In program mai avem mâine seara, marți, la Realitatea Tv, orele 21,30, moderatori Andreea Cretulescu si Adrian Cioroianu, si miercuri, la Romania Tv, orele 21,00, moderatori Corina Dragotescu si Cătălin Striblea.
In program mai avem mâine seara, marți, la Realitatea Tv, orele 21,30, moderatori Andreea Cretulescu si Adrian Cioroianu, si miercuri, la Romania Tv, orele 21,00, moderatori Corina Dragotescu si Cătălin Striblea.
@anca
e clar ca ma ironizai, dar eu chiar cred serios ca o anumita vestimentatie schimba radical comportamentul in bine sau in rau.Sunt haine in care te simti comod,in care te simti bine, care crezi ca te prind d.p.d.v al gamei de culori sau al unui anumit model ,sau unei anumite croieli.Aceasta senzatie de bine te face sa fi relaxat, charismatic.Dimpotriva hainele te pot face rigid,irascibil etc.Starea psihica poate varia mult datorita vestimentatiei fara ca cineva sa bage de seama.Incearca sa fii atenta la influenta “parametrului vestimentar” asupra unor persoane dar si asupra ta insati.
@Tiberiu
Sunt de acord cu ce spuneti, stiu lucrurile astea, dar nu vreau sa absolutizez. Daca, din diverse motive, nu poti sa te imbraci cum ti-ai dori, ce faci?
@Tiberiu
Adica vreau sa spun ca ar trebui sa ne educam mintea astfel incat sa fie cat mai putin dependenta de accesoriile astea. Nu stiu insa in ce masura este realizabil.
@VV
O emisiune cam fasaita la Sinteza.Nu mi-a placut. Gadea a inceput ca Reuters care il compara pe TB cu Putin, ca si cum n-am sti de mult ca Putin este unul din “modelele politice” pe care TB incearca sa le adapteze la Ro. Dupa modelul Putin TB vrea sa fie PM dupa ce isi incheie mandatul de presedinte.
Ati facut f. bine ca ati subliniat ca acest lucru este improbabil in Ro care este membru UE.
Gadea si-a luat-o in cap ca este “mare” ,cineva ar trebui sa-i dea una dupa ceafa sa se trezeasca.
In linii mari mi-a placut atitudinea dv. dinamica,cu interventii inopinate ,dar pertinente .Asa cum discutam cu Anca o vestimentatie mai comoda(nu la costum)cred ca v-ar favoriza si in exprimare.
@ tiberiu
Eu n/am inteles comparatia aia cu PUtin. Ba era comparat Basescu, ba MRU, ba comparatia nu mergea prea departe. Iar noi deja incepuseram sa comentam Rusia, nu Romania.
A fost o prezenta excelenta.
Desi mi-a facut placere sa va aud vorbind despre democid, din pedanterie in ce priveste cuvintul si radicalism in ce priveste dreptul la viata (am si eu defectele mele), tin totusi sa subliniez un lucru: democidul se refera la mai mult decit disolutia institutiilor statului – aceasta din urma se numeste stat esuat. Democidul inseamna comportament criminal al guvernantilor fata de popor, fie direct fie prin neglijarea voita a drepturilor fundamentale ale omului, inclusiv prin afectarea institutiilor desemnate sa asigure respectarea si protejarea acestor drepturi. Caracteristicile fundamentale sunt discriminarea – impartirea pe categorii care au voie sa prospere si categorii care au voie sa moara, si intentia – politici care urmaresc aceasta discriminare eliminatorie. Guvernantii unui stat esuat pot fi acuzati de prostie, megalomanie, avaritie etc, democidul presupune intentia criminala la rang de politici de stat.
Pentru ca politicile pe care le construiesc dumnealor, guvernantii basisti, vizeaza in mod precis, sistematic, intregi categorii indezirabile numite generic “asistatii”, eu, in radicalismul meu de om care a depus un juramint sa ocroteasca viata, consider ca sunt vinovati de intentie de a ucide, nu doar de prostie, avaritie ori hotie.
@ cris
Nu era timp sa explic mai mult. Oricum, a fost o emisiune care nu s-a legat, era o doamna ziarista care nu inteleg de ce contrazicea pe toata lumea, iar tema cu PUtin n-am inteles/o, ba semana cu Basescu, ba cu MRU< ba asemanarile nu mergea mai departe, iar noi vorbeam despre Rusia, nu despre Romania. Iar iesirea fata de presedintele acelui Cons Jud, desi intemeiata, a fost cam abrupta.
Amintesc doar doua domenii:
- distrugerea sistemului de sanatate, de la procentul minuscul din PIB acordat sanatatii, la inchiderea aberanta a spitalelor, la lipsa de medicamente esentiale pentru supravietuire – cum e cazul, de curind, al citostaticelor-, la mutilarea sistemului de urgenta, si chiar amenintarea directa a SMURD-ului, la alungarea medicilor din Romania, inghetarea posturilor in conditiile unei lipse de personal criminale. Insistenta cu care o fac – hotarire de guvern sa se inchida spitalele in pofida evidentei necesitatii lor, intirziere voita/legiferata a platii medicamentelor cu aproape un an care practic elimina producatori de medicamente de pe piata, lege a sanatatii care sa desfiinteze sistemul de urgenta si nu doar pe acesta. Toate acestea sunt promovate cu incapatinare, aroganta si batut din copite chiar de la nivelul cel mai inalt (nu degeaba l-am numit sociopat), si dovedesc intentie si perseverenta in urmarirea unui scop: neglijarea pina la disparitie a oamenilor bolnavi si a institutiilor care au grija de acestia. Basescu are de-a dreptul o obsesie cu sistemul de sanatate: medicii sunt imbecili, sa plece, Arafat e si el un retrograd, spitalele sa dispara ca se face medicina si in cele sase elicoptere ale MAIului, si tot asa ajungem la o intreaga colectie de declaratii care demonstreaza intentie si perseverenta destructive.
