Despre chimir şi Chim Ir Sen

Am participat – lucru, de altminteri observat de bloggerii noştri – la mitingul USL de la Arena Naţionala. Am ascultat, apoi, tot felul de comentarii legate de acest eveniment. Unele comentarii, nu din cale-afară de prieteneşti, asemănau această manifestare, mai ales prin amploarea ei şi prin locul ales, cu mitingurile din perioada comunistă, dacă nu de-a dreptul cu spectacolele deşănţate ale lui Kim Ir Sen, unul dintre prototipurile dictatorului absolut şi, în consecinţă, absurd.

Pe stadion am stat pe unul din locurile rezervate candidaţilor la Parlament ai USL. Nu mi-a dat nimeni cartonaşe la intrare, pe care să le ridic la un moment dat, pentru a contribui la alcătuirea, în tribune, a  vreunui portret gigantic. Nici nu am fost chemat, în zilele precedente,  la repetiţii. Nu mi s-au sugerat lozinci pe care să le scandez, răcnind ca din gură de şarpe. Şi nici nu am observat pe cineva la capătul rândului care să facă semn când să aplauzăm furtunos şi când sacadat. De fapt, n-am observat pe nimeni care să ne facă vreun semn în sensul ăsta. Nu ni s-a dat vreun ordin să ne ridicăm în picioare, cred că, în total, ne-am ridicat de trei ori, prima oară când liderii USL au urcat pe podium şi în celelalte dăţi când s-au încheiat cele două discursuri de final. Personal, nu cred că era neapărat nevoie de asta, dar la mitinguri oamenii simt nevoie să creeze o atmosferă de entuziasm şi atunci gestul acesta poate fi înţeles şi îngăduit. Aşadar, nu găsesc niciun detaliu, în desfăşurarea evenimentului, care să amintească de măreţele şi penibilele spectacole comuniste. Ca să nu mai vorbim că mulţi oameni au venit nechemaţi, mai ales dintre bucureştenii care au vrut să vadă cu ochii lor atâta lume la un loc.

Mai rămâne, deci, ca argument zdrobitor, amploarea. Care va să zică, dacă aduni optzeci de mii de oameni la un loc, înseamnă că eşti comunist. Sau cel puţin nostalgic comunist. Să admitem că ar fi o logică în asta. Ar trebui, totuşi, să convenim asupra anumitor standarde. Care e nivelul până la care un miting e capitalist şi de unde el începe să fie comunist? Să stabilim, adică, frontiera între capitalişti şi comunişti. De pildă, dacă un miting adună maximum zece mii de participanţi, atunci e un miting de dreapta, capitalist pur sânge. Dacă adună între zece mii şi douăzeci de mii, atunci e de centru dreapta. Dacă e de douăzeci - duăzeci şi cinci de mii, e un miting de centru. Peste treizeci de mii e de centru stânga iar peste cincizeci de mii, e un miting comunist. Asta ca să fie limpede pentru toată lumea  şi forţele retrograde, nostalgice ale comunismului să fie demascate.

Estimp, Mediafax ne anunţă că, în perioada iunie 2011 - iunie 2012, averea românilor s-a redus cu 35%, ceea ce constituie, chiar şi pentru vremuri bicisnice ca acestea,  un record mondial în materie. De atunci încoace, de bine, de rău, nimeni nu le-a mai luat românilor banii din buzunar şi anul viitor pare mai încurajator. Dar noi, în loc să numărăm banii din chimir şi să ne gândim cum se pot înmulţi, suntem mai ocupaţi cu spectrul lui Chim Ir Sen, însoţit de cohorte imaginare de complotişti şi de lovituri de stat.

