Un mic efort si astazi: orele 20,00 la Antena 3, emisiunea Gabrielei Vranceanu-Firea. Sa va vad si sa ne vedem!

Bag mana in foc ca PD nu va trimite nici azi vreun membru al cabinetului la dezbatere. Ca la orice mafiotlacuri, la Guvern functioneaza Omerta, legea tacerii. In alta ordine de idei, ce carti ati citit saptamana trecuta?. Iata, incep eu: Palatul viselor de Ismail Kadare, Johnny Panic si Biblia Viselor (povestiri) de Silvia Plath si Piercing de Ryu Murakami. Le recomand pe toate. Dar voi, cei mai bloggeri dintre bloggeri?

57 Responses to “Un mic efort si astazi: orele 20,00 la Antena 3, emisiunea Gabrielei Vranceanu-Firea. Sa va vad si sa ne vedem!”

 1. CURTEA DE APEL BUCURESTI
  Sectia a III a civila si pentru cause cu minori ..
  . dosar nr.2737/3/2009 SOLUTIONARE CERERE DE RECUZARE T:09.03.2010

  Domnule Preşedinte,

  Subsemnatul,ENE Nicanor George,domiciliat în Bucureşti Şos.Mihai Bravu nr. 2,bl.60 B, Sc.1,Et.8.ap.45,sector 2,descendent al defuncţilor părinţi fireşti şi bunici,în calitate de cetăţean român ,victimă a regimului comunist şi neocomunist ,dar şi luptător anticomunist, de intervenient principal, şi nu accesoriu in interesul unei persoane juridice ca C.N.S.A.S. -care camufleaza agentii ,colaboratorii şi informatorii SECURITATII ca POLITIE POLITICA,în temeiul 27 PCT 7C.PR.CIV .,art.6, art.10(1 ) [libertatea de exprimare], 13,14,17,18 C.E.D.O., ,in temeiul PRINCIPIULUI DREPTULUI DISPONIBILITATII,A PRINCIPIULUI AFLARII ADEVARULUI ,AL PRINCIPIULUI PUBLICITATII DAR MAI ALES AL ORALITATII,, formulez şi depun prezenta

  CERERE DE RECUZARE
  A JUDECATOARELOR CRISTINA NICA MARIANA HARALAMBIE ,A PRESEDINTELUI SECTIEI A III A CIVILE –CRISTIAN OLTEANU ,A PRESEDINTEI C.A.B. LIA SAVONEA SI AORICARUI JUDECATOR CARE SE SITUEAZA MAI PRESUS DE LEGE ,INDEPLININD ORDINELE ILEGALE PRIMITE DE LA CONDUCEREA INSTANTEI IN DAUNA DREPTURILOR OMULUI!!!.
  la termenul precedent am recuzat pe cale orala- potrivit art.29(1)(2),art 31(3)c.pr.civ.- pe judecatoarea NICA ,care s-a antepronuntat cu exces de zel asupra modului ilegal de rezolvare al cauzei.

  Ca si în precedent, judecatorii repartizati pentru a face abuzuri în aceasta cauza -de catre conducerea sectiei si ai Tribunalului Bucuresti – aci nu dau socoteala nimanui,din moment ce MAFIA coordoneaza CSM-ul ,ministerul justitiei si alte institutii care nu mai sunt ale statului.Fapte de corupţie comise în înfăptuirea justiţiei.

