Americii și Germania.

luni, mai 21st, 2018

După cum urmează:

Dacă Statele Unite și Germania au aceeași opțiune, dl. Iohannis alege Statele Unite.
Dacă Statele Unite și Germania nu au aceeași opțiune, dl. Iohannis alege Germania.

iohannis echilibru

AGERPRES: Deputatul ALDE Varujan Vosganian consideră că încercarea PNL de a implica activitatea procurorilor în disputele publice este una dăunătoare şi periculoasă.

sâmbătă, mai 19th, 2018

Varujan Vosganian a vorbit, vineri, într-o conferinţă de presă la Iaşi, despre acuzaţiile aduse de Ludovic Orban premierului Viorica Dăncilă şi despre faptul că în plângerea penală a liderului liberal există şi o referire la înaltă trădare.

“Dacă faci o acuzaţie de înaltă trădare în perioadă de pace, înalta trădare înseamnă acţiunea în folosul altora. Nu am înţeles din acuzaţiile preşedintelui PNL că doamna Dăncilă ar fi transmis documente secrete cuiva din afara ţării sau a făcut jocul unei Coloane a V-a care funcţionează în România. Aşadar, ar rămâne a doua variantă. Eşti acuzat de înaltă trădare dacă pactizezi cu duşmanii ţării. Ori eu nu ştiu ca noi să fim în stare de război cu SUA sau cu Israelul”, a declarat deputatul Varujan Vosganian. (more…)

Prietena noastră Cris pune o întrebare corectă:

joi, mai 17th, 2018

Să înțelegem de la Klaus Iohannis (via Ludovic Orban) că suntem în război cu Statele Unite și cu Israelul și că, din acest motiv, Viorica Dăncilă, prim-ministru, trebuie acuzată de înaltă trădare? 

32379534_2022332734445939_1971235172472848384_n

Astăzi, în ziua frumoasă a Înălțării Domnului, s-a născut o nouă carte.

joi, mai 17th, 2018

Cuvântul înainte pe care l-am adăugat este, cred, cea mai potrivită prezentare a ei:

„Cele patru nuvele din cuprinsul acestui volum au fost scrise între toamna lui 1986 și primăvara lui 1988. Eram, pe atunci, un tânăr de nici treizeci de ani, cu părul negru și barba în inele, precum arcașii de pe frizele de la Persepolis. Ziua țineam evidențele pentru țevi, rulmenți și curele trapezoidale pentru fabricile de bere, iar seara scriam, după ce închideam cu grijă ferestrele pentru ca țăcănitul mașinii de scris pentru care nu aveam autorizație de la Miliție să nu se audă. Într-o bună zi, plin de emoție, i-am încredințat manuscrisul acesta mentorului meu întru literatură, scriitorul Mircea Ciobanu, editor al Cărții Românești. Le-a citit și mi-a spus că, dacă ar fi după el, le-ar publica. Doar că, potrivit constrângerilor de atunci, oricât ar tăia din povestirile mele, ceea ce rămâne nu poate fi publicat.Statuia comandorului 2 (more…)