Să vezi şi să nu crezi! Candidaţii ARD omagiază realizările Guvernului liberal!

Cotidianul “Ziarul de Iaşi” din ziua de 3 decembrie 2012 include în spaţiile sale dedicate publicităţii (şi care, din păcate, nu pot fi vizualizate pe ediţia on-line) un spaţiu generos acordat candidatului ARD la Senat, Teodor Baconschi. În dorinţa sa de a da o imagine negativă contracandidatei sale din partea USL, Mihaela Popa, Teodor Baconski evidenţiază, prin contrast, realizările altor doi candidaţi USL, Varujan Vosganian şi Relu Fenechiu. Lângă fotografiile celor doi, Teodor Baconschi menţionează, drept performanţe, alocarea a 180 mil lei pentru alimentările cu apă din satele ieşene, 90 milioane de lei pentru repararea şcolilor din mediul rural, 178 milioane de lei pentru Programul de dezvoltare a infrastructurilor comunale, 50 mil lei pentru Aeroportul Iaşi, restaurarea Palatului Culturii (7,2 mil euro), consolidarea Palatului de la Ruginoasa (2 mil euro), restaurarea Teatrului Naţional “Vasile Alecsandri” (6,2 milioane euro), restaurarea unor lăcaşuri de cult şi a Filarmonicii ieşene. Dacă mai era vreun dubiu asupra corectitudinii bilanţului elaborat de Relu Fenechiu şi de mine în anul 2008 şi care cuprindea cca o mie de proiecte derulate pentru judeţul Iaşi în perioada guvernării liberale, textul apărut în “Ziarul de Iaşi” şi nu doar întocmit, ci şi plătit (!?) de PLD se constituie într-o mărturie fără putinţă de tăgadă a performanţelor noastre.

Îi mulţumim (fără nici o umbră de ironie)  lui Teodor Baconschi pentru acest omagiu şi îi promitem că vom folosi textul său drept Postafaţă a unei ediţii viitoare a Cărţii albe a Guvernării liberale.

 

 

90 Responses to “Să vezi şi să nu crezi! Candidaţii ARD omagiază realizările Guvernului liberal!”

 1. emi spune:

  Pe 22 decembrie era prima zi de vacanta si ziua mea…

 2. emi spune:

  Daca intram in centura de fotoni nu vom mai avea probleme cu energia.

 3. Adam Mares spune:

  @emi
  Eu nu cred ca vine sfarsitul lumii. Dar ma gandesc, totusi, ca poate ar trebui sa mai fac unele lucruri pana atunci. Just in case! :-)

 4. Adam Mares spune:

  Ce se intampla daca se inverseaza polii magnetici ai Pamantului?

 5. Adam Mares spune:

  @VV
  Ce mai zice colegul dvs si presedintele USR, N. Manolescu:

  “Mă gîndesc să recandidez”
  http://www.romaniaculturala.ro/articol.php?cod=19446

 6. Adam Mares spune:

  M-am luat cu altele si am uitat. Mare canalie Plesu! A luat fara sa clipeasca banii de la guvernul Ponta (prin premiul de la Romania literara). Putea sa spuna ca banii ii doneaza unor copii nevoiasi. Si atat. Toata lumea ar fi inteles. Oricum, stiam ca la caracter e deficitar, cu tot scrisul lui frumos.

 7. emi spune:

  Daca se inverseaza polii magnetici, se schimba clima. Si inevitabil in Europa va fi noapte polara. Dar peste cat timp si pentru cat timp, ma indoiesc sa poata spune cineva. Daca intram in centura de fotoni, kaput noapte de orice fel. Nu mai trebuie sa schimbam ora. Dar unde e lumina, in general e si caldura.
  Asta vara am fost o luna in munti. Vila avea dusuri si afara. Erau licurici peste tot, parca mii de ochi te spionau. Numai masculul are “lanterna” in coada, ca sa atraga femelele. Se aprind, se sting, in functie de “temperatura”. Cam asa imi imaginez si fotonii, ca pe un nor de licurici…

