This entry was posted
on joi, noiembrie 22nd, 2012 at 1:02 pm and is filed under Economie.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.
Both comments and pings are currently closed.
133 Responses to “Urmariti mai jos discursul vicepresedintelui PNL Varujan Vosganian, cu ocazia lansarii Editurii Liberale”
Nu intelegeam de ce este pacat sa nu te casatoresti, sa ai copii in afara casniciei. La urma urmei, nici Isus nu a fost fiu legitim.
Nu este vorba de pacatul de a exersa actul sexual in afara casniciei (desi Biserica asta condamna) este vorba de a evolua in echipa. In doi este mai usor sa intelegi ce se intampla in jurul tau, e mai usor sa-ti cresti pruncii si nu in ultimul rand, e mai usor sa intelegi ca sexul este doar o experienta; in profunzime, in spirit, putem fi identici. De aceea experienta homo mie mi se pare inutila
Adica nu poti intelege misterul masculin daca esti femeie si iubesti o femeie, nu poti intelege misterul feminin daca esti barbat si nu poti iubi o femeie. Pierzi timpul.
@emi
Este o iluzie constanta in relatiile umane.Exista pe lume dupa stirea mea doara doua constantze:
-Orasul Constanza
-Lacul Constantza
Toate celelalte sunt etern schmbatoare
@emi
Sa-ti spun o povestioara. Eu am o verisoara, apropiata de varsta mea. Ea stia, de la bunicul nostru, ca n-are voie sa intre in altar, fiindca fetele/femeile n-au voie acolo. Asa cum n-au voie la nu stiu ce biserica/manastire de pe un munte, unde o femeie s-a dus deghizata in barbat si dupa aceea a murit (din pacate, nu mai retin despre ce lacas religios era vorba). Dar eram mici, iar biserica din satul nostru se repicta. Si ne mai trimiteau bunicii sa-i ducem mancare pictorului cocotat pe schele. Oricum, noi eram in biserica precum acasa, ne duceam, tot cu bunicii, in afara slujbelor, sa facem curatenie, sa maturam, sa strangem ceara de pe jos etc. Verisoara-mea, desi era curioasa, nu indraznise niciodata sa intre in altar de fata cu ei. Insa cu pictorul ala, la care ne uitam de jos fascinati, a bagat si ea capul in altar. Dupa ce s-a lamurit ca nu e nimic extraordinar acolo, n-a mai fost niciodata preocupata de faptul ca femeile n-au voie sa treaca pragul altarului.
Poate trebuia sa bagi si tu capul in altar cand erai mica.
Adam, cred ca ai gresit persoana. Nu eu eram suparata ca nu pot intra in altar. Din punctul meu de vedere Biserica nu si-a inteles menirea, mai curand saboteaza credinta decat o cultiva, pentru ca metodele folosite pentru oamenii secolului I e.n. nu mai sunt valabile in secolul XXI e.n.
Tiberiu, de ce esti sigur de Constanta si lacul Constanta? Ce au/n-au in plus/minus?
Faptul ca femeile nu au voie in altar sau ca trebuie sa-si acopere capul in timp ce barbatii trebuie sa-l descopere… sunt doar amanunte care stabilesc ierarhii. Problema e la baza, credinta impusa cu forta, sub amenintarea pedepsei, cand oamenii deja simt ca Dumnezeu este doar iubire. Poate cu mii de ani in urma, era indicat dresajul (desi ma indoiesc ca era necesar chiar si atunci).
Apoi nu inteleg antagonismul lumina-intuneric. Daca Dumnezeu e dragoste si lumina, de ce e asa intuneric in biserica? Cateva oglinzi strategic asezate ar amplifica si lumina perfect orice biserica. Apoi lumina inseamna miscarea browniana, dezordine, caldura… pare mai curand iad decat rai. In rai e liniste, ordine, pare foarte aproape de zero absolut. De aici ar trebui sa plece credinta…
Asa sunt descrise in Biblie. Dar pot fi perceptii valabile pentru corpul fizic si care nu pot fi simtite de spirit (caldura, frigul, lumina, intunericul). In alta dimensiune lumina si intunericul pot fi doar stari diferite de vibratie a energiei… Cert e ca omul intra in biserica sa se bucure de lumina si de caldura iubirii lui Dumnezeu si gaseste intuneric si frig.