- eliminarea virstnicilor devenita politica de stat si numita eufemistic “iesire din sistem” pe care dumnealor o considera chiar foarte “democratica” – virstnicii au dreptul de a alege intre a muri de foame, de boala sau de frig, pentru ca nu pot sa-si plateasca dintr-o pensie de mizerie si alimente, si medicamente si intretinere. Un comportament similar fata de toti “asistatii” bolnavi, cu handicap, invalizi. Iar intentie si perseverenta: dorinta de a taia pensiile, daca nu le pot taia le impoziteaza. Un TVA inacceptabil la alimente si eliminarea subventiei la caldura pentru oameni care atunci nu au alta solutie decit sa moara in frig. Eliminarea asistentei sociale pentru sute de mii de oameni, legarea dreptului copilului la suport de plata impozitelor de catre parinte, lucru absolut inacceptabil, samd. Si iar, ne amintim care sociopat de vaza a batut din copite sa impuna asemenea masuri.(” tara de mamicute si bebelusi”, “pensionarii”, “asistatii” ).
Dispretul fata de aceste drepturi fundamentale, consecintele asupra oamenilor – mergind pina la moarte pentru multi (10.000 de oameni bolnavi de cancer, cei care au murit in fata spitalelor sau in spitale din cauza lipsei de medicamente, tehnica si personal, cei care au murit sub zapada, miile de pensionari care mor cu zile, sutele de mii in nevoie de asistenta sociala lasati fara nici un ajutor), si disolutia institutiilor care sa le protejeze drepturile, toate impreuna si nu doar ultima parte a enumerarii se numesc democid.
Ca sa fac o paralela mai simpla, sa nu zic radicala:
Daca un parinte isi ucide copilul, direct, il sufoca sa zicem, cum il numiti? Criminal. Daca un parinte nu da de mincare copilului, nu-l imbraca, nu il spala, il pune in grajd ori in cotet, in frig, nu in casa, pentru ca il incomodeaza, consuma timp, bani, grija, deci e cazul sa dispara, cum il numiti? Va revolta, vi se pare crud, inuman?
Un virstnic ori un om sa zicem paralizat, ingrijit de familie sau intr-un azil (detest cuvintul azil). Daca e ucis, direct, se numeste crima. Daca este lasat sa moara de frig, de foame, bolnav, fara medicamente ori ingrijire, cu ulcere pina la os, pentru ca incomodeaza, consuma bani ori hrana, ori spatiu, cum se numeste? Ati aduce un asemenea neom, care a fost incredintat cu ingrijirea unui semen in nevoie, in fata tribunalului?
In ambele situatii, desi moartea este produsa indirect, vorbim de acelasi lucru: intentie si perseverenta, discriminare (sanatosul si adultul tinar produc bani si avantaje, copilul, virstnicul ori bolnavul sunt o povara indezirabila, nu produc). Vorbim de neglijarea sistematica cu scop de eliminare a “incomozilor”, “asistatilor”, “grasilor”.
De asta ii acuz si eu pe dumnealor guvernantii de crima.
@VV,
Si doar am vrut sa va previn ca va pierdeti timpul la Gadea, dar n-am vrut sa par negativist. Plus ca era la concurenta cu Crin pe RTV. Acolo s-au dus lupte grele, dar pana la urma s-a descurcat si cu dusmanul lui, demisionarul din PNL, din motive de europarlamentare(Crin, defensiv, i se adresa cu Dom’ profesor), dar si cu fata aia cu gura stramba(nu era Pora!), care l-au bombardat cu jeturi de vitriol, asa sa-i tina minte, mama lui de “chiulangiu”.
@ un liberal optimist
Emisiunea lui Gadea e, intr-adevar, putin cam lunga. Are, insa, audienta si e bine sa mergi din cand in cand, ca si la ceilalti, de altfel.
@VV,
Din cand in cand mai trageam cu ochiul si la B1 unde o armata de basisti trageau din toate pozitiile in sarmanul Valvis(cel cu lactatele si tepuitul de catre Copos la Rapid).Omul,oarecum in cunostinta de cauza, incerca sa explice situatia reala din Grecia, iar basistii il executau in direct, ridicand in slavi masurile luate de basescu. Ma si mir ca a rezistat bietul om pana la capat.
Am inteles ca DVoastra ati sters-o de la Gadea(si bine ati facut!).
@ un liberal optimist
Am plecat la final, cand vorbea cu Mircea Badea. Dar in ultima jumatate de ora a avut o alta tema, noi , invitatii eram de decor.
