Comisia Monicăi Macovei a reuşit să o înlăture doar pe … Monica Macovei

Aşa cum era de aşteptat, comisia de integritate condusă de Monica Macovei s-a terminat cu un mare fâs. Niciunul dintre pedeliştii cu notorietate care au fost socotiţi incompatibili  de inchiziţia doamnei Macovei nu a rămas pe dinafara listelor. Chestiunea criteriilor de integritate a fost doar o tentativă demagogică de a arăta că ARD e altceva decât PDL. Nu numai că nu e altceva, dar e chiar mai puţin, aşa cum o arată armata de strânsură, o adevărată ceată a lui Piţigoi, şi cifrele din sondaje.

Nu vreau s-o fac pe moralistul, nu ştiu cum aş fi trecut dacă aş fi încăput în furcile de Torquemada ale Monicăi Macovei. Până acum nu am avut astfel de probleme la comisiile cu mâinile curate, de integritate, pentru o Românie curată etc.etc. Sunt, totuşi,  şi eu un om, cu păcatele şi calităţile mele. Mi s-ar părea, însă, cel puţin ciudat să mă judece cineva care, pe când eu scoteam bucureşteni din mâinile minerilor, dădea certificate de bună purtare torţionarilor din Piaţa Universităţii.

PDL a dovedit că nu a învăţat nimic din lecţiile anului 2012, începând cu protestele din ianuarie, înfrângerile în Parlament şi cartonaşul roşu dat de români prin votul la referendum. Este acelaşi partid demagogic, lipsit de repere morale. Iar Monica Macovei a primit lecţia pe care o merita, pentru aroganţa cu care crede că poate scăpa de judecată, grăbindu-se să-i judece pe alţii.

158 Responses to “Comisia Monicăi Macovei a reuşit să o înlăture doar pe … Monica Macovei”

 1. tiberiu spune:

  @VV
  Pentru a nu mai inghiti “momeala” lui TB ca el desemneaza pe cine vor muschii lui ar trebui sa fiti pregatiti nu numai sa-l sispensati dar sa reusiti sa-l demiteti,ori recentul referendum a demonstrat ca nu sunteti pregatiti nici pe plan intern nici extern.
  S-a schimbat situatia cumva de la recentul referendum ? Eu cred ca nu.
  Problema esentiala este ca prin politica imprumuturi nefortuita TB a reusit sa inrobeasca financiar Ro fara de FMI si UE care folosesc parghiile financiare ca parghii politice in favoarea lui. Daca actualul guvern sau viitorul vor reusi sa elibereze RO de sub jugul constrangerilor financiare guvernul isi va recapata si liberatea de decizie politica.

 2. adam mares spune:

  @liberalism
  Aveti dreptate, iertare.

 3. liberalism spune:

  @herman
  Normal ca am/avem nevoie de certitudini si de incredere. Eu nu stiu in ce cercuri va invartiti d-voastra si ce realitate vedeti.
  In primul rand domnul Tiberiu a reamintit de proiectul Johannis, nu a spus ca a fost proiectul domnului Antonescu. In al doilea rand, va cam contraziceti. Spuneti ca a fost proiectul domnului Voiculescu, dar in acelasi timp amintiti ca la “facerea proiectului” asista domnul Oprescu, oameni de afaceri si bineinteles prietenii la care tineti d-voastra foarte mult si din aceasta cauza nu le puteti spune numele . Ce cautau prietenii d-voastra ? Erau proiectanti?:)Ba mai aveti si fotografii. Ne vorbiti de cascaval, puscarii si securisti notorii. Da, domnul Voiculescu am inteles ca a fost colaborator. Ia spuneti-ne daca tot credeti ca le stiti pe toate, cine sunt securistii notorii. De ce am avea incredere in d-voastra, care stiti de asemenea intalniri cu fotografii etc. Eu pot sa am incredere in domnul ministru Vosganian pe care il stimez si-l sustin neconditionat datorita prestantei sale. Am incredere in strategia domnului Antonescu si mai am incredere in PNL, ca ansamblu. Daca ar fi un singur liberal in care am incredere, atunci ceea ce spuneti d-voastra nu ma intereseaza. Nu-mi prezentati incredere.

