Anunt privind selectia initiala a investitorilor eligibili pentru Oltchim 2. Conditii minime de participare

 

Ministerul Economiei a publicat, in vederea selectiei initiale a investitorilor eligibili sa participe la negocieri, anuntul privind conditiile minime ce trebuie intrunite de persoanele juridice, interesate de cesionarea partilor sociale ale Oltchim 2.

 Astfel, la negocieri pot participa persoane juridice interesate, care intrunesc cel putin urmatoarele conditii:

 - activeaza in industria chimica sau petrochimica sau, dupa caz, este ori

- reprezinta fonduri de investitii sau institutii financiare cu experienta manageriala si/sau investitionala in industria chimica sau petrochimica;

 -prezinta cel putin doua scrisori de bonitate bancara emise de banci de prim rang si scrisori de recomandare semnate de parteneri cu experienta bonitate similara de pe piata de profil;

- depun scrisoare de intentie pentru participare la negocieri.

 Anuntul poate fi studiat la link-ul:

 http://www.minind.ro/presa_2013/iunie/SKMBT_C22013060316430.pdf

 au pe pagina centrala a institutiei: www.minind.ro

 

26 Responses to “Anunt privind selectia initiala a investitorilor eligibili pentru Oltchim 2. Conditii minime de participare”

 1. Kronstadt an der Graft spune:

  N-aș vrea să ratez ocazia de a ne aminti bancul simpatic din vremurile de aldat. Ci-că de ce a fost propusă madam Ceaușescu pentru premiul Nobel pentru chimie prin anii 70? Pentru că a transformat industria coxochimică românească în industrie chixocomică. Astăzi încercăm să protejăm siturile acestei industrii.
  În altă ordine de idei, am înțeles că pe la Oltchim ar fi lăsat ceva urme don Videanu. Predestinat nume!

 2. Marius Bacau spune:

  @Pacala
  Pe ce spune ” Excrementul silei ” nu poti pune pret. De ce nu scriu zgaraietorii de hartie de pe acolo despre comsioanele si jaful practicat de PD-L la aceste companii ?
  Cum naiba au devenit ei asa grijulii de cand e USL la putere? Nu stiu ce maimutoi scriu pe acolo muindu-si condeiul in borcanul cu zacusca sau creionul chimic in gura, cert e faptul ca sunt niste basisti ordinari care contamineaza cu basism pe cine pune botul la tampeniile lor.
  Cand am sa vad ca presa basista scrie despre jaful national practicat de videni, berceni, cocosi si de alti asemenea derbedei, atunci am sa-i cred ca sunt obiectivi.

 3. Marius Bacau spune:

  @Pacala
  Eu nu spun ca actualii guvernanti sunt curati ca lacrima. Au si ei falitii lor si boii lor sinistri. Dar indiscutabil, sunt mai buni decat imbecilii aia portocalii. Cu PSD am eu o problema, dar incerc sa vad partea buna.

 4. Marius Bacau spune:

  @Varujan
  Felicitari ! Sa dea Dumnezeu sa iasa bine! Va ramasesem dator din campania pentru alegerile parlamentare cu informatii privind un anume deputat de Vrancea. El este. Victor Roman.

  http://www.ziaruldevrancea.ro/politica/93493-dosar-de-politician-victor-roman-deputat-psd-de-vrancea.html

 5. alexc spune:

  ce zice in capitalism pe paine e adevarat , cred eu, va veni o revolutie gen 1789 care ii va matura pe toti

 6. Corina spune:

  @VV
  Bafta!

 7. epolitikon spune:

  @VV

  S-a omis cumva conditia: participarea “pe persoana fizica strict interzisa” :)?

 8. Pacala spune:

  marius bacau,
  evenimentul a scris, dar trebuie sa iasa guvernantii daca e adevarat ce scrie. daca la hidroelectrica borza ia de 6 ori mai putin la oltchim, e tare ceva in neregula, si o sa iasa marii mizerii in presa. Adica piperea va lua 12,5 mil eur… tare…

 9. tudor spune:

  @Marius B

  Articolul este tras de par, evident tendentios.

