Intram pe linie dreapta la Cuprumin

ANUNT DE INTENTIE PRIVIND ATRAGEREA DE INVESTITII LA S.C. CUPRU MIN S.A. ABRUD

În temeiul Ordonantei de Urgenţă a Guvernului nr. 88/1997 privind privatizarea societăţilor comerciale, cu modificările şi completările ulterioare, al Legii nr. 137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării, cu modificarile si completarile ulterioare, al Normelor metodologice aprobate prin H.G. nr. 577/2002, cu modificarile si completarile ulterioare si al H.G. nr. 590/2006, cu modificarile si
completarile ulterioare, S.C. CUPRU MIN S.A. cu sediul social în Romania, Abrud, Piata Petru Dobra nr. 1, cod postal 515100, jud. Alba (“Societatea”), anunta intentia de a initia procesul de atragere de investitii la Societate.

Realizarea procesului de atragere de investitii se va face prin orice metoda prevazuta de lege (ex:
asociere in participatiune, cooperare, etc.), suma obtinuta de la investitorul selectat urmand a fi
utilizata pentru efectuarea investitiilor de mediu, dotarea tehnologica a Societatii, deschiderea de noi fronturi de lucru si capital de lucru. Selectarea investitorului se va face pe baza unui proces competitiv.

Se estimeaza ca modalitatea de atragere de investitii si de selectie a investitorului va fi aprobata de conducerea Societatii in cursul lunii iunie 2013 si va fi data publicitatii prin anuntul privind atragerea de investitii la SC CUPRU MIN SA, care va contine detalii cu privire la achizitionarea caietului de sarcini, precum si cu privire la calendarul operatiunilor.

Caietul de sarcini va contine informatii detaliate cu privire la conditiile de participare la selectie, documentele de participare solicitate, conditiile de eligibilitate, modalitatile de prezentare si continutul ofertelor, criteriile in baza carora vor fi evaluate ofertele depuse de investitorii care participa la selectie, modalitatea de punctare a ofertelor in vederea desemnarii ofertei castigatoare, modalitatea de acces la date si informatii, in cadrul unei camere de date organizate la Societate, instructiunile privind depunerea ofertelor, garantiile solicitate, etc.

Investitorii interesati de participarea la un proiect comun de investitii cu Societatea sunt invitati sa depuna Scrisori de Interes. Scrisorile de Interes trebuie transmise prin fax sau e-mail la sediul S.C. CUPRUMIN S.A. Abrud, pana la data de 10.06.2013, ora 15:00, in atentia:

Dlui. Director General

S.C. CUPRU MIN S.A. ABRUD

Tel.: +40-0258-780083;

Fax: +40-0258-780296

E-mail: cuprumin@yahoo.com

Scrisoarea de Interes va contine si o prezentare a investitorului, cuprinzind informatii detaliate despre actionariatul acestuia si/sau structura de control corporativ, experienta investitorului in domeniul finantarii si/sau operarii de societati care activeaza in industria miniera, in mod particular in sectorul cuprifer, precum si despre capabilitatile financiare ale acestuia, care sa demonstreze posibilitatea efectiva si imediata de implicare intr-un proiect comun de investitii cu Societatea, in vederea dezvoltarii acesteia.

In cazul in care, inainte de punerea in vanzare a caietului de sarcini sau de cumpararea acestuia, investitorul care a prezentat Scrisoare de Interes comunica in scris Societatii ca doreste efectuarea unei vizite cu scopul de a-si forma o opinie generala asupra situatiei Societatii, Societatea va asigura accesul investitorului pe amplasamentele acesteia si la informatii publicabile, cu semnarea in prealabil a unui angajament de confidentialitate, fara achitarea unei taxe.

Scrisorile de Interes vor fi prezentate in limba romana sau in limba engleza. Scrisorile de interes sunt neangajante.

Prezentul anunt de intentie este publicat pe pagina web a Societatii, a Ministerului Economiei si a Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie.

155 Responses to “Intram pe linie dreapta la Cuprumin”

 1. Adam Mares spune:

  Intre timp, m-am lamurit si cum stau cu dragostea in luna iunie: trebuie sa calatoresc. :-) :-) :-) S-ar putea sa plec intr-o excursie!!!
  http://www.realitatea.net/horoscop-cum-stai-cu-dragostea-in-luna-iunie-in-functie-de-zodie_1189817.html

 2. un liberal optimist spune:

  @cris,
  Stii ca noi te iubim si te respectam.Dar comentariul tau aproape nesfarsit demonstreaza ca nu te intelegi. Asa, sa zicem…Chiliman. Desi dupa disparitia lui din PNL va fi un nimeni. Sau daca vor televiziunile sa-l arate cu catuse..poate ne vom mai aminti de el.
  Cu toata dragostea!

