Filip cel bun si politica cea rea

Nu e in intentia mea sa ma rafuiesc cu deciziile Curtii Constitutionale, de aceea n-am sa fac comentarii malitioase cu privire la decizia de neconstitutionalitate a unor capitole din Legea de functionare a Agentiei Nationale de Integritate. Poate ca argumentul invocat, cel privind pericolul unor suprapuneri ale actului de justitie, este corect. Chiar daca Agentia de Integritate nu a fost, pana in prezent, intr-atat de justitiara incat sa se interfereze actului de justitie, destul de beteag si el.

Lipsa unui instrument de control al averilor, pe fundalul campaniei duse impotriva a tot felul de Motoci, dintre care cel mai adesea capul lui Motoc sta pe umerii parlamentarilor, ar putea sa-i dea lui Traian Basescu ideea nastrusnica a unui nou referendum la alegerile urmatoare, pe tema controlului averilor, pe stilul istoricei Legi 18 din perioada comunista. Atentie, asadar, la fanteziile lui Traian Basescu privind referendumul, sa nu cumva sa ne trezim cu o noua asmutire populista, la alegerile parlamentare din 2012, o alta variatiune pe tema de sorginte nazista “de ce le e frica, nu scapa”.

Pana atunci, insa, sa meditam o clipa la obiectul ultimei cercetari a Agentiei, starnita de stirile de presa privind incompatibilitatea in care s-ar afla unii parlamentari. Din 2009 incoace am avut tot felul de situatii neobisnuite, in care oameni de afaceri, unii dintre ei cu interese clare in zona achizitiilor si a investitiilor de stat, au ajuns ministri, deci au avut acces direct la resursele pe care le ravneau. Asa este cazul lui  Ionut Bazac, ministru al sanatatii,  audiat de Parchetul National Anticoruptie, in ianuarie 2005, in dosarul “Sanatatea”, in legatura cu transferul ilegal a cinci miliarde lei catre mai multe societati comerciale intermediare, in cadrul operatiunii de procurare a aparatelor de purificare a aerului necesare unitatilor spitalicesti din tar. Asa este cazul lui Adriean Videanu care, in calitate de ministru al economiei, decide interesul statului in ce priveste resursele minerale, inclusiv resursele de materiale de constructii, marmura de exemplu a carei extractie tot dansul o detine, ca actionar al firmei Titanmar. Asa este cazul Elenei Udrea, firma Dalli fiind un partener nelipsit in raporturile cu administratia bucuresteana. Mai adaugam pe Sorina Placinta, pe Radu Berceanu ori, dintre parlamentari, pe Silviu Prigoana, imbogatit pe acelasi tipic ca si Elena Udrea. Lista pozitiilor susceptibile de conflicte de interese, din 2009 incoace, este mult mai lunga.

Dar, stupoare! Cazul care starneste preocuparea unui anumit fel de a face presa precum si a Agentiei de Integritate nu este al nici unuia dintre acestia, nu se face nici o verificare privind modul in care acesti ministri ori parlamentari au primit dividende din castigurile rezultate din relatiile contractuale cu statul, pe vremea cand ocupau functii publice. Conflictul de interese demn de cercetare este al unui actor, altminteri de mare talent – Filip cel bun, va amintiti? – ajuns director de teatru, pe numele sau Mircea Diaconu!

Mircea Diaconu s-a dovedit la fel de talentat si in politica unde, necontaminat de bolile clasei politice, face figura de avocat al poporului, spunand lucruri pe care bunul simt insusi, daca ar avea gura sa vorbeasca, le-ar spune. Probabil ca asta nu e pe placul unora care au descoperit ca Mircea Diaconu, privind  leafa de la stat, in calitate de director al Teatrului “Notarra” se afla in conflict de interese. Care ar putea fi acele interese care intra in conflict, asta nu stim. Ba chiar ne-ar bucura sa aflam ca, din pozitia sa de senator, Mircea Diaconu reuseste, cand si cand, sa mai aduca niste bani si un licar de speranta pentru actorii romani, pentru teatru, pentru cultura romaneasca.

De fapt, marele si tristul confict de interese se afla intre politica si cultura. Intre felul in care este inteleasa politica – o continua rafuiala, agresiuni verbale unde gramatica este jertfita intruna, precum mielul Domnului, trafic de interese si negociere oneroasa, populism si demagogie – si esenta culturii, singura indeletnicire umana care poate invinge fara sa lase in urma invinsi si care poate cuceri fara sa umileasca. Cata vreme politica romaneasca va fi indiferenta ori dispretuitoare fata de cultura, vom continua sa ratacim in afara propriei noastre istorii.

 

27 Responses to “Filip cel bun si politica cea rea”

  1. lorduljohn spune:

    @I. Baseanu

    Prietene, esti certat rau cu limba romana. Odihneste-te!

  2. cris spune:

    @ lordul John

    E acel inflated self-esteem din superioritatea narcisistului si grandiozitatea bipolarului, pseudo-intelectualism asociat cu un dispret profund pentru educatie. Este anti-intelectualismul mentionat la caracteristicile demagogiei (parerea specialistilor, marii demagogi au tulburari de personalitate cluster B, mergind pina la extrema sociopata a dictatorilor)

    Interesant: nu are un suport real pentru pretentiile de superioritate si se simte pe de o parte bine sa aiba o curte intelectuala ( vezi Patapievici, Liiceanu, etc), nu din admiratie ci considerind ca adauga ceva la propria aureola, pe de alta parte detesta chiar notiunea de intelectual din adincul inimii (timpitii, tinichigii, etc). In mod cert, in aceste conditii, tot ce inseamna cultura trebuie distrus sistematic (Oprea, scriitorii, educatia, Diaconu) si inlocuit printr-o pseudo-cultura (Tismaneanu, reforma educatiei, festivalul brinzei, mamaligii, sarmalei, succesurile si esecele euro-parlamentare, manelele). La scara redusa, specimenul reprezentativ, micutul B, vrea sa stea aici – il face sa se simta intelectual-, dar si vorbeste tot timpul, sta la pinda pina la trei dimineata, face zgomot, inlocuieste discutia cu propriile elucubratii pseudo-literare, pseudo-gramaticale. Tropaie…

    @ VV

    Cit mai lasam soricelul cel zburdalnic sa bata cimpii?

  3. @VV, @lordul, @cris

    E dureros ce spuneti despre maestrul Diaconu. Indiferent daca demersul va fi sau nu finalizat, raul a fost deja facut prin exprimarea intentiei. Pentru un om sensibil si un artist ca Mircea Diaconu nu e nevoie de mai mult pentru a crea rani adanci. Mi-am amintit citind cele de mai sus de lacrimile maestrului Ion Lucian, invitat nu demult la antena 3. Ati ghicit cine i le-a provocat, nu-i asa?
    Ma tot mir de ceva timp de un lucru: cum poate un intreg grup sa ajunga sa se manifeste la unison pe o directie gresita. Daca ar fi sa dau doar doua coordonate ale puterii actuale acestea ar fi: ,,varza” la capitolul comunicare in sensul ca nicicum nu nimeresc oricat ar incerca sa transmita un mesaj coerent si, pe de alta parte o capacitate diabolica de a manipula. Cred ca Cris ar putea sa ne explice daca cele doua au un substrat patologic si daca sunt legate intre ele.
    Cat despre noul nostru ,,interlocutor” mie mi se pare ca vrea atentie. Am intalnit ca profesor destui copii care ar fi facut orice pentru un gram de atentie. Sunt acei copii asa-zis obraznici. Leacul l-a dat chiar el. Citez: ,,Ahaa…,las-l in “jumatatea” lui, adica!…E ca la ciini, daca nu-i bagi in seama nu mai latra!…”

    • @corina chiriac

      Mircea Diaconu e nedumerit, caci a obtinut acum mai bine de un an avizul Senatului pentru pastrarea functiei de la Teatru. Dacaar fi obligat sa aleaga, probabil ca s-ar intoarce la directorat. Ar fi trist.

  4. cris spune:

    @ Corina

    Alta caracteristica a comportamentului patologic: Stalking, ca sa o traducem aproximativ “dragoste cu nabadai”. Definitie “the willful, malicious and repeated following and harassing of another person”. Apare, iar, la narcisism, borderline, sociopat, histrionic. Sta la pinda; daca te-a prins in circumvolutiile sale, asteapta doar o miscare (mai rasufli?) ca sa stringa mai tare, daca nu misti oricum continua.

    Sunt 5 tipuri: rejected, intimacy seekers, incompetent, resentful, predatory (Mullen & all, American Journal of Psychiatry, 156, 1999). Tipul incompetent: limitat intelectual si incompetent social, doreste prietenie, intimitate, desi obiectul afectiunii nu o doreste. Complet inabil in ceea ce se numeste ritual de curtare, pe romaneste un mitocan, un badaran. Are delir de grandoare si auto indreptatire: considera ca merita acel partener, i se considera egal (de ce te mironosesti, doar esti la fel ca mine, de dreapta) ori superior (ii face o favoare ca l-a ales ca partener, eu sunt mai de dreapta decit tine). Spre deosebire de intimacy seeker (care intr-adevar considera ca nutreste o iubire adevarata, gen Fat Frumos si Ileana Cosinzeana – din moment ce acum am ajuns de la proverbe la povesti), incompetentul nu isi vede obiectul adorarii ca avind calitati unice si nici nu-l intereseaza reciprocarea “afectiunii”.

    Exemplificarea: asteapta cu nerabdare, sta la pinda, apare, provoaca, doar, doar aude ceva de care sa se poata lega, dar si daca nu are acest prilej continua de unul singur (se auto-consoleaza). La scara mai mare: curtarea asidua a liberalilor ” hai la guvernare”, ca si alte asemenea declaratii de amor: daca voi nu ma vreti eu va vreau, de ce le e teama, nu scapa. Cum de nu va place? Si daca zici pfui mitocane: Nu conteaza, si ca spuneti da, si ca spuneti nu, eu tot va sufoc: Killing me sofltyiiiiiiiii with heeeer song.

    Corina, tocmai de aceea e important sa-i recunosti ca atare, ca sa nu-i lasi sa-ti faca rau – asta si vor, Doamne, lipitori, paduchi: se hranesc din durerea omului bun, a celui de calitate, autentic, onest si integru. Vor sa-si construiasca o lume aberanta (Gradina Deliciilor a lui Hyeronimus Bosch – fiecare cu gradina lui, una de maslini alta de cosmar) drept care innebunesc pe toata lumea. E suficient, vorba florentinului, sa aprinzi lumina: Nu sunt imparatul in haine de gala, nu sunt de speriat, ci zdrentarosi, caraghiosi in chiloti si maieu, la fel de gaunosi pe cit sunt de goi.

