PNL are, acum, noi adversari politici, ceea ce nu înseamnă că are şi noi aliaţi

Opţiunile pe care le-a inclus PNL în programul de guvernare rămân valabile pentru noi, în noul context al opoziţiei. Vom susţine, în continuare, măsuri de relaxare fiscală şi de creştere a ocupării. Măsuri de consolidare a statului de drept şi intervenţii rapide în situaţii de risc. Îmbuntăţirea parteneriatului cu societatea civilă. Ş.a.m.d., ş.a.m.d. Ne manifestăm îndoiala că USD, preluând opţiunile liberale din programul de guvernare le va îndeplini, de aceea grupurile parlamentare PNL au decis astăzi să nu susţină Guvernul, în noua sa structură politică.

La fel de fermă este opţiunea privind poziţionarea noastră în spectrul politic. Faptul că unii  aliaţi politici s-au preschimbat, între timp, în adversari politici nu are, drept consecinţă, şi transformarea unor adversari politici în aliaţi. Propagande tenace şi centrată împotriva PNL, străduindu-se a sugera că gestul nostru de a ieşi de la guvernare este rezultatul unor înţelegeri politice secrete şi a reconfigurării sistemului de alianţe al PNL nu are absolut nicio bază reală.

784 Responses to “PNL are, acum, noi adversari politici, ceea ce nu înseamnă că are şi noi aliaţi”

  1. elenick spune:

    sorin,

    pai din calculul tau (si estimarea mea) iese 6:3, nu altfel.

  2. Filip g spune:

    @elenick,
    sa merg mai departe cu evaluarea mea.
    Ponta e presedinte PSD si premier,Ilie Sarbu e vicepresedinte PSD si socru,locul trei baronii.Nu vad viata usoara nici Pentru Ilie Sarbu,el e cureaua de transmisie intre teritoriu si premier,ca orce curea de transmisie e un cerc inchis.Cerintele din teritoriu trec pe la Sarbu si ajung la Ponta,ori rezolvarile lui Ponta trec pe la Sarbu in teritoriu.Daca dorintele lui Ponta nu corespund cu a celor din teritoriu,Sarbu e tampon in aceasta disputa.In cazul unor divergente majore Sarbu e de partea lui Ponta ori a baronilor?
    Grea si dificila pozitie,nicio pozitionare nu-i castigatoare nici pe termen scurt nici pe termen mediu si lung.

  3. Tiberiu spune:

    @all
    @Filip
    Invit pe toti sa citeasca postarea lui filip si sa stabilesca despre cine povesteste “povestitorul filip” care a amestecat numele lui base cu a lui Crin(despartit de virgula, urmeaza ca cineva pe care poporul l-a demis(TB sau Crin dupa cum doreste cititorul).
    Desigur putem acuza exprimarea gresita si confuza (intentionata sau nu)

    Filip g spune:
    martie 6, 2014 la 10:49 am
    @lordul john,
    dupa provocarea lui Ponta cu demisia lui Basescu in 5 min,la varianta cu DEMISIA lui Basescu in urma Referendumului,Crin nu avea dece sa-si prezinte Demisia,poporul l-a demis .Ori erau doua variante te compromiti ori ai Onoare.
    .

  4. Filip g spune:

    @Tiberiu,”Crin nu avea dece sa-si prezinte Demisia,poporul l-a demis””
    Tiberiu incercam pe silabe?
    Crin a afirmat in campania pentru Referendumul de demitere a lui Basescu urmatoarele;
    Daca TB nu e demis,el isi da demisia.
    Cetatenii au votat pentru demisie masiv,deci nu cetatenii sunt responsabili de pastrarea lui TB la putere.CRIN NU ARE DE CE SA-SI
    DEA DEMISUIA,Poporul l-a demis prin vot pe Basescu
    Pricepi?

  5. Filip g spune:

    @Tiberiu,
    Cand are poporul dreptul de a DEMITE pe cineva?
    Cand participa la Vot ori cand protesteaza in strada legal (ori spontan)cerand Demisia.
    In care din aceste variante putea fii Crin,sa afirm ca poporul la DEMIS?

