Iată cine apără statul de drept al lui Traian Băsescu

Iată ce text interesant găsim într-o mărturie a generalului Chiţac care foloseşte în apărarea sa, pentru a afirma că poliţia nu a comis violenţe împotriva manifestanţilor din Piaţa Universităţii, o declaraţie a procurorului…Monica Macovei :

« Am luat contact cu problema Piaţa Universităţii în mai multe etape. Prima etapă a fost în ziua de 13 iunie 1990. Eram procuror la fosta procuratură a sectorului 1 şi, împreună cu alţi doi colegi din aceeaşi unitate am fost trimisă la Unitatea Militară de la Măgurele, unde am întâlnit câţiva colegi de la fosta Procuratură a Municipiului Bucureşti, Alexandru Ţuculeanu, Cornel Popescu, Emil Dinu.

La  Măgurele am văzut în curtea unităţii că cei ridicaţi din Piaţa Universităţii stăteau la mese şi scriau unele declaraţii sub supravegherea unor poliţişti. Nu am văzut niciun act de violenţă. Citind aceste declaraţii am spus: Nu rezultă comiterea niciunei infracţiuni. Toată lumea pleacă acasă.”

Câtă veselie! Cu alte cuvinte, în 13 iunie totul a fost roz, şi raziile poliţiei printre corturile manifestanţilor, şi asaltul Facultăţii de Arhitectură şi întreg simulacrul de după aceea. Nu a existat niciun act de violenţă. Realitatea povestită de cei reţinuţi la Unitatea Militară de la Măgurele e cu totul alta. Dar oare procurorul Monica Macovei nu s-a întrebat de ce a fost folosită o unitate militară pentru a interoga persoane paşnice arestate din Piaţa Universităţii? Acesta e  statul de drept pe care îl promovează doamna Monica Macovei, cea care apăra poliţia agresoare în 13 iunie 1990?

Aţi citit vreodată, doamnă fostă procuror, mărturiile arestaţilor de la Măgurele, din zilele următoare? Cum erau loviţi de cordoane de poliţişti printre care erau siliţi să treacă? Cum erau terorizaţi cu câîni şi cum erau bătuţi atunci când cereau să iasă pentru a-şi face necesităţile? Cum cei mai mulţi au fost nevoiţi să doarmă pe beton, în hangarul de avioane nopţi în şir? Cum minerii făceau razii printre ei, ca să-i înfricoşeze? Cum la plecare au fost ameninţaţi că dacă spun ceva vor fi căutaţi şi arestaţi din nou? Cum v-aţi simţit ca procuror când marele eminescolog Petru Creţia a fost bătut bestial, împreună cu alte sute de cetăţeni ai Bucureştiului? Când fântâna arteziană de la Piaţa Universităţii a fost umplută cu trupurile lipsite de simţire ale celor măcelăriţi în Piaţa Universităţii? Chiar n-aţi văzut acte de violenţă? Astea sunt valorile pe care le apăraţi ca procuror al Republicii, doamna Macovei? În numele lor ne daţi astăzi lecţii?

Înţeleg, din declaraţia dumneavoastră, că aţi luat act cu “problema” Piaţa Universităţii în mai multe etape. Nu vreţi să ne povestiţi câte ceva şi despre celelalte etape în care aţi luat act cu “problema” respectivă?

