Agerpres: Rezumatul discursului de la Conferinta de alegeri de la PNL Botosani

/Agerpres/ – Vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), ministru Economiei, Varujan Vosganian, a susţinut, vineri, la Botoşani, necesitatea unei ‘alianţei trainice’ între PNL şi PSD, nu din ‘din drag de PSD’. El a afirmat că Uniunea Social Liberală a fost creată din ‘drag pentru poporul român’.

            ‘Faptul că vorbim de o alianţă trainică cu PSD nu trebuie privit în niciun chip ca un drag de PSD. Noi, cei de aici, dacă aveam drag de PSD, eram la PSD. Noi am făcut această alianţă cu PSD de dragul poporul român’, a declarat, în cadrul Conferinţei filialei teritoriale PNL Botoşani, Varujan Vosganian.

            El a subliniat că USL este ‘o alianţă fără precedent ca forţă electorală şi ca ambiţie, ambiţia de a redresa economia şi a asigura în continuare dezvoltarea’

‘Suntem într-o guvernare cu un partid de stânga şi trebuie să arătăm că suntem de dreapta. Nu e uşor, dar  e un examen de maturitate pentru noi’, a adăugat Vosganian. El spune că obiectivele PNL la guvernare sunt relaxarea fiscală, crearea de locuri, privatizarea şi reindustrializarea României.

87 Responses to “Agerpres: Rezumatul discursului de la Conferinta de alegeri de la PNL Botosani”

  1. liberalism spune:

    un liberal optimist
    Fiecare avem o cruce de dus. Eu nu voiam sa justific o infidelitate ci voiam sa inteleg de ce expunerea te-ar face un om fara constiinta, iar ascunderea te-ar face mai bun?!
    Arsenie Boca spunea “Vai de cel ce nu are o cruce de dus: acela n-are prin ce se mantui”.
    “Tu mergi cu o cruce in spate.
    Si lumea striga: “Hotul de lemne!”.

  2. un liberal optimist spune:

    @liberalism,
    Nimeni nu cred ca are vreo cruce de dus doar daca incalca legea(sigur, facuta “de un stat ticalos”, cum spunea basescu in preajma pierderii puterii-ian.2012). Asa incat mi-ar place sa cred ca niciun liberal roman sa nu aiba vreo cruce de dus pe Golgota. Dar daca se va gasi vreo unul eu nu-i voi plange de mila!

  3. liberalism spune:

    un liberal optimist
    Ma refeream la rastignirea nedreapta.

  4. Adam Mares spune:

    liberalism
    Nu-mi rastalmaci cuvintele. N-am spus ca ascunderea in sine te face mai bun. Era vorba de motivatia expunerii/ascunderii.

    De ce te expui? Sa te dai mare ca ai amanta? E indecent. Si asta spune ceva despre barbatul respectiv. Daca o iubesti, cu atat mai rau. Cand iubesti o femeie, nu o dezonorezi.

  5. un liberal optimist spune:

    Adam Mares,
    Din cate imi mai amintesc de pe vremea cand eram burlac un barbat isi putea permite oricate iubite putea sustine hormonal si spiritual, iar femeile asisderea! Aud acum ca exista o gramada de disfunctii hormonale si spirituale astfel incat nici barbatii, nici femeile nu mai sunt suverani pe corpul si spiritul lor. O fi manipulare antinatalitate, o fi promovare pe diverse medicamente sau suplimente nutritive? Habar n-am, eu fiind inca in doliu.

  6. Adam Mares spune:

    Si daca ma lasati in plata Domnului, ce? La plata Domnului ajungem toti…

  7. Adam Mares spune:

    Cand o sa intalnesti o femeie adevarata, o sa vezi cat de greu este s-o satisfaci din toate punctele de vedere. Esti prea sleit sa mai cauti altele :-). Sigur, poti sa ai mai multe, dar sa nu le/o multumesti cum trebuie.
    Eu n-am nicio disfunctie hormonala sau spirituala.