 4. liberalism spune:

  @adam mares
  Bine ca s-a rezolvat confuzia.

 5. tiberiu spune:

  @Liberalism
  Evident ca ca am reamintit de meritele d-lui Antonescu printre ele “proiectul Johanis” si “proiectul USL”.Crin s-a dovedit um mare om politic si sper ca in viitor sa creasca si sa-l avem ca presedinte de mare succes.
  Determinarea si creativitatea sa politica este remarcabila,dar sa nu uitam si lipsurile, faptul ca USL a neglijat total politica externa trezindu-ne cu dictatul de la Bruxelles total nepregatiti.

 6. Eva spune:

  Recunosc, am fost o ticaloasa si l-am naucit pe @hermann. Nici nu stiu de ce am scris ce am scris, era clar ca “domnul om” era antiAntonescu dar nu stiam in ce tabara joaca. Si ca de obicei, tacerea este un raspuns… am atins perfect tinta. Scopul e cel vechi de ani de zile, slabirea PNL incepand de sus si folosind orgoliile.
  Nici o grija @sierra, nici eu nu cunosc pe nimeni din politica. Am dat mana doar cu domnul Ioan Ghise, intr-o superba dupa-amiaza de septembrie, pe la 17:55, in fata la Cotroceni.
  Apropo de legi, de importanta lor si de libertatea noastra, a tuturor.
  Astazi am fost taxata in fata drept inapoiata, pentru ca vreau mai mult de 21 de grade in casa (unde exista o doamna de 90 de ani care fara caldura are dureri atat de mari ca trebuie sa ia arcoxia, un medicament care distruge ficatul si provoaca accidente vasculare). Si asta pentru ca in “tarile avansate”, este prevazut prin lege ca temperatura maxima din locuinte sa nu depaseasca 21 grade (exista si amenda pentru asta). Asta m-a uimit atat de tare ca am intrebat ce rau face o doamna in varsta daca isi incalzeste camera la 23 de grade. Raspunsul m-a naucit: “provoaca incalzire globala”. Daca asta inseamna civilizatia europeana, mie una nu-mi place.

 7. Corina spune:

  @VV
  Adica va ocupati dvs de cursul de perfect simplu pentru Crin? Eu credeam ca deja aprofundati dulcele grai moldovenesc, altfel stiu ca aveti competente solide in dialectul meu favorit.

 8. Corina spune:

  @VV
  Nu glumeam pe seama ministrului apararii. Sincer, mi se pare cea mai coerenta strategie de comunicare dintre toate ministerele. Ref controlul costurilor cu parada de 1 dec, mesajul a fost clar: renunt la x avioane si Y tancuri si economisesc atatia bani. Imi aduce aminte de masurile guvernului Cameron care prezenta inclusiv cifre privind reducerea achizitiilor de agrafe, capse etc. Sunt cifre mici, dar dau bine.

  Ref armata la mall, il astept cu nerabdare pe dl. Hellvig sa predice eficienta energetica in cladiri prin Baneasa, Plaza etc, adica acolo unde sunt oamenii si eventual au si timp sa caste gura. Vorbesc serios!

 9. adam mares spune:

  @corina
  Teleormanul nu este in Oltenia. Teleormanenii graiesc altfel decat oltenii. Si nu vorbesc cu perfectul simplu.

 10. Corina spune:

  @adam mares
  Oltenii din Dolj le zic tele-olteni. Incredibil, desi nu sunt olteni adevarati, folosesc si ei perfectul simplu. Am eu un inginer la firma si reusim sa ne intelegem, desi e basist fundamentalist :).

