Ministerul Economiei da, iarasi, ora exactă

Așadar, prima dintre promisiunile mele a fost, deja, indeplinita. Ceasul din turla Ministerului Economiei da, iarasi, ora exactă. Iar când va fi ziua portilor deschise va invit in cabinetul meu, la un concert din Johann Sebastian Bach si Frederic Chopin, la pianina care a fost din nou acordată.

Pana atunci, insa, vom vorbi despre soarta Oltchim, despre revitalizarea industriei de apărare si despre alte teme care nu sunt la fel de placute auzului, dar sunt cat se poate de urgente.

274 Responses to “Ministerul Economiei da, iarasi, ora exactă”

 1. Tiberiu spune:

  @Liberalism
  Ciudat pentru ce @Mihail isi pierde timpul pe acest blog daca il antipatizeaza pe @VV ( Asta este evident).N-are altceva mai placut si mai util de facut?
  ar fi o ipoteza….

 2. Tiberiu spune:

  @Cris
  nu-mi amintesc sa-ti fi casunat .Gresesc?

 3. cris spune:

  @ Tiberiu

  Nu-mi casuna decit foarte rar, in meseria mea trebuie sa stii sa-ti tii firea si sa si incerci sa intelegi pe toata lumea. Dar vorba lui Adam, iubirea, inclusiv cea de aproapele, nu e egala nici cu prostia nici cu boala. Intre prezbitismul pentru aproapele si prostie, ca si intre rigiditate si oportunism, e cale larga, numai ca sunt destui care nu o prea nimeresc si o iau doar prin santz.
  Mihail s-a laudat fatza de Corina ca are ceva mai bun de facut – oricum grotesc sa spui pe un blog cit de bine iti merge cu nevasta si cite orgasme are aceasta multumita potentei tale, dar cum cine se aseamana se aduna probabil nu deranjareaza in familia dinsului. Deci ce ipoteze sunt? – ca se lauda cu potenta si nu are ceva mai bun de facut din acest punct de vedere, sau e cucuvea borferline de serviciu, sau ii place prin santz. Ai alte idei? ( recunosc, rabdarea mea zilele acestea e cam limitata, n-am dormit aproape deloc de vreo saptamina ca asta inseamna sa fii de jurna in saptamina Craciunului, dar tot nu-mi casuna).

 4. Tiberiu spune:

  @Cris
  Spun un loc comun ca odihna este la fel de importanta ca munca,dar se pare ca tocmai lucrurile cele mai simple in aparenta le obtinem cel mai-o existenta echilibrata.
  nu-mi amintesc vreo divergenta,dar ceva o fi.in ultima vreme nu mai citesc atent toate postarile asa ca pot fi scapari.
  Mi se pare total deplasata(e un eufemism) atitudinea lui Mihail (si chiar a lui Pacala ) de imputari permanente aduse noului guvern in general si lui @VV,inainte ca sa intre in paine, in special, in aceasta perioada de sarbatori traditionale ,in ajunul Anului Nou ,mi se pare cu totul nelalocul ei si cred ca ascunde altceva.
  Vom vedea

 5. Pacala spune:

  @tiberiu,
  Sunt antibasist, am iesit la vot pe frigul ala, puteam sta in casa. Aici in bucuresti a plouat si era ger. Nu sunt si nu am fost convins de prestatia usl, de pnl ce sa zic. Am dat o data vot in vara, au fost impotenti in a-l da jos. Acum usl are putetea de 8 Luni. Sa mai am rabdare cat. Vreau un orizont. De timp. Cu planuri, masuri punctuale si date. Nu le da nici maestrul, de altii ce sa zic. Bugetul il facem acum in ianuarie cu fmi, dupa ce anterior declarau va il aproba anul asta. Deci, ca sa pot aprecia eficienta trebuie sa am date. Nu am. Ca vor sa semene cu pdl. Veti vedea, se va striica caruta, pnl va sta pe tusa.

