Romania Libera- Interviu video acordat de ministrul Economiei, Varujan Vosganian

 Varujan Vosganian, ministrul Economiei, vede relansarea mediului de afaceri prin reindustrializarea României, afirmând în emisiune că în perioada care urmează ministerul pe care îl conduce va pregăti o strategie în acest scop. Astfel România ar trebui să devină competitivă la nivelul Uniunii Europene.

Întrebat de relaţiile din USL Vosganian a spus că sunt protocoale încheiate, iar colaborarea este una bună. Crin Antonescu rămâne candidatul USL la alegerile prezidenţiale din 2014 şi “are toate şansele să câştige”. Urmăreşte mai jos emisiunea cu Varujan Vosganian.

Floare Comşea analizează alături de invitaţii săi, oameni de afaceri sau persoane publice importante, subiectele momentului din domenii precum economic, social sau politic. Urmăreşte emisiunea radio online “Dezbaterile României libere” pe romanialibera.ro şi radiolynx.ro în fiecare miercuri între orele 13.00-14.00.  

24 Responses to “Romania Libera- Interviu video acordat de ministrul Economiei, Varujan Vosganian”

 1. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Dati-ne transcriptul deoarece inregistrarea video e greu de urmarit. Ca daca e de criticat sau de laudat trebuie sa citim pe text!

 2. tiberiu spune:

  @VV
  Exceptional interviu.
  Am fost incantat de explicatiile date (in mare cunoscute) dar mai ales de replicile prompte si acide, pe un ton zeflemitor ,asezonate cu priviri priviri “tangente”(cas) la adresa acelei individe a carei ostilitate era vadita.Mi-a placut in special replica pe marginea parlamentului unicameral redus( dpdv basist redus la tacere) ,atat de drag feluritelor dictaturi.
  Pe parcursul interviului tonul ei s-a imblanzit cu ceva atunci cand a constatat ca nu va dovedeste.
  Felicitari

 3. Pacala spune:

  @VV
  Deci inca un interviu. Bun si asta. Strategia aia, oltchimul si celelalte cand le anuntati ca realizate? Da stiu, o sa imi iau bastoane de la antibasistii blogului, dar nu ma intereseaza

 4. un liberal optimist spune:

  @Pacala,
  Stai linistit! Nu te ia nimeni la bastoane! Poate @Katrina care e platit(a) sa bage strambe!

 5. Adam Mares spune:

  Dl VV a fost extrem de reactiv, nici nu ştiu dacă l-am văzut vreodată atât de urzicător. Dar madama o cam merita.
  Şi mi-a plăcut încăpăţânarea de a-şi duce la capăt frazele, deşi era mereu întrerupt. :-)

 6. tiberiu spune:

  @Un liberal optimist
  Ma pregatesc de meci.Esential este ca Steaua sa inceapa tare,sa le arate cine sunt bosii pe teren, si sa-i tina de la de la inceput cam 10 min in terenul lor. Asta le va frange vointa.
  Un gol stelist in min 30-35 ii va termina pe milonarii smecheri.
  Lampard trebuie pazit la suturile de la distanta.

 7. tiberiu spune:

  Gol Steaua!
  Aleluia !

 8. Tiberiu spune:

  @Katrina
  Dubla cu Ajax,cu Chelsea si intreg sezonul actual al Stelei au aratat cu totul altceva decat isi imagineaza o basista imputita ,o nesimtita ordinara si o javra tradtoare care promoveaza doctrina tradarii si destramarea Romaniei.
  Steaua a demonstrat ca este pe un drum bun,cu oameni buni,cu un fotbal modern,cu angajament,cu un lot de jucatori romani prin excelenta si nu de mercenari straini platititi cu zeci de mulioane Asa cum sunt cele Mai multe echipe mari,inclusiv Chelsea.
  Steaua poate avea in fotbal viitorul Barcelonei,cea Mai buna echipa a tuturor timpurilor daca va fi condos pe acelasi drum ascendent si profesionist.
  D-L Vosganian si ceilalti bravi conducatori ai USL care au zdrobit in alegeri Partidul Delapidatorilor trebuie sa conduca natiunea pe acel drum acum abia schitat(dar schitat corect) care Duce spre culmi de progres si prosperitate,progres care a fost oprit in mod criminal si deliberat de basism in perioada 2009-2012
  Steaua este pe un drum bun si pe maini bune,Roamnia este pe un drum bun si pe maini bune
  haide Steaua,haide Romania!

