Pentru o corecta informare privind situatia Oltchim

În legătură cu unele comentarii recente privind situaţia financiară a Oltchim următoarele precizări:

 1. Indicatorii financiari de la momentul intrării în insolvenţă (februarie 2013) şi până în iulie 2013 s-au îmbunătăţit continuu. Astfel, cifra de afaceri a urcat constant,  de la 5,4 milioane de euro în luna februarie a.c., la 11,5 milioane euro în luna iulie a.c. Gradul de utilizare a capacităţilor funcţionale de producţie a crescut de la 6% în luna februarie la 23.5% în luna iulie (30,4% daca nu luam in considerare sectiile PVC si Monomer). În ceea ce priveşte pierderile (conform EBITDA) acestea s-au redus de la 4,1 milioane de euro în luna februarie la 0,78 milioane de euro în iulie. Cifra de afaceri în cele 6 luni cuprinse în perioada februarie-iulie 2013 este superioară semestrului II 2012 (52 de milioane de euro comparativ cu 50,5 milioane de euro în
  semestrul II 2012), în condiţiile în care pierderile s-au redus de la 34 de milioane de euro la 13 milioane de euro.

 

 1. Estimările pe următoarele 6 luni ale anului arată că,
  în condiţiile finanţării minimale de 15 milioane de euro, finanţare care se
  negociază în prezent,
  Oltchim va atinge o
  cifră de afaceri net superioara  semestrului I 2013, în condiţiile eliminării
  totale a pierderilor .

 

 1. În cadrul întrevederii dintre ministrul Economiei,
  domnul Varujan Vosganian, şi delegaţia Fondului Monetar Internaţional, în textul proiectului de Memorandum de
  politică economică şi financiară dintre Guvernul României şi FMI nu mai există referiri la Oltchim considerându-se că Ministerul Economiei şi-a îndeplinit obligaţiile ce decurgeau din acordul precedent.

 

149 Responses to “Pentru o corecta informare privind situatia Oltchim”

 1. Barosanul spune:

  @ Liberalism

  ”Pe ce te bazezi cand spui ca domnul presedinte Antonescu este sluga americanilor? Da-mi un singur exemplu. “Prost, tembel care a vandut romanii la referendum?” Eu nu cred ca ai uitat acele zile. Cine a purces la acele ilegalitati? Domnul Antonescu poate sa se lupte cu CCR, Comisia de la Venetia, CE etc.?”

  Vrei o varianta scurta sau mai lunga de raspuns?

  Un prim semnal de ALARMA al prostiei ‘Domnului’ (TAU) presedinte antonescu, a fost dat chiar imediat dupa alegerile din 2009 cand ofuscat fiind a improscat cu noroi A3 si Realitatea care-l sustinusera vartos.

  VarujanVosganian spune:
  noiembrie 23, 2009 la 8:37 pm
  Cred ca declaratia a fost facuta la suparare. Crin nu a mai avut astfel de batalii si nu s-a putut stapani. Afirmatia a fost fara acoperire, ca dovada ca exit-poll-urile au fost relativ corecte. Am fost in aceeasi seara la Antena 3 si mi-am dat seama, din reacta celor 8 analisti cu care am combatut ce consecinte a avut declaratia.

 2. Barosanul spune:

  @ Liberalism @ All

  PS. antonescu NU TREBUIA sa se lupte cu CCR, Comisia de la Venetia, CE etc.

  Trbuia decat sa fie preseintele ROMANIEI, sa apere ROMANIA si cetatenii ei de MAFIA lui Bashescu, trebuia decat sa trimeata inapoi ZDREANTA de document trimeasa de CATELUSUL Tonta.

  Ai uitat ore? Acceptarea impunerii pragului de 50%+1

  Pai daca antonescu a aceptat un prag din ceva din care abea cum se stie cifra adevarata, nu e un TANTALAU???

 3. Barosanul spune:

  @ Liberalism @ All

  Asa pt reimprospatarea memoriei

  VarujanVosganian spune:

  iulie 31, 2012 la 10:43 am

  @ Barosanul

  Desi spus cam tare, ai dreptate in legatura cu recensamantul.

  Barosanul spune:

  iulie 31, 2012 la 2:29 am

  De ce nu a obtinut USL 50%+1?