 8. emi spune:

  Ok, @tiberiu, te-am banuit de rea intentie cand tu doar propuneai scenarii pentru a analiza in avans tot ce i-ar putea trece prin cap omului negru. Imi cer scuze ca te-am suparat, mai ales ca in cazul lui VV nu de la tine a plecat ideea. Si sfaturile tale sunt bine intentionate dar sunt iesite din context. Este normal sa impozitezi cetateanul dar nu cu 120%. Si vorbesc din proprie experienta: daca la impozite adaugi si inflatia, inchizi si pleci incotro vezi cu ochii.

 9. tibi spune:

  Sper ca pana la urma s-a restabilit legalitatea si Mircea Deaconu a fost dat afara din Senat.
  Asta cu toate ca Varujan Vosganian s-a manifestat ca un remarcabil aparator al ilegalitatii si l-a aparat pe Filip cel Bun.
  Doar pentru ca i s-a parut ca este bun.
  Pentru USL-isti “bunatatea” bate legea si criteriile subiective sunt mai importante decat respectarea legii.
  Vai de tara noastra cu astfel de conducatori (pardon, fosti (si viitori ?) ministri).
  Mi-a scapat momentul in care ati sarit sa-l aparati ( din simpatie , desigur ) pe Catalin Voicu.

 10. emi spune:

  @tibi
  Iar ai baut la volan…

 11. Mihail spune:

  Buna dimineata ! :)

  Din categoria “Avem circ” :

  Traian Băsescu și-a montat un nou filtru anti-USL: Jurământul individual în fața președintelui!
  Publicat de Iosif Buble(www.pesurse.ro)

  O situaţie în care preşedintele României refuză depunerea jurământului de către un membru al noului guvern ar fi fără precedent și foarte foarte interesantă. Ar fi o nouă citire a Constituției la literă și nu în spiritul ei… dar se poate face. Totul a început după amenințarea publică a președintelui: „Să nu-şi imagineze că un om, un ministru cu dosar penal, fie el trecut şi prin Parlament, va avea ocazia să depună jurământul în faţa mea”, a declarat el luni seară.

  Afirmaţia vine în contextul în care, în ultimele zile, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a început să anunţe numele unor viitori miniştri şi să ceară noi ministere pentru PNL. „Sută la sută Fenechiu va fi ministru”, a declarat Antonescu, la o reuniune electorală la Iaşi. În acelaşi context, a adăugat că şi Varujan Vosganian are şanse 99% să facă parte din viitorul cabinet.

  Procedural… noul guvern este învestit în Parlament în totalitatea sa. Totuşi, în articolul 104 din Constituție scrie că fiecare membru al Executivului depune jurământul în mod individual: „Primul-ministru, miniştrii şi ceilalţi membri ai Guvernului vor depune individual, în faţa Preşedintelui României, jurământul”.

  În sprijinul președintelui sare chiar cel care a condus Comisia Prezidențială de modificare a Constituţiei, Ioan Stanomir care a declarat la B1 TV că şeful statului poate refuza să semneze decretele de numire a noilor miniştri, de câte ori doreşte, neexistând nici o limitare în legea fundamentală.

  “Această situație ar fi diferită de o remaniere, când deja a fost stabilit dreptul președintelui de a respinge o singură dată propunerea premierului, a explicat Stanomir. În 2008, Curtea Constituțională a statuat că: „Președintele României poate refuza, o singură dată, motivat, propunerea primului-ministru de numire a unei persoane în funcția vacantă de ministru. Primul- ministru este obligat să propună o altă persoană”.

  Această decizie a Curții Constituționale a fost luată în 2008, când Băsescu a refuzat să o numească pe liberala Norica Nicolai la Ministerul Justiției, în cabinetul Tăriceanu. Potrivit lui Stanoir… președintele poate refuza să semneze decretele de numire a noilor miniştri de câte ori doreşte. Constituţia nu impune nicio limitare în acest sens.