  5. cris spune:

    @ Corina

    Observatiile tale sunt intru totul corecte.
    - Par coerenti, nu sunt coerenti (thought disorder – punctul respectiv la descrierea bipolarului).
    - De ce incearca sa manipuleze – mai sus, au o nevoie bolnava de afectiune, de fapt au nevoie de oglinzi care sa la amplifice “maretia”, pentru ca in definitiv sunt oameni extrem de singuri, incapabili sa stabileasca o relatie normala de familie, prietenie, sociala. Desigur se asociaza intre ei – haita ad hoc (par si mai puternici, si mai infioratori), dar in definitiv sunt asociatii slabe, bazate pe interese de moment, care dispar rapid in anume conditii ( se maninca intre ei fara jena daca e cazul).
    - Cit despre ciini, din nou observatia e corecta: nu raspund la o adresare rationala in mod rational ( de aici perplexitatea omului normal in fata lor) dar raspund emotional, nu ca un om cu gindire juna ci primitiv, ciineste.
    -”Jumatatea” lui: dupa cum vezi din descrierea stalker-ului, nu trebuie sa-l crezi, nu sta niciodata in jumatatea lui. Daca nu-l bagi in seama, el te baga in seama. Solutia este nu sa-l ignori ( la o postare precedenta considera ca cei care nu i se adreseaza direct ar fi de acord cu el) ci sa-l dai afara, clar, puternic, fara nici o explicatie, jena, mila.

    Inca o data, e interesant ca exemplar, folositor pentru intelegerea unor fenomene mai largi. Daca vreti il pastram, si-l invirtim pe toate partile, frumusel, la rece (da, stiu, si eu am varsat la prima necropsie, trece, te obisnuiesti si cu ideea si cu mirosul, si in mod cert nu te face sa devii cinic, este pur si simplu esential ca sa inveti cum sa-i ajuti si pe altii).

  6. lorduljohn spune:

    @VV, @cris, @corina

    Exact asta este si interesul: sa ratacim in afara propriei culturi, sa ne dezradacinam, sa ne instrainam pentru ca un om fara trecut poate fi usor manipulat. Hieronymus Bosch (pentru neavizati: nu e cel cu accesoriile auto) este, astazi, ca un fotoreporter al unui cotidian de mare tiraj.

  7. cris spune:

    @ VV, @ Lordul, @ Corina, @ bibliotecarul

    Ma cam nedumereste acest ANI, poate ma lamuriti referitor la cind, cum si de ce a fost infiintat.

    Integritate e un cuvint mare, este usor de folosit demagogic – o pensula stufoasa care acopera o suprafata mare de gard in no time, de ochii comunitatii europene, toata lumea crede ca o intelege, evoca un raspuns emotional puternic (hau, hau hau, bravo moralilor, moarte imoralilor), nu indraznesti sa i te opui pentru ca te-ai opune “binelui”.

    O definitie a integritatii spune ca inseamna aderenta stricta la un cod/standard moral, reflectata in onestitate si congruenta intre ceea ce o persoana gindeste, spune si face. O alta spune ca este starea unui sistem care isi indeplineste functia fara interferente destructive din mediul intern sau extern sistemului.

    Cum merge integritatea impreuna cu dublul standard (pentru unii muma pentru altii ciuma)? Ce standard moral au si cine ii controleaza pe ei, cum isi asigura propria integritate morala? Caci dupa declaratia domnului Boc, care o rezolva si pe asta (constitutionalitatea ANI) prin ordonanta de urgenta, imi suna mai degraba ca dementorii de la Azkaban amploaiati de Ministry of Magic.

  8. lorduljohn spune:

    @VV

    si s-au transparentizat?

    • @lorduljohn

      Teoretic, da. Fiecare demnitar isi publica averea pe site-ul institutiei. Case, terenuri, masini, credite etc. ANI trebuie sa verifice corectitidunea declaratiilor.

  9. INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE .

    REFERITOR la Dosar 2177/1155/II-2/2010RCHETUL de pe langa I.C.C.J. SECTIA DE URMARIRE PENALA SI CRIMINALISTICA REZOLUTIA din 22.03.2010 prin care se da N.U.P. in favoarea Elenei Basescu

    DOAMNA PRESEDINTA A I.C.C.J.,

    Subsemnatul, Ene Nicanor George,prin mandatar fiu Ene Dragos Marian-,domiciliat în Bucureşti Şos.Mihai Bravu nr. 2,bl.60 B, Sc.1,Et.8.ap.45,sector 2,persoane vatamate in drepturile si interesele noastre formal proteguite de dreptul intern si extern -tocmai de catre autoritatile care ar trebui sa le protejeze in mod efectiv,solicit sa faceti publica si neechivoca -pozitia- in raport de violarea permanenta a drepturilor omului in Romania,formulez şi depun prezenta

    PLANGERE

    impotriva REZOLUTIEI din 22.03.2010 semnata de -PROCUROR MARIUS IACOB-pe care o consider un act rezultat al TRAFICUL DE INFLUENTA al SEFULUI STATULUI TRAIAN BASESCU,caci JUSTITIA a devenit in mod efectiv o ANEXA NEDEMNA ,SUBORDONATA IN MOD ABSOLUT POLITIC. ELENA BASESCU A FOST SCOASA NEVINOVATA ,.MINTINDU-SE CA FAPTA ACESTEIA , A LIDIEI BARBULESCU,A CELORLALTI PARTICIPANTI,NU EXISTA,
    CHIPURILE NU EXISTA INDICII PRIVIND EXERCITAREA MIJLOACELOR DE CONSTRANGERE ASUPRA SUBSEMNATULUI.
    SAU SE PRETINDE CA NU AU PLANUIT IN COMUN ,NEEXISTAND O IERARHIE INTRE PARTICIPANTI!

    SE MAI PRETINDE MINCINOS ,CA CELE ARATATE CU PRIVIRE LA CITARE ,NU POT FACE OBIECTUL INEI CAUZE PENALE!
    VETI DA SOCOTEALA CU TOTII LA VREMEA POTRIVITA DACA CONTINUATI SA II PROTEJATI PE CORUPATORI ,PE INFRACTORII DE LA P.M.B ASOCIATI CU MAGISTRATII CORUPTI SI POLITIZATI DE DRAGUL ASCUNDERII ADEVARULUI OBIECTIV SUBSTITUIT CU MINCIUNA JUDICIARA OFICIALIZATA!DIN VARA ANULUI 2009,S-A TERGIVERSAT SOLUTIONAREA DE CATRE MARIUS IACOB CARE A VRUT SA FIE SIGUR CA TRAIAN BASESCU REZISTA OPOZITIEI.ACUM CAND MIRCEA GEOANA FOST SCHIMBAT DE LA PRESEDENTIA PSD-ului SI SE PREFIFUREAZA SI PRELUAREA PRESEDENTIEI SENATULUI DE CATRE P.D.-ista ANCA BOAGIU .MASGISTRATII AU PRINS MAI MULT CURAJ IN A FACE RAU JUSTITIABILILOR PENTRU CA VAD CA ,MINCIUNA,MERGE MAI LESNE DECAT ADEVARUL!LIDIA BARBULESCU ARAMAS VICEPRESEDINTA ICCJ FUNCTIER DIN CARE VA DIRIJA IN CONTINUAREA INJUSTITIA ROMANEASCA ,ALATURI DE PROCURORUL ROMANIEI ,DANIEL MORAR ,SI MARIUS IACOB IN SOLIDAR CU PRESEDINTII DE INSTANTE SI SECTII ORI MAGISTRATII EXECUTANTI AI CELOR CU FUNCTII DE CONDUCERE!!

    D. Criterii şi parametri în evaluarea performanţelor magistraţilor
    care deţin funcţii de conducere

    CALIFICATIVUL ACORDAT
    a) Capacitatea de organizare şi decizie _______________________
    b) Gradul de comunicativitate _______________________
    c) Atitudinea în relaţiile cu:
    – magistraţii _______________________
    – personalul auxiliar _______________________
    – petiţionarii _______________________
    – alte instituţii _______________________
    d) Gradul de complexitate a cauzelor _______________________
    c) Obiectivitatea în aprecierea colaboratorilor _______________________
    f) Organizarea şi supravegherea pregătirii profesionale _______________________
    g) Capacitatea de a gestiona situaţiile de criză _______________________

    E. Parametri profesionali, organizatorici şi de conduită

    CALIFICATIVUL ACORDAT
    1. a) Capacitatea de interpretare şi aplicare a legii _____________________
    b) Respectarea normelor procedurale în activitatea
    desfăşurată _____________________
    c) Calitatea hotărârilor/actelor de urmărire penală _____________________
    d) Gradul de complexitate a cauzelor _____________________
    e) Rezolvarea lucrărilor în termen _____________________
    f) Cunoaşterea, asimilarea şi aplicarea jurisprudenţei
    Curţii Constituţionale şi a C.E.D.O. _____________________
    2. a) Perseverenţa _____________________
    b) Iniţiativa _____________________
    c) Autoritatea _____________________
    d) Puterea de muncă _____________________
    e) Spiritul de analiză şi sinteză _____________________
    3. a) Respectarea disciplinei muncii _____________________
    b) Atitudinea în relaţiile cu colegii _____________________
    c) Atitudinea în raporturile cu justiţiabilii _____________________
    d) Respectarea normelor Codului deontologic al
    magistraţilor _____________________

    F. CALIFICATIV ACORDAT: _____________________________________________________

    G. CALIFICATIV FINAL ACORDAT DUPĂ CONTESTAŢIE: ______________________________

    MACAR CEI CARE AU PLECAT DIN MAGISTRATURA NU AU DORIT SA FACA PACATE CA CELE PE CARE LE FAC CEI CARE AU RAMAS IN BARCA PIRATILOR.
    Scopul si regulile de baza ale procesului penal
    Art. 1: Scopul procesului penal

    (1) Procesul penal are ca scop constatarea la timp si in mod complet a faptelor care constituie infractiuni, astfel ca orice persoana care a savarsit o infractiune sa fie pedepsita potrivit vinovatiei sale si nicio persoana nevinovata sa nu fie trasa la raspundere penala.

    (2) Procesul penal trebuie sa contribuie la apararea ordinii de drept, la apararea persoanei, a drepturilor si libertatilor acesteia, la prevenirea infractiunilor, precum si la educarea cetatenilor in spiritul respectarii legilor.

    Art. 2: Legalitatea si oficialitatea procesului penal

    (1) Procesul penal se desfasoara atat in cursul urmaririi penale cat si in cursul judecatii, potrivit dispozitiilor prevazute de lege.

    (2) Actele necesare desfasurarii procesului penal se indeplinesc din oficiu, afara de cazul cand prin lege se dispune altfel.

    Art. 3: Aflarea adevarului

    (1) In desfasurarea procesului penal trebuie sa se asigure aflarea adevarului cu privire la faptele si imprejurarile cauzei, precum si cu privire la persoana faptuitorului.

    Art. 4: Rolul activ

    (1) Organele de urmarire penala si instantele de judecata sunt obligate sa aiba rol activ in desfasurarea procesului penal.

    PENTRU A SE DA SOLUTIA DE RESPINGE CA NEINTEMEIATA A PLANGERII MELE CE IL PRIVESTE IN PRINCIPAL PE TRAIAN BASESCU ,PE LIDIA BARBULESCU ,DAR SI PE ELENA BASESCU .,SE PSEUDO-ARGUMENTEAZA DE CATRE PROCUROR MARIUS IACOB,CA NU POT FACE OBIECTUL UNEI CAUZE PENALE,ASPECTELE INVOCATE IN PLANGERE,RESPECTIV ASPECTELE VIZAND INCALCAREA LEGII CU REFERIRE LA ASPECTELE DE PROCEDURA .
    ESTE EVIDENT CA OCUPAREA FUNCTIEI SEMNATARULUI REZOLUTIEI ATACATE CU PREZENTA PLANGERE, A AVUT IN VEDERE DE CATRE CEL CARE L-A PROPUS)NU DESCOPERIREA FAPTUITORILOR, CI INGROPAREA GRABNICA A ACESTORA PENTRU A NU SE DESCOPERII CAUZA REALA A MORTII LOR,OFICIAL DECLARATE SINUCIDERE(CAZUL PANAIT, IERBASU,ANGHELESCU ,STANESCU MIRCEA, SI ALTII SAU ACCIDENT (DUMITRU TINU……………………………………………..)!!!.)

