Nu vă sună cunoscut ce se petrece acum in Guvernul României?

Nu cumva am mai trecut prin asta ? Amintiţi-vă cum a fost în vremea Guvernului Tăriceanu. Teodor Athanasiu, ministrul Apărării, a trebuit să demisioneze, deoarece Parchetul a cerut începerea urmăririi penale. Ulterior a fost găsit nevinovat, dar între timp nu mai era ministru. Paul Păcuraru a trebuit să demisioneze pentru că s-a dispus, de către acelaşi Parchet, începerea urmăririi penale. Ulterior – după patru ani – justiţia l-a găsit nevinovat, dar cariera lui politică era demult îngropată. Norica Nicolai a fost propusă ministrul Justiţiei. Românii au aflat, pentru prima şi ultima oară, de existenţa unei mape profesionale pentru unii candidaţi indezirabili la funcţia de ministru. Codruţ Sereş a demisionat din funcţia de ministru în noiembrie 2006, fiind învinuit de procurori de înaltă trădare. Pe vremea comunismului, o astfel de acuzaţie te trimitea direct în faţa plutonului de execuţie. După şase ani de harţuială, Codruţ Sereş a fost găsit nevinovat de către cei care îl anchetaseră. Dar cui îi mai pasă, între timp adversarii lui Sereş şi-au făcut treaba. La fel, Zsolt Nagy, tânărul ministru al Comunicaţiilor, a demisionat în primăvara lui 2007 tot în baza acuzaţiilor de trădare. Şi el, după aproape şase ani, este scos de sub urmărire penală. În 2007, tânărul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, a demisionat, din cauza declanşării cercetării penale pentru abuz în serviciu. Procesul se apropie de sfărşit şi sunt mari şanse ca Chiuariu să fie declarat nevinovat. În octombrie 2006, am fost propus comisar european şi m-am retras, în urma acuzelor că aş fi fost spion ceauşist. După şase ani, justiţia a constatat lipsa oricărei probe împotriva mea şi reaua credinţă a acuzatorilor. Dar ce mai contează, nu-i aşa?, treaba s-a făcut şi uneltitorii îşi pot freca mâinile, satisfăcuţi. Pentru niciunul din cazurile de mai sus, nimeni nu a fost tras la răspundere pentru necazurile pricinuite unor oameni nevinovaţi şi nimeni nu şi-a cerut vreodată scuze.

 

Pentru perioada 2009 – 2012, cu excepţia cazului Ridzi, scos la iveală nu de Parchet ci de presă, nu am niciun exemplu să vă dau. Niciun alt ministru nu a fost obligat să demisioneze din motive de acest fel. S- ar putea spune, aşadar, că, din punctul de vedere al procurorilor, guvernele 2009 – 2012 au fost ireproşabile.

 

Nu mă pot pronunţa în legătură cu cazurile semnalate în cadrul Guvernului USL. Nu m-as mira, însă, ca peste patru sau şase ani să aflăm că Mircea Diaconu era nevinovat ori că plagiatul lui Victor Ponta a fost doar o înscenare.

74 Responses to “Nu vă sună cunoscut ce se petrece acum in Guvernul României?”

 1. Un "Golan" spune:

  http://www.youtube.com/watch?v=kiC_lOKSgKI&feature=player_embedded.
  Eu spun ca ati uitat si decembrie 89 si Piata Universitatii. Cand ajungi sus, te ia ameteala daca te uiti in jos.

 2. dante spune:

  Am cunoscut armeni caraghiosi ! Norica, Pacuraru, Athanasiu, Chiuariu… Liberali destoinici, nu ?

  • @ dante

   Eu zic sa-ti schimbi pseudonimul, sa nu faci florentinul de ras. Nu stiu daca ti-ar fi placut sa fii in locul cuiva care e plimbat vreo cinci ani pe degeaba la procuratura.

 3. Marius spune:

  Cu siguranta Mircea Diaconu este nevinovat,iar plagiatul lui Ponta nu exista. Sunt aceleasi practici securiste utilizate de-a lungul mandatelor sale de catre chiriasul de la Cotroceni. Domnule senator,cred ca e cazul sa-l suspendati pe acest om mic,razbunator si total nepotrivit cu functia pe care o ocupa. Despre Basescu s-a scris mult si s-a comentat la fel de mult. Curmati-i chinurile prin care trece in acest moment si debarcati-l!

