Archive for mai, 2021

Încet, dar sigur, Partidul Național Liberal dispare aglutinat de o combinație pedelisto-cotrocenistă, fără nicio legătură cu tradiția liberală.

luni, mai 31st, 2021
Anul 2014, cel al fuziunii dintre PNL și PDL și al alegerii lui Klaus Johannis (devenit penelist la momentul oportun) drept președinte al noii formațiuni, a însemnat îndepărtarea PNL de liberalism și pervertirea sa către populism. Ceea ce se întâmplă acum e o consecință convingătoare a acestei deturnări.

(more…)

Chipul pervers al solidarității: sutelor de milioane de ființe umane muritoare de foame li se oferă, în loc de hrană și investiții… vaccinuri.

sâmbătă, mai 22nd, 2021

Distribuit pentru: Public

Public
 Fondul Monetar Internațional lansează obiectivul ca până la jumătatea anului viitor să fie vaccinați 5 miliarde de locuitori ai planetei (nu ni se spune și nr. de doze/pers). Cum accesul la vaccin este inegal, propune constituirea, prin donații ale statelor bogate, a unui fond de 50 de miliarde de dolari pentru achiziționarea, printre altele, a unui miliard de vaccinuri pentru țările sărace. Principala țintă este Africa sub-sahariană unde, ne spune Financial Times, doar 1% din populație a fost imunizată.

(more…)

Către Juriul Premiilor Naționale ale Uniunii Scriitorilor

joi, mai 20th, 2021

Am primit vestea măgulitoare că romanul meu Patimile după Gödel se află printre cele cinci nominalizări pentru Premiul pentru proză al Uniunii Scriitorilor din România (USR) pentru anul 2020. Mulțumesc Juriului, în numele eroilor și cititorilor cărții, pentru această onoare. În același timp, dat fiind că mă număr printre conducătorii Uniunii Scriitorilor, câtă vreme voi deține o asemenea funcție oferită de membrii ei socotesc că onoare mai mare din partea USR nu pot primi. De aceea rog Juriul să mă socotească recuzat de la selecția finală. Decizia mea a fost înlesnită și de faptul că împreună cu mine au fost nominalizate distinsele prozatoare Florina Ilis, Ioana Pârvulescu și Andreea Răsuceanu, ale căror cărți merită premiul cu asupra de măsură.

În prezent, numărul de vaccinuri produse s-a estimat în funcție de numărul de îmbolnăviri. Se pare că, în curând, numărul de îmbolnăviri se va estima în funcție de numărul de vaccinuri produse.

miercuri, mai 19th, 2021

Nu știu să fi existat în ultimele trei decenii vreun Guvern mai lăudăros decât cel de acum.

marți, mai 18th, 2021
 Iată o declarație de azi a prim-ministrului, în urma anunțării rezultatelor economice de pe trimestrul I/2021 (creștere 2,8% față de trim IV/2020): „ România are cea mai rapidă revenire economică din istorie, ca răspuns la cea mai mare criză economică din ultima sută de ani.”
Am trei comentarii:

(more…)