  In principiu, Romania s ar putea descurca foarte bine si fara un acord cu fondul, dar pentru asta ar fi nevoie de un guvern determinat, articulat, condus de un prim ministru curajos.
  Domnul Ponta a crezut ca modul cel mai eficient de promovare a intereselor romanesti este caciulitul pe la divere porti; ii sunt acceptate temenelele si cam atit.

  Mai grav este (in pofida oricaror sondaje) ca actuala putere a pierdut increderea acelei parti active a electoratului fara sprijinul careia niciun guvernamint nu poate rezista unor presiuni externe.

 10. tudor spune:

  @Pacala

  Daca recupereaza peste 200 milioane de euro si legea permite, mi se pare foarte normal sa si ia banii.
  Cine ai fi vrut sa se ocupe de recuperarea sumelor in cauza, niste functionari de stat?

  Esti penibil!
  Mai schimb o si tu! (placa, desigur)

 11. Pacala spune:

  Tudor
  Am spus ca valorile trebuie confirmate sau nu de guvernanti,deci tu esti penibil, nu eu. Daca vrei sa dezbati nemurirea sufletului, fa-o, nu discuta d-astea cu mine.

 12. ionescu spune:

  Uitaţi-vă oameni buni pe comentarii! Câtă ură, ce injurii! Poate să ne dea Dumnezeu tot binele din lume, dacă Dracu stă la pândă şi noi ne luăm după el, se alege praful! Atâta distrugere-în sens valoric- ca de la 89 încoace nu a fost nici în timpul năvălirii barbarilor!
  Încetaţi cearta, ura şi injuriile, veniţi cu idei, demonstraţi că sunteţi oameni, inainte de a fi orcice, iubiţi-vă, respectaţi-vă, propagaţi binele în vorbă şi faptă căci judecata noastră e nedreaptă acum, în răutăţile pe care le stropşim aici!!

 13. Imi cer scuze pentru lungimea articolului, dar este ceva care ne priveste pe noi toti romanii. cititi mai jos:
  ———————————————————————————————-
  Regele Harry I de România

  04.06.2013 – 18:15 | Scris de: Bogdan Comaroni, Ion Teleanu,
  http://www.ziuanews.ro/politica/regele-harry-i-de-romania-94912

  Preşedintele Traian Băsescu e pe cale să regizeze un plan machiavelic de reinstaurare a monarhiei, până la terminarea mandatului său în 2014, dar fără implicarea Regelui Mihai I

  • Şeful statului a demarat, prin intermediul unor rechini imobiliari, campania de recuperare şi reîntregire a domeniilor regale

  • Prin lobby-ul la Prinţul Charles, Traian Băsescu şi Elena Udrea încearcă să-l aducă pe tronul României pe Prinţul Harry al Marii Britanii, care tocmai a fost la un pas să fie asasinat

  • Pentru prima dată în istoria Casei Regale a Marii Britanii, blazonul regal al României a fost depus, pe 8 noiembrie 2012, de Regele Mihai I, în Capela Savoy, alături de cel al Reginei Elizabeta a II-a

  În ultimii ani, câteva evenimente, care pot avea implicaţii majore asupra viitorului ţării noastre, au trecut oarecum neobservate. Atacul violent al preşedintelui Traian Băsescu la adresa Regelui Mihai I, vizitele tot mai dese ale Prinţului Charles în ţara noastră, scandalurile imobiliare în care este implicat Prinţul Paul Lambrino, semnalul Casei Regale a Marii Britanii de apropiere de România şi campania de promovare a Prinţului Nicolae sunt doar câteva evenimente, care, puse cap la cap, pot contura scenariul prin care România ar putea fi condusă, din 2014, de un rege, altul decât Mihai I sau un descendent al acestuia.

