După ce a lansat minciuna sfruntată cum că aş fi cercetat penal, Hotnews, în loc să se smerească, recidivează

Hotnews socoteste că am fost omis din raportul privind pagubele înregistrate de Hidrolelectrica, evocând un contract încheiat între Hidroelectrica şi Paroşeni din anul 2008 şi care a intrat în funcţiune în anul 2009, prin care Hidroelectrica a preluat curent electric de la termocentrala de la Paroseni la un preţ mai mare decât cel produs de Hidroelectrica.

Hotnews omite, în primul rând, să spună că în perioada în care  am fost ministru nu a existat absolut nicio suspiciune privind încheierea unor contracte bilaterale cu intermediarii de energie electrică în afara bursei de energie OPCOM. Mai mult de atât,  piaţa de energie electrică a fost 100% transparentă. Dar fireşte că asta nu interesează pe jurnaliştii de la Hotnews care trebuie, cu tot dinadinsul, să scornească faptul că mă cert întruna cu Victor Ponta, că sunt cercetat penal, că sunt aservit ruşilor etc.etc. De unde vine atât drag de mine, drag egalat doar de postul de televiziune România Tv, asta eu nu pot şti. Deşi am, desigur, anumite bănuieli.

În perioada 2007-2008 am fost ministrul economiei şi finanţelor. În această calitate am reprezentat interesele statului român. În virtutea acestei responsabilităţi contractul dintre Paroşeni şi Hidroelectrica, contract ce a permis absorbirea producţiei de huilă din Valea Jiului, onorarea unor contracte de creditare externă pentru modernizarea termocentralei Paroşeni şi utilizarea unor resurse de echilibrare a sistemului energetic naţional, a fost unul care a slujit bunei funcţionări a sistemului energetic naţional. Acest contract nu are absolut nicio legătură cu băieţii deştepţi, a fost încheiat între două companii de stat, asupra sa nu planează absolut nicio suspiciune de corupţie, nu poartă, fireşte, semnătura mea şi, mai mult decât atât, s-a derulat în perioada în care nu mai eram demult ministrul economiei.

Şi, pentru ştiinţa jurnaliştilor de la Hotnews, să adăugăm că, în vremea în care am fost ministrul economiei, sistemul energetic naţional a funcţionat fără greş, preţurile au fost stabile, companiile (cu excepţia Termoelectrica şi CN a Huilei) au avut profit, Hidroelectrica a trăit perioada sa de glorie, investiţiile au fost considerabile iar ministerul a încheiat o seamă de parteneriate deosebit de valoroase de care, e drept, după ce nu am mai fost ministru, s-a ales praful.

Dar ce contează adevărul? Vorba lui Pristanda, dacă e misie…

 

154 Responses to “După ce a lansat minciuna sfruntată cum că aş fi cercetat penal, Hotnews, în loc să se smerească, recidivează”

 1. Pacala spune:

  un liberal optimist
  IMM-urile si sistemul bancar lucreaza in sistem privat. Daca nu resusesc se restrang sau pun lacatul pe usa. Daca insa statul isi asuma rolul de partener fie este serios fie nu intervine. Nu merge sa zici azi privatului ca statul face si drege si maine zici ca nu poti. privatul isi estimeaza businesul pe ani, cu cheltuieli si investitii. Liberalismul inseamna ca statul trebuyie sa fie serios. Cat despre pitipoancele alea din banci care te agata sa iti dea un credit, asta se va remedia in timp, autoreglaj. Banca este privata, a crezut ca cu tineri nestiutori fac vanzari. Vor fi nevoiti sa aduca oamenii pregatiti inapoi. Dar, daca banca nu vinde, se restrange, isi schimba proprietarul sau asemenea…

