Cea mai umilitoare dintre biruinţe

Să trâmbiţezi victoria după acest referendum în care 7,5 milioane de români au votat pentru demiterea ta nu este altceva decât un delir. În România sunt, probabil, la o populaţie de 19 milioane de locuitori, aproape 15 milioane de votanţi cu domiciliu stabil. S- au prezentat la vot 8,5 milioane (cam 57%). Dintre aceştia 7,5 milioane au votat pentru demitere şi aproape un milion împotriva demiterii. Au mai rămas aproape 6,5 milioane de români care trăiesc în lăuntrul frontierelor şi care nu au votat. În situaţia absurdă în care toţi aceşti 6,5 milioane s-ar fi prezentat la vot şi, în ipoteza şi mai absurdă, în care toţi ar fi votat împotriva demiterii, tot nu s-ar fi adunat destule voturi în favoarea lui Traian Băsescu, care să le egaleze pe cele care au spus DA la referendum. Chiar şi în cea mai absurdă dintre situaţiile posibile. Traian Băsescu ar fi fost demis la acest referendum, ceea ce arată, fără putinţă de tăgadă, că el a pierdut această luptă politică şi invalidarea referendumului este împotriva oricărei evidenţe.

Faptul că Traian Băsescu doreşte să se întoarcă la Palatul Cotroceni împotriva voinţei poporului român e un lucru evident. Dar că preşedintele suspendat, cei din jurul lui şi unii dintre prietenii lor din cancelariile occidentale văd în asta o victorie a democraţiei este revoltător şi jignitor. Acest popor obidit, cu atâta viaţă netrăită şi cu atâtea iluzii spulberate, nu merită o asemenea batjocură.

116 Responses to “Cea mai umilitoare dintre biruinţe”

 1. tudor spune:

  @Filip G

  Asta cu boicotarea comerciantilor pedelisti o aplic de ani buni, atunci cind ii pot identifica.
  Mai mult, am rupt relatiile cu aproape toti pedelistii pe care ii cunosteam; am facut o singura exceptie, cu un fost coleg de liceu, care e doar cam basist.

  Mda.

 2. Filip G spune:

  @lordul john
  Nu vorbim de oficializare.
  Vorbim de numararea voturilor efectiv.
  De ce ultimul comunicat a fost la 99,97,era greu sa anunte la 100% numarate?
  Apoi centralizarea proceselor verbale era act oficial.
  Ramane intrebarea:
  Care sunt cele 4 sectii daca am inteles eu si ce numar de voturi au fost?
  E o prostie sa-ti faci iluzii,dar asa cum a ramas lasa loc de interpretari.
  Ieri am auzit o chestie interesanta:
  Cu mine atunci discuti cand te prezinti cu buletinul!
  Prieteni la catarama pana in 29,aici s-a ajuns.

 3. lordul john spune:

  @Filip G.

  Ne-am reintors in 1990, cu Basescu pe post de Iliescu.

 4. Filip G spune:

  Apropos ,in orasul meu prezenta la vot a fost de 56%
  Cum e acest razboi psihologic in alte orase pro ori contra lu” Basescu
  Mai ales ca in institutiile statului te prezinti cu CI nu cartea de alegator.

 5. Theodora spune:

  In atentia liderilor USL – Nu cedati! – Nu il lasati pe Basescu Traian sa se intoarca la Cotroceni – Riscati sa va pierdeti propriul electorat
  Votul celor 7, 5 milioane de romani va obliga la o reactie ferma.
  Votul celor 7, 5 milioane de romani NU POATE FI IGNORAT
  Daca nu gasiti o solutie corecta, legala si constitutionala care sa il opreasca pe Basescu Traian sa se intoarca la Cotroceni, veti avea veti avea o surpriza foarte neplacuta la alegerile parlamentare viitoare.
  Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin au datoria sa duca la indeplinire dorinta celor 7.5 milioane de romani care au votat pentru demiterea lui Basescu Traian.
  http://theodora0303.wordpress.com/2012/07/30/in-atentia-liderilor-usl-nu-cedati-nu-il-lasati-pe-basescu-traian-sa-se-intoarca-la-cotroceni-riscati-sa-va-pierdeti-propriul-electorat/

 6. tudor spune:

  Exista principii de interpretare a textelor juridice.

