Archive for februarie, 2019

Așadar, voi conduce campania electorală ALDE pentru Alegerile Europarlamentare 2019 în cele opt județe ale Moldovei. O să avem trei luni palpitante :)

joi, februarie 28th, 2019

alegeri euro

O țară năpădită de „partide de intelligence” (COTIDIANUL, 25 februarie 2019, Valer Marian)

luni, februarie 25th, 2019

 

Frunte îngustă și braț înarmat al interesului național, generalul Gabriel Oprea a scăpat recent de pe piscurile Maramureșului porumbelul că partidele lui Victor Ponta și Dacian Cioloș, Pro România respectiv PLUS, sunt „partide de intelligence”, astfel explicându-se că au deja două cifre în sondaje. Nașul lui Ponta și amicul celui mai cunoscut unchi al lui Cioloș, generalul Virgil Ardelean, vorbește de data aceasta în cunoștință de cauză. Mai ales că a fost și un apropiat al păpușarilor acestor partide: George Maior, Ioan Rus, respectiv Florian Coldea. (more…)

Două modalități diferite de a face politică: Radu Botez, președintele filialei municipale ALDE Iași și omologul său de la USR. Priviți, comparați și decideți.

duminică, februarie 24th, 2019

botez 2filip-havarneanu_4

Ce înseamnă să ai pixeli în loc de primari: USR dorește să desființeze Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

joi, februarie 21st, 2019

PNDL reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport. Stadiul de aplicare a Programului care implică, practic, toate localitățile din mediul rural (dar nu numai) poate fi aflat aici http://www.mdrap.ro/lucrari-publice/pndl

PNDL-600x330

(more…)

În luna iunie, lansăm la Sofia versiunea bulgară a romanului „Copiii războiului”, împreunp cu editura Paradox și traducătoarea Vanina Bojikova

sâmbătă, februarie 16th, 2019

War Children_cover

Tempora

joi, februarie 14th, 2019

Laura Codruța Kovesi a devenit suspect într-un dosar instrumentat de Parchet în plină campanie pentru ocuparea unei funcții publice. Tot astfel s-a întâmplat în trecut cu Călin Popescu Tăriceanu, Lia Olguța Vasilescu, Cătălin Cherecheș etc. etc. De fiecare dată au existat argumente pro și contra pentru asemenea coincidențe bizare.

groapa altuia (more…)

De ce vă mirați că Europa elogiază pe cei care, în România, batjocoresc drepturile omului? Nu e aceeași Europă care îl plimba pe Ceaușescu în faeton de gală?

miercuri, februarie 13th, 2019

nicolae-ceausescu-regina-angliei-1

Tele M Iași – Varujan Vosganian: Moldova are prioritate în investiții!

sâmbătă, februarie 9th, 2019

Deputatul Varujan Vosganian, liderul deputatilor ALDE din cadrul Camerei Deputatilor, a vorbit astazi la Iasi, intr-o conferinta de presa, despre proiecte nationale importante: calea ferata rapida Bucuresti- Pascani-Iasi-Suceava , tema aflata in faza prefezabilitatii, tronsonul rutier Ploiesti-Suceava, aflat in studiu de fezabilitate si centura Bacaului care ar urma sa fie gata tot in 2019.

In ceea ce priveste reteaua rutiera, Vosganian a anuntat astazi ca tronsonul Ploiesti -Suceava intra in studii de fezabilitate. Prin acest proiect vor fi construite sosele de centura pentru cateva orase din Moldova.

Centura Bacaului ar urma sa fie finalizata anul acesta, in opinia parlamentarului.

Tot astazi, Varujan Vosganian a adaugat ca regiunea Moldovei este prioritara pentru guvern in ceea ce priveste investitiile majore.

http://telem.ro/varujan-vosganian-moldova-are-prioritate-la-investitii/?fbclid=IwAR2AXFIm6UmFGjGZW86XZZlC8cjJ7Rt037Wrl3b2GXO8kgfE2uTGuXECBxA

Când iei pe nedrept din banii unui om se cheamă hoție. Dar cum se cheamă când iei pe nedrept din viața unui om?

marți, februarie 5th, 2019

Autor: Ionuţ MureşanPetrisor Cana | luni, 04 februarie 2019 | 6 Comentarii | 11503Vizualizari

(more…)

Sindromul lui Gerula sau de ce ALDE s-a aliat cu PSD

duminică, februarie 3rd, 2019

Biografiile noastre politice – a lui Călin Tăriceanu și a mea – sunt asemănătoare în multe privințe, dar mai ales în ceea ce privește poziționarea în configurația politică a diferitelor perioade ale tranziției.

(more…)