Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a întâlnit joi, 14 martie 2013, cu o numeroasa delegaţie a Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD)- comunicat de presa

 Ministrul român al Economiei a apreciat relaţiile speciale în plan economic  cu Turcia, unul  din principalii parteneri ai ţării noastre, precum şi contribuţia deosebită a  Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci în dezvoltarea unor noi proiecte economice în  România. Ministrul a arătat, în context, că este extrem de important să fie cunoscută percepţia partenerilor turci asupra legislaţiei  române şi a mediului de afaceri, pentru a se putea face ameliorarile necesare în vederea atragerii de noi investitori.

Preşedintele TIAD, Omer Susli, a menţionat că Asociaţia pe care o conduce este prezentă în România de peste 20 de ani, membrii acesteia deţinând aproape 96% din  totalul capitalului turc existent în ţara noastră. O mare parte din aceste investiţii apar, însă, ca fiind capital românesc, deoarece mulţi dintre investitorii turci au deja cetăţenie română.

Membrii Acociaţiei au ridicat o serie de probleme în cadrul întâlnirii. Astfel, referindu-se la organizarea periodică a ,,Zilelor  României”  în Turcia împreună cu Camera de Comerţ şi Ambasada României din Ankara, oamenii de afaceri au cerut sprijin şi din partea autorităţilor de la Bucureşti, prin prezenţa mai amplă a unor  misiuni economice conduse de membri ai Guvernului României.

Totodată, s-a solicitat sprijin pentru reglementarea unor  probleme legate de:  returnarea TVA în termene  rezonabile, evitarea  unor  aşa-zise  controale ,,întâmplătoare’’, un  sprijin mai mare şi din partea autorităţilor locale. Oamenii de afaceri turci au propus o analiză a aplicării nivelului diferenţiat de TVA la produse  agricole, în afară de posibila implementare a scăderii TVA la produsele de panificaţie.

 De asemenea, oamenii de afaceri turci au solicitat sprijin pentru flexibilizarea legislaţiei privind regimul de vize de scurtă şi lungă şedere a investitorilor turci, dând exemplul Bulgariei, unde cetăţenia este acordată investitorilor strategici.

O solicitare stringentă este aceea a obţinerii de către TIAD a statutului de utilitate  publică, solicitare făcută încă din iunie 2012, pentru care au cerut sprijin din partea ministrului Economiei.

 

Biroul de presă

al Ministerului Economiei

96 Responses to “Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a întâlnit joi, 14 martie 2013, cu o numeroasa delegaţie a Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD)- comunicat de presa”

 1. emi spune:

  Sa fiu sincera, vocea lui Crin m-a adus in PNL in 2009. Apoi am descoperit ca in acest “club” sunt multi oameni inteligenti. Unii sunt chiar obositor de inteligenti, asta nu inseamna ca ascult doar vocea lor…

 2. Filip G spune:

  @emi,
  Trantorul nu poate fi infidel.Odata cu consumarea idilei ramane fara barbatie.Eu studiez de zeci de ani albinutele dar mereu constat ca inca nu stiu nimic.Iar armonia dintre zumzetul albinelor si trilul pasarelelor impletit cu susurul unui paraias e terapie.

 3. emi spune:

  Este cuvantul folosit de reportera, dar scris “cum se aude”:
  déchirer – a rupe

 4. Tiberiu spune:

  @Afam Mares
  “Nihil sine Deo” este o deviza existentiala esentiala pentru fiecare, cu si fara monarhie.

 5. Adam Mares spune:

  @emi
  Eram ironic, nu mai poti sa auzi vocile mele, fiindca ti-am blocat accesul la ele. :-) Tot ce mai auzi acum e doar iluzie, fata morgana auditiva. Dar n-o lua ca pe ceva personal.

 6. Adam Mares spune:

  @emi
  De fapt, am intrat in alta faza a jocului: iluzia iluziei. :-)

 7. Filip G spune:

  http://www.agrointel.ro/5693/gradina-deliciilor-papei-biserica-romano-catolica-si-portofoliul-sau-de-branduri-agro-alimentare/
  Intrebarea ramane:
  Creezi ispita ca apoi sa vezi caracterul si tenacitatea unui om?
  Ori …………………..

