Archive for martie, 2020

Corupția nu mai ucide, domnule președinte?

sâmbătă, martie 28th, 2020


N-am înțeleles, în prima clipă, când am lansat apelul către Raed Arafat, privind situația Spitalului județean din Suceava, de ce se tolerează, trecându-se sub tăcere, existența celui mai puternic focar de infecție din România. Apoi am înțeles. Conducerea spitalului avea protecție politică, o protecție care disprețuia dramatismul oricărei realități. Lecturați scrisoarea personalului medical, decimat de epidemie, și apoi citiți știrea de mai jos, legată de vizita președintelui, cu puțin timp înainte de tragedie, și veți înțelege despre ce fel de protecție e vorba.
https://www.ziardesuceava.ro/scrisoare-deschisa-personalulu…
https://www.digi24.ro/…/klaus-iohannis-s-a-dus-in-vizita-la…

Nu e de mirare că după ce a anunțat Festivalul „Testarea României”, ministrul sănătății și-a dat demisia :(

joi, martie 26th, 2020

Chestia asta cu testarea tuturor bucureștenilor și pe urmă a locuitorilor celorlalte mari orașe e ca povestea cu cocoșul roșu. Știm când ar putea începe dar nu știm când s-ar putea termina. Eu am fost testat și am văzut cu ochii mei ce înseamnă asta. Teoretic, pentru a încheia operațiunea în timp de – să zicem – o lună, trebuie să fie testați 70 000 de locuitori pe zi. (more…)

Cer anularea imediată a art. XI alin 2.b) din cuprinsul OUG 30/2020, pentru ca firmele românești să poată beneficia în mod real de susținerea de care au atâta nevoie!

miercuri, martie 25th, 2020


Când spunem că dorim să contracarăm efectele economice ale crizei de corona virus și să ajutăm firmele aflate în dificultate trebuie să fim serioși și responsabili, să nu umblăm cu tertipuri care să amăgească mediul de afaceri și să fie făcute doar ca să dea bine în fața opiniei publice.  (more…)

Nu putem permite ca România să ajungă zilierul Europei, cu consecințe dramatice asupra stării de sănătate a națiunii noastre!

duminică, martie 22nd, 2020

Canalele de știri din Germania deplâng faptul recoltele de sparanghel nu au destui culegători pentru recoltele care trebuie culese acum și fermierii germani cer Guvernului să aducă lucrători cu ziua din România! Televiziunile germane anunță că, dat fiind că circulația rutieră este blocată, Germania declanșează o acțiune pe scară largă, trimițând curse charter goale spre România care se vor reîntoarce cu lucrători pentru fermele de sparanghel. Deja acțiunea a început! Zilele trecute o astfel de cursă a venit fără pasageri în aeroportul din Iași și a plecat încărcată spre Hamburg. O alta aplecat ieri din Suceava (https://www.monitorulsv.ro/…/O-cursa-charter-cu-muncitori-a…).

Autoritățile române nu trebuie să permită să fim zilierii Europei, să exportăm mână de lucru și să importăm epidemie! Oamenii aceștia nu au niciun sistem de protecție medicală în Germania, vor înnopta în dormitoare comune, dacă se îmbolnăvesc, Germania ni-i trimite pachet înapoi.
Klaus Iohannis, ai datoria să oprești acest trafic mizerabil de carne vie! 

P.S. Germania este una dintre țările cele mai afectate de COVID -19, pe locul șase în lume, cu peste 20 000 de cazuri, din care peste 2900 numai în ultimele 24 de ore.

https://finance.yahoo.com/…/germany-eyes-special-measures-s…
https://www.iamexpat.de/…/german-farmers-say-asparagus-harv…

Consider că e de datoria Guvernului să ne informeze care e numărul persoanelor care intră în șomaj tehnic sau care își pierd locul de muncă și solicită ajutor de șomaj în domeniile afectate de epidemie. Aceste persoane sunt, la rândul lor, victime ale crizei de corona vius, și trebuie, în mod responsabil să venim în ajutorul lor și al familiilor lor.

joi, martie 19th, 2020

E posibil ca una dintre consecințele economice ale epidemiei de corona virus să fie încetarea migrației românilor către Europa Occidentală, dacă nu chiar reîntoarcerea multora dintre cei care au plecat.

luni, martie 16th, 2020

Nu trebuie să surprindă pe nimeni declararea stării de urgență.

sâmbătă, martie 14th, 2020

Ea este o consecință a depășirii cifrei o sută în ce privește numărul persoanelor contaminate. E drept că e o situație inedită, românii nu au trecut prin așa ceva după 1990. Nu trebuie să ne panicăm, starea urgență presupune o seamă de măsuri de prevenție în plus care trebuie respectate. Ceea ce trebuie să ne impună o anumită disciplină în conduită. 
În același timp, ne așteptăm ca limitarea drepturilor cetățenești pe care starea de urgență o permite să nu fie excesivă, iar starea de urgență să nu fie folosită de Guvern pentru a evita o seamă de obligații și scadențe. 
Starea de urgență trebuie să fie o stare de luciditate și de responsabilitate pentru noi toți.

Având în vedere situația generată de răspândirea coronavirusului, ALDE a propus astăzi Guvernului adoptarea unui set de măsuri pentru contracararea efectelor economice. Complementar, este nevoie și de adoptarea unor măsuri de prevenție.

miercuri, martie 11th, 2020

Astfel, măsurile cerute pentru limitarea efectelor economice sunt :
1. Guvernul, împreună cu Camerele de comerț, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii și celelalte asociații patronale reprezentative să alcătuiască un registru cu domeniile și, implicit, firmele a căror activitate este afectată de răspândirea coronavirusului, astfel încât acestea să poată fi sprijinite printr-un plan urgent de măsuri;

coronavirus foto (more…)

E evident că în situația dată avem nevoie de un Guvern stabil, cu depline puteri, care să nu aibă din nou ca obiective desființarea secției speciale sau alegerile anticipate, ci combaterea coronavirusului și evitarea, pe cât posibil, a pagubelor și panicii pe care răspândirea acestuia le pot provoca.

luni, martie 9th, 2020

Este interzisă difuzarea de imagini sau de înregistrări cu persoane aflate în stare de reţinere sau arest, fără acordul acestora. (art 42.1 din Decizia 220/2011 a Consiliului Național al Audiovizualului).

miercuri, martie 4th, 2020