@VV,
Poate aveti dreptate il legatura cu ratingul emisiunilor unde sunteti invitat. Numai ca in emisiuni tip sezatoare publicul nu retine nimic. Unii poate nici nu va mai cunosc. Pe cand intr-o emisiune 1/1 va puteti dezvolta ideile. Pe zona economica USL(de laPSD) il mai are pe Iancu, ce, cel putin pe energie, combate bine. PNL are destui economisti dar n-au harul exprimarii. Asa incat ar trebui sa incepeti sa le propuneti realizatorilor teme de dezbatere, care, cu siguranta vor face rating intr-un an cu doua campanii electorale. Chiar si la locale, pentru ca si candidatii respectivi, pentru a promite nustiu ce investitii au nevoie de bani, ori banii se castiga intr-o economie care functioneaza.Camp larg de exprimare pe teme economice.
@ un liberal optimist
Am vorbit cu realizatorii., Uneori refuz sa merg, tocmai din motivul asta. Pe vremuri erau emisiuni ( cu Tatulici, cu Turcescu, cu Paler etc.) unu la unu. Se pare ca gustul publicului s-a schimbat. Publicul nu mai vrea idei, vrea cearta.
@VV
Cam inchizitoriale emisiunile astea de la A3. Mai mult, mare parte dintre ele sunt un fel de sezatori cu 6-7 invitati care nu apuca sa discute in profunzime despre ceva anume, ci doar leorbăie apa. In plus articolul Reuters e ca un fel de ghiveci. Aici ii dau dreptate lui MRU care a spus ca nu discutam libertatea presei, ci incompetenta ei. As completa eu: in prelungirea incompetentei unei parti din societate, parte care si-a trimis pe cei mai importanti reprezentanti ai ei sa o reprezinte in Parlament si mai ales in Guvern.
@ lordul john
Intr-adevar, in emisiune am pierdut aproape jumatate vorbind despre Rusia, in loc sa vorbim despre Romania. Si sase invitati e sezatoare, nu schimb de idei.
@VV,
Crin a spus ca exclude o colaborare cu UDMR. Ce-ar fi sa va apropiati de PCM?Astia par mai abordabili,sunt anti UDMR si ati putea astfel sa-i scoateti pe grofii maghiari pe centura politicii romanesti.
Sigur, propunand solutii economice de dezvoltare pentru zona populata majoritar de unguri si secui. E multa jale si saracie in acea zona.
@ un liberal optimist
E rscant sa ai aliati imprevizibili, care te surprind cu tot felul de declaratii de capul lor.
@cris
Inteleg ceea ce ai propus si am vazut si noua acceptiune a termenului data de Maestru. Din punct de vedere etimologic si varianta sa se sustine si desi impactul emotional este mai redus varianta domniei sale reprezinta cauza acceptiunii pe care o dai tu termenului. Cu alte cuvinte, uciderea institutiilor este cauza uciderii celor enumerati (neexhaustiv) in postarea ta.
Iritare mare in parlament,efectul se vede cu ochiul liber.
USL trebuie sa informeze publicul ce s-a discutat in parlament,eventual care ar fi solutia USL.Un purtator de cuvant pe perioada grevei.
@ Filip G
Poate ca n-ar fi o idee rea asta cu purtătorul de cuvânt?
@VV, @cris
Editorial din Financial Times (aici: http://www.adevarul.ro/financiar/Germania-strategie-suicid_asistat-Grecia-colonie-zona_euro-FT_0_649735389.html?utm_term=nl-link&utm_source=nl-general&utm_content=462784%40sfr.fr&utm_medium=newsletter&utm_campaign=Adevarul-Newsletter-20120220#)
“Ne aflăm într-un punct în care succesul nu mai este compatibil cu democraţia. Guvernul german vrea să împiedice o alegere democratică «greşită». Similară este şi sugestia de a lăsa alegerile să se desfăşoare, dar să existe o largă coaliţie politică indiferent de rezultat. Zona euro vrea să impună guvernul pe care îl doreşte în Grecia – prima colonie a zonei euro”, scrie Munchau.
Provocările la adresa Greciei durează de mai mult timp. Prima a fost proiectul de a impune un comisar fiscal Atenei, cu putere de veto asupra deciziilor de politică economică. După respingerea acestui plan, oficiali au propus înfiinţarea unui cont de tip escrow, astfel încât zona euro să poată bloca accesul Greciei la fonduri din pachetul de salvare fără a băga însă ţara în faliment. Cea mai extremă propunere este însă cea de a amâna alegerile şi de a menţine guvernul tehnocrat al premierului Lucas Papademos mai mult timp.
“Amânarea alegerilor şi izolarea guvernului de rezultatul alegerilor democratice nu s-ar putea întâmpla în Germania. Recent, Curtea Constituţională din Germania a decis că suveranitatea Parlamentului este absolută, că nu trebuie să transfere suveranitate unor instituţii externe şi nu trebuie să limiteze puterile următorului legislativ. Propunerile încalcă principiile constituţiei Germaniei. Pe scurt, nu sunt etice, scrie Munchau.”
Cris, poate gasesti pe undeva originalul.
@cris
l-am gasit pe un blog:
http://gonzaloraffoinfonews.blogspot.com/2012/02/greece-must-default-if-it-wants.html
Este interesant de urmarit ce rol are democratia in contextul financiar!
@VV,
Mi-a placut declaratia lui Misu Voicu:”Mutumim celor 71 de parlamentari ai puterii care s-au alaturat protestului nostru”.Aia, evident, “chiulind” de-adevaratelea.
@ un liberal optimist
A fost tare chestia aia cu parlamentarii puterii care lipsesc.
@VV,
L-am vazut pe Dan Suciu in haina de purtator de cuvant al MRU. Are o pozitie extrem de ingrata:din critic, sustinator.