Ai dreptate, intr-un fel. De exemplu, mi-au placut intotdeauna bisericile catolice pentru ca au bancute pe care oamenii se pot aseza. In bisericile noastre sunt cateva scaune pt batrani, si nici alea suficiente. Pe de alta parte, aproape orice lucru important, frumos, cere sacrificii. De ce ar fi altfel apropierea de Dzeu prin biserica? Iar lumina si caldura vin din interior, nu din mediul exterior.
Cu intunericul si cu frigul din biserica ma pot impaca, nu ma pot insa impaca mai deloc cu preotii. Majoritatea sunt glaciali, lipsiti de compasiune, de empatie, de dragoste de oameni.
Stiu ca Biblia este o alegorie care incearca sa explice ceva ce nu prea putem intelege, din pricina spatiului stramt in care ne dezvoltam. Totusi a nega evolutia umana si a ramane la nivelul “crede si nu cerceta” si la lumanarile si mucegaiul secolelor trecute, mi se pare dovada de indolenta si incapacitate de dezvoltare. Biserica asemeni dinozaurilor daca nu-si va dezvolta capacitatea de adaptare, va dispare.
Eu cred ca sunt oarecum surmenati preotii. Cand un preot trebuie sa faca slujbe in mai multe sate sau raspunde de o zona oraseneasca mare… e tot timpul pe fuga. Sambetele sunt zile pline de pomeni, botezuri, nunti. In celelate zile sunt mai mereu inmormantari. Poate de aceea este foarte greu sa mai apuci sa schimbi doua vorbe cu un preot, sunt prea putini raportat la populatie. Ma intreb daca ar accepta sa cedeze din parohie…
Nu stiu ce ti-ar spune dar cred ca important e sa intelegi tu singur ca nu a fost bine si sa iti para sincer rau. Si eu am iubit un barbat insurat cu alta femeie, am inteles ca nu era bine pentru ca incepusem sa-mi doresc sa se desparta si atunci am pus punct. Si totusi nu-mi pare rau, regret doar ca mi-am dorit sa se desparta.
@Adam Mares
In alte vremuri eu as fi fost omorata cu pietre. Nu si tu.
Si totusi ar trebui sa daruim dragoste tuturor. In acelasi timp, nu avem voie sa iubim decat pe un ales cu care ne casatorim. Asta e cam la fel cu dilema cu lumina si intunericul, ar trebui dar n-avem voie.
@emi
Nu e nicio dilema aici, una e agape si alta erosul. Cu agape e simplu, poti sa fii un om bun si sa oferi dragoste semenilor tai.
Cu erosul e mai dificil, pt ca aici Dzeu ne-a lasat sa bajbaim.
Ai citit Noaptea de Sanziene de Eliade? Pe mine m-a marcat foarte mult romanul asta, dintr-un anumit punct de vedere. Stefan Viziru traieste cumplita revelatie ca a ales o femeie care era destinata altui barbat. Este vorba de Ioana, sotia sa. Pe Ileana o intalneste dupa aceea, iar regasirea lor finala nu poate avea loc decat in moarte.
Ce te faci daca alegi gresit? Pt mine, asta este un motiv suficient pt a nu ma casatori niciodata.
Am senzatia ca nu este important pe cine alegi ci cum reusesti sa traiesti in relatia pe care o ai. Cum te implici, cum rezolvi micile probleme, cum ajuti sau ceri ajutorul. Indiferent cat de bine (rau) alegi, probleme (clipe frumoase) tot vor exista, depinde doar de tine ce vei face. Cat despre casatorie, e doar un angajament social care poate oferi protectie sau dependenta.
Din ce spui tu, rezulta ca oricine poate fi la fel de potrivit(a) sau de nepotrivit(a). Nu cred in teoria asta. Este insa adevarat ca orice relatie are si momente neplacute si ca trebuie ingrijita ca sa dureze.
@VV
Asta seara D-l Antonescu a avut la A3 o noua iesire, acuzandu-l pe D-l Tariceanu de sustinerea unor teze basiste.
Va rog sa-i sfatuiti pe d-l Antonescu si D-l Traiceanu sa fie mai retinuti cu declaratiile.Va rog de asemenea sa incercati sa facilitati o intalnire de calmare a spiritelor intre d-l Antonescu si D-l Tariceanu, care nu poate fi suspectat de basism dupa antecedente.
Succes in continuare in campanie !
Eu nu m-am lasat atras intr-o disputa in preajma alegerilor, desi unii au incercat sa ma ademeneasca. Sunt de acord cu tine ca nu e potrivit. Dar eu m-am retras in colegiu pe perioada care a mai ramas din campanie, caci am un colegiu mare, unul dintre cele mai mari din tara, si vreau sa-mi fac treaba temeinic.