  1. A adoptat o strategie de adresare ERONATA. S-a adresat cu predilectie Nemultumitilor, care normal se situau deja de partea lor, IGNORAND electoratul PDL si UDMR si aproape total elecoratul OTV (exceptie Crin la OTV).
  2. S-au lasat antrenati/manipulati in discutii parazite Scaderea Monezii, Seceta, Plagiatul etc
  3. Nu au avut un plan B la schimbarea strategiei lui Basescu si boicotarea. NORMAL era ca USL sa sesizeze imediat CCR pt invalidarea pragului de 50%+1.
  4. Au trimes pe sticla (TV) persoane de mana a 7-a (gen Chitoiu si Helvik) care au caliatile de a citi in public dupa scripte dar sa mai adreseze mesaje de substanta.
  5. PNL a ales un Lider, Chitoiu, fara carisma si fara personalitate. Lideri normali erau Tariceanu, Vosganian, Orban. Cu toate meritele in PNL pt Public Chitoiu a fost Mr Nobody.
  6. Dupa primele 3-4 ore s-au crezut deja cu sacii in caruta lasand-o mai moale ( dela 3-4 procente la 1.5-2 procente ) participare intre orele 12-17.
  7. Suspendarea a fos facuta intr-un mod care aparut pripit si ca o RAZBUNARE pt Condamnarea lui Nastase, ceea ce a starnit un val de ANTIPATIE pt Cauza Referndumului.
  8. Suspendarea afost facuta superficial fara a fi acoperite variantele Legislative si PR Externe.
  9. Acceptarea impuneri pragului de 50%+1 de catre UE a dus la mesaje cu efect de resemnare ori de delasare (estimari mari in sondaje si implicit reactia ‘la ce sa ma mai duc oricum il demit’ sau estimari mici cu efect ‘ce rost are sa ma duc ca oricum nu se atine pragul’).
  10. A fost decit un singur atac daunator lui Basescu ‘Vila Dante’ si ala cu 2-3 zile prea tarziu si nu si-a facut pe deplin efectul. Excelenta idee portilor deschise la Vila dante dar inutila in ultima zi, trebuia facuta cu 2-3 zile mai devreme pt ca vizitatorii sa poata exprima parerea si crea un curent de opinie gen ‘’Ceausecu robinetii de aur’’.

 4. Barosanul spune:

  Domnule Vosganian,

  Poate vreti sa fceti un pustiu de bine unei parti a cetatenilor Romaniei care iubesc fotbalul si sa declansati niste proceduri guvernamentale legale de investigare a celor din fotbal acum ca o facura de Kaka cu Rapid-Chiajna

  http://liga2.prosport.ro/seria-1/dragomir-uluit-de-decizia-tas-pe-bune-chiajna-e-in-liga-i-ce-dracu-facem-11199573

  securistul asta si MAFIA din fotbal trebuiesc pusi la RACOARE :)

 5. emi spune:

  Adevarul este ca serviciile secrete isi sustin omul lor si nu vointa majoritatii. De ce? Pentru ca este asemeni lor in toate, lacomie, lipsa de cultura, sustine bisexualitatea, drogurile si are un singur dusman cu care nu se “lupta” decat de ochii presei: cainii vagabonzi.
  http://www.ziare.com/basescu/presedinte/de-partea-cui-au-jucat-serviciile-secrete-in-2012-opinii-1242614

 6. emi spune:

  Partidul lui TB, Miscarea Populara, nu are oameni in teritoriu si de aceea a inceput campania de santajare a primarilor, cu scopul trecerii lor la Miscarea Populara. Santajul se practica inclusiv cu fluturasi (am primit si eu in cutia postala), prin care ni se cere sa semnam impotriva primarului, pentru a “sparge gasca”. Cine cheltuie bani si forta umana in sprijinul acestei “miscari”? Sa fie oare oamenii serviciilor secrete, cu banii de la Buget?

 7. Pacala spune:

  Barosanul
  Noi pe aici ramanem sa stingem lumina… crinuta, tonta si chiar vv sunt in co… merita

 8. Întrebări şi răspunsuri care fierb în partidul condus de Victor Ponta

  “Nu toţi membrii PSD sunt de acord cu politica de trădare”

  http://www.cotidianul.ro/nu-toti-membrii-psd-sunt-de-acord-cu-politica-de-tradare-219430/

  Am scris acest articol pentru ca aceia care citesc site-ul cotidianul.ro, opinia publică, în general, să ştie că nu toţi membrii PSD sunt de acord cu politica de trădare a propriului electorat promovată de Ponta&Co., că în PSD există şi oameni de onoare care consideră că au obligaţia îndeplinirii mandatului cu care au fost învestiţi de alegători. Noi trăim în România un paradox antidemocratic: majoritatea electoratului este de stânga, dar stânga nu este reprezentată în Parlament. Se va vedea acest lucru în cele ce urmează.

  După Congresul din 20 aprilie a.c., prin votul delegaţilor s-a oficializat existenţa unui nou PSD. Ce înseamnă un nou PSD şi care e termenul de comparaţie, adică, vechiul PSD? Pentru cetăţenii de rând şi membrii de la baza partidului, vechiul PSD este cel care una a promis în campania electorală, iar noul PSD este cel care a schimbat după alegeri direcţia politică cu 180 de grade.

  Pentru iniţiaţi, adică pentru crema partidului, noul PSD este egal cu vechiul PSD, fiindcă ei ştiau că promisiunile dinaintea alegerilor sunt doar de uz electoral. Pentru ei nu s-a schimbat nimic, ci doar s-a oficializat noua orientare politică a PSD, parte dintr-un plan abil. Trocuri politice secrete şi punerea majorităţii electoratului în faţa faptului împlinit au fost mijloacele folosite pentru îndeplinirea acestui plan: înţelegerea ascunsă ante-electorală ca UDMR să intre la guvernare, Pactul cu Băsescu, păstrarea şi promovarea unor portocalii notorii sau trădători ai PSD în funcţii importante ale autorităţilor publice şi în partid (Ioan Rus, Ilie Sârbu, Gabriel Oprea etc.), numirea la Parchete a unor magistraţi acuzaţi public chiar de actuala conducere a PSD ca înregimentaţi politic în slujba lui Băsescu, readucerea la ”viaţă” a lui Traian Băsescu, ”mort” după alegeri ş.a. ”Lupta” împotriva migraţiei politice, clamată pe toate gardurile campaniei electorale, a fost încununată de ”succes”.

