Transcriere declaratii de presa la finalul sedintei Comisiilor de specialitate ale PNL

18 mai 2010

Participant: Varujan Vosganian, vicepresedinte coordonator  

 Astăzi a avut loc întâlnirea săptămânală a Comisiilor de specialitate ale PNL. Aș vrea să vă prezint două dintre deciziile pe care le-am luat. Cea dintâi se referă la o sesizare pe care o vom face Curții de Conturi în legătură cu situația structurilor deconcentrate, în care, pe același post au fost plătiți doi, uneori chiar trei directori și unii dintre aceștia, în urma unor hotărâri judecătorești definitive, au primit și drepturi salariale din trecut în condițiile în care pe același post a mai fost plătit cineva, astfel încât dorim ca, în virtutea atribuțiilor legale, Curtea de Conturi să facă o verificare, să evalueze pagubele care s-au înregistrat la nivelul bugetului de stat, al bugetului administrației locale și, eventual firește, să aflăm și noi cine sunt răspunzători pentru toate aceste situații.

De asemenea, la nivelul comisiei juridice se lucrează și la o formulă în care să solicităm răspunderea penală pentru Guvernul României, pentru primul ministru Emil Boc în legătură cu abuzul de drept comis în momentul în care s-au dat mai multe ordonanțe de urgență care au infirmat decizii ale Curții Constituționale și asta în mod repetat.

Cea de-a doua decizie se referă la situația confuză în care se găsește astăzi România, în care președintele și Guvernul au anunțat un pachet de măsuri care acum se discută, se dispută cu Consiliul Economic și Social.

Opinia noastră este că niciun fel de dialog nu trebuie pornit de sindicate și de patronate. Nu trebuie ca board-ul Fondului Monetar Internațional să ia în discuție această scrisoare de intenție și Parlamentul nu trebuie să accepte prezența lui Emil Boc în fața Camerelor reunite până când Guvernul nu însoțește această scrisoare de intenție cu un proiect de buget rectificat, astfel încât să vedem care este strategia Guvernului în legătură cu reducerea cheltuielilor pentru bunuri și servicii, care va fi impactul acestor reduceri salariale și de pensii și care va fi impactul asupra cheltuielilor de investiții. 

Opinia noastră este că Guvernul a supralicitat în legătură cu scăderile de pensii și salarii, dat fiind că nu are nicio viziune în legătură cu creșterea veniturilor și economiile în alte cheltuieli. De aceea, noi suspectăm Guvernul că procedează în acest fel pentru a se asigura că, în lipsa altor măsuri, va avea totuși posibilitatea să atingă ținta de deficit pe spinarea contribuabililor și compensând lipsa sa de responsabilitate și de viziune strategică.

Drept care, grupul nostru parlamentar din Camera Deputaților va depune o moțiune simplă îndreptată împotriva ministrului de finanțe, somându-l să prezinte un proiect de buget rectificat, singurul în baza căruia putem discuta cu privire la scrisoarea de intenție.

PNL respinge acest pachet de măsuri, socotim însă, pentru a vedea dacă Guvernul, în afara unei soluții dictate de panică, are și o viziune indiferent de modul în care ea afectează atâtea milioane de oameni, să ne prezinte proiect de buget rectificat. Trebuie să prevenim Guvernul că în urma acestui proiect de măsuri practic legea bugetară aprobată de Parlament devine nefolositoare pentru că bugetul României va arăta cu totul altfel.

 

Întrebări mass-media

 

Jurnalist: Domnule Vosganian, ați propus astăzi, la Senat, stoparea prin procedură a finanțării de noi programe.

Varujan Vosganian: Astăzi, în Senat, am solicitat respingerea unei ordonanțe de urgență care abilita Ministerul Lucrărilor Publice să înceapă un program de construcție a câte zece locuințe în fiecare comună pentru cadrele tinere care s-ar angaja în derularea politicilor publice în comunele respective. Punctul meu de vedere a fost următorul: în situația în care ne aflăm acum, trebuie să știm în primul rând cum se va reconfigura capitolul privind cheltuielile cu investițiile. În al doilea rând, trebuie să știm care sunt prioritățile guvernamentale și, în opinia noastră, trebuie să vedem dacă sunt destui bani pentru a finaliza proiectele în curs, ca să vedem după aceea ce anume începem nou. Am dat și câteva exemple. Mi se pare nepotrivit ca într-o comună în care nu există drum de acces sau în care școala nu a fost încă terminată să faci alături o locuință pentru un profesor, iar copii să nu aibă o școală în care să poată învăța după standardele normale.