121 Responses to “Despre chimir şi Chim Ir Sen”

 1. adam mares spune:

  @sorin gyorgyfalvi
  Oamenii s-au saturat de promisiuni desarte, dar niste proiecte, niste obiective din programul de guvernare ar trebui sa existe. Poate dupa inceperea oficiala a campaniei?
  Mari iluzii n-am nici eu, dar daca nu credem ca va fi macar putin mai bine, ce facem?
  E adevarat ca este atata coruptie in tara asta, atata increngatura securisto-mafiota, de-ti vine sa pleci pe campii…

 2. Eva spune:

  @Corina,
  Uite sfaturi aici, de la un mare om (doar gatul cu broasca e mic):
  http://www.stelian-tanase.ro/lifestyle/fotografie-de-grup-cu-udreaaltele/

 3. adam mares spune:

  @mihail
  Vezi ca gasesti pe net Dincolo de aparente cu VV. :-)

 4. adam mares spune:

  @Mihail
  Mi-a parut rau ca nu l-a lasat pe tatal sau sa spuna ce trasnai facea cand era mic :-).

 5. Tudor spune:

  Domnule VOsganian,
  Conducerea partidului, in speta Crin Antonescu si-a batut joc de cea mai puternica filiala, cea a Sectorului 1. Numai biroul interimar pe care l-a numit acolo spuneacest lucru:
  - Eugen Nicolaescu? Toata stima pentru el, dar el nu e bun de organizat filiale, stie asta toata lumea, mai ales filialele din Bucuresti;
  - Tariceanu? Pai pe el cred ca l-a pus acolo ca sa-i inchida gura!
  - Sorin Rosca Stanescu?! O rusine!!!
  Plus alte persoane care sunt cunoscute de 20 de ani ca-i fac pantofii lui Campeanu sau ca-i fac curatenie in casa lui Quintus. Acum, tot respectul si pentru venerabilii domni si pentru persoana care le poarta trena, dar faptul ca te comporti ca omul din casa al cuiva nu te face om politic, mai ales cand nu stii sa scrii bine in limba romana. E plin biroul interimar de la 1 de astfel de oameni.
  E o rusine.
  Si stiti ce-o sa se intample? O sa-si prinda toti gatul, asta e si scopul lui Crin. Credeti ca noi, cei din filiala, vom face campanie cuiva, indiferent cum se numeste persoana? NU. PNL si-a batut joc de noi.
  Sa ramana Crin cu Jiji, cu Rosca Stanescu si cu alti tampiti si sa ne lase pe noi in pace.

 6. lordul john spune:

  @tibi

  Mai las-o pe asta cu salariile la stat si cu cele de la privat. E un cliseu.

 7. Buddha spune:

  Adam Mares
  Mersi, am vazut si eu inregistrarea. Da, cam vrajitor Maestrul acolo…:)
  Totusi, Maestre, sunteti cam inhibat, vreti sa pareti perfect. Adica, eu cred ca sunteti aproape perfect, dar nu cred ca va dauna daca-l lasati pe tatal dvs sa spuna ce nazbatii faceati in copilarie. Doar v-ar fi umanizat, ar fi fost haios.
  Imi dau si eu cu parerea… Cu faima dvs de crai nu mai zic nimica, ca oricum ne-ati lasat vreo saptamana sa va barfim pe aici in voie. Dar, concluzia mea: mai bine o femeie care sa te iubeasca sincer, decat o mie care triasca ca legumele prin preajma… Zic

  Apropo de stadion: marile lansari din SUA se fac pe stadion. Asadar, americanii sunt comunisti? Zic si eu asa…

 8. adam mares spune:

  @buddha
  Un baietel cu pantalonasi de catifea cu bretele… Parca-i si vad, fiindca am avut si eu unii asemanatori.
  Sunt intr-o pauza la serviciu si de-aia ma gandesc la lucruri trasnite :-). As mai comenta una-alta din cele pe care le-a mai spus Maestrul, dar n-am timp acum (aseara am vazut toata emisiunea, atunci vazusem o bucatica in reluare).

 9. Eva spune:

  @Budda
  Daca ai avut norocul sa-ti gasesti partenerul unic, pe care-l “cunosti parca dintotdeauna” (poate din alte vieti), traiesti vrajit alaturi de el/ea. Daca nu, cauti, cauti, cauti… Cine are energie sa mai caute.

 10. Marius Bacau spune:

  @Eva
  Simt o oarecare nostalgie in tonul tau. Ai dreptate in privinta partenerului unic.