143 Responses to “Iată cine apără statul de drept al lui Traian Băsescu”

 1. Sara spune:

  @Tiberiu, ma bazez pe faptul ca am putut confrunta si eu Teza lui Ponta cu lucrarile originele, evident pe internet. Ma mai bazez pe rezultatul verificarilor facute de Consiliul general al CNATDCU, pe faptul ca plagiatul a fost publicat in revista Nature, una din cele mai prestigioase reviste stiintifice din lume si aceasta revista s-a bazat la randul ei atat pe verificarile proprii cat si pe confirmarea mai multor experti independenti. Deasemenea ma bazez pe faptul ca verificarea plagiatului lui Ponta este usor de efectuat deoarece este de tipul copy-paste si ca atare nu-ti trebuie o pregatire speciala pentru a constata ca sunt preluate si implicit insusite texte din lucrarea altor autori. Ma bazez si pe faptul ca Comisia de Etica din cadrul Ministerului Educatiei, a carei componenta a fost schimbata recent in mod suspect, nu se grabeste sa faca aceasta verificare dar si pe declaratiile halucinante ale PM Ponta, prin care, in esenta recunoaste ca a preluat pasaje de la altii dar ca a uitat sa le mentioneze in subsolul paginii, fiind trecute doar la bibliografie. Toate aceste motive precum si alte detalii, m-au determinat sa cred , de fapt sa am certitudinea, ca Ponta a plagiat. Corectitudinea si onestitatea lui Ponta sunt contrazise si de falsificarea CV-ului in legatura cu masteratul din Catania, sustinand pana-n ultima clipa ca a facut un masterat in Catania, ca atunci cand a fost demascat de universitatea respectiva, sa recunoasca ca a fost vorba doar de un curs de perfectionare, ceea ce e cu totul altceva.

 2. Eva spune:

  Toată lumea vorbește de plagiatul lui Victor Ponta dar nimeni nu spune că un candidat la doctorat își pregătește lucrarea îndrumat de un profesor. Dacă profesorul are pretenția să-i redai cuvintele în lucrarea ta, atunci singura șansă să iei doctoratul este să-i faci pe plac și să-ți completezi lucrarea cu vorbele domniei sale. Sunt și profesori care pun preț pe originalitate dar marea majoritate, în orgoliul lor nemăsurat, impun să copii în propria ta lucrare, texte întregi din opera lor. Pentru orice plagiat sunt la fel de vinovați și îndrumătorii de proiect precum și comisia care a acordat doctoratul.

 3. un liberal optimist spune:

  @Eva,
  Recunosc, imi pun cenusa in cap ca m-am lasat manipulat de indrumatorul meu de doctorat, copiindu-l la greu pe Ohm, Maxwel, Markov(ala cu lanturile din teoria mediilor dinamice, fara de care nu s-ar fi facut nici-o simulare de proces in timp real pana azi de vreun secol si ceva).Bietul meu indrumator, discipol eminent al lui Grigore Moisil, s-a stins dupa niciun un dupa ce s-a mandrit cu doctoratul meu. Cine face misto de doctori si masteri? Un analfabet care la vremea sa a terminat pe turnatorie securistica un institutut de marina echivalat atunci cu scoala postliceala de trei ani. Atentie! Nu scoala militara! Ci aia comerciala. De acolo si ura fata de Armata! Armata nu l-a primit in randurile ei de idiot ce era.

 4. tiberiu spune:

  @Sara
  Eu am intrebat cu totul altceva si anume care este pregatirea ta formala si care sunt domeniile in care ai expertiza profesionala.Daca nu vrei sa-mi raspunzi este altceva ,dar nu-mi repeta papagaliceste ceeace scriu niste persoane nechemate.
  Multi vad putini pricep.Eu inteleg ca ai interesul sa-l discrediterzi pe Ponta dar nu tine figura daca nu esti de specialitate.
  O lucrare juridica de doctorat trebuie comentata exclusiv de cadre academice de specialitate,iar nu de tot felul de neaveniti.
  De trancanit vorbe goale poate trancani oricine dar numai numai cei care sunt in top in acest domeniu pot da un verdict profesionist.Iti mai reamintesc ca lucrarea lui Ponta contine cca 400 de pagini.Problema este ce contin paginile originale si care este contextul general pe care insa nu orice Gaga poate sa-l lumineze.Astept si eu constituirea unei comisii de specialitate care sa analizeze problema.Dar spre deosebire de basisti pe mine nu ma f…e grija doctoratului.

 5. tiberiu spune:

  @Eva
  Ai perfecta dreptate.Chiar si din detentie trebuie sa auzim pozitia d-lui Nastase, indrumatorul tezei de doctorat.

 6. veniti mai repede la conducerea tarii poate si noi batrinii vom primii prpietatile inapoi pina nu murim cu totii