Archive for aprilie, 2020

„Tout va très bien, Madame la Marquise”

vineri, aprilie 24th, 2020


Am văzut o declarație neverosimilă a ministrului finanțelor, Florin Cîțu: „ M-am uitat și la venituri și vă spun că avem rezultate bune, după ce am discutat cu companiile care funcționează astăzi și au început să plătească. Lucrurile arată ok. Presiunea pe buget este mare, dar nu atât de mare.” https://www.euractiv.ro/…/covid-19-pandemie-florin-citu-pre…

(more…)

Invenție prezidențială: mâncatul cu botniță! Chesta asta cu masca obligatorie m-a lăsat … mască :)

miercuri, aprilie 22nd, 2020

Asta e de-a dreptul halucinant! Cineva ne vrea mankurtizați! Decizia ca noi să purtăm mască de protecție până la sfârșitul anului în spații publice închise e cu totul demnă de Programul „Vacanța Mare”! Am sentimentul că cineva nu vrea doar să ne panicheze, dar vrea să ne isterizeze de-a binelea, dacă nu chiar să ne tâmpească. Spații publice închise nu sunt doar magazinele și cinematografele, sunt și restaurantele, și birourile, și Parlamentul. Imaginați-vă preoți care slujesc și cântăreți care cântă cu masca pe figură. Cum să stai la dentist cu masca pe față? Cum să iei masa la restaurant cu gura acoperită? 
(more…)

Documentul „Vacanța mare” (haios titlu :)) care cică e redactat de Institutul Național de Boli Infecțioase e de fapt o utopie neagră ai cărui autori sunt bântuiți de psihoze paranoide, de factură orwelliană.

marți, aprilie 21st, 2020


Iată câteva mostre: „Limitarea răspândirii coronavirusului se face prin măsuri de „igienă socială””. Astfel de măsuri de „igienă socială” s-au mai luat în istorie, ele au fost propovăduite de ideologii luptei de clasă și unii precum Stalin, Mao sau Pol Pot au excelat în a le aplica. Epidemiologii noștri se joacă cu termeni pe care nu-i stăpânesc.

O altă măsură strașnică: „Se vor igieniza căile de acces spre locul de muncă și din mijloacele de transport”. Încercați, pentru o clipă, să vă imaginați cum s-ar putea face așa ceva, pornind cu tulumbele și mopul dintr-un colț al orașului până în celălalt, căci, practic, toate străzile sunt accesate în drum spre serviciu și nu cred că se apucă cineva să întrebe pe toți locuitorii cam pe unde merg ei la slujbă, ca să optimizeze traseele. Tot așa ar trebui igienizate lifturile, taxiurile, autobuzele și troleibuzele, trenurile pentru navetiști și metroul. Iar mijloacele de transport vor fi decontaminate la fiecare două ore!!! Numai o fantezie dementă poate imagina așa ceva.Vacanța mare (more…)

An de an m-am numărat printre cei care au purtat sicriul Mântuitorului, în procesiunea din Vinerea Mare. Anul acesta povara de pe umeri va fi mai ușoară, dar povara din inimi mai grea. Cu credință, vom ieși cu bine din această încercare.

vineri, aprilie 17th, 2020

Vosganian vinerea mare

De ce nu voi vota Decretul de prelungire a stării de urgență:

joi, aprilie 16th, 2020

 

  1. Pentru că se aplică pe întreg teritoriul țării în mod uniform, deși răspândirea virusului este deosebit de neuniformă. Nu poți impune aceleași restricții în județul Suceava, unde sunt 1800 de cazuri de contaminare și în Harghita unde sunt 7 cazuri.
  2. Pentru că, potrivit art. 53.1 din Constituție restrângerea unor drepturi nu se poate face decât prin lege iar hotărârile Parlamentului, fie ele și de aprobare a unor Decrete prezidențiale, nu au putere de lege

(more…)

Bat în lemn, nu am pe nimeni în România, în cercul meu de prieteni și cunoștințe, atins de corona virus. Dar voi?

sâmbătă, aprilie 11th, 2020

Cheia în evaluarea răspândirii corona virusului este numărul celor care se află în stare critică.

sâmbătă, aprilie 11th, 2020

Discuția asta privind testările e ca povestea cu cocoșul roșu, nu se va termina niciodată. Dacă ținem ritmul ultimei săptămâni, vom termina de testat toată populația României în douăzeci de ani. Până atunci, se pare că funcționează prezumția de vinovăție, orice netestat este un prezumtiv infectat.
Cheia problemei nu stă în numărul celor testați și nici măcar în numărul celor infectați, ci al celor în stare gravă, internați la terapie intensivă. Aceștia sunt bolnavi în adevăratul sens al cuvântului și numărul lor generează riscul mortalității.


Dacă evoluția virusului ar fi fost asimptotică, cum ne tot amenință Grupul de Comunicare Strategică, asta s-ar fi văzut, în primul rând, în numărul celor internați în stare gravă. Or, numărul pacienților în stare critică este, în ultimele zile, relativ constant. În data de 6 aprilie erau 179 de pacienți la terapie intensivă, în 10 aprilie sunt 183. Relativ constant este și numărul deceselor, din păcate, zilnic mor, în medie, diagnosticate (și) cu corona virus, 20 de persoane. Aș fi curios să știu ce anume îndreptățește, pornind de la aceste cifre, profețiile sumbre privind următoarele săptămâni.
Repet, cheia în evaluarea răspândirii corona virusului este numărul celor care se află în stare critică. Cazurile asimptomatice și cele cu simptome ușoare sunt, poate, o modalitate prin care comunitatea umană își găsește o protecție pe cale naturală.

Să vă dau încă un argument care arată cum panica este folosită ca politică de stat în România.

joi, aprilie 9th, 2020

Potrivit calculelor pe care le-am făcut, în acest moment, în aproximativ două treimi din localitățile din România nu există nici un caz declarat de infectare cu virusul corona. Dacă am greșit, cumva, vă rog să-mi semnalați. În România nu s-au publicat date oficiale privind zonele (încă) libere de epidemie. (more…)

Iată o dovadă flagrantă a modului în care autoritățile din România folosesc inducerea panicii ca politică de stat.

miercuri, aprilie 8th, 2020
Spune astăzi Klaus Iohannis: ”Auzim la știri că sunt unele țări unde se face un plan pentru relaxare. Noi în România nu suntem în această fază. La noi (…) numărul persoanelor tratate la urgențe crește.”
Pe bune, domnule președinte? Eu zic să-i dați afară pe consilierii care vă pregătesc discursurile astea anticoncepționale, gen „nu vă îmbrățișați”. Pentru că uite ce spune Grupul de Comunicare Strategică: În data de 7 aprilie, la terapie intensivă se aflau 274 pacienți. În data de 8 aprilie numărul lor a scăzut la 164 pacienți. Eu zic că ăsta e motiv de bucurie, nu de îngrijorare.
Așadar, din două una: ori Grupul de Comunicare strategică minte, ori dumneavoastră cădeți sub incidența art. 404 Cod penal (Comunicarea de știri false). Să ne spuneți repede în care dintre cele două situații ne aflăm.

 

Am tot mai mult sentimentul că inducerea unei stări de panică în rândul populației a devenit politică de stat în România.

marți, aprilie 7th, 2020