  8. Adam Mares spune:

    Si nu iau niciun fel de medicamente.

  9. un liberal optimist spune:

    Adam Mares,
    N-o lua personal. Era o discutie filozofica:a fi sau a nu fi amantul(amanta ) perfect(a). Dar cine naiba stie?

  10. liberalism spune:

    Adam Mares
    N-am rastalmacit ci asta am dedus. Daca spui ca nu este o rusine sa ai amanta, dar este rusinos s-o expui, ce sa inteleg?
    Un liberal optimist
    Aceste disfunctii hormonale se datoreaza hormonilor pe care-i inghitim din alimentatie. Cine n-are de unde sa-si procure alimentatie sanatoasa, mananca tot felul de hormoni (de crestere), aditivi etc. Mai sunt si cauze genetice, dar prea multe boli de la un timp.

  11. Adam Mares spune:

    @un liberal optimist
    Nu prea inteleg ce vrei sa spui. Te intrebi daca exista amantul/amanta perfect(a)? :-)

  12. Adam Mares spune:

    Nu este o rusine sa iubesti. Dar daca esti las si nu esti in stare sa onorezi femeia pe care o iubesti, luand-o de nevasta, atunci macar nu o dezonora, expunand-o oprobiului public.

  13. un liberal optimist spune:

    Adam Mares,
    Meri la culcare!

  14. Adam Mares spune:

    Iar daca nu o iubesti si o expui ca sa te dai mare, ai mentalitate de manelist.

  15. Adam Mares spune:

    Ma duc, ma duc. Eu vorbesc despre decenta si onoare, dar se pare ca sunt singurul care mai crede in valorile astea.

  16. Pacala spune:

    Liberalism
    Guvernul ponta 1 inseamna usl la comenzi. Pdl nu mai avea guvern. Deci, numara ce vrei tu, usl are guvern de mai bine de un an

  17. liberalism spune:

    Cum s-o onorezi luand-o de nevasta daca ai nevasta? Sa fii bigam? Amanta se dezonoreaza singura.(Dar oare el nu se dezonoreaza? ) Dar ti-am spus, depinde de imprejurari, motive etc. Daca cineva se expune inseamna ca nu are ce sa-si reproseze (stie el de ce).

  18. liberalism spune:

    @ Pacala
    In acel timp abia au avut timp sa se acomodeze, sa faca audituri, sa rasfoiasca toate documentele etc. Pana si unui simplu angajat la un nou loc de munca ii ia un anumit timp pana se acomodeaza si pana stie ce va face pe viitor. Un Guvern nu-l bagi in priza si porneste.

  19. tiberiu spune:

    Dupa parerea si experienta mea in relatiile intime este preferabil sa fii supercorect, daca relatia sau casnicia este importanta.
    Nu cred ca este posibil sa ai o realtie in trei(chiar ocazionala) fara ca partenerul sa sesizeze acest lucru, ceeace duce automat la deteriorarea iremediabila a relatiei sau la ruperea ei.Daca insa parteneriii nu sunt multumiti de relatia existenta este natural sa caute alte optiuni.
    Mai trebuie tinut cont si de copii in relatiile de familie.
    Impulsurile hormonale sunt in anumite cazuri teribil de puternice , dar pot fi stapanite daca deprindem ca ratiunea sa stapaneasca instinctele si nu invers.Fiecare isi decide destinul prin propriile actiuni.

  20. tiberiu spune:

    cand eram tanar si fara experienta am incercat si eu sa fiu smecher in relatiile intime,pana cand am bagat de seama ca nu pacaleam pe nimeni, singur ma pacaleam.