În același timp, am semnalat faptul că Ministerul Lucrărilor Publice este într-un grav conflict de interese în momentul în care Inspectoratul de stat în construcții a fost transferat, de sub coordonarea primului ministru, la Ministerul Lucrărilor Publice. A mai existat această situație în trecut, Ministerul Transporturilor avea în subordonare acest inspectorat. S-a considerat pe bună dreptate că e un conflict de interese, pe vremea aceea nu eram încă parte a Uniunii Europene. Transferarea înapoi la Ministerul Lucrărilor Publice a acestui inspectorat de stat pune, după opinia noastră, în grav conflict de interese Ministerul Lucrărilor Publice și Inspectoratul de stat în construcții, știrbește autoritatea Inspectoratului de stat în construcții și ridică, încă o dată, suspiciunea că la Ministerul Lucrărilor Publice lucrurile sunt adesea în neregulă.

 

Jurnalist: Când exact veți depune moțiunea?

Varujan Vosganian: Această moțiune va fi redactată în zilele următoare și ea nu poate fi depusă decât după ce va fi prezentată colegilor noștri din Camera Deputaților în timpul ședinței de grup ce va avea loc luni.

 

Jurnalist: Domnule Vosganian, și sesizarea la Curtea Constituțională…?

Varujan Vosganian: Sesizarea la Curtea Constituțională este pregătită. Ea va fi depusă mâine.

De asemenea, că trebuie să mai răspund și la această întrebare, vreau să aduc aminte că solicitarea pe care am făcut-o în calitatea mea de președinte al Comisiei economice către Guvern privind lista investițiilor pe 2009 și primul trimestru 2010 a rămas fără răspuns. Atrag atenția primului ministru că incidențele sunt de natură penală în situația în care Guvernul nu răspunde. Noi am socotit că termenul de zece zile, care este termenul legal, trecând, putem să mai lăsăm o săptămână dat fiind situația complicată în care se află România, însă răbdarea noastră a ajuns la limită mai ales că în continuare plouă cu ordonanțe de urgență care din nou amenință cu investiții care nu sunt de actualitate, iar sesizările pe care le primim din partea structurilor noastre locale și din partea presei sunt tot mai alarmante și arată că trebuie să se facă lumină în această privință.

 

Jurnalist: Dacă Guvernul își angajează răspunderea pe pachetul de măsuri, susțineți și votați o moțiune de cenzură alături de PSD?

Varujan Vosganian: Opinia noastră este că din septembrie și până acum nu s-a întâmplat nimic care să ne sugereze că votul nostru îndreptat împotriva acestui Guvern nu a fost un vot legitim. În continuare, noi ne păstrăm atitudinea de neîncredere în Guvernul Boc și vom susține orice moțiune de cenzură îndreptată împotriva acestui Guvern. Am fost întrebați dacă am susține o moțiune de cenzură care ar include în textul său și poziții care nu sunt și ale noastre, mă refer la menținerea actualului sistem fiscal de exemplu. Reacția noastră este următoarea: vom vota această moțiune de cenzură chiar dacă ea cuprinde și elemente care nu concordă cu viziunea PNL câtă vreme are o șansă ca acest Guvern să cadă. În același timp, în cadrul dezbaterilor, vom prezenta propriul nostru text care ar fi constituit o moțiune de cenzură dacă grupurile liberale ar fi avut îndeajuns de multe semnături. În clipa de față, cred eu, prima calitate a unui Guvern care să aplice un program de urgență este ca el să fie altul decât actualul Guvern.

 

43 Responses to “Transcriere declaratii de presa la finalul sedintei Comisiilor de specialitate ale PNL”

  1. MARIN spune:

    Domnule VARUJAN VOSGANIAN
    In situatia structurilor deconcentrate (pe acelasi post sunt platiti doi sau trei directori) se afla si corpul de control al primului-ministru unde oamenii dati afara pentru faptul ca nu au vrut sa semneze acordul de loialitate fata de d-l BOC, au castigat in instanta fiind repusi pe functii si primind restantele salariale.