 3. un liberal optimist spune:

  @Adam Mares,
  Este o initiativa buna. Totusi prea mult efort pentru un asazis parlamentar fara onoare. Votul pe liste e sfant. Uite ce se intampla in PPDD si PDL.

 4. tiberiu spune:

  @Un liberal optimist
  Moisescu si Chiliman (daca nu gresesc) au participat la sedinta inaugurala a “Miscarii Populare” care este deja declarat ca noul partid basist. Aceasta participare sfidatoare (Traiceanu s-a abtinut sa participe in ultima clipa ca urmare a amenintarilor de excludere) fiind o declaratie de intentie pentru optiunile politice ale acestor lepre.

 5. tiberiu spune:

  @cris
  Te implor nu te supara pe noi.

 6. Kronstadt an der Graft spune:

  @Adam Mares
  Propunerea deputatului Andrei Dolineaschimi mi se pare o mare aiureală. Să organizezi un referendum ca să permiți unui țucălar să fugă la alt partid este un afront adus oamenilor raționali. Cine va veni la o asemenea bazaconie de acțiune politică? Alta-i beleaua acum, la care onor conducăreții noștri nu se gândesc neam. La alegerile următoare vor veni la urne mai puțin de 30% din alegători. Bine că s-au prins îi bătrâni că nu îi bagă nimeni la închisoare că nu se duc la alegeri. Păi cine-i mai prinde la urne? Așa că partidele mai bine s-ar mișca să-și activeze susținătorii până atunci decât să organizeze referendumuri pentru centrifugari.

 7. cris spune:

  @ Tiberiu

  de ce m-as supara? Tu ai spus un lucru interesant si mai ales l-ai spus fara sa te gindesti mult, natural: nu poti sa faci provizii de intelegere.

  E frumoasa imaginea, exuperiana, imi aduce aminte de expresia lui St Ex, a considera ca omul de linga tine e o provizie. Imi si imaginez intelegeri, pareri, idei, persoane atirnate pe sirma ca si cirnati afumatzi, incadratzi pe lungime standard de matz, in camarile bine orinduite si de neschimbat ale vreunui burtos satisfacut cu imaginea sa despre lume ( pardon, Weltanschauung-ul sau ca sa vorbim despre cirnatzi afumati la modul filosofic)

  Cam treci prin destule ca sa nu te mai suprinda faptul ca trebuie sa o iei de la capat mereu cu alte intelesuri, inclusiv fatza de oameni pe care credeai ca ii cunosti in oarecare masura. Stiu eu, poate asta ii fereste pe unii sa gindeasca pe galeti, generalizant si statut, chit ca pentru altii a nu te plia pe truisme e plictisitor sau chiar deranjant. De gustibus.

 8. cris spune:

  @ un liberal optimist

  Poate ca unii refuza sa fie cirnatzi afumatzi si in propria camara interioara nu doar in camarile altor “filosofi”, adica sa devina burtosi, sedentari si autosuficientzi. Poate ca unii mai si continua sa creasca, sa se mire ori sa doreasca sa inteleaga chiar si pina mor. Mi-ai facut un compliment, chiar daca intentia o fi fost alta: eu si Socrate cu “stiu ca nu stiu nimic”, adica fericiti in saracia duhului nostru naiv, ca xantipe si virtuosi sa acuze de vorbit prea mult si “corupt mintile tinere” sunt destui, statutzi si acri.
  Cu toata dragostea…..

 9. cris spune:

  @ Adam

  mda, cum era povestea cu vulturul care daca nu se autojumuleste moare? Naiba sa-l ia de vultur, mai bine se nastea cirnat afumat, statea cuminte pe o sfoara. (smiley) Auzi, la ce zodie scrie ca trebuie sa calatoresti? mai am patru saptamini pina la vacantza si ma gindesc sa-mi schimb zodia pe cea cu plecatul in calatorii, ca sa fiu sigura ca iau vacantza si nu se mai trezeste vreunul ca e tot el in zodia cu pricina si altii in zodia garzilor.