 4. lordul john spune:

  @VV

  Da, ne suna cunoscuta metoda. Si e realizata in cea mai buna regula a marketingului politic: lansarea intr-o publicatie externa exact cand premierul era la viena si nu a putut emite nimic in apararea sa, etc.

  Desigur, dupa cum mi-ati raspuns la postarea caricaturii cu papioane, dumneavostra nu ati mege pana acolo. Dupa cum spunea si Crin in interviul de vineri de la Ciutacu, omul politic este obligat sa faca niste compromisuri pentru a obtine realizarea obiectivului pentru care a fost ales, compromisuri pe care alegatorul nu e obligat si nici nu trebuie sa le faca. In acest context eu ma pot intreba care este contributia bursierilor ICR la acel miting si ma intreb cati dintre bursierii ICR au constiinta libera.
  De asemenea, ma intreb care este contributia lui Vladimir Tismaneanu la axa Bucuresti – Washington, cea care a initiat scandalul la care va referiti. E suficient sa urmariti site-ul contributors.ro si veti fi surprins de modul in care cei finantati din bani publici prin bunavointa lui Basescu si a institutiilor pe care le patroneaza (comisii, comitete, ICR, etc) sunt orbiti (in buna masura) de legaturile financiare si de notorietate cu care au fost imbroboditi.

 5. alex spune:

  Si USL-ul ce face? Trebuie sa-si activeze relatiile si sa demonteze acuzele. Ce dracu, SIE si fostii agenti DIE la Anvers sunt asa de puternici? SRI ce pazeste, nu ancheteaza, nu descopera nimic? Are dreptate Antonescu, PDL trebuie desfiintat, macelarit, dezosat, otravit,mancat.

 6. Eva spune:

  Se pare că TB are nevoie de DOSAR. Eu încep să sap. Dacă ne străduim toți, îl facem mai repede. Dar căutați chestii serioase care să poată fi dovedite. Pentru toți acei nevinovați, mânjiți mișelește de sculele nemernicului care e încă Președinte. Nu cred că domnul Varujan Vosganian se va supăra. Să-i zicem ”Dosarul Băse”.

 7. Dorin spune:

  De dimineata am avut curiozitatea morbida sa vad ce parere are despre situatia actuala oficiosul intitulat “Excre… aaaa, Evenimentul zilei”. Zicea asa, ca Ponta intentioneaza sa-l blocheze pe presedinte sa ajunga la Bruxelles prin toate mijloacele posibile, o sa refuze sa-i semneze delegatia si o sa-i taie benzina de avion.

  Chestia asta, impreuna cu toata tevatura legata de asa zisul plagiat al lui Ponta si de starea de incompatibilitate a lui Diaconu imi dau o stare de deja-vu. Ma revad in dimineata zilei de 13 iunie 1990, cand auzeam la radio ca Liiceanu in camasa verde in fruntea unei gloate de huligani merge sa ocupe aeroportul Otopeni.

  Ce voiam sa intreb insa, oare e normal ca sentimentul asta de deja-vu sa-ti provoace greata?

 8. Marius spune:

  Aduc in discutie un element care a fost complet neglijat pana acum: orice teza de doctorat are o parte originala, dar si o alta care descrie situatia existenta in subiectul abordat. Deci exista o parte care TREBUIE sa fie originala, in timp ce o alta NU POATE fi originala.

  Ca sa putem aborda din aceasta perspectiva teza lui Ponta, am folosit doua informatii:

  1. Cuprinsul tezei, ca sa vad capitolele ei. Teza este postata integral de „Gandul” (are 198 M). Acolo se vede ca, in afara anexelor, exista 3 capitole mari (am prescurtat titlurile): 1. Scurt istoric al justitiei penale internationale … (paginile 9… 97), 2. Elemene de civil-law preluate si de common-law….(paginile 98…133) si 3.Structura si functionarea CPI (paginile 134…306).

