Archive for octombrie, 2019

Decizie istorică a SUA privind Genocidul Armean!

miercuri, octombrie 30th, 2019


Camera Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii a dat marți, 29 octombrie 2019, un vot copleșitor (405 – 11) în favoarea recunoașterii Genocidului Armean.
România este una dintre puținele state democratice care nu au dat încă această recunoaștere. Au fost făcuți câțiva pași importanți; împreună cu deputatul Uniunii Armenilor, Varujan Pambuccian, am făcut, în acest sens, un apel de la tribuna Parlamentului care s-a soldat cu susținerea publică a unora dintre colegii noștri deputați și senatori. Sperăm ca numărul celor care ar vota pentru recunoașterea acestei crime monstruoase îndreptate împotriva poporului armean să crească, astfel încât Rezoluția privind recunoașterea Genocidului Armean să fie adoptată în Parlamentul României.
Cu atât mai mult cu cât astăzi, în plan internațional, împreună cu alte zeci de state organisme interstatale, cei mai importanți parteneri ai României, Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană, au dat această reparație istorică și morală.

Domnule prim-ministru desemnat Ludovic Orban,

vineri, octombrie 25th, 2019

Cu regret vă semnalez că din cuprinsul Cap. VI.1 – Transporturi și Infrastructură din Programul de Guvernare pe care ni l-ați prezentat NU găsesc suficiente argumente pentru a vota pentru investirea noului Guvern.

V-am prezentat, în timpul negocierilor de săptămâna trecută, o listă de investiții importante pentru zona Moldovei, investiții pe care observ că Programul de Guvernare le ignoră, cum ar fi: (more…)

Academia Română și Uniunea Armenilor din România vă invită, miercuri, 23 ocotmbrie, ora 11,00, să sărbătorim în Aula Academiei Române Ziua limbii, alfabetului și culturii armene.

miercuri, octombrie 16th, 2019

Afis_Simpozion

Mintea cea de pe urmă a românului

miercuri, octombrie 2nd, 2019


Pomenesc adesea de pericolul neo-marxismului care contaminează politica românească (via USR), dar și cultura și mediul academic. Iată că astăzi chiar și Gabriel Liiceanu, cel care până mai ieri elogia felaționismul ideologic și „însăși slujirea” reacționează la tinerii liberi și frumoși ai neomarxismului pătrunși până și în Grupul de Dialog Social. Spune filosoful: “Dacă în ’89-’90 aş fi ştiut că urmează să intru într-un Grup în care mi se va explica cândva «importanţa culturală» a lui Marx, n-aş fi pus piciorul în GDS”.

https://www.stiripesurse.ro/scandal-cu-gabriel-liiceanu-a-demisionat-din-grupul-pentru-dialog-social-i-a-aruncat-cuvinte-grele_1388668.html?fbclid=IwAR3AO4LQmzqPAbn2AgLGN9qQXPuTCRmk-v27VBl_AOYXu7sBis1a4bbMGFw