Tema zilei – 24 iunie 2010: “…si nu ne duce pre noi in ispita, si ne izbaveste de presedintele nostru…”

In mod normal, presedintele si primul-ministru ar trebui sa fie garantii sigurantei nationale. Prin toate masurile luate in ultima vreme, Traian Basescu si Emil Boc s-au transformat, de fapt, intr-o amenintare la adresa sigurantei nationale, desi o invoca intruna, ca pe un alibi. Romania risca sa intre intr-o zodie psihopata. In loc ca Strategia de Securitate Nationala sa-si propuna sa apere poporul de orice agresiune, ea este menita, mai degraba, sa apere pe presedinte de propriul popor.

30 Responses to “Tema zilei – 24 iunie 2010: “…si nu ne duce pre noi in ispita, si ne izbaveste de presedintele nostru…””

 1. Credeti ca judecatorii Curtii Constitutionale care vor vota impotriva ‘legilor de austeritate” vor fi exclusi din PDL”

 2. Cepeca spune:

  Bună idee. Iar în Strategia de Securitate Națională din 2006 sunt câteva paragrafe despre „buna guvernare” care vin ca o mănușă pentru tema propusă.

 3. @VV
  Toate actiunile actualei puteri au o singura constanta: FRICA. Inca din campania electorala s-a simtit frica de a duce o politica deschisa, frica de esec si nevoia unui ,,spate asigurat”, frica de a comunica si de a se expune in orice context pentru a nu fi vulnerabilizat, frica de a oferi natiunii posibilitati reale de dezvoltare pentru a nu o ,,scapa din mana” pentru viitoarele alegeri, frica, frica, frica. Nu vom ajunge niciodata prea departe cu asemenea lideri. Pe drumul inapoi cu siguranta am ajuns deja prea departe.

 4. Pentru a reuşi să creeze o susţinere omogenă se foloseşte în mod deliberat de o lege a naturii, care constă în faptul că este mai uşor pentru oameni să cadă de acord asupra unui program negativ, asupra urii împotriva unui duşman „fictiv”, asupra invidiei faţă de cei care gândesc diferit, decât asupra oricărei sarcini pozitive. Cu alte cuvinte, ura mobilizează şi angrenează toate forţele împotriva celor care încearcă să navigheze contra curentului.

  Lupta comună împotriva celor dinafara grupului pare a fi ingredientul esenţial în orice crez care va da coeziune unui grup cu tendinţe de supunere necondiţionată. De aceea, acest mijloc este utilizat întotdeauna de către cei care urmăresc dobândirea loialităţii depline din partea unor mase imense, în vederea implementării unui program negativ.

  Ura comună devine astfel „arma secretă” din panoplia oricărui dictator. Cu cât se creează o stare de ură mai consistentă şi cu cât sunt identificaţi mai mulţi „duşmani ai poporului”, cu atât „turma” se simte mai mobilizată pentru a acţiona în acord cu cerinţele liderului ales. Aşa s-au înfiripat dictaturile clasice, fie în Germania, fie în trecutul istoric al României, însă fără ca lecţiile oferite să fie învăţate. Iar asumate, cu atât mai puţin!

 5. Toni spune:

  Da. Să ne rugăm.
  Dar să punem şi mâna pe bâte.
  Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă în traistă!
  LFB! NOW!

 6. un liberal optimist spune:

  @VV,
  Se pare ca iesirile Dvoastra in presa cu raspunsuri si solutii foarte exacte incepe sa dea fiori puterii. Ma astept la abordari diferite. De exemplu, dupa opiniile Dvoastra la RTv acest sinistru Domn Tabara a inceput sa povesteasca de cat de calificata era o subalterna de-a Dvoastra de la Ministerul Finantelor. Adica, Domne’ daca M.Fin. a luat masuri bune e pentru ca avea buni profesionisti ,nu ca ..titularul portofoliulului ar fi avut vre-un merit..Sa urmarim cu interes noile directii ale propagandei portocalii..

 7. INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIEi
  S.C.A.F. dosar nr. 1744/2/2009 T25.06.2010

  Doamna Preşedinte STANCU LIVIA DOINA

  Subsemnatul,ENE Nicanor George,domiciliat în Bucureşti Şos.Mihai Bravu nr. 2,bl.60 B, Sc.1,Et.8.ap.45,sector 2,personal si prin mandatar ul meu fiu ,în calitate de cetăţean român ,victimă a regimului comunist şi neocomunist ,dar şi luptător anticomunist, în temeiul preved. art.6(1),art.10, 13, art.14,17,18 din C.E.D.O, formulez şi depun prin mandatar fiu- Ene Dragos Marian-,prezentul
  PUNCT DE VEDERE
  pentru ca judecatorii politizati ai INALTEI CURTI DE CASATIE SI JUSTITIEi-situati mai presus de lege- :RODICA VOICU ,LUIZA MARIA PAUN,DOINA DUICAN,, sa nu fie repartizati in dosarul respectiv! “Cel vinovat nu trebuie sa se bizuie pe incetineala cu care vine pedeapsa. Rar s-a intamplat ca vinovatul sa scape nepedepsit” – (Horatiu)
  Din cauza traumelor psihice la care ma supun magistratii criminali ai ICCJ,mie ,Ene Dragos Marian mi-a cazut parul la varsta de 31 de ani,astfel ca unele persoane ,au inceput sa ma porecleasca “CHELUL”.In aceste conditii,in calitate de victima a abuzurilor santajatilor magistrati.,sunt indreptatit sa consider ,ca mie in calitate de mandatar fiu mi s-a produs prin aceste tratamente inumane la care sunt supus (inca din vara anului 2009 ,mai exact de cand am contestat candidatura EBEI. )un prejudiciu in cuantum de 50 de mii de euro in echivalent ul monedei nationale,daune care le pun in sarcina magistratilor care m-au amendat abuziv .inuman,din ordinal conducerii politizate a I.C.C.J. .Chiar daca pana acum Lidia Barbulescu care a promovat ilegal magistratii servili si neprofesionisti ,a stat in umbra,de cateva luni de zile deconspirarea este in curs.
  ICCJ are personalitate juridica si trebuie sa raspunda in solidar cu magistratii corupti si santajati pentru incalcarile repetate ale legii ,incalcari de durata ,persistente asupra familiei Ene .
  Traficantul de influenta Constantin Branzan-care este santajat de catre Basescu Traian cu deconspirarea calitatii de agent DIE,a inchis ochii fata de violarile drepturilor omului savarsite de colegii magistrati fata de justitiabili in loc sa contribuie la cresterea calitatii actului de justitie- in calitate de inspector judecatoresc !O dovada deplina a acestei sustineri este si amenda administrata de catre politizatul judecatorAlbu,masura luata din cauza ca am deconspirat calitatea acestuia de agent D.I.E reactivat odata cu alegerea acestuia in functiile extreme de importante pentru a isi trafica influenta si fata de presedintele portughez al COMISIEI EUROPENE Emanuel Barroso .
  Basescu este sigur ca nu mai exista nici un exemplar dupa dosarul acestuia de agent al securitatii.eu asigur opinia publica ca exista cel putin inca un exemplar dupa dosarul de securitate ca POLITIE POLITICA al agentului Traian Basescu.

  Constantin Branzan a fost ales presedintele Retelei de la Lisabona 26 Mar 2009(26 MARTIE 2011)

  In cadrul celei de-a OPTA REUNIUNI A BIROULUI RETELEI DE LA LISABONA, desfasurata saptamana trecuta la Bucuresti, domnul judecator dr. Constantin Branzan, directorul Institutului National al Magistraturii, a fost ales presedinte al Retelei pentru un mandat de 2 ani.

  Cooperarea in domeniul justitiei si al afacerilor interne (cunoscuta si sub denumirea de “al treilea pilon”) a fost institutionalizata prin Titlul VI al Tratatului asupra Uniunii Europene. Scopul acestei cooperari a fost acela de a pune in practica principiul liberei circulatii a persoanelor. Cooperarea a inclus:
  Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti.
  Orice forma de educatie care pregateste calificarea pentru o anumita profesie, sau pentru un anumit loc de munca, competentele necesare exercitarii profesiei respective sau ocuparii unui loc de munca adecvat acesteia.
  La reuniunea de la Bucuresti au participat membrii biroului retelei, reprezentand cinci scoli de magistratura din Europa si anume: Croatia, Georgia, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Romania, Spania, iar din partea Consiliului Europei a participat doamna Ana Rusu, secretarul Retelei de la Lisabona.

  In cadrul reuniunii s-a stabilit ca in perioada 15-16.10.2009 sa se desfasoare la Strasbourg Adunarea Generala a Retelei de la Lisabona, care va avea ca tema “Pourquoi la cybercriminalite pour la formation des judges et des procureurs?”.

  Fiecare tara va propune doi experti (un judecator si un procuror, de preferinta) care impreuna cu cate doi experti din Germania, Belgia si Franta vor intocmi documentele pe baza carora sa se desfasoare Adunarea Generala si se vor preocupa de redactarea unui manual.

  Reteaua de la Lisabona este o retea de schimb de informatii intre organismele si institutiile insarcinate cu formarea judecatorilor si procurorilor din Europa. 34 de state membre ale Consiliului Europei sunt membre ale Retelei de la Lisabona.

  Au calitatea de membru al Retelei de la Lisabona institutiile insarcinate cu formarea judecatorilor si procurorilor din statele respective : scoli de magistratura, centre de formare judiciara sau diferite unitati care isi desfasoara activitatea in cadrul ministerelor de justitie . Conform Statutului Retelei, toate statele membre ale Consiliului Europei au vocatia de a deveni membre ale Retelei de la Lisabona.

  Ideea infiintarii Retelei de la Lisabona a luat nastere cu ocazia unei reuniuni multilaterale cu tema Formarea judecatorilor si procurorilor in Europa, derulata in 27-28 aprilie1995, la Lisabona.