  Dacă până de curând, migraţia politicienilor începută prin 2001 se făcea individual, sistemul s-a perfecţionat, un întreg partid, UNPR, ”partidul trădătorilor”, cum a fost etichetat de vechiul PSD, a fost absorbit de noul PSD. Adevărul este că de fapt, UNPR, partidul lui Băsescu, a absorbit PSD din punct de vedere comportamental şi al direcţiei politice şi nu invers.
  Vă rog să observaţi, că am enumerat doar fapte de notorietate publică şi nu speculaţii fără acoperire. După 23 de ani de la Revoluţie, ne-am întors de unde am plecat. Noul PSD este prototipul partidului unic care ar trebui înregistrat cu numele: ”Partidul Aflat la Putere” (PAP). Cum câştigă unul alegerile, cum se îngrămădesc tot felul de veleitari, hoţi deghizaţi în politicieni, aşa-zişi oameni de afaceri, oportunişti fără căpătâi etc, să devină membri militanţi ai PAP pe o perioadă ştiută: cât este la putere. Apoi, ciclul se reia.

  Opiniile simplilor membri ai PSD nu mai sunt de mult luate în considerare de conducere, aşa că vă citez opiniile unor oameni cu greutate în partid.

  Ion Iliescu: ”De ce s-ar identifica simpli membri ai partidului cu lideri care îi dispreţuiesc, îi privesc de la înălţimea averilor strânse pe căi obscure?
  Ce au în comun aceşti lideri cu social-democraţia?…

  Eu am crezut că se poate face o schimbare în PSD. Se pare că m-am înşelat, că în locul reformării şi însănătoşirii partidului, avem parte de consolidarea unor practici profund dăunătoare… Întreaga energie a unor lideri, a grupurilor de interese şi de presiune formate în jurul lor a fost concentrată în scopul iniţierii şi finalizării unor negocieri subterane, a unor adevărate trocuri şi tranzacţii pentru obţinerea şi distribuirea de funcţii, pentru deţinerea unor poziţii de control în fruntea partidului…În fond, ce reprezintă astfel de tranzacţii între grupuri de interese, pentru obţinerea de funcţii şi posturi de conducere în partid, dacă nu expresia cea mai directă a corupţiei?”. Aceste pasaje au fost rostite de Ion Iliescu în faţa conducerii PSD în mai 2005.
  Apreciaţi dumneavoastră dacă ele mai sunt valabile azi pentru noul PSD.

  Victor Ponta, când era foarte critic la adresa colegilor din conducerea partidului: ”Mă uit la unii colegi din conducerea partidului aflaţi aici şi îmi pare rău că nu mai sunt procuror”, spunea el acum vreo 10 ani. Atunci era şefului Corpului de Control al premierului Năstase.

  Acei colegi fac parte în continuare din conducerea de partid.

  Congresul recent încheiat i-a reînnoit mandatul lui Victor Ponta, ceea ce este echivalent cu un vot de încredere pentru direcţia politică impusă de el după alegeri, mai precis, transformarea partidului lui Ion Iliescu în partidul lui Băsescu, şi un cec în alb pentru continuarea acestei direcţii.

  Andrei Alexandru,

  Membru PSD

  P.S. În noul PSD, votul e ca pe vremea lui Stalin: nu contează cine votează, contează cine numără. Votul la congres s-a exercitat electronic pe baza unui card. Cel mai neperformant calculator din lume ar fi dat rezultatul votului a 3000 de delegaţi în câteva secunde.

  Rezultatele au fost date de organizatori după 24 de ore (!!!!), timp suficient pentru a număra neelectronic 300.000 de voturi sau pentru a ”coafa” rezultatele.
  Accesări: 3247
  Publicat Vineri, 02 august 2013
  ——————————————–
  nota Roninjaune:

  Chiar si eu, un insignifiant simplu membru al PSD, sunt impotriva politicii duse de catre domnul Ponta, politica de distrugere si tradare nationala !!!!

  PS. Domnule Ponta daca nu va convine ma puteti da afara din partid, cu simpla conditia ca tot dumneavoastra sa fi semnat pentru eliberarea carnetului meu de partid……….oups, pai mi se pare ca NU dumneavoastra ati semnat…atunci fiti barbat si acceptati si critica ca-i cea mai buna invatatura…..

 9. @ Barosanul august 3, 2013 la 12:15 am

  Oameni buni, soarta Romaniei a fost trasata inca din anul 1976 si cu siguranta nu de catre…SRI !!!!!

  Cand rumanul Nicolae Ceausescu vorbea despre “agenturili straine” si toata lumea radea de el, ei iata ca acum vedeti cu totii ce ne-au facut aceste agenturi straine, dam si nume ca ni-i nici un bai:

  CIA, NSA, MI-6, MOSSAD-ul, o parte dintre serviciile frantuzesti….deoarece cealalta ne lua partea, spunand ca avem dreptul sa existam in Europa deoarece suntem cei vechi, pelasgii, din care tot neamul European se trage………

  Lucrurile nu sunt ceea ce par……..

 10. @ gelu, august 2, 2013 la 8:48 pm

  Inainte de a vorbi despre copiii mei, ai putea totusi aprinde o lumanare in amintirea fratelui meu GALBEN Mircea, cazut pe frontul nevazut al razboiului dintre rumani si evreii sionisti.

