Archive for octombrie, 2018

Astăzi, 30 octombrie 2018, Reprezentanța Comisiei Europene la București a organizat o întâlnire cu liderii partidelor politice având ca subiect viitorul democrației.

miercuri, octombrie 31st, 2018

 Am participat împreună cu Ludovic Orban, Dan Barna, Kelemen Hunor, Eugen Tomac și Dacian Cioloș. PSD nu a avut reprezentant. Iată un fragment din cuvântul meu: „La noi, începând cu 2005, s-a întâmplat un lucru incorect din punct de vedere al democraţiei, serviciile de informaţii şi capii procuraturii au trecut o anumită linie roşie în relaţia cu clasa politică. La noi jocul politic nu s-a mai dus intra-muros în Parlament, el a ieşit în afara Parlamentului. Parlamentul trebuie să redevină axul politicii românești.”

http://www.bursa.ro/varujan-vosganian-pentru-depasirea-situatiei-actuale-decizia-politica-trebuie-intoarsa-in-parlame…&s=politica&articol=356596.html?fbclid=IwAR0YU6xYY-zxLUd93gKWKdzbBZBCcpZAMXEVUkDmHZPWrpQPjxZI7eXsZJc

Existența mea a căpătat de curând un nou biograf, Andreea Sava :)

luni, octombrie 29th, 2018

 Distinsa moderatoare a emisiunii „Descoperiți” de la Antena 3 oferă telespectatorilor o versiune romanțată a vieții mele. Eu sunt (cică) cel care, peste umărul lui Călin Tăriceanu, sunt vârful de lance al atacurilor la adresa coaliției PSD – ALDE, coaliție pe care noi, liberalii, am dori-o destrămată. Știind mai puține lucruri despre mine, dar mai multe din cele care se spun despre mine, mai ales în presă, Andreea Sava îmi recompune existența, în forma ei recentă, cu atâta coerență încât încep să mă întreb cine sunt eu cu adevărat, cel care scrie această postare sau cel din descrierile distinsei moderatoare.

andreea sava

Vă invit să sărbătorim împreună împlinirea unui an de la inițiativa impozitării cotețelor, pusă pe seama mea de o adevărată avalanșă de născociri idioate sau ticăloase (și amuzante, uneori) :)

sâmbătă, octombrie 27th, 2018

PHOTO-2018-10-26-23-50-18

Raportul Comisiei de la Veneția: În confruntarea cu drepturile omului, scorul este 250 – 4 în favoarea procurorilor!

joi, octombrie 25th, 2018

În cele 30 de pagini ale Raportului complet al Comisiei de la Veneția cu privire la legile justiției din România, cuvântul „prosecutor” (procuror) apare de peste 220 de ori, iar „prosecution” (urmărire penală) de peste 30 de ori. În același timp sintagma fundamental rights apare o singură dată și person*s rights de trei ori. O perspectivă interesantă pe care o sugerează frecvența utilizării acestor termeni.

comisia de la venetia

Iată, pentru cei care tot visează la ruperea coaliției de guvernare și ne pun în cârcă tot felul de declarații belicoase, o relatare de la fața locului, mai aproape de realitate.

vineri, octombrie 12th, 2018
Varujan Vosganian: ALDE vrea să fie fanionul dreptei, nu codașul stângii Nu suntem la remorca nimănui!

Vicepreşedintele ALDE, deputatul Varujan Vosganian, consideră că pentru a discuta despre o alinaţă electorală pentru alegerile europarlamentare din mai 2019, trebuie îndeplinite trei „precondiţii”, şi anume din perspectivă informaţională, a eficienţei electorale şi a corespondenţei europene.

„În ce priveşte corespondenţa europeană, suntem în grupuri electorale diferite În Parlamentul European. Probabil că la alegerile europene fiecare grup parlamentar european va avea şi propria platformă. Nu ştiu cât de uşor va fi pentru noi să avem o platformă comună, reprezentând două grupuri parlamentare europene diferite, dar s-ar putea ca asta să fie cea mai mică dintre probleme. 

A doua problemă este de natura eficienţei parlamentare. Trebuie să ne convingem că A+B înseamnă mai mult ca A separat şi B separat. Trebuie să fim convinşi că toţi alegătorii ALDE  vor alianţă electorală, toţi alegătorii PSD vor alianţa cu ALDE, că alegătorii  PSD nu se gândesc că asta ar însemna un candidat comun la prezidenţiale şi că alţi alegători s-ar ralia acestei formaţiuni electorale de alianţă”, a explicat deputatul Varujan Vosganian.

Potrivit acestuia, dacă sondajele de opinie vor arăta că fiecare partid va pierde alegători prin această alianţă electorală şi că „A+B va fi mai mic decât A separat şi B separat”, atunci problema alianţei electorale nici nu se mai pune  mai pune.

În al treilea rând, remarca Varujan Vosganian, ar fi nevoie ca mecanismele alianţei „să fie foarte bine unse”,  astfel ca în cazul luării deciziei formării alianţei să fie armonie, adică „copacii să înflorească de două ori pe an”, „iarba să încolţească în miezul zăpezii”, mai exact, să fie „o atmosferă de perfectă coeziune”.