 11. Marius Bacau spune:

  @Varujan
  Maestre,stiu ca nu sunt posibile schimbari majore pina dupa alegeri,insa dupa ce vom castiga alegerile va trebui sa ducem schimbarea pina la capat. Acest demers nu presupune doar schimbarea lui Basescu si a camarilei sale care inca se mai lafaie in posturi bine platite prin ministere,autoritati si agentii. Schimbarea pana la capat trebuie sa coboare pina la nivelul localitatilor. Exista companii de interes local care sunt conduse de afaceristi locali fara nici o legatura cu domeniul de activitate si care au facut afaceri cu guvernele PDL,desi pozau in sustinatori USL. Genul asta de cameleon care se da bine cu toata lumea doar ca sa-i fie bine,trebuie sa dispara. Cunosc cazuri concrete de manageri locali care conduc companii furnizoare sau prestatoare de servicii,dar au si afacerea lor care prospera pe bani publici.Banii n-au culoare politica maestre. In trecut acesti indivizi au jucat la doua capete si cu PDL si cu USL. Au luat de la toti ce au putut. Paradoxal este ca firmele lor prospera,in timp ce companiile locale ai caror manageri sunt,abia se taraie.

 12. Marius Bacau spune:

  @all
  Cei din PNL care il critica acum pe Crin sunt cei care il tocau pe Tariceanu zilnic in vremea in care acesta era presedinte PNL. Intrebarea este ce fel de lider doresc ei?
  http://www.pesurse.ro/#!/2012/10/23/antonescu-cine-vrei-i-cine-nu-vrei-sare-i-i-d-cu-b/

 13. Emil Mihai spune:

  @Marius Bacau,
  Am votat in doua Congrese pentru Crin , si am adus si alte voturi dar
  nu m-am asteptat la comportamentul sau din ultimul timp;
  Greseala majora a noastra a fost cind am acceptat sa modificam
  Statutul si sa-i dam BPN -ul dorit lui Crin si acum calca in picioare
  filialele!
  A ajuns securistul de S.R. Stanescu sa ne intrebe pe noi ce rezultate am avut! Pai sa mearga el intr-o filiala si sa o organizeze
  de la zero sa vada ce usor este ; de ce nu s-a dus in 2007 in Dimbovita cind a plecat majoritatea filialei la PLD?
  De ce nu s-a dus el la Baia Mare sa recistige orasul impreuna cu
  prietenul Stroe care a pierdut lamentabil tot in Maramures?
  Sunt judete intregi in care formarea USL nu a dus la inarirea PNL
  sau a PSD : cistigatorii sunt UNPR si PC!
  Ce entuziasm sa ai cind Crin a calcat in picioare filiala si a scos-o din toate luptele electorale iar singurul post dupa toate
  manevrele este un sef la OPC? Noncombat la Primarie , la Consiliul Judetean , la parlament nici un post in deconcentrate si
  crede cineva ca o asemenea filiala va mai fi capabila sa se bata peste patru ani?
  Tariceanu a gresit in partid in perioada 2007-2008 si de aceea a pierdut in Congres , dar
  Crin nu a invatat nimic din asta! 75% din filiale nu vor mai fi pregatite pentru o lupta electorala. Daca Crin crede ca asa il va face PSD-ul Presedinte sa o tina tot asa!

 14. Marius Bacau spune:

  @Emil Mihai
  Ai dreptate. Stiu ca asta e realitatea. Filiala de la Vrancea e varza,e presul lui Oprisan. Sapunaru e mentinut din ratiuni de vot in BPN si probabil ca nu se supere Oprisan daca este numit alt presedinte mai combativ.Adjudul nu are nici acum viceprimar,pentru ca trebuie sa fie un liberal iar Oprisan nu vrea.In felul asta PNL Vrancea va ramane tot timpul carpa de sters pe jos a lui Oprisan. Si exemplele pot continua.
  In Bacau,localitatea in care lucrez e cu totul altceva. Aici PSD nu prea conteaza,iar PNL e puternic.Dar asta nu datorita lui Crin,ci lui Stavarache.
  E rau ca cedam asa usor in fata PSD ,pentru ca va veni momentul separarii si atunci vom constata ca suntem extrem de slabi.