  2. keep it simple spune:

    Eu sunt de acord cu raspunsul pe care l-ati dat la ultima intrebare, ea defineste un mod pragmatic de a face politica, spre deosebire de atitudinea copilului mare si tamp numit Ponta.
    Consider insa ca, in acelasi timp, va trebui cu ocazia fiecarei motiuni de cenzura supusa votului sa reiterati viziunea si aspiratiile politice in ideologia liberala, pentru a contracara cat mai mult din argumentele idioate de genul PNL e in cardasie cu PSD (si sper sa nu fie, sper sa nu mai am ocazia sa vad pufoaice galben-albastre in curtea PSD-ului niciodata).

    • @keep it simple

      Cei care spun ca nu trebuie sa colaboram cu PSD ori lasa PD sa guverneze mai departe, ori ne arunca in bratele lui Basescu. Tu din care esti?

  3. Excelent! Guvernul din umbra lucreaza si asta trebuie sa se stie. Cu atat mai mult cu cat chiar avem solutii. Felicitari, d-le Vosganian!

  4. Bibliotecaru spune:

    La ce valoare este “creşterea economică”, simt cum ajung să câştig…

  5. lorduljohn spune:

    @VV

    Daca cineva ar tine cont de opinia mea de membru PNL din februarie 1990 v-as spune ca nu sunt de acord cu primirea dlui Chereches in PNL (daca e adevarat). Nu putem merge cu duble masuri, pe de o parte sa sustinem ca migratia politica este o plaga si pe de alta parte sa facem ca si pana acum primind pentru 2 voturi in plus, tot felul de instabili emotionali (nu-l cunosc pe Chereches, dar traseul PSD-progresisti-PNL dovedeste ce am afirmat). M-am cam saturat ca unii sa ramana fideli liberalismului si la vremuri grele si altii sa rasara ca niste brebenei in curtea partidului cand e vroba de functii.
    Indiferent ce motivatii s-ar gasi pentru aceasta decizie tineti minte ca cine tradeaza o data (si brebenica a facut-o de doua ori) va trada tot timpul. Nu avem nevoie de serviciile lui. Sa se duca de unde a venit!!!

    • @lorduljohn

      Sincer, habar n-am ce e cu acest Chereches. Dar daca cei de la Camera au hotarat sa-l primeasca, inseamna ca nu e chiar asa de periculos. In principiu ai dreptate, trebuie sa fim mai fermi.

  6. transildania spune:

    Foarte buna decizia de a sesiza Curtea de Conturi. Si eu am fost printre cei care au sugerat aceasta masura. Toata lumea trebuie sa stie cat au costat si mai costa pana la unltimul leu si ultimul ban ordonantele neconstitutionale si haosul din “deconcentrate”.

  7. un liberal optimist spune:

    @Lorduljohn,
    Pana la urma e un cui in plus in dricul lui Base-Boc. Daca n-are dosar penal si nici draga de ANI nu-l supara lasa-l sa combata. Ce avem de pierdut. Si draga Stolo si madam Turcan si Boureanu si altii erau liberali de tremurau carnea pe ei. Si iata ce jalnici au ajuns…

    • @un liberal optimist

      Stolo este cel mai vinovat pentru situatia in care s-a ajuns. Jumatate din tupeul lui Basescu e rezultatul tradarii lui Stolojan.

  8. un liberal optimist spune:

    Imi fac mea culpa ca n-am reusit sa ajung azi in Piata Victoria (nume predestinat).Obligatii profesionale m-au impiedecat sa ajung acolo, in calitate de simplu cetatean. JUR sa nu ratez 28 Mai sa dam ultima MITA acestui guvern de 2 bani (de fapt acestui Regim hot si incompetent). Asa ceva n-am vazut nici in regimurile didactoriale cele mai cumplite. Sa nu te prezinti barbateste in fata poporului tau. Este incredibil! Este bine ca PNL nu s-a implicat. Are istorie economica, are program. Basescu, daca este barbat( dar nu este!) trebuie sa decida.