  Deşi cei desemnaţi să înfăptuiască actul de justiţie ar trebuie să fie modele de cinste şi moralitate, ca şi în celelalte sfere ale activităţii sociale, există persoane tentate ca în schimbul obţinerii unor foloase să încline balanţa dreptăţii în sensul opus legii.Uzând de principiul inamovibilităţii care implică independenţa celor care aplică legea, magistraţii pot interpreta normele juridice şi aprecia probele existente, într-un mod personal, avantajând anumiţi indivizi care au încălcat legea sau solicită anumite drepturi care nu li se cuvin(.Întâlnim astfel cazuri în care indivizi a căror activitate infracţională dovedită este evidentă chiar şi pentru un neavizat, sunt lăsaţi în libertate şi scoşi de sub urmărire sau situaţii în care persoane nevinovate sunt condamnate pentru protejarea adevăraţilor vinovaţi.
  CONCLUZIA indubitabila care rezulta cu evidenta este aceea ca ,potrivit careia magistratii ii ajuta pe politicieni sa stea in functiile publice chiar daca sunt corupti ,iar la randul lor,politicienii(politia politica) intoarce serviciul magistratilor,ajutand la imbunatatirea imaginii justitiei in lipsa reformei in JAI!
  Iata principala cauza a existentei si favorizarii MAFIEI JUDICIARE, demonstrate concret ,cel putin la nivelul acestui dosar !
  Este vadit AMESTECUL POLITICULUI IN JUSTITIE ,CA SI, FAVORIZAREA INFRACTORILOR sustinuti POLITIC TOCMAI de catre MAGISTRATII CORUPTI! Studierea corupţiei de către diverşi specialişti (economişti, jurişti,sociologi, criminologi, psihologi, politologi şi alţii) a relevat faptul că aceasta este determinată de o multitudine de cauze şi condiţii de natură socială,economică, politică, morală şi culturală, cunoaşterea acestora asigurând un real suport pentru prevenirea şi combaterea acestui nociv fenomen.
  Corupţia a devenit un fenomen global,fiind acceptată ca un instrument de afaceri;ca urmare, lupta împotriva corupţiei, trebuie,de asemenea, globalizată.”Oscar Arias Sanchez, Costa Rica Laureat al Premiului Nobel. Fenomenul coruptiei se manifesta intens în societăţile socialiste, dar şi în societăţile săraceconsiderate ca făcând parte din „lumea a treia”.John A. Gardiner consideră că manifestările de corupţie sunt influenţate de regimul politic. Astfel, în concepţia sa, regimurile permisive, tolerante, lipsitede autoritate încurajează aceste manifestări prin capacitatea redusă de a le sancţiona! Regimurile dictatoriale ajung să fie roase de corupţie, mita ajungând să se instituie de jos până la nivelurile superioare ale ierarhiei, ca efect al suprapunerilor structurilor politice cu cele administrative. Lipsa de fermitate din partea autorităţii statului şi inconsecvenţa în aplicarea legilor. Lipsa de fermitate din partea autorităţii statului şi inconsecvenţa în aplicarea legilor. A.M. Mirande aprecia că „organizaţiile criminale nu pot exista fără ajutorul societăţii legitime (oficialii publici şi funcţionarii însărcinaţi să aplice legea), care sprijină direct sau indirect activităţi ilicite”. Pot fi corupţi anumiţi politicieni sau un întreg partid, caz în care poate fi influenţată activitatea legislativă în funcţie de interesul conjunctural al unei corporaţii economice sau o altfel de grupare. De o gravitate deosebită este şi corupţia administrativă, cea mai răspândită, care în cazul criminalităţii „gulerelor albe” poate merge până la deturnarea în interes personal a averii publice, săvârşită de persoane aflate în poziţii-cheie ale administraţiei de stat. )
  Existenta unor imprejurări din care rezultă că Judecătorii TB.sunt interesati sub orice formă,el sotul sau vreo ruda apropiată,vizănd intersul privind solutia dată in cauza de fată.
  Doar simpla comparare a actelor si lucrarilor dosarului cu cele depuse de mine ,dovedeste modul de operare al celor pusi stapani la stana de oi.Punerea in discutie a unor aspecte, urmata de pronuntarea pe aspectul cadrului procesual,pe obiectul cauzei,face evidenta interesul ilegal pentru acoperirea abuzurilor !Faptul ca in actul procesual al instantei -emanat ulterior recuzarii,nu apar pe larg,antepronuntarea judecatoreasca,este o dovada a grijei de a nu afisa interesul ilegal vadit!Cand am solicitat aplicarea legii fata de intimatele persoane juridice complici ai directoarei Ana Sandu, judecatoarea s-a pronuntat asupra faptului ca nu era neaparat nevoie ca intimatele-sa depuna intampinare.Mentionez că am solicitat justificat -rectificarea continutului încheierii de şedintă în care se consemnează în fals stari de fapt care nu sau întămplat,alterăndu-se esential principiul adevarului obiectiv,prin consemnarea intentionat diversionistă a celor petrecute în şedinta publică!Faptul ca in actul procesual al instantei -emanat ulterior recuzarii,nu apar pe larg,antepronuntarea judecatoreasca,este o dovada a grijei de a nu afisa interesul ilegal vaditIn conceptia clasica, statul era considerat principala amenintare pentru drepturile individului. In aceasta conceptie, sustinuta inca si in literatura actuala de specialitate, se considera ca exista o contradictie insurmontabila intre individ si stat, drepturile omului conturindu-se in aceste teorii ca garantii ale individului impotriva abuzurilor posibile ale statului. Confruntarea in materia drepturilor omului are la baza, fara indoiala, un element ideologic si presupune anumite obiective politice
  Citez din prevederile exprese conţinute de art.28 din legea nr.365/2004:” Cunoaşterea,intenţia şi motivaţia –necesare ca elemente ale unei infracţiuni stabilite, conform prezentei convenţii,pot fi deduse din CIRCUMSTANTELE FAPTICE OBIECTIVE!” ! Pentru a garanta exerciţiul liber al acţiunii civile,legea procesuală acordă reclamantului o serie de drepturi procesuale, precum,dreptul de a ataca încheierile instanţei, precum şi hotararea dată,dreptul de a recuza pe judecători, procurori(a se vedea AHilsenrad,op.cit,p.67-68; I.Stoenescu, SZilberstein Teoria Generală. p.273-274;şi I Leş op cit,p.61-80. Motivele de recuzare invocate se întemeiază pe o prezumţie de parţialitate a judecătorului în soluţionarea cauzei,sfera conceptului de interes fiind larg;este evident că interesul judecătorului poate fi concretizat în anumite raporturi juridice ce sau stabilit anterior între ei sau una din părţi relaţiile de vrăşmăşie pot fi determinate de cele mai diverse împrejurari (formularea unei plăngeri penale,formularea unor obiecţiuni faţă de conţinutul încheieri de şedinţă,orgoliul profesional .”Aprecind corupţia o gravă ameninţare pentru supremaţia legii, democraţiei,şi drepturile omului,echitate şi dreptate socială,împiedicănd dezvoltarea economică şi punănd în pericol,insasi existenţa statului de drept, recunoscănd consecinţele negative ale corupţiei asupra individului,statele instituţiilor internaţionale, convinse de importanţa pentru dreptul civil de a contribui în lupta împotriva corupţiei,în special ,permiţănd persoanelor care au suferit un prejudiciu, să obţină o reparaţie echitabilă, am convenit….” Negarea existentei coruptiei,deci si a coruptilor,in timpul regimului comunist,de catre statistica judiciara politizata,analiza statistico-matematica a criminalitatii,este cauza determinanta a atacarii sistemului de drept,ros de fenomenul generalizat al coruptiei! .Propaganda mascată pentru menţinerea regimului comunist, asociată cu defăimarea capitalismului(de cumetrie),utilizăndu-se frănele pesediste, părghii din cele mai sofisticate, este anacronică! Sutherland subliniaza, in special ,elementele de prioritate,aratand ca,cu cat asocierea cu modele criminale, este mai timpurie,cu atat “invatarea”se produce mai repede! .Recuzarea este incidentă întrucăt ea se referă la obiectul cauzei deduse judecăţii,iar din acest punct de vedere,consider că sunt relevante părerile cu privire la pricina ce se judecă. Aplicarea ilegală a amenzii judiciare –folosită ca mijloc de intimidare si santaj,adevărate crime impotriva umnaitatii,pe timp de pace,va fi adus la cunostinta tuturor organizatilor profesionale a magistratilor romani, solicitănd darea afară a nedemnei A.M.R. din răndul acestora! Rolul factorilor economici in dezvoltarea societatii,la caracterul social determinat al criminalitatii,la racilele oricarui sistem precum: CORUPTIA, exploatarea omului de catre om,mizeria,somajul = ca principalele surse ale criminalitatii.Dupa modelul lui Marx si Engels, numai sistemul capitalist avea racile de acest gen,pretinzandu-se mincinos ca sistemul socialist este superior,pentru ca in acesta nu se intalneste (camuflata)coruptia…!
  Cu complicitatea GTEFIEREI SIMONA Ciugureanu , juristul MihaiIilie A AVUT ACCES ILEGAL LA ACEST DOSAR (CA SI IN CELELALTE DOSARE IN CARE SUNT PARTE)FARA SA AIBA DELEGATIE DEPUSA LA DOSAR .
  JUDECATOAREA NICA TREBUIA SA VERIFICE DACA MIHAI ILIE AVEA SAU NU DELEGATIE LA DOSAR.DE CE NU SI-A INDEPINIT CU PROFESIONALISM ATRIBUTIILE RESPECTIVA JUDECATOARE?NICI MACAR CAND AM SUSTINUT CA NU ARE DELEGATIE IN DOSAR ,JUDECATOAREA NICA NU A LUAT VREO MASURA LEGALA. INGEMANARE A MAFIEI ADMINISTRATIVE SI A CELEI JUDICIARE,
  INTR-UN TARZIU,PE TACUTE MIHAI ILIE LA INSISTENTELE MELE CARE AU DURAT 6 LUNI DE ZILE,S-A DEPUS DELEGATIA.TOATE ACESTEA SUB OBLADUIREA PRIMARULUI SORIN OPRESCU ,DAR SI AL LIDIEI BARBULESCU
  PENTRU CA AU FOST INTELESI DINAINTE ,ASA CUM MIHAI ILIE ESTE UN TRAFICANT DE INFLUENTA PE LANGA JUDECATORII CORUPTI.
  PENTRU A VEDEA CE SE INTAMPLA,IN SALA DE JUDECATA A FOST PERMANENT SI UN TRIMIS DE AL PRESEDINTELUI BASESCU ,AVOCATUL ENE CRISTIAN ,CARE NU AVEA DOSAR LA ACEL COMPLET SI CARE A IESIT DIN SALA DE SEDINTA DUPA 2 SECUNDE DIN SALA DUPA CE S-A LUAT CAUZA MEA.
  LEGATURA DINTRE IORDACHE ADRIAN ,MIHAI ILIE SI ENE CRISTIAN ESTE NOTORIE.ARE MIHAI ILIE IN FISA POSTULUI OBLIGATIA DE INFORMAREA A DIRECTORULUI IORDACHE DESPRE CE SE INTAMPLA IN DOSARELE MELE ?ASTIA NU SUNT NUMAI JURISTI CI SE COMPORTA DE ANI DE ZILE CA AGENTI DE SECURITATE,MOTIV PENTRU CARE AU FOST PUSI POLITIC IN FUNCTIE DE CATRE FOSTUL PRIMAR GENERAL TRAIAN BASESCU!!ATRIBUTIILE DE CULEGERE DE INFORMATII EXERCITATA DE MIHAI ILIE ,ESTE APRECIATA DE CATRE IORDACHE ADRIAN =DIRECTORUL D.G.J.C.L. =CARE I-A ASIGURAT UN SALARIU PE MASURA .
  Si prevederile referitoare la recuzare au fost modificate mafiot ,(ca rezultat al CRIMEI STRATEGICE)pentru a nu se mai lua masuri impotriva unor judecatori gen Corbeanu care isi bat joc permanent de justitiabililii anticomunisti,carora acesti magistrati pretind ca sunt inadmisibile cererile de recuzare formulate-masuri de respingere prin care se desfiinteaza drepturile fundamentale!Pana in iulie 2009,va venii vremea cand acesti judecatori vor trebui sa raspunda pentru faptele savarsite!

  PRESEDINTA COMPLETULUI DE JUDECATA A DAT CUVANTUL UNUI JURIST PE NUME MIHAI ILIE-FARA CA ACESTA SA AIBA DEPUSA DELEGATIE-IN MOMENTUL SUSTINERILOR ACESTUIA!
  STUDIIND ACTELE SI LUCRARILE DOSARULUI .AM INVOCAT EXCEPTIA NEDOVEDIRII CALITATII DE REPREZENTANT A CONSILIERULUI MIHAI ILIE –SOTUL JUDECATOAREI CARMEN ILIE.
  CA IN MULTE ALTE PROCESE IN CARE SE PETREC LUCRURI NECURATE,ARANJAMENTUL DINTRE CEI DOI JUDECATORI SI MIHAI ILIE, ERA CA IN HOTARAREA JUDECATOREASCA CE URMA SA SE DEA ,SA NU SE CONSEMNEZE NUMELE CI DOAR MENTIUNEA ABSTRACTA -,GENERALA -REPREZENTANTUL PRIMARIEI MUNICIPIULUI BUCURESTI.
  PENTRU CA AM INSISTAT ASUPRA ACESTUI ASPECT PROCEDURAL ,MIHAI ILIE A DEPUS ULTERIOR O DELEGATIE SEMNATA DE DIRECTORUL EXECUTIV ( CU APARTENENTA POLITICA =PD) ADRIAN IORDACHE .
  SOLIDARITATEA INFRACTIONALA DINTRE SUBIECTII DE DREPT NU SE TERMINA LA C.A.B. CI LA I.C.C.J.!!
  PRECIZEAZ CA AM CERUT DE CATEVA ORI COPPIE DUPA STENOGRAMA SEDINTEI DE JUDECATA IN CE PRIVESTE CAUZA FORMATA DIN DOSARUL 2737/3/2009
  PRESEDINTA COMPLETULUI A REFUZAT NEJUSTIFICAT VREO 7 MINUTE,ELIBERAREA STENOGRAMEI SEDINTEI DE JUDECATA .VAZAND REAUA CREDINTA MANIFESTA PERMANENTA,RESPINGEREA ORALA A JUDECATOAREI-FARA A SE FACE REFERIRE LA VREUN TEXT DE LEGE,DANDU-MI SEASMA CA DREPTUL MEU ESTE PE CALE DE ASE DESFIINTA ,AM FOST NEVOIT SA RECUZ PE CALE ORALA .DEPUNAND TAXA DE TIMBRU SI TIMBRU JUDICIAR.