    FALSITATEA PRINCIPIULUI COMUNIST POTRIVIT “CARUIA AI CALE DE ATAC”PE CARE IL PROPOVADUIESTE PROCURORUL SEFAL SECTIEI DE URMARIRE PENAL SI CRIMINALISTICA-MARIUS IACOB-,DOVEDESTE CARACTERISTICA CRIMINALA A REGIMULUI CRIMINAL CARE A CREAT MONSTRII INCA DIN 2006 AM OBSERVAT ACEST COMPORTAMENT CRIMINAL JUDECATORESC SI PROCURARESC,UN TRATAMENT INUMAN CE AR TREBUI SANCTONAT DE E.C.H.R .
    ASA AU FOST DEFORMATE CARACTERELE OAMENILOR ,IAR NOI JUSTITIABILII, TREBUIE SA PATIMIM PENTRU ACESTE MONSTRUOZITATI!

    PROBLEMA PROCURORULUI ESTE DE A VERIFICA LEGALITATEA ACTULUI MAGISTRATULUI JUDECATOR SAU PROCUROR ,RAPORTAT LA PRINCIPIUL LEGALITATII ,DAR NU SOCIALISTE SAU CAPITALISTE
    NU EU AM SOLICITAT CENZURA. ACTELOR .NUMAI O ALTA PUTERE O POATE FACE ,DAR ILEGAL!!
    ABORDAREA FOLOSITA IN PRETINSA MOTIVAREA, INDICA CA MULTI PROCURORI ,INDIFERENT DE VARSTA AVUTA SAU FORMAT CU DEPRINDERI ALE FOSTEI PUTERI,AU RAMAS CU REMINISCENTE DE SORGINTE SECURIST -COMUNISTA
    MAI MULT DECAT ATAT SE LASA DE INTELES CA IN ATRIBUTIILE DE SERVICI AR INTRA VIOLARE SAU CHIAR DESFIINTAREA DREPTURILOR OMULUI ,SI NU GARANTAREA ASIGURARII RESPECTARII LEGII DE CATRE TOTI CETATENII,CU ATAT MAI MULT DE CATRE CEI CARE TREBUIE SA APLICE LEGEA SI NU SA SE SITUEZE MAI PRESUS DE LEGE,INCALCAND-O!!!
    ABUZUL DE PUTERE ESTE EVIDENT !
    NU PUTETI SA VA PREFACETI CA NU INTELEGETI DESPTE CE ESTE VORBA. EU INTELEG CA FIECARE ISI APARA FUNCTIA,SI PENTRU ASTA NU POATE SA IA ATITUDINE ,DAR COMPORTAMNETUL CELOR CARE HOTARASC NU IN NUMELE LEGII,SI IN ORICE CAZ NU IN BAZA LEGII,PREJUDICIAZA PE CEL DEJA VATAMAT!
    INDEPENDENTA PUTERII JUDECATORESTI SE ASIGURA TOCMAI PRIN NEAMESTECUL SEFULUI STATULUI IN EXERCITAREA PUTERII JUFDECATOTRESTI PRIN INTERMEDIUL VICEPRESEDINTEI INALTEI CURTI DE CASATIE SI JUSTITIE –LIDIA BARBULESCU
    CEEA CE TREBUIE SA FACA PROCURORII ESTE SA CERCETEZE DACA SAU SAVARSIT INFRACTIUNI INDIFERENT DESPRE CINE ESTE VORBA.:CA ESTE MAGISTRAT ,POLITICIAN.SEF AL STATULUI,FIICA A SEFULUI STASTULUI…..
    “Numai prin manipulare un nomenclaturist şi un colaborator permanent al Securităţii a putut fi prezentat ca un luptător împotriva comunismului şi a Securităţii din care el însuşi a făcut parte. Numai printr-o manipulare un personaj inculpat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cel mai mare proces de corupţie din România – proces suspendat prin tertipuri juridice, luate în considerare a calităţii sale de preşedinte – poate fi prezentat ca un luptător împotriva corupţiei
    DANIEL MORAR ESTE PRINCIPALUL VINOVAT DIN DOMENIUL JUDICIAR DE STAREA INJUSTITIEI ROMANE!!!
    MOTIVUL AMANARII RAPORTULUI COMISIEI EUROPENE DE LA SFARSITUL LUI FEBRUARIE 2010 A FOST DESCHIDEREA SALONULLUI AUTO DE LA GENEVA 04 14.03.2010
    INCA DIN 2005 COMISIA EUROPEANA SI PARLAMENTUL EUROPEANA,AU MERS PE SIAJUL BULGARESC TRAIAN BASESCU SI PD O INTOARCE ACUM IN PREAJMA RAPORTULUI INTERMEDIAR PE JAI,PRETINZAND MINCINOS CA JUSTITIA NU ESTE ANEXATA NEDEMN POLITICULUI (PD).
    PERDEAUA DE FUM MARCA MACOVEI .
    DIN ANUL 2001 PANA IN 1 MARTIE 2010,MACOVEI A FACUT CIOCUL MIC,CACI P.D. A FOST LA GUVERNARE
    CEZAR PREDA EXPLICA CA JUSTITIA NU S-A PRONUNTAT IMPOTRIVA MEMBRILOR DE PARTID (P.D.)CARE NU AR MAI PUTEA CANDIDA DACA AR EXISTA SOLUTII JUDICIARE DE VINOVATIE A PORTOCALIILOR
    BASESCU SI P.D. CEREAU DIN 2002 SI MAI ACCENTUAT DIN 2005 –P.S.D.-ului CA MEMBRII P.S.D. SA DEMISIONEZWE DIN PARLAMENT.
    NU ACELASI LUCRU L-AU CERUT TOATA ACEASTA PERIOADA SI P.D.-ul PROPRIILOR MEMBRII FAVORIZATI DE JUSTITIE .ACUM DIN MARTIE 2010,SE JOACA TEATRU IEFTIN DE CATRE BASESCU ,P.D. COMPLICI CU POLITIZATELE INSTANTE SI PARCHETE DE PE LANGA ELE
    Adriean Videanu n-a uitat. În primăvara anului trecut, Videanu i-a dat mai bine de 130 de mii de metri pătraţi prin trei dispoziţii eliberate în aceiaşi zi: 18 mai 2007.

    Terenurile se află pe strada Liviu Rebreanu şi Vişeul de Sus, tot în sectorul 3, şi valoareză zeci de milioane de euro. Mai mult, printr-un alt act notarial, Romalo i-a vândut Mariei Cocoru drepturile litigioase pentru un alt teren de 3 hectare în buricul Bucureştiului, pentru suma de… trei mii de euro.

    Maria Cocoru nu s-a mulţumit doar cu atât. A cerut apoi alte zeci de hectare din fosta moşie Dudeşti-Cioplea. Printr-o tactică demult cunoscută în Primăria Capitalei, JURISTII au uitat în mod convenabil să mai ajungă la procese sau au uitat ca prin minune să timbreze solicitările, aşa că avocata Mariei Cocoru a obţinut numeroase sentinţe judecătoreşti favorabile.
    Fostul primar general Adriean Videanu a refuzat să comenteze acest subiect.
    DUPA MODELUL FOSTULUI PRIMAR GENERAL BASESCU CATRE ISI DELEGA ATRIBUTUIILE DIRECTORULUI IORDACHE PENTRU A INLATURA RASPUNDEREA IN FATA LEGII,Vasile Blaga şi-a delegat atribuţiile de la MAI02 dec 2009, STIIND DESPRE FRAUDELE CE AVEAU SA SE SAVARSEASCA LA ALEGERILE PREZIDENTIALE ….. | Secretarului de stat Mihai Capră i-au fost delegate toate atribuţiile legate de buna organizare a alegerilor, iar secretarului general al Ministerului i-au fost delegate toate atribuţiile legate de calitatea de ordonator de credite al Ministerului Administraţiei şi Internelor.
    M.A.I. prezintă, astăzi, 04.03.2010 bilanţul pe 2009.MESAJUL CATRE DIRECTIA EVIDENTA PERSOANELOR :”PROTECTIA DATELOR PERSONALE
    ACEASTA DIRECTIE DE EVIDENTA A PERSOANELOR -STRANS LEGATA DE MAI-ul lui I VASILE BLAGA ,A FOST FOLOSITA IN DECEMBRIE 2009,DE CATRE TRAIAN BASESCU LA ALEGERILE PREZIDENTIALE –SUB OBLADUIREA SERVICIILOR SECRETE -ELIBERANDU-SE IN ULTIMELE 4 SAPTAMANI PREZIDENTIALE– SUSPECTE CARTI DE IDENTITATE PENTRU VOTUL MULTIPLUDIN SECTIILE SPECIALE NECESAR REALEGERII DICTATORULUI EVREU BASESCU TRAIAN =PROTECTORUL JURISTILOIR CORUPTI DIN CADRUL PRIMARIEI MUNICIPIULUI BUCURESTI!!!!!!!
    SE IMPUNE ARESTAREA IMEDIATA A MINISTRULUI DE INTERNE VASILE BLAGA,ARESTAREA DE INDATA A DIRECTORULUI ADJUNCT PETRESCU LEONTIN DE LA DIRECTIA EVIDENTA PERSOANELOR C.G.M.B.(CU AJUTORUL CARUIA AU FOST CASTIGATE TOATE ALEGERILE INCEPAND inca din ANUL 2000!!!!)
    PD AVEA NEVOIE DE O LEGE PENTRU A PROTEJA SI MAI MULT INFRACTORII POLITIZATI!!!Tatal meu vitreg ,ENE ION a castigat in instantele judecatoresti, constatarea dreptului de proprietate pe 960 de mp-pe care l-a imprejmuit cu placi de beton in anul 1996cand a fost transcris in registrul d e transcriptiuni si inscriptiuni imobiliare ,precum si in evidentele PMB -de unde au fost strerse,distruse-pe vremea PRIMARULUI GENERAL TRAIAN BASESCU pentru a incredinta terenurile victimelor comunismului-dezvoltatorilor imobiliari straini :italieni francezi ,evrei spanioli americani.
    Eu am aratat instantei de judecata ,ca la depunerea NOTIFICARII pe legea nr.10 /2001 ,dar si mai inainte,respectiv si dupa in perioada 1998-2008,PRIMARIA MUNICIPIULUUI BUCURESTI,a pretins ca nu exista numar postal Str.VIRGILIU 17-19.Aceasta in conditiile in care PMB dar si TRIBUNALUL BUCURESTI stiau ca exista un PLAN URBASNISTIC DE DETALIU din anul 1998 -asa cum rezulta din dovezile pe care le anexez prezentei[HOTARIRE numar 76 din 05/28/1998=]IN PROPORTIE DE 90 %,Citez din BURSA CONSTRUCTIILOR:
    Mecano Export – Import” investeşte pe strada Virgiliu 17-19
    01.05.2007
    În sectorul 1, pe strada Virgiliu nr 17-19 se construieşte un imobil de apartamente, cu regimul de înălţime subsol + parter + 4 etaje + etajele 5 şi 6 retrase. Beneficiarul investiţiei este SC “Mecano Export – Import” SRL. Proiectant general şi de arhitectură este SC “Westfourth Arhitecture” SA . Proiectantul de rezistenţă este SC “Colonad Proex” SRL, iar proiectant