 2. Pacala spune:

  @all
  in scandalul laptelui, partea de vina a statului – Ponta:
  - In primul rand a fost o problema de control si acesta ar trebui sa fie mai eficient in viitor…
  -aici trebuie sa fie un parteneriat, pe de o parte autoritatile statului sa fie mai responsabile si nu sa ne repezim la televizor si sa spunem ca se pare ca, si dupa cinci zile venim si spunem ca nu s-a confirmat.
  -Doi, controalele trebuie sa fie transparente, sa nu para ca ascundem ceea ce am gasit. Trei, daca nu este un parteneriat si cu media, respectiv gasim ceva si anuntam”

 3. un liberal optimist spune:

  @Pacala,
  Pai asta e si idiotenia:statul poate da discounturi sau scutiri de taxe, partenerii adevarati ai firmelor si cetatenilor trebuie sa fie bancile.

 4. Adam Mares spune:

  @un liberal optimist
  Cristi Preda a sustinut-o pe Poseta? Deschisei si eu tv-ul.
  Trei sticle? Pai intra in coma. :-)

 5. un liberal optimist spune:

  @Adam Mares,
  Cine stie ce deconturi false o avea si el pe la PE, asa ca de frica DNA a votat si el cu cine trebuia. Da-i in ma’sa pe” reformisti”, intre care el era primul, na’sa?

 6. adrian spune:

  SUSPENDATI-L DIN NOU !!! Declaratia facuta de acest individ aflat fraudulos la Cotroceni declara ca abia acum se desparte de PDL, ca “se dedica construiri unei drepte” si alte aberatii din astea. Daca cehii au putut atunci sa putem din nou.
  Dati-l jos si bagati-l unde trebuie !!!!

 7. Adam Mares spune:

  @all
  Ati vazut declaratia de ADIO (!!!) a lui Basea?
  Cry, baby, Cry… :-)

 8. Filip G spune:

  Filip G spune:
  martie 23, 2013 la 10:22 am

  Interesant de urmarit cum cei din PSD doresc sa rupa o HALCA din PDL .Parerea mea e ca azi Traian Basescu va fi infrant in PDL.

  Am o previziune bifata,a doua va fi propunera la CSM din partea PDL care nu-i va cadea bine lui Basescu.
  Azi Basescu a scuipat PDL-ul ca pe o masea stricata.
  Cum ar fi fost ca la referendum PDL sa se pozitioneze corect???????????

 9. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,

  Reprezentantii PNL cu cine au votat la Congresul PDL? Cu Blaga, Udrea sau cu Macovei?

 10. Tiberiu spune:

  Adio BaSecu,Adio PDL !

 11. Pacala spune:

  Katrina,
  Sunt socialist ca vrei tu? Sau capitalist? Stii ceva, scuteste-ma cu filozofiile tale profunde.

 12. Filip G spune:

  @Barosanu,a punctat bine Crin.Blaga e un partener de dialog pentru PNL.Reformistii sunt terminati politic,cum poti avea pretentii cand in partidul tau nu iei nici 5 %?Ori dupa ziua de ieri umbra lui Traian Basescu usuca locurile prin care umbla.Nu va mai fi in stare sa construiasca nimic in romania.PNL trebuie sa filtreze atent migratia dinspre PDL.Sustinerea neconditionata la Referendum a ingropat PDL iar ieri Traian Basescu a demonstrat celor din PDL cat de pervers poate fii,abandonand PDL la greu desi nu trebuia sa intervina in disputa din interiorul unui partid politic.

 13. emi spune:

  Ca sa vrei sa fii coleg de partid cu cineva, trebuie sa cunosti bine persoana. Iata un CV mult mai real al “doamnei” woodrea:
  http://cristinamarcus.wordpress.com/2011/06/28/adevarata-biografie-a-elenei-udrea/

 14. emi spune:

  Mda, e o persoana model, demna sa conduca partid, minister, sa invarta sume colosale, si mai ales sa tine sub control juma de Parlament doar consultandu-si carnetyelul cu impresii. Ma intreb daca a dat si note…

 15. un liberal optimist spune:

  @Katrina,
  Pacala nu e socialist in gandire, dar el si grupurile lui de interese vad altfel filozofia afacerilor. Mai ales in perioada 2009-2012 cand intreaga scena economica a fost dominata de populismele paguboase ale regimului basescu, la umbra carora tot anturajullui s-a imbogatit pe spatele cetatenilor si a firmelor onirice. Sigur ca la toata mascarada aia au pus umarul si BNR si stafurile bancilor comerciale( spriniti desigur de grupurile de interese pedinte de FMI, BM si mUE). Daca statul poate sa faca ceva trebuie sa dea stimulente fiscale consistente pe domenii de nisa unde are interes national.Cam atat!

 16. un liberal optimist spune:

  @all,
  Vazand ieri seara uluiala Udrei si a sprijinitorilor ei mi-am amintit de uluiala lui MRU si a guvernului de mameluci in mai anul trecut, la motiunea de cenzura. Si unul si celalalt au pariat pe calul mort care este basescu!

 17. un liberal optimist spune:

  @Katrina,
  De acord, dar eu vorbeam de istoria foarte recenta!

 18. Pacala spune:

  Un liberal optimist,
  Aveam impresia ca esti majot, matur si cu capul pe umeri. Eu si grupurile mele de interese- auzi te-a batur soarele in cap? Pai grupurile de interese scriu pe un blog de refulati? Si daca tot iti zici liberalul optimist citeste ce inseamna liberalismul dpdv economic, nu te mai lua dupa @ katrina care in afara de cateva clisee cretine cu ardealul si biserica nu stie nimic

 19. un liberal optimist spune:

  @Pacala,
  Nu te-am criticat. Dar ca multi altii care au crezut in darurile statului si ale bancilor camatari se poate sa te afli intr-o situatie incomfortabila.

 20. un liberal optimist spune:

  @all,
  Pe surse, se pare ca partidul de “dreapta pe care vor sa si-l faca basescu si udrea s-ar baza pe acea facatura, deja inregistrata la tribunal, numita Miscarea Populara, proprietatea Ioanei basescu! Se mai iau in calcul si niste penali de la PNL.Pot sa mai vina si de la PPDD, care oricum nu-si prea gasesc locul. Nimic nou sub soare,deoarece se stie si mecanismul si rezultatul:PLD, UNPR, PPDD, FC etc

 21. Pacala spune:

  Un liberal optimist,
  Eu nu lucrez cu statul, nu ma plateste statul. Bisnisurile clientilor mei trebuie insq descalcite in care i-a bagat statul. Neserios si corupt. Bancile sunt private, nu amesteca lucrurile, ca ai o varsta. Nu vrei, nu te duci la banca. Punct. Dar te desconsideri daca comentezi clisee tampite cu @katrina a carui prietena a investit 10 mil eur in ardeal in fabrica de nucide cocos…

 22. Adam Mares spune:

  ”PDL a fost unul democratic atât timp cât a fost condus autoritar de un singur om“

  From complicated relationship to single (de Victor Ciutacu)

  Mi-a placut titlul postarii! :-)

 23. tiberiu spune:

  Frontul basist a fost rupt si baSecu este fiul ploii.

 24. Adam Mares spune:

  Zicerea paradoxala a lui Basea e buna pt manualele de politologie, la capitolul: Democratia “originala” din Romania.

 25. tiberiu spune:

  @Adam Mares
  Zicerea lui Basecu este demna de un dictator in mizerie.

 26. un liberal optimist spune:

  @Pacala,
  Ca si consultant al clientilor tai trebuia sa-i feresti de belelele in care au intrat si cu statul mafiot si cu bancile asisderea. Asa ca nu te mai plange. Cu @Katrina am un dialog civilizat, mai mult pentru urechile celor care trebuie sa auda. Atat timp cat are drept de comentarii trebui tratat(a) cu deferenta.