  6. Adam Mares spune:

    @buddha
    Anto nu se plimba cu secretarele. :-)

  7. emi spune:

    Tariceanu s-a tradat in primul rand pe el insusi, pentru ca si-a pierdut credibilitatea, si-a tradat partidul, pentru ca vrea sa-l rupa si nu in ultimul rand si-a tradat alegatorii care nu au votat coabitare pana la capat si justitie doar pentru PNL.
    Cat despre prieteni, le-a facut un favor dandu-se la o parte…

  8. elenick spune:

    @tiberiu,

    asa cum l-am rugat pe @sorin g sa opreasca atacurile la tine si cuvintele nepotrivite, din aceleasi ratiuni de “igiena” a blogului si de placere de a conversa cu oameni de un anumit nivel intelectual, te rog si pe tine sa opresti imprecatiile la adresa lui filip g, sorin, pacala, s.a, pe motiv ca sunt basisti. Dupa parerea mea, basistii au o lege – lipsa legii, pentru ei, cel putin. Nu este cazul acestor oameni, care sunt “incorsetati” de viata cotidiana, ca marea majoritate a romanilor, si dau detalii personale in acest sens.

    A analiza IN DETALIU exprimarea lor pe blog ca fiind ceea ce ii defineste si ii “mana in lupta” este gresit, cred eu si are o explicatie mai putin prozaica : nu sunt scriitori si este evident ca nu au talentul maestrului ( scuze, tuturor) in a se exprima corect, ba mai gresesc si gramatical… NU e o crima asta, suntem oameni obisnuiti. Un om nu poate fi catalogat dupa o fraza, o opinie exprimata in doi peri sau o pozitie opusa celei pe care o aperi tu…

    In schimb pe acest blog gasesti o “bogatie” de idei, opinii, pareri (la capitolul asta suntem tari,” parerologia” fiind tipic romaneasca, ca micii!), uneori sentimente – sincere sau nu, no matter… deci o “mica Romanie”, cu toate ingredientele, bune sau rele…

    Opinia ta, chiar daca uneori ironizata, conteaza pe blog, chiar si maestrul a spus asta, esti parte din sarea si piperul blogului; ai ingaduinta mai mare cu cei care scriem temporar, dezordonat, dezorganizat. Aceasta “generozitate” de abordare iti va folosi si tie, te asigur!

  9. Tiberiu spune:

    FIlip
    Sunt doctor in “soparlite”.
    Este vorba de o incercare subtila de a confuza cititorul.
    Desi propozitia”poporul l-a demis” este elliptica de complementul care raspunde la intrebarea “pe cine l-a demis?” In propozitia anterioara subiectul este “Crin” (“Crin nu avea …”)ceeace lasa sa se subanteleaga ca el este complementul lipsa.
    E adevarat ca anterior se vorbeste si de demisia lui Basescu.
    Sigur ceeace spune @Elenick teoretic poate fi valabil,si anume o exprimare involuntar confuza.
    In cazul de fata in sa filip incearca sa faca aluzie fara sa o spuna direct la fatul ca si Crin a spus ca va demisiona daca TB nu va fi demis.
    Si conform acestei logici subtile (basiste evident) Crin trebuia sa-si dea demisia pentru ca TB nu a fost demis.

    Iata textul incriminat:
    =======================
    dupa provocarea lui Ponta cu demisia lui Basescu in 5 min,la varianta cu DEMISIA lui Basescu in urma Referendumului,Crin nu avea dece sa-si prezinte Demisia,poporul l-a demis .Ori erau doua variante te compromiti ori ai Onoare.
    ============================
    Il urmaresc pe filip de multa vreme si trebuie sa recunosc ca prpaganda lui basista este destul de subtila

  10. Tiberiu spune:

    Elenic
    Sunt realmente bucuros ca participi activ la blogul nostru si cred ca esti o prezenta tonica si echilibrata.
    Fiind nou pe blogul nostru nu stii ca in decursul anilor acest blog a fost obiectul prigoanei basiste.Poate stii ca la referendum CS,-ul basist a asmutit asupra blogului “Insoectia judiciara” desi aceasta institutie nu are jurisdictia asupra presei si cu atat mai putin asupra mediului virtual.Au fost multi diversionisti ai securitatii basiste.
    De la instalarea Guvernului USL din ia urarile anul trecut au fost asmutiti asupra blogului o gasca de basisti diversionisti care printr diverse metode au incercat sa perturbe comunicarea intre membrii antibasisti ai blogului.De atunci duc o lupta nemiloasa cu armele cuvantului pentru demascarea acestei gasti de basisti.
    In privinta lui epolitikon si Sorin ei au refuzat cu obstinatie sa ne spuna care este meseria,ocupatia lor la modul general piara sa intre in detalii indiscrete.
    Vreau sa remarcibca nu folosesc un limbaj jignitor decat cu aceaia care au exprimari inadecvate,xenofobe,antisemite, antiromanesti, sau jignitoare la adresa lui @VV sau Crin.