 6. Pacala spune:

  @all,
  Sa sarbatoriti bine.
  Sunt catalogat in toate felurile aici. Treaba fiecaruia, dreptul lui. Nu sunt de acord cu atitudinea zen, sarbatorim si ne felicitam si ne facem ca nu vedem peste gard.
  Uite din Ziarul financiar:

  “Alo, Ziarul Financiar? Ce trebuie să facem să avem locuri de muncă aici la Vaslui, să nu mai plece tinerii din ţară?”
  Intr-o zi, spre sfârşitul acestui an, a sunat la redacţie un domn din Vaslui, care a pus următoarea întrebare: sunteţi la un ziar de business, spuneţi-mi ce trebuie făcut ca să avem locuri de muncă aici.

  Sunt anual 7.000 de absolvenţi de liceu, nu mai sunt întreprinderi, aceşti tineri stau pe stradă sau sunt nevoiţI să plece în străinătate, oamenii de sus nu fac nimic, se rotesc între ei la putere de 20 de ani şI îşi văd doar de afacerile lor. Tot se laudă că fac drumuri când îi întrebi de realizări, dar în realitate sunt vai de ele. ŞI de ce să nu creeze statul întreprinderi productive în loc să pună zeci de milioane de euro în borduri şi amenajari de parcuri, s-a întrebat, simplu, interlocutorul.

  Îi simţeai deznădejdea în glas. Spuneţi-mi, ce să facem? Revoltat de situaţia locală, nu a realizat ce problemă de adâncime a pus. În câteva propoziţii, a descris starea generală a economiei româneşti.

  Exista judeţe în România unde raportul între numărul de salariaţi şi numărul populaţiei este de 1 la 10, iar Vasluiul este unul dintre ele. Acest raport este la nivelul României de 1 la 4 (4,3 milioane de salariaţI la 19 milioane de locuitori), iar la nivelul Cehiei sau Ungariei de 1 la 2.

  Cum poţI să ai o economie valabilă, o societate care să funcţioneze, când din zece locuitori doar unul aduce bani acasă, restul fiind copii, pensionari şI întreţinuţI, printre care se află oameni apţI de muncă, dar care lucrează eventual la negru? Nu pot hrăni un trib de 100 de oameni doar 10 vânători, oricât de iscusiţI ar fi aceştia.

  Vaslui, Tulcea, Teleorman, Botoşani, Călăraşi – sunt astfel de judeţe unde doar 10% din populaţie are un loc de muncă înregistrat. După patru ani de criză şI de stagnare, este nevoie de o radiografie, o nouă geografie economică pentru a identifica unde sunt zonele vulnerabile.

 7. Mihail spune:

  @ Liberalism,

  Dca-ti spun ca nu ai dreptate, iar o sa sari cu jigniri.
  Deci, eu fata de tine, nu am pretentia ca detin cumva monopolul adevarului, las si altora dreptul de a avea dreptate, de a avea o opinie. In plus, nu-l calc pe cel care gandeste altfel decat mine, nu-l jignesc, nu-l injur.
  Are o alta opinie, okay il respect pt. asta.
  Este exagerat sa afirmi ca o iubesc pe doamana Saftoiu, insa o apreciez pentru ca intr-o lume de barbati are curajul si intelegenta de a gandi. Se-ntampla sa gandeasac si diferit, de aceea ma aplec cu interes si curiozitate asupra zicerilor ei. Gasesc ca este foarte interesant “lumea” pe care o descrie.
  Nu fac parte din marea masa a barbatilor care considera ca femeia trebuie sa taca.
  Apreciez enorm femeia inteliigenta, cu substanta, sclipitoare si “vocala”…dar si tacuta. Iubesc acest gen de femeie.
  Se-ntampla, ca doamna Saftoiu, sa fie si o lady cu adevarat. Cu aceasta te nasti, nu se importa.
  …In concluzie, trebuie sa ai ochi, sa te pricep nitel, ca sa distingi perla din cosul cu strasuri si margele.

 8. Pacala spune:

  @all,
  Sau cum redescopera Fenechiu apa calda, ca zici ca USL nu este la guvernare de peste 8 luni. Sa fim Zen, avem ce serba, fiecare nou ministru descopera apa calda, cel dinainte nu era coleg cu el:
  (tot din ziarul financiar):
  Exemplu de business la CFR Marfă: 6.000 de vagoane livrate pentru un parteneriat din care pierde bani în fiecare an şi suportă şi uzura
  Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, afirmă că “prin oprirea hoţiilor şi cu un management performant” CFR Marfă poate deveni profitabilă, susţinând că această companie a ajuns “o gaură neagră unde se fac contracte împotriva intereselor statului”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

  Relu Fenechiu a spus, duminică într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că “se fură mult prea mult în România” şi că sunt permise “mult mult prea multe abuzuri şi scurgeri de bani”.