@VV
1)Prima similitudine a lui TB cu Putin consta in stilul de guvernare autoritarist
2)A doua similitude a lui TB si Putin constant in faptul ca dupa toate probabilitatile TB planuieste sa continue subjugarea personala a Roamniei facand,precum Putin, o “mica saritura ” pe fotoliul de prim-ministru dupa expirarea madatului de presedinte’
3)A treia similitudine este intre TB si Ieltin care in mod similar au proiectat politizarea serviciilor de Securitate transformandu-le in principale instrumente de guvernare politica, prin desemnarea unor lucratori de Securitate activi in functii politice esentiale (Putin ca presedinte in Rusia,Ungureanu ca prim ministru in Ro)
VV are dreptate exista “Academii” de diplome am zis si o sa mai zic nu inseamna ca daca esti citit, doxa de carte, poliglot etc inseamna ca trebuie sa iti permiti orice, la fel este si cazul celor cu bani care cred ca li se permite orice, astfel de deviatii trebuie amendate intr-un sistem de stat bazat pe justitie justa, echitate stat – cetatean, sistem legislativ clar si rapid de aplicat etc
Sa nu incepem sa discutam si despre Academia Romana, unde in ultima vreme s-a mai schimbat cate ceva cu d-nul Haiduc, dar era plina de cazuri de afemeiati, tarsiti, mirositori etc
Inca nici nu stiu cu ce sa incep, de ieri trebuia sa conturez masurile noastre in puncte de actiune pentru tara asta care a ajuns bataia de joc a politicienilor indiferent de coloratura politica, despre care am avertizat in comentarile anterioare, ca deja ne culcam pe laurii celor 60% ai USL, insa lumea nu ne vrea nici pe noi, iar rezultatele vor fi o surpriza pentru multi, noi astia cu cap pe umeri am mai trait asta si in 2008 cand ne imbatam in sondaje si masuri de avutie a romanilor si ne-am ales cu ceea ce a mai lasat Ciomu!
Sa incep cu vizita lui Ponta in SUA… cum a fost aranjata treaba sa fie primit pe acolo, de catre … nimeni aproape, nu ar avea rost ca ne-am face de ras si este de-a dreptul hilar… acolo mergi cand esti invitat nu cand te milogesti si acolo mergi cand ai parteneri de discutii strategici si nu functionari de rang 3 sau 4 asa numai ca sa bravam, in ce?
Si nu stiu, sa incep mai bine cu programul nostru intern de reformare a PNL printr-o cultura organizationala performanta descrisa in puncte de actiune…
Nici nu stiu de ce sa ma apuc, poate imi dati voi o tema pe care sa o deschidem, sa o dezbatem, cineva sa noteze si sa ramanem cu ceva de pe blogul asta macar!
@VV
Publicul nu vrea idei si nu vrea cearta,publicul vrea lupta de idei si confruntare de personalitati, cu accent pe cea de-a doua.Publicul are dreptate, convinge numai acela care dovedeste abilitate si determinare in confruntarea de idei ,conving cei cu personslitate puternica.
La fel ca in fotbal publicul apreciaza in primal rand daruirea totala si spiritul de lupta din partea jucatorilor.Fara spirit de lupta si abnegatie nici o echipa nu are sanse reale in fotbalul modern,oricat de valoroasi jucatori ar avea.
@hermann
Tare mi-e teamă că mai mult de jumătate din cei 60% dintre alegătorii care sun înregistraţi ca ţinând cu USL sunt mai degrabă contra PDL. După două decenii de politică cât de cât aplicată, majoritatea alegătorilor se împarte încă în contrişti şi indecişi. Dacă liberalii cred că pot să doarmă liniştiţi că sunt ca şi ajunşi la putere, este problema lor.
Domnule Vosganian,
Am reusit sa vad pe frinturi si luarile dv de cuvint in cele 2 emisiuni la care ati participat ieri.
1. Pe teme de Economie ati fost excelent.
2. Mi-a placut chestia preluata de la Cris cu Democidul pe care acum trebuie sa o dezvoltati cu fiecare ocazie. Cris, de fapt v-a sugerat niste potentiale abordari ‘ crima unui batrin si ‘crima’ prin neglijare’.
3 Am fost DEZAMAGIT, de replica’ Important e sa se invete din greselile actuale ale abordarii dezapezirii’. Replica bine taxata de toti cei din platou.
@ VV, @ LordulJohn
Intr-adevar deloc exhaustiva enumerarea.
Inteleg foarte bine limitarile unei emisiuni si faptul ca o notiune ca democidul, atit de socanta in fond, nu poate fi introdusa in stilul meu, sa-i zic, brutal, si nici in doar doua vorbe.
Desi, ma uit la oltean cu acea campanie grotesca de flenderele idioate, strutzocamila intre gazeta de perete stalinista si un “wanted” tip vestul salbatic, bomboana pe coliva pe care au fiert-o cei dinaintea gaselnitei lui, cu viermii, ineptii, mahalaua, ciumpalacii, asistatii, grasii, mamicutele, etc, etc. Si atunci imi dispare orice urma de delicatete in felul in care imi exprim ideile.
Ar trebui facuta o carte neagra a crimelor acestor indivizi si impartite oamenilor fila cu fila. Faptul ca in conditiile in care le mor oameni alaturi exista inca o treime de romani nehotariti la cit de dragalas le e pedeul, mru, basescu, ori se lasa ametiti de pededei (rimeaza cu derbedei), ori se spala pe miini sa nu cumva sa se contamineze de politica, ma revolta.