  21. emi spune:

    A te lauda cu amantlacul, e la fel cu a te lauda cu furatul sau cu a fi mandru ca esti criminal. E adevarat ca se poate intampla, oricine poate depasi limita in anumite conditii, dar macar unii stiu ca gresesc si au bunul simt sa nu sfideze. Nu esti mai bun daca o faci pe ascuns, dar macar poti provoca mai putina durere partenerului legal si dai semne de rusinare, poate chiar de pocainta. Cat despre femeia amanta, ea nu intotdeauna doreste anonimatul. In general, femeile care isi etaleaza amantii, nu prea stiu a iubi. Se folosesc de cate unul pentru ascensiune in cariera si apoi cauta un altul mai puternic, mai banos, mai smecher. Ce nu pricep eu, cum accepta acesti mari puternici, “resturile” subalternilor…

  22. Adam Mares spune:

    Ma uit la un film pe Pro Cinema, despre Nietzsche. Calul din Torino.

  23. Adam Mares spune:

    CTP-ul zise ca e un film ciudat.

  24. Adam Mares spune:

    Se pare ca nu prea este despre Nietzsche si cine rezista pana la final merita un premiu. :-)

  25. Pacala spune:

    Liberalism
    Fiecare cu opinia lui.

  26. tiberiu spune:

    @emi
    In chestiuni de relatii intime cei mai “puternici”(politic, financiar,intelectual) sunt la fel ca toti ceilalti, ba uneori mult mai slabi.Sentimentele nu se cumpara si abilitatea gestionarii relatiilor intime nu se invata la universitati ,masterate sau doctorate.

  27. Barosanul spune:

    @ All

    Ce spune Nastase, ca sa moara el in Puscarie daca nu-i asa
    ”Adrian Năstase: Alegătorii sunt cei care au hotărât coabitarea între preşedinte şi premier”

    Domnule Vosganian,

    Dumneavoastra stiati ca votand USL votam Coabitarea USL cu Basescu?

    PDL=USL Aceiasi Mizeie, bine mai ziceau aia

  28. Barosanul spune:

    Domnule Vosganian,
    @ All

    TZEAPA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ”Fostul premier Adrian Năstase a declarat, sâmbătă seară, că în PSD există o “anumită presiune” pentru desemnarea unui candidat propriu la alegerile prezidenţiale, precizând că în acest caz PNL ar putea obţine poziţia de premier”

    :) Hahahaha! auzi ‘Ar putea’ ;) adica nici aia nu e sigura

    Apropos, parca se zvonea ca Bombonel era Homosexual, e cumva vre-o intamplare ca si Ponta e Homosexual, dupa spusele ne retrase ale lui Valer Marian ?

  29. tiberiu spune:

    @Barosanul
    Nastase are dreptate din urmatoarele motive
    1)Cetatenii nu au iesit la vot in numar suficient desi se stiau de la bun inceput ca baremul necesar pentru ca referendumul sa fie valid este sa se prezinte peste 9,2 milioane de cetateni.
    Cetatenii nu s-au prezentat cu entuziasmul asteptat la vot,ba chiar s-a constatat o mare indolenta din ritmul de prezenta la vot.
    Am vazut ca la inchiderea urnelor erau inca cozi cu cetateni carora le-a fost lene sa voteze din timp ,dovada indubitabila a indolentei.Daca cetatenii ar fi fost animati de vointa reala de schimbare ar fi fost cozi de dimineata iar nu noaptea.
    2)Desi toata lumea a vazut modul scandalos ,abuziv, sfidator in care CCR a actionat la comanda politica,cetateni au manifestat pasivitate si lipsa de interes pentru a-si apara drepturile.
    Daca ar fi fost 100.000 de persoane in fata CCR protestand pentru incalacarea drepturilor lor democratice pana la indepartarea lui Basecu alta era povestea.

    Concluzie:Ponta a inteles ca nu se poate baza pe un popor indolent, lipsit de simt civic si de demnitate, care nu este interesat sa-si apare cu orice pret drepturile si demnitatea nationala si ca atare Ponta a semnat pactul de coabitare.Spre parerea mea de rau poporul roman nu aa dovedit ca merita respect.Respectul se castiga prin lupta si eforturi nu se da gratis.Aici e “buba”

  30. Barosanul spune:

    @ Tiberiu
    Am impresia ca tu vrei sa te autoconvingi de ceea ce afirmi.