  “Camioanele de mare tonaj merg suraîncărcate pe străzi şi acest lucru nu se poate face decât dând şpagă unde trebuie, în vămi se cântăresc maşinile după ureche, iar CFR Marfă este o gaură neagră în care se fac contracte parcă dedicate împotriva intereselor companiei şi statului”, a spus Fenechiu.

  El a precizat că va căuta soluţii de eficientizare a companiilor din subordine care merg în pierdere.

  “La CFR Infrastructură s-a reuşit diminuarea pierderilor cu aproape 200 milioane de euro şi astăzi este deja pe profit, însă organizarea companiei trebuie regândită, pentru că se găseşte în situaţia că are datorii, dar are de încasat foarte mulţi bani de la CFR Marfă şi de la CFR Călători. Aceste din urmă două companii, având mari pierderi, niciodată nu vor putea achita datoriile către CFR Infrastructură şi vreau să terminăm cu aceste lanţuri care produc pierderi în economia naţională”, a afirmat ministrul Transporturilor.

  El a susţinut că CFR Marfă poate deveni o companie profitabilă prin “oprirea hoţiilor” şi printr-un management performant.

  “Societăţile care pot să fie profitabile trebuie lăsate să fie profitabile, iar cele care nu pot deveni profitabile le lichidăm, le închidem sau le privatizăm, asta însă doar după ce ne convingem că nu se poate face nimic din ele. Eu sunt convins că prin management performant şi oprirea hoţiilor, CFR Marfă poate deveni profitabilă”, a afirmat Fenechiu.

  El a precizat că în anul 2007 CFR Marfă s-a asociat cu o societate, intrând în afacere cu şase mii de vagoane, dar că, în loc să obţină profit, a înregistrat pierderi.

  “În 2007, CFR Marfă a făcut o asociere cu o companie şi a intrat în această asociere cu un capital de 6.000 de vagoane. M-am trezit acum cu o cerere de la acea companie să schimbăm o mie din cele şase mii de vagoane, că nu mai sunt bune. Am pus o întrebare simplă: ce profit a avut CFR Marfă în urma asocierii? Am aflat că a avut pierderi în fiecare an. Sunt foarte curios ce răspuns o să-mi dea actuala conducere a CFR Marfă la această chestiune”, a adăugat ministrul Transporturilor

  Pai dom Fenechiu, colegul matale dinainte de la transporturi, nu a vazut asta? A avut 8 luni sa faca ceva, nu ti-a zis si dumitale ce trebe sa continui????

 9. Pacala spune:

  @all,
  Ah, da, sa nu mai furam. Transelectrica, care apartine ghici cui, statului roman. Ah da, stat roman care are parghii sa miste cum vrea. Si da, USL are deja guvernarea de 8 luni + au fost reconfirmati. Ce se putea face? Nici o masura, cel putin anuntata:
  (hotnews:)
  2012 nu a fost un an prolific pentru compania Transelectrica. Dovada sta faptul ca actionarii Transelectrica au aprobat, in sedinta AGA din 28 decembrie, rectificarea in minus a bugetului de venituri si cheltuieli pe 2012. Aceasta in conditiile in care, pe primele noua luni, profitul net a fost de 19,2 milioane de lei, de aproape opt ori sub cel din perioada similara a anului trecut. Astfel, actionarii au aprobat rectificarea bugetului cu o scadere a profitului brut la 40 milioane lei, fata de 51,7 milioane lei cat a fost aprobat initial. Tot in AGA din 28 decembrie, au fost aprobate si limitele remuneratiei directorului general al companiei, intre 6.700 si 18.155 lei brut lunar, bani care se vor acorda “in conditiile incadrarii in Bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2012, aprobat conform prevederilor legale in vigoare”.
  Deci Directorul general poate incasa 18155 brut lunar.
  Wonderful:
  Si conducerea completa:

  Deocamdata, compania are un un consiliu de supraveghere provizoriu (pe o perioada de doar patru luni) din care fac parte sapte persoane: fostul ministru delegat pentruMediul de Afaceri Lucian Isar, Dan Voiculescu (administrator al firmei Argus Constanta), Petrisor Ovidiu Artopolescu (fost manager la Microsoft Romania si fost secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor, functie din care a demisionat in septembrie), Adrian Gheorghe Costin (director in Autoritatea Nationala a Vamilor),Dumitru Parvulescu (secretar general adjunct in Ministerul Economiei, arestat in sepembrie pentru 24 ore intr-un dosar de abuz in serviciu si luare de mita), Gabriel Gheorghe Gheorghe (fost comisar superior al Garzii Financiare Sibiu, care in iulie l-a inlocuit pe fostul sef al OPSPI in CA al Transelectrica) si Radu Bugica (fost director pentru Romania al fondului SigmaBleyzer, care a preluat Covalact).

  Scuze, all. sa fim zen si sa asteptam dovedirea eficientei in guvernarea USL:

  Sau, eficienta guvernarii: scumpirea curentului aprobata de ANRE:
  Precizam ca pretul energiei electrice pe piata reglementata va creste de la 1 ianuarie cu 6%. Aceasta nu este singura modificare a facturii la energie in cursul anului viitor. La mijlocul anului ar mai putea fi operata o crestere de 1-2%, acesta fiind un posibil impact al liberalizarii pietei energiei. Valoarea facturii la consumator va fi influentata, in plus, si de certificatele verzi acordate producatorilor de energie regenerabila. Aceste certificate verzi vor avea un impact de 4 lei in plus pentru o factura lunara aferenta unui consum de 100 kwh.

  De la curent am scumpiri in lant. Corelam cu INFLATIA si rezulta deprecieri ale veniturilor nete ale populatiei, neacoperite de stat, cu peste 10%. Ce da statul, indexare pensii cu 4%. Deci, continui?

  Eficienta cui vrem sa o masuram?

 10. Mihail spune:

  @ Adam Mares,

  Observ ca se scriu o gramazime de tampenii despre ceea ce afirm eu. E unii care gandesc pt. mine (exprimare a la Bucuresti), ma traduc, ma explica, fiind un fel de dex al meu.
  Asta era paranteza.

  Asadar, nu te acuz de nimic, doar ca am gasit deplasat sa fie propus un autor pentru un volum la acel premiu. Atat.
  Personal sant mai rezervat, mult mai cumpatat cu laudele. Defapt, chiar foarte zgarcit.
  Nici vorba ca domnul Varujan sa-mi fie antipatic, insa una este iubirea fata de el si alta demnitatea pe care o ocupa acum. Ca ministru (platit si din banii mei) are multe obligatii, pe care eu nu cred ca le va onora. A fost un ministru bun in Guvernul Tariceanu, dar acum, intr-o perioada de guerila economica ma-ndoiesc ca va face fata.
  Asta este ceea ce eu simt.
  …Mai este ceva care m-a susprins, m-a bulversat, intalnirea de acum ceva timp de la magazinul din Iasi. Un detaliu vi l-am spus si voua, restul le-am pastrat strict pt. mine, dar tot nu le inteleg.
  Insa acele detalii mi-au dat mult de gandit. La varsta mea, nu mai am voie sa judec superficial, sa cad pe spate atunci cand vad un viitor ministru, vicepresendinte al PNL. Mai sunt si alte detalii care ma determina sa fiu sceptic in privinta ministrului Vosganian (nu a omului) sa privesc viitorul cu neincredere.
  Uite am sa fac o marturisire: nu am simtit deloc acelasi lucru, nici macar 15%, atunci cand am fost langa domnul Varujan, fata de atunci cand am fost langa domnul Coposu. Este drept, la domnul Coposu am fost ceva mai mult timp in biroul dumnealui, de la Universitate. Sa mai fac comparatie si cu intalnirea cu domnul Emil Constantinescu ?
  Vom vedea ce ne rezerva viitorul, daca am avut sau nu dreptate.

  Consider, ca laudindu-l pe domnul ministru, nu-i facem decat rau, il anesteziem, il izolam. Sant convins ca acum lucreaza, ca nu-i tihneste sfarsitul de an, dar nu eu am vrut sa fiu ministru !