 8. emi spune:

  Eu cred ca-mi schimb ordinea prioritatilor…

 9. alex spune:

  http://www.pesurse.ro/2013/03/17/exclusiv-psd-i-pnl-vor-merge-separat-la-alegerile-.html

  Asa de slabe e penele de tremura cu gandul la alegerile europarlamentare?

 10. Filip G spune:

  @alex,
  Indiferent cum candideaza ,alegerile vor fi percepute precum plicul timbrat.Plicul fara timbru e NUL iar timbru fara plic si destinatar la fel.Ori voturile vor merge in directia celor care considera ca-i reprezinta.Pentru PDL nu exista sanse de redresare,PPDD va avea procente bune.

 11. Adam Mares spune:

  @emi
  Am gresit, sunt mai multe grade ale iluziei: realitatea noastra este o iluzie, un joc secund (Maya sau copie imperfecta a Realităţii platoniciene), virtualul este un joc intreit al iluziei, deci pragul urmator, al imaginatiei, este o iluzie de gradul patru. Vezi, e din ce in ce mai greu sa ajungi la mine! Ne pierdem in labirintul de oglinzi. :-)

 12. emi spune:

  Pentru ca ne privim prin ciobul de oglinda al perceptiei propriei realitati; daca mai avem si norocul (ghinionul?) sa vedem si 3D…

 13. Filip G spune:

  http://www.realitatea.net/elena-basescu-spun-nu-unei-aliante-cu-pnl-e-un-partid-extremist_1136674.html
  “un partid al victoriilor”, e greu cu succes……….
  “PNL partid extremist”Eu sustin, desi nimeni nu m-a intrebat, Vasile Blaga.Asta asa din gazonul convingerilor mele extremiste

 14. Pacala spune:

  @filipg
  Imi pare rau daca te uiti la eba… in gura ei mai precis… nu valoreaza nici cat o ceapa degerata

 15. .Filip G spune:

  @Pacala,recunosc ca am gresit.De regula femeile maritate le tratez cu mult respect,deci……..Interesant totuti iesirile doamnei si declaratiile.Nu inteleg cum o femeie nu poate vota un barbat la conducerea unui partid.Nu inteled cum candidatii implicati in alegeri merg la Cotroceni pentru a dezbate,ce rost mai au cei 5 mii.Ori am multe dileme,sper sa le rezolv

 16. emi spune:

  @Filip G.
  Respecta-le pe cele maritate, pentru ca celelalte nu prea merita.

 17. .Filip G spune:

  @emi,respectul se cistiga.Eu sunt un familist convins mai greu de corupt de pitipoance

 18. Adam Mares spune:

  @emi
  Tu nu meriti respect?

 19. emi spune:

  Eu cica-s pitipoanca, nu mi-am castigat respectul.

 20. emi spune:

  Dar daca Eba l-a castigat, eu prefer fara…

 21. .Filip G spune:

  @emi,daca sunt extremist ca orientare politica trebuie sa fiu rau,nu?Singura sansa e sa te logodesti,admiratori virtuali sunt.Eu asigur mierea pentru o luna.

 22. Adam Mares spune:

  @filip g
  Emi este logodnica mea virtuala, te rog sa n-o jignesti! Ea merita respect si nu este o pitipoanca. E clar?

 23. .Filip G spune:

  @Adam Mares,sincer si mi’emi place,da am vazut cat de implicat esti.Cum ai simtit pericolul ataci fulgerator si zici ca nu esti implicat decat virtual?

 24. emi spune:

  @Adam Mares
  Waw! Este prima data cand un barbat imi ia apararea, imi place!
  Suntem logoditi?!?!
  @Filip G
  Vazusi ce facusi? L-ai fortat pe Adam sa ia o hotarare incomoda si te-ai ales si cu paguba la miere? Numai Eba e vinovata!!!

 25. Adam Mares spune:

  @emi
  Am rupt logodna doar ca sa te simti tu libera, sa nu mai suferi ca nu ma poti mangaia.
  Nu este o hotarare incomoda, nu te-am parasit niciodata, ti-am dat aceasta iluzie ca sa poti fi fericita si fara mine.
  Cum sa nu-ti iau apararea? Chiar sunt barbat, nu papitoi las care fuge cand femeia este “lovita” de altii.

