Archive for iulie, 2020

Numărul de noi infectări se dă prin ordin pe unitate și ordinul e 1100 ???

marți, iulie 28th, 2020

În 27 iulie au fost efectuate 7574 de teste, dintre care 4877 în baza selecției epidemiologice și 2697 la cerere, rezultând 1104 de noi infectări. În data de 28 iulie au fost efectuate 21135 teste, dintre care 13127 în baza selecției epidemiologice și 8008 la cerere. Au rezultat tot cam atâtea teste pozitive, 1151.
Așadar, din două, una. Ori numărul de noi infectări este stabilit prin ordin pe unitate, indiferent de numărul de testări. Ori de ieri până azi situația s-a ameliorat considerabil, dacă la un număr triplu de testări avem același număr de noi infectări.

O, tempora!

duminică, iulie 19th, 2020

Clasarea dosarului „10 august” de către procurori și care spune, dintr-o cu totul altă perspectivă, că jandarmii atât de blamați își făceau, de fapt, datoria, ne conduce la câteva concluzii simple:
Când sunt huiduiți ai lor, manifestanții sunt buni și jandarmii răi.
Când sunt huiduiți ai noștri, manifestanții devin răi și jandarmii buni.
Cum s-ar zice, istoria se trăiește o singură dată, dar se rescrie de mai multe ori.
Ba uneori, se trăiește și se rescrie în același timp.

Numărul cazurilor noi de infectări cu virusul corona, comunicat zilnic de Grupul de Comunicare Strategică, este o cifră ușor manevrabilă și lipsită de relevanță

sâmbătă, iulie 18th, 2020

. Ceea ce are cu adevărat importanță este numărul TOTAL de cazuri, de cazuri active și de cazuri noi. Din păcate, aceste informații ne sunt complet necunoscute.

La cca 4000 de testări erau raportate 200 – 300 de cazuri noi. La 12 000 testări, numărul cazurilor noi a urcat la 500. Când testările urcă spre 20 000, numărul cazurilor noi se duce spre 1000. Dacă, însă, presupunând că testările ar putea fi la îndemână, precum termometrul pus la subsuoară pentru aflarea temperaturii, și i-am testa zilnic pe toți cei douăzeci de milioane de români, câte cazuri totale și cazuri active am avea, câte cazuri zilnice noi? Acestea sunt singurele cifre care contează, restul e doar mistificare. A socoti drept relevante cifrele privind cazurile zilnice noi sau cazurile totale de infectări oferite de Grupul de Comunicare Strategică e ca și cum am socoti că iazul conține doar peștii pe care îi pescuim. (more…)

Întrebare către Raed Arafat și Grupul de Comunicare Strategică

miercuri, iulie 8th, 2020


Bănuiesc că pentru fiecare test pozitiv există, atașat, un nume și un cod numeric personal. Nu ne spuneți că nu aveți o astfel de evidență, pentru că atunci nu vă credem nici în legătură cu numărul persoanelor infectate. 
Au existat numeroase cazuri în care o persoană testată pozitiv a fost retestată în perioada de tratament și testul a ieșit din nou pozitiv.
Iată și întrebarea: o persoană testată pozitiv la mai multe testări succesive, în perioada de îngrijire, este declarată o singură data sau de mai multe ori?
Potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică, până astăzi, 8 iulie 2020, au fost declarate 29620 de persoane infectate. Care este numărul persoanelor infectate, potrivit codului numeric personal?