 11. Mihail spune:

  @ All + @Pacala,

  …observ ca Pacala subliniaza o idee pe care la randul meu am descoperit-o aici.
  Faptul ca daca ai ideii contrare, kish, estei catalogat in fel si chip, esti etichetat ca basist sau gratulat cu epitete oripilante.
  Pe mine ma deranjeaza prea putin asta, spre deloc, totusi o parte dintre cei de aici va considerati liberali pur sange, sariti atunci cand cineva gandeste altfel. Nu este permis ca sa ai opinii contrare, sa innoti contra valului.

  Eu cred ca nu este corect !

 12. @mihail
  Eu, personal, iti datorez niste scuze. Pentru ca intr-un comentariu anterior te-am considerat coleg si m-am exprimat ca atare. Faptul ca te aflai in vecinatatea sediului PNL din Iasi m-a facut sa cred asta. E o greseala pe care mi-o asum. In ce priveste intalnirea cu dl VV, eu vad doar o singura problema: dansul avea gluga atunci(posibil fara nicio intentie, nu avem de unde sti), tu o ai acum cand vii si comentezi pe blogul dansului. Daca o apreciezi pe Adriana Saftoiu pentru curaj, al tau unde e? Sau e valabil doar pentru femei? :)
  PS: Vreau sa mai fac o precizare: daca inca nu ai observat, Corina Chiriac si Corina, de pe acest blog, sunt doua persoane diferite. O distinctie necesara pentru acuratetea mesajelor.

 13. @VV
  @all
  Pentru Anul Nou ce vine va doresc sa aveti tot ce nu puteti cumpara, indiferent cati bani ati avea. Cu drag, cu stima, cu respect! LA MULTI ANI!

 14. Pacala spune:

  @All,
  @VV,
  La multi ani tuturor cu sanatate, liniste (si pus osul la munca de guvernanti).
  @Mihail,
  O nuanta necesara. Putem spera, nu crede orbeste. Datoria mea morala este sa spun (asta cred eu) maestrului si colegilor de blog probleme pe care eu le vad, presa le semnaleaza, lumea, romania le simte. Ca poti pune etichete, este OK, pentru asta s-a murit la revolutie, pentru libertatea de opinie.
  @Corina Chiriac,
  O nuanta, cine nu este de acord cu sinmpatiile punctuale ale tale trebyuie izolat? @Mihail poate considera ca d-na Saftoiu este o desteapta si frumoasa, ca poate este necesara multitudinea de opinii intr-un partid. “Are gluga pe cap???”
  O sa iti spun sociologic ceva ff important: PSD are multi baroni locali, puterea este la ei, au opinii diferite, centrul trebuie sa le armonizeze. Ia vezi ca dupa 1989 PSD, indiferent cine l-a condus, a luat cam 35%. PNL s-a spart, s-a reunit, etc, pentru ca centrul vrea sa controleze totul, si asta nu se poate.
  Nota bene, nu iau apararea nimanui, dar opinia mea este ca doar muncind nemteste si cu cap iesim din marasm. Sa oprim hotiile, sa nu stam in vacante, vom pedepsi si vinovatii odata.

 15. Adam Mares spune:

  @mihail
  Eu nu te-am jignit si nu te-am catalogat in niciun fel. Inteleg ca esti un sceptic. Iti spun un secret: si eu sunt. Dar am observat ca lumea nu poate merge de niciun fel inainte daca n-o drapezi cu ceva iluzii (incredere, speranta etc.).
  Nu inteleg la ce laude te referi, nu cred ca l-am laudat excesiv pe VV. N-am propus pe nimeni la Nobel, pt ca nu sunt eu in postura de a propune. Am spus doar ca mi-as dori sa-l ia candva (candva poate sa insemne ca va avea mai multe carti; ba chiar m-am jucat de-a proorocul si am spus ca-l va lua candva; si ce e rau in asta? am toata libertatea sa ma joc de-a profetiile).
  Nu stiu ce te-a bulversat la Iasi pt ca nu spui despre ce e vorba, de fapt. Stai linistit, nimeni nu asteapta minuni de la VV, mai ales intr-un guvern dominat de PSD. Dar ceva-ceva trebuie sa incerce sa faca. Daca lucrurile se imput, poate ca nici nu va rezista pana la finalul mandatului. Vom vedea, hai sa nu mai fim prapastiosi.