 15. Buddha spune:

  Adam Mares
  Da, si eu tot asa mi-l imaginez, un baietel haios si pus pe sotii, desi in aparenta taciturn. Dar poate ma insel…
  VV
  Mestre, dvs mergeti in colegiul dvs? La noi in filiala nu prea e nimeni prezent. E adevarat ca nu a inceput oficial campania, dar ma asteptam sa fie nebunie pe aici. Ca doar Banatu-i fruncea…

 16. adam mares spune:

  Buddha
  Ce chestie! Eu asa eram, ca in descrierea asta a ta :-).

 17. lordul john spune:

  @Buddha

  E fruncea? Pai, a ajuns unul de la voi (Ciceronis) la Fonduri Europene pentru Pescuit! E “tare” tipul!

  Daca mai aveti multi din astia, ne ducem in Mongolia!

 18. lordul john spune:

  @Emil Mihai

  Prietene, te inteleg, dar altfel tot in opozitie stateai pana in 2050! Problema nu e ca a venit SRS, Becali sau alt nemernic, problema e care e doctrina. Ca dupa cate am vazut la liderul liberalilor din PE (Verhofstadt) nu prea avem treaba cu doctrina lui (vezi si articolul din presseurope.eu: http://www.presseurop.eu/ro/content/article/2922011-euroforicii-cei-mai-periculo-i-prieteni-ai-no-tri

  Te plangi ca ai doar un post de sef la OPC? E mult, foarte mult! Nu trebuia sa ai nici unul. Nu ca sa-ti pui oamenii pe functii ai venit in PNL! Ma insel?

 19. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Maestre,
  Constat ca apar tot mai multti activisti liberali nemultumiti de activitatea liderilor organizatiilor locale. Din cate imi dau seama, ei nu sunt niste afaceristi verosi care doresc contracte cu statul. Dimpotriva. Presupun ca sunt niste amploaiati ai statului, nemultumiti de faptul ca niste neica nimeni sunt numiti pe criterii ciudate sefii lor. Iar acesti sefi nici n-au merite in promovarea liberalismului in acele localitati,dar nici competente profesionale.
  Aceasta constatare imi aminteste de un episod si trist si amuzant de la inceputul carierei mele de inginer. Dupa repartitie m-am indragostit de o inginerita, cu doua promotii mai mari ca mine. Cam dupa vreo 3-4 luni, a decedat intrun stupid accident rutier. La ceremonia funerara l-am cunoscut pe unchiul ei, care era cadristul uzinei. In fine, ne-am impretenit, iar in decursul intalnirilor noastre tovarasesti si prietenesti mi-a dezvaluit cateva principii cadristico-securistico- partinice. Regula de aur era:la angajare sa ai in vedere ca la 3 pilosi neaparat sa angajezi unul competent;la 10 pilosi neaparut un geniu. Ideea era ca treaba oricum trebuia sa mearga:si pentru intreprindere dar si pentru organizatie.
  In consecinta, va sugerez sa sugerati conducerii partidului sa-si infiinteze o structura de cadre care sa aplice acea regula de aur si care functiona foarte bine. Altfel, PNL, dupa lupte seculare care durara vreo doujdeani, isi va pierde toti soldatii credinciosi. Ori niciun razboi nu s-a castigat doar cu ofiteri si generali.

 20. hermann spune:

  Evrika! Da, maestre asta imi place intotdeauna v-ati priceput la calcule! Asta e, asa se judeca acolo unde se fac strategii, pe baza acestor sondaje, dar sa vedem, mai este oleaca pana la alegeri, media vad ca ne ajuta mult cu descoperirile, dar sa vedem ce facem de la astia 52% incotro o luam pe parcursul campaniei!
  Am vazut ca floricica noastra incepe, precum la suspendare sa vorbeasca din nou in adevaruri si realitati cotidiene, a zis ca Basescu “este un politician inteligent si performant”, stiti cu ala care graieste adevaruri, sau parerea mea este ca este frustrat omul nostru, pentru ca nu va putea atinge niciodata aceste calitati, ce bune ne-ar fi noua la partidul macar aceste doua virtuti! Pacat, pacat se intorc toti stramosii nostri in mormant cand vad in ce hal l-am lasat pe asta sa aduca munca noastra de generatii, halal…