  Cu aceasta ocazie, participantii au sustinut ideea infiintarii unei retele europene de schimb de informatii intre organismele si institutiile insarcinate cu formarea judecatorilor si procurorilor din statele membre ale Consiliului Europei.

  Misiunea Retelei de la Lisabona se circumscrie obiectivelor urmarite de Consiliul Europei, in special in ceea ce priveste independenta si eficacitatea justitiei, componente esentiale ale unui stat care garanteaza drepturile omului si ale carui institutii se bazeaza pe preeminenta dreptului

  Obiectivele Retelei de la Lisabona sunt:
  - sa consolideze si sa dezvolte schimburile de informatii,
  - sa contribuie la dezbaterile pe tema formarii judiciare la nivel european,
  - sa sustina formarea judiciara la nivelul statelor membre.

  Alegerea presedintelui Retelei in persoana domnului judecator dr. Constantin BRANZAN, directorul INM, confirma implicarea scolii romanesti in activitatile de formare profesionala a magistratilor, desfasurate la nivel european, precum si recunoasterea standardelor de calitate de care aceasta se bucura din partea institutiilor similare din celelalte state europene.

  Interviuri promovare la Inalta Curte, Sectia de contencios administrativ si fiscal – 26 noiembrie 20092 December 2009
  joi, 26 noiembrie 2009, Plenul CSM a decis promovarea in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de contencios administrativ si fiscal a judecatorilor:
  1. Ionel BARBA, presedinte cu delegatie al Sectiei de contencios administrativ si fiscal, Curtea de Apel Timisoara
  2. Rodica Florica VOICU, Curtea de Apel Bucuresti.
  Au candidat si:
  - Doina DUICAN, Curtea de Apel Bucuresti
  - Luiza Maria PAUN, Curtea de Apel Bucuresti.
  Doina DUICAN
  Virgil Andreies: Sa va prezentati pe scurt, pentru a vedea daca indepliniti conditiile pentru promovare.
  Doina Duican: Ma numesc Doina Duican, am functionat ca judecator financiar din 1993 pana in 2003, 2001- 2003 am fost judecator inspector la Curtea de Conturi, in 2003, am inceput activitatea la Curtea de Apel Bucuresti, in 2009 am fost aleasa in Colegiul de Conducere al Curtii de Apel Bucuresti.
  Virgil Andreies: V-as ruga sa ne spuntei daca faceti vreo diferenta intre vechimea efectiva in magistratura si vechime in magistratura?
  Doina Duican: La conditiile de vechime prevazute de art. 52 din Legea 303 se prevede o vechime in functia de judecator de 12 ani.
  Virgil Andreies: Sau de procuror.
  Doina Duican: Bineinteles. Consider ca aceasta vechime se apreciaza in functie si de art. 86 si cred ca indeplinesc conditia.
  Plenul a ramas in deliberare pe aspectul indeplinirii conditiilor de promovare. Dupa cca. 5 minute, a fost reluat interviul.
  Virgil Andreies: Sectia pentru judecatori, cu majoritate, a apreciat ca indepliniti conditiile. Sa ne spuneti, pe scurt, care e procedura de solutionare a schimbarii jurisprudentei sectiilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
  Doina Duican: Se sesizeaza Sectiile Unite si se solicita pronuntarea in aceasta problema. Mai exista situatia ca in cursul unei cauze sa se aprecieze ca este necesara schimbarea jurisprudentei sectiei.
  Virgil Andreies: Hotararile pronuntate de CSM la plen sau in materie disciplinara unde se pot ataca?
  Doina Duican: Hotararile pronuntate de CSM care privesc cariera magistratului sunt de competenta Sectiei de contencios, restul de competenta Completului de 9.
  Virgil Andreies: Cauza Guta contra Romaniei.
  Doina Duican: In aceasta cauza a fost incalcat art. 6 paragraful 1 din CEDO. Curtea a constatat depasirea termenului rezonabil pentru solutionarea cauzei. S-a constatat ca a fost incalcata durata rezonabila, a durat 9 ani si ceva. In primii 5 ani, dosarul s-a aflat la contencios, apoi s-a declinat competenta la judecatorie in materie civila.
  Virgil Andreies: Si trei suspendari pentru expertiza.
  Doina Duican: Tinand cont de complexitatea cauzei, comportamentul partilor, miza…
  Virgil Andreies: Si mai e un alt criteriu in raport de care se apreciaza daca o cauza a fost solutionata intr-un termen rezonabil.
  Doina Duican: Comportamentul autoritatilor.
  Virgil Andreies: Cunoasteti vreo decizie de recurs in interesul legii privind regimul juridic al contravetiilor?
  Doina Duican: In cauza Anghel, s-a constatat incalcarea prezumtiei de legalitate a procesului verbal de contraventie. Inalta Curte de Casatie si Justitie a apreciat ca e vorba de o nulitate relativa.
  Virgil Andreies: Cauza Gheorghe contra Romaniei.
  Doina Duican: In cauza Gheorghe contra Romaniei s-a retinut aceeasi incalcare a art. 6 paragraful 1 din CEDO. Cu privire la echitatea procedurii si depasirea termenului rezonabil de solutionare a cauzei, desi termemul putea fi considerat rezonabil (2 ani si jumatate), insa avand in vederea situatia partii (bolanva), Curtea a apreciat ca nu s-a respectat durata termenului rezonabil.
  Virgil Andreies: Curtea in raport de care criteriu a apreciat ca s-a incalcat durata termenului rezonabil?
  Doina Duican: Era o cauza relativ complexa. S-a retinut ca instantele nu au motivat suficient.
  Virgil Andreies: Au mai ramas trei criterii.
  Doina Duican: Agravarea starii de sanatate.
  Virgil Andreies: Si aceasta ce reprezinta? Miza procesului. Miza a constituit criteriul fundamental in raport de care s-a apreciat. Pe langa durata prea lunga a procedurii, a mai constatat si alte incalcari.
  Doina Duican: Cu privire la faptul ca instantele nu s-au pronuntat pe capatul privind daunele.
  Virgil Andreies: Hotararile CSM in materie de evaluare pot fi atacate si unde?
  Doina Duican: Da
  Virgil Andreies: Nu sunt atacabile.
  Luiza Maria PAUN
  Virgil Andreies: Sa va mai prezentati o data cariera profesionala.
  Luiza Maria Paun: Sunt judecator din 1993, am inceput la Judecatoria sectorului 5, din 2000 sunt la Curtea de Apel Bucuresti.
  Virgil Andreies: As vrea sa ne spuneti cateva cuvinte privind viziunea dumneavoastra referitor la obligatia Inaltei Curti de Casatie si Justitie de aplicare unitara a legii. Institutional vorbind, cum se realizeaza?
  Luiza Maria Paun: Institutional se realizeaza prin recursul in interesul legii, care este in competenta Sectiilor Unite care prin deciziile pronuntate in recurs in interesul legii sunt obligatorii pentru instantele inferioare care ne sunt foarte utile. Pe langa caracterul obligatoriu, mai sunt necesare solutiile de principiu comunicate regulat de Sectia de contencios. Ne sunt foarte utile, din 2006 pana in prezent ne sunt comunicate.
  Virgil Andreies: Dupa parerea dumneavoastra, e potrivit ca acest recurs in interesul legii sa fie in competenta Sectiilor Unite?
  Luiza Maria Paun: Cred ca Sectiile ar trebui sa solutioneze. Ar fi o mai mare eficacitate, datorita specizalizarii. Judecatorii din cadrul unei sectii pot pronunta o decizie.
  Virgil Andreies: Exista anumite chestiuni de procedura civila care vizeaza mai multe sectii.
  Luiza Maria Paun: Cred ca o conlucrare intre judecatorii de la Inalta Curte in cadrul sectiilor, un schimb de pareri, atunci cand normele au aplicabilitate in civil, comercial, contencios ar fi un argument pentru mentinerea solutionarii recursului in interesul legii la Sectiile Unite.
  Virgil Andreies: Cauza Beian contra Romaniei.
  Luiza Maria Paun: A fost condamnata Romania in baza art. 6 din Conventie pentru imposibilitatea Inaltei Curti de a indeplini obligatia de reglare a practicii neunitare. Nu e singura din cauzele de contencios in care s-a aratat ca o fost o cauza de insecuritate juridica.
  Virgil Andreies: O chestiune prealabila in raport de care s-a produs evenimentul.
  Luiza Maria Paun: Nu trebuie sa existe discriminare.
  Virgil Andreies: In raport de momentul in care s-a produs evenimentul litigios, Curtea a stabilit ceva ca o chestiune prelabila.
  Luiza Maria Paun: Dupa ce Romania a semnat Conventia, Curtea se poate pronunta.
  Virgil Andreies: Cu privire la rolul jurisprudentei supreme in aplicarea unitara a legii, a creionat niste riscuri, daca nu se realizeaza.
  Luiza Maria Paun: Riscul e pentru intreaga societate de a-si pierde increderea in Justitie. Prin neunificarea practicii, se pierde increderea in Justitie.
  Virgil Andreies: O practica neunitara a fost apreciata de CEDO ca e discriminatorie cu exceptia faptului daca are o justificare obiectiva.
  Rodica Florica VOICU
  Virgil Andreies: Cateva cuvinte despre cariera profesionala.
  Rodica Florica Voicu: Sunt judecator Voicu Rodica, de la Curtea de Apel Bucuresti, am 16 ani si 2 luni vechime in magistratura, din anul 2000 sunt judecator la Curtea de Apel Bucuresti. Consider ca sunt specializata in contencios administrativ si fiscal, am fost si sunt preocupata de pregatirea mea profesionala, am urmat un curs de drept post universitar privind dreptul comunitar, un master, mi-am perfectionat engleza juridica (atestat Cambridge) sunt preocupata sa merg la doctorat (mi-am ales tema – Evitarea dublei impuneri).
  Virgil Andreies: Competenta Completului de 9 judecatori.
  Rodica Florica Voicu: Completul de 9 judecatori de la Inalta Curte judeca recursurile declarate impotriva hotararilor Sectiei penale pronuntate in prima instanta, in materie disciplinara actiunile de la sectiile CSM, alte cereri, contestatii in anulare, revizuire.
  Virgil Andreies: Competenta Sectiilor Unite.
  Rodica Florica Voicu: Sectiile Unite judeca recursul in interesul legii, solutioneaza sesizarile sectiilor privind schimbarea jurisprudentei, cand judecata se intrerupe, continua la Sectiile Unite cu citarea partilor, se solutioneaza problema de drept, apoi se reia judecata. Sesizeaza Curtea Constitutionala cu controlul constitutionalitatii legilor inainte de promulgare.
  Virgil Andreies: Spuneti-mi circumstantele in raport de care CEDO apreciaza durata termenului rezonabil?
  Rodica Florica Voicu: Exista anumite criterii evidentiate, in functie de circumstante, comportomentul partilor, miza litigiului.
  Virgil Andreies: Si comportamentul autoritatilor. In cauza Gheorghe contra Romaniei, care din aceste criterii au fost luate in considerare?
  Rodica Florica Voicu: In special miza, reclamantul a fost privat de niste drepturi si aceasta miza a fost disproportionata.
  Virgil Andreies: Pentru situatia respectiva, avand in vederea situatia, s-a apreciat ca termenul e nerezonabil.
  Rodica Florica Voicu: Exact.
  Virgil Andreies: Incheierea instantei de recurs prin care se respinge cererea de sesizare a Curtii Constitutionale poate fi atacata?
  Rodica Florica Voicu: E susceptibila sa fie atacata. S-a pronuntat un recurs in interesul legii in acest sens.
  Virgil Andreies: Cunoasteti vreo decizie de recurs in interesul legii in materie de contraventii?
  Rodica Florica Voicu: Exista un recurs in interesul legii in aplicarea art. 16 din Ordonanta 2 care se refera la nerespectarea de catre agentul constatator de a instiinta contravenientul sa faca obiectiuni si s-a decis ca este vorba de e o nulitate relative