 16. Pacala spune:

  @Adam Mares,
  Nu trebuie sa te necajesti. Este ca in presa, opinii diferite, toleranta multipla. Libertate de exprimare…. Nu trebuie sa preaslavim sau sa credem la unison.

 17. lordul john spune:

  @VV
  @cris, @mihai andrei
  @all

  “Trăim, poate, în cel mai micinos dintre secoli. Poate că, pe vremuri, se practica mai cu fervoare eroarea, dar azi se construieşte mai lucid-inginereşte minciuna. Rescriem istoria nu după ceea ce credem noi acum, sincer, că e adevărat, ci după ceea ce e la modă. Dacă v-aţi întrebat de ce sunt atât de citite cărţile de memorii, răspunsul e pentru că publicul intuieşte că istoricii-propagandişti de profesie ştiu să mintă fără să lase urme. Nu te mint în obrazul paginii, ci în subsol, în notele care susţin sau care surpă întregul argument. Acele mici rânduri, pe care nu le citeşte nimeni, înţesate de prescurtări, titluri obscure şi conexiuni bizare, sunt genomul textului. Se minte îngropând adevărul sub bibliografii pletorice, se minte accentuând amănunte inutile, se minte folosind concepte nepotrivite cu realitatea, rebotezând incriminator sau izbăvitor anumite realităţi. Munţii istoriei devin astfel aer uşurel care poate fi vânturat după nevoi. Într-un delir nominalist, boieria devine “asuprire feudală”, Shakespeare devine un “ideolog falocratic”, iar comunismul devine “comunism real”, adică “fascism”. Se minte prin omisiune şi din interese ideologice. Se minte pios-fornăit, “strămoşeşte”. Se minte din beţie de putere asupra cuvintelor.”

  http://focuriinnoapte.blogspot.ca/2012/12/de-ziua-republicii-acea-abdicare-de-la.html

 18. Tiberiu spune:

  @Pacala
  Chiar daca ti-e greu incearca sa fii ceva mai realist;nimic nu se va face batand din palme si cu nervi.
  Daca ai propuneri lasa-le pentru dupa sarbatori.
  la multi ani !

 19. Pacala spune:

  @ tiberiu
  La multi ani si tie! Si sunt realist, nu crizat, muncesc la privat. 8 luni de guvernare ar tb sa fi fost deja cu eficienta . Arata- mi- o tu! Cand privatii concediaza fara oprire este o mare pb. Vei vedea. Spet sa ma insel

 20. lordul john spune:

  @alex

  de acord cu repozitionarea PNL spre aripa conservatoare a PE. Oricum Verhofstadt nu-mi place deloc.

 21. Adam Mares spune:

  @mihail
  M-ai omorat cu gluga asta! Ce-o fi asa de extraordinar sa-ti pui gluga in cap cand ninge?
  Daca erai femeie, mai intelegeam sa cazi pe spate! :-) Stiu eu o baba nefe care era extaziata ca l-a atins odata pe mana pe VV!!!
  Normal ca n-aveai de ce sa cazi pe spate. Eventual, puteai sa aluneci pe gheata. :-)
  Imi place de tine, ma faci sa rad, desi sunt convins ca nu asta vrei. :-)

 22. un liberal optimist spune:

  @lordul john,
  E posibil sa-ti fi scapat finalul articolului? “Un regim bolnav de ficat”.
  Cam asta a fost esenta comunismului timpuriu in Ro. Ca si a regimului base-bok abia sfarsit. Fara nici-un tel national. Pur si simplu:”Scoala-te tu sa ma asez eu”.

 23. Adam Mares spune:

  @mihail
  Nu prea inteleg nici chestia cu simtirea. :-) Adica ce-ar fi trebuit sa simti langa domnul Varujan? Furnicaturi? Nod in gat? Lesin? :-)

 24. Tiberiu spune:

  @Pacala
  rentabilitatea unei firme la privat depinde de atat de cererea produselor si serviciilor pe piata (nu neaparat interna) si de cat de performant este mangementul.Un manager privat insa ,performant sau nu ,nu poate fi schimbat de guvern,asa ca deciziile de largire sau reducere a activutatii la privat nu sunt neaparat influentate de politicile guvernamentale.Daca piata nu cere un anumit produs sau produsul este neperformant guvernul nu are nici in clin si maneca cu asta.
  Oricum ia in considerare ca proverbul “schimbarea stapanilor bucuria nebunilor” are o doza mare de adevar.