    IN ANII DE CAND OPRESCU A FOST ALES PRIMAR GENERAL,IN MIILE DE ORE PETRECUTE PE HOLURILE LA PMB I-AM AUZIT PE CULOARELE PMB PE DIRECTORII ANDREI CRECI SI ADRIAN IORDACHE DESPRE FAPTUL CA CRECI ESTE CHEMAT MEREU LA OPRESCU IN LEGATURA CU STADIUL TERENURILOR PE CARE SE VA RECONSTRUI CARTIERUL EVREIESC
    CONSIDER ca prin neaplicarea legii de catre cei obligati sa o respecte si aplice in mod egal ,s-a produs de catre D.N.A. si executantii lui BASESCU-care nu si va termina mandatul de PRESEDINTE , un prejudiciu in cuantum de 1 miliard de euro!
    INCETETI URMARIREA PENAL IMPOTRIVA INFRACTORILOR!!!
    Ce veti face fara sprijinul presidential dupa ce BASESCU NU VA MAI FI PRESEDINTE ?Veti trece in avocatura?USOR NU VA FI PENTRU NIMENI ,DAR MAI ALES PENTRU TRADATORI SI INFRACTORI!!!
    CU PRIVIRE LA APARENTA DE DREPT A REZOLUTIEI CRITICARE,LA CONSTATAREA INTERSAT ILEGALA A PROCURORULUI LIVIU DRAGANESCU ;PRIN CARE ACEASTA INCEARCA SA MA CONVINGA (SA MA PROSTEASCA )
    ” ACESTEA POT FI VALORIFICATE PRIN INTERMEDIUL CAILOR DE ATAC EXPRES PREVAZUTE DE LEGE SI NU POT FACE OBIECTUL UNEI CAUZE PENALE “
    EU SUNT STAPAN PE ALEGEREA MIJLOACELOR PENTRU APARAREA DREPTULUI DE PROPRIETATE LEGEA NU DOAR CA NU IMI INTERZICE ,CI SI IMI OPFERA O MULTITUDINE DE CAI LEGALE –LA CARE AM SI APELAT DEALTFEL.
    MODUL DEC LUCRU COMUNIST IN DISPRETUL LEGII ,SE PASTREAZADIN PACATE SI LA CEI CARE AU DEPRINS ACESTE PRACTICI INUM,ANE,PRIN CARE SE DESFIINTEAZA PUNEREA IN PRACTICA JUDICIARA A PRINCIPIULUI RESPECTARII DREPTURILOR FUNDAMENTALE ALE OMULUI
    INFRACTIUNILE CARE SE SAVARSESC IN TIMPUL SEDINTEI DE JUDECATA DE CATRE CEI CATRE TREBUIAU SA RESPECTE EI INSISI LEGEA AU FOST SESIZATE IMEDIAT,DAR MAFIA JUDICIARA FUNCTIONEAZA PERFECT INCA DIN ANUL MINISTERIATULUI STOICA VALERIU!
    A AUZIT OARE PROCORORUL DESPRE REGULA DE DREPT POTRIVIT CAREIA” PENALUL TINE IN LOC CIVILUL”!SAU SE FACE CA NU STIE ,PENTRU A PROMOVA IN BAZA PRINCIPIULUI MAFIOT “CINE ESTE SURD ,ORB SI TACE TRAIESTE O SUTA DE ANI IN PACE!!

    IMIXTIUNEA IN JUSTITIE A DICTATOPRULUI BASESCU-favorizat de EVREIMEA DIN E.P.P.(asa zisul PARTID AL POPULARILOR EUROPENI) care va fi desfiintat IN FINAL !
    De geaba am aratat ca procurilor sea tem sa ancheteze faptele savarsite de TRAIAN BASESCU-fata de care acesta nu a facut nici o referire.SCOATEREA DIN CONTEXTUL CELORARATATE DE MINE ,dovedesteca se cunosc foarte bine in vedere aplicarii amijloacelor, tacticilor si strategiilor POLITIEI POLITICE !
    PARCHETUL D EPE LANGA ICCJ SI DNA-ul favorizeaza CORUPTIA JUDICIARA prin neanchetarecolegilor magistrate-care savarsescin mod continuu fapte penale.
    SE PRETINDE IN PSEUDOMOTIVAREA PROCURORULUI ca “infractiunea de TRAFICUL DE INFLUENTA sesizata ca fiind comisa de magistrate,s-a avut in vedere ,ca doi in annsamblul actelor premergatoare efectuate din cauza,a rezultat ,ca FAPTA NU EXISTA!
    In realitate ,eu am aratat si dovedit ca TRAIAN BASESCU savarseste traficul de influenta fat de lidia barbulescu .iar acesta din functia avuta de vicepresedinte al ICCJ.si de membru permanent al C.S.M.-ului,isi trafica influenta fata de ceilalti colegi magistrati –in darea uneor solutii netemeinice si nelegale!.
    BATAIA DE JOC A PROCURORULUI si a celorlalti SEFI care savarsesc ABUZURI SI CRIME IMPOTRIVA UMANITATII,nu vor ramane NEPEDEPSITE
    Desi am aratat caca din cauza Neimpartirii juste a dreptatii de catre magistrate,mandatarul ene nicanoir george este foarte grav bolnav,pprocurorul sef adjunct swe fereste sa se refere la acest fapt evident doverdit cu acte medicale,referindu-se elliptic :mandantuln este in imposibilitate de a se prezenta in fat organelor judiciare.Aceasi maniera utilizat de sefii acestuia –aceasi incercare de inselare a increderii unui om bolnavdin cauza ABUZURILOR REGIMULUI COMUNIST SI NEOCOMUNIST SPRIJINIT DE POLITIA POLITICA .
    Controversata Lidia Barbulescu, votata presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitiede R.M. , 22X2009,
    Lidia Barbulescu a fost aleasa, joi, cu majoritate de voturi, de Sectia de judecatori a CSM presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, propunerea urmand sa fie trimisa presedintelui Traian Basescu, anunta NewsIn.

    Lidia Barbulescu, interimar la conducerea instantei supreme de la pensionarea lui Nicolae Popa, este prima femeie votata la sefia ICCJ.

    Sectia pentru judecatori a CSM a discutat, joi, candidaturile pentru presedintia instantei supreme, functie vacanta dupa pensionarea lui Nicolae Popa, magistratii care si-au depus dosarele pentru acest post fiind Lidia Barbulescu, Gabriela Barsan, Elena Carcei, Danut Cornoiu si Iulian Dragomir.

    Danut Cornoiu nu a mai intrat in cursa, pentru ca Sectia pentru judecatori a decis ca nu indeplineste conditiile, din cauza ca a fost sanctionat disciplinar.

    Potrivit legii, presedintele, vicepresedintele si presedintii de sectii ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie sunt numiti de catre presedintele Romaniei, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, dintre judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie care au functionat la aceasta instanta cel putin 2 ani.

    Seful statului nu poate refuza numirea in functiile de conducere mentionate decat motivat, aducand la cunostinta Consiliului Superior al Magistraturii motivele refuzului.

    Numirea se face pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

    Lidia Barbulescu, de 54 de ani, este, din septembrie, presedinte interimar al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), in locul lui Nicolae Popa.
    • “Propunerea CSM pentru viitorul presedinte al Inaltei Curti nu este de natura sa ne dea sperante ca exista cu adevarat o dorinta de reforma in ceea ce priveste aceasta instanta, aflata la varful puterii judiciare. Chiar unii contracandidati ai d-nei Barbulescu au evidentiat o parte din deficientele care se regasesc astazi in activitatea Inaltei Curti si care tin de activitatea de management a conducerii acestei instante, exercitate interimar de doamna Barbulescu. Traiectoria profesionala a doamnei Barbulescu, propulsata la Inalta Curte direct de la Tribunalul Olt de catre fostul ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu, precum si pozitiile publice prin care incerca inchiderea unor discutii pe probleme reale ale sistemului judiciar nu sunt de natura sa o recomande pentru ocuparea acestei functii de maxima importanta in sistemul judiciar.” – Laura Stefan, coordonator programe anticoruptie SAR
    • “Trebuia sa fie o procedura de consultare larga a judecatorilor. Nici macar judecatorii de la Curtea Suprema nu si-au exprimat vointa in legatura cu vreunul dintre candidati. Si planurile de management ale candidatilor trebuiau aduse la cunostinta publica, pentru dezbateri. Este regretabil ca nu au fost mai multi judecatori care sa-si depuna candidatura pentru Inalta Curte” – judecatorul Cristi Danilet, presedinte SOJUST.
    Cine este Lidia Barbulescu

    Magistratul Lidia Barbulescu este recunoscuta pentru relatiile tensionate pe care le are cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, dar si pentru prietenia stransa cu un alt sef al Justitiei din Romania, Rodica Stanoiu.

    Monica Macovei a cerut CSM, in 2007, cercetarea Lidiei Barbulescu pentru trafic de influenta, sub suspiciunea ca ar fi intervenit, in calitate de membru al Comisiei de legislatie a CSM, pentru a favoriza angajarea fiicei sale.

    Concret, ea ar fi cerut modificarea regulamentului la examenul de intrare la Institutul de Criminologie, cerind sa se scoata Dreptul civil. Fiica sa urma sa dea concurs la Institut. CSM a stabilit insa, cu 16 voturi contra si 2 pentru, ca nu este necesara o ancheta.

    Lidia Barbulescu a avut mai multe schimburi acide de replici cu presedintele Traian Basescu, care a acuzat CSM (institutie pe care magistratul o conducea, la acea vreme) de tentativa de blocare a activitatii ANI, dupa ce Lidia Barbulescu a afirmat ca declaratiile de avere sunt neconstitutionale.

    “Presedintele Traian Basescu constata cu regret ca, in ciuda lipsei de progrese consistente inregistrate de CSM in mandatul doamnei Barbulescu, in raport cu nevoile reale ale Romaniei, CSM este interesat mai degraba de modul in care sa blocheze activitatea ANI in controlul averilor magistratilor, decat sa puna in aplicare recomandarile Comisiei Europene”, acuza Administratia prezidentiala.

    Asociatia SoJust a acuzat-o pe Lidia Barbulescu, la inceputul anului trecut, ca a “si-a nesocotit rolul de garant al independentei justitiei, actionand, dimpotriva, ca un factor de presiune asupra independentei judecatorilor”.

    Lidia Barbulescu isi exprimase atunci satisfactia cu privire la decizia Curtii Constitutionale asupra deciziilor emise de CNSAS.

    “Interpretarea propusa public de presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, potrivit careia toate deciziile pronuntate in trecut de C.N.S.A.S. ar fi lovite de nulitate, este cu atat mai criticabila cu cat ea nu rezulta cu evidenta din decizia Curtii Constitutionale, in conditiile in care art. 147 alin. 4 din Constitutie dispune expres ca efectele deciziilor Curtii Constitutionale se produc numai pentru viitor”, preciza SoJust.

