Archive for iunie, 2018

Discurs la moțiunea de cenzură, calificat de presă drept „faza zilei” :) și la care aplauzele au durat mai mult decât discursul însuși :)

vineri, iunie 29th, 2018

Nu, doamnă Ana Blandiana, mitingurile de acum din Piața Victoriei nu se aseamănă cu cele din 1990 din Piața Universității!

luni, iunie 25th, 2018

1. Noi, protestatarii din Piața Universității, militam, în primul rând, pentru apărarea drepturilor omului. Nu am auzit niciun protestatar, în niciunul dintre mitingurile din ianuarie 2017 și până acum, să invoce măcar o singură dată drepturile omului.

2. Noi eram de partea victimelor și voiam o justiție onestă. Nu am auzit niciun protestatar de acum să pronunțe numele vreuneia dintre victimele abuzurilor unor magistrați incorecți sau să-i condamne public pe aceștia. Nici un licăr de compasiune la adresa celor care au fost hăituiți ani de zile în procese sau au stat prin pușcării fiind nevinovați. Protestatarii de azi nu sunt solidari cu cei 77 de medici oncologi hăituiți în procese și apoi achitați, cu cei douăzeci de salariați ai Portului Constanța ținuți cu lunile nevinovați prin pușcării , cu cei patruzeci de salariați de la Romgaz luați cu duba de mascați și ținuți șapte ani în cercetări socotite de judecători netemeinice și nelegale etc. etc. Ei sunt, în schimb, solidari cu cei care au comis abuzurile acelea. Ba, mai mult, îi încurajează să continue în același fel. 

blandiana proteste (more…)

Minciuna care ațâță e mai tentantă decât adevărul care te pune pe gânduri.

duminică, iunie 24th, 2018

Veștile sunt precum mâncărurile. Le alegi pe cele care-ți plac mai mult. Chiar dacă (sau poate tocmai pentru că) sunt mai fierbinți și mai piperate. De pildă, textul meu în care explicam că națiunea română trebuie să-și găsească salvarea în întregul ei, și nu pe rând, fiind necesară reformarea tuturor domeniilor (clasă politică, presă, patronate, sindicate, justiție cultură etc.) a avut doar câteva sute de aprecieri și distribuiri. În schimb, interpretarea mincinoasă și oarecum idioată, scoasă din context cum că eu, vezi Doamne, doresc ca prin legile justiției oamenii politici cu probleme penale să se vadă cu toții scăpați – „Nu ne putem salva decât toți odată, nu ne putem salva pe rând” – a avut parte de mii (dacă nu chiar zeci de mii) de distribuiri, amenințări cu moartea, înjurii și alte delicatese de același fel. 

pinocchiooo-620x300
(more…)

Se dedică idioților și/sau ticăloșilor care creează diversiuni

vineri, iunie 22nd, 2018

În ultimele zile a apărut, scoasă din context și răstălmăcită o declarație pe care am făcut-o de la tribuna Parlamentului și care sună așa:    Și care într-o interpretare idioată ori ticăloasă zice că legile justiției trebuie să ne scape pe toți odată, nu pe rând. Iată fragmentul întreg și care dovedește limpede că sensul frazei mele era cu totul altul: „Nu vreți să curățăm această țară, să fim curați și noi, să fie curată și justiția, să fie curată și presa, să fie curat și mediul de afaceri? Fiecare ban câștigat să fie rezultatul trudei asumării efortului și respectării legii. Să nu ne suspectăm unii pe alții că ne vânăm, să vânăm lupi și mistreți, nu cerbi, doar pentru că lupii nu poți să-i agăți pe pereți ca pe trofeu, ci numai cerbii. De aceea, dragii mei, noi susținem aceste modificări și noi susținem o reformă a justiției așa cum susținem o reformă a clasei politice și o reformă a presei, și o reformă a activității sindicale și patronale și o reformă a viziunii în privința omului de cultură. Nu ne putem salva decât toți odată, nu ne putem salva pe rând. Dacă spunem că justiția este infailibilă și că noi toți ceilalți greșim, nu o să ajungem nicăieri”.

Iată și dovada live:

Oare aceasta să fie salvarea României?

marți, iunie 19th, 2018


Întâmplarea face ca locul meu în Camera Deputaților să fie în rândul alăturat membrilor grupului Uniunea Salvați România. De un an și jumătate sunt nevoit să suport toate huiduielile, fluierăturile și tropăiturile lor. Când nu mai suport, mă mut câteva șiruri mai încolo. Uneori, însă, comportamentul lor nu este doar insuportabil, dar și intolerabil. Iată doar două exemple recente. În Comisia de Buget o domnișoară pe nume Chichirău nu s-a sfiit să ne catalogheze pe toți drept imbecili iar una dintre deciziile Biroului Permanent o culme a imbecilității. Astăzi, de pe podiumul Camerei Deputaților, un anume Ghinea (fost ministru pentru relații europene !!!) ne-a adresat tuturor un gest prin care se sugerează, de obicei, sexul oral. Nu mai trebuie să tolerăm așa ceva. Gesturile obscene nu au nicio legătură cu libertatea cuvântului. Și nici insultele. Dacă fiecare ne luăm libertatea de a face orice, se alege praful de libertatea pe care am visat-o cu toții.

captura_de_ecran_din_2018_06_18_la_23_34_44_58978100

O imagine de ansamblu a Sălii Mari a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” cu cei peste o mie de delegați ai Conferinței Teritoriale din data de 16 iunie 2018

sâmbătă, iunie 16th, 2018

alde iași

Cred că unele formațiuni politice încearcă pervertirea tinerei generații…

vineri, iunie 15th, 2018

https://www.dcnews.ro/vosganian-barna-scandal-uria-in-parlament-erban-nicolae-ironie_596462.html

Intervenție la Ora ministrului, invitat Teodor Meleșcanu, ministrul afacerilor externe (luni, 11 iunie 2018)

miercuri, iunie 13th, 2018

Înțeleg că în ultimii nouă ani au fost emise de către Inalta Curte de Casație și Justiție 26 445 mandate de siguranță națională (nu știm câte persoane au făcut obiectul acestor mandate).

marți, iunie 12th, 2018

Am putea ști câte din aceste mandate s-au finalizat cu inculpări și condamnări?

inalta-curte-de-casatie-si-justitie

Alianța dintre ALDE și PSD e nepotrivită, spun peneliștii.

luni, iunie 11th, 2018

Știți cumva cine e domnul din comentariul și imaginea de mai jos, care se salută călduros cu Liviu Dragnea?

dragnea orban

https://psnews.ro/fratia-inelului-orban-si-dragnea-tovarasi-in-2009-pentru-geoana-foto-215407/