  Orice text juridic se interpreteaza in sensul “de a se face” si cu buna credinta.

  Exemplu de interpretare cu rea credinta a unui text juridic: pe trecerea pentru pietoni acestia au prioritate. Asa nu inseamna ca cineva, profitind de aceasta prevedere , sa travereze strada in 2 ore, intrucit legea nu spune nicaieri in cit timp trebuie sa treci strada: legiutorul a prezumat buna credinta a pietonilor.

  Tot asa, consultarea de catre presedinte a partidelor politice pentru desemnarea unui candidat de prim ministru: interpretarea textului constitutional nu poate avea decit un sens: acela de a se face, adica de a avea guvern. Prin urmare. presedintele constata daca exista o majoritate parlamentara care sa genereze un guvern si stabileste un candidat de prim ministru sustinut de aceasta majoritate.
  A interpreta in sensul ca presedintele consulta partidele politice pentru ca apoi sa nominalizeze pe cine vrea este un abuz in serviciu.

  La fel se interpreteaza si legea referendumului.
  In textul Deciziei ccr se fac doua specificatii importante: necesitatea asigurarii unei prezente cit mai mare la referendum; pentru aceasta, introduce pragul de 50% + 1 vot.
  Boicotul referendumului este o interpretare abuziva si ilegala a textelor in cauza si a scopului avut in vedere de ccr:
  Boicotul initiat de basescu vine in contradictie cu efectele avute in vedere de Curte.
  Astfel, prin solicitarea basescului ca sustinatorii sai sa nu participe la vot s a obtinut un efect invers (scaderea participantilor la referendum) fata de vointa exprimata de ccr (un numar mare de particianti).
  Interpretarea cu reavointa de catre basisti a deciziei Curtii a facut ca introducerea cvorumului sa determine scaderea numarului participantilor. In timp ce , daca ccr nu ar fi introdus cvorumul, numarul participantilor ar fi fost mai mare.

  Asadar, boicotul initiat de basisti vine in contradictie cu spiritul deciziei ccr, este un abuz de dsrpt, iar referendumul ar trebui validat

 7. Filip G spune:

  Se anunta o declaratie a lu’Crin pentru ora 18
  In cazul in care Crin are vre-un gand,trebuie si o solutie
  Cu ar fi daca ……………..
  http://www.klausjohannis.ro/

 8. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,
  Mi-ati spus :

  1. ”Mai trebuie sa adaugi neglijenta fata de electoratul de origine maghiara.”

  Probabil ca ati omis dar la primul punct a fost ”A adoptat o strategie de adresare ERONATA. S-a adresat cu predilectie Nemultumitilor, care normal se situau deja de partea lor, IGNORAND electoratul PDL si UDMR si aproape total elecoratul OTV (exceptie Crin la OTV)”.

  2. ”Ar trebui, totusi, ca si personalitati sau organizatii ale societatii civile sa se exprime, nu doar USL. In fond nu e doar lupta noastra.”

  Aveti perfecta dreptate, dar de la ‘A trebui’ si la ‘A face’ e o cale lunga. Societatea e DISTRUSA si Basescu e Cocotat la Cotroceni tocmai pentru ca Societatea Civila a fost Ignoranta cu felul Marlanesc si Grobian al lui Traian Basescu si PDL de a face politica.

  Asa ca singura sansa ramane USL, de aceea Romanii v-au votat covarsitor in Iunie si acum au raspuns chemarii de a-l demite pe Basescu.

  Asa ca USL trebuie sa fie portstindardul luptei si sa nu dezamageasca.