    Cotidianul scria, in 2008, ca “ucenica Rodicai Stanoiu a ajuns sefa magistratilor”, fiind promovata de fostul ministru Rodica Stanoiu de la Tribunalul Olt direct la Curtea Suprema.

    “Lidia Barbulescu este cunoscuta drept apropiata a fostului ministru PSD al Justitiei, Rodica Stanoiu, fapt pentru care, in 2001, a promovat de la Tribunalul Olt direct la Curtea Suprema, fara a mai trece si prin stadiul de judecator de Curte de Apel. Doi ani mai tirziu a ajuns vicepresedintele Curtii”, potrivit sursei citate.
    DUPA CE AM DECONSPIRAT CONSPIRATI BASESCU BARBULESCU SANDU,S-A DAT LA LOC COMANDA .
    Lidia Barbulescu spune ca nu va mai candida pentru sefia Instantei Supreme Vineri, 22 Ianuarie 2010,
    Judecatorul Lidia Barbulescu a declarat, vineri, ca nu si-a depus candidatura pentru functia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie si ca nici nu intentioneaza sa o faca, vineri fiind ultima zi pentru acesta procedura.

    Numele avansate in randul magistratilor pentru ocuparea sefiei Inaltei Curti sunt, alaturi de cel al Lidiei Barbulescu, cele ale judecatorilor Anton Pandrea, Danut Cornoiu, Elena Carcei si Rodica Popa.

    Vineri este ultima zi pentru depunerea candidaturilor la functia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) urmand sa anunte candidatii dupa expirarea termenului.

    Pentru conducerea instantei supreme pot candida judecatorii de la ICCJ, care au minimum doi ani vechime la aceasta instanta. Concursul pentru ocuparea functiei de presedinte al ICCJ a fost reluat dupa ce Lidia Barbulescu a fost votata de CSM pentru aceasta functie, dar presedintele Basescu a refuzat sa o numeasca.

    “Avand in vedere adresa nr. 3848/22.12.2009 a Administratiei Prezidentiale (…) incepand cu data de 22 decembrie 2009 se pot depune candidaturi pentru functia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”, se arata in anunt, potrivit caruia candidaturile se pot depune in termen de 30 de zile de la 22 decembrie 2009.

    Candidaturile se pot depune in acord cu prevederile articolului 53 din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, se precizeaza in anunt. Potrivit articolului mentionat, “presedintele, vicepresedintele si presedintii de sectii ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie sunt numiti de catre presedintele Romaniei, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, dintre judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care au functionat la aceasta instanta cel putin 2 ani. Presedintele Romaniei nu poate refuza numirea in functiile de conducere decat motivat, aducand la cunostinta Consiliului Superior al Magistraturii motivele refuzului”.

    Traian Basescu a declarat, in cadrul dezbaterii din 3 decembrie 2009 pentru alegerile prezidentiale, ca nu o va numi pe judecatoarea Lidia Barbulescu la sefia Inaltei Curti de Casatie si Justitie. “Raspunsul meu este nu. Nu o voi numi pe doamna Barbulescu la presedintia ICCJ”, a raspuns Traian Basescu.

    Magistratul Lidia Barbulescu a fost aleasa, pe 22 octombrie 2009, cu majoritate de voturi, de Sectia de judecatori a CSM presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, propunerea fiind trimisa presedintelui Traian Basescu, seful statului semnand astfel de numiri.

    Sectia pentru judecatori a CSM a discutat, in toamna anului 2009, candidaturile pentru presedintia Instantei Supreme, functie vacanta dupa pensionarea lui Nicolae Popa, magistratii care si-au depus dosarele pentru acest post fiind Lidia Barbulescu, Gabriela Barsan, Elena Carcei, Danut Cornoiu si Iulian Dragomir. Lidia Barbulescu, de 54 de ani, este, din septembrie, presedinte interimar al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), in locul lui Nicolae Popa.