 12. Mihail spune:

  @ Adam Mares (numai si numai pt. el)

  Chestia cu Nechita, o stiu foarte bine. Fosta sotie, atunci cand era angajata la RAJAC, insa tocmai era din nou domnisoara, a mers intr-o delegatie cu ing. Nechita la Bucuresti. Au “tras” la Lido.
  Am aflat cateva detalii nuptiale, insa nu vizavi despre vreo “cota de nivel”. Pt. curiozitatea ta, domnul in cauza, atunci cand se afla in pat si presteaza, practica un limbaj extrem de colorat. Cat despre operatia in sine, distinsa doamna a cam strambat din nas.

 13. emi spune:

  Antena 3 ar putea sa faca un film si cu “Razbunarile Presedintelui Basescu”, in care sa fie prezentati toti oamenii care au fost condamnati teoretic pentru incalcari ale Legii (mai mult sau mai putin fabricate) dar practic pentru ca au indraznit sa se opuna santajului politic. Filmul s-ar putea numi si “Victimele lui Basescu” sau “Martirii basismului”. Ce noroc cu @tibi ca m-a luminat, e un izvor de inspiratie!

 14. emi spune:

  @Mihail
  Asta patesc toti alcoolicii. Alcoolul in cantitati mici este un dezinhibant, in cantitati mari devine “moartea pasiunii”.

 15. un liberal optimist spune:

  @Mihail,
  Eu imi inchipui ca pana acum a avut Ponta timp sa-i verifice la dosar pe propozabilii de portofolii,nu ca in primavara cand se presupune ca avand in vedere rapiditatea derularii evenimentelor a tot comis gafe dupa gafe. Or mai fi si procurori dispusi sa mai dea din casa!Poate, inclusiv sa-l refuze si pe Crin. Adica, asta-i ministerul tau , dar da-mi un ministru nepatat! Iar din aia cu doctorate si masterate sa se abtina, ca nu se stie de unde apare plagiatul. Mai greu este cu ANI ca nu stii nici-odata de unde sare iepurasul!

 16. Adam Mares spune:

  @mihail
  eu vorbeam despre poetul nichita s. :-)

 17. tiberiu spune:

  base poate fi suspendat oricand numai pentru ca i-a spus “pork” lui Ponta
  pe temeiul art 80 din Constitutie -incalcarea grava a functiei de mediere in stat

 18. Pacala spune:

  @tiberiu,
  Nu confunda jignirile personale ale lui Base cu chestiile constitutionale….

 19. emi spune:

  Pe mine m-a amuzat ca TB a zis ca poate inghiti o broasca (si nu un brotac). O fi experimentat inghitirea broastelor intregi?

 20. tiberiu spune:

  @pacala
  Fals, nu era vorba de o chestiune privata.
  base a fost intrebat la b1 daca il va numi pe Ponta premier si base a spus ca ar putea inghiti o broasca dar nu un ditamai porkul
  base a facut referire la Ponta ca premier intr-un context eminamente politic ,nicidecum privat.
  o incalcare mai flagranta a obligatiei de mediere intre puterile statului nu poate exista
  in afara de incalcarea grava obligatiei de mediere prin exprimarea sa porcoasa base a incalcat flagrant si art1 :
  (3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme.
  faptul ca base si-a permis pana acum sa faca “ceva” in capul tuturor fara sa fie sanctionat nu il scuteste de sanctiune.Un presedinte nu-si poate permite un astfel de limbaj nici in viata privata daramite intr-un interviu public la tv cand este chestionat intr-o problema de interes public national.
  hai cu suspendarea !

 21. Mihail spune:

  @Adam Mares, eu vorbeam despre Nechita, primarul de la Iasi.
  Am fost la Nechita acasa, in Amzei, de cateva ori (2-3) adus/dus de catre niste prieteni poeti.
  Nu prea aveam ce sa caut eu acolo, insa experenta a fost fabuloasa.