 9. Barosanul spune:

  @ Lordul John @ Mihai Andrei
  aveti perfecta ai dreptate si merci de apreciere

 10. Rodica Gabriela Kalimtzakis spune:

  George Călinescu “…numai cine luptă poate fi învingător. „
  Trimite fax, e-mail sau puteţi cere la : Sediul Curţii Constituţionale este în Palatul Parlamentului, Intrarea B1, Bucureşti, Calea 13 Septembrie nr.2, sector 5, cod postal 050725. FAX: (40-21) 312.34.84; E-mail: ccr@ccr.ro,
  VALIDAREA REFERENDUMULUI, prin respectarea votului a celor 8.297.135 de cetăţeni români, voturi valabil exprimate, întrucât s-a întrunit numărul de 50% + 1 din numarul cetăţenilor cu drept de vot , care conform :
  – Institutului de Statistică al României cetăţeni cu drept de vot sunt de 16.527.971, la care se adaugă procentul de 18,3% minori.
  – Situaţiei Biroului Electoral Central din 09.07.2012, numărul cetăţenilor cu acte de identitate valabile, care le va permite votarea, este de 15.714. 403.

  În concluzie, dacă ne raportăm la evidenţa Institutului de Statistică au votat 8.297.135, iar numărul 50%+1 din ce cetăţenii cu drept de vot este de 8.263.985, s-a votat cu 33.150 mai mult, astfel s-a depăşit pragul şi REFERENDUMUL ESTE VALID.
  Dacă, ne raportăm la situaţia Biroului Electoral Central, 50%+1 din ce cetăţenii cu drept de vot şi acte de identitate valabile este de 7.857.201, rezultă că, au votat cu 439.934 mai mult şi REFERENDUMUL ESTE VALID.

 11. sorin gyorgyfalvi spune:

  Domnule Vosganian,

  De apreciat gestul lui Adomnitei, dar nu asta e problema dupa parerea mea. Puterea liderilor trebuie sa fie data de backgroundul pe care-l are un lider, de management si gestiunea informatiei foarte performante, iar aceste instrumente sa fie utilizate de echipe de oameni capabili. Dupa parerea mea rolul unui lider este unul pur ideologic si de viziune, dar puterea lui de actiune depinde foarte mult de modul cum se transpune in practica gindirea acelui lider. La capitolul asta PNL cred ca sta foarte prost, cel putin asa se vede din exterior.

  O sa dau un mic exemplu, ca sa pot fi mai explicit. In deceniul trecut la constructia unui bloc directorul de proiect conducea constructia pe baza de sedinte, tinute cu sefi diferitelor sectoare, afisau hirtiile cu schite sau tabele pe mese, discutau, se imparteau sarcinile la masa de sedinta. Pentru asta, era necesar sa lase toti ceea ce aveau de facut, si sa mearga la sedinte. In deceniul asta s-au inventat programe IT de managementul informatiei, cum ar fi Microsoft Project, Primavera, etc… cu ajutprul carora nu se mai deplaseaza persoane, se deplaseaza informatia prin internet. Mai mult decit atit, acele programe urmaresc automat dead-line urile pentru fiecare sarcina in parte, si deblocheaza in secunda 2 sarcinile care depindeau de realizarea sarcinii anterioare. Sarcinile se dau prin email direct din programul de management, iar managerul nu are de pierdut timp cu completarea datelor in acel email deoarece ele sunt incluse automat de catre programul de management, ex: toate sincronizarile intre mai multe persoane sunt incluse, iar cind sarcina e colectiva programul anunta pe toti cei inclusi faptul ca la data:ora de… trebuie sa..unul sa ajunga cu cifa de beton, altul sa fi verificat fierul, altul sa fi inchis cofragul… pentru ca urmeaza turnarea. Mai mult decit atit, aceste programe tin si efidenta birocratica a tuturor actiunilor care se fac, ceea ce face foarte usor de vazut ulterior tot progresul, ba chiar poate fi afisat pe un site in timp real, samd…

  Deci, pe baza sistemului organizational aratat mai sus, eu vad altfel modul in care ar trebui condus PNL-ul, si anume liderii ar trebui sa faca PROIECTE, iar acele proiecte sa fie gestionate de echipe competente.

 12. un liberal optimist spune:

  Daca juristii USL erau mai bine pregatiti, daca parlamentarii erau mai vigilenti, daca Ponta nu avea vulnerabilitati, daca atat PNL cat si PSD aveau comunicatori mai buni ca ai pd, daca “jurnalistii” de la A3 erau mai profesionisti n-am mai fi stat cu sufletul la gura sa vedem ce vor hotara cei 6 “judecatori” ai ccr. Asa este cand nu te ajuti singur. Pacat de cei ultimi opt milioane de cetateni care au mai ramas in Ro!

