Să trecem la subiect!

Dacă astăzi ar veni în România o persoană care citeşte doar breaking news ale televiziunilor şi titlurile gazetelor ar avea impresia că referendumul care urmează se referă, mai degrabă, la demiterea lui Crin Antonescu decât la cea a lui Traian Băsescu. Ceea ce încearcă să facă, şi în mare măsură izbutesc, susţinătorii preşedintelui suspendat este să mute dezbaterea către preopinenţii săi. Avea sau nu avea dreptul moral ori constituţional Crin Antonescu în calitate de preşedinte interimar, să participe la mitingul de la Timişoara şi să ia atitudini politice explicite? Trec peste faptul că, în calitate de preşedinte interimar, Crin Antonescu nu a depus jurământ în faţa Parlamentului şi nu este purtător al tuturor drepturilor şi obligaţiilor unui preşedinte ales. Întrebarea este alta: de ce vorbim de comportamentul politic al unui preşedinte interimar, când tema referendumului e comportamentul politic al preşedintelui suspendat? Nu ar trebui, mai degrabă, să prezentăm lunga listă de participări ale preşedintelui Băsescu – pe atunci în funcţie – la întâlnirile politice ale PDL şi chiar mai lunga listă de declaraţii ponegritoare la adresa liderilor opoziţiei? Despre comportamentului lui Crin Antonescu vom discuta atunci când acesta va candida la preşedinţia României. Aceasta se va întâmpla mai târziu. Tema referendumului nu e nici prezenţa lui Antonescu la mitinguri, nici dacă Victor Ponta a plagiat sau nu, ci comportamentul lui Traian Băsescu.  

Preşedintele a fost suspendat pentru derapajele sale de la prevederile constituţionale, pentru comportamentul său care devenise o ameninţare la adresa democraţiei, pentru susţinerea părtinitoare a unei clientele corupte şi dăunătoare pentru ţară. Or, mutarea discuţiei către ce a făcut sau n-a făcut Crin Antonescu în opt zile de când e preşedinte interimar şi ignorarea a ceea ce a făcut ori n-a făcut Traian Băsescu în opt ani de mandat prezidenţial, dimpreună cu toate intoxicările şi minciunile aferente acestei propagande duse pe canale obscure, duce la concluzia paradoxală că,  de fapt, Traian Băsescu a fost apărătorul Constituţiei, fanionul democraţiei şi efigia corectitudinii şi nu cel de care ne temeam că, dacă n-am fi fost în Uniunea Europeană, ar fi dus România cam pe unde e acum Belarus.

 

Referendumul trebuie să fie un prilej responsabil pentru ca românii să evalueze dacă, pentru activitatea sa, Traian Băsescu merită ori nu să fie demis. După aceea, vom avea tot timpul din lume să vorbim şi despre cei care doresc să-i ia locul la Palatul Cotroceni.

104 Responses to “Să trecem la subiect!”

  1. tudor spune:

    @VV

    Cum sa fie Barosanul fan bs?
    Glumeam, evident.

  2. Marius Bacau spune:

    @Varujan
    Ar fi bine sa fie cvorumul necesar la referendum. Ar fi lovitura de gratie pentru Basescu si ai lui. Imi place prestatia lui Crin in postura de presedinte,nu pot spune acelasi lucru despre cea a lui Ponta.
    Sper din toata inima sa fie demis Basescu,sa castigam alegerile parlamentare si prezidentiale si sa avem o buna guvernare.

  3. lordul john spune:

    @VV

    Sa vedeti cum s-au dat banii europeni pe programul european pentru pescuit:
    http://www.ampeste.ro/images/beneficiari/lista-beneficiari-pop-01.06.2012.pdf

    La pozitia 138 o firma infiintata in 2010 primeste un contract de 2 milioane de euro, desi in 2010 are un profit de 70 de lei, la o cifra de afaceri de 100 lei, iar in 2011 are o pierdere de 56000 lei, avand venituri de 1 leu si o cifra de afaceri de 0 lei.