  MENTIONEZ CA JUDECATOAREA RECUZATA CARE A PREZIDAT SEDINTA DE JUDECATA ,(CRISTINA NICA )A AFIRMAT IN SEDINTA PUBLICA DUPA CE A FOST RECUZATA, CA MAINE (09.03.2010)ESTE TERMEN PENTRU JUDECAREA RECUZARII!!
  GRABA SUSPECTA PENTRU SOLUTIONAREA RECUZARII DE CATRE UN JUDECATOR CARE NU ARE TIMPUL NECESAR CUNOASTERII DOSARULUI ,DAR MAI ALES A CONTINUTULUI CERERII DE RECUZARE ,ARE SEMNNIFICATIA CA SE DORESTE NEAPARAT URGENTAREA PRIMIRII SI DE CATRE JUDECATOAREA RECUZATA SI A CELEI DE A DOUA TRANSE ASA CUM S-A STABILIT LA CEAS DE TAINA.
  EXISTA INTERESUL ILEGAL CA JUDECATORUL CE TREBUIE SA RESPINGA RECUZAREA ,SA NU AIBA CUNOSTINTA DE TOATE CATE SAU INTAMPLAT IN ACEST DOSAR,CHIAR DACA DOSARUL SE DA ALTUI JUDECATOR IN CARE CONDUCEREA ARE INCREDERE CA NU SE REFUZA DIRECTIVA RESPINGERII RECUZARII!!!

  SOLICIT ACORDAREA UNUI TERMEN DE JUDECATA NECESAR JUDECATORULUI CARE VA SOLUTIONA PREZENTA CERERE DE RECUZARE PENTRU INTELEGEREA SI VERFICAREA IN CONCRET A TUTUROR ASPECTELOR SEMNALATE RAPORTAT LA CELE PETRECUTE DECAND I S-A REPARTIZAT ACEST DOSAR JUDECATOAREI-,DE A REZOLVA UNA DIN DOLEANTELE CONDUCERII C.A.B.-IN SCOPUL RESPINGERII APELULUI DECLARAT DE SUBSEMNATUL,SI MENTINERII SENTINTEI ESENTIAL ILEGALE SI VADIT NETEMEINICE DATA DE INSTANTA DE FOND –TOT CA REZULTAT AL ACTULUI DE CORUPTIE JUDICIATA..!!

  —–CU PRIVIRE LA ANTEPRONUNTARE JUDECATOAREI REFERITOARE LA A) OBIECTIUNI LA CONTINUTUL INCHEIERII DE SEDINTA din data de 08.02.2010,solicitand RECTIFICAREA MENTIUNII JUDECATORESTI “PROROGA PRONUNTAREA ASUPRA PROBEI CU MARTOR (FALAMOS VIORICA)DUPA ADMINISTRAREA CELORLALTE PROBE”[“DUPA INDICAREA NUMARULUI HOTARARII SI A DATEI LA CARE A FOST PRONUNTATA”]/

  ——CU PRIVIRE LA ANTEPRONUNTARE JUDECATOAREI REFERITOARE LA ASPECTUL B)DIN PUNCTUL DE VEDERE : depunerea de catre PRIMARIA SECTORULUI 1 BUCURESTI PENTRU TERMENUL DE AZI,de acte relevante ,utile in solutionarea obiectiva a prezentei cause.

  ——CU PRIVIRE LA ANTEPRONUNTARE JUDECATOAREI REFERITOARE LA ASPECTUL C) DIN PUNCTUL DE VEDERE :INSCRIEREA IN FALS in raport de aceste acte cu continut fals OCULTATE de catre MAFIA TIGANEASCA .

  SOLICITAND JUDECATOAREI CARE A PREZIDAT SEDINTADED JUDECATA,JUDECATOAREA S-A ANTEPRONUNTAT ASUPRA CAUZEI, PRETINZAND CA NU E CAZUL SA TRIMITA DOSARUL LA D.N.A. ,CA NU E CAZUL CA RECTIFICE INCHEIEREA DE LA TERMENUL PRECEDENT ,CA NU ESTE VORBA DE FALSURI IN CE PRIVESTE ACTELE DEPUSE DE PRIMARIA SECTOR 1 BUCURESTI!
  INSTANTA A CONSIDERAT CA CAUZA FORMATA DIN APELUL CU CARE AM INVESTIT INSTANTA DE FOND,ESTE IN STARE DE JUDE CATA,FORTANDU- MA SA PUN CONCLUZII PE APEL DESI AM REITERAT PERMANENT CA RESPECTIVA CAUZA NU ESTE IN STARE DE JUDECATA DIN PRICINA ASPECTELOR ARATATE PE LARG IN PUNCTUL DE VEDERE DEPUS LA TERMENUL DIN 08.03.2010..!!!!!
  ESTE EVIDENT CA ESTE VORBA DE INDEPLINIREA ORDINULUI PRESEDINTEI C.A.B. SI PRESEDINTELUI DE SECTIE =DUPA CE S.C. MECANO EXPORT IMPORT AU FOST PE LA ACESTE PERSOANE CARE OCUPA FUNCTII PUBLICE ,POZITIE IN CARE COMIT INFRACTIUNI DE O GRAVITATE DEOSEBITA…

  CU PRIVIRE LA ANTEPRONUNTAREA JUDECATOAREI
  REFERITOARE LA ASPECTUL TRIMITERII CAUZEI LA DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE CHAIR DACA ESTE ESENTIAL POLITIZAT,C.A.B. S-A PRONUNTAT IN SENSUL CA “NU E CAZUL “ IATA HAL DE MOTIVARE A UNUI JUDECATOR AJUNS LA C.A.B. EVIDENT PENTRU A FI O UNEALTA A LIDIEI BARBULESCU,SI NU DATORITA CA.,ITATILOR PROFESIONALE DEAOSEBITE PE CARE AR TREBUI SA LE AIBA UN JUDECATOR DE LA CEA MAI IMPORTANTA INSTANTA DE JUDECATA,CUM ESTE C.A.B.!!!!
  NU POATE APARE O HOTARARE CU O ALTA MOTIVARE DECAT CEA PE CARE A DAT-O JUDECATORUL PE CALE ORALA -IN SALA DE SEDINTA PUBLICA !!!

  Banuiala legitima rezulta neechivoc din masurile interesat ilegale dispuse in dispretul legilor,de judecatorii cordonati de Presedintele LIA SAVONEA FOARTE PROBABIL COLEGA CU CARMEN MARINESCU DEVENITA ILIE. !DACA NU MA INSEL ,ACTUALA PRESEDINTA A C.A.B. ,A FOST JUDECATOR LA JUDECATORIA SECTOR 1 BUCURESTI.

  Cele întămplate în dosarul în care eu sunt parte)nu pot fi decăt rezultatul CORUPŢIEI JUDICIARE.De aceea,este necesară clarificarea de catre D.N.A.a legăturilor stabilite între structurile crimei organizate de la nivelul conducerii instanţei, C.S.M. şi sfera politică , investigaţiile trebuind să se desfăşoare în principal la nivel local,unde interferenţa între politic şi mafie-,este vadita!
  art.27pct.7 c.pr.civ.=judecatorul si-a spus parerea cu privire la pricina ce se judeca=este incident cauzei.judecatorul a pretins ca eu am recuzat pe toti judecatorii in loc sa consemneze sustinerea clara facuta de recuzare a presedintelui completului,conducerea C.A.B.,intreaga instanta care nu aplica legea din cauza CSM-ului politizat.
  Si art .27 pct 8 c.pro.civ.este incident intrucat avocatul Ianculescu s-a laudat ca s-a aranjat solutia cu C.A.B. intrucat sau fagaduit indatoriri,promisiuni de la S.C. MACANO EXPORT IMPORT S.A..

  Chiar si cercetarea surselor fragmentare rămase în arhiva Ministerului de Interne,arată că toti cei care înregistrati ca personal de secretariat si auxiliar erau încadrati ca dactilografe,soferi,instalatori,chelnerite,etc.,erau în realitate subofiteri -(toti avănd grade militare si folositi si în reteaua de informatori care a permis Securitătii să functioneze atăt de eficient ! “Partidul ajută la cresterea în muncă profesională,si desigur se vede cresterea oamenilor de jos”!
  “SIGUR,NOI NE îNDREPTAM TOATA ATENTIA SPRE ELEMENTELE CHIABURE, DAR ACEASTA NU îNSEAMNA CA VA TREBUI SA îNCHIDEM OCHII CAND DAM PESTE ELEMENTE CARE SUNT DUSMANE,CARE REPREZINTA UN PERICOL DACA SUNT LIBERE,CHIAR DACA SUNT TARANI SARACI SAU MIJLOCASI.Si asa cum am spus,elementele care se încadreaza în legi,le trimitem în judecata ,iar cele care nu se încadreaza,-veti primi directivele ce trebuie sa facem,unde sa le trimitem.Desigur ca în directivele care se vor trimite se va sublinia ca nu va trebui sa facem o alunecare-si unde pana astazi trimitem în JUSTITIE,de maine,sa nu mai trimitem Justitiei.Va fi mai usor sa trimitem în aceste unitati de munca decat pe acei contra carora nu sunt dovezi împotriva lor pentru trimiterea în Justitie.în felul acesta ,tovarasi ,noi vom avea în plus în munca si lupta noastra ,noi posibiltati de a lovi dusmanul”.FIINDCA NOI DACA AVEM LEGEA ,DUPA CUM AM DISCUTAT ASTAZI,VOM DA LOVITURI SI-I VOM îMPIEDICA SA VIE CU PUTERI MAI MARI”=REFERITOR LA ALEGEREA STAPANULUI :MASONERIA ALBASTRA SAU A MASONERIEI ROSII.