 13. Marian GHIONU spune:

  Reinventati-va!

  Am votat la referendum, am votata “da”. Dar spre deosebire de altii, am votat asa pentru ca vad in Basescu un Carol al II-lea badaran, picat in politica damboviteana exact ca libricul in ciorba.
  Ceea ce ma supara cu adevarat insa nu sunt tampeniile notorii si obositor de repetat si comentat ale lui Basescu, ci faptul ca USL, dar mai ales PNL, nu inteleg ca se reinveteze ca si mod de a face politica. Asta face Basescu in fiecare secunda, reinventeaza democratia, politica, coabitarea, Constitutia, tot. El reinventeaza tot, dupa cum ii convine lui.
  Si atunci, ce este de facut? Pai ceea ce NU s-a dacut pana acum. Pana acum USL a jucat in aceleasi coordonate post-decembriste de tipul “la vitta e bella” stabilite mai ales dupa 1996 pana in 2007 (pana la primul referendum ratat de suspendare, momentul in care opozitia anti-basista ii ridica o noua minge la fileu), cyu vagi prelungiri pana in 2009.
  Daca Curtea invalideaza parlamentul, Crin Antonescu trebuie sa is idea demisia.
  Dupa care, Voiculescu ar trebui sa accepte fuziunea prin abosrbtie cu PNL-ul.
  Cu ocazia acestui congres de fuziune, la cererea membrilor de partid, Antonescu sa fie reconfirmat ca sef al noului partid si candidat al USL.
  Asta si in functie de scorurile de atunci din sondaje, dar sunt convins ca demisia lui Antonescu ii va aduce un val urias de simpatie.

 14. lordul john spune:

  @VV

  Apropo de raspunsul dat lui @barosanul referitor la societatea civila, cititi si completarea facuta de mine la “decalogul” lui:
  @Barosanul

  De acord cu analiza ta. In plus;

  “12. Nu avem parghii de actiune internationala in plan mediatic si in cel al lobby-ului. “intelectualii” lui Basescu (GDS, New Europe College, ICR, Gruparile Tismaneanu) actioneaza concertat si au acces la subsolul din scara blocului de unde ne opresc apa, gazul si curentul. Intelectualii verticali care nu impartasesc grobianismul basesc sunt voci disparate in peisajul cultural si politic romanesc si international. Faptul ca multi dintre ei taxeaza si iesirile in decor ale PNL (mai ales) a facut ca acestia sa nu fie promovati de catre vectorii de imagine ai PNL, ceea ce a constituit o mare greseala.
  PNL nu are o contrapondere fata de miscarile ‘intelectualiste” ale PD-ului (Noua Republica, Fundatia Crestin Democrata, Initiativa de Centru Dreapta, Liga Distributista “ion Mihalache”) – menite sa rupa din electoratul liberal si fata de miscarile “populiste” ale aceluiasi PD (Partidul Poporului) – menite sa rupa din electoratul de stanga.

  PNL e ramas la electoratul de centru si centru stanga si acest lucru trebuie sa inceteze. Avem nevoie de voci si feţe noi care sa se constituie in contraponderi ale generatiei spalate a PD-ului (Papahagi, Mixich, Neamtu, Ungureanu) sau ale generatiei reevaluate (Plesu, Liiceanu, Patapievici, Tismaneanu, Cartarescu), care sa fie in stare sa sustina o polemica, consistenta, cu acestia (si exista suficiente nume noi si in tara si in diaspora).”