  2. Analiza amanuntita a paginilor plagiate, impartite pe 3 categorii (porceste, semi si finutz), am luat-o exact asa cum a fost ea facuta pe un blog de cineva care semneaza „dracu” (inclin sa-l cred).

  Ce se observa? La Cap. 1 sunt 39 pagini plagiate din 88, la Cap. 2 sunt 0 (zero) pagini plagiate din 34, iar la Cap. 3 sunt 76 pagini plagiate din 106. Total: 115 pagini plagiate din 306.

  Mie asta imi spune ca esenta tezei, elementul original,
  este in Cap. 2. Acolo cei care au puricat teza nu au gasit NICI O PAGINA PLAGIATA! In schimb, TOATE paginile presupuse plagiate apar in alte capitole, cele care, probabil, prezinta situatia generala existenta.
  Nu mi se pare important ca partea originala (recunoscuta, deci, ca atare chiar de „puricatorii tezei”, ca sa zic asa) este mica. Esential este ca ea exista si, probabil (nu sunt deloc specialist in subiect), justifica acceptarea tezei.

  In final, as mai face remarca ca cel care semneaza „dracu” prezinta o analiza amanuntita (nu am combatut-o absolut deloc, ba chiar am preluat-o integral), dar la un moment dat spune „Lucrarea de doctorat a lu prim ministru cica ar avea 306 pagini, plus anexe (legislatie)”. Este, deci, evident ca cineva i-a servit analiza gata facuta („cica”), altfel ar fi fost clar pentru el ca teza are 306 pagini, daca s-a uitat cu atentie pe ea si a apreciat gradul de plagiere. O mica eroare care spune totul!

 9. florin spune:

  ..tinand cont de faptul k marinarul are scoala securitatii, aplica ceea ce a invatat cu sarg in anii tineretii; oricum foloseste aceleasi metode si in conducera PDL, adica din cand in cand obisnuieste sa arate pisica si celor apropiati lui;..asta e disciplina de partid implementata cu succesuri..; ma intreb oare, o sa vina vremea sa dea cu subsemnatul ptr vanzarea flotei.?..si apropo, de ce sa nu plece cu nava BIRUINTA spre Bruxelles..?!..dar ceea ce se intampla azi cu Mircea Diaconu e ridicol si asistam la mazilirea pe nedrept poate a singurului politician onest de pe scena politicii romanesti;..ma rog sa ajunga PDL la procentul din 2000, 7%, oamenii politici din PDL sa mearga cu transportul public la serv ptr a semna condica, iar cei mai de seama, din PDL, sa beneficieze televizor in celule….

 10. un liberal optimist spune:

  Se intampla ce se intampla din cauza ca avem o clasa politica extrem de vulnerabila. Orice om politic ajuns in functii cheie crede de cuviinta ca trebuie sa dea si el niste tunuri acolo:o afacere cu statul, una cu bani europeni, o coruptie colo, o mita dincolo, un masterat, un doctorat, un grad de conferentiar sau de profesor, o amanta dintre angajate, niste contracte date rudelor..Mai devreme sau mai tarziu tot le explodeaza bomba cu rahat in plina figura..

 11. patrascu spune:

  @ VV

  Norica, Seres, Athanasiu, Chiuariu….Nu cred ca aceasta companie va avantajeaza si nici pe domnul Mircea Diaconu.
  De indivizii de mai sus m-am convins singur ce pot,nu mai am nevoie de alte pareri.
  In ceea ce-l priveste pe domnul Diaconu sunt convins ca a fost doar o neatentie din partea dansului,dar ar trebui mai multa grija mai ales ca sunteti vanati.
  De Victor Ponta ce sa va zic decat: a se slabi.Lucrarea de doctorat a fost conceputa in perioada cand dl.Ponta credea ca lumea incepe si se sfarseste cu Adrian Nastase.Ce inscenare? A scris Base lucrarea de doctorat a lui Ponta?

  • @ patrascu

   Cu ce e fapta celor care mi-au inscenat porcaria aia mai putin abominabila pentru ca e in acest context?