 10. emi spune:

  Oamenii se schimba de-a lungul vietii, atat chimic (suntem ceea ce mancam si o data la 7 ani practic avem alt corp, doar neuronii raman aceiasi, si tot mai putini), cat si spiritual, pentru ca experientele traite ne provoaca sa evoluam sau sa involuam. Cris, ca sa ai nevoie de unghii, cioc si ghiare noi trebuie sa fii pasare de prsda, sa sa traiesti din asta, tu nu pari a avea suflet de pradator.

 11. Marius Bacau spune:

  Dupa parerea mea, PNL ar trebui sa treaca urgent la reorganizarea filialelor cu probleme. A celor cu rezultate catastrofale. Una din aceste filiale este cea din Vrancea condusa de marele, inconfundabilul si indispensabilul Nini Sapunaru.

  http://www.ziaruldevrancea.ro/politica/93215-oprisan-isi-vede-visul-cu-ochii-investitie-de-5-milioane-de-euro-langa-mosia-mamei-sale-de-la-petresti.html

 12. emi spune:

  Celor care se considera buricul pamantului si cred ca altii/altele au fost creati ca sa-i faca fericiti pe ei, eu le-as recomanda sa incerce si reciproca, poti fi fericit si cand daruiesti, nu doar cand primesti…

 13. emi spune:

  Monica Macovei devine tot mai jalnica si tot mai rea. Cum or fi acceptand unele femei locul “n” intr-un harem? Ce o mai motiveaza oare sa accepte ordine de la Cotroceni? O fi dependenta de un/o alfa si singura nu se poate descurca in lumea mare si rea? In Cotidianul a aparut aseara un articol simpatic despre ea.

 14. un liberal optimist spune:

  @Marius Bacau,
  Eu as zice sa treaca la reorganizarea tuturor filialelor teritoriale. Nu poti sta cu fundul pe cei 60-70% ai USL, voturi obtinute prin manipularea electoratului. Eu, ca liberal convins ma voi duce la fiecare scrutin, dar mi-ar fi rusine sa-i manipulez pe prieteni.

 15. Pacala spune:

  Maestre,
  Eu nu inteleg, Hellvig declara ca telul PNL la parlamentare este 25%. Ori PNL nu poate, ori nu are cu ce/cine, dar la capul meu de pacala propunerea era sa fie 30% macar asa ca obiectiv maret?

 16. emi spune:

  Mi-ar fi placut sa vad spectacolul… si ce daca…

 17. Buddha spune:

  VV
  multumesc pt lamurire. Nu stiam ca Rasmussen e liberal. O scuza cat de cat buna, nu mai am ce comenta. :)
  Multumesc pt ca nu v-ati suparat pe mine pt criticile la adresa dsvs. Io sunt terorist, sa stiti! :)

 18. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ all

  25% e un rezultat optimist, nu inteleg de ce va agitati asa…

  Pina in 2016 PNL va fi sub PDL-ul de azi, undeva pe la 14%. PNL deja e un partid perzant, iar pina in 2016 va fi singurul partid atacat de DNA, de ANI, de presa, de ce vreti voi. Voi cind va ginditi la scorul PNL de azi uitati ca in in el sunt si procentele PC-ului… PC-ul va migra din nou catre PSD, pentru ca nimanui nu-i convine sa fie tovaras cu un looser.

 19. tiberiu spune:

  @Cris
  “Citadela” lui Exupery este chiar cartea mea de capatai care m-a ajutat(si ma ajua) sa inteleg lumea ,asa ca expresia pe care ai remarcat-o nu este intamplatoare.

 20. tiberiu spune:

  @VV
  @Un liberal optimist
  PNL are o problema cu imaginea elitista si nu poate creste daca nu isi largeste bazinul electoral prin purtatori de cuvant cu educatie si verb apropiate de vulg dar si cu proiecte liberale pe gustul boschetarilor,pietarilor si taranilor.Trebuie cautati acei oameni liberali gen Becali si DD.In lipsa unor solutii mai bune nu as exclude un acord PNL -DD.