 15. cris spune:

  N-am apucat inca sa urlu de durere. Desi ca orice om care cunoaste ceva psihologie stiu ca cel mai important lucru este sa poti plinge, sa poti striga, sa te poti elibera de povara durerii, ca sa iti vezi mai departe de drum, vertical, sa-ti reiei locul si pozitia de om care creaza prezent si viitor, in loc sa fii ingenuncheat de o realitate care pare sa-ti dicteze ea ce esti si ce faci. Important este nu ceea ce face viata din tine, ci ce faci tu cu ceea ce face viata din tine. Asa incit, doctore vindeca-te pe tine insuti, mi-am scris si eu gindurile azi-noapte:

  Gura nebunului adevar graieste si fantomele striga sariti, fantomele. Ma refer la armatele de zombie ale lazaroiului: o armata de fantome, de votanti inexistenti, ascultind de ordinele lui basescu a fost intr-adevar acolo la vot sa-l sustina. Au fost acolo pe listele electorale, vii tacuti, vii indiferenti, si mortii cei morti uitati ca balast electoral tras de la an la an pe liste din considerente deloc onorabile. Cetateanul favorit al lui basescu, cel de hirtie si cel de fum. Ma simt intr-un horror, pedele e un partid sustinut de fantome, basescu e nu un presedinte al tuturor romanilor, ci presedintele stafiilor, strigoilor, moroilor.

  In Romania e noapte se pare, e timpul fantomelor, parelniciilor si visurilor urite care iti lasa fiori reci pe sira spinarii, ca si cum un vrajitor dement ar face tot ce-i sta in putinta sa impiedice venirea zorilor: Din voia lui cosmarul trebuie sa se prelungeasca indefinit. Orwellian, timp, oameni, viata trebuie inghetate intr-o noapte fara sfirsit.

  In Cintec despre mine insumi, Walt Whitman spune cam asa: Enorm si orbitor rasaritul soarelui m-ar ucide pe loc daca nu l-as putea intimpina acum si de-a pururi cu rasaritul soarelui din mine. Demnitatea de om, zice el, e data de capacitatea noastra interioara nu doar de a sta drept in lumina, ci de a creste aceasta lumina in noi insine.

  In Romania e noapte si un dement aprinde nu flacara democratiei ci luminarea la capul unei tari, al libertatii si demnitatii noastre. Sta cioclu inconjurat de corul de bocitoare la capul “invalizilor”asteptind sa-si dea duhul, pentru ca apoi sa stinga luminarea si sa se lase liniste deplina, cea a mortilor,a numerelor de pe hirtie, fara constiinta, fara curaj, fara libertate, fara demnitate.

  Cum era? Stau drept, curat, in lumina? Ar trebui sa ne fi saturat de imbatatul cu apa chioara: stam in intuneric, la cheremul hotilor, strigoilor si dementilor. Ar trebui sa spunem ce avem de spus si sa facem noi insine acea lumina in care sa ne asezam. Solipsismul, cel dupa care lumea nu e cea reala ci cea pe care o gindesti tu, nu e viabil, nici in cazul lui basescu dar nici intr-al nostru. Lupta se da nu intre ceea ce ni se pare ca ar fi, ci intre cosmarul pe care il construieste basescu si ceea ce suntem noi capabili sa facem. Iar daca e sa mai fie o zi de miine pentru romani, aceasta inseamna nimic mai putin decit sa aducem noi insine, fiecare dintre noi, ziua de miine cu lumina din noi.

  De desteptat ne-am desteptat, dar din pacate, ca cel care e scuturat de fiorul unui cosmar, in adincul noptii. Ramine sa facem si ziua zi, realitatea realitate si nu sa asteptam noi lumina in care sa stam ci sa facem lumina.

 16. Eva spune:

  @cris
  Păi dacă îl votează morții, înseamnă că e președintele morților și ar fi timpul să se călătorească printre fanii lui. Își poate lua și suita de boci și udre, mânca-i-ar iadul cum ne-au mâncat și ei zilele și banii mai bine de trei ani de zile. Polițiștii m-au făcut fericită când i-au strigat: ”Ieși afară, javră ordinară!”

 17. tudor spune:

  Vorbeam mai devreme cu un prieten.
  Imi zice: cei de la care am cumparat casa acum un an figurau in lista electorala, toti 6. La aceeasi adresa.

  Am vazut pe o lista electorala trecute 4 persoanele, toate cu numele de familie mustafa. nici unul dintre prenume nu era romanesc – ma gandisem ca poate o fi insurat vreunul din ei cu vreo romanca.
  Am intrebat o pe o doamna care avea o adresa apropiata si mi a spus ca nu vazut niciodata si n a auzit despre ei.
  La fel cu “familia” Aksan.