  • @ patrascu

   Cand Base spunea la Antena 3, la emisiunea doamnei Firea, ca am spus ca tiganii trebuie bagati in ghetouri cum era? Cand a spus ca exista pe lume un singur armean bun, cum era? Cand a spus, la sf lui noiembrie ca eu am semnat in secret contracte cu baieti destepti si s-a dovedit ca e o minciuna, cum era? Cand a zis ca a promulgat legea cu salariile profesorilor in 2008 pentru ca nu stia situatia reala si am aratat tuturor (am pus si e acest blog) scrisorile pe care i le/am aratat, cum era?
   Asa e, nu el a scris teza de doctorat, cred, in schimb, ca a citit-o, caci el a fost singurul care stia, cu o saptamana inainte de inceperea scandalului, ca Ponta are doctoratul in drept.

 12. lordul john spune:

  @VV

  Intelectualitatea umanista (fara a generaliza) trebuie sa-si inteleaga responsabilitatea si sa nu se vanda inutil puterii. L-ati fi vazut pe Mircea Vulcanescu primind un post postul de director la “Cartea Rusa”?

  Tocmai pentru ca s-a tacut prea mult cand s-au dat diplome si doctorate aiuristice, s-a ajuns ca acest scandal de plagiat sa afecteze si credibilitatea celor care au luat in serios cercetarea intelectuala.

  • @ lordul john

   Exact asta e problema, oportunismul. Dar de aici si pana la a defila cu portretele lor facute, precum picturile lui Archimboldo, din bancnote, e cale lunga.

 13. Eva spune:

  Dacă am extrapola la științele exacte, înseamnă că toți doctorii în matematică, fizică sau chimie, din toate timpurile, au fost plagiatori, pentru că au folosit operații aritmetice pe care nu le-au inventat ei, pentru a-și demonstra teoriile. ”Curat murdar, coane …”

  • @ Eva

   Si eu am absolvit matematicile, Totusi spuneam Teorema lui Lagrange, constanta lui Euler, Teorema Cauchy – Buniakovski – Schwarz, liniile riemanniene etc.

 14. un liberal optimist spune:

  @Eva,
  Pe timpul meu un doctorat in inginerie se acorda doar daca aveai un brevet de inventie atasat. Plus celelalte conditii.

 15. Marius spune:

  Ministerul de Externe a transmis componenta delegatiei romane la Consiliul Europei. Surpriza? Nu. Basescu nu face parte din delegatie. Basescu e out. Frumos,nu? Nimeni nu a mai avut curajul sa-i faca lui Basescu una ca asta. Asta e lovitura de gratie. Domnule Varujan ce credeti ca va face Basescu? Pe langa spumele de rigoare,normal.

 16. Ivi spune:

  …aseara (la tv…) Varujan ai facut o afirmatie paradoxala la care subscriu si eu de mult timp si cu clara convingere – BUBA e la intelectualitatea romana si mai ales (adaug eu) la intelectualitatea basista) …ma sidereaza in continuare aceasta telectualitate basista care nu se vede cat de ridicola a devenit – cica e contra dracului-comunisto-securis si cand colo apara cu indarjire un tartor securisto-comunist, cu metodele lui pervers-securiste…
  …e clar ca se repeta, mutatis-mutandis, istoria …cum te-au scos pe tine din joc (comisar european) asa vor sa faca si acum….
  …e oare situatia alta, asfel incat magaria sa se intoarca impotriva lor, de aceasta data?
  …ce trebuie facut (in plan legislativ, economic, etc.) ca sa nu se mai intample lucruri de acest gen? Aici e marea PROVOCARE a PNL-ului…

 17. Marius spune:

  Basescu,aflat in vizita in Marea Britanie are privilegiul de o intalni pe regina. Ca sa se bage in seama o intreaba:
  Majestate care este secretul unei bune guvernari?
  Regina mirata ii raspunde:
  Domnule Presedinte,secretul unei bune guvernari este sa ai langa tine oameni inteligenti.
  Cum adica? intreaba Basescu cu un zambet tamp pe figura
  Stati sa va arat,raspunse Regina si zambind forma numarul de telefon al lui Tony Blair
  Alo? Da,Majestate se auzi vocea lui Tony Blair
  Domnule Prim-Ministru,mama dvs. are un copil,tatal dvs. are un copil,iar acel copil nu este nici fratele si nici sora dvs. Cine este acel copil?
  Sunt eu Majestate,raspunde prompt Tony Blair
  Vedeti domnule Presedinte? il intreba Regina pe Basescu care asistase perplex la dialogul celor doi.