 21. cris spune:

  @ emi

  si tu acum, te pomeni ca oi fi si eu vreun colibri incognito care vrea sa-si schimbe zodia mai ales dupa o saptamina de garda

  ( si cind ma gindesc la cum se fac garzile in Romania si cum se fac aici, diferentza de viteza si multitudine a lucrurilor pe care le faci pe unitatea de timp e similara cu diferenta intre molusca si colibri. Mai tii minte serialul acela Emergency Room? n-am prea avut nici timp nici chef sa-l urmaresc, am vazut bucatele – mi s-a parut inutil sa vad si in timpul liber ce faceam toata ziua buna ziua si deloc romantzat. Mult mai realist decit House. Autorul scenariului a fost de fapt medic de ER la Boston City Hospital inainte sa devina scriitor, de aici si realismul si probabil si nevoia lui de a-si schimba meseria inainte sa-l apuce nebunia)

  revenind la colibri:

  Una din legendele pasarii colibri spune ca intr-o zi o padure a luat foc, toate animalele padurii fugeau care incotro. Pasarea colibri zbura de colo colo cu o picatura de apa in cioc sa stinga focul. Papagalul il intreaba pe colibri: dar ce faci tu e inutil, nu-ti dai seama ca nu ai cum stinge focul? Si pasarea colibri ii raspunde: da, stiu, dar fac ceea ce trebuie sa fac.

  Pai nu-i mai bine vultur, fie el si jumulit, intr-o mare de papagali, decit colibri tot timpul la datorie? Mai o vacantza, mai o filosofie, mai ceva afumaturi….

 22. epolitikon spune:

  @VV

  Domnule ministru, nu am citit articolul pentru ca mi-au sarit mai intai in ochi (datorita literelor bolduite) datele de contact ale companiei si credeti-ma ca o adresa la yahoo.com nu este absolut deloc o nota buna pentru companie, chiar daca ea este promovata in mod oficial de dvs.

  In urma cu 2 ani, cand imi cautam furnizori in exterior si utilizam adresa personala de la yahoo (pentru ca eram in stadiul de testare, nu investisem inca in domeniul propriu, marca,etc) nemtii nu ma bagau in seama. Pur si simplu nu raspundeau solicitarilor B2B venite de pe adrese de yahoo. Si nu numai ei.

  Serios vorbind, e penibil sa nu ai un domeniu propriu si un site unde sa pui 2 poze si 5 pagini de informatii generale.

  Cu o asemenea prezentare, e greu sa scoateti un pret bun!

  PS: Ce salariu are directorul Cuprumin? Dar cei din middle management?

 23. cris spune:

  @ emi

  ce crezi, se bat pe acelasi loc “m” macovei si motoc? o fi locul muma padurii, molusca, megalomania, mitomania – in fond de ce sa se bata cind sunt atitea pozitii pe nivelul m. Aaaaa, macovei vrea sa treaca pe locul a, la anonime.
  Caci altfel vad ca usl-ul se bate cu basescu: basescu vrea sa fie seful statului, sintagma pe care usl au tot combatut-o, drept care ei usl nu si nu sa introducem in constitutie conceptul de seful statului. Apriga batalia si demna consecventza usl…..E cel putin jenant.

 24. un liberal optimist spune:

  @tiberiu,
  Timpul elitismului in PNL a trecut de multa vreme. Inafara de Crin si Maestrul care pun lacat la gura oricarei analist, in rest e desert. Sigur ca-i mai barfesc pe la colturi ca orice javra ordinara si accept. Eu nu inteleg unde-i elita liberala pe care am intalnit-o prin cafenelele liberale pana mai an? Cu siguranta si-au capatat pe merit niste posturi prin administratie, dar as vrea sa-i vad prestand si pe la televiziuni. Decat sa trimiti niste primari si sefi de CJ impiedecati in limba, sau niste parlamentari asisderea as prefera niste directori si secretari de stat(sau senatori si deputati) cu aceeasi expertiza dar si cu verbul la ei. Ministru e ministru, atacat la baioneta zi de zi la ordinele camarilei pedelisto-pesediste(frati din trunchiul FSN), dar trebuie sa scoti la inaintare rezerva, ca asa scrie la strategia militara si politica. Deci unde-i noua generatie de liberali?

 25. Marius Bacau spune:

  @un liberal optimist
  Exista o noua generatie de liberali. Exista liberali capabili. Nu se vad acum pentru ca functiile sunt ocupate de lipitorii de afise.

 26. Adam Mares spune:

  @cris
  Cred ca toti am fost, in diverse momente ale vietii noastre, si vulturi, si carnati afumati. :-)
  Dar viata e uneori mai ironica decat cred “burtosii” autosuficienti si nombrilisti. Ghici de ce?