  PEDEPSELE “ADMINISTRATIVE “LUATE îNCEPAND DIN 1949 ,odata cu deportarea “mosierilor”si a familiilor lor ,au avut la baza codul penal din 1948,în care aplicarea retroactiva era dispusa explicit in cazul unor MASURI DE SIGURANTA,CARE îNSOTEAU SAU îNLOCUIAU PEDEPSE PENALE(de la stabilirea domiciliului obligatoriu,a interdictiilor de a locui intr-o anume localitate sau a o parasi,si pana la internarea in ospicii).[Marius Oprea LEGISLATIA REPRESIUNII ,loc.cit].Prin emiterea decretelor ,hotararilor si ordinelor MAI,s-a constituit “cadrul legal”îN CARE INSTITUTIILE CU ATRIBUTII REPRESIVE AU DECLANSAT îNFIINTAREA DE COLONII DE MUNCA, UNDE ERAU DEPORTATE SAU CU DOMICILIU OBLIGATORIU PERSOANELE INDEZIRABILE (150.000) .VA TREBUI TOVARASI CA SARCINA-TOATE RIDICARILE PE CARE NOI LE VOM
  FACE SA RIDICAM ELEMENTELE DUSMANOASE DE LA ORASE -CARE AU AVUT FUNCTIUNI îN PARTIDELE ISTORICE,îN ELEMENTELE EXPLOATATOARE, MOSIERI, FABRICANTI, ELEMENTE DEBLOCATE, COMPRIMATI,CARE SI-AU FACUT O MESERIE ,îN A ADUCE AGITATIE îMPOTRIVA REGIMULUI NOSTRU ,îN A CAUTA SA LOVEASCA REGIMUL.
  SUB PRETEXTUL DEMOBILIZARII SI AL DEFASCIZARII,ARMATA FUSESE DEJA DRASTIC EPURATA ,IAR VECHIUL CORP OFITERESC A FOST PRACTIC DESFIINTAT;ASTFEL DIN 17.000 DE VECHI OFITERI, AU FOST PASTRATI îN ARMATA DOAR 3.000

  Metodele vechi administrative întrebuintate de SIGURANTA ca deportări pe baza de cumetrii,năsării ,relatii de rudenie.Art.1 al Hotărării Consiliulul de Ministrii nr.1554 din 1952.dispunea trimiterea în colonii de muncă a celor care “direct sau indirect,primejduiască sau încearcă să primejduiască ” regimul;o categorie de “dusmani”vag definită, în care au fost încadrate de către comisiile care decideau internările în lagăr rudele condamnatilor din motive POLITICE(ASRI dosar 10957,f.8)Cum muncitorul are grijă de scula lui,asa si noi , la securitate avem scula noastră!Dacă frizerul are brici,si noi trebuie sa avem grija de scula naostră ,de informatorii nostri !Cu fiecare informator trebuie trebuieste muncit, trebuieste întăi studiat;asa ne învata PARTIDUL NOSTRU.Dar măsura aceasta este o hotărăre ,si nu este a mea ,asta este hotărăre si nu avem DREPTUL,si trebuie s-o aplicăm si dacă n-o aplicam ,atunci ne-o aplică PARTIDUL nouă ![D.Jela,Lexiconul...p.214] .
  Autoritatea se castiga prin munca dusa de noi si prin METODELE PARTIDULUI!Fiecare cetatean sa vada ca ii dati ajutor si va va ajutra si el pe voi![Mihai Burca= Seful Directiei politice din M.A.I.]
  Am solicitat o copie dupa stenograma sedintei de judecata,refuzandu-mi-se nejustificat eliberarea acesteia. Neconsemnarea intenţionată a unor susţineri verbale ale subsemnatului(arătate şi în scris)cu o anumită incidenţă şi relevanţă juridică ,[care dacă ar fi fost existente în încheiere putea duce la răspunderea magistratului),nu poate fi o simplă eroare materială.In incheierea de sedinta ce trebuie sa,trebuia sa apara susţinerile grefierei, ale mele şi mai ales ale judecătorului recuzat care incerca sa denatureze mesajul existent in sustinerile mele.

  Avănd în vedere prevederile art.25.c.pr.civ.coroborat cu art.27 pct. 7 cpr.civ., în sensul că,”atunci cănd judecătorul ştie că există un motiv de recuzare în privinţa sa,este dator să înştiinţeze pe şeful sau şi să se abţină de la judecarea pricinii”,reiterez solicitarea făcută judecătorului să se abţină de la judecarea acestei cause,dănd adevărului măcar o posibilitate teoretică să căştige în mod irevocabil,lupta cu competitoarea- minciuna tradiţională-rezistentă la schimbare!.Trebuie să înceteze anexarea nedemnă a JUSTIŢIEI intereselor regimului politic neocomunist .
  Citez din prevederile exprese conţinute de art.28 din legea nr.365/2004:” Cunoaşterea ,intenţia şi motivaţia –necesare ca elemente ale unei infracţiuni stabilite,conform prezentei convenţii,pot fi deduse din CIRCUMSTANTELE FAPTICE OBIECTIVE!” Deşi beneficiază de sporul anticorupţie,Nu s-a aplicat de către judecător art 11din Convenţia Naţiunilor Unite împotriva CORUPTIEI,care,prevede rolul fundamental al magistraţilor în lupta împotriva corupţiei!În textele elaborate de comisia Codului Judiciar European,s-a reţinut că nimeni nu poate fi judecător într-o cauză dacă există unul sau mai multe motive de a pune la îndoială IMPARŢIALITATEA sa,urmănd ca statele membre,să stabilească în mod concret,cazurile (14.3.1.1.).Într-un alt text,(14.3.1.2.), s-a prevăzut că dacă motivul de recuzare a fost descoperit după pronunţarea hotărării ,se poate invoca prin apelul exercitat, iar Curtea de Apel poate trimite cauza în faţa altui judecator sau poate pronunţa o decizie asupra fondului (MStorne, op.cit.p.218).
  Solicit admiterea prezentei cereri de recuzare în baza art.33(1)c.pr.civ., cerere întemeiata pe care am timbrat-o corespunzator!

  Bucureşti,.09.03..2010 ORA 10 ENE NICANOR GEORGE
  Victimă a abuzurilor neocomuniste
  personal şi prin mandatarul meu fiu
  Ene Dragoş Marian

  ……………………. ……………………..

  Doamnei Presedinte al C.A.B.

  Judecator LIA SAVONEA

 2. victor i spune:

  Probabil o sa vina Hoara! :-)

 3. @victor
  O, nu, te rog! Ai grija ce spui! Fie-ti mila de noi, care chiar vrem sa vedem emisiunea asta!

 4. Bibliotecaru spune:

  :)
  Păi aţi mai făcut şi altceva în afară de lectură? Cam 200 plus 500 plus 200… aproape 1000 de pagini pe săptămână.

  Lectura ajunge la un moment dat într-o zonă de saturaţie pentru că se ajunge să citeşti lucruri pe care le-ai mai citit deja în altă formă, spuse de un alt autor.

  Eu nu mai citesc de mult aşa, în ritm de două trei cărţi pe săptămână, între timp am trecut la lectura subtilă (5 pagini pe zi). În lectura subtilă (eu aşa o numesc, nu cred că are deja un nume împământenit), nu se mai citeşte cartea propriu-zisă, ci se construieşte o filosofie a textului, care altfel poate să nu mai aibă nici o legătură “cu ce a vrut să spună autorul”. Este o modalitatea de a conecta un autor la restul autorilor… Astfel nu mai citeşti cartea X, ci “citeşti” propria filosofie prilejuită de cartea X.

  Sigur, pot să citesc Palatul viselor de Ismail Kadare, dar probabil că nu voi rămâne cu ceva mai mult decât din 1984 de George Orwell în variantă albaneză şi, desigur, în alt registru beletristic şi stilistic. “Subtilizând” însă un roman într-o reflectare a universului, dimensiunile nu au absolut nici o limită şi nici o precunoaştere.

 5. Eminescu interzis. Gandirea politica de Radu Mihai Crisan; O noua frontiera: Comunicarea directa de Cezar Caluschi.

 6. Si fiindca facem politica si nu numai, si fiindca am pomenit de Eminescu din aceasta perspectiva, si fiindca nu mai departe de ieri seara s-au discutat probleme arzatoare si deocamdata fara solutii din partea celor in drept sa le gaseasca, va trimit un fragment spre meditatie din cartea sus-amintita:

  „Dacă alegătorii nu se vor lăsa înecaţi de fraze patriotico-reversibile
  (de fraze simulat patriotice n.n.) şi nu vor avea în vedere
  abstracţiuni gazetăreşti, atunci ţara va merge bine”. Şi, întrucât,
  „demosul este, adeseori, un suveran nestatornic, inesperient, lesne
  crezător; preocupaţiuni zilnice şi absorbirea vieţii lui într-un veşnic
  prezent, negândirea lui nici la trecut, nici la viitor, lesniciunea de
  a-i distrage atenţia prin serbări publice, prin întreprinderi
  hazardate, prin expediente factice, îl fac, adesea, impropriu de a
  gândi mai adânc asupra unei cestiuni de interes public, îl fac
  accesibil pentru fraza mare şi surd pentru adevăr; e bine ca ochi
  sobri, care disting măreţia înscenării de însuşi fondul piesei ce se
  joacă, să îi atragă atenţia asupra acestuia din urmă, pe când
  simţurile lui sunt uimite de partea decorativă a vieţii publice”:
  iată rolul unei clase de mijloc culte, prospere şi naţionale, care l-ar
  face să înţeleagă că „fără muncă şi fără capitalizarea ei, adică fără
  economie, nu există libertate. Celui care n-are nimic şi nu ştie să
  se apuce de nici un meşteşug (de nici o activitate n.n.) dă-i toate
  libertăţile posibile, tot rob e, robul nevoilor lui, robul celui dintâi
  care ţine o bucată de pâine în mână, căci e cu totul indiferent dacă
  închizi o pasăre în colivie sau dacă ai strâns, de pretutindeni,
  grăunţele din care ea se hrăneşte”

 7. mihai emilian spune:

  daca tot ziceti numele cartilor spuneti si numele
  insulei ca sa intelegem intreg contextul

 8. robert horvath spune:

  Ambasada Japoniei in RomaniaI
  IN
  
ATENTIA
Dl. Ambasador Natsuo AMEMIY
  A
Ambasada Japoniei in Romania
在ルーマニア日本国大使館
  
NOTA INFORMATIVA:
  CU OCAZIA VIZITEI PRESENTELUI BASESCU IN JAPONIA CINEASTII ROBERT HORVATH- DEVA SI SOTIA SA KIYOKO HORVATH DECLARA GREVA FOAMEI IN FATA AMBASADEI ROMANE DIN TOKYO.
  BLOG http://devanewyork.blogspot.com/

 9. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,

  Felicitari pt prestatia Dv de ieri de la Realitatea, mi-a placut modul scurt si clar in care ati raspus dar ati si identificat probleme.