  9. un liberal optimist spune:

    @VV,
    Cum facem sa scapam de leprele astea de la UDMR de pe scena politica romaneasca. Daca n-au doctrina, sa primeasca si ei un loc in cadrul Parlamentului ca toate minoritatile. Mie mi se par jalnici. Si nici n-au facut mai nimic pentru minoritatea lor. Ma mai uit pe emisiunea aia de pe TVR si vad numai localitati sarace cu ruine, fara viata economica, cu niste indivizi care vorbesc baliverne despre istoria lor din Romania. Mai trec si eu cateodata prin Har-cov si nu m-as opri nici-odata. Sunt complet inapoiati. Si sunt la guvernare de vreo 15 ani.Ce-au facut ei pentru minoritatea lor?

    • @un liberal optimist

      UDMR trebuie sa stie ca este egal responsabila de ceea ce se petrece acum, chiar daca joaca tarantele ca nu e de acord cu unele masuri.

  10. cris spune:

    @ VV

    Am o nelamurire. Potrivit statisticilor, guvernul roman emite o ordonanta de urgenta la 3 zile. Nu stiu care este frecventa de emitere a ordonantelor de urgenta in alte tari, (imi inchipui ca nu este chiar atit de frecventa – am citit un articol in care se spune ca romania a fost atentionata repetat chiar in 2000, 2002, 2003, referitor la excesul de ordonante de urgenta in detrimentul capacitatii de examinare legislative a parlamentului) dar conform constitutiei articolul 115 “Guvernul poate adopta ordonanţe de urgenţă numai în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acestora”. Chiar traim o urgenta de ani durata? Extraordinarul e o realitate zilnica? vorbim de o bagatelizare a ordonantei de urgenta? de o permanenta stare “extraordinara” (nimic nu e mai permanent decit provizoratul) in care legislativul e bombardat de ordonante pe care trebuie sa le discute? a devenit legislativul o secretara a guvernului care trebuie sa se ocupe numai de cerintele, si, mai de curind, numai de hachitele, “sefului”? Chiar nu exista nici o cale sa se puna un baraj acestei practici excesive care in final submineaza separarea puterilor in stat?

    • @cris

      Ordonantele de urgenta ar trebui sa se dea in acele domenii unde aplicarea se va face peste un anumit timp dar e nevoie de o pregatire prealabila. Si la rectificarile bugetare. Atat.

  11. lorduljohn spune:

    @un liberal optimist

    Aia era pozitia mea personala. Cum adica? Moralitatea nu mai are pret? Conteaza doar daca ai sau nu dosar penal?

  12. adrian spune:

    Domnule Vosganian, am aflat cu stupefactie ca proiectul legii invatamantului a fost “imbunatatit” atunci cand a trecut de camera deputatilor in sensul in care religia devine obiect de studiu obligatoriu pana in clasa a XII_a (asa am auzit la radio in timp ce-o duceam pe fiica-mea la gradinita). Sper ca veti putea corecta aceasta aberatie la senat caci mi se pare un atentat la ideea statului laic in care ar trebui sa traim. Nu vorbesc de segregarea care ar reiesi din acest aspect caci nu toti cetatenii acestei tari impartasesc aceeasi religie iar eu am vazut manuale de gimnaziu care sunt de fapt catehism ortodox.
    Maine poimaine vom fi obligati pe modelul taliban sa purtam barba (desi si eu si dumneavoastra purtam barba in mod voluntar)! Mi se pare revoltator acest aspect si as vrea sa cunosc pozitia dumneavoastra asupra acestei chestiuni.

  13. Barosanul spune:

    Domnule Vosganian,

    Ce s-a intimplat, a explodat mamaliga? Am ramas extarordinar de placut surprins sa-l vad pe domnul Mircea Diaconu fiind ferm si autoritar in fata lui Falca.

    Hei sa nu ma intelegeti ca dl, Diaconu ar fi de mamaliga, dar e asa mai moale si stiti zicala Nemteasca ca in Romania mamaliga nu explodeaza.

  14. Barosanul spune:

    Domnule Vosganian,

    Analizind asa situatia din Romania concluzionez urmatoarele

    1. PD-ul are o dilema.
    a. Sa declanseze alegeri anticipate pt a limita pagubele. Alegeri anticipate acum ar rezulta intr-un procent de 14-20% PD, 24-30% PNL, 30-35% PSD etc
    b. Sa mai astepte pina in August-Septembrie, sa elimine urmele furaciunilor, sa culpabilizeze citi mai multi din celelalte partide si apoi sa declanseze anticipate sacrificind-ul pe Boc si salvind-ul pe Base care v-a initia anticipatele. Aici existind riscul ca PD sa nici nu mai atinga pragul de 5% asemenea PNTCD.