 21. Marius Bacau spune:

  @un liberal optimist
  Dragul meu nu e vorba daca acei nemultumiti printre care ma numar,sunt amploaiati la stat cum le spui tu,sau nu. Eu sunt consilierul unui director general al unei companii de interes local dar am si o profesie liberala. Tot ce am dobandit in viata s-a datorat muncii mele.
  Aici e vorba de meritocratie.Eu mi-as dori o dictatura a meritocratiei. Cred cu tarie ca in orice functie trebuie sa fie numiti profesionisti pe criterii de competenta si expertiza. Putin imi pasa cine e seful meu,cata vreme e o persoana conpetenta si un lider informal. Dar cand vad cat de reprede sunt promovati unii,care n-au alte virtuti decat acelea legate de lipirea afiselor in campaniile electorale,crede-ma ca ma apuca tristetea,ca sa fiu elegant.
  Cel mai mult ma dezgusta atunci cand numirea unui asemenea om este rezultatul unor negocieri politice transpartinice,care tin cont de interesele economice ale decidentilor. N-ar trebui sa fie asa. Celebra depolitizare de care vorbeau liderii USL e doar o gogoasa umflata,dar fara miez.
  Imi doresc din tot sufletul ca specialistii si tehnocratii sa fie lasati sa-si faca treaba. Politicienii sa faca politica in folosul cetatenilor si sa-i lase pe cei care se pricep sa-si puna experienta si competenta in valoare.
  Si ca o paranteza,termenul de amploaiat mi se pare folosit in sens peiorativ si crede-ma ca nu e cazul. Ai idee cati veritabili specialisti lucreaza in administratia publica centrala si locala? Iti spun eu,multi. Avem resurse umane,totul e sa stim sa le folosim.

 22. Marius Bacau spune:

  @un liberal optimist
  Despre Sapunaru liderul PNL Vrancea am spus ca este depasit de situatie si ca actioneaza doar in interesul sau personal.Stiu ce vorbesc.PNL Vrancea este printre cele mai slabe filiale din tara. Si totusi Sapunaru este mentinut presedinte. Asta nu inteleg eu. De ce? Trebuie sa ne hotaram. Vrem performanta sau nu vrem? Daca vrem,atunci ii radem pe incompetenti,daca nu,atunci stam asa si ne complacem in atitudinea de molusca pe care o avem. E simplu. Eu pe Nini si pe toti ca el i-as rade fara sa stau pe ganduri.
  Exista lideri adevarati si lideri de carton. Eu prefer sa fiu in preajma unui lider adevarat. Ce e rau in asta? In fata unui om de valoare imi plec capul. Nu pot sa fac acelasi lucru in fata unui politruc tupeist,cu aere de mare om,cand el de fapy e o forma fara fond.

 23. dragospas spune:

  Ce performanta sa faca organizatia de la Vrancea cand este la umbra PSD ? Nu poti sa-i critici ,nu poti sa-ti atragi adepti.Cei care vor sa intre in USL se duc la cei puternici nu la cei slabi .USL-ul asta ne-a slabit forta si identitatea,chiar daca in teritoriu ,in administratia locala ,stam mai bine fata de trecut.La comune avem organizatiile varza,multi liberali si-au cautat de drum spre alte partide ,chiar daca in sinea lor stiu ca gresesc…asa s-a intarit PPDD-ul.

 24. un liberal optimist spune:

  @Marius Bacau,
  Am inteles ce vrei sa explici. Termenul de amploaiat este unul neutru pentru a evita limbajul de lemn al basistilor de bugetar sau angajat la stat. Cred ca ai citit mai devreme un comentariu basist penibil cum ca saracirea romanilor s-ar datora scaderii salariilor bugetarilor. Sigur, e una dintre cauze , dar teoria e prea complicata sa intre intrun comentariu.
  Maestrul, ca specialist in macroeconomie a tot explicat-o.
  De fapt ideea era ca un partid, daca nu mai vrea sa tot fie “balama” la guvernare trebuie sa aiba grija de soldatii sai dedicati si care, in momentul preluarii guvernarii sa poata conduce tara. Geaba ai guvern performant, daca n-ai amploaiati competenti care sa-ti traduca doctrina.
  Daca putem invata ceva din istorie vom constata ca Basarabia, Bucovina de Nord, Cadrilaterul si Transivania de Nord Vest au fost pierdute din cauza incompetentei functionarilor numiti acolo sa administreze. Populatiile locale pur si simplu au urat administratia romaneasca. Prilej pentru care puterile influiente atunci au actionat corect anexandu-le.
  Doctrina antinationala basista exact pe acest principiu s-a bazat: distruge administratia, da-l in ma-sa de popor!