  Ceea ce va reprosez, sper ca v-ati obisnuit pina acum cu mine sa va reprosez, e faptul ca v-a lasat IAR si iar pe ZERO remarca mult uzitata ”situatia data se datoreaza guvernului PNL pt ca in ultimele 3 luni a cheltuit ne justificat 4 Miliarde de euro”.

  Daca nu aveti un raspuns la aceast repros, macar spuneti ceva de genul ” E adevarat ca Noi am cheltuit 4 miliarde, achitind plati pt investitii scadente, pt ca PDL acum sa poata FURA prin contracte CLIENTELARE de 80 Milioane de Euro pt 1 KM de Autostrada, in loc de a efectua Plati salariale cuvenite!”

 10. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,

  Raspunsul Dv privind Nr de 15 Vice-presedinti si 17 Membri BPC e aproape exact ca cel pe care il Asteptam sa fie. Deci dezamagitor.

  Nu cel pe care in opinia mea TREBUIA sa fie.

  Raspunsul care poate ca trebuia sa-l primesc era ceva de genul :

  Teritoriul Romaniei cuprinde urmatoarele unitati administrativ-teritoriale: judetul, orasul si comuna. Teritoriul Romaniei cuprinde 41 judete, municipiul Bucuresti, 313 orase, 2618 comune cu 13090 sate.

  Iar asemeni poate unor Generali de Armata fiecare Vice-presedinte pe linga obligatii de Conducere Executiva v-a avea in grija (subordine) si un nr de Localitati din tara cu care sa INTERACTIONEZE, sa identifice probleme, solutii, sa IMPLEMENTEZE si sa PROMOVEZE Publicului Motinunea adoptata la Congres.

  Prin analiza am constat ca pt a acoperii necesitatile PNL e nevoie de un Nr de 15 Vice-presedinti care pe linga Obligatiile Executive ale PNL sa aibe fiecare in RASPUNDERE un sector bine definit.

  Despre BPC, ‘ Shadow Government” etc nu are rost sa mai vorbesc, ceea ce cred eu ca ar trebui sa faca, pt ca si ceea ce am spus anterior e oricum mult prea mult.

 11. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,

  Va felicit si va invidiez ca ati reusit sa stati citeva zile in Africa, presupun ca ati avut experiente fantastice. Sincer, daca stiam ca sunteti acolo nici prin gind nu mi-ar fi trecut sa va critic pt faptul ca nu intrati pe blog.

  Cind esti in Africa sunt momente unice pe care trebuie sa le treiesti din plin.

  Apropos, de Africa si tari considerate ”bananiere” de catre INGIMFATII din Romania. Ar trebui sa fie Obligatoriu pt cei care conduc ministerul Turismului si pe cel al Transporturilor sa se duca in Africa de Sud si Tanzania sa vada MII de km ca in palma si cum din bruma lor de bani fac minuni in privinta atragerii, serviciilor si exploatarii conditiilor naturale pt turisti. Apropos, stiti ca in Africa de Sud se duc oficial anual 7-10 milioane de turisti?

 12. adrian spune:

  Pentru ca nu stiu daca va intoarceti la postarile dvs, am sa mai pun o data raspunsul lasat la subiectul legat de Crin:

  “@VV: multumesc pentru raspuns insa cred ca m-ati citit prea in fuga. Eu nu de Liviu Jicman ma indoiam ci de utilitatea de a-l cauta pe Rares Manescu :)”

  Acum, pentru ca imi place ca raspunsurile sa fie la obiect, marturisesc cu obida ca am lasat neterminata Cartea Soaptelor … Acum pot sa o reiau caci am terminat cu o excelent de bine documentata monografie (adevarata) a Manastirii Plumbuita, de pr. Corneliu Grigore Zavoianu.
  Recunosc ca ii invidiez pe cei ce au dispozitia sa citeasca atat de mult si de rapid cu toate ca au extrem de multe alte lucruri de facut intre timp. Eu am de facut mult mai putine si tot nu mai reusesc sa-mi gasesc aceasta dispozitie ca in urma cu ceva ani.

 13. cris spune:

  Sunt pe la mijlocul Glassperlenspiel – germana se gusta si se gindeste, nu se citeste – la sfirsitul scrisorilor lui Rilke si inceputul lui Socrates, Confucius, Buddha, Jesus al lui Karl Jaspers. Plus cele citeva sute de pagini zilnice pe care le citesc la nivel de profesie.

  Fiecare are stilul lui la citit. Bibliotecarul si l-a definit pe al lui. In genere eu imi plimb mina pe spina cartilor si le las sa-mi vorbeasca. Daca le e somn, mai dorm putin pe raft. Daca se trezesc la viata, le las sa-si cinte povestea. Cartile si pisicile nu vin la tine decit atunci cind au sa-ti spuna ceva.

 14. robert horvath spune:

  INTALNIRE INTRE UN IMPARAT SI UN GOLAN DE PORT !
  Ambasada Japoniei in RomaniaIN
ATENTIA
Dl. Ambasador Natsuo AMEMIYA
Ambasada Japoniei in Romania
在ルーマニア日本国大使館
NOTA INFORMATIVA:
  CU OCAZIA VIZITEI PRESENTELUI BASESCU IN JAPONIA CINEASTII ROBERT HORVATH- DEVA SI SOTIA SA KIYOKO HORVATH DECLARA GREVA FOAMEI IN FATA AMBASADEI ROMANE DIN TOKYO.
  BLOG http://devanewyork.blogspot.com/

  PRESEDINTELUI ROMANIEI TRAIAN BASESCU.
  Ma numesc Robert Horvath Deva si sunt de meserie cineast. Am absolvi IATC Bucuresti si am lucrat la toate studiourile din tara. Continui sa-mi exercit profesia la studioul meu de film cu sediul in New York si Tokyo. In occident sunt cunoscut mai ales ca pictor si fotograf artistic. Ultima mea expozitie ” FROM DALI TO DEVA ” sa bucurat de succes . http://www.devagallery.com/
  In I976 fiind acuzat de trimiterea unor materiale filmate despre Ceausescu am fost acuzat de inalta tradare. In timp ce eu mi-am pus viata in joc pentru caderea comunismului, un politruc rosu, pe nume Vladimir Tismaneanu scria ( tot in 1976)
  “Un răspuns de principiu,……îl aflăm în definirea de către tovarăşul Nicolae Ceauşescu, secretarul general al Partidului Comunist Român, de pe poziţiile marxismului creator, (…).. Singura modalitate de a depăşi acest statu-quo este revoluţia socialistă, în care clasa muncitoare, condusă de Partidul politic revoluţionar, va avea rolul principal”.
  Acum cateva luni am incercat sa prezint documente importante reprezentantei Romaniei la ONU Simona Niculescu care sa fie predate dumneavoatra. Ele clarifica pentru prima data fatul ca Vladimir Tismaneanu a fost trimis in Statele Unite ca agent al securitatii romane, cerand deschiderea unei anchete prezidentiale. Dansa a refuzat precizand ca daca voi deschide plicul cu documente confidentiale, audienta a luat sfarsit. La intalnire au participat adjunctul misiunii T Morar si consulul adjunct la New York A.Berechet. Datele principale pot fi gasite in serialul de 12 articole intitulat DESCONSPIRAREA SOBOLANULUI ROSU VOLODYA TISMANETKY publicat pe blogul meu personal.
  Nu ramane decat sa ma alatur celor mai mult de o suta de personalităţi marcante ale militantismului anticomunist din Europa şi din lume şi-au exprimat ingrijorarea faţă de modificarea misiunii Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc. Mentionez printre ele pe laureata premiuluiNobel Herta Muller si pe Radu Ioanid director la Muzeul Holocaustului din Washington.
  In consecinta in semn de protest privind restrîngerea investigării crimelor comunismului si a numirii lui V.Tismaneanu in fruntea IICCR declar simbolic greva foamei pe timpul vizitei oficiale a persoanei dumneavoatra in Japonia.
  Robert & Kiyoko Horvath Tokyo Japan
  BLOG http://devanewyork.blogspot.com/

 15. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,

  Intrebarea Nr 3.

  Se tot vorbeste in ultimul timp despre o Reforma Fiscala.