 25. Adam Mares spune:

  Pt @mihail: pianistul
  http://youtu.be/l6XwAZ2nKA4

 26. @Pacala
  Prietene, incerc sa inteleg ce ai vrut sa-mi transmiti. Sa vad daca reusesc. Nu izoleaza nimeni pe nimeni. Eu din toata povestea cu gluga a lui Mihail am vazut un singur lucru cam nepotrivit si de asta am intervenit: un om sub protectia anonimatului care reproseaza cuiva faptul ca intr-un anumit context se afla poate sub aceeasi protectie.
  Cat despre PSD si baronii lor, nu ma intereseaza atat de mult. Ma intereseaza PNL care este pe un trend ascendent, daca privesti in primul rand numarul de mandate de la locale si de la parlamentare. Iar conducerea centrala inca este, procentual, peste nivelul partidului. Asa ca, despre ce vorbim?

 27. Adam Mares spune:

  @mihail
  End…. ghici? :-)
  http://youtu.be/c8-0i-R0gt0

 28. Adam Mares spune:

  Mda, e doar sfarsit de an si se pare ca e musai sa sarbatorim. Daca era Apocalipsa, mai intelegeam si eu! :-)

 29. Bibliotecaru spune:

  Noul an să vă aducă mai multe satisfacţii şi o viaţă fericită!

 30. Filip G spune:

  Apropos,poate cineva sa-mi spuna ce mananca presedintele Basescu de sarbatori?Eu am ramas confuz,presedintele a declarat ca mananca la fel ca ziaristii si analistii politici,ori eu cred ca unii mananca rahat…….Daca nu e in meniul restaurantului si e oferta speciala.Jos palaria.O fi rahat din tinutul secuiesc?

 31. Pacala spune:

  @corina chiriac,
  Faza cu gluga nu era miezul din dodoasca. Referitor lla pnl, poti vedea un film sau niste poze. Eu vad de obicei matematici sociologice, tendinte si posibile rezultate. Ups, s-ar putea sa fiu extraterestru… :)

 32. Adam Mares spune:

  Credeati ca TB petrece revelionul fara Elena din Plescoi? Ei bine, nu. Fara Elena nu se poate. :-)

 33. Adam Mares spune:

  dodoasca??? ce e asta?

 34. Filip G spune:

  @Adam Mares,eu stiam ca femeile au dodoasca,dar cu miezul din dodoasca nu stiu care-i faza.Dodoasca e sigilata pana la un moment dat.

 35. Adam Mares spune:

  Ce naiba o fi fost atat de bulversant in intalnirea aia? As vrea si eu sa stiu, ca sa inteleg ceva, ca n-am inteles deloc ce vrea sa spuna @mihail.

 36. Pacala spune:

  @Adam mares
  dodoasca este sexul de fel femeiesc in limbaj de baietzas de carter’

 37. Pacala spune:

  @Corina Chiriac,
  Indraznesc o intrebare – poti spune ce vrei – esti barbat au femeie?

 38. Adam Mares spune:

  @mihail
  Hai mai, Mihai, spune-mi si mie ce-ai vazut atunci! Nu pot sa ma distrez de revelion daca nu-mi spui. Trebuie sa dezleg enigma.
  Te roooooooooooog! :-)

 39. Pacala spune:

  @Adam Mares,
  sunt doar 2 variante posibile cu Udrea si marinar: metresa sau fiica. Alege care crezi ca este optim… :)

 40. Pacala spune:

  @Filip G,
  Aia cu sigiliul este miezul. de la dodoasca. Iar vorba vine din Moldova, de mai multe generatii… :)

 41. @Pacala
  Numele meu este real si, daca dai clic pe el, vei fi directionat pe unul dintre blogurile mele care, desi neactualizat, ma reprezinta. In rest, cu voia ta, a voastra, as vrea sa incheiem aceasta discutie aici. Va doresc sa petreceti bine la trecerea dintre ani. LA MULTI ANI!