  DUPA RASPUNSURILE DATE ,ORICE JURIST ISI DA SEAMA CA ASTIA SUNT ADUSI PE CRITERII POLITICE ,NU SUNT PROFESIONSISTI AI DREPTULUI!!!
  Propunerea CSM pentru sefia instantei supreme: Livia Doina Stanciu …
  25 Feb 2010 … Livia Doina Stanciu – CV. (25 Feb 2010) PDF, 215KB. Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi, …
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-6961849-propunerea-csm-pentru-sefia-instantei-supreme-livia-doina-stanciu-judecat... – În Cache – Pagini similare
  Livia Doina Stanciu a fost votată de C.S.M. preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi JustiţiePENTRU A SI AUTOREPARTIZAQ DOSARUL NR.2993/1/2010 UNDE M-A DAT AFARA DIN SALA DE SEDINTE IN 17 MAI 2010 PENTRU CA AM CERUT CITAREA ELENEI BASESCU LA LOCUL SAU DE MUNCA INCA AVUT,RESPECTIV LA CELE TREI SEDII ALE PARLAMENTULUI EUROPEAN,ASA CUM AM CERUT CITARERA LUI TRAFICANTULUI DE INFLUENTA ,A LUI TRAIAN BASESCU LA PALATUL COTROCENI.PENTRU TOATE ACESTEA MI SAU LUATA DATELE DE PE CARTEA DE IDENTITATE SI APOI AM FOST IMBRANCIT ,TARAT AFARA DIN SALA DEC SEDINTA DE CATRE DOI JANDARMI AFLATI LA DISPOZITIA PRESEDINTEI I.C.C.J..PENTRU A NU MAI AUZI NIMENI SUSTINERILE MELE FACUTE IN CAUZA LUATA LA ORA 13.19 CAND NU MAI ERA NIMENI IN SALA CARE ESTE LOC PUBLIC!!!

  Judecătoarea Livia Doina Stanciu a fost aleasă astăzi, de Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, urmând ca şeful statului să decidă dacă semnează decretul de numire a acesteia în funcţie.25/02/2010,

  RECUZAREA A FOST INDREPTATA IN PRINCIPAL IMPOTRIVA SANTAJATILOR JUDECATORI :SIMONA MARCU, GABRIELA BOGASIU,IOANA IACOB.
  IAHTURILE BOGASIILOR 08 ian 2007

  ZIUA solicita CSM sa declanseze procedura de verificare a averii judecatoareiGabriela Bogasiu, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie

  Yaht Bavaria 42 Cruiser
  Declaratia de avere a judecatoarei Gabriela Bogasiu de la Inalta Curte de Casatie si Justitie ridica numeroase semne de intrebare referitoare la doua iahturi botezate identic – Kalidora. Sotul judecatoarei Bogasiu, Mihai, se afla in vizorul Serviciului Roman de Informatii si a Oficiului National de Combatere a Spalarii Banilor. Exista mai multe rapoarte si sesizari cu privire la implicarea lui Mihai Bogasiu in evaziuni fiscale de sute de miliarde de lei vechi.

  Familia judecatoarei Gabriela Elena Bogasiu, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, apare in diverse acte oficiale ca folosind un iaht Kalidora, marca Bavaria 42 Cruiser, de fabricatie germana, in valoare de 150.000 euro. Iahtul Kalidora (un velier motorizat, cu lungimea de 13 metri) este folosit in frecvente iesiri pe Mediterana de catre sotul judecatoarei – Mihai Bogasiu. Fost procuror si actual avocat, personaj despre care o serie de note ale Serviciului Roman de Informatii sustin ca este complicele afaceristului Stefan Radulescu in operatiuni de evaziune fiscala de sute de miliarde de lei vechi. De altfel, SRI a sesizat penal Parchetul Inaltei Curti cu privire la relatia de tip infractional imputata tandemului Mihai Bogasiu – Radulescu. De asemenea, notele SRI vorbesc si despre o complicitate a acestuia cu numerosi cetateni arabi, urmariti penal de Parchetul General.

  Trebuie retinut ca iahtul Kalidora este al doilea velier, cu acelasi nume, folosit de Mihai Bogasiu, in conditii foarte suspecte. Prima nava, un velier marca Hanse 311, de 10 metri lungime, in valoare de 60.000 de euro, botezat tot Kalidora – ca rezultat al combinarii prenumelor fetelor judecatoarei (Calina – CALI si Teodora – DORA), a fost pus la dispozitia lui Mihai Bogasiu in 2003, de catre clientul sau, inculpatul Stefan Radulescu. Primul iaht a fost introdus in tara in toamna lui 2003, prin evaziune fiscala. Pretul declarat in acte la vama a fost de 2596 euro, in loc de 60.000 de euro, cat era facturata nava la producatorul german. Desi iahtul a fost achizitionat pe o firma a lui Radulescu el a fost dat in deplina folosinta lui Bogasiu, care a fost declarat drept responsabil de nava. Falsul de la vama a determinat Parchetul Inaltei Curti sa inceapa urmarirea penala impotriva autorilor evaziunii fiscale, formandu-se un dosar in care Stefan Radulescu, are calitatea de invinuit. Speriat ca nu cumva procurorii sa ajunga la el, Bogasiu a incercat sa se descotoroseasca de acest iaht, pe care il folosea in exclusivitate. Iahtul a fost vandut unor cetateni turci. Desi aparea vandut in acte, inca din februarie 2004, velierul a fost in continuare folosit de Mihai Bogasiu, el fiind fotografiat impreuna cu prietenii sai pe nava, in august 2004, la mult timp dupa asa-zisa vanzare. La numai un an dupa disperata vanzare, efectuata de frica autoritatilor, sotul judecatoarei a reaparut pilotand un alt iaht, tot cu acelasi nume, dar cu mult mai luxos.

  Asigurarea navei platita de avocatul Bogasiu

  De data aceasta, al doilea iaht Kalidora apare ca fiind proprietatea unei firme off-shore inregistrata in Cipru, intitulata “Kallidora Travel” Ltd (firma al carei actionari reali nu pot fi aflati, conform statutului firmelor off-shore), al carei administrator declarat este Florin Cernea – o ruda a sotilor Bogasiu. Toate indiciile privitoare la ambarcatiune demonstreaza ca sotul judecatoarei este cel care o foloseste, dar o si intretine. Conform informatiilor ce ne-au fost furnizate de Autoritatea Navala Romana, Mihai Bogasiu, posesorul Certificatului de Conducator de Ambarcatiune de Agrement nr. 04151 eliberat de ANR, este cel care o piloteaza anual, in Grecia si in alte destinatii. Alte documente demonstreaza ca cel care plateste asigurarea navei (peste 900 euro/lunar) este cabinetul de avocati “Bogasiu & Asociatii”, unde sotul judecatoarei detine 70% din patrimoniu. Din polita de asigurare seria D, nr. 029137, emisa de Omniasig SA – Giurgiu, rezulta ca nava a fost asigurata pentru valoarea de 150.000 de euro, la data de 25.08.2005, iar plata a fost facuta pentru firma off-shore de catre SCA “Bogasiu & Asociatii”. De ce ar fi platit firma de avocati a lui Bogasiu 921 de euro, lunar, daca nu era nava familiei Bogasiu? Diversi avocati contactati de ZIUA ne-au declarat ca pe o societate civila de avocati nu se pot deconta decat bunuri care contribuie la realizarea obiectului de activitate. Un alt amanunt care mareste suspiciunile este faptul ca, in declaratia de avere data la 14.06.2006, judecatoarea Gabriela Bogasiu arata ca si-a imprumutat ruda – Florin Cernea (administrator al “Kallidora Travel” Ltd. Cipru), cu importanta suma de 135.000 de euro. O asemenea suma nu e la indemana oricui. Pentru un magistrat este extrem de mare, greu de acoperit din salariu. Astfel, se ridica intrebarea legitima daca nu cumva imprumutul este o forma mascata de detinere a navei, mai precis o garantie ca nava va fi vesnic in folosinta Bogasiilor, desi aparent e pe numele altei persoane!?