 25. hermann spune:

  Nu va mai chinuiti baieti, daca nu renuntati la principii si convingeri parasiti partidul cum au facut multi primari si s-au dus chiar la PP-DD pentru ca nu au mai suportat atmosfera de rahat din filiale, stati linistiti ca nu sunteti singurii, asta este starea generala in filiale, nu s-a mai intamplat nimic prin ele de la Stolojan incoace, cand i-a pus pe toti sa munceasca si cand pentru prima data in PNL s-a mai cernut graul de neghina, in rest, de aceea il acuz si eu pe Tariceanu, pentru ca dpdv organizational n-a facut absolut nimic (sa nu mai vorbim cat a stricat Dan Motreanu) si pe mandatul lui de presedinte au venit toate leprele, jigodiile si scursurile de prin alte locuri sau interpusi de baieti prin partid pe la noi, pentru a ocupa functii in deconcentrate, ca noi nu am cultivat niciodata o politica de cadre in PNL, pentru a, asa cum frumos zicea d-na Campean, putea schimba garnitura guvernamentala atunci cand avem ocazia.
  Asta ma intriga la liderii nostri, toti cu care vorbesti asa pe rand vorbesc tare frumos, stiu ce este de facut, dar cand merg acolo prin DP, BEC, CNex etc parca toti devin o mana de incompetenti sau de struti, ca nimic din ce gandesc nu se intampla, sau nu cumva sa ma duca mai rau gandul la Freud care avea o vorba cu cei care gandesc mult si nu pot actiona…

 26. hermann spune:

  @ Marius Bacau te rog sa te uiti pe site-ul POS DRU si sa vezi ca au inceput platile in buzunarele PD-L, se platesc sute de mii de euro in buzunarele lor fara sa se faca nimic
  http://www.fonduri-structurale.ro/detaliu.aspx?eID=11859&t=Stiri

  acolo apar nume celebre de firme PD-liste care au cate 3-4-5?????????????????? proiecte aprobate pe bani grei de la UE si toate astea doar pe traininguri????????????????????????
  Daca nu recunosti pe nimeni in lista intreaba-ma ca ti spun pe toti, adica toata ii a lor, ce sa mai!!!!

  Am vorbit si cu Ponta cand a fost la noi in parohie si de cele mai multe ori dadea din umeri despre toate astea, facandu-i si o schema foarte, foarte simpla despre cum poate sa creasca absorbtia fondurilor, dar pana acum nimic…

 27. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Aud ca molaul ala de Orban a fost respins de PE. Si bine a facut. Dati-i naibii un post de grefier ceva si numiti-l ministru acolo ori pe @lordul john, ori pe @Marius Bacau (sau ceva echivalent). Mortaciunea asta imi creaza cosmaruri.
  O idee excelenta ar fi Mircea Geoana cu cei doi nominalizati ca secretari de stat sau directori generali.

 28. lordul john spune:

  @hermann

  Vezi ca Motreanu e in carti sa ajunga Ministrul Agriculturii dupa alegeri. Aferim!

 29. maca spune:

  @adrian,
  Cred ca nu am fost prea clar, in postarea mea anterioara, eu sunt psd-ist si asta din 90 de la revolutie, deci automat si republican, antimonarhist. sunt de acord cu un candidat de la pnl, dar in nici un caz cu monarhia.

 30. adrian spune:

  @maca: de cand am avut impresia CA_COmunismul a fost dat jos in decembrie 1989 am crezut ca Regele ar trebui sa se intoarca in locul din care a fost dat jos prin lovitura de stat si ca e normal sa fiu liberal. Dar nu din aceste doua cauze am considerat ca Iliescu a fost o pecingine a acestei tari.