    2. Dilema PNL si PSD care ar vrea sa cada guvernul dar nu si alegeri anticipate care ar implica trecerea acestora la guvernare intr-o situatie dezastruoasa in Romania. Situatie in care procentele mentionate anterior s-ar putea eroda f rapid.

    Dumneavoastra ce ziceti?

  15. Barosanul spune:

    Apropos,
    Dl Vosganian,
    Sa presupunem ca ar fi unii parlamentari (euro) gen Preda care ar fi nemultumiti de politica si situati din PDL ar vrea sa renute la PDL si ar dorii sa se inscrie in PNL, care ar fi atitudinea PNL? I-ati primi?

  16. [...] cei mai curajoşi au avut chiar tricou cu [...]

  17. Barosanul spune:

    Ca tot ma ruga cineva sa dau mai multe relatii la JECMANEALA FMI in lume(sa inteleaga si soacra spuna). Analizind mai jos vedem ce se poate intimpla Romaniei i foarte scurt timp, Brazilia si Thailanda sunt poate elocvente.

    A se citi pe coloane
    Tara Perioada Imprumut Suma Datoria tarii in 1996
    initial totala finala
    Argentina 1976 1983 9.3 48.9 93.8
    Brazilia 1964 1985 5.1 105.1 179
    Indonesia 1967 1996 3 129 129
    Nigeria 1984 1996 17.8 31.4 31.4
    Thailand 1983 1 13.9 90.8

    Si exemplele pot continua.

    Se poate observa clar ca toate tarile dar absolut toate tarile care au intrat in situatia de a imprumuta de la FMI au facut-o initial pt o suma relativ mica pentru ca apoi imprumutul final sa fie cu MUUUUUULT mai mare iar datoria tarii sa fie IMENSA.

    Analizind situatia din Romania, initial s-a cerut 5 miliarde ca foarte repede sa se ajunga la 20 si acum vor mai fi necesare cel putin 20 pina in 2011 in ritmul actual.

    • @Barosanul

      Avem un Guvern situat in afara realitatii care ne va costa usturator. Dar n-are a face, tocmai s-a votat in Senat ordonanta prin care Udrea construieste cate zece case la tara, in fiecare sat.

  18. cris spune:

    @ barosanul

    Am constatat ca Letonia este o tara foarte interesanta:
    1. In 2009, fiind intr-o situatie economica cel putin la fel de grea ca Romania, au decis taierea salariilor cu 20%, pensiilor cu 10%. (suntem mai breji decit letonii, mai temeinici la plecatul capului in fata FMI pe spezele populatiei, cu 25% respectiv 15% taieri). Nu stiu despre alocatiile pentru copii si handicapati dar ar fi interesant de aflat.

    2. decizia de a taia pensiile a fost contestata in fata curtii constitutionale letone, care a dat verdictul ca aceasta decizie este neconstitutionala, drept care statul leton e obligat sa plateasca inapoi taierile din pensii (chiar nu se poate sa fie si la noi contestate aceste taieri care contrazic aliniatele respective de protectie sociala din constitutie, si ignora conceptul de social security la nivel de UE?)
    http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5043430,00.html

    3. de curind un hacker leton a intrat in baza de date a IRS-ului lor si a dovedit ca guvernantii nu au avut in nici un fel taierile de salariu impuse populatiei (sic).

    Poate gasesti ceva similar cu raportul FMI/guvern leton cum ai gasit pentru celelalte tari. Ca sa intelegem si noi cum de guvernul actual e o haita de babuini – ca numai babuinii, din toate maimutele, au si tendinta naturala spre cruzime si canibalism si posteriorul de o delicata culoare roz-portocaliu.