@LordulJohn
CDU-ul de acum e departe, foarte departe de cel al lui Kohl. Ma gindesc ca osmoza cu estul, in genere – din PPE fac parte si pedeleul si fidesz, ca sa nu vorbim de cariera politica premergatoare caderii zidului a doamnei Merkel, nu este tocmai benefica – uite, ma stradui sa vorbesc in eufemisme, sa nu zici ca nu incerc.
@cris
Indraznesc sa te contrazic, un pic. Base nu distruge doar “asistatii”, pe astia doar ii scoate in fata ca sa-si justifice faptele. La un spital inchis nu ajungeau doar “asistatii” ci si banalele apendicite, si picioarele rupte si multe alte urgente care rezolvate corect si in timp util puteau “repune in functiune” o persoana si in doua saptamani. La o scoala inchisa mergeau copii si predau profesori, nici acestia nu erau “asistati” dar acum sunt chinuiti aiurea. Salariile nu au fost taiate “asistatilor” si putem continua astfel cu aproape toate categoriile sociale. Nu exista om in Romania care sa nu fi fost lovit sau jignit in vreun fel de Base, si-a batut joc chiar si de portocalele lui. Aia cu “asistatii” e teatru pentru justificarea vararii mainii statului adanc, in buzunarul tuturor. O alba-neagra superperfectionata, sa furi cu mana statului.
@ emi
nu ma contrazici deloc, am enumerat si alte domenii prima data cind am vorbit despre democid. incluzind taierea salariilor, lipsa locurilor de munca si starea jalnica a educatiei. Chiar si asa, dupa cum spunea Lordul, nu sunt deloc exhaustiva.
Domnule Vosganian,
Referitor la punctul 3 al postarii mele anterioare ‘ o sa spuneti ca deh Barosanul trebuia sa fie si dezamagit de ceva altfel nu e el’.
Totusi daca vreti sa aveti cu USL-ul o credibilitate si un ‘VOT PENTRU’ nu numai un ‘VOT ANTI basescu-PDL’ trebuie sa readuca speranta Romanilor in Dreptate, Justitie etc.
Stiu, ca o sa-mi spuneti vechea poveste ‘ nu eu fac justitie’ si poate uzitata aberatie vehiculata de catre 90% dintre USL-isti pe ecrane, cu ‘ORGANELE STATULUI SA-SI FACA TREABA’.
Totusi, Dv si in special USL faceti POLITICA, iar daca politica o sa fie de acordarea unor pirghii care sa creeze independenta in Justitie dar si Creerea de Masuri Coercitive prin legislatie in Parlament prin care Judiciarii, Anchetatorii si Guvernatii sa raspund fata de actiunile lor, o sa se ajunga si ca ‘Organele statului sa-si faca treaba’, pina atunci aceste Organe nu ramin decit INSTRUMENTE in mina Politicienilor si partidelor Politice aflate la Guvernare.
PS. 1.De ce credeti ca multi inclina spre PP-DD? Ati vazut si in Platou aseara.
Pt ca ei promit ca justitia sa devina justitie si cei vinovati sa fie pedepsiti, asa ca USL-ul avind o abordare spre pedepsirea faradelegilor poate chiar fura multe din voturile celor care acum inclin spre PP-DD.
2. Asta nu inseamna, gata la BULAU cu ei de a doua zi, dar inseamna inca de acum
a. initierea de plingeri penale pt tot felul de faradelegi de la contracte, la trafic de influenta la furt calificat vezi Anastase.
b. ajutor si implicarea USL- ONG-uri pt ajutor legal tuturor celor afectati de Zapezi de la urmasii victimelor , la cei care au stat inzapeziti pe sosel, la transportatorii care au pierdut milioane de Euro in pagube datorita blocarii drumurilor.
c. repunera pe tapet a furturlui de la alegerile anterioare, unde ati lasat-o moarta cu votul multiplu, procese verbale falsificate si mortii care au votat.
etc
Cum am spus mai sus, votul pt USL-ul trebuie sa devina un ‘Vot Pentru’, nu un ‘Vot Anti’.
@ Cris
Ai afirmat
‘ Ar trebui facuta o carte neagra a crimelor acestor indivizi si impartite oamenilor fila cu fila. Faptul ca in conditiile in care le mor oameni alaturi exista inca o treime de romani nehotariti la cit de dragalas le e pedeul, mru, basescu, ori se lasa ametiti de pededei (rimeaza cu derbedei), ori se spala pe miini sa nu cumva sa se contamineze de politica, ma revolta.’
Am sugerat ceva asemanator intr-o postare anterioara cind PDl-ul a lansat celebrele ‘name and shame’ postere cu Chiulangii. Cind sugeram o remintirea ‘Furtului din Parlament al Robertai’, ‘ basescu-boc pt subminarea economiei nationale’ etc.
Maestrul si USL-ul se pare ca nu (sa folosesc tremenul acum mult indragit) ‘acheseaza’ la astfel de ideei. Probabil sa nu-i deranjeze prea mult pe guvernati.
Domnule Vosganian,
Referitor la propuneraea, excelenta zic eu, de a avea un purtator de Cuvint USL, i-am vazut aseara pe Valeriu Zgonea si Relu Fenechiu debusolati si incoltiti la intrebarea ‘ ce se intimpla cu indemnizatia parlamentarilor USL care fac greva?
