Archive for noiembrie, 2019

Când bați la porți deschise

sâmbătă, noiembrie 30th, 2019

E oarecum hilar că ministrul Justiției a solicitat instanțelor și secțiilor de procurori un punct de vedere privind desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. E ca și cum am solicita conducătorilor auto un punct de vedere cu privire la desființarea Poliției Rutiere  :)

Și, firește, în majoritate copleșitoare, magistrații au cerut desființarea SIIJ.

Consider că decizia finală privind majorarea deficitul bugetar (mult) peste plafonul de 3% trebuie luată după o consultare prealabilă a formațiunilor politice care au asigurat investirea actualului Guvern. Faptul că unele acte normative sunt date prin ordonanță sau ordonanță de urgență nu exonerează Guvernul de obligația consultării prealabile. Nu ne putem asuma răspunderea susținerii Guvernului fără o informare corectă și promptă.

marți, noiembrie 26th, 2019

Astăzi, în zi de alegeri, a apărut, la Editura Art, cartea mea de poezii „Ei spun că mă cheamă Varujan”. Poate că nu este o coincidență, câtă vreme autentica mea opțiune politică a fost și rămâne cultura.

duminică, noiembrie 24th, 2019

IMG_0759

Gest incalificabil al consulului turc din Constanța, ca ripostă pentru reconoașterea, de către Camera Reprezentanților a SUA, a Genocidului din 1915, comis împotriva armenilor din Imperiul Otoman (vezi în attach filmul momentului)

vineri, noiembrie 22nd, 2019

https://www.activenews.ro/stiri-politic/Razboi-total-Turcia-SUA-inclusiv-pe-teritoriul-Romaniei.-Un-diplomat-american-a-fost-DAT-JOS-de-pe-scena-de-consulul-Turciei-la-un-eveniment-organizat-la-Constanta.-Imagini-158901

Tuturor celor care, ținând icoana Vioricăi Dăncilă pe perete, ne reproșează că am ieșit în luna august de la guvernare, eu le răspund că da, reproșul e binemeritat: ar fi trebuit să ieși de la guvernare cu cel puțin șase luni mai înainte.

marți, noiembrie 19th, 2019

În ce privește turul final al calificărilor pentru funcția de președinte, iată care este opinia mea: Viorica Dăncilă nu se califică pentru funcția de președinte, iar Klaus Iohannis se descalifică din funcția de președinte.

sâmbătă, noiembrie 16th, 2019

dancilă iohannis

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) mă avertizează să nu mai scriu pe Facebook mesaje interpretabile. Cum îndemnul „Muie PSD!” nu era deloc, dar deloc, interpretabil, CNCD nu s-a sinchisit să avertizeze în niciun fel pe promotorii săi :)

vineri, noiembrie 15th, 2019

Iată textul în legătură cu care mă avertizează CNCD: „Zvastica promova triumful rasei. Secera și ciocanul promovau triumful clasei. Hashtagul promovează triumful massei. Elanurile stârnite de aceste blazoane au în comun uniformizarea gândirii, clișee verbale și mentale, cuvinte repetate până la obsesie, solidaritatea întru asmuțire.”.
Iată și decizia CNCD: „Colegiul director hotărăște sancționarea cu avertisment recomandând părții reclamate ca pe viitor să evite mesajele interpretabile”. 
Desigur că textul meu nu se referea la semnele în sine, ci la folosirea lor în exces, cu „elan” cum spune textul. Înțeleg că unii hashtagiști s-au revoltat împotriva mea. Slavă Domnului că nu s-au revoltat și hindușii care utilizează simbolul zvasticii, culegătorii care folosesc secera la lucrul câmpului, ori fierarii care bat fierul pe nicovală cu ciocanul 

Am prezentat membrilor Comisiei o seamă de mesaje purtând semnul hashtag și care nu erau cu nimic mai prejos, ca intenție, față de ororile naziste, dar ele nu au stârnit nicio reacție Colegiului Director. Se pare că hashtagul este sacrosanct și orice comentariu „interpretabil” în ce-l privește este o impietate.

hashtag

Un mesaj pentru cei care socotesc că, rupând alianța cu PSD și votând moțiunea de cenzură, ALDE a dat țara pe mâna lui Iohannis

miercuri, noiembrie 6th, 2019

O spun de la bun început, PSD a dat țara pe mâna lui Iohannis cu mult înainte ca ALDE să denunțe protocolul de alianță. Pentru ALDE, Iohannis rămâne un adversar politic și votul pentru investirea Guvernului PNL nu a schimbat această opțiune. Unul dintre obiectivele ALDE a fost, în toți acești ani și este și acum, susținerea unui candidat cu șanse reale de a-l învinge pe actualul președinte în alegerile din noiembrie. De altfel, unul dintre principiile alcătuirii alianței PSD-ALDE a fost tocmai acela de a susține un candidat comun la președinția României, care să aibă un astfel de potențial electoral. (more…)

În Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității (CNSAS) lucrurile sunt chiar mai grave decât apăreau zilele trecute.

luni, noiembrie 4th, 2019

 După ce un cercetător CNSAS, pe numele său Mihai Demetriade, spunea că Experimentul Pitești nu a fost decât o exacerbare în spațiul concentraționar a înclinației spre tortură a legionarilor, „neimpusă de un terț represor”, (adică tocmai versiunea oficială a Securității din anii 50!!!) și un altul, pe numele său Mădălin Hodor (foto), îl aproba entuziasmat, adăugând că victimele represiunii erau, de fapt, „ doar niște căcați cu ochi care se torturau între ei, cu voluptate, pentru un blid în plus. ”, iată că trei dintre distinșii membri CNSAS, pe numele lor Adrian Cioflâncă, Alexandra Toader și Germina Nagâț se arată deosebit de indignați de indignarea noastră. Ei spun:

hodor

(more…)