 27. un liberal optimist spune:

  @all,
  Pe mine ma doare-n pix de pdl, udrea, blaga, basea si toate taraturile care au tarat Ro in rahat in ultimii 3 ani( si in ultimii aproape 9 de basea in politica externa, dar si cea interna). Mingea acum e la guvernarea USL, care este condamnata sa performeze pentru a sfarama capul viperii pedeliste si basiste!

 28. Filip G spune:

  Cat de credibil mai e PDL cand planeaza suspiciunea de frauda si furt la o competitie interna?Ori daca la o competitie cu circuit inchis s+a intamplat asta ce a facut PDL in teritoriu?USL trebuie sa dea lovitura decisiva,daca la Referendum USL a fost acuzat de frauda,vedem acum clar cine nu se poate abtine sa fraudeze.Ori daca alegerile in PDL au fost corecte atunci trebuie sanctionati impostorii si cei care dezimformeaza.

 29. tiberiu spune:

  Un nou interviu de exceptie (devenit deja regula)al lui Crin la emisiunea “dupa douazeci de ani”.
  Sunt supersatisfacut de ascensiunea lui Crin in paralel cu decrepitudinea in care a cazut BaSecu,tiranul in mizerie.
  Sper ca il vom vedea pe Crin la Cotroceni mult mai devreme decat se crede.
  Asa sa ne ajute Duimnezeu !

 30. un liberal optimist spune:

  HOOPAAA! se pare ca basea si ciracii lui udrea mi-au citit oracolul de dupa amiaza:nu mai vor un nou partid(miscare, forta etc) ca e cam greu. Acum vor sa ia cu asalt noua conducere a partidului ca sa preia puterea. Cum zicea Goebels in 1928, cand NASDAPul hitlerist a intrat cu 3% in Parlament? Intram ca lupii in turma de oi! De maine dimineata sa stam pe stiri:DNA are noaptea zi.

 31. tiberiu spune:

  @un liberal optimist
  Sa vedem “inchizitia’ basista dezlantuindu-se asupra taberei Blaga va fi un spectacol de gala.

 32. tiberiu spune:

  Kiatra-Neamt
  Iata un comentariu sugestiv
  Kiatra Neamt Rank user: x5
  24.03.2013, 13:13
  Sa inceapa “distractia dosarelor ” :)) =))
  Incepand de maine vom asista la un circ mediatic – procurorii vor merge la tabara de interlopi patronata de blaga :)) – Cei din tabara lui Blaga vor scoate pe mass-media actele de coruptie a clanului condus de “Alba ca zapada ” ….
  Sa cante muzica de maine 25.03.2013

 33. un liberal optimist spune:

  @Tiberiu,
  Muzica ce-mi place mie. Fiind din generatia care se apropie incet dar sigur de varsta a treia sunt matinal:la 4-5 desteptarea. Asa incat pot urmari pana pe la 7-8 cele mai fierbinti stiri. Desi cred, nu se vor atinge de Blaga(buldog credicios al basescului de peste un deceniu). Dar ii vor stresa apropiatii pentru a-l parasi.
  Si intre noi fie vorba, udrea are caracter de curva asa incat nu va avea stamina sa reziste. Va ceda emotional si va incerca sa paraseasca tabara pierdanta. Ca de atatea ori. Altfel va trebui sa-si vanda posetele, asa cum si-a vandut toate afacerile neprofitabile. Il va parasi si pe Pinalti si toti fraierii care au sustinut-o. Sa vezi jihat basescian atunci. Conditia sine qua non fiind sa performeze USL!