 18. Radu Alexandru Vasilescu spune:

  Imi este scarba. Imi este scarba dar nu de poporul roman ci de o clasa politica abjecta si incompetenta ce sta in genunchi in fata unor puteri straine, de o clasa politica incompetenta si rau-voitoare.

  Poporul roman a votat – suntem aproape 9 milioane cei care am iesit la vot in conditiile in care suntem cu totul vreo 19 milioane din care maxim 16 au drept de vot si inca vreo 2-3 sunt plecati in alte tari. In Romania (teritorial vorbind), daca judecam corect, pe o canicula infioratoare, intr-o perioada in care sute de mii sunt plecati, au iesit 65-70% din cei cu drept de vot in mod real.

  Imi este sila de clasa politica in intregime – de acest individ aproape malefic insetat de putere numit providential Basescu, dar in egala masura si de USL (precizez ca sunt membru PNL) pt incompetenta, spiritul de sclavi din colonie si delasarea cu care au organizat acest referendum.

  Oamenilor politici din USL relaxati si zambitori le relatez urmatoarea scena la care am fost partas.

  In ziua alegerilor pe la orele 16-17, pe o caldura insuportabila, fiind membru in comisia 1234 din Sectorul 6 am vazut cum un om in carje, avand doar piciorul stang, a venit sa voteze. S-a miscat cu greu dar fara sa se planga – a votat si apoi s-a intors si m-a intrebat: “Scapam de asta?” … Nu am raspuns nimic (fiind obligat de prevederile legale)

  Unii oameni au facut eforturi reale avand speranta de mai bine iar voi, liderii si politicienii de la varful USL v-ati batut joc de noi, de votul nostru, de eforturile noastre, comportandu-va ca niste incompetenti lasi, ca niste sclavi pe plantatie si mai presus de orice ca niste indiferenti calmi.

  Votul nostru s-a dus dracu pentru ca voi, Ponta, Antonescu et co ati stat in genunchi si ati organizat acest referendum (ma refer la lista electorala permanenta) cu o incompetenta demna de joc dublu.

  Imi este scarba de TOTI.

 19. hermann spune:

  @ Filip G.
  Pai de cand imi bat eu gura ca cea mai buna solutie din toate punctele de vedere, dar mai ales pentru a schimba pentru totdeauna clasa politica de astazi, ar fi pentru Romania: Tariceanu presedinte si IohanniSS premier s-ar schimba totul in Romania, vom avea intradevar o cotitura istorica, dar cine vrea asta??????

  FELICITARI LUI CRISTI SI LUI RELU DE LA IASI, mari barbati de neam si FELICITARI MAESTRE PENTRU INTERVENTIA PUBLICA DE ASTAZI, ASTA ESTE PNL-ul AUTENTIC, ACESTA ESTE PARTIDUL NOSTRU, AR FI UN MOMENT BUN PENTRU A SCHIMBA CATIVA LIDERI TERITORIALI CARE ADUC GRAVE PREJUDICII PARTIDULUI, PE LANGA FAPTUL CA NU AU REZULTATE DE NICIUN FEL, DAR DIN PACATE GESTURI DE GENUL ACESTA TREBUIE SA LE VEDEM SI LA ALTI LIDERI, INSA…
  HAIDETI MAESTRE ACUM AR FI MOMENTUL, ODATA CU CEI DOI AM PUTEA INCEPE ACEA CULTURA ORGANIZATIONALA DE CARE AVEM ATATA NEVOIE PARTIDUL ASTA. SA VEDEM! RATAM SI MOMENTUL ACESTA SI RAMANEM CONDUSI DE LEPRE SI JIGODII SAU O LUAM SPRE PERFORMANTA…