  11. Filip g spune:

    @Tiberiu,
    eu am probleme cu piciorul nu cu ochiul,e adevarat ca in unele filme gasesti pirati cu o proteza cu carlig,eu nu-s in am nevoie sa agat fani.
    Deci eu si Basescu jucam in filme diferite.Daca eram doar un virtual ,nu mergeam sa ma intalnesc cu VV.Umblam cu soparlica stand in umbra tastelor
    Oricand doresti te provoc virtual,am nervii tari,pe de alta parte nu doresc sa te am pe constinta,deci te iau usor.Ce dracu,doar ai o varsta,trebuie sa stii cand trebuie sa cedezi.

  12. Tiberiu spune:

    Filip
    Am urmarit atent tratativele tale preliminare la stabilirea intalnirii cu @VV si chiar si acelea mi-au ridicat multe semne de intrebare prin in exprimarile tale cel putin ciudate.
    Nu am dovezi certe ca faci propaganda basista,dar analiza postarilor tale dau o probabilitate ca esti basist de cca 70%.
    Tu si Sorin faceti pe smecherii ,dupa parerea mea inutil,dar asta este probabil strategia prestabilita

  13. Filip g spune:

    @Tiberiu,
    daca nu esti ciudat esti previzibil.Eu sunt o carte deschisa,am demnitate,am onoare,etc.
    Depinde ce capitol ai citit.
    Adversarul il duci acolo unde doresti tu,alegi momentul si locul.Ai memorie buna,la inceput am refuzat oferta maestrului,stiam ca multe lucruri au fost decise deja.Apoi am acceptat si onorat invitatia.Si apropos ,in mina nu o iei la fuga cand plezneste o armatura de fier,analizezi la fractiune de secunda,decizi la fel de repede si actionezi in consecinta.
    Daca eram slab de inger nu intram inapoi in mina dupa accident.Fiecare are temeri interioare,ele trebuie controlate ,adrenalina dozata imprewuna cu frica dau doza unui om echilibrat
    Sorin,a povestit ca a fost 3 schimburi a 6 ori prins in surpare.Gandeste putin,sunt oameni care fac atac de panica acasa in camera ori claustrofobie,dar cum e sa fii in mina la 600-700 m pe vertical apoi km pe orizontal prins 18 ore.Apropos tu cum ai reactiona in asa experiente de viata?

  14. Tiberiu spune:

    @VV
    In schimb cu PNL si cu UDMR la putere se poate schimba Constitutia indiferent ce vrea TB( vezi raportul de forte la CCR)

  15. Tiberiu spune:

    @VV
    In formula USL exista majoritate parlamentara dar nu exista majoritate la CCR ceeace a facut ca modificari e sa fie torpilate din falsa de CCR basist..In formula USL+UDMR exista insa si o majoritate la CCR proguvernamentala.
    Bine ar fi fost ca sa va fi facut aceasta socoteala simpla de 1+1 inainte sa purcedeti la munca in zadar a modificarilor Constitutiei si a referendumului cu 30%.

  16. Tiberiu spune:

    @VV
    Nu inteleg zau unde a fost mintea sefilor USL.Ce se asteptau,ca cei care au mistificat voturile a 7 milioane de oameni sa treaca modificarile facute de USL ?haidade !
    Cooptarea UDMR era si este imperios necesara pentru o guvernare solida si pentru repunerea legislatiei in matca naturala de unde a fost scoasa cu forcepsul de clica basista.

  17. Filip g spune:

    @Tiberiu,
    http://www.pesurse.ro/2014/03/07/noul-program-de-guvernare-nu-mai-cuprinde-proiectu//#news
    Poate pricepisi tu ce joc a jucat PSD si joaca in continuare………

  18. Tiberiu spune:

    Filip
    Un program fie el de guvernare nu are valoare.Ceeace are valoare sunt faptele si deciziile cotidiene care nu sunt cuprinse in niciun program.
    Nu stiu ce program de guvernare a avut PDL in 2009,ceeace stiu ca nu PDL a luat deciziile ci TB personal,iar deciziile au fost de taieri de salarii drastice, care sunt sigur ca nu erau in nici un program.
    Ceeace stiu ca programul lui TB a fost acela declarat sa mareasca salariile profesorilor cu 50%,iar masura concret a fost sa le taie salariile profesorilor cu 25%.Controversa generata de TB cu privire la asa zisul program de guvernare a fost numai o parghie de sabotaj al Guvernului din partea unui Mare Ticalos care a spus una in propriul lui program si a facut exact pe dos.
    Numai retardatii pun botul la bazaconiile lui TB care dupa cate minciuni a spus trebuia sa aiba un nas de 1km.