  PS. N-am sa ma cobor la inaltimea intelectului tau, caci deh…padure fara uscaturi nu exista….

  Te las pe tine sa descoperi daca esti parte din padure sau doar o…uscatura…

  Sa traiesti bine dara, draga Gelu !!!!!

 11. @Marian Nicolae,
  Trebuie sa facem distinctie intre “cercetasi” si tortionari. Cercetasii sunt ochii si urechile unui stat suveran. Tortionarii sunt niste secaturi pe care un regim sau altul ii folosesc pentru oprimarea propriului popor sau pentru servirea unor interese de grup ale conducatorilor vremelnici.Intre fostul CI si actualul SRI nu prea vad mari diferente. Fostul DIE si actualul SIE am putea spune ca au desfasurat si desfasoara actiuni benefice statului roman “suveran”, desi nu sunt asa de sigur! Cel putin observand vulnerabilitatile Romaniei trecute si prezente.

 12. Efectul Snowden, un efect al dominoului.
  Germania rupe acordurile de spionaj cu SUA și Marea Britanie

  Postat la: 03.08.2013 – 10:58 | Scris de: Gheorghe Bârsăștean

  Ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, a anunțat într-un comunicat oficial denunțarea de către Germania a acordurilor de spionaj încheiate cu SUA și Marea Britanie în epoca Războiului Rece.

  „Suspendarea acordurilor administrative este o consecință necesară și cuvenită în urma recentelor dezbateri privind protejarea vieții private a persoanelor,” a precizat Westerwelle.

  Acordurile, încheiate în 1968 și 1969, aveau ca obiect schimbul de informații rezultate din activitatea de spionaj cu scopul de a asigura cât mai multă protecție trupelor aliate staționate pe teritoriul Germaniei de Vest.
  Potrivit BBC, atât purtătorul de cuvânt al Externelor germane cât și cel al Foreign Office au precizat că acordurile nu au mai produs efecte după reunificarea Germaniei în 1990.

  Rezilierea lor simbolică vine să răspundă „efectului Snowden,” respectiv indignării produse în rândurile populației germane la dezvăluirile despre supravegherile ilegale ale comunicațiilor electronice. Se poate specula însă că această măsură este mai degrabă un gest electoral, având în vedere că foarte curând, în septembrie, în Germania au loc alegeri generale.

  Ultima impresie este întărită și de declarațiile oficialilor germani care își asigură partenerii de peste Canalul Mânecii, respectiv de peste Atlantic, că, în esență, în materie de informații speciale nu s-a schimbat nimic………

  „Rezilierea unui acord încheiat în era pre-internet dă Germaniei șansa că face ceva concret și, în același timp, arată americanilor că nu-i va afecta în niciun fel,” a declarat Henning Riecke de la Consiliul German pentru Relații Externe. „Ținând cont de bunele relații între serviciile noastre secrete, vor primi oricum toate informațiile de care au nevoie,” a mai adăugat acesta.

  Traumele istorice recente, provocate fie de regimul dictatorial nazist al lui Adolf Hitler, fie de regimul totalitar din fosta RDG, au produs inevitabil în rândurile populației germane o sensibilitate deosebită pentru subiectul controlului exercitat de autorități asupra vieții private a cetățeanului.

  După Căderea Zidului Berlinului (1989) această temă a devenit centrală în Germania, atât pentru dezbaterea socială și politică, cât și pentru arta germană.

  În cadrul celei din urmă, unul dintre cele mai strălucite exemple a fost și filmul „Das Leben der anderen”, în traducere „Viața celorlalți”, o tulburătoare dramă despre rolul nefast al supravegherii STASI în viața est-germanilor.
  Realizat în 2006 de către regizorul Florian Henckel von Donnersmarck și avându-l în distribuție pe monumentalul actor Ulrich Mühe (foto), filmul a obținut nu mai puțin de 66 de premii internaționale, între care Oscar, Bafta și Marele Premiu al Academiei Europene de Film.

 13. @emi,
  Informatii vechi de cand lumea. E adevarat, Tiberiu Urdareanu a a fost si este un stralucit inginer de ITT provenit din armata.Si la fel de adevarat este ca taica-su a fost un stralucit proiectant de tancuri. Cred ca din aceasta cauza a ajuns pe mana cu serviciile.

 14. emi spune:

  si vicepresedinte unpr…

 15. Filip G spune:

  Unde e Crin?
  Traian Basescu imparte in stanga si dreapta burse pentru tinerii ce studiaza in Romania.
  Ori tot TB recunoaste ca scoala romaneasca scoate TAMPITI,cineva trebuie sa/i raspunda.

 16. L-am cunoscut pe cand era student si facea practica la mine in uzina. De atunci nu l-am mai intalnit niciodata, doar am auzit de ispravile lui tehnice si ulterior de afaceri. Alea politice nu le mai stiu!