  ZIUA solicita Consiliului Superior al Magistraturii declansarea procedurilor de verificare a averii judecatoarei Bogasiu, in raport de cele expuse. Cu atat mai mult cu cat SRI si ONCPSB au scos in evidenta spalari de bani si evaziuni fiscale cu sume uriase, in care este implicat sotul magistratei, cercetat penal de Parchetul General.

  “Iahtul este viata mea!”

  Bogasiu are o adevarata pasiune pentru veliere, el declarandu-le unor prieteni: “Yachul este viata mea!”

  Visul i s-a indeplinit atunci cand principalul sau client, Stefan Radulescu, fost arestat si actual inculpat in mai multe dosare penale pentru fraude financiare de ordinul zecilor de milioane de euro, i-a pus la dispozitie in octombrie 2003 un velier de fabricatie germana, cu motor Volvo de 20 cai putere, marca Hanse 311, in valoare de 60.000 de euro. De ce i-ar fi facut afaceristul Radulescu un “cadou” atat de scump avocatului sau? Simplu, Bogasiu si Radulescu sunt legati ombilical unul de altul, ambii fiind monitorizati de Serviciul Roman de Informatii si Oficiul National pentru Combaterea si Prevenirea Spalarii Banilor (ONPCSB), pentru spalari de bani, evaziuni fiscale si mai ales pentru afaceri cu personaje grele din mafia araba urmarite penal de procurori in dosare de crima organizata. SRI a avertizat Parchetul General ca tandemul Bogasiu – Radulescu ar fi avut intentia sa sustraga probe din dosarele penale ale unor mafioti arabi, pe care avocatul Bogasiu ii reprezenta. Cu acesti arabi, Radulescu facea negot, vanzandu-le active din firmele acaparate de el prin fel de fel de manevre. SRI a apreciat nivelul evaziunii fiscale semnalate ca fiind de ordinul sutelor de miliarde de lei vechi.

  Presiuni la comercianti

  Cand procurorii Parchetului General au descins in cazul evaziunii legate de primul velier Kalidora, afaceristul Stefan Radulescu a vandut nava in 27 februarie 2004 firmei SC Balena Trading SRL – Constanta, patronata de Ismet Ismail Bayndir, pe un pret fictiv, de numai 5000 USD.

  Cu toate acestea, in august 2004, Bogasiu folosea in continuare nava, ca si cand nu fusese vanduta. Protectorul sau, Stefan Radulescu, i-a mai cumparat cateva accesorii si echipamente pentru yacht, de la firma National Media SRL – Bucuresti: o barca pneumatica marca Valliant 300D si un motor Mercury, achizitionate la 18.06.2004 de firma lui Radulescu – SC Transporturi Auto Astra SA, reprezentata de omniprezentul Florin Cernea. Reporterii ZIUA detin probe imbatabile – (vezi foto) – conform carora Mihai Bogasiu folosea yachtul Hanse 311, precum si barca pneumatica cu motor Valliant in luna august 2004, la sase luni dupa asa-zisa vanzare. Dupa ce s-a inceput urmarirea penala in dosar, un dealer al SC National Media SRL a declarat procurorilor DIICOT: “Persoana cu care am discutat despre achizitia acestor accesorii a fost Mihai Bogasiu (…) In anul 2005, ulterior receptionarii accesoriilor din factura proforma, dl. Bogasiu, impreuna cu dl. Radulescu (fratele lui Radulescu Stefan) au venit la sediul firmei si au incercat sa ma determine sa afirm ca accesoriile nu au fost receptionate, drept pentru care societatea noastra ar trebui sa returneze contravaloarea accesoriilor. In acest caz, considerau litigiul stins, crezand ca prin aceasta afirmatie a mea, societatea Astra Transporturi va fi exonerata de orice implicatie in aceasta ancheta”. Desi a fost pus sub custodie, yachtul de 60.000 de euro nu mai este de gasit in prezent, fiind vandut mai departe de Balena Trading unui alt turc care nu figureaza ca fiind intrat in Romania.

  Protectia oferita de firma cipriota

  Posibilitatea ca ziaristii sa afle, prin mijloacele lor de ancheta, cine este proprietarul real al unei firme off-shore din statele care permit infiintarea acestui tip de societati este nula.

  Astfel, in pofida dorintei noastre, nu am reusit sa aflam daca firma cipriota “Kallidora Travel” este proprietatea sotilor Bogasiu sau nu. Precizam ca firmele off-shore au avantajul – pentru actionari – de a nu se putea afla cine este proprietarul real. Si asta intrucat aceste firme sunt inregistrate de regula pe numele unui birou de avocatura strain, care se ocupa la nevoie chiar si de administrarea societatii, daca actionarii reali nu desemneaza un administrator anume. Cum biroul de avocatura lucreaza sub protectia legilor confidentialitatii relatiei client-avocat, in fapt, proprietarul real poate fi descoperit numai daca se poate ridica secretul bancar si afla cine este titularul contului bancar al societatii. Cine manevreaza banii din cont si are drept de semnatura in banca, acela este adevaratul proprietar. Acest lucru e posibil a fi aflat numai prin anchete penale, bine motivate, de natura sa convinga bancile sa comunice numele titularului de cont. In unele state, bancile refuza categoric sa comunice, inclusiv anchetatorilor, aceste date, invocand secretul bancar. In cazul de fata, proprietarul “Kallidora Travel” Ltd. nu poate fi aflat, pentru a se risipi misterul, iar sotii Bogasiu au ales sa nu ofere nici un fel de explicatii.

  Amenda de pe Dunare

  Din datele furnizate de catre Autoritatea Navala Romana rezulta ca cel care a folosit si pilotat permanent nava Kalidora, marca Bavaria 42 Cruiser, este Mihai Bogasiu, care in luna iulie 2006 a plecat cu cativa amici in Grecia, din portul turistic Belona – Eforie Nord. In septembrie 2005, Mihai Bogasiu a condus nava si intr-o croaziera pe Dunare, cu ruta Germania – Austria – Slovacia – Croatia – Ungaria – Serbia – Muntenegru – Bulgaria, insotit de Florin Cernea, Tone Ianis si Adrian Constantin (cetatean german). Distractia le-a fost stricata de Departamentul Politiei de Frontiera Novi Sad – Serbia, care la 05.09.2005 a comunicat presei sarbe ca a sechestrat nava dupa ce, la controlul de rutina, a descoperit ca aventurierii nu posedau viza, iar cetateanul german nu avea nici macar pasaport asupra lui. Conform comunicatului politiei de frontiera sarbe, echipajului navei i s-a aplicat o amenda usturatoare si i s-a interzis accesul in Serbia pe o perioada de sase luni.

  Si tacerea e un raspuns

  Judecatoarea Gabriela Bogasiu a refuzat sa ne explice daca firma off-shore ii apartine si daca este justificata absenta off-shore-ului sau a ambarcatiunii din declaratia sa de avere. Asta in pofida faptului ca un magistrat are cel putin obligatia morala de a lamuri toate aspectele legate de eventuale suspiciuni publice care apar in legatura cu averea sa sau in legatura cu fapte de natura sa stirbeasca increderea in Justitie. Vicepresedintele Inaltei Curti, Lidia Barbulescu (foto), prin care ZIUA a adresat judecatoarei Bogasiu un set de intrebari privitoare la yacht, insotite si de unele probe ale folosintei navei de catre Mihai Bogasiu, ne-a declarat sec ca subalterna sa “nu doreste sa dea vreun raspuns si sustine ca lucrurile nu o privesc”. O atitudine similara a avut-o si sotul judecatoarei, care ne-a comunicat din start ca n-are ce sa vorbeasca cu noi.

  Avere impresionanta

  Cel putin prin relatia cu sotul ei, Gabriela Bogasiu este unul dintre judecatorii cei mai bogati din Romania. Impreuna, ei detin trei valoroase terenuri in Capitala, precum si trei vile edificate pe respectivele terenuri. Sotii Bogasiu au mai avut un teren valoros, pe care, in decembrie 2005, l-au vandut unei societati comerciale cu suma de 200.000 euro, precum si un autoturism WV Passat pe care l-au vandut la inceputul acestui an cu 50.000 RON. Averea familiei e completata cu doua masini straine, cota de 70% din patrimoniul cabinetului avocatial, un SRL – SC Boga’s Consulting, in care sotul e asociat majoritar, numeroase conturi bancare etc. Din septembrie 2006, judecatoarea a declarat ca si-a cumparat si o barca cu motor.
  C.S.M.-.UL PRELUNGESTE STAREA DE NEINREGISTRARE A SEDINTELOR DE JUDECATA PENTRUA NU EXISTA PRIOBE IMPOTRIVA MAGISTRATILOR CORUPTI CARE DEFORMEAZA SISTEMATIC SI PERSISTENT CELE INTAMPLATE IN REALITATEA OBIECTIVA

  Adresă către MJLC şi MFP la solicitarea CSM de prelungire a duratei de implementare a Programului privind Reforma Sistemului Judiciar (Împrumut BIRD RO -4811)

  Domnului Gheorghe Pogea, Ministrul Finanţelor Publice

  Domnului Cătălin Marian Predoiu, Ministrul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti

  Eu sunt victima a autoritatilor neocomuniste,si nu pot fi santajat de catre autoritati,la plata diferitelor obligatii ilegale,pentru a mi se inchide gura!!! Ceea ce este nul,nu poate produce efecte valabile !Timpul va hotara cine va invinge : cel asuprit ,sau cei ce sunt asupritori! De ce nu apar in tot sustinerile presedintelui in actul instantei?!
  Instantele judecatoresti ,C.S.M.[neconstitutionalul art.98alin 2 din Regulamentul de ordine interioara a instantelor judecatoresti H.C.S.M.nr.387/2005 asociat cu neconstitutionalul art.28 alin 3 C.pr.civ si neconstitutionalul art.108pct 1lit b)c.pr.civ. ]si BEC-ul sunt solidare cu MAFIA PDL condusă de BASESCU!
  Agentul securitătii Traian Băsescu si PDL-care au influentat justitie si deci,sunt pe deplin responsabili de deprecierea grava a actului de justitie;BASESCU este într-adevăr CREATIA SECURITATII proevreiesti!!Pentru magistratii corupti si partinici,cele aratate nu reprezinta nici macar o punere in garda,din moment ce ei executa ordinele ilegale date,ori au de aparat INTERESUL DE CLASA si nu aplicarea legii,sens in care le-au si fost repartizate anumite cauze mai sensibile,secrete- de catre conducerea instantei publice.
  In continutul disponibilitatii partii reclamante intra si dreptul de a face obiectiuni fata de continutul incheierilor de sedinta,de a recuza magistratii care si -au spus pararea asupra cauzei(cu atat mai mult cu cat in actul procesual al instantei(INCHEIEREA) nu apare in mod intentionat antepronuntarea magistratului in culpa).
  Incheierea de sedinta prin care am fost abuziv amendat,este nula absolut si pentru ca numita RODICA VOICU a pronuntat incheierea prin care am fost amendat abuziv in data de 01.06.2010, aceasta fiind influentata si de catre judecatoarea PDL -ista Stanciu Livia Doina –pusa Presedinte la I.C.C.Jde catre Traian Basescu .Deşi cei desemnaţi să înfăptuiască actul de justiţie ar trebuie să fie modele de cinste şi moralitate, ca şi în celelalte sfere ale activităţii sociale, există persoane tentate ca în schimbul obţinerii unor foloase să încline balanţa dreptăţii în sensul opus legii.Pentru Utilizarea expresiei româneşti “Stat în stat”, se referă în mod expres,la o categorie de persoane fizice sau juridice purtători ai unor interese ilegale,care se sustrag legilor generale, creăndu-li-se de către magistraţi condiţii speciale de nerăspundere în faţa legii. Mă întemeiez pe dispoziţiile prevederilor Convenţiei penale privind Corupţia Art.1 paragraf a)privitor la expresia de”agent public”este interpretată cu referire la definiţia de funcţionar,ofiţer public,ministru,sau judecător,în care persoana în cauza exercită această funcţie;totodată mă intemeiez şi pe dispoziţiile art1(1) şi (2)din PROTOCOLUL nr.12 la CEDO : ”Exercitarea oricărui drept prevăzut de lege trebuie să fie asigurată fără nici o discriminare bazată în special pe opinii politice,origine socială,avere”.Eu nu am fost membru de partid si nici informator al Securitatii.De ce solicit RESTABILIREA ORDINII DE DREPT INCALCATE,respectiv repunerea mea in situatia anterioara ABUZULUI,pentru ca pe lista neagra a C.E.sa nu se mai aduge si acest caz,din moment ce dupa ce eu am mai sesizat OCCIDENTUL , Bundestagul işi-va spune cuvantul!Mentionez ca sunt combatant C.ED.O. si combatant la Tribunalul Penal International.
  Art.17 din Convenţie statuează că nici o dipoziţie din Convenţie, nu poate fi interpretată ca implicînd,pentru un stat,un grup sau un individ,un drept oarecare de a desfăşura o activitate sau a îndeplini un act oarecare ce urmăreşte distrugerea drepturilor sau libertăţilor recunoscute de prezenta Convenţie sau a aduce limitări mai ample decît cele prevăzute de această convenţie.Solicit analizarea violarii acestor drepturi garantat în conţinutul prevederilor europene, la prevederile constituţionale româneşti, exprese conţinute în art.54(2) [ Fidelitatea faţă de ţară], la art.82(2),teza finală a art.53,adică pe prevederile Convenţiilor Civile şi Penale împotriva CORUPŢIEI.,. mai ales pe art.5-ref. la Responsabilitatea Statului.,art.18 par.1, par. 3 -din Convenţia penală privind corupţia.. Alin 2 al art.54 din constituţie,statuează următoarele : ”CETATENII CARORA LE SUNT ÎNCREDINTATE FUNCTII PUBLICE, RASPUND DE ÎNDEPLINIREA CU CREDINTA A OBLIGATIILOR CE LE REVIN,ŞI ÎN ACEST SCOP,VOR DEPUNE JURAMANTUL CERUT DE LEGE”.
  Art.82 (2)din constituţie intitulat …Depunerea jurămăntului:”Jur.. să respect Constituţia şi legile ţării,să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor…!”
  Toti cei care contribuiti la DENEGAREA DE DREPTATE,vor fi raspunzatori pentru nerecunoasterea hotararilor judecatoresti date in tara .”MANDANTUL SI MANDATARUL ,NOI SUNTEM STAPANII PLANGERII PENALE i,SI NOI STABILIM -potrivit principiului disponibilitatii partii VATAMATE- care sunt AGRESORII ,PERSOANE FIZICE SI JURIDICE,precum si dovezile ce pot duce la dezlegarea pricinii sa arat mijloacele de dovada pentru dovedirea si nu instanta de judecata care nu trebuie sa restranga accesul la justitie prin respingerea cererilor mele in vederea AFLARII ADEVARULUI,nemajorand prin comportamentul judiciar totalitar prejudiciul si asa existent Aceste critici pertinente si concludente trebuie analizate cu maximă responsabilitate cu atat mai mult cu cat art.129 alin (5)c.pr.civ.statuează expresis verbis :” INDATORIREA JUDECATORILOR SA STARUIE ,PRIN TOATE MIJLOACELE LEGALE ,PENTRU A PREVENI ORICE GRESEALA PRIVIND AFLAREA ADEVARULUI IN CAUZA,PE BAZA stabilirii faptelor si prin aplicarea corecta a legii ,in scopul pronuntării unei hotărări temeinice si legale “. Eu sper ca MAGISTRATII sa nu RESPINGA CERERILE DE PROBATORII-PRETINZAND CA NU ESTE NEVOIE DE ADMINISTRAREA DOVEZILOR PROPUSE,SUB MASCA PRETINSEI IRELEVANTE PENTRU CAUZA RESPECTIVA.Pentru ca nu ne aflam intr-un stat de drept, legea nu se respecta,de la mare la mic.Cine va fi mai puternic ADEVARUL-scop al oricarui proces indiferent de natura acestuia sau MINCIUNA celor interesati ilegal!?!
  Lista lichelelor criptofascisotide care condamna Romania la moarte Jun 15, 2010
  197 de parlamentari ai PDL, UDMR, UNPR au votat pentru genocidul programat de schizofrenicul piroman de la Cotroceni .
  Traian Băsescu: Lăzăroiu, Motoc şi Minea – o nouă garnitură de judecători ai CCR neangajaţi politicMarţi, 15 Iunie 2010
  Ultimii trei judecători numiţi la Curtea Constituţională, Petre Lăzăroiu, Iulia Motoc şi Mircea Ştefan Minea, formează o garnitură de noi judecători ai CCR neangajaţi politic, a declarat, marţi seara, preşedintele Traian Băsescu, cu ocazia ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură a Iuliei Motoc şi a lui Mircea Ştefan Minea.”Alături de domnul judecător Lăzăroiu, care a fost desemnat din partea preşedintelui României, formaţi o garnitură de noi judecători neangajaţi politic, care nu au istorie în partidele din care provin. Aveţi mandate de nouă ani, am convingerea că alături de ceilalţi judecători ai Curţii Constituţionale veţi face ca deasupra proiectelor de legi şi a voinţei Parlamentului să se aşeze Constituţia ţării”, a spus Traian Băsescu. Preşedintele i-a felicitat pe cei doi judecători pentru votul obţinut în Parlament şi le-a urat succes în mandatul pe care îl vor avea la Curtea Constituţională. Cei doi judecători, care vor avea mandate de nouă ani, au depus jurământul, marţi seara la Palatul Cotroceni. După ceremonie, preşedintele a schimbat câteva cuvinte şi cu ceilalţi judecători ai CCR, prezenţi la eveniment. Iulia Antoanella Motoc, propusă de grupul PDL pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională a României (CCR), a fost desemnată, luni, de Senat, cu 71 de voturi “pentru”, urmare a încetării mandatului lui Nicolae Cochinescu.
  Celălalt candidat propus de Partidul Democrat Liberal pentru Curtea Constituţională a României (CCR), Mircea Ştefan Minea, a fost validat de Camera Deputaţilor în această funcţie în noaptea de luni spre marţi, la finalul unei şedinţe-maraton. Pentru Minea s-au pronunţat 168 deputaţi, el fiind numit ca urmare a încetării mandatului fostului preşedinte al CCR, Ioan Vida
  Valeriu Turcan dezminte că măsurile de securitate pentru protecţia preşedintelui ar fi fost suplimentate, 16 Iunie 2010
  Măsurile de securitate pentru protecţia preşedintelui Traian Băsescu nu au fost suplimentate, fiind cele obişnuite, a precizat, miercuri, purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Valeriu Turcan.
  “Ca urmare a informaţiilor false apărute în mass-media, vă precizăm că măsurile de securitate pentru protecţia preşedintelui României sunt cele obişnuite. Aceste măsuri nu au fost suplimentate. Dovada este faptul că, în această dimineaţă, preşedintele României s-a deplasat la Bruxelles, unde participă la Consiliul European de vară, cu un avion de linie, fiind însoţit de un aghiotant”, a subliniat Valeriu Turcan. El a apreciat că articolele pe această temă “sunt deja scheme clasice de manipulare “executate prin ziare, precum Puterea şi/sau Cotidianul, care citează cu lejeritate informaţii false”.
  “Scopul este să creeze subiecte negative la adresa Preşedintelui României pentru ca, ulterior, să fie preluate de televiziunile trusturilor de presă care derulează campanii împotriva şefului statului”, a spus purtătorul de cuvânt al preşedintelui. Potrivit Cotidianul, preşedintele Traian Băsescu şi prim-ministrul Emil Boc “beneficiază de măsuri de securitate drastice începând de marţi dimineaţă”, măsurile fiind unele fără precedent în ultimii zece ani la sediile de lucru, la reşedinţele oficiale şi pe traseele pe care se deplasează cei doi
  Basescu ordona deschiderea focului Jun 16, 2010Motto “De ce le este frica, nu scapa!”
  Traian Băsescu, cât şi Emil Boc beneficiază de măsuri de securitate fără precedent în ultimii 10 ani. Surse din Administraţia Prezidenţială, susţin că au fost înăsprite dispozitivele de pază şi protecţie la sediile de lucru, la reşedinţele oficiale şi pe traseele pe care se deplasează cei doi.Agenţii de securitate sunt înarmaţi cu muniţie de război şi au ordin să deschidă focul la apariţia unui potenţial atentator.
  Întâiul constituționalist al țării: Zegrean de la BJATM
  Da, puterea pedelista a realizat deplina “depolitizare” a Curții Constituționale prin instalarea lui Augustin Zegrean în funcția de Președinte, cu votul politic extrem de conform al celor aleși cu forcepsul la începutul acestei săptămâni: Iulia Motoc Voinea și Mircea Ștefan Minea…Pentru prima data, spun probabil punctajele destinate pedeliștilor care mai calcă pe la televizuni, Curtea Constituțională nu mai este populată de “politruci”, ci de profesioniști…
  Pentru prima dată, aș spune eu, întâiul constituționalist al țării devine, printr-un vot 100% politic, un tip care nu are nici măcar doctoratul în drept. Vă invit să citiți cv-ul domnului Zegrean, după care mai putem discuta despre “depolitizarea” Curții Constituționale. Pentru cei care au probleme cu memoria instituțiilor economice din perioada comunistă precizez că BJATM înseamnă Baza Județeană de Aprovizionare Tehnico-Materială…Un fel de depozit colectiv, de unde se putea pleca lejer cu un șurub, cu o piuliță…Altminteri, pe vremea lui Ceașcă, un loc de muncă foarte interesant… Ca și Electrica, unde a mai “prestat” domnul Zegrean…Până acum, în scaunul de Președinte al Curții Constituționale s-au aflat juriști reputați: profesorii Vasile Geonea, Ioan Muraru, Nicolae Popa, Lucian Mihai, chiar și Ioan Vida, cu toate derapajele lui de caracter…Și stânga și dreapta au avut decența să propună oameni respectați, cu profil universitar…Este pentru prima dată când în această înaltă demnitate publică este ales un ins (aici se potrivește polemica dintre Vida și Predescu) a cărui singură contribuție la dreptul românesc este o broșurică având titlul ”Explicații teoretice la Legea Fondului Funciar”…Fără doctorat, fără cariera universitară, fără nimic…Desigur, Zegrean nu este un “politruc”…El este doar juristul de la BJATM…
  PS. Felicitări Iuliei Motoc Voinea pentru votul politic dat…El demonstrează că prostituția politică nu e împiedicată nici de tinerețe, nici de studii…

