Archive for ianuarie, 2021

E ceva ce nu pot să înțeleg.

sâmbătă, ianuarie 30th, 2021

Când în spitale există medici de gardă pe fiecare etaj, când există detectoare de fum și avertizoare sonore de incendiu care ar trebui să semnaleze până și fumul unei țigări și care sunt conectate la sisteme centralizate de protecție, când toți, în frunte cu președintele țării, s-au întrecut în a-i felicita pe pompieri și pe medici pentru rapiditatea cu care au intervenit, cum de s-a ajuns până într-acolo încât victimele să fie carbonizate?

Putem accepta că gesturile lui Donald Trump au fost nestăpânite. Trebuie, totuși, să recunoaștem că unele dintre declarațiile și deciziile sale au încercat, din păcate zadarnic, să oprească lumea din drumul către fățărnicie.

joi, ianuarie 28th, 2021

Astăzi, în România, e la modă să fii dreapta.

marți, ianuarie 26th, 2021

 Cu excepția PSD, toate partidele parlamentare zic că sunt de dreapta. Ca să fii de dreapta, nu e destul să-ți închipui că ești de dreapta, dreapta nu e un tărâm al închipuiților. O atitudine de dreapta presupune, întâi de toate, un anumit nivel de educație și o anumită conduită. Ca să nu mai vorbim că gândirea de dreapta este un summum al convingerilor despre lume și viață și nu o garderobă cu veșminte la modă.

Aș dori, dacă se poate, o lămurire privind o situație cel puțin bizară:

sâmbătă, ianuarie 23rd, 2021
 De la instituirea stării de urgență și până azi în România nu a mai murit nimeni de gripă! Ultimul deces a fost înregistrat la jumătatea lui martie 2020. Din două una, ori informările Institutului Național de Politici Publice sunt false, ori se moare de gripă, dar gripa și-a luat un pseudonim.
Dacă nu mă credeți, accesați aici: https://www.cnscbt.ro/index.php/informari-saptamanale/gripa

Logica autorităților e simplă: Dacă o persoană în vârstă a decedat fără să se vaccineze, a murit de Covid. Dacă o persoană în vârstă a decedat după ce s-a vaccinat, a murit din cauza vârstei.

miercuri, ianuarie 20th, 2021

În România, apărarea drepturilor omului este o îndeletnicire neserioasă, lipsită de credibilitate.

marți, ianuarie 19th, 2021

Cei care invocă drepturile omului, au, cu siguranță, un interes ascuns. E lucru necurat să exprimi compasiune și indignare împotriva încălcării unor drepturi. Avocatul poporului, care combate abuzurile legislative împotriva drepturilor omului, slujește interesele PSD. Oamenii politici care demască abuzurile procuraturii, sunt, de fapt preocupați să-și salveze pielea. Medicii și teologii care apără dreptul la sănătate și la credință fac jocul rușilor. Avocații care apără drepturile depunătorilor la bănci vor să-și umfle clientela și să-și umple buzunarele. Etc., etc.

Drepturile omului sunt lăsate de izbeliște, la cheremul oricui. În România nu există o societate civilă capabilă să le apere până la ultimele consecințe și să demaște abuzurile. Chiar și atunci când se încearcă ceva, inițiativa este repede înăbușită, dată uitării, dacă nu de-a dreptul ridiculizată. Societatea românească nu are glanda endocrină a demnității, a compasiunii și a solidarității. Lipsită de civism, ea este, din păcate, încă la stadiul de nevertebrată.

 

În anul 2001, când am scris „„Mesajul dreptei românești”, apăram Dreapta de cei care erau de stânga. Acum, după douăzeci de ani, trebuie să apărăm Dreapta de cei care se cred de dreapta.

marți, ianuarie 5th, 2021

Alegerile din 6 decembrie 2020 au însemnat un mare pas spre reformarea clasei politice: acum nu se mai doarme în Parlament. E prea multă gălăgie.

sâmbătă, ianuarie 2nd, 2021