 17. gelu spune:

  @Marian Nicolae, esti dus cu sorcova pe bune. Eu am postat un scurt text despre cele 7 rele care au facut si fac dupa opinia mea ca Romania sa se afunde si mai mult in mocirla iar tu ai intervenit sa-mi explici cat de super si neprihanite sunt serviciile de informatii romanesti conduse in cea mai mare parte de fosti securisti reciclati la piata in posturile de sefi si sefuti in SRI, SIE, DIICOT, SPS… recomandadu-ti in rapsunsul meu ca sa fii mai atent in supervizarea mea pe forumurile romanesti deoarece m-ai gasit numai pe doua, scapandu-ti multe altele. Iar acum tot tu vii si ma faci uscatura, uscatura deoarece am indraznit sa mai iau de servicii si securistii ce le conduc travestiti in economia libera la furat pentru conturile si buzunarele lor. Asa ca uscatura esti tu, loaza beata, ca nu ne tragem de sireturi chiar si pe acest forum.

 18. @emi.
  Chiar nu-mi imaginam, cat de buhait ar putea arata baietelul ala genial de prin ’80. Tu spui ca ai fost profesor. Ei bine, puteai garanta atunci ce vor ajunge elevii tai? El mi-a fost oarecum student. Si l-am apreciat ce era el atunci. Desi cred ca Oprescu s-a sucit din pricina altor interese. Dar ce face UTI face bine tehnic. La UTI lucreaza o sumedenie de fosti subordonati si fost colegi. Si le merge bine!Sigur, mi-ar fi placut sa-i am in continuare colegi si chiar sefi. Dar daca Haissam si prietenii lui din serviciile secrete au distrus industria ITT din ro. eu ce trebuia sa mai fac? Nasha:cumparamde la Chineji, via mUE!

 19. @gelu,
  @Marian Nicolae,
  Incetati disputele astea inutile ca rad basistii de voi! eu v-am dat niste repere din viata mea profesionala. Ca v-au placut sau nu este treaba voastra. In general vorbind, serviciile secrete romanesti ne-au adus dupa ’48 o gramada de belele pe cap! Fie-le tarana usoara!

 20. Pacala spune:

  Un liberal optimist,
  Care basisti bre? Aia sunt pupincuristi prin presa, pe site-urile de pdl si basescu? Nu vezi ca aici ne cacam pe noi sperand ca ponta, crin, usl vor bifa ceva realizari? In lupta cu basescu, in lupta de a indrepta ceva din jaful pdl, bashist? Si ca sunt toti niste incapabili? Ca maresc taxe si impozite,baga altele noi, ca nu reusesc sa bifeze ceva major? Ca ponta & usl fac invers decat au promis, si cu base, si cu gazele.de sist si cu serviciile secrete si altele? As mai zice eu, dar.stiu ca nu vrei sa critici. Ca sa nu critici,.lauda. ce a facut vv in juma de an. :)

 21. emi spune:

  GLOSSA
  Mihai Eminescu

  Vreme trece, vreme vine,
  Toate-s vechi si noua toate;
  Ce e rau si ce e bine
  Tu te-ntreaba si socoate;
  Nu spera si nu ai teama,
  Ce e val ca valul trece;
  De te-ndeamna, de te cheama,
  Tu ramâi la toate rece.

  Multe trec pe dinainte,
  In auz ne suna multe,
  Cine tine toate minte
  Si ar sta sa le asculte?…
  Tu asaza-te deoparte,
  Regasindu-te pe tine,
  Când cu zgomote desarte
  Vreme trece, vreme vine.

  Nici încline a ei limba
  Recea cumpana-a gândirii
  Inspre clipa ce se schimba
  Purtând masca fericirii,
  Ce din moartea ei se naste
  Si o clipa tine poate;
  Pentru cine o cunoaste
  Toate-s vechi si noua toate.

  Privitor ca la teatru
  Tu în lume sa te-nchipui:
  Joace unul si pe patru,
  Totusi tu ghici-vei chipu-i,
  Si de plânge, de se cearta,
  Tu în colt petreci în tine
  Si-ntelegi din a lor arta
  Ce e rau si ce e bine.

  Viitorul si trecutul
  Sunt a filei doua fete,
  Vede-n capat începutul
  Cine stie sa le-nvete;
  Tot ce-a fost ori o sa fie
  In prezent le-avem pe toate,
  Dar de-a lor zadarnicie
  Te întreaba si socoate.

  Caci acelorasi mijloace
  Se supun câte exista,
  Si de mii de ani încoace
  Lumea-i vesela si trista;
  Alte masti, aceeasi piesa,
  Alte guri, aceeasi gama,
  Amagit atât de-adese
  Nu spera si nu ai teama.

  Nu spera când vezi miseii
  La izbânda facând punte,
  Te-or întrece nataraii,
  De ai fi cu stea în frunte;
  Teama n-ai, cata-vor iarasi
  Intre dânsii sa se plece,
  Nu te prinde lor tovaras:
  Ce e val, ca valul trece.

  Cu un cântec de sirena,
  Lumea-ntinde lucii mreje;
  Ca sa schimbe-actorii-n scena,
  Te momeste în vârteje;
  Tu pe-alaturi te strecoara,
  Nu baga nici chiar de seama,
  Din cararea ta afara
  De te-ndeamna, de te cheama.

  De te-ating, sa feri în laturi,
  De hulesc, sa taci din gura;
  Ce mai vrei cu-a tale sfaturi,
  Daca stii a lor masura;
  Zica toti ce vor sa zica,
  Treaca-n lume cine-o trece;
  Ca sa nu-ndragesti nimica,
  Tu ramâi la toate rece.