O alta, GAURA, in abordarea, fara viziune a USL in chestia cu Demisia care se vrea greva Parlamentara care acum e ‘Un Protest’.
Oare asa de greu e sa va intilniti birourile PNL-PSD-PC sa abordati temele, sa faceti public un Comunicat si apoi sa puneti pe un site/turi cele stabilite si updatate regulat?
De ex Fenechiu cum zicea aseara -Ridicat Indemnizatei parlament 4.200 Ron – Donat 2.000 Student Y, Donat 2.200 Stundenta X.
Daca nu va faceti o Strategie, nu comunicati populatiei, sunteti expusi la atacuri si abordati problemele intodeauna defensiv, lasind impresia VINOVATIEI. E asa de greu de vazut?
@Cris
O notiune noua ,fie ea socanta, ca “democidul” nu isi poate face “efectul public” daca:
1)Publicul nu este familiarizat cu notiunea
2)Notiunea nu este asimilata in lexicul politic uzual
2)Notiunea nu este utilizata cu perseverenta si intr-un context adecvat (vehement acuzator la adresa vinovatilor)
Tot asa nimeni nu poate spera la efectele unui tratament “minune” constituind numai din ingurgitarea unei unice pastile ,oricat de eficient ar fi acel medicament.
@Barosanul
Faptul ca Valeriu Zgonea si Relu Fenechiu nu au fost pregatiti sa raspunda coerent si unitar la o intrebare elementara care tine de o decizie politica importanta si recenta demonstreaza cred elocvent lipsa de organizare interna USL,dar si lipsa de intelegere a logicii(deficitare cred eu) a acestei decizii problematice.
Eu nu pot sa pricep cum politicieni cu experienta nu inteleg ca in calitate de parlamentari in opozitie au dreptul si obligatia de a recurge la orice actiuni de protest atunci cand puterea incalca flagrant regulile si legislatia. A renunta la salariu este o prostie gogonata, caci demonstreaza ca parlamentarii opozitiei CRED CA ACTIONEAZA IN MOD NELEGITIM.Realitatea este ca boicotarea unui parlament ilegitim este o obligatie de serviciu legitima.Au o mare problema de luciditate.
Crin si Ponta trebuie sa treaca la alt nivel.Astfel incat un purtator de cuvant USL sa raspunda la toate problemele banale ,divergente ,etc.Iar Crin si Ponta sa nu intre in dispute de uzura.Sa se axeze pe teme bine tintite.
VV
Nu va mai duceti Maestre la astfel de emisiuni, cu acest Gadea absolut deraiat! De ce nu vorbiti cu ei inainte de emisiuni, sa le spuneti clar ca nu vreti sa fiti un alt invitat dintre alti 100?? Sunt sigur ca ar tine cont de parerea dvs. Trebuie doar sa le spuneti, pt ca sunt convins ca au tot interesul sa mergeti in continuare in platourile lor.
Este clar o lipsa de comunicare intre dumneavoastra si realizatorii tv. Eu daca as avea o emisiune, as da orice sa va am invitat, sa pot discuta macar o ora numai cu dvs sau cu oameni ca Tariceanu, Atanasiu (care poate fi obositor insa) etc.
@ Buddha
Le/am spus, am si refuzat uneori sa merg. Ei spun ca asta e acum gustul publicului. Adica publicul nu vrea idei, ci cearta.
Domnule Vosganian, din relatarile ziarului Cotidianul, nu prea am inteles interventia dumneavoastra in privinta MOU aplicat Greciei de la radio RFI. Rezulta din relatare ca, dumneavoastra ati afirmat ca oferta UE este buna pentru greci. Va rog, sa clarificati cele relatate la a doua mina !!
@ Sorin Muncaciu
Nu stiu ce au zis. Eu am afirmat ca trebuie ca grecii sa-si aleaga un guvern stabil, cu sustinere populara. Si ca grecii nu mai vor sa se intoarca la drahma.
@Cris
Sper sa nu fiu inteles gresit, sunt intrutotul pentru acuzele de “democid” la adresa guvernarii Basescu-Boc , am numai serioase indoieli ca actuala opozitie, extrem de confuza si oscilanta(in opinia mea,) este capabila sa sustina un mesaj radical consecvent care sa dea credibilitazte acestui gen de acuze extreme ,pe deplin intemeiate in opinia mea.
Pentru ca acuzatiile de “democid” al poporului roman sa fie sustinute credibil este nevoie de o vehementa colectiva a vorbitorilor USL, departe de tonul sfatos si aproape bonom pe care il afiseaza indeobste.
@Tiberiu,
Cred ca esti incantat (stii tu de ce!). Din pacate, emisiunea n-a fost cine stie ce, dar, oricum, ceva mai buna decat Sinteza. Scrasnelile Cretuleascai sunt un smirghel pt timpanele mele, iar pe Adi Cioro il prefer in postura de invitat la emisiuni. Plus ca au insistat enorm pe biletul de avion al Severului, au bagat in direct niste lucratori CFR carora le puneau aceleasi intrebari stereotipe. Nici dl V n-a fost chiar vioi. Cred ca nu prea-i placeau temele de “dezbatere“. A zis el ceva de niste fondante, de carpit pe-o parte, descusut pe alta, de niste strategii de lupta cu neparasirea redutelor.