  Fotografie-document

  În a doua jumătate a lunii mai a anului trecut, Regele Mihai I a participat la ceremoniile prilejuite de jubileul de diamant al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, organizat cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la urcarea pe tron a monarhului britanic. Pe 18 mai 2012, Regele Mihai I, în calitate de văr primar al monarhului britanic, a luat parte şi la prânzul oficial, care a durat o oră şi jumătate.

  Prânzul oficial a fost precedat de o sesiune foto oficială, la care au luat parte Regina Elisabeta a II-a şi monarhii celor 26 de ţări prezente la eveniment.
  ———————————————————————————————————-
  În fotografia de grup realizată cu acest prilej, regele Mihai I al României este aşezat chiar în dreapta reginei Elizabeth a II-a, în timp ce în stânga monarhului britanic se află regele Simeon al Bulgariei. Alături de aceştia, tot în primul rând, în fotografie mai apar împăratul Japoniei, regina Olandei, regina Danemarcei, regele Constantin al Greciei, sultanul din Brunei, regele Suediei, prinţul Hans Adam de Liechtenstein.
  ———————————————————————————————————-
  Premieră regală

  Ulterior, pe 8 noiembrie 2012, de ziua Sfinţilor Mihail şi Gavril, familia regală a României a participat la un serviciu religios în Capela Regală Savoy, sediul Ordinului Regal Victorian. Ceremonia a avut loc în onoarea Regelui Mihai I, aniversându-se împlinirea a 75 de ani de când Majestatea Sa a primit Ordinul Regal Victorian, în grad de Mare Cruce. Cu acest prilej, blazonul regal al României a fost depus de Mihai I în Capela Savoy, lăcaşul cel mai apropiat de sufletul reginei Marii Britanii. A fost pentru prima dată când un monarh din afara Regatului Unit al Marii Britanii expune blazonul regal în capela privată a Reginei Elisabeta a II-a.
  ———————————————————————————————————-
  Gestul a fost comentat de specialiști ca un „apus” al Casei de Hohenzollern, o încheiere de mandat, și o preluare a acesteia de către Casa Regală a Marii Britanii. Cu alte cuvinte, un act de predare al tronului României la dispoziția monarhiei Marii Britanii.
  —————————————————————————————-!!!!!!!!!!!!!!
  Contrar, însă, acestei apropieri vizibile pentru neofiți, Traian Băsescu pare să aibă cu totul alte planuri, deși interesul său pentru monarhie este evident și poate fi în consecuție cu gestul amintit. Dar nu de partea Regelui Mihai I, pe care nu s-a sfiit să-l bălăcărească în repetate rânduri, în discursuri scandaloase. Mai întâi a încercat o apropiere de Paul de Lambrino, căruia împreună cu Maria Băsescu, i-a și botezat copilul. Președintele a militat pentru recunoașterea prințului ca moștenitor direct al averii regale.
  Mai nou, însă, relațiile cu Paul de Lambrino s-au răcit, iar Băsescu se orientează spre Prințul Charles al Marii Britanii.

  Charles nu poate fi rege în România, nici William – căruia îi este promisă coroana Angliei. Prințul Harry, în schimb, da! Chiar și descendența sa e legată de Casa Regală a României. Planul lui Băsescu e simplu. Să fie ultimul președinte al României și să instaureze monarhia. Cel putin așa susțin mai multe surse de informații ale ziarului, independente unele de altele, dar și evidențele politice.

  Românii, în sondaje, nu vor monarhie, adică nu-l mai vor rege pe Mihai I și nici pe un descendent de-al acestuia. În cazul Prințului Harry (Henry Charles Albert David), lucrurile se schimbă. Ce român n-ar vrea ca România să fie condusă de Casa Regală a Marii Britanii? Ar fi o relansare a țării, o siguranță viitoare și certitudinea că România devine o putere, la masa celor puternici din Europa. La un astfel de sondaj, cel puțin două treimi din români ar spune da. Asta e și miza.
  Românii nu mai au încredere în clasa noastră politică indiferent cine vine la putere, indiferent cine va candida la președinție. Dar pe Harry, poporul îl va dori, tocmai din aceste considerente.