    Cred ca esti mai mult decat putin rupt de realitatea Romaneasca si ca vorbesti mai mult din amintiri despre Romania.

    ”Concluzie:Ponta a inteles ca nu se poate baza pe un popor indolent, lipsit de simt civic si de demnitate, care nu este interesat sa-si apare cu orice pret drepturile si demnitatea nationala si ca atare Ponta a semnat pactul de coabitare”

    Uite asa te trec si pe tine la capitolul Pro-Basisti.

    deci dupa cele concluzionate de tine

    daca Ponta nu se poate baza pe un popor indolent, lipsit de simt civic si de demnitate, care nu este interesat sa-si apare cu orice pret drepturile si demnitatea nationala atunci

    Ponta a semnat Pactul de COABITARE pt ca se poate Baza pe Basescu care este un tip cu simt civic si de demnitate, care este interesat sa-si apare cu orice pret drepturile si demnitatea nationala.

    Brava Domne, ai dat-o cu ‘spin’Hamericanesc’ :) sau mai in gluma sigur nu ai fost atacat Psihotronic de SRI ????

  31. Adam Mares spune:

    Interesant filmul. O apocalipsa gradual-monotona, silentioasa.

  32. Barosanul spune:

    @ Tiberiu

    Intr-o nota mai serioasa Concluzia ta ca : ”Ponta a inteles ca nu se poate baza pe un popor indolent, lipsit de simt civic si de demnitate, care nu este interesat sa-si apare cu orice pret drepturile si demnitatea nationala si ca atare Ponta a semnat pactul de coabitare”

    In Americana s-ar traduce ‘buddy, you’re talking nonsens’,
    in Romana ‘prietene vorbesti prostii’,
    in Dialect de Bucuresti ‘‘Prietene vorbesti pe nas’ ,
    in Engleza ‘my firend, you’re talking crack’,
    iar in Engleza dialect Cockney ‘ you ain’t gonna like that, but That’s Bollocks Mate’.

  33. Barosanul spune:

    @ All

    La Multi Ani si cat mai multe impliniri tuturor celor care-si serbeaza ziua de nume (onomastica)!

  34. Buna dimineata domnule ministru, domnule profesor Adrian Nastase,

    V-am urmarit aseara, si pot spune ca pentru cei care citesc printre randuri, interviul a fost edificator.

    Din contra, daca pe dumneavoastra reusesc sa va inteleg, cu domnul Basescu si a sa Miscare Populara, am o problema si am sa va explic de:ce:

    Ca un vajnic ardelean ce sunt, am doua mari calitati, anume, pricep greu si uit foarte repede, domnul Boc, cred ca ar putea sa confirme acest lucru, un alt vajnic ardelean, care din pacate joaca in echipa adversa…

    Revenind la problema de mai sus, sincer nu am inteles, si-l rog pe domnul Basescu sa ne explice si noua ardelenilor care-i povestea cu aceasta miscare populara….pentru ca oricat de populara ar fi, nu stiu a cui miscare este……..

    a. Sa fie oare Miscarea Populara Ebraica?
    b. Sa fie oare Miscarea Populara Sionista?
    c. Sa fie oare Miscarea Populara Ashkenaza?
    d. Atunci poate Miscarea Populara Kazara ?????

    ZeV, domnule Basescu, va rog sa ma iluminati si sa-mi explicati care-i baiul cu asta miscare sionista…pardon Miscare Populara…..

    Domnule Basescu, va asigur de aceeasi dragoste pe care v-o port profund, tare profund, din totdeauna.

    Al dumneavoastra,
    Marian Nicolae.

