Transcrierea discursului vicepreședintelui PNL Varujan Vosganian susținut în cadrul mitingului USL, la Iași

 ”Dragi prieteni, acest miting deschide o săptămână grea de luptă politică, dar, în același timp, ne pune pe noi sub semnul încrederii pentru că, într-adevăr, este cel mai puternic semnal dat până acum. Și nu este întâmplător faptul că aici, la Iași, avem această mulțime copleșitoare, pentru că aici, la Iași, pe 24 ianuarie 2011, noi am decis să formăm Uniunea Social Liberală. Practic, acțiunea de demitere a lui Traian Băsescu a început aici, la Iași, în 24 ianuarie 2012, atunci când ieșenii, în mod răspicat, i-au arătat lui Traian Băsescu și alor lui că nu-l mai vor. Eu sunt senator de Iași, sunt mândru de acest lucru . Vă felicit și vă mulțumesc!

România pe care ne-o propune Traian Băsescu este o Românie pe care noi o respingem, în care albul e negru și negru e alb, ca și cum în buletinele noastre în loc de fotografie am avea o radiografie a noastră. Pentru că, pentru el, minciuna ține loc de adevăr, necinstea ține loc de cinste și disprețul de români ține loc de dragoste.

Ei spun: ”să ne luăm țara înapoi!”. Acum 20 de ani, noi, care eram atunci tineri - și prin asta vreau să lansez un mesaj tuturor tinerilor din România, pentru că acum au prilejul să facă un viitor așa cum doresc - noi spuneam atunci ”să ne luăm țara înapoi de la cei care ne-au furat-o!”. Dar noi atunci ne revoltam împotriva unei tinereți zădărnicite din vremea comunismului, noi care strigam eram oprimații de ieri. Lor le e rușine să spună să ne luăm țara înapoi de la cei care ne-au furat-o pentru că cei care au furat-o sunt chiar ei! Ei sunt guvernanții de ieri, ei nu vor să ia țara pentru că vor să recupereze o viață netrăită, așa cum am făcut noi în anii 90, ci privilegiile. Ei cred că România e un sac de cartofi pe care poți să-l cari în spinare de colo-colo și să-l îndeși în propria cămară. Nu, Traian Băsescu! Nu, România nu este în mod exclusiv a nimănui, noi suntem ai României și asta o vom dovedi pe 29 iulie.

Unii spun că nu trebuie demis, pentru că n-a încălcat în mod grav Constituția. El s-a considerat președintele PD și șeful Guvernului, in loc să se situeze deasupra politicii de partid,  a jignit din răsputeri liderii opoziției, a jignit femeile, a jignit persoanele cu handicap, a jignit categoriile profesionale, a jignit, în ansamblu, etnii întregi, a fost de două ori sancționat de Consiliul pentru Discriminare. Avem în fruntea țării un președinte care este recidivist în ceea ce privește jignirea poporului român.

Avem nevoie de un președinte cu care să ne mândrim, un președinte care să ne apere prin Constituție și nu un președinte căruia să-i măsurăm cu metrul cât de tare a încălcat Constituția. În materie de Constituție, nu există s-o calci mult sau puțin. Dacă ai călcat-o măcar cu un pas înseamnă că nu ți-ai făcut datoria de președinte și trebuie să pleci acasă.

Un singur cuvânt mai vreau să spun, tuturor generațiilor: nu uitați, acest DA nu este numai pentru demiterea lui Traian Băsescu, acest DA este în primul rând pentru noi. Tranziția se va încheia atunci când românii vor avea din nou încredere în ei înșiși, în clipa în care românii vor vedea  că viitorul lor e în mâna lor, că se va întâmpla ceea ce vor ei și că cei pe care nu-i vor trebuie să plece acasă. Atunci românii nu vor mai vedea propria țară ca un spațiu al deznădejdii și al dezolării, ci vor avea din nou încredere în ei. De aceea, votăm DA pentru demitere, dar și DA pentru viitorul nostru.

Vă mulțumesc tuturor!  și vă felicit!”