  Enervat Basescu ajunge in Romania,intra in biroul sau de la Cotroceni si in timp ce-si turna un pahar de whisky,il suna pe Boc
  Bai Emile fii atent, mama ta are un copil,tatal tau are un copil,iar acel copil nu este nici fratele si nici sora ta. Cine este acel copil?

  Descumpanit,Boc abia apuca sa raspunda pierit:
  Domnule Presedinte,va sun eu in 5 minute.
  Disperat formeaza numarul de telefon al lui Blaga si dupa ce acesta raspunde ii spune:
  Bai Vasile fii atent , mama ta are un copil,tatal tau are un copil,iar acel copil nu este nici fratele si nici sora ta. Cine este acel copil?
  Blaga raspunde prompt : Sunt eu Emile,dar ce-ti veni?
  Lasa ca-ti spun eu altadata ca acum n-am timp, spuse Boc abia respirand
  Bucuros, Boc formeaza numarul lui Basescu si cand acesta raspunde incepe sa turuie in stilu-i caracteristic.
  Domnule Presedinte,am aflat cine e copilul acela.
  Cine e Emile? intreaba enervat Basescu
  E buldogul de Blaga, spuse Boc victorios
  Basescu la auzul tampeniei debitate de Boc zice:
  Emile sunteti doi tampiti. Si tu si Blaga sunteti niste tampiti. Copilul de Tony Blair

 18. Marius spune:

  Basescu,aflat in vizita in Marea Britanie are privilegiul de o intalni pe regina. Ca sa se bage in seama o intreaba:
  Majestate care este secretul unei bune guvernari?
  Regina mirata ii raspunde:
  Domnule Presedinte,secretul unei bune guvernari este sa ai langa tine oameni inteligenti.
  Cum adica? intreaba Basescu cu un zambet tamp pe figura
  Stati sa va arat,raspunse Regina si zambind forma numarul de telefon al lui Tony Blair
  Alo? Da,Majestate se auzi vocea lui Tony Blair
  Domnule Prim-Ministru,mama dvs. are un copil,tatal dvs. are un copil,iar acel copil nu este nici fratele si nici sora dvs. Cine este acel copil?
  Sunt eu Majestate,raspunde prompt Tony Blair
  Vedeti domnule Presedinte? il intreba Regina pe Basescu care asistase perplex la dialogul celor doi.

  Enervat Basescu ajunge in Romania,intra in biroul sau de la Cotroceni si in timp ce-si turna un pahar de whisky,il suna pe Boc
  Bai Emile fii atent, mama ta are un copil,tatal tau are un copil,iar acel copil nu este nici fratele si nici sora ta. Cine este acel copil?

  Descumpanit,Boc abia apuca sa raspunda pierit:
  Domnule Presedinte,va sun eu in 5 minute.
  Disperat formeaza numarul de telefon al lui Blaga si dupa ce acesta raspunde ii spune:
  Bai Vasile fii atent , mama ta are un copil,tatal tau are un copil,iar acel copil nu este nici fratele si nici sora ta. Cine este acel copil?
  Blaga raspunde prompt : Sunt eu Emile,dar ce-ti veni?
  Lasa ca-ti spun eu altadata ca acum n-am timp, spuse Boc abia respirand
  Bucuros, Boc formeaza numarul lui Basescu si cand acesta raspunde incepe sa turuie in stilu-i caracteristic.
  Domnule Presedinte,am aflat cine e copilul acela.
  Cine e Emile? intreaba enervat Basescu
  E buldogul de Blaga, spuse Boc victorios
  Basescu la auzul tampeniei debitate de Boc zice:
  Emile sunteti doi tampiti. Si tu si Blaga sunteti niste tampiti. Copilul e Tony Blair

 19. Marius Bacau spune:

  Bancul acesta e o mostra din pacate adevarata a gandirii basiste. Eu sunt convins ca toata aceasta isterie generata de presa aservita si de de slugile lui Basescu care isi spun cu emfaza intelectuali,se va termina in 24 de ore prin demontarea acuzatiei de plagiat adusa lui Ponta. De fapt asistam la o actiune concertata de decredibilizare a Guvernului in ansamblul sau prin atacuri sustinute la membrii sai. Basescu simte ca pentru el s-a terminat.