 22. Mihail spune:

  Amintiri proaspete din …garaj:

  Traian Băsescu a comandat un sondaj despre numirea lui George Maior ca premier
  de Gheorghe Poga

  Un sondaj realizat la sfârşitul lunii noiembrie de IRES era menit să stabilească numele celui mai bun premier în viziunea românilor. Pe lista de opţiuni apărea şi o surpriză în persoana lui George Maior, directorul SRI. Ȋn contextul în care aceste zile consemnează o luptă aprigă între preşedintele Traian Băsescu şi USL pentru numirea unui premier după alegerile parlamentare din 9 decembrie, prezenţa pe lista de opţiuni a lui George Maior nu este deloc întâmplătoare. Rodica Culcer, o înfocată susţinătoare a preşedintelui, este cea care lansează o ipoteza ce ar putea explica acesta miscare: Traian Băsescu a comandat acest sondaj pentru a fi la curent cu opinia populaţiei în ceea ce priveşte postul de premier.

  „Absolut din intamplare am fost sunata ieri de o tanara din Cluj care m-a chestionat pentru un sondaj IRES. Am acceptat, amuzata, sa iau parte la acest exercitiu, ca personaj anonim dintr-o masa de respondenti. La un moment dat tanara m-a intrebat daca desemnarea domnului George Maior, directorul SRI, ar fi o idee buna, foarte buna, proasta sau proasta. De unde si pana unde? Cum a aparut George Maior in ecuatie? Trebuie sa fie totusi o varianta de lucru la Cotroceni din moment ce domnul Dancu este preocupat de imaginea sa. Pentru cei (putini) care nu stiu precizez ca Vasile Dancu, prieten al lui Ioan Rus, este cel care conduce IRES.”, scrie Rodica Culcer pe blog.

  Într-un moment în care resemnarea pare să fi pus stăpânire pe susţinătorii Băsescu/PDL, Rodica Culcer creionează un contur al evenimentelor ce vor avea loc după 9 decembrie.

  „Probabil ca domnul Basescu stie ca USL va castiga alegerile si ca va fi obligat sa numeasca un premier din randurile sale – sau acceptabil acestei formatiuni. Tot ce poate face este sa-l excluda din competitie pe Victor Ponta, sluga prea plecata si prea manipulata a lui Dan Voiculescu, si sa caute o alternativa, adica un personaj care poate rupe destule factiuni din diferite partide pentru a alcatui o noua majoritate de stransura. Aceasta ar asigura o guvernare cu care presedintele sa poata coabita. George Maior ar fi o astfel de varianta, care ar mai avea si avantajul de a scoate de pe agenda suspendarea presedintelui, caci este clar ca, in ciuda tuturor asigurarilor date de premier, o majoritate de 60% controlata de USL va declansa imediat procedura de suspendare, pentru ca domnii Iliescu si Voiculescu nu vor lasa la latitudinea presedintelui numirea procurorilor si a sefilor de servicii de informatii.”, mai scrie Culcer pe blog.

 23. Mihail spune:

  @ Adam Mares,

  Apocalipsa vine pe data de 10 decembrie ac :) :) :)

 24. Mihail spune:

  ”Băsescu are încrederea mică – un dezastru pentru Udrea, Anastase și MRU! ARD se așteaptă la un rezultat catastrofal la alegerile parlamentare din 9 decembrie, Șefii pedeliști care ARD românii – Băsescu, Blaga, MRU, Udrea, Anastase și Preda au cel mai mic nivel de încredere dintre toți candidații cunoscuți de români/Traian Băsescu a ajuns să fie cel mai detestat politician din România, având un grad de încredere de doar 9%/Șefii ARDiști stau foarte rău în sondajele de opinie!”, sunt textele care apar pe site.