 9. epolitikon spune:

  8 min. am suportat-o pe tanti asta obosita si obositoare.

 10. Filip G spune:

  Domnule ministru,la min 51,15 discutati de disponibilizari.Ori subiectul a ramas in coada de peste.Vor fi disponibilizari?Daca DA vor fi doar cei care mai au putin pana la pensie?Asteptarile pe zonele monoindustriale sunt mari.Va rog clarificati acesta problema.

 11. Filip G spune:

  La începutul lunii martie, MEDIAFAX a anuntat ca Guvernul va începe un program de concediere de angajati din 16 companii din sectorul energetic, în baza unor proiecte de restructurare si reorganizare care vor fi aplicate în intervalul 2013-2018, salariatii concediati urmând sa beneficieze de plati compensatorii si venit lunar de completare. La acel moment, Ministerul Economiei a redactat un proiect de ordonanta care includea o lista cu companii care urmeaza sa fie restructurate.

  Ulterior, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Economiei, Varujan Vosganian, sa retraga proiectul si sa clarifice acest subiect.
  http://www.pesurse.ro/2013/03/14/ministerul-economiei-lanseaza-o-noua-forma-a-ordon/

 12. un liberal optimist spune:

  @Tiberiu,
  Se spune indeobste “Vae victis”, ceea ce nu e cazul cu Steaua. Au jucat de la egal la egal, totusi acesti jucatori jucau la echipe de ligi inferioare pana mai alaltaieri. Jucatori talentati, puternici, cu stiinta jocului dar cu carente tehnice. Se vede ca n-au trecut pe la scoli de fotbal serioase. Nici jucatorii Chelsea cu toate milioanele alea pe ei nu sunt prea grozavi. Au avut mai mult noroc.Oricum, pana acum Jiji a castigat un teanc de bani, jucatorii experienta si palmares, iar pe ansamblu multe puncte UEFA acumulate pentru Ro.

 13. lordul john spune:

  @VV

  Foarte buna prestatia dvs. Din pacate prestatiile bune ale liberalilor in media sunt rare.

  Daca tot veni vorba de “tirania plebiscitara” a parlamentului unicameral:

  “Pentru Rousseau, ca pentru orice creştin: “libertatea nu e o comoditate care poate fi negociată. Nu e nici un element contingent al naturii umane. E chiar esenţa umanităţii” (Williams). Înteles astfel, ca filosof al libertăţii, ca filosof pentru care libertatea e legată indisolubil de dreptate pentru că e legată de ordinea în care libertatea noastra are sens şi realitate, înţelegem de ce Rousseau nu a fost niciodată pe placul păpuşarilor. Lanţurile de care vorbeşte Rousseau sunt lanţurile politice, ideologice şi lanţurile propriei noastre corupţii, ale patimilor noastre. Orice rege şi orice popor care se abat de la criteriul dreptăţii devin tiranici. În acest sens, Rousseau respinge atât tirania minorităţii, cât şi tirania plebiscitară.
  “Omul natural” al lui Rousseau nu e doar omul “deparazitat” de bruiajul epistemologic al culturii mercenare, ci şi omul “despătimit”. Rousseau ne reaminteşte că avem drepturi politice doar în măsura în care recunoaştem că avem îndatoriri fireşti. Ca atare, Rousseau cheamă la scuturarea de lanţurile “sclaviei, iluziilor şi decepţiei” pentru a ne asuma “lanţurile” a ceea ce el numea “natură şi ordine” – limitele propriei noastre firi create după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu am putea spune noi. Între a fi un “sclav fericit” şi a fi “robul lui Dumnezeu” e o diferenţă pe care Rousseau a recunoscut-o când a scris că, “pentru a fi liberi”, trebuie să ne facem “sclavi” ai “dreptăţii”.
  “Adevăratul sclav e omul care face rău”, scria Rousseau. De aceea, Rousseau i-a combătut pe “intelectualii” corupţi, pe complicii “sistemului”, pe sclavii tiranului sclav al propriilor patimi. În acest sens, necinstita alianţă dintre intelectualii care corup criteriile şi despotul dedat plăcerilor poate fi descrisă ca o cârdăşie între beţia de putere şi beţia la putere.”