    TOATE CELE RECLAMATE SAU PETRECUT IN LOCURI PUBLICE ,NU MAI ERA NEVOIE DE ALTA DOVADA IN PLUS DATELE CONCRETE REFERITOARE LA ELEMENTELE CARE INTRAS IN CONTINUTUL CONSTITUTIV AL ACESTEI , ACESTOR INFRACTIUNI EXISTA ,SUNT LA DOSAR ,NUMAI CA NU SE VREA AFLAREA ADEVARULUI care nu este in favoarea Puterii Judecatoresti ,Institutiei Prezidentiale
    FOLOSELE le-am aratat din anul 2007 pana in present:PROMOVARILE de catre LIDIA BARBULESCU A MAGISTRATILOR CARE EXECUTA ORDINE ILEGALE prin ABUZ IN SERVICIU prin INGRADIREA SAU DESFIINTAREA UNOR DREPTURI RECUNOSCUTE SI OCROTITE SAU PROTEJATE DE LEGE ,
    Foloasele sunt evidente si ,din moment ce altii s efolosesc de bunurile mele
    MAFIA din ADMINISTRATIE (PRIMARIA MUNICIPIUL BUCURESTI),JUSTITIE (INSTANTELE JUDECATORESTI, C.S.M.,D.N.A., PARCHETE de pe langa INSTANTE)GRUPUL INFRACTIONAL CONSTITUIT DE TRAIAN BASESCU din perioada cand era primar general nu a fost destructurat de catre D.N.A. –care au fost numiti politic in functiile detinute tocmai pentru ca afacerile sa meraga inainte!
    Ma intemeiez si pe prevederile art.1 al Protocolului nr.1 Aditional la Conventia Europeana a drepturilor omului,referitor la protectia proprietatatii. Solicit sa aveti in vedere la solutionarea prezentei prevederile C.E.D.O. şi ale Protocoalelele sale :- Art.1 Obligaţia de a respecta drepturile omului; -Art.6 Dreptul la un proces echitabil, ; – - -Art.53 Salvgardarea drepturilor omului recunoscute; -;Art 14=Interzicerea discriminării,; – – Art 18=Limitarea utilizării restricţiilor referitoare la drepturi; -Art.53=Salvgardarea drepturilor omului recunoscute .
    Art.15 alin 1 din constitutie,prevede ca “cetatenii beneficiaza de drepturile si de libertatile consecrate prin constitutie,si prin alte legi,si au OBLIGATIILE prevazute de acestea” “
    Ca atare,nu pot exista drepturi in afara obligatiilor,ci doar drepturi corelative obligatiilor!!
    legea nr. 312/2005a fost publicata in M. Of. nr. 1008 din 14 noiembrie 2005, Legea nr.312/2005 privind dobândirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor de către cetăţenii străini şi apatrizi, precum şi de către persoanele juridice străine
    Potrivit Art. 9. –din legea organica nr.312/2005”: Prezenta lege intră în vigoare la data aderării României la Uniunea Europeană Legea nr.312/2005a permis generic posibilitatea ca si cetatenii straini sa dobandeasca teren in Romania?Numai ca aceasta posibilitatea efectiva putea exista practic,numai dupa 2012 ori 2014potrivit prevederilor exprese ale legii promovate in Parlament de catre initiatorul Ministerul Justitiei,( Ministrul Justitiei dand avizul la cercetarea, arestarea oricarui notar public intrucat este numit prin ordin de catre acesta !!!!!!
    PENTRU CA VIDEANU A FOST DECONSPIRAT LA TIMP DE CATRE MINE, CHEMAT IN JUDECATA IN ANUL 2006-DE CATRE SUBSEMNATUL -,LA PROPUNERAE D.G.J.C.L.P.M.B. PRIN PRIMAR ,I-A RESPINS FORMAL LUI S.C. MECANO EXPORT IMPORT .S.A.,PRIN DISPOZITIA NR.6571DIN 05.10.2006 NOTIFICAREA 1066/14.02.2002(ULTERIOARA NOTIFICARII MEL DIN ANUL 2001,SOLUTIONATA IN DECEMBRIE 2009) CE VIZA TERENUL MEU.ULTERIOR S-A GASIT O SOLUTIE INTERMEDIARA.PE TERENUL MEU ESTE CONSTRUIT UN BLOC CU PARRTAMENTE PUSE LA VANZARE CHIAR SI CETASTENILOR STRAINI ,DESI ACESTIA NBU AU DREOTUL SA CUMPERE TERENURI IN ROMANIA DECAT DUPA 2012!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1!!!
    Art.57.din constitutie,statueaza obligatia ca “cetatenii romani,cetatenii straini trebuie sa –si exercite drepturile si obligatiile constitutionale cu buna credinta ,fara sa incalce drepturilr si libertatile celorlalti”
    Art.16 nimeni nu este mai presus de lege
    Legatura juridica a cetateanului cu statul (CETATENIA)se exprima si prin categoria de subiect al raportului juridic ce trebuie inteles ca cetatenii sint participanti la raporturile juridice si deci au calitatea de a fi titulari de drepturi is obligatii. In ceea ce priveste apararea de catre stat a cetatenilor sai.,este de remarcat ca statutul este responsabil in fata cetatenilor sai, iar cetatenii sunt responsabili in fata statului.
    Cetatenia nu poate fi definita fara a a o corela , cu drepturile si indatoriile oamenilor in societate ,caci persoana fizica este titularul drepturilor si oligatiilor prevazute in Constitutie si alte legi..
    Vizita în Ro.a membrilor Asociaţiei Magistraţilor Europeni pentru Democraţie şi Libertăţi,a reliefat necesitatea ca Ro.să-şi stabilească un sistem eficient prin care să evite şi să sancţioneze încălcările legii de care se fac vinovaţi judecătorii, astfel că,ca în toate ţările europene să existe răspunderea civilă a magistratului în cazul în care statul este obligat să despăgubească un cetăţean pentru daune suferite din cauza sistemului judiciar,autorităţile avînd dreptul să recupereze aceste despagubiri de la judecător;numai astfel va dispărea lipsa de responsabilitate a judecătorului ce se pronunţă încălcînd legea- faţă de justiţiabilii cetăţeni.
    Băsescu va semna decretul de numire a ei în funcţia de preşedinte al instanţei supreme.
    DE UNDE STIA BASESCU IN DATA DE 22 OCTOMBRIE 2009 CA VA CASTIGA ALEGERILE PREZIDENTAILE CAND CU CATEVA SAPTAMANI DE ZILE PRETINDEA CA NU STIE DACA VA CANDIDA SAU NU LA PRESEDENTIA ROMANIEI
    Traian Băsescu a fost reales preşedintele României cu banii statului. Aceasta pare să fie concluzia unei analize atente a legăturilor dintre principalii sponsori din campania electorală prezidenţială de anul trecut şi contractele importante pe care aceştia le au cu instituţiile publice. Donatorii au acoperit toată plaja de afaceri, dar şi de instituţii cu care au relaţii contractuale, de la Apele Române, până la primării sau companii de stat.
    Reţeta este simplă: primeşti de la stat contracte de milioane de euro, iar o parte din aceşti bani îi donezi în campania electorală. Şi astfel, toată lumea este mulţumită. Evident, nu toţi sponsorii se încadrează în această categorie. În mare parte, răspunsurile se întrevăd între paginile Monitorului Oficial după ce partidele politice publică listele donaţiilor. O simplă lectură a acestora este edificatoare. Iar încrengătura dintre firme private, publice şi politicieni este evidentă.
    Anul trecut, Partidul Democrat Liberal (PD-L) a strâns din donaţii aproape 28 de milioane de lei. Banii aceştia au susţinut campania electorală a preşedintelui Traian Băsescu pentru un nou mandat. 41 de milioane de lei a cheltuit candidatul „portocaliu” în total, donaţiilor adăugându-li-se sumele adunate de către membrii partidului de la membrii cotizanţi. La capătul celălalt al ringului s-a aflat Mircea Geoană. Acesta a strâns de la cei mai importanţi donatori doar vreo 13 milioane de lei. În schimb, din sumele prea mici pentru a fi obligat de lege să deconspire în Monitorul Oficial numele donatorilor, Partidul Social Democrat (PSD) a adunat peste 16 milioane de lei. Adăugând cele 10 milioane de lei din cotizaţiile membrilor de partid, tragem concluzia că nici candidatul cu maieu roşu nu a cheltuit foarte puţin în campanie, deşi unul dintre subiectele confruntării a fost chiar sumele de bani uriaşe pe care le-ar fi aruncat Traian Băsescu în joc.
    Cei mai darnici şi mai… falnici
    Topul firmelor care au scos bani din cont pentru candidatura lui Traian Băsescu este condus de societăţi cu cifre de afaceri uriaşe, deci cu posibilităţi, dar şi importante contracte cu statul. O surpriză a fost pentru toată lumea apariţia în această listă a Lukoil. 100.000 de euro au scos „ruşii” pentru campania lui Băsescu, sumă deloc de neglijat. Presa a surprins faptul că societatea este un important partener de afaceri al statului român, având în derulare peste 30 de contracte. Constantin Tapiza, preşedintele Lukoil România, a arătat însă că această donaţie a fost una firească şi s-a făcut după ce la sediul firmei au sosit câţiva reprezentanţi ai partidului care i-au solicitat să sprijine financiar campania, fără altfel de discuţii.
    Transilvania Construcţii SA, firma care a câştigat contractul pentru construcţia stadionului Ion Moina din Cluj, în valoare de vreo 40 de milioane de euro, reţine, de asemenea, atenţia. Aceasta a contribuit cu mai mult de 100.000 de euro la campania „portocaliilor”, dar este beneficiară şi a altor contracte acordate de autorităţile clujene. O altă firmă cu importante contracte, dar şi sponsor al lui Traian Băsescu este UMR SA din Rovinari. Aceasta a obţinut în ultimele 12 luni mai multe contracte importante cu statul, în valoare de peste 100 de milioane de lei, şi poate că aşa s-ar explica apetitul acestei societăţi pentru partidul portocaliilor. Contribuţia de 300.000 de lei a firmei pare a avea astfel o motivaţie.
    Greenbau Tehnologie SRL a avut o contribuţie de 200.000 de lei la campania preşedintelui în funcţie. Societatea se înscrie însă în rândul contractanţilor importanţi cu statul. Ultima veste bună a primit-o Greenbau de la Nuclearelectrica SA. Tot societatea care exploatează centrala nucleară de la Cernavodă l-a făcut fericit pe Mircea Colcear Boldea, patronul GMB Computers, care a semnat chiar luna trecută un contract de peste 4 milioane de euro cu Nuclearelectrica SA. Prin GMB Computers, dar şi NBC Line, Boldea a contribuit şi el la fondul de campanie al preşedintelui Băsescu. Un alt sponsor care lucrează la Nuclearelectrica este General Concrete. Firma construieşte un depozit de deşeuri nucleare la Cernavodă, dar mai are şi alte trei contracte cu Compania Naţională de Investiţii. General Concrete a contribuit cu 200.000 de lei.
    Argos din Cernavodă a contribuit direct cu 50.000 de lei, dar o altă firmă deţinută de aceasta a venit şi ea cu aceeaşi sumă. Este vorba de Dobroport SA. Argos este o firmă „abonată” la atribuirile făcute de Apele Române, iar numele ei s-a regăsit în scandalul finanţărilor lucrărilor de reparaţii de după inundaţiile din 2005 şi 2006. Pedeliştii Mădălin Jorj Mihailovici şi Sulfina Barbu au contribuit atunci la creşterea cifrei de afaceri a Argos cu câteva zeci de milioane de lei, bani acordaţi prin încredinţare directă. Construcţii Unu SA din Iaşi a donat 100.000 de lei, iar firma se regăseşte şi ea pe lista celor care fac bani cu statul.
    Mai mici, dar şi mai mulţi
    Lista este continuată apoi de donatori de tot felul. De la membri de partid şi societăţi care contribuie în mod regulat la fondurile partidelor politice. Pe ea se regăseşte, de exemplu, Mirela Limboşeanu, devenită în 2008 consilier local la Ploieşti. Aceasta a donat în nume propriu sau prin firma sa aproape 15.000 de euro. La începutul acestui an, Limboşeanu a devenit city-manager al oraşului Ploieşti, dar, ca urmare a unui conflict intern din PD-L, a fost obligată să-şi dea demisia după doar câteva zile. Ca urmare a acestor evenimente, Limboşeanu şi-a dat demisia din PD-L şi din consiliul local.
    Firma Decopower SRL din Braşov-Sânpetru desfăşoară activităţi de consultanţă pentru afaceri. Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, 2008 nu a fost deloc un an bun pentru această firmă, ca de altfel nici cei anteriori, ea încheind bilanţul contabil pe minus. Şi totuşi, societatea a donat, în 2009, 50.000 de lei Partidului Democrat. Societatea este proprietatea lui Dragoş-Florin David, fost europarlamentar al partidului portocaliu. Acesta a făcut consistente donaţii în nume propriu. Peste 90.000 de lei. În mod evident, tot Dragoş David a scos din buzunar şi suma donată în numele societăţii sale. Rămas fără jobul european, David este totuşi un apropiat al partidului şi nu pare să-şi facă griji privind viitorul lui. Un amănunt interesant este acela că politicianul este vărul lui Mihai David, şeful de la Hidroelectrica, unul dintre cei doi moguli ai producţiei de energie apăruţi ca urmare a restructurării făcute de Adriean Videanu.
    O altă ciudăţenie a relaţiilor dintre politică şi bani a fost sesizată la Vaslui. Patronul unei societăţi de pază care are mai multe contracte prin judeţ, Sorin Dumitriu, a primit, după alegerile generale la care a contribuit, funcţia de şef al Direcţiei judeţene a Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare. Societatea sa a avut contract de pază cu ANIF şi chiar a fost acuzată de fosta conducere a instituţiei că ar fi vinovată pentru furturile de material lemnos din judeţ.
    Donatorii surpriză
    În mod clar, una dintre cele mai mari surprize aduse de publicarea listei contribuţiilor la fondurile de campanie electorală a reprezentat-o apariţia Ager Business Tech SA pe lista PD-L. Societatea, aparţinând în fapt grupului implicat în scandalul „Loganul de 70.000 de euro”, a fost ţinta unui atac public al preşedintelui Băsescu, care a susţinut că lucrurile nu sunt în ordine cu acest contract. Amendat de ANRMAP în legătură cu acest contract, Inspectoratul General al Poliţiei Române se luptă şi acum în instanţă să obţină o anulare a amenzii primite din partea autorităţii care trebuie să vegheze la modul în care se cheltuie banii publici.
    Un alt caz aparte printre donatorii PD-L este cel al lui Ion Comuşi, patronul societăţii de transport C&I. Oficial, acesta figurează cu o donaţie de vreo 3.000 de euro, deşi se spune că acesta a sprijinit consistent partidul de guvernământ. Totuşi, Comuşi este un om de afaceri a cărui dezvoltare vertiginoasă a fost pusă de-a lungul timpului pe seama ministrului pesedist al transporturilor, Miron Mitrea. Chiar anul trecut, unul dintre liderii deputaţilor pesedişti, Aura Vasile, a fost surprinsă de ziarişti circulând cu o maşină luxoasă, dotată chiar şi cu şofer. „Mercedesul nu e al meu, e al unui prieten, care plăteşte leasingul. Mi-a dat-o s-o folosesc până la sfârşitul lunii noiembrie. Prietenul care mi-a împrumutat-o este Ion Comuşi”, a explicat Aura Vasile. De unde se poate înţelege că important este numărul de prieteni, nu culoarea lor politică.