 31. maca spune:

  @adrian,
  de ce nu vrei sa pricepi ca cineva vrea sa distruga USL si astfel sa prelungeasca agonia sistemului basist. doar alianta asta USL poate scapa tara de base & co. logic democratia parlamentara poate exista si intr-o republica parlamentara sau de orice alt fel, cu atributiile presedintelui clar definite in legea suprema. partidele si legislativul creaza cadrul democratic nu monarhia.

 32. adam mares spune:

  Ati vazut emisiunea Ultima ora? Buldogul de la telefon era cam turmentat, nu credeti? :-)

 33. tudor spune:

  @VV

  Acel Tudor care a postat astazi nu e Tudor care si da cu parerea de ceva timp p[e aici.

  M am abtinut sa postez in ultimul timp, aveam destule de criticat, dar fiind o perioada asa fierbinte, m am abtinut ….

  Cit despre S1, nu ma pricep, deci nu ma bag …

  Oricum, ca tot m a determinat acest nou “Tudor” sa intru, as dori sa punctez citeva idei, fara pretentia de a avea neaparat dreptate:
  - usl ul este o structura prea putin flexibila, ceea ce , pe termen lung, se va reflecta inclusiv electoral
  -in varianta votului uninominal pur, participarea in alegeri sub sigla usl ar fi fost determinanta; in actualul sistem electoral , matematic, participarea separata (pnl+pc)(psd) ar fi determinat rezultate electorale superioare
  - ca politica de cadre a pnl ului este sublima (cu un mare DAR) stim toti

  Mda

  Felicitari pentru succesul international la Cartii …. nu stiu daca e de Nobel ( Nobelul asta s a politizat si el, vaimamalui, e un fel de ialomianucelmaibunministrudefinantealeuropei – cel putin la Literatura si Pace) stiu insa ca se va citi cu placere si peste multamulta vreme); si ca va sensibiliza.
  Asa definesc eu arta: demersul uman capabil de a genera emotii si atitutudini.

  Sunteti, Domnule, creatorul unei opere artistice mari.
  Felicitari!

 34. alex spune:

  Dupa mine madam Campeanu ar trebui sa mearga la PSD. E prea socialista pentru partid. Viitorul Europei se pare ca va consta intr-un cod al muncii favorabil doar angajatorului , salarii mici si interzicerea grevei si a sindicatelor. Si desfiintarea monopolul statului in serviciile publice( directiva 0438/2011). Sa nu ziceti ca nu v-am spus. Plus controlul german al bugetelor. Practic miscarea socialista si partidele social-democrate vor disparea pana in 2020-2025 sau se vor reinventa copiind PD-ul american, iar neoliberalismul va triumfa pe intreg mapamondul.
  ==============

  Urmeaza ani foarte grei pentru Romania si romani(2013,2014) care vor afecta PSD mai ales, dar si PNL, asa ca succesul lui Antonescu la prezidentialele din 2014 depinde de prestatia copilotului Ponta

 35. epolitikon spune:

  @VV

  Vorbeam candva, recent, ca nu mai cred in capacitatea statului de a gestiona intreprinderi. Si ca sustin privatizarea lor, ca-i raul mai mic.
  Si mi-ati raspuns ca nu prea mai e nimic de privatizat. De fapt pana si Posta Romana ati omis-o.

  Iata ca dl. Chiritoiu vorbeste de vreo 57 de companii de stat:
  http://www.mediafax.ro/economic/chitoiu-avem-57-companii-de-stat-capusate-modelul-insolventei-hidroelectrica-exemplu-pentru-toate-10252779

 36. Marius Bacau spune:

  @un liberal optimist
  Ai dreptate in privinta lui Orban. Impresia mea este ca ministerul pe care il conduce a fost creat pentru ca el sa aiba un job.Repet,eficienta ministerului este zero,intrucat autoritatile de management functioneaza in coordonarea altor ministere. In aceste conditii activitatea MAEur consta in elaborarea de statistici privitoare la gradul de absorbtie si la eventualele corectii financiare aplicate Romaniei de Comisia Europeana. Orban nu e potrivit pentru functia asta,iar structura Guvernului trebuie regandita. Autoritatile de management ale programelor de finantare trebuie sa fie coordonate de ministerul cu atributii in ceea ce priveste fondurile europene.
  Nici eu nu-l vad pe Orban la Curtea Europeana de Conturi.E mai bine ca nu a fost validat.