 27. Adam Mares spune:

  @cris
  Sunt Balantza. Si chiar sper sa reusesc sa plec intr-o vacantza. :-)

 28. un liberal optimist spune:

  @Adam Mares,
  Eu te tin de baiat inteligent. Dar vii cu idioteniile astea scrise de Vass si AC? Pai cine a bagat economia in rahat? Nu basescu si bok avand-o experta pe facatura asta de economista(desi, culmea , Maestru o apreciaza!).N-au incheiat ei toate contractele paguboase pe energie, inclusiv certificatele verzi pentru populatie si companii? N-au amanat ei termenul de “liberalizare a pietei energiei? E adevarat ca si guvernul USL e complet paralizat si incapabil sa iasa din fundaturile in care i-au bagat dictatura basesciana. Solutii sunt, dar cine naiba sa le aplice.? De cinci luni tot aud de koabitare , de spargerea USL si o ” noua constructie de dreapta”. Evident si de dezastruoasa mostenire!

 29. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ un liberal optimist

  probabil Adam Mares incearca sa arate ceea ce aratam si eu: ca de cind cu koabitarea toate atacurile vor fi indreptate doar catre PNL. Uita-te de exemplu pe tvr1 la moise guran, ii rupe pe PNL-isti, si cind vorbeste despre coruptie nu s-atinge nici din gresala de vre-un pdl-ist… PSD-istii si ei sunt curati ca lacrima, asa ca… ramine PNL.

  O ataca si pe Mariana Campean, pentru chipurile un memoriu tehnic semnat de fiul ei, dar acelasi DNA n-are nicio treaba nici cu directorul RAR care semnase contractul de vanzare-cumparare a terenului respectiv, nici de seful RAR ierarhic superior care avizase smecheria.

 30. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ Adam Mares

  pe de alta parte nici mie nu-mi vine sa cred ca poti sa citesti asa ceva, eu am dat clik pe linkul tau si din primele 10 rinduri era sa-mi dea voma pe nas….

 31. Adam Mares spune:

  @un liberal optimist
  Crezi ca o creditez pe Vass?! @sorin a intuit ce-am vrut sa arat: liberalii sunt tintele din prima linie a frontului USL (Psd-ul e mai in spate, adapostit prin santuri, si face transmisiuni catre Cotroceni). :-)

 32. un liberal optimist spune:

  @Sorin,
  D’aia insist de ani de zile pe scoaterea la suprafata a adevaratilor liberali la toate nivelurile. Vrem, nu vrem peste 60% din populatie este liberala. Ei aplica liberalismul din instinct de supravietuire, dar trebuie ca un partid liberal si national sa-i si reprezinte, sa-i invete doctrina. De aceea Principatele au iesit din mazga otomana in secolulul 19. Plus politicile liberale de la inceputul secolului trecut.Plus legislatia liberala de cam 8 decenii.

 33. Adam Mares spune:

  @sorin
  Am experiente de lectura de tot felul, m-am calit. :-)

 34. un liberal optimist spune:

  @Sorin,
  Citii si eu stirea cu fiul Doamnei Campeanu. Ce nu inteleg, ce cauta fiul ei intr-o companie de stat? La valoarea ei de influienta il putea recomanda la orice multinationala(daca si fiul ar avea ceva valoare).Zic “ceva” ca si valoarea multinationalelor din Ro e cam”vax albina”. Plus scandalul ca alea doua golance din subordinea ei(o angajata si o consiliera) care au pus-o intr-o situatie jenanta. Imi pare rau de expertiza Doamnei in domeniu, dar cred ca ar cam trebui sa cam plece.Desi sunt foarte ingrijorat ,deoarece nu prea mai avem profesionisti in domeniu.

 35. un liberal optimist spune:

  Vad ca si pedelistii umbla la excluderi. Si ar fi foarte bine daca s-ar scutura de toate leprele basiste. Un nou partid PD fara basisme cred ca ar fi un partid abordabil reprezentand centrul unul partid national liberal. Nenorocirea vine din faptul ca basescu i-a incitat la fraude economice si multi au munti de dosare pe la parchete. D’aia tremura toti ca piftia de Craciun!

