Archive for decembrie, 2020

Mă aflu într-o stațiune de pe Valea Prahovei. Mă simt minunat, ca la douăzeci de ani. Când eram în armată. La nouă seara se dă stingerea.

miercuri, decembrie 30th, 2020

Fie ca, atunci când ridici ochii spre cer, să regăsești steaua călăuzitoare care-ți dă speranță și-ți întărește credința! Fii,astfel, unul dintre magi, păstrează daruri pe care să le poți oferi!

vineri, decembrie 25th, 2020

Întrebare pentru (prezumtivul) prim-ministru Florin Cîțu:

miercuri, decembrie 23rd, 2020
 Ce vrea să însemne propoziția asta din program: „ Măsuri avute în vedere de Ministerul Finanțelor Publice: pe termen mediu, datoria publică să nu depășească pragul de 60% din PIB”??? (pag.4)
În prezent, la un PIB de 1050 mld lei, datoria publică e de 450 mld lei (42,8% din PIB). Potrivit previziunilor dlui Cîțu, în 2024 PIB va fi 1500 mld lei. 60% din 1500 mld înseamnă 900 mld lei. Așadar, Guvernul consideră că în următorii patru ani (termen mediu) poate dubla datoria publică, majorând-o cu 450 mld lei ??? Și asta ar însemna îndeplinirea programul de guvernare???

În data de 22 decembrie 1989, la ora două după-amiază, am trăit clipa astrală a existenței mele

marți, decembrie 22nd, 2020

Lăsasem în urmă, în timpul arestării mele din Piața Universității, scutieri înarmați până-n dinți, teroarea unei dictaturi dezlănțuite și un întuneric fumuriu și însângerat. M-a întâmpinat, a doua zi, la eliberarea din închisoarea de la Jilava, o lumină orbitoare, oameni cu fețe radioase care strigau libertate și ne îmbrățișau, parcă eram la începutul unei lumi noi. Am crezut atunci, în naivitatea mea, că am învins comunismul. Îmi dau seama, tot mai mult, că n-am învins comunismul, în schimb riscăm să fim învinși de postcomunism.

Iată un exemplu scandalos al dublei măsuri

joi, decembrie 17th, 2020
Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată pentru că, în calitate de președinte al Senatului, nu a supus votului plenului încetarea calității de senator al lui Cristian Marciu, dovedit incompatibil. Acuzația e nefondată, căci procurorii nu au ținut cont de faptul că, pentru a se supune votului plenului, e nevoie de un raport al Comisiei Juridice, raport care nu exista.
Fiți atenți acum! Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din fruntea Senatului pe 2 septembrie 2019. Cristian Marciu a rămas senator încă un an și ceva, până la sfârșitul mandatului De atunci Senatul a mai avut doi președinți. Pe ei nu i-a atins nimeni nici c-o floare. Ordinul era doar pentru Călin Popescu Tăriceanu.

Iată cum arată, de fapt, rezultatele alegerilor din 6 decembrie, în care un partid de 8% și altul de 5% se împăunează în câștigători și se strofoacă să facă Guvernul. E ca și cum te-ai duce la meci și, în schimb, ți se oferă o miuță la marginea terenului.

marți, decembrie 15th, 2020

PHOTO-2020-12-12-21-11-09

Avem cu toții datoria să oprim această agresiune la adresa culturii naționale!

marți, decembrie 15th, 2020

De astăzi, de la ora 15,00, dacă nu se întâmplă vreo minune, Revista „Familia” nu va mai avea, potrivit unei decizii a Consiliului Județean Bihor, personalitate juridică și va deveni un compartiment în cadrul Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai”. Postul de director va dispărea, iar redactorul șef va fi un fel de șef de birou în cadrul bibliotecii.
Revista familia

(more…)

Internetul și democrația

miercuri, decembrie 9th, 2020
Avem, în Parlament, după alegerile din 6 decembrie, două partide care sunt preponderent produse ale Internetului. Pe de o parte, un partid cu accente neomarxiste, ateu, care uniformizează oamenii și popoarele și duce corectitudinea politică până la grotesc. Pe de alta, un partid cu accente național-socialiste, acționând, zice el, potrivit voinței lui Dumnezeu, care radicalizează diferențele de etnie, rasă, sex și duce incorectitudinea politică până la grotesc.
Cum se vede, Internetul este înclinat spre construcții politice lipsite de nuanțe, care împing către extreme și fanatism. Cel puțin așa cum apare el astăzi, Internetul nu poate fi viitorul democrației ci, mai degrabă, sfârșitul ei.

Fiecare dintre noi păstrează în suflet copilul care am fost, ca pe un bonsai. Sfântul Nicolae știe aceste lucruri și ne face tuturor daruri, fie că suntem mai mici sau mai mari. Mie, de pildă, mi-a adus romanul „Patimile după Gödel” în forma sa tipărită. Bucurie pe care mi-ar plăcea s-o împart cu cât mai mulți cititori.

duminică, decembrie 6th, 2020

Iată coperta desfășurată a cărții.coperta cu modificari_Patimile dupa Godel-FictionLtd

Tuturor celor care mă întreabă cu cine să voteze sau se întreabă pe ei îniși fără să găsească un răspuns le recomand să voteze la Camera Deputaților cu Uniunea Armenilor din România.

miercuri, decembrie 2nd, 2020

Pambi