 20. lordul john spune:

  @Un liberal optimist

  Cand Sever Voinescu a fost acuzat de plagiat (vezi aici: http://www.observatorcultural.ro/Apologia-plagiatului-dupa-Sever-Voinescu*articleID_24136-articles_details.html) a dat-o dupa cires.

 21. Marius Bacau spune:

  Mie mi se pare ca Guvernul isi cam pierde vremea in razboaie sterile cu Patapievici si cu altii ca el in loc sa-si faca treaba. Vreau sa vad masuri economice concrete menite sa porneasca motoarele economiei. Sunt bune si polemicile de la posturile TV,dar in timpul liber. Din punctul acesta de vedere Guvernul Tariceanu 2 a fost mult mai pragmatic,mai aplicat. Tariceanu vorbea putin si facea multe.La fel si dvs. pe cand aveati un portofoliu extrem de important-economie si finante. Ponta mi se pare putin poet deocamdata.Ar fi cazul sa se apuce de treaba. Nu credeti?

 22. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Nu trebuie generalizat, dar multi procedeaza astfel; fie din impuls personal ,fie dat de familie si prieteni. De altfel, cand ocupi functii publice nici nu-ti sta mintea la stiinta. O stiu din proprie experienta. Sunt domenii de performanta distincte.La cotcarii te invita sefii, egalii si subalternii ca sa te aiba la mana. Asa a ajuns A. Nastase unde a ajuns acum!Si altii ca el…

 23. lordul john spune:

  @VV

  Cu siguranta ne vom tampi atata vreme cat totul este supus arbitariului, lipsei de norma si mai ales de bun simt (common sense) dupa cum bine observa Mihai Andrei.
  Impostura e prezenta si printre judecatori si printre judecati. Cata vreme judecatorul e rodul imposturii, ne scufundam cu totii in mocirla si suntem catalogati toti ca fiind la fel. Practic trimful imposturii ne niveleaza mai ceva decat comunismul.

 24. tiberiu spune:

  @VV
  E razboi politic total si in timpul ostilitatilor nu mai prevaleaza legile ci forta si siretenia.

 25. tiberiu spune:

  @VV
  Nu ma bucur deloc dar era inevitabila o situatie politica extrema generata de cei care au devalizat bugetul national si sunt in pericol sa-si piarda averile si liberatea.
  Era imposibil sa ne imaginam ca mafiotii vor sta la rand cuminti la portile puscariilor.
  à la guerre comme à la guerre.

 26. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Ma refeream doar la cei care ocupa functii publice. Iata ce i se intampla lui A. Nastase, chiar daca se va constitui intr-un caz similar Iuliei Timoshenko. Il vedeti pe A. Nastase la inchisoare? Nu stiu fondul cauzei, dar retin ce a zis la o emisiune Rodica Stanoiu: ca PM si-a evitat vechii pieteni pentru a-si face altii noi ca sa-l aduca unde l-a adus. Pana la urma, dincolo de stratul mai consistent sau mai putin consistent de educatie, caracterul si gena poate domina omul. Din nefericire pentru el.

 27. Piticul Prono spune:

  VV,
  Ai perfecta dreptate. Spatiul public este un loc in care nu se patrunde usor, indezirabilii sunt tamponati iar initiatii (vezi MRU si Dragoi) au covorul rosu intins. Oamenii normali stau deoparte, lasand bugetul public pe mana aceloras figuri sau a descendentilor lor (vezi guvernul Ungureanu). Trebuie sa intelegem: sunt privilegiatii lui Ceausescu, care s-au transformat in privilegiatii lor Iliescu si apoi in privilegiatii lui Basescu. Indepartarea lor de langa putere le-ar produce mari pagube financiare. Bunul mers al tarii este franat de aceste grupuri din umbra, insa eliminarea lor s-a dovedit imposibila pana acum. Traian Basescu tocmai asta a promis insa a livrat exact contrariul. Sa vedem ce va face Ponta. Oricum, cojones are.