  Judecătorul Augustin Zegrean este nou preşedinte al Curţii Constituţionale. Cine este Augustin Zegrean? Un fost deputat PDL :))) Gata! Noi să fim sănătoşi şi să apucăm sfârşitul mandatului lui Traian Băsescu.

  UPDATE1: Scorul a fost 5 la 4.
  UPDATE2:
  Vot PENTRU:
  -Augustin Zăgrean,-Petre Lăzăroiu,-Iulia Motoc,-Ştefan Minea.-Puskas Valentin-Zoltan

  Vot ÎMPOTRIVĂ:
  -Ion Predescu,-Aspazia Cojocaru,-Tudorel Toader,-Acsinte Gaşpar
  PS: Asta ca să vedeţi cât de politizat e totul. Cei 5 sunt propuneri ale PDL, UDMR şi preşedinte… în timp ce ceilalţi 4 sunt de la PSD şi PNL.

  Un ales al PDL fugărit de oameni prin oraş :17 June 2010

  Numai deputat sau senator al PDL să nu fi în aceste zile :))) A simţit-o cel mai bine şi pe propria piele deputatul PDL Alin Trăşculescu care a fost fugărit pe holurile Palatului Administrativ din Focşani de cetăţeni nemulţumiţi. Domnul deputat a vrut să se dea cocoş şi să le explice oamenilor care e beneficiul măsurilor luate de guvern :))) Numai că dacă nu erau jandarmii să îl apere de domnul deputat de “mulţumirea” cetăţenilor… Oricum a fost ieşit cam ciufulit din întâlnirea cu alegătorii.
  PS: De partea ei… senatorul Sorina Plăcintă nici nu a fost văzut la faţă de vrînceni :))) Cred că tot de o mare dragoste e vorba :)))
  DREPT LA REPLICĂ: Am fost contactat de domnul deputat Alin Trăşculescu care mi-a transmis că nu e adevărat că ar fi fost fugărit de cetăţeni prin Focşani. Dacă e însă vorba de demonstraţia sindicatelor din faţa sediului PDL atunci, îmi spune domnul deputat, e adevărat că am avut o discuţie cu oamenii, liderii de sindicat pe care îi cunosc, dar a fost o discuţie normală şi nici urmă de violenţă.
  PENTRU ca nu a executat ordinele D.N.A. CENTRAL (BUCURESTI)PD si ale lui TRAIAN BASESCU, şeful DNA Suceava, procurorul Marius Surdu a fost obligat sa işi- dea demisia din funcţie, 17 Iunie 2010
  Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a luat act, joi, de cererea de demisie din funcţia de şef al DNA Suceava a procurorului Marius Surdu.Marius Surdu urmează să îşi continue activitatea în magistratură, însă într-o funcţie de execuţie.
  Procurorul şef al DNA Suceava, Adrian Marius Surdu, a fost internat, în luna mai, la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, după ce a fost adus în stare gravă, cu o plagă înjunghiată în zona abdominală. Directorul medical al unităţii spitaliceşti, Elena Doina Ganea, a declarat atunci că procurorul a fost operat de urgenţă, în prezent starea acestuia fiind stabilă. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Mihai Hurjui, a declarat că incidentul a fost anunţat prin 112 şi că, potrivit unor surse oficiale, se suspectează o tentativă de suicid. Hurjui a declarat că Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a preluat cercetările în acest caz.

  Adrian Marius Surdu a fost numit la conducerea DNA Suceava în noiembrie 2008.
  CUM VREA P.D.-UL SA IASA BASMA CURATA ?
  CUM AU FOST INVATATI DE CATRE BASESCU SA O INTOARCA LA PALATUL SNAGOV-[20.06. 2010] ORA 19] PARLAMENTARII P.D.”MINISTRII NU AU COMUNICAT CU NOI, PARLAMENTARII P.D. “NOI PARLAMENTARII,[CARE LUAM BANI DE LA PARLAMENT SA MERGEM IN TERITORIU JOI SI VINERI],NU STIM DESPRE NEMULTUMIRILE ELECTORILOR.””NU NOI PARLAMENTARII TREBUIE SA RASPUNDEM!MINISTRII INCOMPETENTI TREBUIE SA CADA “
  CUM SE VOR SCUZA MAGISTRATII CU FUNCTTII DE CONDUCERE CAND VA PICA P.D. SI BASESCU ???CUM O INTORC MAGISTRATII?NOI NU AVEM TREABA CU CONDUCEREA INSTANTEI SAU CU C.S.M.-UL IN CE PRIVESTE MASURILE PE CARE LE LUAM PRIN HOTARARILE JUDECATORESTI LUATE.… CE PRETIND PRESEDINTII DE INSTANTE CA SI VICEPRESEDINTII:”” EI AU DAT HOTARAREA JUDECATOREASCA,NU I-AM SPUS EU SA ADMITA SAU SA RESPINGA CEREREA DE CHEMARE IN JUDECATA !”””
  CUM SE MANIFESTA IN APROPIEREA PUBLICARII RAPORTULUI C.E.,IPOCRIZIA SI FARISEISMUL CELUI CE CONDUCE MINISTERUL JUSTITIEI: Ministrul Justiţiei: Credibilitatea ÎCCJ este afectată de probleme de integritate şi corupţie, 17 Iunie 2010
  Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat că imaginea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este afectată de probleme de integritate şi corupţie, iar trenarea judecării marilor dosare de corupţie de către magistraţii acestei instanţe, afectează imaginea României în exterior şi pun în pericol Mecanismul de Cooperare şi Verificare.”Cui folosesc aceste întârzieri? Chiar dacă se câştigă în planul bătăliei politice interne, în plan extern şi la scara interesului general, România a pierdut prin aceste tergiversări. La fel cum trenarea judecării cazurilor de mare corupţie de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a cărei credibilitate este afectată de probleme de integritate şi corupţie, aduce deservicii interesului naţional al României. Cine dă dreptul câtorva persoane de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să amaneteze şansa europeană a României, prin împiedicarea soluţionării Mecanismului de Cooperare şi Verificare?
  NU SUNT BANI PENTRU ASISTENTA SOCIALA PENSII,DAR EXISTA BANI PENTRU A COMITE CRIME IMPOTRIVA UMANITATII,DE A LANSA RACHETE DIN ROMANIA SPRE IRAN. MAE: România s-a pregătit serios pentru negocierile privind scutul antirachetă, 17 Iunie 2010
  Secretarul de stat pentru afaceri strategice în Ministerul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a precizat, joi, că România s-a pregătit serios pentru negocierile cu SUA privind participarea ţării noastre la sistemul de apărare antirachetă.”Din punctul de vedere al părţii române, ne-am pregătit serios pentru acest început, în cadrul unui grup de lucru inter-instituţional care a avut aproape 20 de reuniuni de lucru în ultimele luni şi mulţumesc tuturor colegilor pentru efortul pe care l-au depus”, a declarat Aurescu, la sediul MAE, cu prilejul unei întâlniri de negociere între o delegaţie română condusă de secretarul de stat şi una americană coordonată de Ellen Tauscher, subsecretarul de stat pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională. Potrivit acestuia, cele două delegaţii au discutat aspecte legate de organizarea negocierilor, care vor avea loc la un interval de aproximativ de două luni, dar şi aspecte privind cadrul juridic care va fi negociat şi convenit. Aurescu a mai susţinut că discuţiile vor continua şi mâine la nivel de experţi, completând consultările preliminare avute pe 4 februarie, respectiv pe 11 mai, la Bucureşti. “Acest început al negocierilor se înscrie sub auspiciile extrem de favorabile ale aniversării celor 130 de ani de relaţii diplomatice dinte statele noastre, pe care le-am marcat chiar acum trei zile. Este, în acelaşi timp, un proiect comun, care indică în mod elocvent nivelul de excelenţă al parteneriatului strategic româno-american, a cărui intensitate a fost reconfirmată recent cu ocazia vizitei ministrului român al Afacerilor Externe la Washington”, a mai punctat secretarul de stat în MAE. Discuţiile dintre delegaţia română şi cea americană au abordat şi aspecte legate de conexiunea dintre proiectul privind scutul antirachetă şi obiectivul pe care cele două state îl susţin. “Vom coopera strâns în perioada următoare pentru a facilita o decizie politică pozitivă, în acest sens, la summit-ul NATO de la Lisabona din luna noiembrie. O astfel de decizie este în deplină consonanţă cu principiile indivizibilităţii şi solidarităţii Alianţei în care România crede în mod constant şi care va întări apărarea colectivă reglementată de articolul 5 al Tratatului de la Washington”, a mai spus Aurescu.
  În hotelul ei, Elena Udrea vinde euro cu 4,50 lei 04 Feb 2009
  Pentru că nu o mai făcuse nimeni, Academia Caţavencu a trimis o inspecţie la hotelul proaspătului ministru al Turismului, mult-iubita noastră Elena Udrea. În Bucureşti, familia Cocoş are două hoteluri, în lanţul Eurohotels. Noi l-am ales pe cel de lîngă Gara de Nord, de trei stele. Duminică seară, împreună cu prietena mea, am sosit la recepţie şi am cerut o cameră pentru două persoane, cu pat dublu, la 75 de euro.