  Deși planul pare incredibil, în cele ce urmează, o să aducem argumente.
  Poate nu e o coincidență că o puternică asociație pentru reinstaurarea monarhiei s-a înființat de curând la Cluj, în fieful lui Emil Boc, omul președintelui, asociație care a debutat cu o petiție pentru revenirea regalității la putere, dar și inițierea unui proiect care prin mai mulți pași să aducă la conducerea țării un monarh.

  Băsescu: „Regele Mihai a fost slugă la ruşi”

  Cum spuneam, imaginea regelui Mihai I a fost şifonată serios de-a lungul timpului, atât de preşedintele Ion Iliescu, cât mai ales de Traian Băsescu. Punctul culminat a fost atins în iunie 2011, când Băsescu a stârnit o dezbatere furtunoasă şi şi-a atras multe critici după ce a declarat că Regele Mihai I a trădat România.

  „Mulţi spun că abdicarea a fost un mare act patriotic.

  Nu.

  A fost un act de trădare a intereselor naţionale din partea Regelui Mihai.

  Antonescu este vinovat în istorie pentru pogromul împotriva evreilor, pentru deportarea lor în Transnistria. Uităm că România avea atunci un şef de stat. Antonescu era prim-ministru. Unuia îi dăm averile, pe altul îl facem criminal de război. De ce? Doar pentru că unul a fost slugă la ruşi?”, se întreba Băsescu în plin discurs politic de denigrare a lui Mihai I. Chiar dacă presa a sărit să adâncească scandalul, populația nu a avut o reacție vehementă, iar Băsescu a testat exact această reacție. Așa că s-a trecut la pasul doi al planului.

  Pista falsă a Prinţului Paul şi Principelui Nicolae

  Atacul lui Băsescu la adresa Regelui Mihai I nu a fost ceva întâmplător, deoarece şeful statului îşi dăduse seama că dorea să predea şefia statului către un rege, dar altul decât Mihai, iar soluţia cu Prinţul Paul Lambrino nu are prea mari sorţi de izbândă. S-a mai luat în calcul şi înscăunarea Principelui Nicolae – şi istoricul Neagu Djuvara chiar l-a nominalizat ca posibil succesor la tron, în contextul în care reinstaurarea monarhiei constituţionale în ţara noastră ar întruni majoritatea opţiunilor populaţiei. „Singura soluţie de a resuscita monarhia românească ar fi ca tânărul Nicolae să fie naturalizat român, să înveţe carte românească, să fie pregătit pentru o posibilă înscăunare”, spune istoricul. „Dacă ţara, românii, mă vor chema, sunt pregătit să răspund chemării lor, aş accepta să vin în România. Sunt pregătit să fac acest pas, chiar dacă mi-e greu să vă spun care ar fi exact strategia ce ar trebui urmată”, spunea, într-un interviu acordat în urmă cu un an şi ceva,

  Principele. Nicolae este născut în 1985, fiind văr cu Prinţul Charles şi nepotul cel mai în vârstă al Regelui Mihai I. Dar sondajele de lucru au demonstrat că susţinerea pentru Principele Nicolae este destul de firavă, iar prezenţa şi imaginea acestuia nu inspiră încredere şi respect pentru ceea ce înseamnă un monarh agreat de marile familii regale europene şi mondiale.