  Cum vedeti Dumneavostra ‘Reforma Fiscala’, sau cum vede PNL aceasta reforma si ce masuri ar trebui luate pentru a putea fi aplicata?
  As aprecia un raspuns mai in detaliu cu chestii gen Cod Fiscal, TVA, impozit pe acive imobilizate, durata de amortizare, Legi, Aplicativitate, Minister de Finate, Intreprinzatori, Stat, persoane Fizice, Exceptii etc , Dumneavostra le cunoasteti infinit mai bine ca mine.

 16. liberalulpesimist spune:

  Destul de buna prezenta la A3, in conditiile in care ati avut adversar o biata consilera insarcinata si care cred ca s-a saturat si ea sa mai apere ineptiile sefului sau. Incercati sa nu mai emiteti la foc automat toate ideile. Dati-le pe rand la fiecare emisiune macar sa priceapa romanii daca Guvernul nu le intelege. Sunt de acord cu propunerea Barosanului privind replica la inepta intrebare ” Ce-ati facut cu cele 4mld?” Nici macar biata consiliera nu v-a iertat. E drept ca i se terminase suflul doctrinar. Ati facut un bun cuplu cu Dnul Atanasiu. Va mai astept cu alte emisiuni si mai bune

 17. @VV

  Un mic efort spuneti? A fost mai mare decat as fi vrut. Si doar prezenta dvs (si a d-lui Athanasiu de ce nu?) m-a facut sa rezist. Mi-am recunoscut la postarea anterioara subiectivitatea in ceea ce priveste persoana care v-a fost partenera de discutii in zile consecutive la doua televiziuni importante. Incerc sa fac abstractie de acest lucru si ma voi referi la nemultumirea manifestata de dvs fata de modul in care intelege PDL-ul sa va furnizeze parteneri de discutie. Constat ca si in domeniul comunicarii fac confuzii si greseli grave. Se amesteca competentele, trimit un expert in economie care are pozitia de consilier sa faca nu treaba unui comunicator ci sa-l substituie pe premier sau pe un ministru de resort in exercitiul inevitabil al comunicarii directe. Daca pana acum cativa ani comunicarea si relatiile publice in romania erau aruncate in derizoriu, acum pentru ca da bine, se face abuz de ele. D-na Paul (iata ca i-am retinut numele, in sfarsit), nu are competente de comunicator si, mai mult decat atat, formatul celor doua emisiuni era de asa natura incat se impunea prezenta unor persoane de acelasi calibru, din punct de vedere al pozitiei publice, cu al celorlalti invitati. Singurii care pierd sunt cei care nu inteleg aceste lucruri simple in esenta lor, de bun-simt. Vi se citea condescendenta pe chip sau poate mi s-a parut mie, nu stiu. :-)

 18. Bibliotecaru spune:

  @ cris
  Vehicularea spiritului are o dimensiune întreită: Sursa, Receptacolul şi traseul. Eu nu fac decât să dau atenţie şi traseului, atâta tot.

 19. Barosanul spune:

  Pt toata lumea,

  As vrea sa deschid un subiect despre, comunicare, asteptari si perceptie sa zicem.

  Am inteles ca mai toti intr-o oarecare masura ati fost atenti la Congresul PNL.

  Ce ati asteptat de la Congres? Care a fost mesajul pe care l-ati perceput, daca a fost vreunul? Care a fost perceptia voastra despre Congres?

 20. Barosanul spune:

  @ Corina

  Am incercat sa las mesajul asta pe blogul tau si nu am reusit aca ca il postez aici, cu scuzele de rigoare Dl Vosganian.

  Corina,

  Mi-a placut chestia cu Liderul si Seful, dar cum spuneam pe un alt blog, Dl Antonescu a devenit un Lider autentic al PNL. Problema a fost ca dupa alegerea sa initiala ca Presedinte PNL, persoane din PNL cu autoritate ca Dl Tariceanu au iesit public cu puncte de vedere total opuse liniei PNL si opiniei Dl-ui Antonescu.

  Deci Dl Antonescu fusese ales Presedinte, era Lider dar nu si Sef. Ori prin alegera pe liste acum a devenit si Sef PNL nu numai Lider.

  Din experienta o pot spune ca oricit ai fi tu de lider, sunt situatii in care trebuie se stie cine-i seful ‘ there’s a time when everyone needs to know where they stand and who’s the boss, otherwise you’ve got a recipie for anarchy’.

  Ori tot pe blog Cris spune ca a avut o experianta cind a trebuit sa concedieze pe cineva, ori asta o poti face numai ca Sef.

 21. divanuriletomitane spune:

  1.
  Comentariu la materialul « Paris » din 5 martie 2010 a d-lui Ion Iliescu de pe blogul sau personal.

  Stimate Domnule Presedinte Ion Iliescu,

  Pe adresa IRRD va voi transmite in aceasta seara emailul catre d-nul Luca Gherasim a carui initiativa, Manecognitiva, ar putea restructura rolul valorii in societatea contemporana. Aporturi teoretice au fost multe si remarcabile ( as mentiona aici „Economica valorii” a regretatului Paul Bran ), dar ca initiativa practica, Manecognitiva este singulara….

  Din alt univers, mai larg, al depistarii resurselor, al vizualizarii evolutiilor trendurilor esentiale ale societatilor, de determinare pozitiva a lor ( incercand a nu ramane „sub vremi”, noi, ca popor roman….) promovez de peste 10 ani initiative ca Forumul de la Neptun, Strategia Dezvoltarii Romaniei – optiunea societatii civile, Initiativa Divanurile Adevarului, inceputa acum la Constanta prin „Divanurile tomitane”. De peste 5 ani consider ca marea greseala a Romaniei de dupa 1990 a fost si este neimplicarea resurselor exilului romanesc in dezvoltarea Romaniei. Daca pana la inceptul crizei mondiale din octombrie 2008 putea fi de inteles ( in sensul ca Occidentul avea indreptatirea sa ne dea „lectii”….), dupa, o asemenea neimplicare este total paguboasa atat pentru Romania cat si pentru lumea in care traim.

  Incep o saptamana grea, in care, conform PAS-ului din ultimul comentariu pe care vi-l transmit astazi ( comentariile 2 – 4, toate, de pe blogul d-lui Dorin Tudoran ), imi propun sa comunic cu nivelul supra-institutional mentionat acolo…..

  Mentionez ca pana la comentariul urmator, am postat cel putin un comentariu pe fiecare material al d-lui Tudoran ( se detaseaza „ Scrisoarea deschisa catre…Barack Obama „, ca „imagine in oglinda” a celei a d-lui Dorin Tudoran catre Presedintele Romaniei …), iar la primul sau material, „Luxul indiferentei”, am / voi atasa intreg Planul de actiune, conform evolutiei sale….

  Va reamintesc acea intalnire de la Neptun, in care v-am spus de actiunile mele legate de membrii marcanti ai exilului romanesc, invocand numele lui Paul Goma ( cu referire la scrisoarea dvs. catre el din anul 2002 ), Dorin Tudoran si….Vladimir Tismaneanu.

  Cu stima,
  Dezideriu Dudas

  • @divanuriletomintane

   Imi amintesc de discutia noastra de la Neptun. La Botosani, la zilele Eminescu, am avut o lunga discutie cu Dorin Tudoran, care a fost, de altminteri, laureat al premiului Opera Omnia. Impreuna cu Dorin Tudoran am participat la o conferinta de presa impreuna cu Teodor Maries. E o minte lucida si onesta.

 22. divanuriletomitane spune:

  2.
  Comentariu la materialul d-lui Dorin Tudoran „ Societatea intredeschisa „ din 2 martie 2010

  Ma simt bine intre „ societatea deschisa” ca si concept si „inchiderea care deschide”….Un motiv in plus de restructurare masiva a comentariilor mele in viitor. Vor fi saptamanale, „de week-end „, precum acel seminar de week-end organizat de mine in anul 2004 la sediul Bursei Romane de Marfuri Bucuresti, inainte de apleca in Franta. Vor fi insa mult esentializate, preluand din „vectorii de crestere” ai intregii saptamani anterioare de pe blogul d-lui Dorin Tudoran. Motivatia principala a restructurarii comentariilor : Armonizarea lor cu initiativa „ DIVANURILE TOMITANE 2010 „

  CONTEXTUALIZAREA RESTRUCTURARII COMENTARIILOR :

  ETAPA 1 De la primul blog al d-lui Dorin Tudoran am ajuns la „vectorul forta” alianta UE – Rusia vs. UE – NATO pentru Romania, Moldova, chiar Transnistria. Deoarece necesitatile tarilor mici nu tin de cine dicteaza politicile globale ci acestea ar trebui sa tina cont de necesitatile tarilor mici…. Din ce in ce mai mult evaluez ca (mai) toate franele ce se opun evolutiei societatilor post-comuniste tin de fostii combatanti ai razboiului rece ( din inertie, din ambele tabere…). Pentru ei ar fi o minune tinerea vesnica in constiinta „prostilor” ( cetateni si tari …) a marilor clivaje dintre Nord si Sud, Vest si Est…., avand in varfurile piramidelor SUA si Rusia, pe langa care graviteaza si UE, Japonia, o situatie mai speciala avand China….Un „spin” civilizational care ar despica aceasta inertie ar putea fi dat de o „alianta contra naturii” ( care natura …., a cresterii continue a dezechilibrelor ? ), in cadrul unei singure tari, confom principiului, un „ sistem , doua ( chiar 3 ? ) tari „….Ce ar impiedica UE, inclusiv cu acordul SUA ( un nou plan Marshall …. ), sa ii dea totusi mana lui „Gorbaciov” ( liderul absolut al „prostilor”…), dupa ce acesta a tinut-o intinsa mai mult de 20 de ani…? Si aproape ca i s-a uscat, de atata asteptare neclintita … Spatiul romanesc poate deveni un TEATRU DE CONSTRUCTIE ( ca alternativa la actualele TEATRE DE RAZBOI perene…). AR FI INSA INCORECT POLITIC….

