Archive for septembrie, 2019

Discurs în cadrul dezbaterii privind retragerea calităţii de senator a domnului Mircea Diaconu (din stenograma şedinţei Senatului din 29 octombrie 2012)

luni, septembrie 30th, 2019
„ El este, în conştiinţa colectivă, prototipul omul bun. Noi nu vorbim aici de un om care după ce-şi încetează activitatea politică sau după un mandat în care eşuează în alegeri dispare. El este parte a conştiinţei publice.
Este prototipul omului bun. Mircea Diaconu chiar este omul pe care l-a întruchipat în rolurile sale.”
1989_Revolutia_Mircea_Diaconu

Iată stenograma integrală a discursului meu: (more…)

Câteva considerații personale privind „Pactul pentru bunăstarea românilor” propus de Guvernul PSD

luni, septembrie 16th, 2019

1. În principiu, orice formațiune politică are ca obiectiv sporirea bunăstării românilor, așadar nu văd de ce e nevoie de un Pact care să afirme acest lucru. Autorii textului răspândesc ideea falsă că cei care nu sunt de acord să le susțină opiniile – căci de viziune nu poate fi vorba – nu doresc binele românilor.
2. În mod greșit cred autorii – și asta e, probabil una dintre cauzele pentru care, deși salariile și pensiile au crescut, românii simt că țara merge într-o direcție greșită – că e destul să oferi românilor avantaje materiale pe termen scurt pentru ca ei, automat, să simtă că duc o viață mai bună.  (more…)

Muntele fericirilor – Evanghelia după Matei (1.1 – 1.16

duminică, septembrie 8th, 2019


Evocam într-o postare anterioară sentimentul mesianic ce se induce proletariatului erei digitale. Iată că am avut dreptate.

barna