  Lobby pentru Prinţul Charles

  În aceste condiţii, Traian Băsescu a trecut la aplicarea unui plan mai discret, dar direct, de a impune un rege respectat pe viitorul tron al României. Astfel, prin intermediul protejatei sale, Elena Udrea, a demarat o campanie de promovare şi susţinere mediatică a Prinţului Charles, care, efectiv, este îndrăgostit de România. După prima sa vizită în România, în 1993, Prinţului Charles i-au căzut ochii pe conacul Apafi, din localitatea sibiană Mălâncrav. Pentru că imobilul era în proprietatea statului, nu l-a putut cumpăra. După ce conacul a fost revendicat de comunitatea luterană, prinţul a reuşit, în 2002, să-l cumpere cu doar 5.000 de lire sterline şi, ulterior, a investit în renovarea lui aproape 100.000 de lire sterline, pentru că imobilul era o ruină. Acum, Prinţul Charles deţine opt proprietăţi în mai multe zone din Transilvania, iar vizitele sale au devenit o obişnuință.

  Între timp, când era ministru al Turismului şi Dezvoltării, Elena Udrea a început să laude şi să promoveze realizările şi vizitele Prinţului Charles în ţară noastră.
  De fapt, Elena Udrea s-a întâlnit de câteva ori cu Prinţul Charles, iar preşedintele Traian Băsescu l-a primit de două ori la Palatul Cotroceni, ultima dată chiar în această săptămână – luni, 3 iunie 2013. Curios, de la această întâlnire nu s-a comunicat nimic special, cu toate că prințul a stat suficient timp de vorbă cu președintele.

  Întâmplător sau nu, această întâlnire a avut loc la doar câteva zile de la încercarea de asasinare a Prințului Harry, tentativă aparținând unui islamist. Ca părinte, Charles ar fi trebuit acum să petreacă mai mult timp cu fiul său mai mic, tânărul fiind profund marcat de ceea ce ar fi putut fi o tragedie. În schimb, Charles se află în România, efectuând vizite la Băsescu ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

  Campania de reîntregire a domeniilor regale

  Între timp, Traian Băsescu a demarat, prin intermediul justiţiei şi al unor rechini imobiliari garantaţi chiar de şeful statului, campania de reîntregire a domeniilor regale. ZIUAnews a semnalat că o mare parte din fabuloasa moștenire a regilor Ferdinand I, Carol al II-lea și Mihai I, evaluată la peste patru miliarde de euro, este disputată astăzi între Băsescu, Tal Silberstein și Adriean Videanu. Zeci de palate, mănăstiri, chiar și comune întregi, alături de zeci de mii de hectare de terenuri, ferme, sedii de bănci, de ambasade, de partide, Biblioteca Universitară, toate au fost pierdute ca la un joc de poker de așa-zisul prinț de România, Paul Filip Lambrino, progenitura bastardului Mircea Grigore Carol.

  Actorii din această telenovelă începută la finele anilor ’40 au, în zilele noastre, reprezentație la Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce au manipulat politic destinul regal al lui Paul Lambrino. Traian Băsescu, Adriean Videanu și Tal Silberstein, împreună cu Remus Truică și Andrei Marcovici, au creat o infrastructură formată din off-shore-uri, firme de avocatură, judecători și fonduri de investiții, pentru a pune mâna pe ceea ce se cuvine de drept poporului român și familiei regale a României, reprezentată de Mihai I. Un prim pas a fost făcut: retrocedarea ilegală a 43 de hectare din zona Snagov către prințul Paul Lambrino, printr-o inginerie imobiliară realizată de Remus Truică.

  Citiți și Atac la Casa Regală

  Așa cum ZIUAnews a arătat într-un articol anterior, preluat de „Sinteza Zilei” – emisiune la care a fost prezent și Paul de Lambrino -, Prințul a semnat o procură către oamenii lui Traian Băsescu, prin care se dorește a se pune mâna pe întreaga avere a Casei Regale, mai mult decât ar fi îndreptățit Lambrino. Mai mult, ZIUAnews a demonstrat că Lambrino a și pierdut, practic, averea, pentru că a cedat drepturile litigioase în schimbul sumei de 4 milioane de euro.

