Archive for august, 2019

Primesc în ultimele zile zeci de mesaje care îmi cer ca, în calitate de parlamentar, să stopez abuzurile împotriva oilor.

sâmbătă, august 31st, 2019

Se spune în textul mesajelor: „Nicio persoană decentă nu dorește să vadă animale abuzate. Faptul că nu vedem astfel de scene nu înseamnă că nu se întâmplă.”

Ce ciudat! Deși în ultimii ani au apărut numeroase știri privind persoane hăituite ani de zile prin cercetări penale cu dovezi măsluite și fapte închipuite ori ținute în închisoare pe degeaba, nu am primit niciun e-mail care să-mi ceară ca, în calitate de parlamentar, să stopez abuzurile împotriva oamenilor.

(Foto https://www.imdb.com/title/tt3296658/)

despre_oameni_si_oi_afis_ro

Ne mai mirăm de indiferența unora la suferințele semenilor noștri?

vineri, august 16th, 2019


Disprețul arătat de Klaus Iohannis pentru starea militarului care a leșinat în spatele lui, socotind că discursul său e mai important decât viața unui om, nu este o surpriză pentru mine.

Cinismul său m-a surprins neplăcut încă din timpul primelor întâlniri pe care le-am avut, în 2013, membri, la vremea aceea, în conducerea aceluiași partid. Același cinism, îngroșat de aroganță și egoism, traficând și manipulând, fără scrupule, destinele oamenilor, a fost, de atunci și până acum, efigia profilului său politic.

Privesc consternat această scurtă peliculă filmată în timpul Zilei Marinei, expresie elocventă a lipsei de compasiune și a cruzimii. Nu v-aș dori ca dacă destinul v-ar atârna vreodată de gestul de bunăvoință al cuiva, acel cineva să fie Klaus Iohannis.

https://adevarul.ro/locale/constanta/video-militar-lesinat-klaus-iohannis-ziua-marinei-reactia-presedintelui-isi-rostea-discursul-1_5d551cc5892c0bb0c6917821/index.html?fbclid=IwAR3upPA6LHZCV6NVlwauYyTPFHtNdBuZAoVuEZ9WSxU5tbZgJ879AZMtsL4

Unele ambasade ne spun ce trebuie să facem și ce nu.

duminică, august 11th, 2019

Unele ambasade ne spun ce legi e bine să votăm și cum.
Unele ambasade ne spun ce investitori străini să alegem.
Acum, unele ambasade ne fac sondaje prin care ne sugerează cu cine să votăm.
Ce mai urmează?

Informativ: E pntru prima oară, în precampania electorală, când unele ambasade străine (nu știm care) oferă „pe surse” (observați și ce fel de surse) sondaje pentru alegerile din România.

https://www.realitatea.net/sondaj-devastator-pentru-psd-iohannis-i-barna-in-turul-2-la-preziden-iale_2212598.html?fbclid=IwAR1u2T6laIjz_gze0EkTwPalQV0HQhocvWHnOG0owaCIMN3h8ZrF5e8LSU8

PNL și USR cu o mână îmbrâncesc Guvernul, dar cu cealaltă mână îl țin să nu cadă

vineri, august 9th, 2019

Iată ce declară KWI: „Vă asigur că voi construi o nouă majoritate, în urma votului dat de oameni la alegerile parlamentare, fie că vor fi la termen sau anticipate.”

O nouă majoritate presupune un nou Guvern. Noua majoritate se va constitui după alegeri, zice KWI. Deci abia după alegeri s-ar încumeta PNL să vină la guvernare, ca să nu aflăm cum stă treaba cu știința noilor peneliști de a guverna. Până atunci Viorica Dăncilă, cu voie de la Iohannis, poate sta liniștită în fotoliul prim-ministerial.

Alegerile pot fi la termen sau anticipate, mai spune KWI. Chestia cu alegerile anticipate e o gogoriță, știm cu toții că așa ceva nu se poate întâmpla. Așa că dacă vreți să aflați ce pot gălăgioșii oponenți de azi, dacă vreți să vedeți un Guvern PNL cu USR în coadă, întâi votați. Adică mergeți în orb, blind. cum se zice la pocker. Ceea ce, adesea, sugerează cacealmaua. Dar asta abia la sfârșitul anului viitor. Până atunci PNL și USR cu o mână îmbrâncesc Guvernul, dar cu cealaltă mână îl țin să nu cadă.