  Decepţiile au început imediat. În primul rînd, preţul era în euro. Cum nu merg cu euro după mine, am cerut să plătesc în lei. Surpriză: cursul de schimb în hotelul Elenei Udrea e de 4,50 RON la un euro.
  A doua chestie care m-a cam mirat a fost că recepţionera m-a întrebat:
  – Cînd vreţi să plătiţi?
  – La plecare, mîine.
  – Nu prea se poate, am prefera acum.
  – Păi, nu pot mîine?
  – Nu se poate, e politica firmei.
  Şi uite aşa, Elena Udrea m-a şi uşurat de 337,50 lei, deşi ştiam că politica asta se aplică mai mult în cea mai veche meserie din lume.

  Hotelul este curăţel şi foarte nou. Lucrurile nu au apucat să se strice. Cam pustiu, totuşi, şi deprimant. Peste tot, în holuri, erau puse pliante care îndemnau clientul să folosească multele saloane de masaj la bară din centrul Bucureştiului. Am notat asta şi, pe înserat, după ce am luat masa (semi-scump, da’ nici nu m-am aruncat, că aici nu mai plătea redacţia), l-am chemat în cameră, sub pretextul că nu mai mergea televizorul (care chiar nu mai mergea), pe unul dintre recepţioneri, pe care l-am întrebat:
  1) Dacă putem să mai aducem o persoană cu noi în cameră, pentru o oră-două. Tipul a zis că da, dar nu mai mult. În cazul ăsta, am trecut rapid la
  2) Dacă poate să ne ajute cu o fată. Vreo fată din zonă, o prostituată.
  S-a înveselit şi a zis: „Nu cred că vreţi vreuna din aurolacele astea de aici“. Păi, nu, i-am zis, dar dacă are altceva, mai bun, poate că… „Nu vă pot ajuta, îmi pare rău“, a zis şi s-a tirat urgent, cam şocat la ideea unui cuplu care vrea sex în trei.
  Cam asta a fost. Cu moralitatea, hotelul Elenei Udrea stă bine.
  Marko Bela gafează: Vicepremierul ungar, aflat la Bucureşti în prima vizită oficială în “Ungaria”18 iunie 2010
  Că unii demnitari străini mai confundă Bucureştiul cu Budapesta sau plasează capitala ţării noastre în Ungaria este parţial scuzabil. Atunci când te cheamă Marko Bela, lider UDMR şi este vicepremier al acestei ţări şi faci referire la vizita omologului tău ungar în România ca la prima sa vizită oficială a acestui demnitar “în Ungaria” se cheamă gafă diplomatică. Liderul UDMR nici măcar nu şi-a dat seama de confuzia făcută la finalul întâlnirii cu vicepremierul ungar, Semjén Zsolt, el declarând că oficialul din ţara vecină se află la Bucureşti în cadrul primei sale vizite oficiale în “Ungaria”.”Doamnelor, domnişoarelor şi domnilor, bună ziua! Permiteţi-mi să-l salut pe domnul Semjén Zsolt, vicepremierul Republicii Ungaria, cât şi pe membrii delegaţiei domniei sale. E prima vizită oficială a domnului viceprim-ministru în Ungaria, la invitaţia mea!”, a spus Marko Bela la începutul conferinţei de presă ce a urmat întrevederii, fără a realiza greşeala sau a se corecta ulteruior.Vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt, aflat în vizită în România, a mai avut programate întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc.
  Băsescu a promis Ungariei sprijin pentru adoptarea Legii Educaţiei şi în Senat 19 iun 2010
  Vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt, a declarat, vineri, la Sfântu Gheorghe, că la întâlnirea pe care a avut-o cu preşedintele Traian Băsescu acesta a promis sprijin pentru adoptarea Legii Educaţiei şi în Senat, în forma concepută de Camera Deputaţilor.Prezent, vineri seară, la Sfântu Gheorghe, Semjén Zsolt s-a întâlnit şi cu premierul Emil Boc, în cadrul întrevederii vicepremierul Ungariei afirmând că pentru Guvernul ungar este foarte important ca, după Camera Deputaţilor, şi Senatul României să adopte proiectul legii educaţiei aşa cum a fost conceput de către Cabinetul de la Bucureşti.
  “Este foarte important pentru noi că legea educaţiei a fost deja adoptată de Camera Deputaţilor şi sperăm că şi în Senat această lege, care este la nivel european, va fi acceptată aşa cum a fost concepută”, i-a spus vicepremierul ungar lui Emil Boc
  GRUPUL PD UDMR MINORITATI din Camera Deputaţilor ,au adoptat în luna mai proiectul legii educaţiei, care permite predarea Istoriei şi Geografiei României în limbile minorităţilor la toate nivelurile învăţământului preuniversitar.Vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt, a declarat că discuţiile de vineri cu preşedintele Traian Băsescu şi cu membrii Guvernului au reprezentat un nou început în relaţia dintre România şi Ungaria.Semjén a subliniat că Guvernul Ungariei apreciază foarte mult faptul că preşedintele Traian Băsescu a avut o atitudine pozitivă în ceea ce priveşte legea dublei cetăţenii, ceea ce, în opinia sa, este natural deoarece şi România are o lege similară.Semjén Zsolt a arătat totodată că, în privinţa legii cetăţeniei duble, Guvernul de la Budapesta s-a inspirat “aproape 100%” din legea românească privind cetăţenia şi a apreciat “mai ales atitudinea” Guvernului român faţă de legea adoptată în Ungaria
  BUCUREŞTI, (18.0616:21)BASESCU COORDONEAZA MAFIOT INJUSTITIA.Acţiunea lui Tăriceanu în care cere daune lui Boc pentru afirmaţiile în cazul Sterling, respinsă
  Judecătoria sectorului 5 Bucureşti a respins, vineri, acţiunea lui Călin Popescu Tăriceanu în care îi cerea daune premierului Emil Boc pentru afirmaţiile publice făcute în legătură cu contractul Sterling
  Instanţa a apreciat că este neîntemeiată acţiunea lui Tăriceanu.
  Decizia de vineri poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti
  Instanţa a finalizat în 9 iunie dezbaterile, amânând pentru vineri luarea unei decizii.
  Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu îl acuză pe Emil Boc că ar fi minţit şi că ar fi dat dovadă de rea-credinţă în declaraţiile sale referitoare la hotărârea de Guvern privind concesiunea către Sterling Resources. Tăriceanu şi-a argumentat acuzaţiile privind vinovăţia şi reaua-credinţă a lui Boc în declaraţiile la adresa sa invocând inclusiv faptul că actualul premier are studii juridice, este avocat şi “avea cunoştinţă directă despre situaţia de fapt la care făcea referire”.De asemenea, Tăriceanu susţine că aceste afirmaţii au fost făcute în legătură cu Hotărârea de Guvern 1.446/2008, privind aprobarea Actului adiţional numărul 11 la Contractul de explorare şi împărţire a producţiei pentru perimetrele XIII Pelican şi XV Midia, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) şi Sterling Resources Ltd.În 18 februarie 2009, Tăriceanu anunţa că i-a acţionat în judecată pe premierul Emil Boc şi pe social-democratul Iulian Iancu, pentru afirmaţiile lansate la televiziuni despre modul în care el a gestionat cazul Sterling, cerând daune în valoare de 100.000 de lei fiecăruia. Procesul a început în 13 mai 2009. Emil Boc şi Călin Popescu Tăriceanu au fost audiaţi în acest caz în 24 martie 2010. Premierul Emil Boc a susţinut atunci, în faţa instanţei, că fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu avea obligaţia de a verifica respectarea legii în cazul Sterling şi, din acest motiv, poate fi considerat un “hoţ în sens figurativ”, Tăriceanu spunând că această nouă declaraţie a actualului premier ar putea face obiectul unei alte acţiuni penale.Fostul premier spunea că Emil Boc şi-a continuat afirmaţiile neadevărate, insinuând că ar fi săvârşit “o “acţiune premeditată”, «din 2007 şi-a pregătit mişcarea din 2008 pe final de mandat pentru a acorda acel contract care prejudiciază financiar interesele României, iar noi avem datoria să curmăm acest abuz»”. “Toate acestea sunt afirmaţii grave. Ele sunt cu atât mai grave cu cât nu vin din partea unui politician de opoziţie, ci vin chiar din partea persoanei care ocupă funcţia de prim-ministru al României, reprezentând Guvernul şi statul român, drept pentru care afirmaţiile sale se bucură de o prezumţie de veridicitate sporită. Toate aceste afirmaţii grave sunt mincinoase. Ele aduc atingere reputaţiei mele, imaginii mele publice şi îmi produc un prejudiciu moral. De asemenea, astfel de dezinformări neadevărate, iresponsabile aduc atingere încrederii pe care cetăţenii trebuie să o aibă în sistemul de guvernământ democratic şi în instituţiile statului”, sublinia fostul premier liberal Tăriceanu. Fostul premier explica faptul că nu a avut nicio legătură cu iniţierea Hotărârii de Guvern 1.446/2008, susţinând că a fost iniţiată de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM), în conformitate cu atribuţiile legale ale acestei autorităţi, fiind adoptată cu respectarea tuturor prevederilor şi procedurilor legale de către Guvernul pe care l-a condus, în calitate de prim-ministru.
  Pe de altă parte, raportul Corpului de Control al primului ministru Emil Boc privind modul în care au fost respectate prevederile legale la încheierea şi derularea contractului de explorare şi împărţire a producţiei pentru perimetrele XIII Pelican şi XV Midia dintre Agenţia Naţională pentru resursele Minerale şi Sterling Resources Ltd., precum şi a actelor adiţionale la acestea şi modul în care au fost iniţiate, avizate, şi adoptate actele normative de aprobare a acestora îi indică drept responsabili doar pe Gabriel Berca, secretarul general al Guvernului şi pe Cătălin Doica, secretar de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor, nefiind făcută vreo menţiune cu privire la Călin Popescu Tăriceanu.
  De altfel, în iulie 2009, Guvernul Emil Boc a sesizat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în legătură cu legalitatea contractului Sterling. “Persoanele responsabile sunt indicate a fi, pe diferite aspecte, cei trei foşti preşedinţi ai ANRM, fostul şef al Secretariatului General al Guvernului Gabriel Berca, pentru modul în care actul adiţional a fost introdus şi aprobat în şedinţa Guvernului, şi un fost secretar de stat de la Ministerul Finanţelor, Cătălin Doică, pentru cum s-a semnat de către reprezentantul Ministerului Finanţelor fără să aibă delegare de competenţe”, potrivit actelor depuse de Executiv.Concluziile raportului în cazul Sterling arată că înţelegerea cu compania canadiană a fost una de tip PSA (Production Sharing Agreement), prin care statul angajează un investitor să execute anumite lucrări în favoarea statului, pe riscul şi pe cheltuiala contractorului.
  În 1992, compania Rompetrol, care reprezenta la acea dată statul român, şi consorţiul format din firmele Enterprise (Marea Britanie) şi Canadian Oxy au încheiat un acord de explorare şi împărţire a producţiei.Acordul a fost preluat ulterior de firma Paladin, de la care a ajuns, în 1997, la Sterling Resources. În 1993, Rompetrol a fost privatizată, iar locul companiei în acordul cu Sterling a fost luat de ANRM.Producţia de petrol era împărţită, conform contractului, între Rompetrol (45%) şi beneficiar (55%), iar în cazul în care erau descoperite gaze naturale neasociate, părţile urmau să discute pentru dezvoltarea, prelucrarea, transportarea, utilizarea, dispunerea de aceste gaze sau vânzarea lor, împărţirea producţiei, termenii fiscali, durata dezvoltării şi producţiei, precum şi alţi termeni importanţi.Perimetrele de explorare au fost reduse succesiv, fiind abandonate anumite suprafeţe, iar actele adiţionale nu au au avut caracter secret, cu excepţia actului adiţional 11.
  Raportul de control se referă şi la faptul că actul adiţional 11 la contractul iniţial din 1992, care acordă Sterling drept la exploatare petrolieră, nu doar de explorare şi împărţire a producţiei, a fost încheiat cu un an şi 3 luni înainte de a se repune în Guvern în vederea aprobării prin hotărâre.
  În actele depuse de avocaţii lui Emil Boc, printre care şi Valeriu Stoica, se susţine totodată că declaraţiile premierului nu constituie o faptă ilicită.Curtea Internaţională de Justiţie a decis, la 3 februarie 2009, că României îi revine 79,34 la sută din teritoriul disputat cu Ucraina în procesul legat de delimitarea platoului continental la Marea Neagră.Ulterior, a început o dezbatere politică, transferată în plan public, privind un acord cu firma Sterling, generat de o hotărâre a fostului Guvern, condus de Călin Popescu Tăriceanu, aprobată la sfârşitul mandatului, care face referire la concesiunea perimetrelor XIII Pelican şi XV Midia din Marea Neagră către compania canadiană. Hotărârea Guvernului Tăriceanu din 12 noiembrie 2008 este un act adiţional la acordul petrolier încheiat la 24 august 2007 cu Sterling. Subiectul acestei dezbateri era suspiciunea că statul român, prin ANRM, a cedat Sterling re