  Asta înseamă că averea Casei Regale va intra pe alte mâni la sfârșitul proceselor de retrocedare, o avere numai bună pentru noul rege al României. Este firesc ca, în negocierile cu Charles, președintele Băsescu să asigure viitorului rege domenii regale, iar acestea sunt exact cele pe care Lambrino a cedat drepturile litigioase, ba chiar și în plus, unele revenindu-i, de drept, lui Mihai I.

  Pentru o ţară reguvernabilă (A.C.)

  Pentru o ţară „aproape neguvernabilă” – potrivit comisarului european Öttinger – apariţia pe piaţa scenariilor politice a variantei Prinţul Harry pe Tronul României nici nu mai pare exagerat de exotică. Există chiar opinii că varianta ar face ca percepţia faţă de Monarhie, actualmente modestă, să se răstoarne în favoarea acesteia, mai ceva decât s-au răsturnat rezultatele votului în favoarea comuniştilor, în 1946. Întrebarea de fond care se pune în primul rând este ce putem presupune că s-ar schimba în bine, respectiv, în rău?

  În bine:
  - acele aspecte, la nivel internaţional, legate de imaginea României şi de notorietatea ei, ţinând cont de popularitatea şi respectabilitatea Monarhiei Britanice, care s-ar răsfrânge asupra noului proiect politico-administrativ;
  - anumite aspecte legate de stabilitatea politică, monarhul urmând a fi un garant şi un mediator al acesteia, un numitor comun trans- şi supra-partinic;
  - şanse sporite de redresare economică, datorate prestigiului, relaţiilor şi intereselor din spatele noului dregător de sânge albastru.

  Nu aşa de bine:
  - tinereţea şi imaturitatea Prinţului Harry, cunoscut crai şi petrecăreţ;
  - creşterea expunerii româneşti la ura teroristă, dat fiind că Alteţa Sa este o ţintă declarată a jihadiştilor;
  - sporirea pe plan intern a frustrărilor naţionaliste şi fundamentaliste, în ideea, deja consacrată, că nu ar trebui să ne vindem ţara.

 14. @ Katrina iunie 5, 2013 la 11:53 am

  Am consultat deja vreo 5 sau 6 psihiatri.
  Niciunul nu avea nimic……….

  Totusi, sunt curios de ce ma trimiti la pisihiatru?????

 15. un liberal optimist spune:

  @Marian Nicolae,
  E o solutie viabila, doar ca trebuie convins Parlamentul si A3 sa-i convinga si pe romani! Nu te mai lua de @Katrina. Fata asta e ciudata rau!

 16. @ Katrina iunie 5, 2013 la 1:49 pm

  Eu nu am facut nici un comentariu.
  Totusi ma trimiti la spitalul de psihiatrie…

  In caz de nu ai remarcat, articolul nu este scris de mine, eu doar l-am adus in discutie pentru a vedea si opinia colegilor de aici de pe blogul domnului ministru. Atat si nimic mai mult.

  @un liberal optimist iunie 5, 2013 la 2:22 pm

  Nu ma iau de Katrina, pentru simplul motiv ca nu-mi sta in fire, chiar daca am observat ca-i bat ambele planetare…..

  Totusi, eu nu am trimis-o la spitalul de psihiatrie sau sa consulte vreun medic de specialitate……

 17. @ un liberal optimist iunie 5, 2013 la 2:22 pm

  Daca regele nostru MS Regele Mihai I si-a depus blazonul in fata MS Regina Elisabeta II acest lucru echivaleaza cu nimic mai mult decat cu predarea in fata unui adversar cu mult mai puternic….

  Termenul de adversar nu-si are locul, deoarece atat MS Regina Elisabeta II cat si regele nostru Mihai I fac totusi parte din acelasi vlastar.