 42. Adam Mares spune:

  Am inteles, intram in misterele himenologiei. :-) Sa stiti ca exista si non-himen, din nastere. Sau un himen elastic, care se rupe in timp, fara sangerari. :-)

 43. Adam Mares spune:

  @pacala
  Asta nu e enigma.

 44. Mihail spune:

  @Adam Mares,

  Imi pare rau, nu vreau sa te indispun, ori sa-ti stric distractia. Da-mi o adresa de e-mail si o rezolvam cumva.
  Nu este corect sa impartasesc in gura mare, revelatiile personale.
  Nu te grabi, sunt nimicuri.
  Pana una alta: La multi ani !

 45. Adam Mares spune:

  @all
  La multi ani! Va doresc sanatate, dragoste si intelepciune!

 46. Mihail spune:

  Ha-ha-ha…a ajuns o adevarata istorie gluga aia. Sigur ca nu-i nici o problema, daaaar gluga era chiar pe cap, in interiorul supermarket-ului Mercur Mery, aflat la 25-50m in spatele sediului PNL din Iasi.
  Ma distreaza subiectul….
  Oricum, era singura gluga cocotata pe acel cap, toti ceilalti cu gluga(inclusiv eu) era de-glugati.
  Mi-a spus sotia ca ma omoara daca mai abordez acest subiect.

  @Corina Chiriac, mi-am promis ca nu-ti mai scriu. Este adevarat ca am facut niste confuzii, insa nu cred acum ca am gresit esential.
  Despre curajul meu, ori ba, te las pe tine (atotstiutoare) sa detectezi asta . Mie-mi place de doamna Adriana, ca si de doamna Pipidi, deoarece spun lucruri interesante, proiecteaza o alta imagine pe perete. Atentie, asta nu inseamna ca au neaparat si dreptate, insa genereaza idei noi.
  Cati dintre noi au curajul sa faca o disectie ca mai apoi sa fluiere in vant ???
  Uite, eu mi-am zis ca pot fi mult mai util domnului ministru spunandu-i ceea ce nu-mi place, aratandu-i cu ce nu sant de acord. In plus, imi place sa exagerez ideea, sa descriu o realitate augmentata.
  E doar un joc.
  Iar daca unii de aici s-au imflamat, treaba lor, eu raman sa ma hlizesc.

  Sant surprins ca nu ati comentat toti faptul ca baseaua s-a dus la Revelion cu elicopterul, trambaland dupa el, tocmai la cuca macaii si SPP-ul. Toate astea costa bani.
  Daca tot i se rupe de buget, atunci neste economie nu putea face ?
  Pe voi va preocupa gluga de pe capul senatorului, ca de ce am fost atat de siderat pt. ca nu s-a descoperit intr-o incinta. Eu stiu ! Sic !

  PS (special pt. CC) : in ’90 m-am inscris imediat in PNL. De multe ori am fost amenintat cu bataia, deoarece nu vroiam sa scot insigna tricolora cu sageata. Am ramas membru pina in momentul in care m-am ocupat de protocolul vizitei dl. Campeaunu la Iasi. Am vazut si trait multe, inclusiv la PNL-ul de pe Magheru. Dupa vizita lui Campeanu, m-a apucat greata si “am plecat in lume”.
  Atata timp cat un individ ca Fenechiu accede, greata nu va disparea.

 47. Adam Mares spune:

  @mihail
  Aoleo, ce hotoman esti! Ce-ti mai place sa ma zgandari!
  Era netuns?
  Avea capul spart?
  Era cu o femeie?

  Da-o-ncolo de sotie, ca nu stie ea ce spui tu. Sau te spioneaza?

 48. Filip G spune:

  Chiar asa Mihai,intelegem ca VV a fost nepoliticos sa intre cu gluga in magazin,dar care-i faza cu sotiata?Sper ca nu era cu maiestru……Ai intrat intr-o mare belea.Deci cum a fost………

 49. Pacala spune:

  @corina,
  Multumesc pt info, la multi ani.
  @all
  La multi ani. Simplu. Cu sanatate si. Liniste.
  Restul il astept de la ei, usl, sa le rezolve. Daca vor da gres, iar nu voi mai veni la vot 20 de ani…

 50. @mihail
  :)
  LA MULTI ANI! Urari de bine doamnei!