  Tu ramâi la toate rece,
  De te-ndeamna, de te cheama:
  Ce e val, ca valul trece,
  Nu spera si nu ai teama;
  Te întreaba si socoate
  Ce e rau si ce e bine;
  Toate-s vechi si noua toate:
  Vreme trece, vreme vine.

  (1883, decembrie)

 22. • @ Vasile , Astăzi, 9:04 Am citit postarea dumneavoastra, care pana la un moment dat pastreaza adevarul istoric. Totusi nu amintiti nimic despre furtul Israelului si despre furtul identitatii evreiesti de catre KHAZARI…… KHAZARII care s-au substituit populatiei adevarate evreiesti semite si pe care au exterminat-o, ramanand in acest moment singurii “reprezentanti” ai poporului evreu….NESEMIT…… Va sugerez sa studiati istoria adevarata a omenirii sa vedeti cat de frumoasa este……..
  Daca cititi postarile mele de mai sus oleaca…..veti intelege ca acelasi lucru care s-a intamplat cu populatia evreiasca SEMITA si cu Israelul….trebuia sa se intample cu populatia romaneasca si cu Romania……….

  Adica substituirea INTREGII POPULATII ROMANESTI cu cea KHAZARA si eliminarea in cateva zeci de ani a populatiei originale romane si ortodoxa. Astfel sa zicem intr-o suta de ani, am fi avut o populatie romana, dar complet ne-romana, aceasta fiind in realitate TOATA KHAZARA…… Interesant, nu-i asa ?????

  Aceasta este realitatea din asa zisul stat Israel: Israelul este ocupat in proportie de 95% de evrei KHAZARI NESEMITI, iar restul sunt arabi si evreii ADEVARATI SEMITI care oricum sunt tratati ca niste paria in propria tara…un pic la fel ca si in ROMANIA… Les Khazars…une histoire a suivre de tres pres…..jewwatch…….
  Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/news/2013_08_02/Mass-media-au-interpretat-greSit-afirmatiile-preSedintelui-ales-al-Iranului-2860/

 23. @Pacala,
  Ideea este ca nu vreau sa critic, nu ca nu vreau sa critic, desi as vrea sa critic dar n-am ce! Nu-sh ce a negociat Antonescu dar ne-am trezit nu cu un guvern socialist, ci cu unul complet idiot. Pur si simplu n-am ce critica. Pentru ca toate masurile luate de Guvernul Ponta(unele puse in carca unor ministri liberali la fel de idioti!) sunt ca o frectie la un picior de lemn. Nu m-as referi la cresterea de taxe si impozite(directe si indirecte), ci doar strict la cele de esenta liberala, in masura sa biciuasca acei cai magici ai cresterii economice. Deci toate masurile sunt cel putin stranii. Desi unele chiar au logica, dar aplicate de niste idioti(atat socialisti cat si liberali) chiar isi pierd logica initiala. Atata vreme cat mentii koabitarea, unpr in frunte cu oprea, atragi ppdd la guvernare, i-l mai iei si pe escrocul alade pambuccian care i-l vrajeste pe Maestrul cu fluierul si paharul de plastic obtinute pe imprimanta 3D , chiar nu-s perspective de crestere economica reala. Crede-ma, am ajuns sa ma feresc de saraci ca imi estesi rusine! Si sunt oricum prea multi!

 24. @Marian Nicolae,
  Nu mai veni si tu cu prostiile tale, ca oricum ne-am plictisit de prostiile postate de @katrina. Deja ne vine de vomitam. Mai bagati si voi ceva mai proaspat!Carnita proaspata, ceva!

 25. @ un liberal optimist, august 3, 2013 la 7:24 pm

  Dragul meu liberal optimist, rogu-te nu ma baga in aceiasi latrina cu Katrina pentru ca nu merit….

  In alta ordine de idei, adevarul este mult prea Science Fiction pentru a fi crezut, totusi NU este decat adevarul curat.
  Studiaza istoria si vei vedea ca asa este…..

 26. @Marian Nicolae,
  Inteleg ca esti un roman pur sange(prin educatie si constiinta nationala), nu prin gene(ca nici eu nu sunt!), dar m-am saturat de teoriile eugeniste! zi-ne ceva de economie, de tehnologii avansate, de sociologie, de educatie, de medicina, de psianaliza, orice, ca m-am plictisit de kazari si toate teoriile antievreiesti. evreii sunt niste rahati cu ochi pe care i-am inventat noi europenii din neputinta autocontrolului asupra destinului nostru. Poporul evreu nu exista. E o inventie stupida intretinuta inca din timpurile medievale cand ei trebuiau sa practice doar profesii liberale, fapt ce i-a ajutat sa detina controlul civilizatiei occidentale. Nu stiu daca ai intalnit vreun evreu in viata ta. Eu da si marturisesc ca mai imbecil popor ca ala evreu eu n-am intalnit. ca in rest, ii sustin puritanii americani si idiotii de nemti! Daca l-am ignora pe basescu si pe poporul evreu sa vezi ce fericiti am fi!

 27. @ un liberal optimist august 3, 2013 la 8:21 pm

  Ai rabdare rogu-te sa scapam de ciuma khazara si trecem la planul R de la reconstructia Romaniei de catre si numai pentru romani.