  Pe de alta parte, gestul regelui nostru ar fi avut valoare juridica daca respectivul rege nu ar fi abdicat deja in fata Romaniei si a populatiei Romaniei, abdicare care se aplica si la copiii regelui….

  Faptul de a-l pune rege pe printul Henry, legal chiar nu are nici o acoperire, acest lucru riscand sa ridice masele de romani,. deja satui de-un trai amar si o viata fara nici o perspectiva, vezi si riscul ca generatia anilor 1970 sa nu mai aibe pensie…un lucru aberant dupa o viata de munca.

  Dar nu aceasta este ideea principala ci faptul de a gasi modalitati de reducere a populatiei prin orice mijloace, reusind ca prin aceasta miscare, papusarii sa-si asigure si controlul deplin asupra mijloacelor si populatiilor asupra carora isi vor exercita puterea.

 18. un liberal optimist spune:

  @Marian Nicolae,
  Hai, n-o mai lua la modul catastrofic. Un rege de spita veche si dintr-o tara puternica va incerca sa se acomodeze cu natiunea pe care trebuie s-o ocroteasca. Daca te uiti in istorie toti cei 4 regi asta au si facut:au ocrotit natiunea, au asigurat suveranitatea nationala, au luptat pentru un loc favorabil al statului in concertul natiunilor, au recuperat teritorii istorice, au augmentat sansele dezvoltarii economice si ale democratiei. Daca MS regele Mihai a renuntat la tron(chiar si simbolic) e pentru faptul ca dinastiile dinastice germane sunt revolute(aidoma alora franceze). O stirpe englezeasca pe tronul Ro ar fi benefica(limba engleza fiind cea mai indragita si cea mai raspandita). Sa fie intrun ceas bun!

 19. un liberal optimist spune:

  @Marian Nicolae,
  Compara si in ce haos statal au bagat Ro. cei 5 presedinti (Dej, Ceausescu, Iliescu, Constantinescu(desi aici mai trebuie sa mai discutam) si bashinescu in comparatie cu cei 4 regi ai Ro.

 20. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Daca tot dati o gura de oxigen Fabricii de la Cugir, schimbati si legislatia armelor din RO. De exemplu, sa produca arme de vanatoare, de tir(cred ca si produc). Dar trebuie sa le creati si piata interna. Avem sute de poligoane parasite, sute de mii de rezervisti care sunt excelenti instructori. Promovand tirul sportiv(inclusiv vanatoarea, trasul la talere etc) s-ar crea o piata interna imensa, dar si sanatatea populatiei ar avea de castigat. Doar ca ar trebui ca grasii aia din politie sa reglementeze mai flexibil detinerea de arme sportive. Ce sa mai zic de pregatirea populatiei pentru aparare pentru un eventual scenariu al Apocalipsei-sa nu faceti mishto de mine ca se poate intampla oricand!

 21. @ un liberal optimist iunie 5, 2013 la 3:26 pm

  Eu nu am luat-o la un mod catastrofic, nici pe departe.
  Sunt tare curios cum vor iesi lucrurile.

  @ un liberal optimist iunie 5, 2013 la 3:43 pm
  Cred ca nu luati in calcul politele pe care romanii le au de platit…..daca se pun in vanzare libera armele fabricate la Cugir…..

  Tirul sportiv cred ca va fi chiar pe ultimul loc……..

 22. erata:
  Scuze,
  Printul Harry…am depasit viteza legala pe tastatura si nu am vazut….

 23. Pacala spune:

  @VV
  Niste tancuri/tanchete/rachete nu reusim sa fabricam si sa exportam?

 24. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ Pacala

  ar fi bine daca am putea exporta macar gloante si obuze pentru tancurile alea… :D

  Tara asta nu mai exporta produse finite, exceptie facind dacia. Noi exportam forta de munca ieftina, materie prima, tigani, infractori, sau cel mult motoare d-alea de 2 lei exportate fictiv pe j-de milioane de euro ca sa ia smecherii tva-ul