@VV
Sunt de acord ca prioritatea dv este colegiul, dar tinand seama ca sunteti si o personalitate de nivel national, tinand sema ca aveti relatii bune cu D-l Tariceanu si aveti o cota de incredere apreciabila la D-l Antonescu(v-a amintit ca posibil ministru) ati putea contribui la aplanarea prudenta a acestor controverse inutile si periculoase intr-o etapa sensibila cand TB si acolitii lui cauta cu disperare o bresa in frontul USL.
Eu apreciez mult determinarea si virulenta verbala a d-lui Antonescu absolut necesare in opinia mea in confruntarea dura cu gasca mafiota, insa are nevoie de oleaca de temperarea si calculul la rece pe care dv le aveti.In acelasi timp apreciez in cel mai inalt grad valoarea de om de stat a d-lui Tariceanu,luptator convins antibasist, care are insa o mica aplecare spre impacuitorism.
O vorbulita spusa(evident nu in public)la urechea potrivita ,la momentul oportun,de catre persoana potrivita (nu obligatoriu dv)poate drege cu usurinta “maioneza sa nu se taie” Doamne fereste.
La “maioneza” politica trebuie lucrat cu dexteritate,operativitate si prudenta.
Prudenta, determinare si …Succes !
In conditii normale, ai dreptate. Dar am un colegiu atat de mare, cu 42 de comune, incat trebuie sa stau aici, caci daca nu faci intai datoria ta, nu poti s-o faci bine e a celorlalti. Cat despre TB, nu credf ca afecteaza imaginea USL.
Nu intelegeam de ce este pacat sa nu te casatoresti, sa ai copii in afara casniciei. La urma urmei, nici Isus nu a fost fiu legitim.
Nu este vorba de pacatul de a exersa actul sexual in afara casniciei (desi Biserica asta condamna) este vorba de a evolua in echipa. In doi este mai usor sa intelegi ce se intampla in jurul tau, e mai usor sa-ti cresti pruncii si nu in ultimul rand, e mai usor sa intelegi ca sexul este doar o experienta; in profunzime, in spirit, putem fi identici. De aceea experienta homo mie mi se pare inutila
Adica nu poti intelege misterul masculin daca esti femeie si iubesti o femeie, nu poti intelege misterul feminin daca esti barbat si nu poti iubi o femeie. Pierzi timpul.
@emi
Este o iluzie constanta in relatiile umane.Exista pe lume dupa stirea mea doara doua constantze:
-Orasul Constanza
-Lacul Constantza
Toate celelalte sunt etern schmbatoare
@emi
Sa-ti spun o povestioara. Eu am o verisoara, apropiata de varsta mea. Ea stia, de la bunicul nostru, ca n-are voie sa intre in altar, fiindca fetele/femeile n-au voie acolo. Asa cum n-au voie la nu stiu ce biserica/manastire de pe un munte, unde o femeie s-a dus deghizata in barbat si dupa aceea a murit (din pacate, nu mai retin despre ce lacas religios era vorba). Dar eram mici, iar biserica din satul nostru se repicta. Si ne mai trimiteau bunicii sa-i ducem mancare pictorului cocotat pe schele. Oricum, noi eram in biserica precum acasa, ne duceam, tot cu bunicii, in afara slujbelor, sa facem curatenie, sa maturam, sa strangem ceara de pe jos etc. Verisoara-mea, desi era curioasa, nu indraznise niciodata sa intre in altar de fata cu ei. Insa cu pictorul ala, la care ne uitam de jos fascinati, a bagat si ea capul in altar. Dupa ce s-a lamurit ca nu e nimic extraordinar acolo, n-a mai fost niciodata preocupata de faptul ca femeile n-au voie sa treaca pragul altarului.
Poate trebuia sa bagi si tu capul in altar cand erai mica.
Altarul e un spatiu curat spiritual, nu e bine sa-l pangaresti cu energii negative. Mai departe cred ca e lucratura unei minti misogine.
@emi
Vrei sa slujesti in altar? Altfel, nu inteleg de ce te preocupa problema asta.
Adam, cred ca ai gresit persoana. Nu eu eram suparata ca nu pot intra in altar. Din punctul meu de vedere Biserica nu si-a inteles menirea, mai curand saboteaza credinta decat o cultiva, pentru ca metodele folosite pentru oamenii secolului I e.n. nu mai sunt valabile in secolul XXI e.n.