 28. Kronstadt an der Graft spune:

  Stimați prieteni, mai încet, ce-i cu zarva asta?
  Antonescu doarme și nu vrea să fie trezit decât când va trebui să ia în primire postul de președinte al României. Până atunci face Băsescu campanie în locul lui.

 29. gelu spune:

  Securistii de ieri si de astazi papa ca niste trantori ce sunt prin salariile si pensiile pe cale le primesc de la bugetul statului un procent mai mare decat cel ce revine CNAS, cu alte cuvinte cetatenii de rand mor din lipsa medicamnetelor si spitalelor pentru ca trantorii astia care spioneaza po *editat* tia Romaniei s-o duca foarte bine.

 30. @katrina,
  Din seria “Copiii spun prostii”.

 31. tudor spune:

  @emi

  bata te sa te bata!
  ma facusi sa l citesc pe turturica turturea!
  aflai astfel ca “dreapta are candidat”: coana macovei!

 32. Pacala spune:

  Dooomnu Antonescu Crin, marele candidat, este un iluzionist perfect. Acum apare, acum dispare. Si acum sa cantam toti melodia lui lui Queen: I’m the invisible man! Yeah! ;)

 33. liberalism spune:

  @Barosanul
  @ Liberalism @ All

  PS. antonescu NU TREBUIA sa se lupte cu CCR, Comisia de la Venetia, CE etc.

  Trbuia decat sa fie preseintele ROMANIEI, sa apere ROMANIA si cetatenii ei de MAFIA lui Bashescu, trebuia decat sa trimeata inapoi ZDREANTA de document trimeasa de CATELUSUL Tonta.

  Ai uitat ore? Acceptarea impunerii pragului de 50%+1

  Pai daca antonescu a aceptat un prag din ceva din care abea cum se stie cifra adevarata, nu e un TANTALAU???”

  @Barosanul

  Vad ca tu uiti ceea ce s-a intamplat. Domnul Antonescu este un om corect care respecta legile si deciziile CCR. Eu nu uit cand a spus: “Noi am respectat intotdeauna regulile. Intr-un stat de drept, cand guvernezi, nu iti poti permite niciun centimetru – daca vrei democratie, stat de drept – sa te abati, nicio secunda. Noi nu puteam impune o lege impotriva avizului CCR”, a declarat Antonescu.”
  “Nu este vorba de presiune internationala, la randul ei foarte reala si prea putin justificata, nepotrivita, exagerata, o imixtiune exagerata in legislatia unui stat membru al UE. CE, comisarul Barroso, comisarul Reding, Ambasada SUA au cerut Romaniei ceva care nu exista nicaieri in UE. Nu de asta s-a cedat. ci pentru ca in Parlamentul Romaniei exista un proiect de lege facut chiar de colegii din majoritate care au tinut cont de conditia pusa de CCR tinand de acest prag”

  PS: Daca vrem un presedinte corect, care respecta legile, CCR, Constitutia, trebuie sa acceptam ceea ce s-a intamplat. Daca vrem tot unu` precum masa-verde, atunci sa nu mai vorbim de corectitudine, democratie etc.

 34. emi spune:

  @liberalism
  Eu am crescut in mahala si am invatat de mica lectia adaptarii limbajului si comportarii la persoana cu care vorbesti. Asta nu inseamna sa injuri un neispravit sau sa te balacaresti cu o precupeata, dar nici sa te apuci sa-i explici unui nespalat ca nu-i frumos sa scuipe pe jos: il ocolesc cu sila, nu il vad, nu il aud. Daca totusi “animalul” care arunca flegme in toate partile ajunge presedinte, nu il poti trata cu politeturi. Eu l-as tine in “vant puternic” pentru ca scuipatii sa se intoarca pe emitent.
  Si eu sunt cumplit de dezamagita pentru ca se “coabiteaza bine”.
  Daca USL nu este in stare sa rezolve problema cu guvernatorul, avand 70% din Parlament, se subantelege ca nu doreste sa-l deranjeze, si ca ii place coabitarea. Deja nu mai este calcul politic, nu mai este 50%+1, deja suntem sfidati de catre USL, exact la fel precum PD-L… aceeasi mizerie. Cum va asterneti asa dormiti, eu nu mai am niciun respect pentru politica.

 35. emi spune:

  Nu este nevoie sa se murdareasca vreun liberal, este suficient sa nu mai poata controla nicio afacere (cum a patit cu CFR marfa). In plus, eu as traduce si trimite in toate capitalele lumii, cum povestea el dragalasul ce a facut la Anvers, cum se ocupa fratiorul de comertul cu armament, si cum il tin in brate puternicii Europei. Ma indoiesc sa li se falfaie francezilor de imunitatea lui prezidentiala.

 36. emi spune:

  Pardon, ma refeream la incendiul de la Rouen…

 37. emi spune:

  Eu nu mai coabitez cu voi, sustinatorii guvernatorului…

 38. Dragilor, azi ai musai sa ma retrag pentru ceva vreme la origini sa ma duc sa beau o gura de apa din Izvorul lui Zamolxe, sa ma-ncarc de ganduri bune si aleasa intelepciune……

  De aflati ca am avut vreun accident, aflati dara ca accdient nu fu-se ca doara si ursul din padure-mi da binete……..

  Voi aveti grija dara, luati timona corabiei si puneti cap compas catre taramuri bune, pastrati capul compas catre Rasarit ca asa-i bine.