 26. Adam Mares spune:

  @filip g
  O femeie singura nu e neaparat usuratica, dupa cum o femeie casatorita nu e neaparat demna de respect.

 27. .Filip G spune:

  @Adam Mares,cu asta ai cucerit’o definitiv.Trebuia sa fac eu o gafa sa dai tu tot ce ai mai bun.Viata a fost o eterna provocare pentru mine.De regula nu jignesc femeile,daca citesti afirmatia mea,nu cred ca am jignit+0 pe ema.Nu ma las corupt de pitipoance,unde jignirea?

 28. emi spune:

  Sunt singura femeie care a postat in ultimul timp aici. Oare de ce?

 29. Adam Mares spune:

  @emi
  Nu prea esti fericita fara mine, nu?

 30. emi spune:

  Sa fiu sincera, nu m-am suparat prea tare pe Filip G, pentru ca am inteles ca era suparat din cauza a ceea ce citise. Asta nu inseamna ca trebuie sa jigneasca toate femeile, care-s nemaritate. Si eu sunt suparata pe TB, asta nu inseamna ca trebuie sa atac tot ce-i masculin.
  Tie iti multumesc, cais inflorit, ca imi esti mereu aproape, promit de acum inainte sa ascult doar vocile tale.

 31. emi spune:

  @Adam Mares
  Fara tine sunt precum FOB-FOB, balanta fara echilibru…

 32. emi spune:

  Acum, daca suntem logoditi, te pupacesc de cate ori te prind, (pe scara lui da Vinci). Te mangai seara cu razele de luna si dimineata te gadil cu razele de soare, pana cand te trezesti. Si cand vantul te va infasura, sa fii atent, pentru ca poarta soapta mea.
  Noapte buna, vise nebune, iubit virtual cu suflet de aur!

 33. Adam Mares spune:

  @emi
  Zilele astea a batut un vant siberian! Si mi-am acoperit urechile. De aceea n-am mai auzit nici soaptele tale de dragoste. Se pare insa ca vine vreme buna.
  Noapte buna, draguta mea!

 34. emi spune:

  @Adam Mares
  Buna dimineata, soare luminos! Vantul vrajmas de saptamana trecuta, era iscat de furia mea (ma simteam ca o frunza-n vant, uscata si inutila, voiam sa alung iarna singuratatii dar nu mai aveam primavara iubirii impartasite). Astazi inima mea e linistita si implinita precum vazduhul plin doar de soare, pentru ca se simte patrunsa si alintata de dragostea sufletului tau. Adorm cu tine in gand, ma trezesc cu tine in suflet, este atat de placut sa te pot iubi…

 35. Filip G spune:

  Dedicatia mea pentru femeile fara obligatii matrimoniale:
  http://www.youtube.com/watch?v=pUvVg-wUPOU

 36. Adam Mares spune:

  @emi
  Floare de cais, sa ai o zi frumoasa!

 37. emi spune:

  @Adam Mares
  Multumesc, daca te stiu aproape, sigur va fi. Azi ai gust si miros de tarta de visine ametite, te voi rontai fara mila…

 38. emi spune:

  @Filip G.
  Multumesc, esti iertat.

 39. Adam Mares spune:

  @emi
  Tarta de visine ametite? Adica visine alcoolizate? :-) Vezi sa nu te imbeti!

 40. Filip G spune:

  @emi,
  Observ ca Adam Mares riposteaza doar cand simte rival in apropierea ta.Multumesc,nu promit sa nu mai fac gafe mai ales daca sunt constructive!

 41. Adam Mares spune:

  @filip g
  Nu-i adevarat, eu am sarit sa o apar de un atac. Dar, daca o curteaza cineva, e libera sa faca ce vrea.

 42. emi spune:

  Deja sunt ametita de dragoste. Restul e doar decor.
  Sunt libera sa te iubesc pe tine si libera sa nu iubesc pe altcineva.

 43. Filip G spune:

  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/romania-renunta-la-controalele-amanuntite-asupra-importurilor-de-legume-si-fructe-din-turcia-1.html
  Am mai discutat de programe inteligente.Ori sistemul aratatul batului si zaharelul trebuie sa fie gestionate inteligent.