Archive for ianuarie, 2020

Ideologia dominantă a tranziției postdecembriste nu a fost nici stânga, nici dreapta, ci populismul. Iar populism nu înseamnă să-ți iubești poporul, ci să te folosești de el.

marți, ianuarie 28th, 2020

Tuturor celor care credeau în disoluția ideologiilor și în faptul că toate partidele sunt o apă și-un pământ, 2019 le-a dovedit contrariul.

marți, ianuarie 21st, 2020

 Anul care a trecut a arătat o demarcație clară între ideologiile de dreapta și ideologiile de stânga. După cum urmează:
- În februarie, partidele de dreapta au votat pentru dublarea alocațiilor pentru copii, iar partidele de stânga au votat împotrivă.
- În schimb, în decembrie, partidele de stânga au votat pentru dublarea alocațiilor pentru copii, iar partidele de dreapta au votat împotrivă.
Din această dilemă nu puteți ieși.

Am primit de la Agenția Națională de Integritate (ANI) o scrisoare care m-a șocat

miercuri, ianuarie 8th, 2020

Puțini își mai amintesc de linșajul mediatic și instituțional ( din păcate, nu singurul în cariera mea politică) cu care m-am confruntat la jumătatea lunii februarie 2015. Președintele de atunci și de acum al României, Ministerul Public (prin Parchetul General și DIICOT), Curtea de Conturi a României, Agenția Națională de Integritate, conducerea „noului” PNL și, cu prisosință, televiziunile și agențiile de presă, au contribuit la această agresiune împotriva mea în care ilegalitățile și complicitățile s-au împletit cu defăimările și minciunile gogonate.
Nu aș fi evocat această perioadă extrem de neplăcută pentru mine și pe care nepăsarea, calomniile ori reaua credință mi-au făcut-o și mai greu de îndurat, dacă nu aș fi primit ieri o scrisoare recomandată din partea ANI, în care am regăsit dovada tonului incriminator și ignorarea oricărei prezumții de nevinovăție tipice acelor vremuri.IMG_0789 IMG_0792 (more…)

Înainte de a spune dacă Rareș Bogdan vorbește bine sau rău, să convenim că vorbește prea mult.

sâmbătă, ianuarie 4th, 2020

Deunăzi, Rareș Bogdan a anunțat că premierul Ludovic Orban va demisiona în luna februarie. Cu alte cuvinte, dacă ne luăm după el, noi, ceilalți, jucăm într-un film cu proști. Am acceptat angajarea răspunderii pentru bugetul pe un an al unui Guvern care intenționează să demisioneze peste două luni. Tare, nu?