  ETAPA 2 „ Spinul ” relationarii lui Dorin Tudoran si a lui Paul Goma cu Adrian Marino si ideea acestuia materializata in NOII PASOPTISTI. ( comentariul meu la „ Continua sirul demisiilor din Boardul IICCMER „ : Forumul de la Neptun spune:
  martie 1, 2010 la 22:26 ) . In context, se poate spune ca restructurarea unui sistem global prin reasezarea marilor falii de putere, nu va fi posibila fara efervescenta subsistemelor determinate de acestea….

  ETAPA 3: Institutionalizarea initiaticei „DIVANURILE TOMITANE” si dezvoltarea ei la nivel national in DIVANURILE ROMANESTI urmand ….DIVANURILE GLOBALE….Ref. la esecul de pana acum a capitalismului in Romania, trebuie sa relevam greseala facuta de „prosti” ( nu si de „destepti”, conform Etapei 1….) si evocam cartea „Dinamica capitalismului” a istoricului francez Fernand Braudel, carte prezentata in conferinte publice si in SUA ! Din carte se desprinde ideea principala, neasimilata de sistemul capitalist : economia are trei componente, 1. autoconsumul, 2. schimbul sau economia de piata. 3. capitalismul marilor afaceri in care este implicat si statul. Ignorand autoconsumul rezidual, se poate spune ca economia este si economie de piata si capitalism, NU CAPITALISMUL ARE ECONOMIE DE PIATA ! O confuzie semantica care tine lumea blocata in dezvoltare si dezavueaza chiar esenta economiei de piata, concurenta !. In prefata cartii, istoricul roman Bogdan Murgescu ( fost membru in Consiliul Stiintific al Institutului Revolutiei Romane din Decembrie, contestatar ulterior al lui…), scrie ideea redata mai jos care poate sugera duritatea piramidelor de putere SUA – Rusia, daca nu intervine o restructurare majora in politica globala :

  „ Concluziile cu care se incheie in 1979, cartea lui Fernand Braudel „Civilizatie materiala, economie si capitalism” sunt pilduitoare :
  Pana la urma, a admite fara reticenta distinctia dintre economia de piata si capitalism ar trebui sa ne scuteasca de formula „totul sau nimic” pe care ne-o propun imuabil oamenii politici, ca si cum ar fi imposibil sa pastrezi economia de piata fara a lasa intreaga libertate monopolurilor sau sa scapi de monopoluri fara a „nationaliza” in forta . Daca s-ar cerceta serios si cinstit, n-ar lipsi solutiile economice care sa extinda sectorul pietei si sa puna in serviciul lui avantaje economice pe care si le-a rezervat un grup dominant. Dar dificultatile esentiale nu sunt in acest domeniu; ele sunt de ordin social. Asa cum nu ne putem astepta nicicum ca tarile care sunt in centrul unei economii univers sa renunte la privilegiile lor pe plan international, putem oare spera, pe plan national, ca grupurile dominante care asociaza Capitalul cu Statul si care au asigurat un sprijin international sa accepte jocul si sa renunte ? „

  COMENTARIU FINAL : In spiritul ideilor „ de centru ” de mai sus, se pot evalua intr-un spatiu mai amplu pozitia pro-occidentala a lui Iuliu Maniu, cea pro-rusa a lui Nicolae Titulescu, cea pro-germana a lui Mihail Manoilescu, vizand necesitatea unor lideri politici romani care sa poata comunica in armonie atat cu Vestul cat si cu Estul….Poate ca exista, dar probabil nu (le) dau voie „desteptii” sa se manifeste natural….

  1. Dorin Tudoran spune:
  martie 3, 2010 la 20:31 | Răspunde
  @ Forumul de la Neptun
  Daca mai postati cateva comentarii de felul acesta, risc sa ma vad acuzat ca alcatuiesc un guvern alternativ, cu plan de guvernare dusmanos-pus-la-punct si ambitii de a sari la gatul acelui status-quo asa de drag multora…

 23. cris spune:

  @ Barosanul

  Imi place sa cred totusi ca am facut-o ca leader, nu ca sef.

  Mi-ar fi greu sa-ti descriu situatia in detaliu. Cind un om este in situatie critica este o echipa de interventie. Leader, in acel caz eu, dar fiecare om din echipa are un rol bine definit si si-l respecta. Interna..Am asteptat sa-mi spuna ce se intimpla cu pacientul ei (good will) – nu a stiut. I-am spus let’s go (We) si am plecat prima sa am grija de acel om impreuna cu anestezistul si tehnicianul respirator… ea a ramas pe telefon la o conversatie particulara. Am lasat-o sa-si continue conversatia, am avut grija de pacient (fixed the breakdown). Si am discutat dupa, in echipa. Echipa a concediat-o, rolul meu a fost doar sa i-o aduc la cunostinta, ca leader, ca reprezentant al intereselor pacientului si al profesionalismului echipei mele. Oricare dintre noi, daca ar fi fost leader-ul echipei ar fi facut la fel. Fata m-a abordat personal “b…” am raspuns la nivel profesional “Dr. B” – that’s all.

  Profesionalismul este constanta, inaltimea functiei variabila supusa scopului. AUTORITATEA ESTE DATA DE NOTIUNEA DE ECHIPA SI DE SCOP, NU DE INALTIMEA FUNCTIEI PERSONALE.
  My humble opinion….

 24. cris spune:

  @ Bibliotecaru

  In ce masura urmaresti traseul, in ce masura il creezi….the Uncertainty law/ die Unbestimmtheit a lui Heisenberg…

 25. lorduljohn spune:

  @
  Ultimile trei carti???
  Miscarea Conservatoare de Paul Gottfried, Economia liberatii coordonata de John Medaille si A Treia Forta – Romania Profunda de Ovidiu Hurduzeu si Mircea Platon. Acum trag cu urechea la cartea soaptelor.

  • @lorduljohn

   M-ai dat gata. Faci bine ca citesti despre conservatorism, trebuie recuperat. A fi conservator nu inseamna sa fii inapoiat, ci autentic. Romania profunda e, totusi, o provocare. Cu cat o aprofundezi, risti sa te infunzi.

 26. @barosanul
  Eu vad lucrurile altfel. Daca cineva reuseste sa se impuna ca un lider autentic (lucru destul de rar de altfel, mai ales pe la noi) pozitia de sef se exclude. Sef este cineva care nu poate sa se ridice la nivelul de lider. Liderul nu are nevoie de prerogativele unui sef pentru a conduce si a indruma o echipa. Maestrul vorbea de o a treia pozitie, guide (calauza), mai justificata intr-o organizatie, chiar si in partide. Daca stau bine sa ma gandesc partidele mari din romania au cate o calauza: la PNL e dl.Quintus, la PSD e dl.Iliescu. Cine-o fi la PDL? Grea intrebare…:-)

 27. lorduljohn spune:

  @VV

  Maestre, e multa nevoie de aprofundare ei, tocmai pentru a-i intelege soaptele.

  • @lorduljohn

   Chestia e ca uneori nu trebuie sa faci ce-ti sopteste Romania profunda, ci sa incerci sa o ajuti, uneori impotriva dorintelor ei. Reforma se face, neori, cand romanii sunt neatenti. Romania profunda vrea parlament unicameral, vrea desfiintarea inscriptiilor bilingve si utilizarea limbii materne, alta decat cea romana, in justitie si alte asemenea. Ne educam unii pe altii.

  • @lorduljohn

   N-am citit Romania profunda. Adica acea cartea. Romania profunda am mai citit-o din cand in cand, nu uita ca am un colegiu cu peste 200 de sate.

 28. tibi spune:

  @Varujan Vosganian
  @corina chiriac

  Mi se pare cel putin nelalocul ei discutia despre prezenta d-nei consilier la aceea emisiune. Eu nu stiu cine stabileste lista invitatilor(organizatorii sau partidele) dar cred ca impingerea discutiilor spre agest gen de rautati(in loc de argumente pro sau contra legate de tema emisiunii) nu va face deloc cinste. Exista posibilitatea neparticiparii daca se considera ca exista motive care ulterior pot fi criticate.

 29. lorduljohn spune:

  @VV

  Da, ajungem la un subiect la care ma refeream la inceputurile prezentei mele in aceasta familie numita vosganian.ro, anume la educatie si la recursul la valori.

 30. lorduljohn spune:

  @tibi

  Invitatiile se trimit fie personal, unei anume persoane, fie institutional (partide, guvern, sindicate, presedintie, etc) prin intermediul departamentului de presa sau de comunicare. Daca dl Boc a primit invitatia si a hotarat sa o trimita pe dna Paul inseamna ca a mandatat-o sa vorbeasca in numele lui. Daca ea vorbeste doar din punctul ei personal de vedere, inseamna ca exprima doar o parere cu aceeasi valoare de adevar ca si parerea dlui Dorel. Nu inteleg de unde aversiunea ta fata de critica. Reinnoiesc apelul meu catre calm, detasare si relaxare.

