Cristian Vasile si ziua mea de nastere

Am primit de ziua mea tot felul de cadouri. Unele cu gust si demne de folosit. Altele demne de o colectie de obiecte inutile. Asa cum se intalmpla, probabil, oricui intr-o astfel de situatie. Dar cel mai frumos cadou a fost un fonograf, insotit de un teanc de discuri, inregistrari ale lui Cristian Vasile. Nu stiu ce va spune acum acest nume. In grupul meu de adolescenti de la Focsani ii ascultam melodiile cu piosenie. A fost un cantaret de tangouri, asa cum a fost Carlos Gardel in Argentina. Cariera lui s-a intrerupt brusc, dupa razboi, din cauza tuberculozei. A murit uitat, doua decenii si jumatate mai tarziu. Dintre toti cei care il cunoscusera in vremurile lui de glorie, numai Mia Braia l-a insotit pe ultimul drum. Pe vremea aceea nu exista internet. Noi, care ii adoram cantecele, elevi ai liceului Al.I.Cuza din Focsani, nici nu stiam ca mai traieste.

Acum e viu din nou, prin gramofonul meu.

61 Responses to “Cristian Vasile si ziua mea de nastere”

 1. Pacala spune:

  Mai spuneti-ne de tango ;)
  “Peste 4.000 de persoane din România ar putea să își piardă locurile de muncă în următoarea perioadă, potrivit notificărilor făcute de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, în lunile iunie și iulie. Pe primul loc în topul județelor cu cele mai multe anunțuri de concedieri este Vâlcea, cu un număr de 969 angajați.”

 2. La 10 ani de la aprobarea contractului
  Documente despre “tunul” Bechtel, publicate pe site-ul Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură

  http://www.cotidianul.ro/documente-despre-tunul-bechtel-publicate-pe-site-ul-departamentului-pentru-proiecte-de-infrastructura-219217/

  Documentele declasificate referitoare la contractul dintre statul român si Bechtel au fost publicate pe pagina web a Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, http://www.dpiis.ro,

  Documentele sunt disponibile la adresa http://www.dpiis.ro, secţiunea “Informaţii publice”.

  Ordinul privind declasificarea acestor documente a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, Nr. 406 în data de 05.07.2013 şi a fost semnat de ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova, Relu Fenechiu, Ministrul Transporturilor. şi Ion Moraru, Secretarul General al Guvernului.2011, transmite Departamentul citat.

  Pe site-ul citat au fost publicate, însă, doar contracte care modifică acordul iniţial semnat în 2003. Contractul initial nu a fost încă desecretizat.

  Dan Şova a anunţat în mai că a fost reziliat contractul cu Bechtel pentrul construirea Autostrăzii Transilvania, statul român urmând să plătească companiei americane 37,2 milioane de euro şi datorii de 50 milioane de euro.

  Proiectul autostrăzii Transilvania a fost aprobat în 2003 şi început în 2004. S-au construit doar 52 de kilometri pentru care statul român a plătit zeci de milioane de euro.

  Alexandru Vişan

 3. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ Pacala

  iau pauza de pe toate gazetele, vorba ta. Iau pauza si de pe televiziunile de stiri, facebook si alte alea, o sa ma uit eventual pe discovery, si la filme pe net. O sa iau o pauza la tot ce inseamna politica, pentru ca am constatat o serioasa depreciere a sanatatii si trebuie sa-mi protejez totusi nervii, si pentru ca in fond n-are rost… Din om vesel si optimist am ajuns depresiv din cauza astora… cind in fapt eu n-am niciun interes direct sa apar idei in timp ce pe altii ii doare-n cot. Din octombrie 2009 n-am mai cistigat nici un leu, mi-am intrerupt orice activitate economica pe motive ideologice, prin urmare nici n-am platit niciun leu impozit la stat de atunci, dar nici de azi incolo nu voi plati, in sensul ca nu voi efectua nicio activitate economica in tara asta pina nu voi vedea ca se reinstaureaza dreptatea si statul de drept. Munca mea fiind in domeniul IT pot plati impozite intr-o tara care nu imparte mafiei banii luati de la mine.

 4. emi spune:

  @Sorin
  Nu exista asa ceva. Doar ca acolo sunt bani mai multi, proveniti din impozite, si nu se vede…

 5. tudor spune:

  @sorin

  Ar trebui sa mai treci pe aici.

  Nu gaseam o explicatie plauzibila pentru atitudinea dlui ponta de la semnarea pactului de coabitare incoace pina ieri cind am avut o revelatie:
  nu cumva dl ponta este masochist???

  D aia ziceam, mai treci pe aici: ne mai ridem si noi!

 6. tudor spune:

  Dl ponta declara ca se simte responsabil fata de cei care au votat la referendum si la legislative.
  Pina la urma a binevoit si cineva de la usl sa si aminteasca de referendumul de maian.

  In ce fel se manifesta responsabilitatea dlui ponta, asta n am inteles; cel putin dpdv politic, prestatia usl este jalnica:
  - nu au modificat substantial niciuna dintre legile adoptate de pdl prin asumarea raspunderiisi impotriva carora, in opozitie fiind, usl istii urlau de li se rupeau falcile;
  - nu au legiferat nimic substantial
  - mai grav, prin mijloace specifice, a fost anihilata una dintre atributiile fundamentale ale oricarei democratii reale: controlul parlamentar

  mda.