  35. tiberiu spune:

    @Barosanul
    1)Sa ma suspectezi pe mine de basism este cel puitin hilar,ca sa ma exprim delicat.
    2)Nu pe mine trebuie sa ma injuri ci pe Nastase care a afirmat ca:
    “Alegătorii sunt cei care au hotărât coabitarea între preşedinte şi premier”.
    Tu i-ai exprimat nedumerirea ,iar eu nu am facut decat explicitez asertiunea putin eliptica ,dar perfect adevarata a lui Nastase.
    3)Afirmatia ca:
    “Ponta a semnat Pactul de COABITARE pt ca se poate Baza pe Basescu care este un tip cu simt civic si de demnitate, care este interesat sa-si apare cu orice pret drepturile si demnitatea nationala” iti apartine integral si nu ader nicidecum la ea.
    In opinia mea considerentele lui Ponta au fost cu totul diferite.Ponta a semnat acordul de coabitare amenintat fiind in repetate randuri de TB ca nu-l va desemna ca PM. In aceasta situatie el ar fi trebuit sa astepte pana dupa Anul Nou ,fara guvern si fara buget ,sa vada ce decizie va lua TB (evident de comun acord cu prietenii lui din CE-merkel ,barosso etc).In situatia cand TB s-ar fi yinut de cuvant , nu exista alta solutie decat sa fie declansata din nou procedurade suspendare ,cu efecte indoielnice dupa experienta din vara trecute.Nu exista nico indoiala ca CE ar fi pus sanctiuni drastice guvernului,cele economice sunt cele mai plapande.Romnia dupa 9 ani de basism este o tara anihilata politic, economic si militar(sa nu uitam asta).Romania nu are nici maca cateva avioane prapadite de vanatoare sa-si apere spatiul aerian si se discuta despre inchirierea unei forte de patrulare aeriana straina.Nu stiu daca realizezi ce insemana acest “mic amanunt”.Cunoscand perfect (infinit mai bine decat mine) situatia dezastruoasa a tarii si intelegand si faptul ca cetatenii sunt total lipsiti de o minima capacitate de solidaritate si determinare in a-si apara drepturile ,Ponta a adoptat “pozitia ghiocelului’ bazata pe incetatenitul “capul plecat sabia nu-l taie”.

    In concluzie: ma tem ca ai gresit adresa acuzandu-ma ca vorbesc prostii.Nu am facut decat sa deslusesc ” prostiile” lui Nastase,care din pacate reflecta o situatie extrem de trista.
    Dupa evenimentele din dec. 89 Romanii isi castigasera respectul lumii occidentale pentru rasturnarea regimului dictatorial comunist-ceausist, insa dupa evenimentele de la referendumul din anul trecut romanii au pierdut orice urma de respect pentru modul rusinos in care s-au lasat santajati de oamenii regimului basist complici cu marile puteri care doresc o Romanie ingenuncheata si aservita marii finante internationale aflate in spatele FMI.Respectul se castiga cu greu si cu sacrificii si se pierde usor atunci cand dovedesti slabiuciune de caracter in fata greutatilor.

  36. tiberiu spune:

    @Barosanul
    P.S
    In alta ordine de idei BaSecu a dovedit si dovedeste iscusinta si adevarata tarie de caracter in a-si proteja drepturile.
    Pentru a lichida basismul cetatenii si politicienii USL trebuie sa dovedeasca mult mai multa abiliate si infinit mai multa tarie de caracter.Opinia mea.

  37. un liberal optimist spune:

    @tiberiu,
    Sustii o teorie bizara:cel mai mare numar de votanti s-a inregistrat la Referendum, deoarece era “Jos basescu”. Dupa umilinta liderilor USL inregistrata dupa Referendum, numarul votantilor a scazut cu vreo 4 milioane. Nastase vorbeste pe nas deoarece il mai asteapta o gramada de dosare pe bune. Se punea si el sireacu pe bune cu ponta, cu basescu si cu voia ta cu coabitarea asta blestemata. De ce crezi ca Ponta vrea sa faca regionalizarea prin raspundere si de ce se chinuie sa stabileasca un cvorum cat mai mic la referendumul pe Constitutie? Normal, ca-i tremura izmenele cu urme de coabitare!