  Despre dusul capitan, aflati ca vazutu’ l-am zilele trecute, pe punte, privind prin fundul unei sticle goale de rom si luand azimutul…crezand ca foloseste sextantul…….

  Mare grija sa aveti la corabia noastra draga, ca una ai si singura de-o avem in asta galaxie.

  Sa navigati cu grija si intelepciune catre Rasarit cu mare bagare de sama, caci corabia ni-i plina cu alese bunataturi, pescajul ni-i mare si apa-i mica.

  Stanci ascutite abea asteapta sa ne distruga bordajul si coca navei……..

  Si mai aflati ceva dara, dragii mei rumani:

  Asta corabie de-i zicem Romania, nu-i a mea si nici a voastra….ci a urmasilor vostri si a urmasilor urmasilor vostrii in veacul vecilor !!!!

  Stiti voi cine zis-a cele de mai sus, ca doar rumani de-ai mei sunteti, tuca-va tata.

 39. tudor spune:

  Cred ca dl ponta este decuplat total de la realitatea politica, din moment ce si permite sa l lase la conducerea guvernului pe gabi oprea.
  Incearca sa si bata joc de mine dl ponta; nu stie ca nimic din ceea ce ar face dl ponta nu ma mai atinge.

  Ca pnl ul, in frunte cu dl antonescu, este mina moarta, era de asteptat.
  Pina la urma au avut dreptate cei care spuneau ca pnl ul va ajunge o anexa a psd ului – dpdv politic.

 40. liberalism spune:

  @emi
  Nu vorbeam de coabitare ci de ce s-a intamplat la referendum si despre faptul cum il jigneste Barosanul pe presedintele Antonescu “inculpandu-l” de esecul referendumului si jignindu-l.
  Coabitarea a dezamagit si dezamageste. Institutional puteau colabora si fara coabitare. Semnand coabitarea l-a resuscitat pe masa-verde. Domnul Ponta va simti pe pielea sa coabitarea, dar cel mai rau este c-o simtim si noi. Ceea ce ma deranjeaza profund, este modul de coabitare si a celor din USL. Or fi semnat ei vreun protocol, n-or avea voie sa se jigneasca, dar asta nu inseamna ca le poate cineva baga pumnul in gura si sa ameninte cu excluderea. Ceea ce s-a intamplat cu domnul SRS m-a dezamagit. Nu imi doresc ca parlamentarii USL si in special cei liberali, sa voteze precum votau pedistii la degetul aratat de Toader si nici sa li se astupe gura.

 41. emi spune:

  PNL a avut dintotdeauna de partea sa inteligenta, de aceea l-am admirat. A fost lovit, a fost furat, a fost scuipat si violat de un neica nimeni (ma refer la guvernator), si nu reactioneaza decat oripilandu-se si condamnand prin vorbe. Eu, ca o femeie proasta si neajutorata ce sunt, as fi reactionat mult mai dur de la prima lovitura si nu l-as fi lasat sa continue. Nici n-ar fi stiut ce l-a lovit…

 42. emi spune:

  Pe @Barosanu faptul ca jigneste il face sa se simta mai barbat. E genul fotbalul in suflet, berea in stanga si dreapta plina de bataturi. Mi-e mila sa ma leg de singura sa bucurie, placerea de a jigni.

 43. Domnule ministru, am onoarea sa va salut.
  Cu acordul dumneavoastra, doresc sa va impartasesc studiul de caz de mai jos:

  Studiu de caz: Vona Gabor Jobbik de felul sau…….
  http://romanian.ruvr.ru/news/2013_08_12/MAE-roman-considera-declaratiile-liderului-Jobbik-privind-un-conflict-cu-Romania-extrem-de-grave-7918/

  Haideti sa facem un exercitiu de gandire, stiu este greu, in Romania sportul acesta NU se mai practica de ceva vreme, iara cei ce-l practica inca, sunt pe cale de disparitie naturala sau nu, in fine acesta este un alt subiect de abordat intr-o zi mai putin insorita decat aceasta de azi…….

  Sa revenim …cine este acest Vona Gabor? Un Jobbik, se pare, ce face un Jobbik? Scandal, bataie, oase rupte, eventual scuipa in casa in care a fost primit anume in Romania……

  Totusi, acest Jobbik NU reprezinta decat un soldat….soldatul trebuie cel mult luat pe sus si facut pachet cu directia Budapesta si cu interdictie de a intra in Romania pe urmatorii…99 de anii……MAE Roman se aude, va rog?????

  Revenim si reluam rationamentul de acolo de unde l-am lasat:

  Cine este acest Vona Gabor, ma refer la ADN-ul mitocondrial:

  UN HUN…. Ok este un hun si ce-i cu asta…pai este, pentru ca hunii stim foarte bine ca au fost administrati si sunt inca de…khazari……

  Pricepeti unde bat? In Khazaria cea noua, rebotezata Israel cu al sau premier Benjamin Netanyahu…..

  Pe scurt avem un soldat hun care executa ordinele intocmai si la timp, anume Vona Gabor si un general khazar care decide atat pentru huni cat si pentru romani….in Ardeal….

  Domnule Benjamin Netanyahu, premier al Israelului si al Statelor Unite ale Americii, asumati-va prostiile pe care le faceti pe plan momdial si faceti lumii un pustiu de bine:

  DEMISIONATI va rog !!!!!!!!