  http://focuriinnoapte.blogspot.ca/2013/03/mitul-euro-pesterii-prea-mult-popor.html

 14. Tiberiu spune:

  @Un liberal optimist
  Repriza a doua Steaua a avut o cadere totala,probabil psihologica,crezadu-se prea devreme cu “sacii in caruta” in caruta.Pe de Alta parte cei de la Chelsea au avut o tresarire de orgoliu in fata posiblitatii ca ei superstaruri sa fie eliminati de o echipa de romani,considerati astazi “paria Europei”.
  Poate ca si-a spus cuvantul si oboseala pricinuita de noaptea trecuta cand javrele de englezi nu i-au lasat sa doarma.
  La fel ca in scandalurile recente orchestrate impotriva exporturilor romanesti din alimentatie de factori interni ai externi care lucreaza la sabotarea Roamniei din considerente economice si politice si in cazul fotbalului se duce o luota subterana fara scrupule.
  Caderea fizica din repriza a doua dupa ce in prima stelistii au aratat o superioritate evidenta este cam suspecta.
  Poate sa fie factorul psihologic sau nu.
  Ca si in economie ,Asa cum anvizajeaza d-l Vosganian trebuie inceput de la baza,adica de la un invatamant de mare calitate,in fotbal trebuie inceput de la bazelele de juniori care in ultimii ani au fost ignorate echipele orientandu-se pe importul de jucatori straini de mana a doua si a treia.
  am convingerea ca Ponta care este un mare iubitor al sportului va face tot ce se poate.
  Opera de reconstructie dupa cea de distrugere a practicata de mafiotii basisti va dura multi ani

 15. Tiberiu spune:

  @Katrina
  Nu intamplator o basista care reprezinta interesele unei gasti de hoti si tradatori are si putina minte.
  Eu ma refeream la bazele de copii si juniori,iar acestea nu trebuie sa fie in primul rand pe langa cluburile de fotbal de performanta ci pe langa scoli.
  Ponta deja a incurajat sportul de masa la copii prin marirea numarului de ore de sport in scoli.Guvernul poate construi centre sportive,bineinteles nu in paduri ca Hoata retardata Udrea,ci in primul rand in marile centre urbane unde exista multi copii.
  Guvernul poate investi in stadioane moderne care sa atraga iubitorii de sport si copii la spectacole sportive civilizate.
  Tagma javrelor basiste a preferat sa se concentreze excusiv pe delapidarea bugetelor si pe “opera” de distrugere si falimentare a tot ce ce putea fi delapidat.
  Vor plati scump pentru actiunile lor criminale.

 16. Tiberiu spune:

  @Katrina
  dar in prostia si porcia ta de javra basista te-ai gandit ca Becali a scos poate banii de la o banca de afara?

 17. Adam Mares spune:

  Din presa:
  “De-a lungul anilor, camioane întregi de cupru, ţevi, macarale şi chiar clădiri şi staţii electrice au fost scoase din Krivoi Rog, îmbarcate pe vapor la Odessa şi trimise în Turcia. Există, de asemenea, angajaţi care susţin că până şi dalele de piatră şi sârma ondulată sunt furate şi folosite la construcţiile private din apropiere. Deşi unii locuitori din zonă reclamă numeroase ilegalităţi, oficialii români suţin că situaţia este sub control. În tot acest timp, ucrainenii se bucură de un oraş construit pe jumătate de români şi de un combinat finanţat de alţii, iar România achită facturi care nu-i aparţin”.

