Archive for iulie, 2018

Domnule senator Florin Cîțu, îmi manifest speranța că veți șterge de pe Facebook această rușinoasă postare. Vă înțeleg elanurile, căci sunteți mai nou în politică, dar, pe viitor, când vă mai cuprind astfel de elanuri, nu le scrieți nici măcar pe gardurile întunecoase, păstrați-le pentru dumneavoastră.

marți, iulie 31st, 2018

Asistăm la o degradare fără precedent a vieții publice. Obscenități care altădată puteau fi văzute doar pe pereții toaletelor publice sau pe gardurile mahalalelor ajung să fie folosite, într-o atmosferă plină de entuziasm, drept sloganuri politice. Iar faptul că atari obsenități sunt încurajate și propovăduite chiar de lideri politici arată că, în ce privește morala publică, s-a ajuns într-un spațiu al imponderabilității morale în care nu mai există niciun reper, nicio limită.audi (more…)

PSnews.ro: Prima reacție de la vârful ALDE privind candidatul UNIC la președinție

luni, iulie 23rd, 2018

PSnews.ro a obținut luni PRIMA reacție de la vârful Alianței Liberalilor și Democraților în ceea ce privește candidatul UNIC al coaliției PSD-ALDE la președinția României în alegerile din anul 2019.

Astfel, vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian – purtătorul de cuvânt al partidului – a declarat luni pentru PSnews.ro că „orice soluție rămâne deschisă”: adică inclusiv varianta candidatului comun și cea a unor candidați separați. (more…)

Ce ne spune Google despre Iohannis și protocoalele secrete

joi, iulie 19th, 2018

Protocoalele secrete încheiate între SRI și instituțiile reprezentative din Justiție și Ministerul Public constituie încălcări grave ale Constituției, restrângând abuziv drepturile cetățenești. Raportul preliminar al Comisiei de la Veneția se referă pe larg la această chestiune.

Am căutat pe Google „Iohannis – protocoale secrete”. Iată singura remarcă pe care președintele României, garantul Constituției și al respectăriidrepturilor fundamentale ale omului o face (în 25 aprilie a.c.) despre acest subiect: „Nu am comentat protocoalele şi nu o să încep astăzi. Eu cred că cei care au semnat astfel de protocoale trebuie să şi le susţină sau să le denunţe sau să le explice. Dar acest rol nu pot să-l am eu. Niciunul dintre aceste protocoale nu a fost încheiat pe vremea mea” (!?!) Cu alte cuvinte, protocoalele pot fi bune, pot fi rele, eu nu știu, nu e treaba mea, România dinainte de decembrie 2014 nu mă privește, cine le-a semnat să se spele pe mâini cu ele. Tare, nu?

De obicei nu răspund pamfletelor care îmi sunt adresate, dar, pentru că domnul Liviu Pleșoianu îmi e realmente simpatic, o să spun câteva cuvinte legate de o anumită indignare a sa.

marți, iulie 17th, 2018

1. Domnia sa e surprins că față de Ordonanța 7/2013 care a fost dată în timpul mandatului meu de ministru al economiei, acum, când ordonanța se dezbate în Parlament, am o altă opinie. Amintesc domnului Pleșoianu că în timpul mandatului meu, ca ministru al economiei, nu aveam în responsabilitate sectorul energetic, el aflându-se integral în responsabilitatea ministrului-delegat pentu energie Constantin Niță (PSD). 
(more…)

Câteva extrase de presă după declarațiile de la finalul Biroului Politic Executiv ALDE de luni, 16 iulie 2018

luni, iulie 16th, 2018

Varujan Vosganian: ALDE nu e promotorul unei OUG pentru graţiere …

Mediafax-În urmă cu 2 ore
Varujan Vosganian: ALDE nu e promotorul unei OUG pentru graţiere. Nu va fi subiect pe agenda Guvernului/ Legea Off-shore ne-a pus într-o …
Varujan Vosganian (ALDE) pune cruce unei OUG pe amnistie și …
stiripesurse.ro (Comunicat de Presă)-cu 19 minute în urmă
Vosganian: Propuneri legislative ale parlamentarilor ALDE sunt …
Citate foarte frecvent-News.ro (Comunicat de Presă)-cu 53 minute în urmă