  19. lorduljohn spune:

    @VV

    1. Parca pentru a confirma esenta bolsevica si traiectoria securista, iata ca in ultima vreme, partidul securistilor (PD) se transforma pe zi ce trece in partid unic. Plecat initial din FSN, continuatorul in fapte si simtiri a Partidului Comunist, PD dupa ce a distrus PNTcd,a virat intr-o noapte spre liberalism cu gandul de a distruge si PNL. Dupa o perioada in care au repetat mecanic prin vocea robotelului Boc faptul ca ei sunt adevaratii liberali si vazand ca pana la urma nu-i crede nimeni, pentru ca liberal nu devii ci te nasti, intelighentia basista incearca rebranduirea partidului si cu o componenta crestin-democrata. Ultimele iesiri ale dlui Baconschi/Baconsky demonstreaza caracterul speculativ si oportunist al acestei firme, PDL srl, si lipsa sa de consistenta doctrinara (daca mai era nevoie). Dupa ce ne-au impuiat capul cu europenizarea, cu intergrarea si globalizarea dintr-o data simt nevoia inca o data sa se redefineasca doctrinar (???). Si pentru a intregi gama de optiuni pe care le poate avea, PDL vrea sa-si includa in gama de optiuni disponibile si crestin -democratia/conservatorismul, acoperind astfel toata gama de optiuni de la stanga la dreapta. Dar, asa cum spuneam mai sus, nu te faci nici socialist, nici liberal si nici conservator, ci te nasti. SC PDL srl in schimb adaugandu-si in statut optiunea conservatoare (corect ar fi neoconservatoare) o face, ca si in cazul componentei social democrate, ca si in cazul componentei liberale, doar pentru imagine. Nici una dintre aceste linii nu are corporalitate. Pana si conservatorismul pe care vor sa-l abordeze este unul dematerializat. Ei vor sa apere traditia fara a fi traditionalisti, Vor a fi conservatori cuviinciosi (poate ne explica Baconschi, Neamtu si Tismaneanu cum arata un conservator necuviincios). Cu alte cuvinte ei doresc sa fie crestini fara a fi botezati.
    Baconschi vorbeste de “curtarea fatarnica” a BOR de catre PSD uitand a privi in curtarea acesteia de catre PDL in ultimii 4 ani.
    Dl. Baconschi ne vorbeste astazi cu virgintate despre remoralizarea pietei, asta dupa ce au ocultat ani in sir semnalele venite pe aceasta tema si excelentele articole si carti ale lui Gottfried, Medaille, Platon, etc.
    Supunerea spre dezbatere in piata ideilor din Romania a viziunii filosofice a lui Phillip Blond (unul dintre cei mai importanti doctrinari ai lui David Cameron, PM) a fost tratata de catre “elita” oficiala la capitolul pasunism, traditionalism, etc.
    Cameleonismul SC PDL srl a iesit din nou la iveala. Dupa victoria Conservatorilor in Marea Britanie s-au gandit sa adopte si ei elemente din deviza lui Blond: “Re-moralizati piata, re-localizati economia si recapitalizati saracii”. S-a trezit dl. Baconschi ca nu mai vrea monopoluri, ca nu mai vrea multinationale, nu mai vrea mari corporatii, in conditiile in care ei au facut tot posibilul sa-l desfiinteze pe micul intreprinzator. Fariseism!
    Apropo, dle Vosganian (si alti ieseni) va invit pe data de 1 iunie la Aula Magna a Universitatii Cuza pentru urmatorul eveniment:

    ‘Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi organizează marţi , 1 iunie 2010, ora 14.00, în Aula Magna ,,Mihai Eminescu”, conferinţa ,,WORRYING ABOUT EUROPE’S HISTORIC NATIONS” susținută de Paul Gottfried”, profesor de științe politice la Elisabethtown College, Statele Unite şi reputat istoric al mişcării conservatoare.’

    • @lorduljohn

      Cert e ca PD a lovit intruna in partidele istorice. Iar de cand a devenit “de dreapta” ura sa este evidenta. Nu stiu daca pot ajunge la Iasi pe 1 iunie.

  20. lorduljohn spune:

    @VV

    2. Cum a ramas cu Chereches?

  21. lucian spune:

    Lumânarea de la căpătâiul părinţilor şi bunilor noştri.
    Voi, clasa politică,aţi transformat statul în monstru.
    Aţi devastat România cum niciodata in istorie nimeni n-a reusit.Aţi luat tara sub asuprire prin clientela voastra politica.
    Aţi disptrus institutiile statului instituţiile statului pentru pentru clientela departid.
    Aţi creat instituţii noi pentru posturi clientelei de partid
    Aţi mai creat alte structuri; aţi adus directori noi cu cercurile voastre de interese cu tot si venituri de 100.000 de euro pe an, de la stat.
    Ati distrus industria, ati vândut petrolul şi rafinăriile, ati tăiat pădurile şi a mânărit pământurile. Ministere conduse de voi, clasa politică, au făcut-o. Prefecturile voastre, consiliile judeţene ale voastre, primăriile voastre.
    Ati prăpădit banii statului – sute şi mii de miliarde de lei, munţi de bani- pe licitaţii trucate, pe lucrări proaste, inutile, pe şosele cu gropi, pe autostrăzi care înghit bani cu ghiotura, cu primarii voştri, ai clasei politice,cu consilierii voştri, ai clasei politice; miniştri voştri, ai clasei politice.
    Aţi construit un aparat uriaş de represiune: ministere, agenţii, deconcentrate conduse de voi şi clientela voastră politică. Prin ei, controlaţi tot, terorizaţi înstituţiile.
    De ce va atingeţi acum de părinţii si bunicii noştri!
    Va e frica sa va apriopiati de clanuri?Sint create de voi.Procurorilor le e frica sa deschida anchete,curtea de conturi nici nu indrazneste sa ridice privirea din pamint.
    In codul penal sint articole in care sint pedepsite fapte de ex.-subminarea economiei de stat….etc.
    Voi sinteti pusi de noi acolo.Daca aveti cunostinta de aceste fapte pe care le strigati la televizor de ce nu sesizati organele in drept sa investigheze aceste infractiuni?Va este frica sau sinteti si voi minjiti pe maini?Voi ca si liberali nu trebuie sa aveti in vocabular expresii ca:”am incercat”,”nu putem” etc. ci doar “am facut ” si “n-am facut”
    Raul a fost facut!Voi clasa politica aveti macar onoarea demisiei si plecati acasa!Rusine sa strig e prea putin!!!

    • @lucian

      Clasa politica, Lucian, nu pate sa-si dea demisia. Clasa politica e formata din peste un milion de romani, dintre care parlamentari, ministri si secretari de stat, primari si presedinti de CJ, consilieri judeteni si locali , membri de partid etc.etc. Cui sa-si prezinte demisia? si cine o sa le ia locul? Cand e vorba de atat de multi oameni, gandeste-te ca sunt ca si noi si ca poate suntem cu totii vinovati. Unii ca au ales, altii ca au mintit, altii ca le place sa fie mintiti etc.etc.

  22. lorduljohn spune:

    @VV

    Atentie cu Homostean-ul decorat de Base, ca nu e tortionarul ci un veteran de razboi.

  23. @VV
    Domnule senator, de ieri ati devenit oficial ,,inamicul public nr.1″ dupa spusele lui Boc. Ar trebui intrebat daca are curaj sa va insoteasca in Piata Victoriei si sa spuna oamenilor de acolo cat de mult ati gresit marindu-le salariile si pensiile. Ei au dreptate in felul lor: Ati avut indrazneala de a imparti cascavalul si cu cei multi, ceea ce din punctul lor de vedere este de neacceptat.

  24. @VV
    Boc va face campanie fara sa vrea. Ar putea iesi ceva bun din asta. :-)

  25. lorduljohn spune:

    @VV

    Update:
    Dupa cum rezulta din comunicatul Adm. Prez pana la urma Homostean-ul era chiar tortionarul.

  26. cris spune:

    @ VV

    Chiar sper sa si spuneti sus si tare la Curtea Constitutionala ca taierea pensiilor, alocatiilor pentru handicapati si copii este neconstitutionala. Contravine Constitutiei Romaniei art 47, 49, 50. Dar si EU charter on human rights art 24, 25, 26 si art 34 privitor la social security. http://www.europarl.europa.eu/charter/pdf/text_en.pdf

    Romania e semnatara la acest charter on human rights si isi ia obligatia sa il respecte prin art 20 al Constitutiei Romaniei. ((1) Dispoziţiile constituţionale privind drepturile şi libertăţile cetăţenilor vor fi interpretate şi aplicate în concordanţă cu Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, cu pactele şi cu celelalte tratate la care România este parte.
    (2) Dacă există neconcordanţe între pactele şi tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care România este parte, şi legile interne, au prioritate reglementările internaţionale, cu excepţia cazului în care Constituţia sau legile interne conţin dispoziţii mai favorabile. )

    De cite articole din constitutie si din tratatele internationale trebuie sa-si bata joc basescu, boc si compania, pina sa li se spuna stop?