  APROPO, SA STITI CA ATAT LA NOI CAT SI LA PSD, ACEST SEMIESEC SE DATOREAZA SI LIDERILOR LA NIVEL NATIONAL CARE AU FOST TRADATI PENTRU AROGANTA LOR SI INDIFERENTA LOR DE CATRE PRIMARI, PRESEDINTI DE CJ, ETC VA POT DA SUTE DE EXEMPLE DUPA MODELUL LUI VANGHELIE LA LOCALE PREZENTA PESTE 70%, IAR ACUM SUB 40%, DE CE PENTRU CA… STITI MAI BINE… AU ADUS PARTIDELE LOR INTR-O STARE DE ANARHIE PRIN ATITUDINEA SI MULTE ALTELE…LUCRURI PE CARE EI NU LE MAI POT SCHIMBA
  OARE ASTEPTAM SA NE SCAPE MARINELUL DE EI?????? PENTRU CA VAD CA LA TOATE CAPCANELE LUI AU PUS BOTUL

 20. Radu Alexandru Vasilescu spune:

  Daca dumneavoastra vedeti o intrebare in textul meu puteti bineinteles sa nu va deranjati sa formulati un raspuns. Eu am considerat ca trebuie sa comunic o stare de spirit resimtita de foarte foarte foarte multi oameni exasperati si de diletantismul ex-locatarului de la Cotroceni dar si de incompetenta si jocurile voastre duble – ma rog fara a-i pune pe toti in aceeasi oala.

  Romania de Sambata numai este aceeasi iar pt orice se va intampla si functie de decizia CC se pot intampla multe – foarte multe lucruri absolut groaznice – pentru toate astea sunteti voi cei care conduceti Romania astazi la fel de responsabili ca acel individ sinistru care traieste pe planeta lui.

  • @ Radu Alexandru Vasilescu

   Eu n/am nici un joc dublu. PNL e un partid care a facut bine Romaniei cand a fost la guvernare. El nu poate guverna singur, are nevoie de un aliat. Aliatul poate fi PD sau PSD. E asa de simplu. Acum cu PD nu se poate. Ce e joc dublu in asta? Ca nu sunt decat doi posibili parteneri? Ati vrea sa guvernam in Romania cu Berlusconi, sau cu Merkel?

 21. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ Radu Alexandru Vasilescu

  pai tu i-ai pus pe TOTI in aceeasi oala, reciteste-ti ultimul rind de la comentariu. Suparati am fost cu totii pe rezultat, dar asta nu ma impiedica sa gindesc lucid. Sper sa te mai gindesti.

 22. Buddha spune:

  VV
  Ba, Maestre, Tudor are dreptate: PNL are niste juristi foarte slab pregatiti. Este inadmisibil. N-au demonstrat niciodata ca se poate, dar acum era momentul. Si l-au ratat. USL nu s-a pregatit pentru acest referendum. Eu m-am dus cu toata familia la vot, m-am certat cu prieteni, cu rude si pentru ce? Pentru ca votul meu sa nu conteze? Si USL e vinovat pentru asta. Noi ne-m pus increderea in USL, iar usl a facut acest referendum cu picioarele. Si acum nu mai are solutii.
  Asa ca nu, PNL nu are juristi competenti.

 23. Radu Alexandru Vasilescu spune:

  Nu ma refer la alianta cu PSD prin joc dublu – personal mie mi s-a parut sinistra alianta cu PD-ul – alianta cu PSD este o necesitate iar acum si cred eu pt inca 2-3 ani este vitala pt redresarea economica sociala si politica a Romaniei. Repet pe mine nu ma deranjeaza deloc alianta cu PSD-ul – nu fac parte din categoria celor prostiti cu povestile despre comunismul PSD si pericolul ce vine de la est daca vine PSD-ul la putere.

  Cand spun joc dublu insa ma refer la modul in care a actionat Ioan Rus precum si multi, foarte multi primari USL carora pur si simplu nu le-a pasat.

  Iar nemultumirea multora inclusiv a mea se leaga de faptul ca din cauza incompetentei administrative este foarte foarte posibil ca de votul nostru sa se aleaga praful. Daca Basescu ramane voi cei aflati la guvernare sunteti la fel de vinovati ca acest individ inca odata spun absolut sinistru – pentru ca voi aveati parghiile puterii si din lipsa voastra de calcul si de organizare si prevedere el poate acum inca sa se agate de un rezultat iluzoriu.