@ anca
M-a plictisit emisiunea aia cu CFR. E aiurea sa chemi niste oameni si sa stai la telefon cu altii ore in sir. M-am dus la emisiunea aia din obligatie. Se vedea ca ma plictisesc, nu-i asa?
VV
Gustul publicului se mai si educa, asta nu inteleg televiziunile. Daca-i dai omului untura, vrea untura, daca-i dai ulei de masline, in timp nu va mai vrea untura.
V-ati dus din obligatie?
Pai ce, aveati obligatie pt moderatori? Eu in locul dvs m-as fi luat de ei in timpul emisiunii, desi sunt constient ca nu e “diplomatic”.
@ Buddha
Aceste emisiuni sunt progrmateprin departamentul de comunicare al PNL. Din pacate toate emisiunile sunt de felul acesta, cu multi participanti, altii din teritoriu, altii la telefon, nu mai intelegi nimic. Mergi, stai doua ore si vorbesti cinci minute. O vreme am refuzat sa mai merg, nu stiu daca ai observat, in luna ianuarie nu prea m-am dus. Dar solicitarile sunt multe si, pana la urma, trebuie sa mergi ca sa se auda si vocea PNL.
@VV
Se vedea un pic.
@ Tiberiu
E nevoie nu de vehementa ci de fermitate, perseverenta si de argumentatie, la obiect si pe intelesul oricui. As face de exemplu cite un clip/colaj cu citate din abisul gindirii basescianiste: unul cu injuriile la adresa romanilor, altul cu mizerrile la adresa “asistatilor”, pensionarilor, sanatatii, altul cu educatia, si la fiecare cu imagini aditionale din realitatea crincena a romanului cel de toate zilele. La fel se poate face si in scris.
@anca
nu am vazut emisiunea la care te referi.Faci probabil aluzie la vestimentatia D-lui Vosganian,dar este evident ca accesoriile vestimentare ,desi importante ,nu sunt decat accesorii fata de personalitatea celui care comunica,asa cum personajul unui rol este caracterizat si de costum,dar in primal rand personalitatea si talentul actorului.Un politician trebuie sa fie un bun actor pentru a convinge publicul.
@Cris
Degeaba ne “strofocam” de Nervi in “tribune” in timp ce jucatorii politici care fac jocul sunt complect dezorganizati si lipsiti de gandire “tactica”.Repet Crin dar in special Ponta sunt depasiti de important misiunii,actioneaza confuz si determina confuzie in randurile opozitiei si al cetatenilor.Degeaba propui orice initiative daca nu exista o gandire de echipa si fiecare vorbeste ce-I trazneste prin cap.Fermitatea la care te referi trebuie sa fie una individuala si de grup.Politica ca fotbalul(si multe alte activitati)este una de grup si daca un jucator isi da sufletul pe teren pe cand ceilalti habar n-au ce fac si asista pasivi la evenimente pierderea jocular este garantata.E haos total in randurile opozitiei dovada ca parlamentarii nici macar nu sunt capabili sa ex lice pentru ce fac greva parlamentara.Este o situatie falimentara si daca nu se fac schimabri personale in USL nu e nici o sansa.Opinia mea.
@cris
O postare recenta pe facebook a dlui Mircea Platon, care mi se pare sugestiva:
“Ma gandesc sa cer viitorului guvern (USL) infiintarea unui Institut de Investigare a Crimelor Post-Comunismului in Romania (acronim: IIC-PCR!). Ar trebui luate la analizat/investigat metodic costurile sociale ale “tranzitiei”, cat am pierdut, in capital social, moral si material, datorita “liberalizarilor”, “deregularizarilor”, “masurilor de austeritate”, “stransului curelei”, integrarilor, “demitizarilor”, ideologiei “statului minimal” si minciunilor oficiale. Daca va surade ideea, apasati butoanele “like” si “share” pana veti obtine rezultatul dorit.”
@cris
In vreme ce la noi, solutia este inchiderea spitalelor si sublimarea pensionarilor, in UK statul ia masuri:
http://www.telegraph.co.uk/health/elderhealth/9096635/Elderly-ignored-and-treated-as-objects-in-care-system.html
@VV
Mai stiti cumva in ce stadiu se afla discutiile si negocierile privind CCCTB (Common Consolidated Corporate Tax Base) si cum va afecta economia romanesca aplicarea sistemului unic de impozitare?
@ Lordul John
Nu stiu sa se fi avansat in chestiunea unificarii fiscale.
Domnule Senator,
Nu pretind ca stiu mai bine decat stiristii de la A3 si Realitati, dar eu nu cred ca oamenii vor cearta in loc de dezbatere. Eu cred ca vor ceva palpabil – nume, dovezi, argumente si eventual, sa-i auda mai mult pe invitati decat pe moderatori.
In alta ordine, ce evaziune vrea Ungureanu sa omoare cu Blejnar in frunte, in continuare. Tipul asta tocmai a trecut la al 4-lea ministru de finante, cu o evaziune in permanenta crestere. Cati vamesi, gardisti si finantisti au fost cercetati penal/disciplinar in ultimii doi ani si cati au ajuns vreodata in fata instantei? Incepand cu SB si cu directorii din vamile conduse de el. Cati bani au recuperat de la evazionisti? Am remarcat in schimb ca, din cand in cand, guvernul mai da cate o re-esalonare la plati restante catre stat, tocmai unora din aceste firme.
Bine ca Udrea are treaba cu chiulul din parlament, ea fiind “campioana” prezentei!