 36. emi spune:

  Eu te vad ciocarlie, Cris, fiica soarelui, cantand in zbor inalt, pana la epuizare, vesnic in cautarea luminii si caldurii. O legenda spune ca zburand atat de sus, ciocarlia si-a parlit penele si atunci toate pasarile i-au daruit cate o pana, pentru a-si croi vestmant nou, de aceea este atat de pestrita. Te vaf zburand pana la prajirea “penelor” dar nu cred ca ai primit prea multe “pene” in dar…

 37. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ un liberal optimist

  De ce sa plece doamna Campeanu? vrei sa lungeasca lista liberalilor executati de basisti (originali sau deghizati) ?

  Fiul dansei a semnat un proiect tehnic, in calitatea lui de director TEHNIC, si actul de cumparare al terenului respectiv a fost semnat de Directorul Executiv al RAR si avizat de seful ierarhic superior. Astia 2 din urma n-au fost chemati nicaieri, si abia ca au fost pomeniti la tv…

 38. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ Adam Mares

  asa a devenit toata tara imuna, nu se mai enerveaza pentru nimic. :|

 39. Adam Mares spune:

  @sorin
  Ma enerveaza multe lucruri. Dar nu vreau sa-mi explodeze inima.

 40. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ tudor

  nu euro e problema…

  Tot globul e captiv unui fenomen care a fost diabolic calculat de un numar restrins de detinatori de capital. Au creat mecanisme prin care si-au imprumutat capitalul pe dobinzi enorme (in conditiile cresterii economice galopante dar artificiale), iar acum ei au de incasat cifre enorme de peste tot, care in fapt reprezinta dobinzi la dobinzi la dobinzi… Capitalul care il lansasera ei pe piata l-au retras impreuna cu mari parti de cistig si il tin blocat, si il vor tine blocat pina nu storc globul asta de ultima picatura. Ei n-au niciun interes sa isi ruleze capitalul zilele astea, am zis inca din 2009 ca pina nu se vor produce banii care ii au de incasat capitalistii lumii nu va mai exista crestere.

  Ca sa fac o analogie, e ca si la camatar, iei 100 de lei cu dobinda de 20% pe luna, te lasa 2-3 ani sa te indatorezi bine, dupa care vine si incepe sa-ti ia. Si dupa ce el isi scoate banii de 5 ori tu inca mai ai mult pina sa scapi de datorii. Mergi la el sa-ti mai dea 100 de lei ca sa faci ceva, sa invirti ca sa ai de unde sa platesti dobinzi, si numai bine ca reusesti sa ajungi ca grecia… Camatarul n-are niciun interes sa-ti dea bani, caci tu oricum trebuie sa muncesti toata viata doar ca sa-i platesti dobanzi… Mergi la el si spui ca nu mai poti plati, si atunci incepe sa-ti faca socoteala ca sa-ti dai seama ce poti sa pierzi: casa, teren, masina, etc… Sau in cazul greciei… insule!

  Noi in 2008 n-aveam nicio problema. In 2009 s-au retras sume infernale din Romania, in primele 2 trimestre. Boc in loc sa gaseasca metode de atenuare lina a avionului cu motoare economice, ne-a bagat direct in prapastie. Asta ar fi insemnat sa aiba un gram de creier si sa genereze niste venituri in economie, prin relatii externe, contracte externe, ceva de genul asta, nu sa se apuce sa taie ca boul. Daca economia ar fi scazut lin, cel putin azi nu aveam datoriile facute de guvernele boc, si erau mult mai multe sanse de crestere azi.

 41. tudor spune:

  @sorin gyor

  boc n are nicio vina in ecuatia asta, in afara aceleia ca exista, desigur.

  basescu si isarescu n au putut rezista, in 2009, presiunii bancilor, fmi, CE, astfel ca romania a fost nevoita sa accepte conditiile acestora, respectiv reducerea rezervelor obligatorii, imprumutul de la fmi si UE, restrictiile economice si bugetare implicite.

  nu cred ca daca in locul lui basescu ar fi fost altcineva Romania ar fi putut lua alta decizie( na! am ajuns sa i gasesc scuze ciclopului!).

  destin de tara mica!

  ca ulterior reducerea cheltuielilor publice s a facut fara discernamint, prosteste, iar companiile de stat in loc sa fie restructurate si facute profitabile au fost supercapusate, nu e doar vina lui boc, ci a multiplelor complicitati din sferele puterii.

  tara mica, oameni mici!

  ce ar fi trebuit si ce ar trebui sa faca in continuare romania?
  sa se administreze mai bine, sa si gestioneze eficient resursele, sa iasa din realitatea formelor fara fond; expertiza, vointa politica si buna credinta.