Archive for septembrie, 2018

E important să se evalueze tot ce s-a întâmplat în anii în care binomul SRI – DNA a funcționat.

marți, septembrie 25th, 2018

Toate interceptările excesive, toate abuzurile celor care răstălmăceau și fabricau dovezi, care hărțuiau cu anii în anchete oameni nevinovați s-au bucurat de protecția celor doi președinți ai țării, Băsescu și Iohannis, de susținerea necondiționată, chiar de elogiul pe care l-au făcut unele partide politice, au fost încurajate de o inexplicabilă susținere din străinătate și de un anumit curent de opinie în plan internațional, creat de unele personaje cu legături la București. Cei responsabili de toate aceste abuzuri și-au făcut de cap crezând că nimeni nu o să îi tragă vreodată la răspundere.

cifrele-interceptarilor

(more…)

Marile terapii ale secolului XXI

luni, septembrie 24th, 2018

Ca formă de rezistență, terapia sexuală începe să fie înlocuită de terapia holotropică. Dacă, până acum, terapeuții au încercat să ne convingă că înjurăturile sunt o rafinată formă de atitudine civică, acum huiduielile vor așterne peste creștetele noastre o agresivitate moderată, non-violentă. Ne-o spune unul dintre principalii terapeuți, Mihai Dide: „ Îmi pare rău, situaţia în care a fost adusă ţara de acest grup infracţional numit PSD ne-a adus la o stare de agresivitate moderată. Nu îndemn pe nimeni să fie violent, dar îi îndemn pe cetăţeni să huiduie pe stradă, în avion, în autobuz, la evenimente publice orice persoană publică care prin deciziile luate de aceştia aduc atingere calităţii vieţii din România.” Așadar, în curând în România se vor auzi madrigale și motete alcătuite din huiduieli. Și poate, de ce nu, Colinde de Crăciun, Stille Nacht în ritmul duios, sacru și, desigur, moderat, non-violent al huiduielilor.

madrigal

Despre deraieri și îndreptări

luni, septembrie 24th, 2018

Răstălmăcirile și titlurile puse cu mâna în ce privește spusele mele sunt preluate de televiziuni și agenții de presă, primesc o largă răspândire pe rețelele de socializare. Rectificările, în care se face apel la textul original, nu stârnesc niciun ecou. Deraierile sunt aplaudate în urale, îndreptărilor li se răspunde cu indiferență.
De unde, oare, această voluptate de a fi mințiți, de unde această vocație a credulității? Și unde ne duce ea, oare?

Idioțenia din fotografia de mai jos pe care Realitatea Tv & Comp o prezintă ca pe breaking news nu are nicio legătură cu textul interpelării mele către primul ministru

joi, septembrie 20th, 2018

20180919_234501Pentru mințile înfierbântate, a promova autostrada Ungheni – Iași – Târgu Mureș pare a fi totuna cu a face praf Guvernul. Cei ticăloși știu că, din păcate, România a devenit țara cititorilor de titluri. Ei vin cu titluri pregătite de-acasă care nu au nicio legătură cu textul pe care îl prefigurează. Și, în ciuda numeroaselor minciuni dovedite, mulți români continuă să cadă în capcana asta.

 

De fapt, interpelarea mea, prin dorința de a colabora în chestiunea Autostrăzii, este o dovadă că susțin acest Guvern. E drept, în anumite condiții pe care interpelarea le prezintă cu claritate. Ceea ce e firesc, căci numai supunerea e necondiționată.

INTERPELARE CĂTRE PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI pe tema Autostrăzii Ungheni – Iași – Târgu – Mureș

miercuri, septembrie 19th, 2018

 „În ultima vreme, doamnă Prim-ministru, observăm că unitatea de măsură a eficienței guvernării a devenit kilometrul de autostradă.În această privință, trebuie să vă mărturisesc că Autostrada Ungheni – Iași – Târgu Mureș se încadrează perfect în acest nou canon al guvernării. Aici, în Moldova, tema acestei autostrăzi revine obsesiv în orice discuție despre calitatea actului de guvernare. Fără demararea efectivă a lucrărilor la această autostradă, va fi destul de dificil să convingem locuitorii Moldovei că Guvernul și-a îndeplinit promisiunile făcute în campania electorală și că, în consecință, merită prețuirea și încrederea lor.”

autostrada

Iată textul complet al interpelării: (more…)

miercuri, septembrie 12th, 2018

image description

Nu e bine, dacă asta e tot ce au înțeles unii lideri politici din violențele din 10 august.

duminică, septembrie 9th, 2018

Domnule primar al Municipiului Iași, Mihai Chirica

sâmbătă, septembrie 8th, 2018

Vă mulțumesc pentru răspunsul prompt, chiar dacă lipsit de conținut, căci nu ați dat nicio lămurire întrebărilor mele. Nu doresc să fac deliciul presei inițiind o polemică cu dumneavoastră, de aceea replica mea va fi scurtă și lipsită de echivoc.
Câtă vreme sunteți susținătorul libertății de expresie, aveți în mine un partener. Însă din clipa în care propovăduiți libertatea de a respecta sau nu legile după bunul plac, ne despărțim. Consider, domnule primar, că dumneavoastră, în calitate de garant al respectării legii în Municipiul Iași, nu aveți, în cazul respectivului afiș, decât două opțiuni: fie răspundeți solicitării mele și indicați, potrivit prevederilor Legii nr. 185/2013, numărul avizului și numele solicitantului, fie, în lipsa unui atare aviz, dați dispoziție Poliției locale să-l dea jos.
Tertium non datur.

https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/scandalul-bannerului-din-piata-unirii-chirica-ii-raspunde-lui-vosganian–199020.html

Stimate domnule primar al Municipiului Iași, Mihai Chirica

joi, septembrie 6th, 2018

Salutăm, pe această cale, modul în care încurajați exprimarea publică a convingerilor ieșenilor, dovadă acest banner care stă de o săptămână în Piața Unirii din Iași, păzit de poliția locală (deși trebuie să vă mărturisesc că, atunci când a observat că este fotografiat – joi 6 septembrie a.c., ora 8,15 – polițistul a șters-o, cu mașină cu tot).

Pentru a umple aceste lacune ale poliției locale, având, așadar, disponibilitatea să ne alăturăm și noi acelora care îl păzesc, vă rugăm, domnule primar, să ne comunicați în baza cărei autorizații șade acest banner în centrul orașului și pe numele cui a fost emisă autorizația. Cu mulțumiri anticipate!

IMG_0460

Priorități și … priorități

miercuri, septembrie 5th, 2018

Rectificarea bugetară este amânată, deja, de o lună pe motivul că bugetele siguranței naționale nu corespund solicitărilor respectivilor ordonatori de credite. Președintețe Iohannis a suspendat ședința CSAT și a ieșit din sală (fără să spună la revedere, din câte am înțeles). Socotesc că educația , sănătatea, infrastructura, cultura, cercetarea ș.a.m.d. sunt cel puțin la fel de importante în destinul unei națiuni membre NATO și UE precum siguranța națională. Prioritățile președintelui Iohannis sunt, însă, evidente, chiar dacă neobișnuite într-o democrație.

csat