@ gabi
Cu acelasi sistem de administrare si aceiasi oameni nu vad cum., Decat daca aveau la servicii informatiile lor.
Ascult sau citesc si ma ingrozesc cate asteptari au toti, de la viitoarea guvernare. Care va fi sigur USL? Ponta si Antonescu isi imagineaza ce ii asteapta?
Daca izbucneste intre timp ceva mai dur, care “fura” atentia tuturor (IRAN de ex.)?
Oameni suntem. Incerc sa am rabdare.
Sinteza zilei de seara trecuta a fost cumplita, cea din seara asta, pentru ca se va vorbi in continuare despre bolnavii de cancer, nu va fi mai putin dureroasa. Asteptam sa vad daca veti avea o reactie.
De zece ani, dincolo de medicina cea de toate zilele, am grija saptaminal de pina la 60 de oameni de acest fel, in conditii mult mai decente – si tot este foarte greu. Sa ma gindesc ca acesti oameni nu au acces la tratament, ca este vorba de cel direct adresat bolii, ca este vorba de suport de la cel profesional la cel social, mie, ca specialist, dar si ca om care traiesc linga oameni in asemenea suferinta si familiile lor, imi fierbe singele in vine.
Distrugerea economiei de catre acesti indivizi este una, se simte oarecum mai difuz, supravietuiesti, iti iei bocceaua si pleci ori speri ca lucrurile se vor repara cumva, cindva. Te duci si votezi, schimbi. Distrugerea educatiei este un atentat la viitor, afecteaza speranta si dreptul la egalitate de sansa, e inca si mai grava. Daca alegi oameni care stiu ce este educatia lucrurile insa se vor repara – ia mult mai mult timp, ce s-a pierdut greu se poate repara, dar se repara.
Distrugerea sistemului de sanatate insa, ucide, acum si continuu. Ca vorbim de lipsa de medici si personal – amintiti-va de copiii morti la Giulesti, cu o singura asistenta sa aiba grija de 12 copii, cind oriunde in lume, in conditii de terapie intensiva vorbesti de o asistenta care are grija de maxim 2-3 pacienti. Ca vorbim de spitale inchise si oameni care, bolnavi fiind, sunt purtati cu zecile de kilometri, daca ii mai poarta cineva, pina la un spital, ori mor in fata unui spital inchis. Ca este vorba de lipsurile spitalelor si de lipsa de medicamente. Pentru suferinta si moarte nu exista nici un fel de compensare, de posibilitate de a indrepta ceva, e o granita pe care nimeni nu o poate trece, nu poti da cuiva inapoi anii de suferinta, viata nici atit.
Moartea este o linie pe care fiecare o trece individual si definitiv, iar atunci cind este vorba de zeci si sute de mii de oameni lasati sa moara, de suferinta lor si a familiilor lor, nu poate sa mai existe vreo falsa pudoare in a-i numi pe acesti guvernanti ceea ce sunt, criminali. Moderatia, eufemismele, tacerea in asemenea situatie, devin de-a dreptul complicitate. Imi amintesc ca pe acest blog, luni in urma, vorbind despre epurarile comuniste au fost destui care s-au revoltat si impotriva tacerii celor care si-au continuat viata inchizind ochii la asa ceva, desi situatia era diferita si era un timp de teroare generalizata. Acum nu este nici o teroare generalizata, nu te baga nimeni in puscarie daca iei apararea unuia care moare cu zile. Ce scuza s-ar putea gasi mai tirziu pentru tacere? N-am stiut, nu m-a afectat pe mine direct, nu mi-a pasat? Sa iasa medicii in strada, ca e treaba lor – si atunci, din aceia putini, cine ramine in spitale sa aiba grija de bolnavi? Sa iasa bolnavii in strada – chiar credeti ca pot? Cine ii aude, cine ii apara?
@ cris
Am avut la Romania Tv cu Catalin Striblea o emisiune identica in seara asta. O bolnava zicea sa se dea legea eutanasiei, sa poata alege cum sa moara, sa scape.
Mda, imi vine in minte Seneca:
” Cine, acolo in lume, ma aude? Sunt aici – acesta sunt, in goliciunea mea, cu ranile me, cu suferinta mea nevazuta, disperarea, tradarea, cu durerea pe care nu o pot pune in cuvinte, in teroare, abandonat. Asculta-ma, o ora, o zi, o clipa, inainte sa mor in aceasta cumplita salbaticie a singuratatii, in tacerea aceasta asurzitoare. Dumnezeule, oare nu este nimeni acolo care sa auda?”
A fost scris acum doua mii de ani. Tragismul fara margini este ca oamenii din Romania sunt dusi acum nu in evul mediu, ci de-a dreptul intr-o bezna atemporala, muta si surda, a anormalitatii, amoralitatii si dezumanizarii.
@ Cris
Am revăzut luni un film bun cu Liam Neeson şi Banderas – The Other Man – şi m-a frapat, în contextul românesc, fraza “nu putem controla moartea, dar măcar putem controla durerea”. Noi am ajuns în pre-feudalism – fraze banale dintr-un film contemporan nouă ne sună a S.F.
@VV
A fost vie emisiunea de la Rtv. De ce ati plecat mai devreme?
@ anca
Luni am stat o ora jumate. Marti o ora jumate. I-am spus ca nu stau doua ore nici in ruptul capului. Niciodata n-am stat la Striblea doua ore.