 

 

79 Responses to “Transcrierea discursului vicepreședintelui PNL Varujan Vosganian susținut în cadrul mitingului USL, la Iași”

  1. Mihai ANDREI spune:

    @ Corina Chiriac
    Ştiu că aveţi, ce sărăcia, doar acolo m-am născut eu … ba chiar am şi locuit un an în blocul turn de acolo.

  2. cris spune:

    Aurel, ma ingrijorezi draga. Sfatul medicului: mai usor cu enervarea ca Doamne fereste faci un infarct, un accident vascular cerebral. Noi suntem oricum intelegatori si milosi cu tine dupa cum vezi, asa agramat, fara masterat si fara doctorat cum esti, cu toti ingasii, ebele si ailalti agramati din pede pe care ii admiri. Aaaa, si nu inteleg de ce strofoci atita, tu oricum nu te prezinti la vot, nu te intereseaza, esti chibit, lasa-ne pe noi in pace, ca ne ducem.

    Aaaa, de votul lipsa de care vorbesti, vor fi si milioane de oameni care vor spune: am fost la vot si am spus DA, iar aceste milioane vor fi in strada sa-si ceara dreptul la democratie. Ai sa topai, dar nu de fericire, ci de frica, deci nu-ti dori asa ceva ca poate se implineste.

  3. cris spune:

    Aurele, ce nu pricepi tu este ca pe basescu il doare undeva de voi, sunteti buni de sacrificiu, balast de aruncat peste bord ca sa-si salveze el pielea, carne de tun, papusele, soldatei de jucarie. Acum, prin referendum, el ar plati pentru mizeriile facute, daca referendumul nu e validat si se va ajunge la furia acestei natiuni, veti plati si voi, soldateii de carton.
    Cade el singur, mai aveti o sansa,….Ati fi mai inteligenti daca v-ati prezenta la vot, indiferent cine ce zice, si v-ati gindi si la pielea voastra nu doar la a lui basescu.

  4. cris spune:

    parca eram brancardier. te-ai razgindit draga? sau esti doar confuz? Vezi ca starile confuzionale sunt semn de tensiune mare, hipertensiunea maligna da edem cerebral.

  5. cris spune:

    sa inteleg deci ca ai insolatie, ai fost sportiv alergind cu torta?, te-a lovit seful de stat soare basescu in cap, ca la democratie te poti uita dar la dinsul ba? Pardon, ca orice medic gresesc diagnosticul in 40% din cazuri dupa cum spune seful de stat soare.

  6. Barosanul spune:

    @ Corina, @ All

    Cred ca ati realizat ca Ofuscarea si Spumele la bot ale lui Bashinescu i se trag de la Votul din CSAT, cand au votat impotriva lui Basescu (de a-i taia STS-ul), atit Maior (SRI) cat si Melescanu(SIE), adica sefii serviciilor sale de asuprire mult indragite.

    @Corina
    Asa ca ala UNU poate ca vine chiar de acolo :). Stii cum se zice ‘iti trebuie doar un par la un car de oale’.

  7. andrei spune:

    Aurel Ian,

    Ce castigi matale daca ramane Basescu presedinte ?
    Bun, mai intra cativa de la USL la parnaie, iar ai lui Base scapa.
    Dar tu ce castigi?
    Ai castigat ceva in toti acesti 8 ani de cand Basescu e presedinte ?

  8. andrei spune:

    Aurel Ian

    Chiar si bulgarii ne-au luat-o inainte cat a fost Base presedinte.
    Tu stii cum arata statiunile bulgaresti ?
    Stii ca si salariul mediu e mai mare la bulgari ca la noi?
    Te simti mai bun, mai frumos, mai destept, mai bogat dupa 8 ani de basism ?

  9. tiberiu spune:

    @Aurel
    ma bucura sincer ca base si ai lui si-au arat adevarata fata hidoasa antidemocratica cerand boicotarea referendumului, tot asa cum impiedica proprii parlamentari sa voteze, de teama ca vor vota impotriva lui. Aceasta initiativa este ultimul autogol pe care basismul si-l da singur.In afara de multe alte considerente este unul f. important : basismul isi dezvaluie public si pentru occident adevarata fata profund antidemocratica.Asa si-a mentinut tirania basismul,prin
    Sa nu vii aurele la referendum,vrem ca base sa fie demis numai cu voturile oamenilor de bine, nu cu ale javrelor, jefuitorilor si tradatorilor de tara si neam.

