Archive for ianuarie, 2019

Prin modul in care asociaza actuala Guvernare ascensiunii nazismului, Iohannis depaseste orice limita

luni, ianuarie 28th, 2019

Asa cum nici altadata Klaus Iohannis nu s-a sfiit sa deturneze efectul emotional al unor mari tragedii pentru interesele sale politice, de aceasta data omagierea memoriei victimelor Holocaustului si cinstirea supravietuitorilor acelui genocid intreptat impotriva poporului evreu au devenit prilejul pentru proferarea unor atacuri inadmisibile, prin gravitatea lor, indreptate impotyriva actualei Guvernari, prin asocierea acesteia metodelor si practicilor partidului nazist. Prin declaratiile de mai jos, Iohannis a depasit orice limita care poate fi tolerata. Iata si declaratia, nedemna de un conducator de stat:   (more…)

Un domn pe nume Andrei Caramitru oferă coaliției PSD – ALDE două variante, una mai ispititoare decât alta

duminică, ianuarie 27th, 2019

Și anume: dacă USR, al cărei membru este, câștigă alegerile, să ne bage pe toți la pușcărie, iar dacă USR pierde alegerile ( alegeri care, în această ipoteză ar fi măsluite) să ne dea foc. Acest îndemn care aparține, totuși, unei persoane mature, cu o biografie profesională onorabilă și moștenitor al unui nume de familie care obligă la o conduită civilizată, îmi amintește de Traian Băsescu, cel care voia, a doua zi după câștigarea alegerilor, să umple Piața Victoriei de țepe folosite în scopuri la fel de umanitare. Eu nu am încredere în astfel de declarații, ele dovedesc emfază și necumpătare. Ca să nu mai vorbesc de faptul că Traian Băsescu, predecesorul lui Andrei Caramitru, a dovedit că cei pe care îi amenința cu trasul în țeapă erau mici copii față de sistemul securisto-mafiot pe care el însuși l-a construit. S-a dovedit, în tranziția noastră, că cei care proferează astfel de amenințări și care promit tot felul de țepe, de la Traian Băsescu până la Corneliu Vadim Tudor, nu au de dat decât o singură țeapă, și aceea mare, poporului român.

https://www.dcnews.ro/fiul-lui-caramitru-usr-replici-socante-cu-o-liberala-le-dam-foc_633998.html?fbclid=IwAR33GTbAk05eOLerz_9HQ5wKRCHmJASRKz0tHzz0qlZSeSaEKc05oF8NQfo

Dragă Andrei…

joi, ianuarie 17th, 2019

Absolvent al Universității Oxford, Andrei vrea să se întoarcă acasă și să se implice în politică. Potrivit propriilor mărturisiri, ideile sale sunt „mai la stânga”. Îi este foarte greu să găsească „un adjectiv cu o valenţă pozitivă pentru actuala majoritate”. Și ca orice adevărat om de stânga, Andrei își pune speranțele în USR și în partidul lui Cioloș (!?!). Să mergem cu toții la vot, spune el, să îndeplinim idealurile pentru care oamenii au murit la Revoluție.

Dragă Andrei, unele întâmplări pe care le-am trait îmi dau dreptul să-ți spun că cei de vârsta ta n-au murit în 1989 pentru ca tineri de acum să aibă aspirații socialiste și să elogieze servil și necondiționat reîntoarcerea la vechile năravuri ale Securității și Procuraturii. Ba dimpotrivă, au murit pentru ca așa ceva să nu se întâmple.

https://adevarul.ro/educatie/studii-in-strainatate/romanul-sef-promotie-oxford-intoarce-acasa-produce-schimbare-sistemul-lasa-urma-majoritatea-1_5c3f39d0df52022f75af2ce1/index.html

https://web.facebook.com/Adevarul/videos/2040879885987667/

Discurs în deschiderea Galei Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Botoșani, 15 ianuarie 2019: Despre vocile poeziei, mai presus de orice alte glasuri, rumori și vociferări care se aud în jurul nostru…

miercuri, ianuarie 16th, 2019

Cine creează armatele de orci de pe Internet?

luni, ianuarie 14th, 2019

Am publicat ieri pe pagina mea de Facebook un text privind un anumit fel de a înțelege corectitudinea politică. Textul a fost reluat pe pagina ALDE – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților. În scurt timp, postarea a primit zeci de mii de vizualizări și sute de distribuiri. Cum era de așteptat, armata invizibilă s-a dezlănțuit, sute și sute de comentarii imunde au dat năvală pe pagina ALDE.

E interesant să parcurgi asemenea comentarii, dacă te înarmezi, firește, cu răbdare și îngăduință în fața injuriilor de tot felul și a urii de-a dreptul patologice. Dar și mai interesante sunt concluziile care se pot trage dintr-o astfel de lectură interzisă accesului persoanelor sub 18 ani.orci (more…)

Incorecta corectitudine politică

sâmbătă, ianuarie 12th, 2019

În România de azi, a fi corect politic înseamnă să întreții o cultură cronică a sărăciei: românul este blestemat, în țara lui, să se nască și să moară sărac. A fi corect politic înseamnă să afirmi că românii o duc tot mai rău. Corectitudinea politică cere să afirmi răspicat că economia e în dezastru, în haos, să fii convins și să convingi și pe alții că lucrurile merg, indubitabil, într-o direcție greșită.  A fi corect politic înseamnă să nu dai două parale pe ce se spune și se face în țară, ci să accepți ca fiind bun doar ce se spune în afara țării, ba chiar să pui și tu umărul, cu râvnă, la obidirea ei.

political corectness (more…)

Îngerii și fluturii au pierdut, astă-noapte, pe unul dintre cei mai prețioși și tandri biografi…

duminică, ianuarie 6th, 2019

Poetul Emil Brumaru

Odată că Crăciunul armenesc (6 ianuarie) iată și urarea noastră „Shnorhavor Nor Dari iev Surp Dznunt” (Un An Nou și un Crăciun fericit!) împreună cu aroma rodiei, fruct tradițional armenesc:

sâmbătă, ianuarie 5th, 2019

armenește

PS News – Precizări la vârful ALDE, interviu cu Varujan Vosganian

joi, ianuarie 3rd, 2019

Anul 2019 este un an mai mult decât complicat pentru România. Tensiunile pe scena politică românească se vor intensifica treptat odată cu apropierea alegerilor, europarlamentare, iar ulterior cele prezidențiale.

În acest context, redacția PSNews.ro a luat legătura miercuri cu vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian. Concret, întrebat ce perspectivă electorală are ALDE atât la europarlamentare, cât și la prezidențiale, deputatul a subliniat că formațiunea sa politică țintește la primele alegeri un scor de 15%, în acest sens lansându-se și proiectul denumit „Foaie de parcurs, România”care va avea obiective pe mai multe paliere, cel politic euripean, cel politic intern și unul care se va concentra pe infrastructură și investiții.

CONGRESUL EXTRAORDINAR DE FUZIUNE  PLR-PC - ALDE (more…)