 24. Radu Alexandru Vasilescu spune:

  De asemenea va atrag atentia asupra unui scenariu foarte foarte posibil – daca CC alege sa arunce Romania in aer invalidand referendumul vor fi in mod cert proteste de strada.

  Ministru de Interne este Ioan Rus, acelas Ioan Rus despre care daca va amintiti din ziua numirii Guvernului am avut o parere extrem de proasta si mi-am exprimat-o inclusiv aici!

  Iar in subordinea lui Rus se afla aceeasi oameni din DGIPI si Jandarmerie despre care noi cei care am protestat in Piata Universitatii stim ca se fac vinovati de provocarea violentelor – violente care app. ati promis ca le veti ancheta – prafu s-a ales si de asta.

  In conditiile astea este de prevazut ca vor fi din nou proteste si din nou violente iar ura legitima a celor care au resimtit pe propria piele abuzurile brutale ale institutiilor de forta din Romania (abuzuri repet nepedepsite) se va indrepta rapid si catre Rus si catre cei care l-au pus cu votul lor in functie.

  Un prieten imi spunea ieri ca el sincer spera sa fie invalidat referendumul (el a fost la vot si a votat DA) si oamenii sa realizeze si din cauza caror tampenii administrative votul lor e aruncat la cos si acum il citez “pt ca atunci sigur sigur o sa se duca dracu tot sistemul politic actual din Romania cand oamenii or sa ceara in strada capetele tuturor vinovatilor – ca e Basescu ca e vb de unii din USL samd”.

  Eu tin sa semnalez prin asta pericolul grav al reaparitiei curentului extremist-nationalist pt ca enorm de multi oameni vor realiza – daca referendumul va fi invalidat – faptul ca nu doar diletantul de Basescu este vinovat (si da el este primul vinovat) pentru bataia de joc la adresa drepturilor noastre democratice si a vointei noastre democratice dar si o buna parte din politicienii din USL care au plecat umil (eu spun ca niste sclavi pe plantatie) capul in fata Stapanirii si nu doar ca s-au comportat ca niste lasi dar au mai si comis o enorma, ENORMA, greseala administrativa cu listele de vot.

  Eu nu ma numar printre cei care intr-un asemenea moment se isi vor pune sperantele in cine stie ce lider extremist pt ca am fost educat intr-un anume spirit si pt ca sunt membru PNL dar foarte multi oameni exact asta vor face daca nu reusiti sa reparati greselile facute si daca votul nostru va fi aruncat la gunoi.

 25. Barosanul spune:

  @ All

  4 motive bine documentate de validare a Referendumului.
  http://radu-tudor.ro/patru-argumente-pentru-validarea-referendumului/#comment-33992

  Domnule Vosganian,
  Oare nu e ridicol ca juristii/specialistii USL sa fie mult sub atatea sugestii facute de amatori de pe bloguri si alte retele de socializare?

 26. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,

  Ati afirmat ” Societatea civila a lui Basescu e, insa, mai activa.”

  :) Aveti perfecta dreptate! E normal ei sunt inregimentati.

  Pt cine nu stie, inainte de 89 Securitatea lucra in ceea ce se numea ‘civil’ adica nu aveau uniforma ca celelate arme.
  ‘Atentie, nu udati si nu rupeti florile, e Philips!’

 27. movilaieremia spune:

  avem o jusyitie bolnava de basecu ce mai avem nevoie de justitia lui basescu cin 7500000 ia spus sa plece nu exista in nici un stat din ue ce ne spune baroso si mercar sa faca si la ei la fel atfel sa nu se bage in trburile interne ale statului nostru iar chiorul ce tupeu mai are sa doresca sa vina la cotroceni pe cine mai reprezinta coventia de la venetia ce zice dar d voastra nu trebuie sa ne lasam calcati in piciore de niste /////am sa a pun la alegeri pt presedinte si daca nu ma alege nimeni voi cistiga fiinca cei care nu merg la vot sint pentru mine ce ziceti nu va lasati tavaliti de niste nemernici ca si ambasadorul usa

 28. @ aurel ian

  Nicaieri o treime din voturi nu au fost cerute de urna mobila. Poate in spitale si plaje.