Tiberiu, de ce esti sigur de Constanta si lacul Constanta? Ce au/n-au in plus/minus?
@emi
Acelasi lucru l-am spus si eu despre Biserica. Dar nu faptul ca femeile n-au voie in altar este problema.
Faptul ca femeile nu au voie in altar sau ca trebuie sa-si acopere capul in timp ce barbatii trebuie sa-l descopere… sunt doar amanunte care stabilesc ierarhii. Problema e la baza, credinta impusa cu forta, sub amenintarea pedepsei, cand oamenii deja simt ca Dumnezeu este doar iubire. Poate cu mii de ani in urma, era indicat dresajul (desi ma indoiesc ca era necesar chiar si atunci).
Apoi nu inteleg antagonismul lumina-intuneric. Daca Dumnezeu e dragoste si lumina, de ce e asa intuneric in biserica? Cateva oglinzi strategic asezate ar amplifica si lumina perfect orice biserica. Apoi lumina inseamna miscarea browniana, dezordine, caldura… pare mai curand iad decat rai. In rai e liniste, ordine, pare foarte aproape de zero absolut. De aici ar trebui sa plece credinta…
Ai fost tu in iad sau in rai?
De unde-si are raiul lumina? Stiu,
il lumineaza iadul cu flacarile lui.
Asa sunt descrise in Biblie. Dar pot fi perceptii valabile pentru corpul fizic si care nu pot fi simtite de spirit (caldura, frigul, lumina, intunericul). In alta dimensiune lumina si intunericul pot fi doar stari diferite de vibratie a energiei… Cert e ca omul intra in biserica sa se bucure de lumina si de caldura iubirii lui Dumnezeu si gaseste intuneric si frig.
In urma cu 1000 de ani, intr-un bordei era o lumanare (daca era si aia). Atunci, zecile de lumanari dintr-o biserica insemnau lumina. Astazi insa…
Ai dreptate, intr-un fel. De exemplu, mi-au placut intotdeauna bisericile catolice pentru ca au bancute pe care oamenii se pot aseza. In bisericile noastre sunt cateva scaune pt batrani, si nici alea suficiente. Pe de alta parte, aproape orice lucru important, frumos, cere sacrificii. De ce ar fi altfel apropierea de Dzeu prin biserica? Iar lumina si caldura vin din interior, nu din mediul exterior.
Cu intunericul si cu frigul din biserica ma pot impaca, nu ma pot insa impaca mai deloc cu preotii. Majoritatea sunt glaciali, lipsiti de compasiune, de empatie, de dragoste de oameni.
Stiu ca Biblia este o alegorie care incearca sa explice ceva ce nu prea putem intelege, din pricina spatiului stramt in care ne dezvoltam. Totusi a nega evolutia umana si a ramane la nivelul “crede si nu cerceta” si la lumanarile si mucegaiul secolelor trecute, mi se pare dovada de indolenta si incapacitate de dezvoltare. Biserica asemeni dinozaurilor daca nu-si va dezvolta capacitatea de adaptare, va dispare.
Daca eu ma duc la un preot si ii marturisesc ca am iubit o femeie care era a altuia, ce crezi ca-mi spune?
Eu cred ca sunt oarecum surmenati preotii. Cand un preot trebuie sa faca slujbe in mai multe sate sau raspunde de o zona oraseneasca mare… e tot timpul pe fuga. Sambetele sunt zile pline de pomeni, botezuri, nunti. In celelate zile sunt mai mereu inmormantari. Poate de aceea este foarte greu sa mai apuci sa schimbi doua vorbe cu un preot, sunt prea putini raportat la populatie. Ma intreb daca ar accepta sa cedeze din parohie…
Nu stiu ce ti-ar spune dar cred ca important e sa intelegi tu singur ca nu a fost bine si sa iti para sincer rau. Si eu am iubit un barbat insurat cu alta femeie, am inteles ca nu era bine pentru ca incepusem sa-mi doresc sa se desparta si atunci am pus punct. Si totusi nu-mi pare rau, regret doar ca mi-am dorit sa se desparta.
Da, si iubirea poate fi un pacat. Inseamna ca ar trebui sa regreti si ca l-ai iubit. Altfel, tot pacatoasa ramai.
@Adam Mares
In alte vremuri eu as fi fost omorata cu pietre. Nu si tu.