    Un alt donator care atrage atenţia este şi Deva Gold SRL din Certeju de Sus. Contribuţia acesteia, de 2.500 de euro, nu este una deosebită, dar firma se regăseşte în jurul scandalului exploatării aurifere de la Roşia Montană. De altfel, în trecut, o campanie a activiştilor care se opun exploatării cu cianură a zăcământului aurifer de la Roşia l-a atacat dur pe preşedintele Băsescu pentru că ar fi unul dintre susţinătorii proiectului Gabriel Resources.
    Drum Transport Management 99 SRL este unul dintre cei mai curioşi donatori. Societatea a fost înfiinţată în august 2009, iar două luni mai târziu se înscria în rândul contributorilor la fondul de campanie al lui Traian Băsescu. Valeriu Pârlogea, tânărul tulcean care a pus bazele firmei, a băgat în conturile PD-L 10.000 de lei, adică de 10 ori mai mult decât este capitalul social al SRL-ului în dreptul căruia este consemnată donaţia.
    Membrii cei mai membri
    Lista donaţiilor din partea persoanelor fizice pentru PD-L este constituită în principal de tot felul de şefi de instituţii locale, mai mult sau mai puţin descentralizate. Aceştia au adus de acasă sume mai mult sau mai puţin impresionante, dar cei mai mulţi au avut o motivaţie clară pentru a face aceste donaţii. Nu numai că partidul avea în faţă un an greu cu cheltuieli foarte mari, dar cei mai mulţi dintre ei abia îşi luaseră în primire posturile. În urma unor concursuri, evident. Lista este plină de şefi de ocoale silvice, agenţii judeţene şi primari. Şi totuşi, să ne uităm puţin la numele mai cunoscute. Ele se remarcă şi prin valoarea donaţiilor.
    Unul dintre cei mai generoşi „soldaţi de partid” s-a dovedit primarul Sectorului 6 din Bucureşti, Cristian Poteraş. Primar şi om de afaceri, acesta a ales să contribuie cu 50.000 de euro, bani vărsaţi chiar la începutul campaniei. Următorul în ordinea importanţei sumelor ar fi europarlamentarul Rareş Niculescu, fostul purtător de cuvânt al Guvernului României care a părăsit slujba de la Palatul Victoria în urma unui scandal de discotecă. După ce a achitat şi ultima bere, acestuia i-au mai rămas însă prin buzunar vreo 40.000 de euro pentru partid.
    O contribuţie importantă a avut şi europarlamentarul Theodor Stolojan, care a pus de-a lungul timpului în contul partidului doar vreo 50.000 de lei. Monica Macovei, fostul ministru al Justiţiei, a venit şi ea de acasă cu vreo 4.000 de euro. Sumă deloc impresionantă, mult mai bine stând William Brânză, deputat al românilor din diaspora – vreo 20.000 de euro. Fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, acum cercetată penal, a adus în campanie 3.000 de euro la partid.
    Fostul primar al Mangaliei, Zanfir Iorguş, nu a uitat să-şi facă datoria faţă de partidul care l-a susţinut, el scoţând din buzunar suma de 11.200 lei. Radu Berceanu, ministrul în exerciţiu anul trecut, şi-a făcut timp în programul său ocupat pentru a scoate din buzunar vreo 4.000 de euro.
    Poetul şi câinii
    Poetul Mircea Dinescu a fost în campania trecută una dintre vocile vehemente la adresa preşedintelui Băsescu. Acesta însă a fost, indirect, finanţator al campaniei aceluiaşi preşedinte. Firma Geotop 2001, în care Dinescu este asociat, a contribuit cu 7.000 de lei la fondurile PD-L. La scurt timp după finalizarea campaniei electorale, Mircea Dinescu a intrat în conflict cu Traian Băsescu pe care l-ar fi acuzat că ar fi în spatele unei decizii a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) care a sesizat starea de incompatibilitate în care s-ar afla poetul, administrator al unei societăţi comerciale şi membru al Consiliului Naţional de Studiere a Arhivei Securităţii. „Nu mai poate fi dictatură ca pe vremea lui Ceauşescu, dar se pot folosi instituţiile la hăituit oamenii. I-aş spune lui Traian Băsescu: Ţineţi-vă câinii în lesă, domnule Băsescu, că nu se ştie”, a reacţionat acesta public, ca urmare a situaţiei apărute. Poetul şi-a manifestat public în timpul campaniei simpatia pentru Mircea Geoană, iar situaţia de sponsor al PD-L se demonstrează a fi doar o întâmplare nefericită. n
    Generalul falsurilor
    Anul trecut, consilierul local al PD-L din sectorul 6, Eugen Gheorghe, a fost avansat la gradul de general în rezervă. „Jurnalul naţional” a arătat însă că avansarea lui Gheorghe nu are nimic nici cu respectul faţă de lege, nici faţă de uniforma militară.
    Acesta a fost trecut în rezervă în anul 1993 cu gradul de plutonier major, din motive medicale, fără drept de pensie. În decembrie 2008, „tablagiul” a fost avansat la gradul de colonel în rezervă prin ordin de ministru. Trecerea lui Eugen Gheorghe din rândul subofiţerilor în cel al ofiţerilor s-a făcut fără respectarea Statutului cadrelor militare. Înaintarea în grad a ofiţerilor în rezervă se face în ordinea ierarhică a gradelor. Plutonierul major a devenit însă direct colonel. La fel ca Popeye Marinarul, Gheorghe a mâncat spanac, s-a dat de trei ori peste cap şi şi-a luat patalama de colonel la cerere politică. Pofta „tablagiului” nu a fost însă deplină până nu s-a văzut chiar general. Deşi metodologia prevede că nu pot fi avansaţi în gradul de general cei care au obţinut gradul de colonel în timpul activităţii militare şi nu mai devreme de patru ani faţă de ultima avansare. Eugen Gheorghe a fost colonel doar un an de zile.
    Dar, armata română, care nu mai pierde de mulţi ani decât tineri prin Afganistan, dispuşi să-şi rişte viaţa, nu pentru o cauză pe care nu o cunosc, ci pentru a aduna bani să-şi cumpere o casă, mai avea de pierdut demnitatea. A pierdut-o. De ce? Care au fost uriaşele resorturi care au organizat şi pus în scenă sinistra carieră militară a lui Gheorghe? Greu de zis.
    Cert este că Eugen Gheorghe, altfel un ilustru necunoscut consilier local la sector 6 şi chiar vicepreşedinte al filialei PD-L, se regăseşte pe lista donatorilor. Mai întâi printr-o societate în care figurează oficial ca asociat, Comvam Impex, şi unde, conform CV-ului său, chiar a fost angajat. Celor 10.000 de euro li se mai adaugă alte 4.000 care figurează pe societatea Transfrontalier SRL din Giurgiu. Adevărul demonstrează că şi această societate aparţine tot lui Gheorghe. Aceasta a fost ascunsă ani de zile pe numele mamei sale, Stoica Florea. Ca urmare a decesului mamei sale, Gheorghe a plasat repede firma pe numele unui tânăr, Florin Vişan. La nici câteva luni, firma a fost cesionată doamnei Liliana Lorelai Ceadârgeanu. Aceasta este soţia lui Victor Ceadârgeanu, şeful Agenţiei Domeniului Public de la Giurgiu. Liliana Lorelai Ceadârgeanu figurează pe lista donatorilor şi în nume propriu. Tânărul Florin Vişan mai figurează şi într-o altă societate legată de Eugen Gheorghe, TFT Invest, unde este asociat alături de vărul doamnei Poteraş, Lucian Viorel Grecu. Şi TFT a contribuit la campania lui Traian Băsescu.
    Mai puţini donatori pentru Geoană
    Mihaela Geoană a donat, prin intermediul firmei Topcont Invest, la care deţine majoritatea acţiunilor, suma de 10.000 de lei. Potrivit Registrului Comerţului, 80% din acţiunile acestei firme sunt deţinute de Mihaela Geoană, celelalte 20% din acţiuni fiind deţinute de vărul Mihaelei Geoană, Octavian Vasile Barbă. Donaţia a fost făcută pe 23 noiembrie, imediat după primul tur al alegerilor.
    Patronii Rin Grand Hotel, Robert şi Ionuţ Negoiţă, conduc detaşat în topul donatorilor la campania lui Mircea Geoană, aceştia vărsând peste 500.000 de lei în vistieria partidului. De altfel, Robert este parlamentar al PSD şi vicepreşedinte al partidului. Aristide Roibu, trezorierul partidului, a contribuit şi el cu peste 300.000 de lei la campania lui Geoană. În ordinea sumelor depuse se înscriu apoi câţiva teleormăneni, dovadă că fieful lui Liviu Dragnea îşi iubeşte partidul. Valentin Dumitru Ghiţă, Daniel Neagoe şi europarlamentarul Viorica Dăncilă au adus câte 200.000 de lei la campania lui Mircea Geoană. Judeţele Teleorman şi Constanţa conduc de altfel detaşat în topul donatorilor, atât la capitolul persoane fizice, cât şi persoane juridice. Aproape 2 milioane de lei au strâns pesediştii de la mai multe societăţi din Teleorman, şi 1 milion de lei de la Constanţa.
    Pe lista pesediştilor se regăsesc de asemenea câteva nume controversate, dar şi sponsori care au contribuit pentru ambele tabere. Master Chem Oil SRL este cea mai importantă astfel de firmă care a donat pentru ambii candidaţi. Câte 100.000 de lei a cotizat firma pentru fiecare tabără, iar presa a speculat că acuzaţiile aduse patronului acesteia, Angel Cristian Berengel, care este judecat pentru înşelăciune şi un prejudiciu de peste 2 milioane de lei adus statului, ar fi fost motivaţia acestui gest. Artego SA a donat câte 50.000 de lei ambilor candidaţi. Societatea este partener de afaceri al UMR SA din Rovinari, care, am văzut mai sus, are priză la banii publici. Complexul Energetic Rovinari a încheiat un contract de 65 de milioane de lei cu societatea Artego SA, care nu se poate plânge deloc că ar sta rău la capitolul contracte publice.
    Peneliştii au sărăcit
    Fondurile avute la dispoziţie pentru campanie de către Partidul Naţional Liberal nu s-au ridicat decât la un total de vreo 10 milioane de lei. Ceea ce face ca anul 2009 să fie un adevărat record negativ pentru liberali care în anul anterior au avut un buget de aproape patru ori mai mare.
    În topul donatorilor PNL de anul trecut se află Forumul Academic Român, cu 300.000 de lei, urmat de International SA şi Bilga Prest SRL, cu câte 150.000 de lei. Fostul primar al Capitalei, Crin Halaicu, conduce în topul persoanelor fizice care au contribuit la campania lui Crin Antonescu – peste 250.000 de lei. Lideri ai partidului conduc în listă, de parcă sintagma „prin noi înşine” a devenit un fel „prin conturile noastre”. Mihail Bălăşescu, Liviu Ciocoiu, Victor Viorel Olaru, Maria Stajcic au adus de acasă câte 200.000 de lei.
    Să cercetăm!
    Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat zilele trecute că liberalii vor declanşa demersurile necesare pentru constituirea unei comisii speciale de anchetă la Senat, care să cerceteze informaţiile privind raporturile între sponsorii PD-L şi acordarea unor lucrări publice firmelor respective.
    El a menţionat că demersul liberalilor este motivat, fiind vorba despre banul public şi despre o competiţie incorectă între firmele care lucrează cu statul. „PNL are toate motivele să iniţieze constituirea unei asemenea comisii, pentru că e vorba de banul public, pentru că în calitate de unic partid de dreapta în scena politică românească, de partid care a luptat şi luptă pentru o concurenţă loială, pentru o piaţă cu adevărat concurenţială, să nu mai trăim în România cu sentimentul, cel puţin, că pe banii publici nu există o competiţie corectă între firmele care lucrează pentru stat. Lucrurile care au apărut sunt foarte bine cunoscute şi ele sunt suficiente pentru a pune o astfel de problemă”, a spus Antonescu.
    EBA vrea carieră politică lungă: două mandate la PE, apoi revine în ţară 15 apr 2010, |
    Elena Băsescu, fiica cea mică a preşedintelui Traian Băsescu, se simte excelent la Parlamentul European şi mărturiseşte că îi place din ce în ce mai mult să ia cuvântul în plen. Nu va rămâne însă la Bruxelles mai mult de două mandate
    Elena Băsescu este cucerită de politică şi susţine că vrea o carieră de durată. „Nu ştiu dacă pentru o carieră politică pe termen lung este indicat să rămân mai mult de două mandate în Parlamentul European. Apoi voi vedea. Cu siguranţă iau în considerare să mă întorc în ţară”, a afirmat fiica preşedintelui, într-un interviu acordat pentru Prima TV.
    EBA afirmă că nu mai are trac, ba chiar îi place să vorbească în plen. „Cel mai mult a început să îmi placă să vorbesc în plen. Simt că mi-au trecut emoţiile. Nu mai am trac în faţa camerei de luat vederi, nu mai trac în faţa unei săli atât de impunătoare. A început să îmi placă cel mult să vorbesc”, a spus tânăra politiciană, care i-a certat pe analiştii care spun că vorbeşte prea repede. „Vorbesc repede şi fără intonaţie pentru că trebuie să mă încadrez într-un singur minut. Mă uit să am o pagină de text şi nu mai fac repetiţii, cum făceam înainte. Am ajuns la un nivel la care vorbesc de 3-4 ori pe zi”, a declarat Elena Băsescu.
    Europarlamentara se mândreşte că majoritatea amendamentelor sale sunt adoptate la PE. „Astăzi am depus 12 amendamente şi au fost adoptate 12. Amendamentele erau referitoare la zona Caucazului de Sud. Am făcut apel la necesitatea evitării discursului extremist în această zonă de conflict”, a mărturisit fiica lui Traian Băsescu.
    Potrivit Prima TV, Elena Băsescu ar urma să se căsătorească anul viitor, în România. Iubitul ei este Bogdan Ionescu, cunoscut şi ca Syda.
    APRECIEREA PROCURORULUI SEF MARIUS IACOB “CA SOLUTIA DE URMARIRE PENBALA ADOPTATA IN CAUZA ESTE LEGALA SI TEMEINICA”SPRIJINA ASOCIEREA IN SCOPUL SAVARSIRII DE INFRACTIUNI !!!
    IN CADRUL ASISTENTEI BILATERALE ,SAU DAT SUME IMPRESIONANTE DE FONDURI BANESTI DE CATRE DIVERSE FUNDATII… PENTRU REFORMA IN JUSTITIE . ASTFEL IMPORTANTE FONDURI SAU DAT PENTRU ÎNREGISTRAREA AUDIO VIDEO A SEDINTELOR DE JUDECATA.BANII AUFOST DETURNATI DE CATRE PRESEDINTII INSTANTELOR JUDECATORESTI ,LA ORDINUL SEFULUI STATULUI,CU STIINTA MINISTRILOR JUSTITIEI MONICA MACOVEI SI PREDOIU,AI VICEPRESEDINTEI I.C.C.J. LIDIA BARBULESCU ,AI PRESEDINTILOR C.S.M. !( VIRGIL ANDRIES )!!
    HOTARARILE JUDECATORESTI NU REDAU SUSTINERILE PARTILOR URMATE IN SEDINTELE PUBLICE DE JUDECATA TOCMAI DATORIRA NEINSTALARII TEHNICII RESPECTIVE,PENTRU CA PROCURORII SEFI AI PARCHETELOR DE PE LANGA INSTANTELE JUDECATORESTI, SA POATA ACOPERI INFRACTIUNILE AGRESORILOR ,PRETINZAND CA “NU EXISTA NICI UN FEL DE INDICII IN SENSUL CA PERSOANELE INDIVIDUALIZATE IN PLANGERE SAR FI ASOCIAT SAU AR FI INITIAT CONSTITUIREA UNEI ASOCIERI IN SCOPUL SAVARSIRII DE INFRACTIUNI SAU CA AR FI ADERAT SAU SPRIJINIT SUB ORICE FORMA , O ASTFEL DE ASOCIERE”””!!~!
    DE CE NU SE INREGISTREAZA SEDINTELE DE JUDECATA ?PENTRU A NU EXISTA PROBE DE CARE SA SE FOLOSEASCA JUSTITIABILII ABUZATI DE CATRE MAGISTRATI!!!!!!!!
    Proiectul de asistenţă bilaterală în colaborare cu Fundaţia Germană pentru Cooperare Juridică Internaţională