  10. cris spune:

    @ andrei

    ne-am dumirit, e femeie si il bate barbatul, si nu vrea sa se dea dus de linga barbatul care o loveste, neam, ca toti barbatii sunt la fel. Si ii e frica. Are si deluzii de grandoare, se crede piersic, are bicepsi, ochi de vultur si o minte brici – la gramatica sta mai prost.

  11. Filip G spune:

    Azi am vazut ub PDL-ist revoltat.
    -Ce sunt eu rama ,sa hotarasca altii in locul meu daca merg ori nu la referebdum?
    Cred ca are dreptate omul.
    Apropos :daca sunt suspiciuni ca votul nu-i corect PDL are tot dreptul sa boicoteze,dar ca fie consegvent.
    In toamna tot USL organizeazaza alegerile va rog sa nu participati.
    In cazul asta jos palaria pentru consegventa PDL.

  12. andrei spune:

    Domnule Vosganian,

    Cereti sa fie arestati imediat cei care au luat buletinele minerilor ca sa nu poata vota.
    Si-l mai aud pe unul ca Aurel ca Basescu nu se comporta ca un securist.
    E ultima zvacnire a securitatii: asta e regimul Basescu.
    Ultima zvacnire a securitatii.

  13. tiberiu spune:

    @Aurel
    mojicie este modul cum ne f…la cap desi este evident ca nu ai pe blog adepti.Tactica ta este sa ne agasezi.Raspundem si noi la tactica ta de uzura .Vreau insa sa remarci ca epitetele nu ti le-am adresat tie ci acelor “javre, jefuitori si tradatori de tara si neam” care prin tactica boicotului inceraca nu numai sa sugrume democratia in rara sar si sa se apere de consecintele inerente ale demiterii lui base.Daca te simti in pielea lor nu este problema mea.La toate alegerile sunt absenteisti,fara a fi tradatori,insa pedistii care incita la sabotarea votului democratic sunt cu adevarat penali si asa vor fi tratati in viitor.

  14. andrei spune:

    Aurel Ian

    Din cate stiu eu, ministrul turismului a fost Elena Udrea, nu Mazare.
    Ce tot incurci borcanele ?

  15. tiberiu spune:

    @VV
    ATENTIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Important!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Scumpul de base SE AUTONENUNTA ca a incalcat in mod grav Constitutia tarii art.84 actionand ca presedinte PDL de facto el dictand partidului componenta ministeriala.va rog sa introduceti aceasta tema in campania de demitere

    http://www.ziare.com/cautare/ministri+harsaiti

    El declara cu inocenta infatuata ca:
    1) In 2009, cand am format Guvernul PSD-PDL. Atunci pentru ca PSD-ul a venit cu o garnitura foarte veche experimentata a trebuit sa-i opun daca vreti din PDL o granitura la fel de harsaita
    2)”Imediat ce nu au mai fost in guvernare cei de la PSD le-am cerut sa-mi dea ministri tineri
    3)pe urma a venit iarasi o garnitura absolut noua in guvernul Mihai Razvan Ungureanu in speranta ca vom reusi sa crestem cativa politicieni de prima marime”
    Remarcati exprimarea :sa-i opun, sa-mi dea,sa crestem
    Aceste declaratii trebuie dezbatute la sange !

  16. tiberiu spune:

    @VV
    Multumesc.
    In plus cred ca initativa lui base de a boicota referenumul trebuie reclamata imediat la CCR ca o noua incalcare grava a Constitutiei, ca o incercare marsava de a sabota dreptul de vot.

  17. @ aurel ian

    Habar n-am de polisti sefi de sectie.

  18. @ aurel ian

    Dupa referendum, daca pica Basescu, euro se stabilizeaza.