 11. lordul john spune:

  @VV

  Fara nici o legatura cu dezbaterea zilei, dar cred ca va trebui ca in legea electorala sa se prevada ca daca vrei sa mai candidezi trebuie sa o faci in colegiul in care ai fost ales. Ar fi o crestere a responsabilitatii fata de cei ce te-au trimis in parlament.

 12. adam mares spune:

  @corina
  Inginerul asta al tau este o exceptie, crede-ma. Teleormanenii nu vorbesc cu perfectul simplu. Decat daca vor sa ironizeze un oltean :-).
  Tele-oltenii sunt niste hibrizi. Cunosc cativa, simpatici :-).

 13. Mihail spune:

  @ Vosganian,

  Am oscilat daca sa postez explicatia, ori nu. Mi-era oarecum jena. Apoi stricam si poanta, este ca si cum ai explica un banc. :(
  …interesanta propunerea dl. Voiculescu, insa nu stiu in ce masura poate fi si pusa in opera.
  Interesanta si afirmatia dvs. cu “tertipurile”

 14. adam mares spune:

  @mihail
  Cum scoti, din tastatura, emoticonul pt tristete?

 15. Emil Mihai spune:

  Nu stiu daca @hermann este basist sau nu , dar in mare parte are
  dreptate (despre mine poate sa confirme Varujan ca nu sunt basist , are toate datele mele de identificare ).
  Probabil ca multi nu cunoasteti situatia din PNL si de aceea sunteti
  cazuti in “exercitiu de admiratie” fata de Crin.
  Crin vorbeste frumos! Si atit! Ani de zile l-am ascultat , l-am admirat dar vine momentul in care dai vorbele la o parte si constati ca nu ramine nimic: nici principii ,nici competenta , nici macar procente. A continua , pina la capat este un semn de prostie.
  Eu nu spun ca trebuie facut noncombat generalizat , dar de miine dupa ce s-au depus listele definitiv trebuie trecut la reconstructie.
  Cine se multumeste cu postura de satelit al PSD nu are decit sa continuie cu solutia Crin pina ce partidul se va pesediza complet. Cine vrea sa construiasca o alta varianta decit cea FSN-nista atunci trebuie sa treaca la constructie respectind principiile pe care se construieste un partid: statut , organizatie locala constructie de lideri etc

 16. Eva spune:

  Ce noroc sa existe unii care se pricep la reconstructie. Pana acum unde or fi fost? Si cine nu i-a lasat sa reconstruiasca? “Dupa razboi multi viteji se-arata”. Sau ca in bancul ala “Ce-ti faceam de n-adormeam!”

 17. Marius Bacau spune:

  @Eva
  Pe undeva colegul nostru are dreptate.Eu am inteles ca pentru castigarea alegerilor se face aproape orice compromis.P

 18. Marius Bacau spune:

  @Eva
  Problema este ce vom face dupa 9 decembrie? Mie mi-e teama sa nu devenim o remorca a PSD.

 19. liberalism spune:

  @Emil Mihai
  N-am cazut in admiratie, ci am spus ca am incredere in aceasta strategie. Daca in vremurile basiste puteti d-voastra sa construiti o alta varianta, aveti toata stima. Varianta ar fi cu pedistii. Oare pedistii nu vin tot din FSN? Nu s-a aliat PNL cu PD? Ce a facut domnul Basescu mai stiti? Cat i-a suportat premierul Tariceanu toate toanele domnului Basescu pana a zis stop, iar PD-ul a iesit de la guvernare? Nu stiu cum puteti sa uitati! PNL fara aliante nu poate sa guverneze. Preferati ca PNL sa stea vesnic in opozitie? Aceasta alianta nu va fi vesnica. Si in vremurile acestea, cand Basescu-Boc au adus oamenii la disperare cu austeritatea, in schimb ce ei faceau ravagii cu banul public, poate ca n-ar fi rau ca pesedistii sa se ocupe de social iar liberalii sa-si aplice la randul lor, doctrina. Vom vedea ce va fi din 2016 cu PNL-ul. Pana atunci aceasta este situatia, ca ne place sau nu. Acesta este punctul meu de vedere.