 7. ionescu spune:

  Mai Pacala și măi ăia aemenea lui!
  Un pic de cultură nu vă strică, da de unde, în voi nu e decât fierea și veninul urii!!!
  ”Ești un demon din vis/care tulburi și minți!”

 8. 1 août 2013

  AU CAS OÙ –
  Le discours d’Elisabeth II sur le troisième guerre mondiale

  Elisabeth II en 1954. – Crédit photo : State Records NSW
  http://bigbrowser.blog.lemonde.fr/2013/08/01/au-cas-ou-le-discours-delizabeth-ii-sur-le-troisieme-guerre-mondiale/

  Heureusement pour tout le monde, personne n’aura jamais entendu le discours qu’aurait pu prononcer la reine d’Angleterre en 1983.
  Une allocution destinée à préparer et mobiliser les sujets d’Elisabeth II en cas de troisième guerre mondiale contre la Russie.

  Voici ce qu’Elisabeth II avait prévu de dire :

  “Notre brave pays doit encore se préparer à survivre à l’adversité.
  Je n’ai jamais oublié la peine et la fierté que j’ai ressenties lorsque ma sœur et moi, blotties dans notre chambre d’enfants, écoutions grâce au poste récepteur les mots inspirants de mon père en ce jour fatidique de 1939.

  A aucun moment, je me suis imaginée que ce solennel et affreux devoir me reviendrait un jour.”

  Ce texte, écrit par des hauts fonctionnaires britanniques, faisait partie d’un scénario de guerre de 320 pages, intitulé 3Wintex-Cimex 833, et déclassifié jeudi par les archives nationales.

  Le discours avait été écrit en pleine guerre froide, à un moment de tension maximale entre les deux blocs. L’ambassadeur de Grande-Bretagne à Moscou venait de prévenir la reine que le vocabulaire belliqueux de l’Union soviétique devenait “réellement inquiétant”, rappelle le Guardian.

  ATTAQUE NUCLÉAIRE
  ———————————————-
  Les services secrets et les ministères de l’intérieur et de la défense, à l’origine de ces documents, avaient imaginé une attaque nucléaire de l’URSS contre l’Angleterre. Dans cette hypothèse, l’Angleterre se préparait au pire.

  En cas d’attaque chimique et nucléaire, les services britanniques estimaient les pertes humaines à 33 millions de victimes. A Londres, ce bilan était chiffré à 1 million de morts au minimum.
  Et pour parer au pire, tout un plan de bataille avait été organisé.

  Dans ces rapports top secret, les hauts fonctionnaires expliquaient comment Downing Street, la résidence du premier ministre, était équipée d’un système permettant de déclencher le tir de missiles nucléaires.

  Et au cas où une attaque soviétique aurait été déclenchéet, le chef du gouvernement avait reçu la recommandation de disperser tous ses ministres à travers le pays. Objectif : former des “gouvernements embryonnaires” , chargés de reprendre le contrôle de Londres en cas de destruction de la capitale et de mort du premier ministre.

  Un scénario catastrophe effrayant, que la reine prévoyait de conclure sur ces mots :

  “Alors que nous faisons tout notre possible pour combattre ce nouveau mal, prions pour notre pays et les hommes de bonne volonté où qu’ils soient.

  Que Dieu vous bénisse.”

 9. • @ Vasile , Astăzi, 9:04 Am citit postarea dumneavoastra, care pana la un moment dat pastreaza adevarul istoric. Totusi nu amintiti nimic despre furtul Israelului si despre furtul identitatii evreiesti de catre KHAZARI…… KHAZARII care s-au substituit populatiei adevarate evreiesti semite si pe care au exterminat-o, ramanand in acest moment singurii “reprezentanti” ai poporului evreu….NESEMIT…… Va sugerez sa studiati istoria adevarata a omenirii sa vedeti cat de frumoasa este……..
  Daca cititi postarile mele de mai sus oleaca…..veti intelege ca acelasi lucru care s-a intamplat cu populatia evreiasca SEMITA si cu Israelul….trebuia sa se intample cu populatia romaneasca si cu Romania……….

  Adica substituirea INTREGII POPULATII ROMANESTI cu cea KHAZARA si eliminarea in cateva zeci de ani a populatiei originale romane si ortodoxa. Astfel sa zicem intr-o suta de ani, am fi avut o populatie romana, dar complet ne-romana, aceasta fiind in realitate TOATA KHAZARA…… Interesant, nu-i asa ?????

  Aceasta este realitatea din asa zisul stat Israel: Israelul este ocupat in proportie de 95% de evrei KHAZARI NESEMITI, iar restul sunt arabi si evreii ADEVARATI SEMITI care oricum sunt tratati ca niste paria in propria tara…un pic la fel ca si in ROMANIA… Les Khazars…une histoire a suivre de tres pres…..jewwatch…….
  Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/news/2013_08_02/Mass-media-au-interpretat-greSit-afirmatiile-preSedintelui-ales-al-Iranului-2860/