  • @ Piticul Prono

   Iti amintesti ce spuneam intr-un comentariu mai vechi? Sa ne imaginam ca n-ar fi cazut comunismul. Cati din cei care au condus Romania ar fi condus-o si daca nu era revolutia? Cam multi, cred…

 28. Piticul Prono spune:

  Deocamdata USL a pregatit o concentrare fara precedent de putere politica. Sub tarantela iefitina de plagiat, ICR si TVR, Ponta a aplicat lovituri dure: VUM, legea referendumului, deciziile CCR si insolventa Hidroelectrica. Singura batalie importanta si mediatizata corespunzator e cea legata de UE, dar Basescu probabil va pierde.

 29. Daniel spune:

  ATENTIE LA SIMILITUDINILE INTRE SITUATIA LUI ADRIAN NASTASE SI SITUATIA LUI SORIN CRIVAT (2006)!

  In iunie 20, 2012 la 3:15 pm (la prezenta sectiune) atrageam atentia asupra izbitoarelor, de fond, intre situatia lui Sorin Crivat (ajuns in inchisoare nevinovat, pentru a fi insistat ca dosarul “Armamentul” sa isi urmeaze cursul, in care era implicat si Traian Basescu- si a carui Anexa lamurea chestiuni- cheie din “Tigareta II”, care o implicau si pe Monica Macovei) si presiunile facute pentru incarcerarea lui Adrian Nastase in urma unei false vinovatii (falsul procurorilor fiind evident).

  Sorin Crivat a fost asasinat in penitenciarul Codlea.

  Sa mai amintesc faptul ca dosarul “Armamentul” (cu Anexa S-207, legata de “Tigareta II”- Anexa provocand mari tulburari celor mentionati in ea) a fost finalizat in perioada in care Adrian Nastase era prim ministru- dosarul trebuind doar sa-si urmeze cursul in 2005, cand, sub patronajul lui Traian Basescu si cu complicitatea Monicai Macovei- specifica criminalitatii organizate- dosarul a fost secretizat?

 30. hermann spune:

  Maestre incredibil, dupa tot ce se intampla tot nu doriti sa va treziti la realitate, din pacate am trait si eu momentele astea, din Palatul Parlamentului se vede cu totul altfel, insa realitatea este chiar tragica!
  Deci Diaconu al nostru pe lege este incompatibil si punct asta este, asa spune legea negru pe alb in cazul lui.
  Lucrarea lui Ponta dupa toate regulile academice are continuturi plagiate, din pacate in Romania toate, dar toate 99,99% din lucrarile de doctorat, licenta, carti scrise de univesitari au aceasta soarta, sunt plagiate intr-o proportie mare, eu am si renuntat la un stagiu de doctorat pentru ca la un examen un profesor din comisie mi-a spus ca in lucrarea mea nu se regasesc cartile lui si i-am raspuns ca nu pot include in lucrarea mea plagiaturi din alte plagiaturi si acolo s-a terminat totul (lucrarea mea fiind o tema noua cu o aplicatie practica inovativa), i-am spus si ca sunt mandru ca nu ajung doctor asa cum au ajuns ei si ca astept sa treaca vremea pentru a ma inscrie din nou la doctorat!!!

  Deci pana nu coboram cu picioarele pe pamant si ne recunoastem asa cum suntem si nu cum vrem sa fim sau si mai grav sa ignoram realitatea, ne meritam soarta de harciogi!
  Atentie mare, cititi postarile mele trecute, incepe jihadul romanesc dupa toate cele intamplate astazi, va amintiti ce zicea BOC acum cateva zile “Am pierdut lupta, nu si batalia”! Oare el stia ce va urma? Acum sa va vad la raspuns!
  Atentie mare ca urmeaza si alte minuni, va amintiti ce va ziceam in ignoranta voastra, ca s-a dat startul la…
  Cum zicem noi la bursa “Un om educat este greu de manipulat”! Dar oare vrem sa educam si daca, da, cine sa o faca?

 31. Tiberiu spune:

  @VV
  Ma intristeaza acuzatia nedreapta ca m-ar bucura climatul de confruntare politica violenta la care asistam.Cred insa ca ca este o situatie inevitabla in confruntare cu un regim totalitar care se vede periclitat.
  Expresia “guvernul meu”(pe care nu-l Mai are)lamureste frustarea celui care se considera “proprietarul Romaniei.”