 20. Emil Mihai spune:

  @liberalism
  Sunt unul dintre cei care au traversat toata perioada postrevolutie:
  mitingul 28 ianuarie 1990 , Piata Universitatii pina la ora 24,
  mineriada din 91 m-a prins in cladirea Teatrului National la Congresul PNT , in octombrie 2004 eram in hol la Mariott cind Dinu Patriciu ne-a spus ” V-am spus ca asta nu este capabil sa ne conducaintr-o campanie electorala” (se referea la Stolojan care tocmai plecase in Elvetia sa se trateze); L-am votat pe Basescu ,in dublu Congres , la Mariott si apoi la Palatul Parlamentului; n-am sa uit niciodata ce ne promitea Basescu pe holul Parlamentului; am alergat ca boul intre turul 1 si 2 ,in 2004 , am impartit mizeria aia a lui Vadim trimisa de la Bucuresti , cu Bombo homo , in jumatate de judet; 10 zile prin ploaie si noroi , rezultatul fiind 4500 de voturi in plus ,numarabile in fief psd-ist pentru Basescu.
  Ce a facut Base Presedinte ? S-a sters cu munca noastra la fund si a vrut sa ne inghita ca partid (iar in particular ,eu am fost exclus din PNL si Tariceanu s-a facut ca ploua);
  L-am ales pe Crin in doua Congrese; cind i-am spus lui Stroe in 2009 , in singura intilnire pe care centrul a avut-o cu filialele, ca trebuie sa intre in filiale sa le reorganizeze ,sa aiba “singe in
  instalatie” a zis ca si asa i se reproseaza ca e prea dur.
  Si nu a facut nimic; l-a schimbat cu Helving (apa sfintita) care nici nu cred ca stie pe unde sunt judetele amplasate;
  In 2003-2004 m-am ocupat de o treime de judet : de la 7% am ridicat la 22%.
  Am facut “ce trebuia sa fac” si in 2009 am ridicat procentul de la 9% in 2008 la 19.5% in colegiul de care ma ocupam.

  Vi se pare ca am facut ceva ?
  Acum nu mai fac nimic! Astept Provincia!

 21. liberalism spune:

  @Emil Mihai
  Ca d-voastra sunt multi care au pus suflet dar si umarul la treaba. Acel umar nu este numai pentru munca, cat este pentru sprijin. Dupa atata munca si dupa ce ati ridicat procentul, nu mai faceti nimic? Abandonati? Oare cine va vrea demoralizat? PNL-ul sau PD-ul? ARD astia de istoria PNL-ului si a Bratienilor…
  Nu v-am reprosat ca n-ati facut nimic, nici nu aveam cum, ci am facut referire la reconstructie. Daca credeti ca veti putea face politica fara compromisuri, inseamna ca am trecut in alta era si eu nu stiu.

 22. Eva spune:

  @Emil Mihai
  Daca aveti un asemenea “istoric” e si mai ciudat ca aruncati toata vina pe Presedintele actual al PNL. Oare dumnealui ii place tot ce face? Oare are intotdeauna de ales? Stim noi tot contextul in care s-a luat o decizie in detrimentul alteia?
  In 2004, dupa alegeri, o doamna politician il lauda la tv pe TB, pentru ca nu a fost de acord cu promovarea “Bombo homo”, ca acesta ar fi spus ca exista o limita in toate… eu ma intreb daca nu cumva TB incerca sa protejeze identitatea unuia din partenerii de distractie ai lui “Bombo”, despre care se sopteste ca ar fi tot nume grele.
  Probabil domnul Crin Antonescu nu este specialist in orice domeniu asa cum se crede TB, probabil ca PNL nu e vioara intai in USL si conform procentului de sustinatori e normal sa se intample asa, pentru moment insa este singura solutie acceptabila in conditiile date.