 18. Adam Mares spune:

  O gaură neagră, care ne-a înghiţit peste un milliard de dolari

  Rezolvarea situaţiei de la Krivoi Rog- uriaşa investiţie din Ucraina, începută înainte de 1989, în care statul român a cheltuit peste un miliard de dolari, s-a dovedit a fi o nucă tare pentru toate guvernele care s-au succedat la Palatul Victoria în ultimii 22 de ani. Deşi a fost oprită în 1998, cînd Ucraina, ultima ţară din fostul CAER care mai rămăsese alături de Romînia în această afacere, a oprit finanţarea, investiţia de la CIM Krivoi Rog continuă să fie o gaură neagră, în primul rând pentru ţara noastră, care cheltuieşte în continuare milioane de euro(peste un million de euro anual), fără speranţa că îşi va recupera vreodată măcar o parte din aceşti bani.

  Citiţi mai mult: Oamenii lui Gigi Becali, de la Krivoi Rog, rabdă de foame şi stau în frig > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/oamenii-lui-gigi-becali-de-la-krivoi-rog-rabda-de-foame-si-stau-in-frig-970787.html#ixzz2NbAsmI00
  EVZ.ro

 19. Adam Mares spune:

  Becali este implicat si el in acest jaf, prin Arcom. Asta pt cei ce se intreaba de unde are Becali atatea valize cu bani.

 20. Tiberiu spune:

  @Katrina
  sustin numai ca esti o javra basista care vede Harta Romaniei fara Ardeal(atentie ,nu cu tinutul secuiesc autonom!) ca acest blog nu este spatiu pentru propaganda basitilor(pardon,basistilor).

 21. Pacala spune:

  VV,
  Retehnoligizare, oltchim, cuprumin, interviuri, prelegeri. Bravo. Cand ziceti celor de pe aici, sau in presa, uite problema x am rezolvat-o asa???? Intentii avem toti, cu finalitatea ne “…” pe noi.
  Uite speta, interventie in timp real si ceva concret?
  “Aproximativ 200 de muncitori au venit vineri la intrarea in Combinatul Mechel din Campia Turzii asteptand plata salariilor compensatorii promise de patronatul rus, noii actionari ai intreprinderii anuntand ca banii pentru plata primei jumatati din salariile compensatorii vor intra in conturile unitatii metalurgice, potrivit Agerpres. Directorul combinatului, Oleg Svedakov, le-a spus muncitorilor ca platile se fac din reinceperea productiei la Targoviste, valorificarea certificatelor CO2 si fierul vechi care se taie la Campia Turzii. El a precizat ca nu este dezmembrat laminorul numarul 3, iar otelul provine din alte utilaje si din dezafectarea laminorului 4.”

 22. emi spune:

  Mi-au placut sistematizarile unor notiuni (“ce inseamna apropierea de Europa?”, “care este intrebarea?”, “este Victor Ponta preferatul in sondaje?”), pana acum raspundeati doar la intrebari, de data aceasta ati fost precum un profesor, intai ati definit subiectul si abia apoi ati dat raspunsul. Poate pentru ca doamna Floare Comsea, are doar creierul de floare. Agresivitatea pana la nesimtire, ego-ul infatuat si dictia oribila au anulat gingasia numelui. Important este ca ati avut rabdare sa-i explicati si unui copil de 6 ani, notiuni cam necunoscute multor oameni mari. Pacat ca profesionalismul dumneavoastra nu a fost rasplatita cu un interlocutor pe masura. Nici microfoanele nu au fost montate corect, se auzea respiratia prea tare…

 23. emi spune:

  rasplatit… scuze!