    Proiectul de asistenţă bilaterală realizat de către Fundaţia Germană pentru Cooperare Juridică Internaţională (IRZ) în colaborare cu Ministerul Justiţiei din România, a avut ca rezultat acordarea de expertiză în ceea ce priveşte modificarea Codului Penal, a Codului de Procedură Penală şi a Codului de Procedura civilă prin consultări între experţii români şi cei germani, precum şi organizarea a două seminarii cu tema „Fondul Social European”, respectiv „Tehnica legislativă utilizată la nivelul instituţiilor europene” pentru instituţiile din cadrul sistemului judiciar.

    Proiectul de asistenţă bilaterală în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe şi al Imigraţiei din Luxemburg

    Proiectul, derulat de Ministerul Justiţiei în cooperare cu Institutul Naţional al Magistraturii, a fost dezvoltat în urma colaborării cu Institutul european de Administraţie Publică din Luxemburg în perioada 2004 – 2006.

     Proiectul a avut ca obiectiv formarea profesională a membrilor reţelei de cooperare judiciară internaţională în materie civilă, comercială şi penală (judecători şi procurori) în teme precum: mandatul European de arestare, Decizia cadru pentru executarea hotărârilor judecătoreşti privind sechestrul, Convenţia UE referitoare la asistenţa judiciară reciprocă (2000), precum şi protocolul de implementare a acesteia (2001), transferul persoanelor condamnate, executarea hotărârilor judecătoreşti în materie penală, Regulamentele Roma I si Roma II privind obligaţiile contractuale.

    Proiectul de asistenţă bilaterală în colaborare cu Guvernul Olandei

    I. Programul MATRA – Flex „Asistenţă pentru consolidarea sistemului de expertiză judiciară din România”

    Acest proiect, realizat în colaborare cu institutul ştiinţific IVA Policy Research and Consultancy, afiliat Universităţii Tilburg, din Olanda are ca obiectiv îmbunătăţirea sistemului de expertiză judiciară din România, prin formularea de recomandări în vederea fluidizării procesului de realizare a expertizelor judiciare.

    Proiectul:“E–JUSTICE – REFORMA PENTRU TRANSPARENTA JUSTITIEI –ASISTEMNTA TEHNICA PRIVIND ÎNREGISTRAREA AUDIO VIDEO A SEDINTELOR DE JUDECATA
    Proiectul a fost dezvoltat în cadrul colaborării cu Ambasada Statelor Unite ale Americii din România. Contractul a fost derulat în baza unui acord de finanţare de tip grant încheiat de Ministerul Justiţiei cu organizaţia U.S. Trade and Development Agency (USTDA) şi a avut ca obiectiv efectuarea unui studiu de fezabilitate privind implicaţiile de ordin tehnic, bugetar şi de resurse umane a instalării echipamentelor destinate înregistrării audio–video a actelor procesuale civile şi penale care vor fi supuse acestui tip de monitorizare, pentru aducerea la îndeplinire a prevederilor art.13 al.1 şi următoarele din Legea nr. 304/2004, republicată în Monitorul Oficial nr. 827 din data de 13.09.2005.

    Bugetul contractului a fost în valoare de 187.455 U.S.D.

    Contractul s-a derulat în perioada: mai 2006 – decembrie 2006

    Părţi contractante au fost Ministerul Justiţiei în calitate de client şi „Pythia International Inc” (societate comercială americană) în calitate de consultant.

    Rezultatul atins la finalul proiectului a constat în elaborarea specificaţiilor tehnice necesare pentru demararea procedurii de achiziţionare de Echipamente Audio–Video pentru înregistrarea şedinţelor de judecată şi a estimării bugetare aferente.

    IN REZOLUTIILE SAU ORDONANTELE ILEGAL DATE AGREATII (POLITIC)PROCURORI AI D.N.A., ORI AI PARCHETULUI DE PE LANGA I.C.C.J.,SAU FACUT CA NU VAD ABUZUL IN SERVICIU PRIN INGRADIREA UNOR DREPTURI ALE SUBSEMNATULUI,DESI CUNOSC FOARTE BINE MODALITATAE APLICARII AMENZILOR ABUZIVE IN CUANTUM DE 150 DE MILIOANE DE LEI VECHI,DE CATRE COLEGII JUDECATORI PENTRU AINCERCA SA-MI INCHIDA GURA CARE GRAIESTE ADEVARUL DESPRE CORUPTIA JUDICIARA POLITIZATA!!!!
    VETI RASPUNDE LA RAPORTUL COMISIEI EUROPENE DIN VARA ACESTUI AN ,CHIAR DACA REPREZENTANTII EPP CONDUC COMISIA EUROPEANA SI PARLAMENTUL EUROPEAN .EU AM PUTEREA MEA,VENITA DIN ADEVAR SI DREPTATE!!!VOI AVETI PUTERE DOAR PENTRU CA SUNTETI LA PUTERE!!
    Mentinerea monitorizarii Comisiei Europene pe J.A.I. ,ca si sistarea unor fonduri importante pentru J.A.I.-va fi efectul ABUZURILOR persistente ale functionarilor publici cu efecte ireversibile asupra subsemnatului.TOATE FORURILE INTERNATIONALE VOR FI INCUNOSTIINTATE.DE REALITATEA IN J.A.I.-ul murdar din Ro.

    ORI staruiti prin mijloace legale pentru AFLAREA ADEVARULUI IN DEFAVOAREA JURISTILOR SUSTINUTI POLITIC DE P.D.L(IN PRINCIPAL DE BASESCU ,VIDEANU ,BLAGA=LAUDATI DE COMISIA EUROPEANA IN SOLIDAR CU DNA,DIICOT,ANI). ,,ORI DEMASC TOATA TARASENIA!!!!!!!!!

    Bucuresti 19.04.2010 victime si luptatori anticomunisti
    Ene Nicanor George
    ……………………..
    Personal si prin mandatarul fiu Ene Dragos Marian
    ………………

    DOAMNEI PRESEDINTE AL I.C.C.J.

  10. lorduljohn spune:

    @VV

    In concluzie, e un fel de IRS (Internal Revenue Service) dar, dedicat persoanelor publice.

  11. lorduljohn spune:

    @VV

    ascultandu-l pe dl Boc in plenul senatului, doar bunul simt ma face sa nu-mi spun direct parerea despre inteligenta lui. Sa fereasca Dumnezeu!

  12. cris spune:

    @ VV

    Justitia e infatisata ca fiind legata la ochi de citeva secole, in ideea ca nu trebuie corupta de putere ori bogatie ( ca si cum nu ar avea inca urechi ori miros). Drept care a venit si intrebarea: si cum de pui o sabie in mina orbului, pentru ca va lovi la intimplare, cum de pui balanta in mina orbului, pentru ca nu poate sa o citeasca. O integritate cam subreda – mina orbului cu sabia poate fi indreptata asupra oricui aleatoriu ( sau voit, de catre altii: lady Justice are totusi urechi, si cine zice ca nu e sensibila la calomnii), balanta poate sa se incline dupa cum bate vintul.

    Cei din ANI sunt de presupus sa aiba suport real si coerent, ca sa fie integri, corecti, eficienti. De aceea si intrebarea in mintea mea, legat de ce cadru legal si mecanisme de actiune si auto-corectare are ANI. Dupa ce criterii isi incep investigatiile impotriva lui Mircea Diaconu, dar par complet orbi in ce priveste altii?

  13. Sibilla spune:

    TRIPLETEI ” BLUF ” – Frunzăverde-Udrea-Videanu, spre ştiinţă!!
    Din nou despre ” turismul cărăşean “… un basm frumos, deocamdată…
    Într-un articol de pe http://www.caon.ro se specifică total ERONAT:
    Udrea şi Videanu ajută Clisura
    Numai că, Banatska Klisura, Clisura Dunării, NU înseamnă DOAR oraşul Moldova-Nouă…
    http://sfinx777.wordpress.com/2010/04/20/tripletei-bluf-frunzaverde-udrea-videanu-spre-stiinta/

  14. cris spune:

    @ VV

    PS. Maestre, nu vad comentariul lordului la care raspundeti, banuiesc ca nici el pe al meu, iar daca exista si altele habar nu avem – la ale mele “your comment is awaiting moderation”. Am intrat in transee, ne-a lovit orbirea alba, sunt setarile blogului (data integrity, ca tot vorbim de integritate)?

  15. Barosanul spune:

    Domnule Vosganian,

    Am vazut astazi expunerile Domnului Tariceanu la Antena 3 si le-am apreciat ca fiind foarte pertinente si pline de substanta.

    Cele expuse de Dl Tariceanu au fost puncetele Dumnealui de vedere sau au fost prezentate punctele PNL? Daca au fost punctele PNL ,cum s-a ajuns la aceasta viziune de iesirea din criza?

    Apropos, sa inteleg ca PNL a lasat-o balta cu Investigarea Fraudarii Alegerilor Prezidentiale? Daca da, e pt ca daca PD a fraudat si PNL a fraudat si v-a putea folosi acelasi procedu verificat si perfectionat de PD?

  16. corina chiriac spune:

    @VV Tocmai voiam sa va sugerez un ingrijitor de blog. Maaare-i gradina Domnului si mai trebuie plivita :-)

  17. un liberal optimist spune:

    @lorduljohn,
    Eu as propune UBB sa-i retraga diplomele si titlurile acordate. O face de ras.

  18. @Itzic Baseanu

    Eu zic sa renunti.