  4. lordul john spune:

    @VV

    datele fiscale sunt luate de pe site-ul Min Finantelor http://www.mfinante.ro/agenticod.html?pagina=domenii
    si sunt informatii publice

  5. tudor spune:

    @Sara

    Daca vei citi deciziile CCR – ma refer la textele de pe site ul acestei institutii, nu la comentarii – vei constata ca totul s a desfasurat constitutional.
    Mai mult, CCR spune ca asupra “gravitatii” incalcarilor constitutiei doar parlamentul este in masura sa se pronunte.
    Referitor la celebra OUG care limiteaza atributiile CCR, Curtea a retinut ca este in masura sa se pronunte doar asupra acelora care incalca libertati si valorii constitutionale. Deasemenea, Curtea a mai decretat ca in ce priveste atributiile sale, deciziile intra in vigoare la data si ora luarii hotaririi , si nu dupa momentul publicarii in MO.
    Asadar, tot ce spun pedelistii si bspe aceasta tema, este minciuna; mint cu buna stiinta.

    Stii de ce vreau sa scap de bs?
    Pentru ca am devenit un stat securist.
    Serviciile secrete sunt peste tot, controleaza tot, stiu tot. Asta in timp ce tara e praduita ingrozitor.

    In acelasi timp, Antonescu este printre putinii oameni politici care au curajul sa atace subiectul ( si VV a ridicat problema, pe acest blog).
    Nu simt in nici un fel ca acest stat “reformat” de dl basescu mi ar apara in vreun fel drepturile si libertatile cetatenesti.

  6. tudor spune:

    @aurel ian

    am inteles ca esti intreprinzator:
    ce parere ai despre plata tva la incasare?

    :)

  7. lordul john spune:

    @tudor

    Plata TVA la incasare e un lucru rau facut de nenorocitii astia de la USL. N-ai inteles ca tot ceea ce face USL e masura despotismului si incompetentei. Singurul care ne poate salva e farul calauzitor : Traian Basescu

  8. tudor spune:

    @lordul john

    da, ca si plata tva la decontare poentru proiectele cu bani europeni.

    noroc cu bs

  9. liberalism spune:

    Eu nu am nicio temere. Cu siguranta presedintele suspendat va pleca cu primul vapor in mult visata calatorie. El simte si nu stie cum sa mai atace. Se incurca in propriile minciuni. Cine il mai crede pe tovarasul Basescu in afara de sustinatorii sai frenetici, cei care sunt la fel de vinovati ca si el? Daca a ajuns sa spuna ca la tara pana si carciumile se inchid la ora 22…el se bazeaza pe cei de la sate, cei neinformati, cei care se lasa mituiti. Dar acestia sunt putini. Noi, cei care vrem sa punem capat acestui anti-constitutional, anti-democratic, ii vom face un bine. Ii vom dori pensie usoara, dara fara acea pensie de 75% din fostul salariu de presedinte, fara vila de protocol si fara SSP-isti. Doamne ajuta!

  10. liberalism spune:

    Si am o dedicatie pentru presedintele suspendat Basescu.

    http://www.youtube.com/watch?v=n-8bar2homQ

  11. adrian spune:

    @VV: e normal sa fie activ dar cred ca trebuia sa-si impuna niste limite, nu cred ca era vitala implicarea cu mesaje explicite anti, oricat de justificate ar fi acestea.
    @Tiberiu: 1 a)+ b) inteleg dar
    sunt toate subiecte POST eventuala demitere. Eu sper din tot sufletul sa fie o demitere. Insa 2 + 3 trebuie sustinut de alte persoane decat cel ce, macar formal, trebuia sa joace temporar un alt rol. Daca in urma cu mai bine de 20 de ani ar fi revenit pe tron Majestatea Sa Regele Mihai nu mai aveam circul asta si am fi fost cu siguranta pe un alt palier de civilizatie.
    Uite insa ca acum trebuie sa luptam cu toate mijloacele (desi eu cred ca “scopul scuza mijloacele” e nociv pe termen lung in politica si societate) pentru demitere. In felul asta sper sa si ramana mitocanul cu buza umflata pentru ca mi s-a parea insuportabila ideea ca pana la sfarsitul vietii lui, Basescu sa beneficieze din banii nostri de casa, paza si alte lucruri care ar fi fost normale pentru un fost presedinte.
    Deci, avand in vedere pozitia pe care o ocupa, dl Antonescu ar fi trebuit sa aiba o altfel de maniera de campanie. Cred ca trebuia sa se rezume strict la a indemna oamenii sa mearga la vot. Punct.
    Abia astept sa-l dam jos!
    Il si plagiasem pe Eminescu in acest sens:

    Cum nu vii tu, Neptun măre, ca punând mâna pe el,
    Să-l imparţi în două porturi: în Anvers şi în Rouen,
    Şi în două mici bărcuţe cu de-a sila să-l aduni,
    Să-l scufunzi şi cu Titanic şi cu flota de nebuni!

    Bine, nu era chiar un plagiat, era o parodiere …

  12. tudor spune:

    @aurel ian

    esti mincinos, nu esti intreprinzator
    ar fi trebuit sa sti: aceasta facilitate o au doar societatile cu cifra de afaceri pina la 500 000 euro.
    si eu nu ma refeream la tunuri, ci la ajutorul pe care il primesc firmele, care nu mai sunt obligate sa plateasca tva pe ce n au incasat.
    este chiar o masura pe care nu speram sa o vad aplicata in romania.

    iata de ce cred ca minti, esti un slujbas pdl ist, pripasit prin vreun coltisor caldut.

  13. lordul john spune:

    @VV

    ce v-am semnalat eu, inca nu a iesit public.

  14. tudor spune:

    @aurele

    nu i deloc asa
    pentru firmele mici este un balon de oxigen foarte important, chiar daca ar intirzia cu doar o luna plata tva.
    am doi clienti care s au cerut in insolventa (am inteles ca erau pe mina cu blejnar- au la stat datorii de 6 mil euro)
    am platit tva pentru facturi neincasate de la ei mai bine de 15.000 lei; chiar nu mi ar fi stricat acei bani.
    oricum, statul are alte posibilitati de a si recupera banii.

  15. tiberiu spune:

    @VV
    La CSAT sa nu se uite de telefonul STS de la locuinta privata a lui base !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Decuplati-l definitiv de securistii lui !

  16. Lucian spune:

    Afirmatiile dumneavoastra sunt cit se poate de corecte. Basescu ar trebui sa ne explice noua de ce Romania a ajuns in pragul disperarii si dezbinarii?

    • @ Lucian

      Cand o rotita din mecanism merge altfel decat e rostul ei, mecanismul o ia razna. Cand presedintele tarii se comporta ca un prim secretar de partid, o rotita merge altfel decat e rostul ei.

  17. movilaieremia spune:

    dupa ce o sa votez ca sa venti pentru 4 ani s/au mai bine si pe d.vastra sa luati la bani marunti hotii din fondul propietatea si din anrp eu unul am un dosar cu hotarire definitiva nr 4538/2oo7 si nu dau niciun semn poate asteapta sa murim si hotii sa puna mina pe banii nostri astept cu nerabdare un raspuns de la d.vostra care sinteti singurul care a/ti dat fonduri sa va ajute dumezeu sa o mai faceti in continoare ca fostul ministru ungureanu ne/a ntionalizat din nou de primul ministru boc ce sa mai zicem o nulitate

  18. @ aurel ian

    Nu trebuie sa fii neaparat idiot ca sa ai convingeri. Si tu, Aurica, mustesti de convingeri.

  19. @ aurel ian

    De unde ai scos sondajul asta Gandul, ca eu am intrat pe site-ul gandul.info si n/.am gasit decat sondaje in care Basescu pierde cu peste 60%.

  20. @ aurel ian

    Nu te lua dupa face book. Acolo Base are o armata intreaga de cybernauti.