  Politicienii au păreri diferite despre această reclamă, care nu a fost asumată de cineva până în prezent. ”Chiar ARD cred că plăteşte. Vrea să se victimizeze”, spune pesedistul Daniel Savu pentru Rtv, una dintre televiziunile pe al cărei site apare sloganul electoral menționat. ”Este a USL. USL vine cu acest program de guvernare: Jos Băsescu. Băsescu o are mică. Ăsta este programul de guvernare al USL. Fără cuvinte”, consideră și Cristian Popescu, membru ARD, citat de dcnews.ro.

  În conferința de presă susținută luni, președintele Traian Băsescu a ținut să le ceară candidaților la alegerile parlamentare să nu folosească numele său în campanie.

  Potrivit jurnalul.ro, Adriean Videanu, președinte PDL București a scris chiar Biroului Electoral Central (BEC) o plângere cu privire la aceste mesaje. „ARD a luat act de faptul că, pe diverse site-uri online (www.ziare.com, http://www.mafiilepdl.ro, etc) a fost lansată o campanie negativă la adresa liderilor acestei alianțe, campanie ce conține expresii jignitoare și defăimătoare, care încalcă ordinea de drept și bunul simț cetățenesc. În mod concret, pe aceste pagini web s-au publicat bannere electorale care conțin următoarele mesaje: „ARD o are mică…”, „Băsescu o are mică…”, „Candidații ARD o au mică…”, etc. Aceste mesaje sunt exprimate într-un mod vădit vulgar, de natură să jignească opinia publică și fac referire la persoane care nici măcar nu au calitatea de candidat la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 (Președintele României, dl. Traian Băsescu, președintele PDL București, dl. Adriean Videanu, europarlamentarul Monica Macovei)”, se arată în plângerea ARD.

  Invocând o prevedere legală conform căreia „mijloacele folosite în campania electorală nu pot contraveni ordinii de drept”, Adriean Videanu cere BEC să interzică „diseminarea oricăror materiale electorale care conțin mesaje de genul celor care fac obiectul prezentei plângeri”. Biroul Electoral Central a discutat plângerea în ședința de luni și a decis să o transmită „spre competentă soluționare” Biroului Electoral de Circumscripție al Municipiului București. Nu am reușit să aflăm dacă BEC București s-a pronunțat, în cursul zilei de azi, asupra plângerii, dar surse din RTV, televiziune pe al cărei site a fost postată, de asemenea, cel puțin una din reclamele electorale incriminate, ne-au precizat că postul a decis cenzurarea apariției acestora în continuare.

  “Până la hotărârea BEC, ARD nu a rămas dator și a vărsat în cutiile poștale ale unor zeci de mii de potențial alegători niște pliante electorale în care sunt caricaturizați nu doar candidați ai USL, ci și persoane care, vorba domnului Videanu, „nici măcar nu au calitatea de candidat la alegerile parlamentare”. În imaginea cu titlu „Recolta de toamnă”, realizată, probabil, în laboratoarele Academiei Cațavencu, condusă de Robert Turcescu, apar liderii USL – Victor Ponta și Crin Antonescu, fostul șef al statului, Ion Iliescu, senatorul Mircea Geoană, fostul senator, Dan Voiculescu, dar și fostul lider PSD Adrian Năstase, aflat, cum se știe, în închisoare, precum și omul de televiziune Mircea Badea. Acesta din urmă este „prezentat” cu chiloții în vine. E drept, nu cu fața la popor”, mai precizează jurnalul.ro.