 32. patrascu spune:

  @ VV
  “Asa e, nu el a scris teza de doctorat, cred, in schimb, ca a citit-o, caci el a fost singurul care stia, cu o saptamana inainte de inceperea scandalului, ca Ponta are doctoratul in drept.”

  Ok.Il scuza acest lucru pe Ponta?Nu cred.

 33. Eva spune:

  Am găsit patru dosare trecute la secret (ca dosare de siguranță națională… nu se pot citi 50 de ani), ALRO Slatina, Nuclearelectrica, Fuga lui Omar Hayssam și Armamentul. Toate patru au un numitor comun, TB și oamenii lui.
  http://infoportal.rtv.net/presa~info-1103497.html

 34. lordul john spune:

  @VV

  Ma asteptam la Nastase sa faca un asemenea gest. Asta imi aduce aminte de una dintre nuvelele lui Ion D. Sarbu publicata in volumul Soarecele B, si anume Enuresis Nocturna.

 35. Eva spune:

  Domnule Varujan Vosganian, de ce este așa de important să câștige Emil Boc Primăria de la Cluj? Eforturile mi se par prea mari ca să fie vorba doar de o răsplată. Ce este la Cluj și trebuie protejat cu orice preț?

 36. virgil florea arad spune:

  Domnule Vosganian, nu sunt de vina hotii si ticalosii care actioneaza conform fiselor de post, suntem de vina noi, dumneavoastra care daca avem sau aveti aceste informatii ne multumim doar sa constatam. Cu orice risc domnule, suspendati-l odata si incepeti curatenia pentru ca altfel nu ne vom vindeca niciodata. Aveti sprijinul nostru. Succes.

 37. florin spune:

  …ma rog, scuze, nu chiar singurul dar e de departe cel mai simplu cetatean, onest, imbracat simplu fara sa frapeze si sa se etaleze iar in afara de faptul ca a fost in comisia ce a promovat-o pe sotia sa, sau ma rog nici nu stiu prea bine contextul, nimeni dintre cei intregi la cap n-a avut ceva ce sa-i reproseze; la schimb, esti perceput ca cel care a distrus economia si s-a infruptat din banul public iar de aici criza romaneasca vazuta de Basescu…si Videanu :-); una peste alta ata VVosganian cat si MDiaconu reprezentati elita si sunteti modele ptr noi si generatiile viitoare si politicieni ce trebuie sa conduca Romania; ne-am saturat de Videni, Olteni si alte minorosite blonde si brunete;

 38. Tiberiu spune:

  @VV
  Asa cum anticipam inca de la desemnarea lui Ponta ca PM guvernul se confrunta cu un plan de sabotare sistematic al carui scop nu este numai erodarea procentelor electoral USL ci si acela de a-l inlatura inaintea alegerilor parliamentare(sa ne reamintim eliminarea PSD din guvernul Boc in ajunul alegerilor presidentiale din 2009).
  Informatia potrivit careia Oprea a afirmat ca guvernul Ponta va cadea in 2 saptamani demonstreaza ce eroare a fost alianta cu UNPR si nu cu UDMR.Fara un acord beton cu UDMR guvernul Ponta este “frunza in vant”.
  2) cred ca Ponta are nevoie de consilieri permanenti din partea unor prim ministrii experimentati ca Dl Tariceanu si D-L Roman ,Mai ales acum cand sfetnicul sau D-l Nastase este in actuala situate.
  3)am sentimentul ca o buna parte din functionarii ministeriali mai actioneaza mascat in serviciul vechiului regim nefiind convinsi de durabilitatea GUVERNULUI Ponta.Cred ca ar fi foarte util ca oameni cu mare experienta ministeriala ca dv. Si altii sa fie angrenati in activitatile currente ale principalelor ministere pentru a preveni sabotajul din interior.

 39. @ aurel ian

  Termina cu prostiile astea cu oamenii politici care depind de fortele economice din spate. Crezi ca e cineva care imi da dimineata marmida cu micul dejun la gard?