Archive for iunie, 2021

Nu cred în sinceritatea (aș putea spune, la fel de bine, onestitatea) guvernanților în ce privește informările despre epidemia de coronavirus.

marți, iunie 22nd, 2021

 Argumentele sunt numeroase. Iată unul dintre ele: modul selectiv, manipulator prin care sunt prezentate opiniile Organizației Mondiale a Sănătății. Valeriu Gheorghiță, pentru a intimida și îndemna, în același timp, pe români să se vaccineze, ne amenință cu declarațiile OMS privind ipoteticul val de îmbolnăviri cu noua tulpină Delta. În schimb, trece complet sub tăcere recomandarea OMS potrivit căreia copiii și adolescenții nu trebuie vaccinați anti-COVID, ba chiar se arată încântat de „emoția și bucuria copiilor care se imunizează”.

N-ajunge că am tot amânat și stopat evenimente din cauza molimei.

duminică, iunie 20th, 2021

 Acum Florin Cîțu și Raed Arafat ne recomandă să anulăm ori să stopăm evenimentele și din cauza codurilor galbene, portocalii și roșii de ploaie. A mai rămas să le amânăm și stopăm când e prea frig ori prea cald și atunci singurele evenimente care or să ne scoată din casă or să fie alegerile, pentru care, cum s-a văzut, nu există nici coduri, nici pandemii.

https://www.stiripesurse.ro/florin-citu-raed-arafat-si-lucian-bode-cer-stoparea-evenimentelor-publice-in-zonele-cu-cod-galben_1854654.html?fbclid=IwAR2_ByDzU28TPwupWvxw_l8Zh995ZnZgTC70a44FA-g880DJ8OTTkJylRJs

Mă întreb

sâmbătă, iunie 19th, 2021

de ce nu se sesizează Comitetul pentru Situații de Urgență în legătură cu mormanele de gunoaie și invazia de șobolani din inima Bucureștiului?  Purtăm măști și ne vaccinăm împotriva unei epidemii care nu prea mai există, în schimb lăsăm alte focare de infecție să prolifereze nestingherite.

Nu înțeleg modul caraghios (ori manipulator) al Guvernului de a declara decesele de COVID 19.

sâmbătă, iunie 12th, 2021
 Cica de ieri până azi s-au raportat 123 de decese dintre care 118 au murit mai demult, unii chiar acum un an. De ieri până alaltăieri au fost 150 de decese dintre care 130, morți lunile trecute, i-au prins din urmă pe ceilalți. Alaltăieri au fost 148 de decese dintre care 124 mai muriseră odată, în vara și toamna trecută.
Parcă aș citi „Suflete moarte” de N.V. Gogol sau „Generalul armatei moarte” de Ismail Kadare.

Istoria se repetă

marți, iunie 8th, 2021
În februarie 2015, când anumite instituții ale statului se porniseră, la ordin, să mă distrugă, doctorul Vasile Astărăstoae mi-a semnalat un text scris în apărarea mea, cu titlul: „Inamicul pubic nr. 1 nu e Vosganian, ci… Cartea șoaptelor!”. Numele autorului, doctor și el, îmi era necunoscut: Răzvan Constantinescu. Cu timpul ne-am împrietenit, o prietenie cu năbădăi, vă imaginați, pe potriva năbădăiosului doctor.

(more…)

Negocierea dintre România și Comisia Europeană în ce privește Planul Național de Redresare și Reziliență a fost una echilibrată.

miercuri, iunie 2nd, 2021

 În chestiunile în care opiniile erau identice, aveam dreptate noi. În chestiunile în care opiniile erau diferite, avea dreptate Comisia Europeană.