Archive for februarie, 2021

Câte unii mă întreabă, indignați, ce ne facem dacă stările de alertă se tot prelungesc și dacă n-ar fi cazul să organizăm, cu cei care sunt de partea noastră, niște proteste. Le răspund că s-ar putea, dar e cam dificil, dat fiind că cei care organizează proteste sunt de partea cealaltă.

marți, februarie 23rd, 2021

Lupta împotriva virusului corona începe să nu mai fie, pe ansamblul societății, o urgență, cât un obicei. Încă puțin și o să devină tradiție.

marți, februarie 23rd, 2021

Pe vremuri locuitorilor unui ținut le ziceau supuși. Apoi, odată cu proclamarea drepturilor omului, au început să le zică cetățeni. Cum bine spunea Zarathustra că tot ce este în timp se va reîntoarce, iată că, și noi, din cetățeni redevenim supuși.

sâmbătă, februarie 6th, 2021

Atenție!

joi, februarie 4th, 2021

Faptul că anul 2020 s-a încheiat cu un deficit bugetar de 101 mld de lei (9,8% din PIB) nu este lucrul cel mai îngrijorător. Ci faptul că deficitul reprezintă peste 35% din totalul veniturilor curente (287 mld lei). Acest raport de 35,5% între deficitul bugetar și venituri ne poziționează, de departe, pe ultimul loc în Uniunea Europeană și arată dezechilibrul dramatic în care au ajuns finanțele țării.