 37. Marius Bacau spune:

  @un liberal optimist
  Este penibila impotenta Romaniei in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene. Gradul infim de absorbtie este consecinta coruptiei generalizate,a intereselor economice locale,dar si a incompetentei unor functionari. Compania la care lucrez este beneficiara de POS Mediu Axa prioritara 1 Apa/apa uzata,dar nu a reusit sa absoarba nici un leu. In afara de prefinantare,nu a primit nici un leu de la CE. Licitatiile sunt contestate la CNSC si la instantele competente datorita caietelor de sarcini intocmite prost. Totul treneaza si desi contractul de finantare expira la 31.12.2013,nimeni nu face nimic. Politicienii locali nu reactioneaza,directorul general este inca in functie si totul e ok. Sunt curios cum vor reactiona in situatia in care vom pierde finantarea. Va fi rusinos pentru Bacau si pentru Romania. Dar deocamdata toti sunt antrenati in campania electorala si nu au preocupari legate de apa judetului Bacau. Directorul general a fost numit in functie prin acordul PNL si PSD dar e orientat catre PDL ,partid prin intermediul caruia firma dumnealui a primit contracte grase de la MECTS cu finantare de la BM (IMPRUMUT AL STATULUI). Acum intelegi revolta mea? Te ocupi de firma ta,ok. Dar fa ceva si in functia de director general in care ai fost numit.Asa e normal.

 38. hk spune:

  Nici o data nu voi intelege de ce Kim Il Sung .. a ajuns in Romania Kim Ir Sen. L-o fi botezat Ceausescu in 71?

 39. livia spune:

  Dle Vosganian!
  Cititi articolul publicat pe http://www.ziuanews.ro intitulat:
  TAROM, compania law-cost a intereselor liberale.
  Comentati daca puteti!

 40. Marius Bacau spune:

  @livia
  Avem si noi falitii nostri. Daca e Fenechiu pe acolo,e clar. Asta nu are de-a face cu liberalismul din pacate. Chestiile astea imi provoaca sila profunda. Trocurile de doi lei,numirile pe baza intelegerilor avantajoase,etc.,trebuie sa inceteze.

 41. Marius Bacau spune:

  @hermann
  Ai dreptate. Nu inteleg ce face Ponta sau mai bine zis ce pazeste. Madam Cimpeanu ar trebui sa reactioneze,intrucat are in coordonare AM POSDRU. Jenant.

 42. lordul john spune:

  @Marius Bacau

  Este irelevant daca firmele de la POSDRU sunt ale unor PD-isti sau nu. Important e daca au facut o frauda ce poate fi probata.

 43. Buddha spune:

  VV
  Maestre, eu m-am trezit intr-o seara in mare zgomot. Soacra-mea era in bucatarie, la 2 dimineata, sorbindu-l din priviri pe DD, care vorbea fara pauza si fara sa respire, pe un ecran mai plin de stiri “senzationale” decat parbrizul unui cocalar de kitschuri. :)))

  Adam
  Eeee, prietene…:) Poate am copilarit impreuna sau te-am vazut in copilarie… :)

  Lordul John
  Lordule, din pacate, si tonul meu era ironic…Nu mai suntem de mult fruncea. Era bine daca eram gatul, dar nici macar…

 44. Marius Bacau spune:

  @lordul john
  Nu stiu de ce,dar cred ca exista fraude majore la POSDRU.Salarii imense pentru personalul implicat,etc. PDL asta a facut. Pe unde au trecut,a facut prapad.

 45. adam mares spune:

  Buddha
  In emisiunea aia a fost ceva care m-a emotionat foarte mult, dar nu pot sa vorbesc despre asta.

 46. alexis spune:

  Am fost si eu pe stadion si nu mi s-a parut ceva comunist. Comunist li s-a parut comunistilor de la (ma simt trist sa spun) Revista 22. E un model occidental. Americanii nu aduna atatia oameni la un loc, dar aduna mult mai multi in multe locatii. E vorba de resurse.