 25. un liberal optimist spune:

  @Mihail,
  Eu nu cred in astfel de scenariu. Oricat de corupti ar fi parlamentarii USL, SRI nu-si poate scoate la iveala resursele. In plus, Maior este la fel de idiot ca MRU. Intr-un an dificil ca 2013, trebuieste un bun comunicator(sau doi:Ponta si Crin).
  Mai degraba as paria pe Mele, dar el deja este compromis in fata romanilor care au votat debarcarea basescului(sluga basescului care a inflamat cancelariile straine: inclusiv faza cu escroaca de Hertha Muller, careia i s-a platit in avans niste drepturi de autor, pe niste carti cumparate de nimeni-daca ma intelegi ce spun).
  De aceea trebuie sa ne mobilizam duminica la vot toate cunostintele sa-i ardem pe basisti, iar daca-sa zicem – dupa 1 iunie sau iulie, baietii si fetele USL vor face copy paste la guvernul basescu-bok, la anul, sa iesim in strada pentru a le reaminti ca ei ai fost sprijiniti total de romani sa-i scoata din marasmul basescian.

 26. un liberal optimist spune:

  @Mihail,
  Vrei sa spui ca basea si ARD si PPDD nu o au mica?
  Nasulia este ca USL se bazeaza pe un bazin prea mare de asteptare. Exista milioane de oameni care stau la mila statului. Nu ca n-ar fi capabili sa munceasca, dar n-au ce. Pe de o parte ca multi din cei care ar avea nevoie de servicii nu au cu ce sa plateasca, iar pe de cealalta, tehologiile avansate intrate in Ro, elimina locurile de munca necalificate. Este o situatie globala.
  Ma gandesc la o strategie de comunicare privind moda treditionala, pentru a pune in miscare o sumedenie de meserii uitate si care fac deliciul elitelor, pentru a oferi resurse de castig pentru oameni ramasi pe dinafara miscarii globaliste.

 27. @VV
  @all
  Ipoteza suspendarii presedintelui mi se pare pierdere de vreme dupa experienta din vara. Nu conteaza, asa cum nu a contat nici pana acum, cat greseste, politic si nu numai, cat de mult jigneste incepand cu Constitutia si terminand cu noi toti, zi de zi. Nu conteaza nimic din toate astea, si asta-vara totul a devenit foarte clar si la vedere. Ceea ce noi vorbim pe aici de vreo 3 ani (in cazul meu, cel putin) s-a adeverit mai mult decat ne-am fi dorit. Pana cei care l-au pus nu-si termina treburile in tara asta nu scapam de el. Eu sunt ferm convinsa ca nici macar el nu poate decide cand sa plece. Daca maine considera ca nu mai suporta supliciile functiei prezidentiale (cum a mai spus-o de cateva ori) si decide ca vrea sa se retraga, mai mult ca sigur va fi trimis la loc sa se mai gandeasca.

 28. un liberal optimist spune:

  @Corina Chiriac,
  Te salut! Ce mai stii de vechea noastra cunostinta, Mihaela Popa? Dar de Baconschi?
  Am si eu o problema de constiinta in colegiul meu: Radu F. Alexandru vs Catalin Croitoru. Ghici ghicitoarea mea:cu cine voi vota?

 29. Pacala spune:

  @un liberal optimist,
  Cu radu f alexandru? Glumeam. Dar de curiozitate, de dom Croitoru stii ceva?

 30. @liberalul optimist dar cam…incurcat

  :-) Mai ca-mi vine sa-mi iau si eu acest pseudonim! Daca-mi spunea cineva pe cine voi vota la aceste alegeri as fi spus ca face glume. Nu spun si ce fel de glume. Da, distinsa doamna e chiar pe colegiul meu si, ce sa vezi, concureaza cu Baconschi! Si da, o voi vota, poti sa crezi?
  Ca sa-mi treaca si sa compensez ii fac campanie domnului senator. Daca macar un procent in plus va avea si in urma telefoanelor pe care le dau zilnic, voi fi si eu cu inima ceva mai impacata:-)

 31. un liberal optimist spune:

  @Corina Chiriac,
  Razi, tu razi, dar nu e rasul tau! Pai intre Mihaela Popa si Catalin Croitoru as zice ca sunt un alegator fericit. Macar nefericitul a avut bunul simt sa sune pe la poarta fiecaruia si sa admita ca a fost un dobitoc ceva timp pentru a i se stearge niste urmariri penale ca fost sindicalist. N-are afise, n-are activisti, doar niste tinerei timizi care pe unde sunt sonerii mai suna si fug dupa aia ca dupa vreo infractiune. Ies la poarta, crezand ca e vreun cersetor, si dupa ce-i descopar intreb:”Bai copii, voi ai cu-i sunteti?” Pai suntem cu domnul senator Croitoru”. Dupa care apare si domnul senator, foarte timid si jobial. Treaba nasoala este ca nu prea sunt pe domeniu sa-i reprosez ceva. Asa incat ii dau curaj sa castige colegiul USL. Cu Georgian Pop , asisderea. Asa incat, EU, @un liberal optimist, trebuie sa votez doi socialisit in interesul natiunii(intre care unul patat rau-adicatelea ala rau di tat care scotea profesorii in strada in contra Tariceanului si pe gustul basesculu)..

 32. tiberiu spune:

  @VV
  @all
  L-am vazut astazi din nou pe Tb in aparitia sa zilnica. Nervos,stresat,imprastiat, desi facea eforturi sa-si ordoneze gandurile.Desigur sondajele defavorabile nu il linistesc.Faptul ca
  d-l Tariceanu si d-l Rus i-au zis pas la proiectul lui perpetuu de a diviza USL iarasi nu-l bucura.A aratat multa suparare pentru ca guvernul a reusit deblocarea programului POSDRU ,ceeace inseamna ca viitorul guvern,probabil USL va avea surse de finantare europeene. Unul din planurile lui este sa aduca Ro in dificultati financiare pentru a avea sanse sa schimbe guvernul USL,iar redeschiderea surselor de finantare il deranjeaza mult.
  O chestiune neclara de care evident vrea sa se agate este ca cica guvernul interzice dreptul de vot persoanelor domiciliate in strainatate(!!!!!).Este aici o smecherie la care nu ma prind, caci aceasta chestiune am mai intalnit-o pe un forum basist.
  Este o chestiune de care se agata.Dar cum ?
  Chestiunea nu tine la prima vedere deoarece in strainatate orice cetatean care are un pasaport romanesc valabil sau buletin de identitate romanesc poate vota fara probleme.Care sa fie smecheria de care vrea sa se agate?
  Acesta este un PUNCT ESENTIAL care trebuie clarificat si contrcarat imediat.

  • @ tiberiu

   Nu mi-e clar ce spui. Daca e cum zici, cred ca e vorba de persoanele care nu au rezidenta in strainatate si stau ilegal.Nici in tara lucrurile nu stau altfel. Daca nu esti acasa in ziua votului, nu ai dreptul sa votezi. Votul uninominal e ca alegerile locale. Nu poti vota decat in colegiul tau.

 33. emi spune:

  Iti spun eu, la referendum au putut vota si turistii nu doar rezidentii. La parlamentare pot vota doar rezidentii. Cu alte cuvinte intr-adevar cetateanul roman din Moldova poate vota dar eu care nu am un domiciliu (si militarii sunt in aceeasi situatie), nu pot vota.

 34. emi spune:

  Dar asa este Legea in general in tarile europene. Turistii pot vota pe liste speciale doar la referendum si prezidentiale. Deci asa spune LEGEA si nu Guvernul.

 35. un liberal optimist spune:

  @Corina Chiriac,
  Bine faci ca faci campanie in colegiul Maestrului. Si eu fac in colegiul Alinei Gorghiu. Chiar vreau sa vad liberali pe locul 1 in Bucuresti, dar si in toata tara.
  Ma ingrijoraza pozitia lui Chiriches de la Baia Mare. Pana la urma deputatii si senatorii nu trebuie sa promita nimic comunitatilor locale din ce, in mod normal, ar trebui sa se ocupe CJ-urile si CL-urile. Rolul Parlamentului este sa faca legi bune!