 31. Barosanul spune:

  @ Cris
  @ Corina

  Sunt puncte in sustinerea vostra pe care nu le agreez.

  Corina a spus ”Liderul nu are nevoie de prerogativele unui sef pentru a conduce si a indruma o echipa.” dar eu argumentez ca Nu are pirghiile necesare unui Sef.
  Iar Cris a argumentat ca ea chiar daca a dat afara persoana respectiva a dat-o ca Lider, poate dar tot a avut pirghiile necesare de a o da afara, pirgii asociate sefului.

  Daca discutam ca ideal e ca un sef sa fie si lider, e altceva

 32. lorduljohn spune:

  @barosanul

  Din fericire aici iti dau dreptate. Intr-adevar si eu percep seful ca pe un personaj tehnic inlantuit in proceduri si regulamente, iar liderul ca pe un vizionar. Prin urmare in aplicarea procedurilor Liderul are nevoie si de capacitatea de a fi sef. Exista si lideri cu capacitati de sef si sefi cu abilitati de lider.

 33. tibi spune:

  @lorduljohn
  ‘Nu inteleg de unde aversiunea ta fata de critica.”

  Aversiunea nu este fata de critica ci fata de urmatoarele afirmatii sau fata de urmatoarele gesturi:

  “Bag mana in foc ca PD nu va trimite…”
  “trimit un expert in economie care are pozitia de consilier…”
  Eu cred ca invitatiile au fost nominale.Nu cred ca un presedinte de partid pierde timpul cu repartizarea zilnica a 20-30-40-de fruntasi ai partidului la emisiunile “politice” ale celor 5-6-7-8 -posturi de televiziune. De asemenea nu cred ca daca ai acceptat participarea la o emisiune este corect sa aduci critici asupra reprezentativitatii celorlalti participanti.

  “Vi se citea condescendenta pe chip sau poate mi s-a parut mie, nu stiu. :-)”
  “Ca sa nu mai vorbim de faptul ca doamna respectiva este insarcinata si sotul ei o insotea in platou. Ma bucur ca ai inteles exact.”
  Amandoua aceste doua remarci,cat si alaturarea lor,denota dupa parerea mea o lipsa(poate ocazionala) de bun simt (mai ales,nu-i asa, fata de o doamna insarcinata).

 34. Barosanul spune:

  @ tibi

  poate ca trebuie sa ma abtin dar tu zici ”Eu cred ca invitatiile au fost nominale.Nu cred ca un presedinte de partid pierde timpul cu repartizarea zilnica a 20-30-40-de fruntasi ai partidului la emisiunile “politice” ale celor 5-6-7-8 -posturi de televiziune.”

  Sincer nu stiu care e practica in Romania si in PNL, Domnul Vosganian poate ne lamureste.

  Dar la pardiul Conservator din Anglia, unde am fost zilnic pe o perioada de timp cind analizam pozitia lor asupra unui ‘framework’, exista un centru considerabil media unde sunt inregistrate si analizate toate emisiunile tv, luori de cuvint public, declaratii (Parlament, presa scrisa, on line, forumuri, etc).
  Ei au un grup de politicieni, unii parte a ceea ce ei numesc ‘shadow government’ altii specialisi pe domeniu sau buni oratori care preiau aceste analize.

  In momentul solicitarii partidului, venita din presa scrisa, tv etc, pt luori de pozitii sau inviati la dezbateri, Departamentul de comunicatii al partidului stie exact care politician trebuie sa dea interviu, cine sa ia parte la emisiunea tv x,y,z etc.
  Deci asa cum spui si tu, presedintele de partid are alte atributiuni de facut decit de a trimete pe cineva la tv, dar in acelasi timp nea Georgel NU se duce la tv sa dea si el cu presupusul, ca e el baiat misto sau cumatru cu prezentatoarul(a) si l-a chemat postul de tv x.

  In principal exista o deontologie prin care public nu iti dai cu parerea daca nu ai autoritate desemnata de partid.

  Exista expresia ne inventata in Romania ‘No Coment’.

 35. @tibi
  Am fost tentata sa vin cu argumente pentru tot ce am spus pe acest subiect (si le am la mine, crede-ma), dar ma abtin si iti spun doar ca, din punctul meu de vedere, nu ai inteles despre ce-i vorba. Fiind vorba despre o chestiune delicata il las pe maestru sa-ti raspunda (si ii multumesc anticipat pentru asta) iar daca nu o va face nici el o voi considera un semn de intelepciune si atat.
  P.S.1 Faptul ca tu consideri ca eu si maestrul am facut aceeasi greseala e pentru un mine un compliment.
  P.S.2 Se scrie ,,acea emisiune” nu ,,aceea emisiune”. Nu era un compliment!

 36. divanuriletomitane spune:

  @ Varujan Vosganian

  Am discutat de mai multe ori despre piata de capital ( organizasem Asociatia Consultantilor de Investitii…), si am participat initial la ALTERNATIVA ROMANIEI…Ulterior discutiile noastre au fost mult mai rare. Daca retin bine ultima discutie era legata de Fondul Proprietatea.

  Si eu am o parere foarte buna despre d-nul Dorin Tudoran. Sper sa pot crea o parghie puternica de refocalizare a interesului Romaniei pentru recuperarea fortei exilului romanesc antedecembrist in interesul prezentului si viitorului evolutiei societatii

  Cu bine,
  Dezideriu.

 37. tibi spune:

  @corina chiriac
  “dat fiiind faptul”

 38. lorduljohn spune:

  @tibi

  nu inteleg citatul tau.

  @corina
  acea/aceea a fost doar o greseala de redactare. Corina, relax!

 39. corina chiriac spune:

  @lord Sunt perfect relaxata. Daca vreau sa fluier, fluier! Iertare maestre! :-)

 40. lorduljohn spune:

  @corina

  ok, n-am o problema cu asta. Fluiera!

 41. cris spune:

  @ lordul John
  @ Barosanul

  Regulamentele si pirghiile de functionare sunt adresate in primul rind modului in care functioneaza o echipa si felului in care trebuie construit un proiect/ atins scopul. Si, firesc, dau nastere unei ierarhii, dar scopul primar sunt echipa si proiectul, nu ierarhia. In virtutea acestor regulamente si ierarhii poti avea pozitia de sef/leader, nu vice versa. Pentru mine, seful este cel pe care functia il face om: se comporta ca detinatorul suprem si mai ales permanent al regulamentului si pirghiilor, iar acestea devin mai importante decit echipa si scopul, in timp ce leaderul este omul care face functia – considera regulamentele si pirghiile drept unelte pe care le foloseste la nivelul functiei pe care o indeplineste temporar, iar echipa si scopul sunt primordiale, nu ierarhia. Leader inseamna conducator, nu? Vector, dinamica. Sef, cel putin in mintea mea, e doar sef bine asezat cu posteriorul pe scaun, static. Vectorul, dinamica, in opinia mea, sunt mai importante decit scaunul, atita tot.
  (Sorry, mi s-a intors seful din Florida… mai bine raminea acolo).

 42. lorduljohn spune:

  Coplesit demult de scarba la prestatia intelectuala a domnului HRP, citesc pe – http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/889120/SENATUL-EVZ-Requiem-pentru-un-partid-istoric/ un josnic atac la adresa PNL care trebuie contracarat.

  • @lorduljohn

   Sunt trist ca HRP face astfel de lucruri, cum a fost si chestiunea cu caseta contra lui Geoana. Pacat de ei…Nu cred ca trebuie sa intram in polemica cu Patapievici , cu Mihaies si altii ca ei. Avem alte lucruri mai importante de facut.

 43. lorduljohn spune:

  Mai aflam din Adevarul, ca dl. Plesu n-a stiut! http://www.adevarul.ro/andrei_plesu_-_opinii/O_noua_revolutie_culturala_7_222047796.html

  Asta ma duce cu gandul la faptul ca ei, intelectualii lui Basescu, traiesc in alta lume.

 44. lorduljohn spune:

  @VV

  Probabil nu trebuie polemizat cu ei al nivel de partid. Exista insa voci care tin piept acestora (Tismaneanu, Patapievici, Mihaies, etc) de foarte multa vreme. Unul dintre ei, iesean de-al nostru, premiat recent de Academia Romana pentru lucrarea Cine ne scrie istoria, e deosebit de activ:
  http://www.ziuaveche.ro/editorial/1493-criza-economica-si-criza-de-identitate

  • @lorduljohn

   Oricum, e trist ca cei care ar trebui sa aiba demnitatea de a fi ei insisi – si au toate datele pentru asta – se coboara la astfel de practici care fac jocul exact al celor care nu au organ pentru cultura.

 45. Delia spune:

  Felicitari pentru blog!

  @corina chiriac ,,Eminescu interzis. Gandirea politica”

  EMINESCU INTERZIS. GANDIREA POLITICA
  http://www.scribd.com/doc/29240066/EMINESCU-SECRETUL-POLITIC-Radu-Mihai-Crisan

  ECONOMISTUL MIHAI EMINESCU
  http://www.scribd.com/doc/29241052/ECONOMISTUL-MIHAI-EMINESCU-Radu-Mihai-Crisan

  Aceste carti sint publicate cu CopyLIBER (au copierea, traducerea, difuzarea neingradite si gratuite).

  Daca aveti html-ul dezactivat: cu PASTE asezati link-ul in browser si, apoi, apasati ENTER.