 34. Pacala spune:

  @all
  Udrea se cearta cu blaga, pdl se sparge in cioburi, sansa pentru pnl si usl. Basescu sa isi faca cu dreapta ce a facut si cu stanga. Adica sa bea de necaz…

  Katrina,
  Termenul de cocalar ti se potriveste. Indiferent de ce sex ai. Cat despre ineptiile tale, poti sa ti le bagi undeva…

 35. un liberal optimist spune:

  @Pacala,
  Mi-ar pare sincer rau sa-i preia PNL si PSD pe idiotii pedelisti. Si mai ales pe aia care au tradat cele doua partide de baza. Ar trebui lasati sa moara de foame(guvernamentala, ce-ai crezut?!). Sa-i vad pe idiotii astia, care urlau pe la presa aservita, cum se descurca ei cu dreapta. Dar si teleptualii lor “de dreapta” care urla zi si noapte cand li se vor taia sponsorizarile. Ma preocupa ca jigodia basista de la B1 inca mai prezinta stirile la TVR:Alina Stancu. Ca-i proasta ca noaptea. Ca de altfel toti de la TVR! si TVR@!

 36. tiberiu spune:

  @Un liberal optimist
  Asistam la ultimele incercari de dialog inaintea divortului dat ieri de PD lui base, dar “partajul”este cred ireversibil in urma pozitiilor ireconciliabile afisate de base fata de Blaga.
  Fara PD in spate base este “fiul ploii” si chiar aceia care inca mai ezita vor parasi curand pozitiile basiste.
  Sunt sanse ca pana toamna,dupa schimbarea componentei la CCR, base sa-si faca catrafusele si Crin sa intre in paine la Cotroceni.
  Asa sa ne ajute Dumnezeu !

 37. Pacala spune:

  un liberal optimist
  eu as da publicitatii rapoartele de audit facute de usl unde sunt implicati pdl-isti din linia I, sa se vada furaciunea…

  tiberiu,
  ma asteptam ca cei de la usl sa ia inregistrarile cu base la pdl si base pe facebook si sa le duc in parlamentul european. dar eu nu sunt politician, ce stiu eu…

 38. un liberal optimist spune:

  @Pacala,
  Stai fara griji:o sa se sfasie intre ei ca si cainii hamesiti. Ca si porcurorii sunt in pericol sa-si piarda privilegiile! Pana la urma se dau ei pe brazda!

 39. emi spune:

  TB a zis ca face partid cu oameni cinstiti, care nu fug cu urnele???
  Cine a fugit cu urnele?

 40. Filip G spune:

  @emi,dupa prima contestatie si renumararea voturilor,Blaga a fost anuntat presedinte.Iar voturile au fost transportate la sediul PDL.Ori daca nu a iesit UDREA e frauda.Acum intelegi cum sta treaba? Ori daca iesea Udrea atunci PDL era un partid de oameni cinstiti iar dupa terminarea mandatului TB revenea cu placere in el.

 41. emi spune:

  Adica au “fugit” cu urnele sa arhiveze voturile? Pen’ca nu le puteau lasa in drum. Ce tupeu de ordinari!!! Merci beaucoup!

 42. Kronstadt an der Graft spune:

  Gata, Băsescu urmează să ia toți oamenii cinstiți din PDL și să facă un nou partid. Partid de băieți cinstiți și fete mari. El își lasă meșă și madam Udrea o să facă operație, știți voi unde. La Viena, evident, unde credeați? Operație de schimbare de lider, că pe Blaga nu-l acceptă.

 43. emi spune:

  Daca TB e animusul EU iar EU e anima lui TB, de ce nu divorteaza amanmdoi, sa se casatoreasca si sa traioasca fericiti pana la adanci batraneti? Ar mai castiga un euro si cu darul…

 44. tiberiu spune:

  @Pacala
  Chiar acum am auzit propunerea d-lui Bostinaru ca Parlamentul sa dezbata incalcarea normelor constitutionale de catre TB si sa se finalizeze printr-o hotarare de condamnare.Este cea mai potrivita reactie si sper sa fie pusa in practica.

 45. Buddha spune:

  Extraordinara emisiunea cu Nastase. Am vazut un om cumpatat, intelept si extrem de demn.

 46. @ Katrina

  PNL trebuie sa fie o sinteză doctrinara a dreptei.