„Sincer, cred că ar trebui să depunem eforturi şi noi şi PSD în sensul creării unei atmosfere propice unei alianţe electorale. (…) Noi, după cum aţi văzut, am evitat o alianţă electorală cu PSD, şi la locale şi la parlamentare. Mai mult decât atât, am sugerat şi am dovedit clar că nu suntem la remorca nimănui şi că noi avem în vedere să fim fanionul dreptei, şi nu codaşul stângii şi nu ştiu în contextul acesta cum ar fi privită o alianţă electorală cu PSD”, a menţionat vicepreşedintele ALDE.

(more…)

Am să merg să votez duminică.

vineri, octombrie 5th, 2018


Mulțumesc pe această cale celor care au făcut campanie pentru boicotarea Referendumului. Modul morbid, vulgar ori demonic în care au înțeles să facă această campanie a convins pe mulți nehotărâți să devină, la rândul lor, susținători ai Referendumului.

 

referendum

ALDE dorește o lege offshore

miercuri, octombrie 3rd, 2018

Mediafax oferă transcriptul discursului meu din Camera Deputaților din ziua de miercuri, 3 octombrie 2018, privind motivarea ALDE în legătură cu retrimiterea la Comisie a Legii offshore: „Motivul pentru care ALDE a fost de acord cu retrimiterea la comisie nu are nicio legătură cu faptul că nu dorim să votăm această lege. Deci vă spun de acum că ALDE doreşte să voteze această lege şi orice declaraţie că această lege vinde resursele României este un avantaj pentru cei care nu vor ca România să aibă un loc mai important în Europa să fie un actor în ce priveşte energia, să fie respectată şi să fie un interlocutor în Europa. Cei care nu doresc această lege vor ca România să păstreze un rol secundar şi vor ca Marea Neagră să nu mai fie o mare ci să fie un lac expus influenţei unor mari puteri. Să fie limpede, această lege confirmă suveranitatea României şi în nici un caz nu pune România între o situaţie nefavorabilă. Vă rog să ieşim din complexul unei naţiuni mici care tot timpul are impresia că cineva vrea să o fure”, a afirmat Varujan Vosganian, în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor, după retrimiterea la comisii a legii offshore. (more…)

Iată, pe scurt, motivele pentru care ALDE nu a participat la votul din cadrul Comisiilor reunite în privința Legii offshore:

marți, octombrie 2nd, 2018

 

  1. Amendamentele supuse dezbaterii ne-au fost transmise abia înaintea începerii ședinței Comisiilor reunite.
  2. Guvernul, prin Ministerul Finanțelor și Ministerul Dezvoltării, din diverse motive, nu și-a asumat și n-au susținut niciunul din amendamente.
  3. Amendamentele depuse nu au fost însoțite de nicio justificare, deși formularul de depunere obligă la aceasta.
  4. Propunerile de modificări de natură fiscală propuse nu aveau nicio evaluare a impactului bugetar.
  5. Deși votăm, practic, privatizarea unor resurse, în continuare nu ni s-a prezentat nicio evaluare a respectivelor resurse din partea autorităților competente.
  6. Deși se invocă interesul statului român, nu există, din partea inițiatorilor amendamentelor, nicio cuantificare a ce înseamnă interesul statului român, în ce mod, funcție de diferite scenarii de fiscalitate și de preț, se împart câștigurile între statul român și investitori.
  7. Avem sentimentul că nu există o viziune clară cu privire la aceste operațiuni offshore. In primăvară Senatul a votat o versiune. In iulie, Camera Deputaților a votat o alta, radical diferită. După retrimiterea legii de către președinte. Senatul a votat o treia variantă. Și acum, prin amendamente, la Camera Deputaților ni se propune o a patra variantă, sensibil diferită de a treia.

(more…)

România, țara unde orice e posibil

marți, octombrie 2nd, 2018

În ultima vreme am asistat la folosirea în fel și chip a copiilor pentru a justifica faptele părinților lor protestatari. A fost organizat protestul copiilor, micuții au fost puși să joace șotron pe chipuri de oameni, au fost făcuți părtași la tot felul de obscenități, ajungându-se până într-acolo încât părinții – ca de pildă șoferul suedez – să aducă mărturia copiilor pentru a se victimiza. Au fost expuși violențelor, invocându-se mamele cu copii în brațe expuși tunurilor de apă și gazelor lacrimogene, pentru a sensibiliza opinia publică. Nu s-a scos o vorbă în legătură cu responsabilitatea părinților care trebuie să-și protejeze și să-și educe copiii dincolo de mojicii și agresiuni de tot felul.

https://www.youtube.com/watch?v=4C6f_HGn338 (more…)

N-o să credeți! În vremurile noastre, în care atâtea librării s-au închis, o librărie se naște!

luni, octombrie 1st, 2018


Vă așteptăm luni, 1 octombrie 2018 ora 18,00, la deschiderea Librăriei Cartea Românească din Iași, Bd. Stefan cel Mare, nr.2  :)

Picture1