Varujan Vosganian, lider ALDE: Nu noi suntem iniţiatorii unei OUG pe …

Revista 22 (Comunicat de Presă)-cu 20 minute în urmă

Iată și versiunea în limba sârbă a Cărții șoaptelor, pe care o datorăm Editurii Laguna din Belgrad, precum și traducătoarei Daniela Popov Jovanovici

joi, iulie 12th, 2018

knjiga_sapata-varuzan_vozganjan_v

Vosganian: „Președintele Iohannis nu avea de ales” (AGERPRES)

luni, iulie 9th, 2018

Decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, este o consecinţă firească a deciziei Curţii Constituţionale, iar preşedintele Klaus Iohannis “nu avea de ales”, a declarat luni, pentru AGERPRES, deputatul Varujan Vosganian, purtător de cuvânt al ALDE.

“ALDE consideră că decretul de revocare este o consecinţă firească a deciziei Curţii Constituţionale. Preşedintele Klaus Iohannis nu avea de ales, pentru că, în ciuda tuturor ezitărilor şi tergiversărilor sale, ştia că nerespectarea unei decizii a Curţii Constituţionale nu ar fi fost privită cu ochi buni de nicio instanţă juridică sau politică din ţară sau din străinătate. Din acest motiv, considerăm că această decizie de revocare trebuia luată imediat după pronunţarea deciziei Curţii, pentru că asta ne-ar fi scutit de o perioadă de dispute şi de ipoteze care nu au avut alt rost decât să agite spiritele şi să irosească energiile politice ce pot fi canalizate în altă parte”, a susţinut Vosganian.

https://www.agerpres.ro/politica/2018/07/09/vosganian-revocare-kovesi-presedintele-klaus-iohannis-nu-avea-de-ales–141842

De ce trebuie modificat Codul Penal. Iata un exemplu:

duminică, iulie 8th, 2018

Un roman din Radauti a fost condamnat la 225 de ani de inchisoare, prin cumul de pedepse, dupa ce fusese condamnat la 3 ani pentru inselaciune. Va executa 30 de ani, pedeapsa maxima prevazuta de legea penala. Un altul, deunazi, primise, prin cumul vreo optzeci si ceva de ani, din care urmeaza sa execute 23, pentru o pedeapsa principala de un an si jumatate. Un hot care buzunareste pasagerii dintr-un autobuz ar putea lua, prin cumul de pedepse, dat fiind ca a cumulat martuntisul din mai multe buzunare, cam cat pentru omor deosebit de grav. Felul in care este prevazut cumulul de pedepse in Codul Penal naste tot felul de anomalii care trebuie corectate.

 

http://www.mediafax.ro/social/un-roman-a-fost-condamnat-la-225-de-ani-de-inchisoare-cum-s-a-ajuns-la-aceasta-sentinta-semnificativa-si-cat-timp-va-petrece-de-fapt-dupa-gratii-17347185

Nostim, nu-i așa?

miercuri, iulie 4th, 2018

Klaus Iohannis intenționează să conteste la Curtea Constituțională Codurile (penal și de procedură penală) adoptate de Parlament. Deși probabil că din nou îi va lua mult timp să citească motivările Curții și să le înțeleagă  :)  De aplicarea lor, ce să mai vorbim…

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/klaus-iohannis-sustine-declaratii-de-presa-live-14-40.html

Tocmai a apărut o antologie a poeziilor mele în limba germană cu titlul „Auf unseren Spuren” (Pe urmele noastre). Mulțumiri poetului Christian W. Schenk și Editurii Dionysos pentru traducerea și editarea volumului

luni, iulie 2nd, 2018

schenk traducere