Si totusi ar trebui sa daruim dragoste tuturor. In acelasi timp, nu avem voie sa iubim decat pe un ales cu care ne casatorim. Asta e cam la fel cu dilema cu lumina si intunericul, ar trebui dar n-avem voie.
@emi
Nu e nicio dilema aici, una e agape si alta erosul. Cu agape e simplu, poti sa fii un om bun si sa oferi dragoste semenilor tai.
Cu erosul e mai dificil, pt ca aici Dzeu ne-a lasat sa bajbaim.
Cand iubesti, ravnesti deci pacatuiesti. A fi amabil sau saritor si a ajuta pe cei din jur nu inseamna ca-i iubesti.
Ai citit Noaptea de Sanziene de Eliade? Pe mine m-a marcat foarte mult romanul asta, dintr-un anumit punct de vedere. Stefan Viziru traieste cumplita revelatie ca a ales o femeie care era destinata altui barbat. Este vorba de Ioana, sotia sa. Pe Ileana o intalneste dupa aceea, iar regasirea lor finala nu poate avea loc decat in moarte.
Ce te faci daca alegi gresit? Pt mine, asta este un motiv suficient pt a nu ma casatori niciodata.
In fine, cred ca am citit prea multa literatura. Daca ai ales, e bine sa-ti vezi de alegerea ta si sa nu mai tulburi alte suflete.
Am senzatia ca nu este important pe cine alegi ci cum reusesti sa traiesti in relatia pe care o ai. Cum te implici, cum rezolvi micile probleme, cum ajuti sau ceri ajutorul. Indiferent cat de bine (rau) alegi, probleme (clipe frumoase) tot vor exista, depinde doar de tine ce vei face. Cat despre casatorie, e doar un angajament social care poate oferi protectie sau dependenta.
Din ce spui tu, rezulta ca oricine poate fi la fel de potrivit(a) sau de nepotrivit(a). Nu cred in teoria asta. Este insa adevarat ca orice relatie are si momente neplacute si ca trebuie ingrijita ca sa dureze.
Daca alegi bine, iti faci viata mai usoara…
@VV
Asta seara D-l Antonescu a avut la A3 o noua iesire, acuzandu-l pe D-l Tariceanu de sustinerea unor teze basiste.
Va rog sa-i sfatuiti pe d-l Antonescu si D-l Traiceanu sa fie mai retinuti cu declaratiile.Va rog de asemenea sa incercati sa facilitati o intalnire de calmare a spiritelor intre d-l Antonescu si D-l Tariceanu, care nu poate fi suspectat de basism dupa antecedente.
Succes in continuare in campanie !
@ tiberiu
Eu nu m-am lasat atras intr-o disputa in preajma alegerilor, desi unii au incercat sa ma ademeneasca. Sunt de acord cu tine ca nu e potrivit. Dar eu m-am retras in colegiu pe perioada care a mai ramas din campanie, caci am un colegiu mare, unul dintre cele mai mari din tara, si vreau sa-mi fac treaba temeinic.
@VV
Sunt de acord ca prioritatea dv este colegiul, dar tinand seama ca sunteti si o personalitate de nivel national, tinand sema ca aveti relatii bune cu D-l Tariceanu si aveti o cota de incredere apreciabila la D-l Antonescu(v-a amintit ca posibil ministru) ati putea contribui la aplanarea prudenta a acestor controverse inutile si periculoase intr-o etapa sensibila cand TB si acolitii lui cauta cu disperare o bresa in frontul USL.
Eu apreciez mult determinarea si virulenta verbala a d-lui Antonescu absolut necesare in opinia mea in confruntarea dura cu gasca mafiota, insa are nevoie de oleaca de temperarea si calculul la rece pe care dv le aveti.In acelasi timp apreciez in cel mai inalt grad valoarea de om de stat a d-lui Tariceanu,luptator convins antibasist, care are insa o mica aplecare spre impacuitorism.
O vorbulita spusa(evident nu in public)la urechea potrivita ,la momentul oportun,de catre persoana potrivita (nu obligatoriu dv)poate drege cu usurinta “maioneza sa nu se taie” Doamne fereste.
La “maioneza” politica trebuie lucrat cu dexteritate,operativitate si prudenta.
Prudenta, determinare si …Succes !
@ tiberiu
In conditii normale, ai dreptate. Dar am un colegiu atat de mare, cu 42 de comune, incat trebuie sa stau aici, caci daca nu faci intai datoria ta, nu poti s-o faci bine e a celorlalti. Cat despre TB, nu credf ca afecteaza imaginea USL.