 8. cris spune:

  @ un liberal optimist

  Domnul Tabara este un specialist in finante. A publicat numeroase carti despre “Plante tehnice – Tuberculifere şi rădăcinoase” si “Tehnologii moderne de cultivare a speciilor oleaginoase” – normal ca stie o multime despre finante si da raspunsuri competente si la obiect ca cel mentionat de tine. Aaa, Tabara si-a mutat cortul la antena, daca vrei sa-l urmaresti.

 9. un liberal optimist spune:

  @cris,
  L-am urmarit. A intrat in greva. Nu mai raspunde decat moderatoarei. Care normal, nu-l mai intreaba nimic. Asa ca sta ca popandaul. Discutiile se desfasoara in absenta sinistrei sale prezente!

 10. MARIN spune:

  Dpmnule VARUJAN VOSGANIAN
  Specialistii romani in arta securitatii nationale spuneau candva ca:
  1.presa reprezinta “cainele de paza al democratiei”
  2.seriviciile secrete reprezinta “cainele de paza al statului”.

  Sa inteleg ca, mai nou, luptele intre “caini” nu mai sunt ilegale sau, poate asistam la aparitia unui nou fenomen, respectiv INSECURITATEA SECURITATII NATIONALE ?

 11. cris spune:

  @ un liberal optimist

  Altul care se pricepe la economie si stie cum sa calculeze pensiile, salariile si subventiile: Kelemen Hunor – medic veterinar ajuns profesor de filosofie – website-ul parlamentului este o comoara neexploatata se vede. Pot sa stiu si eu ce autoritate profesionala are sa vorbeasca despre impactul taierilor subventiilor? Au intr-adevar specialisti in economie. Astept sa vad cind ajunge si dumnealui popindau.

 12. Se pare ca Startegia de Securitate Nationala s-a transformat in Strategia de Securitate Personala a primului om din stat. Eu, ca parte a acestei natiuni nu ma simt amenintata nici de presa, nici de salariile bugetarilor, nici de alte fantasme prezidentiale. E clar ca e din alt film!

 13. cris spune:

  @ un liberal optimist

  Vezi, nu e nevoie sa pui mina pe bita cum zice Toni. Pui mina pe carte, pe creion si pe hirtie, pe laptop si le dai cu ele strasnic in cap, la figurat desigur, ca suntem nonviolenti ca sa respectam la litera principiile de la Johannesburg in domeniul libertatii de expresie. Au vrut sa iasa la bataie, bun: se joaca nu ratele si vinatorii ci popindaii si goagalul.

 14. un liberal optimist spune:

  @cris,
  Toti sinistrii astia au multe schelete prin dulap.Pe care le exploateaza sinistrul personaj Basescul cu cariera sa notorie de securist. Nici lor nu le convine ce se intampla. Dar au dosare!Crezi ca parlamentarii vechi care si-au taiat pensia au facut-o de placere?Crezi ca sunt ei niste vestiti oameni de afaceri sau ca ei se bazeaza pe oaresce stipendii provenite din colaborarea lor slinoasa cu puterea basescului? Nici vorba! Cand cade basescu o sa-i vezi niste jalnice personaje prin satele si orasele lor, asa cum probabil ai mai intalnit niste jalnici taranisti care au procedat aidoma in perioada 1997-2000.S-ar putea intampla ca atunci cand se intorc la meseriile lor sa constate ca sunt de mult someri. Sigur ca vei intalni si multi taranisti, vadimisti si puneristi imbarcati in barca basescului. De ce? Doar Dumnezeu stie!

 15. un liberal optimist spune:

  @cris,
  Dupa cum vezi, au cam disparut postacii portocalii de pe blogurile liberale. Li s-a cam terminat combustibilul intelectual. Si sunt convins ca nu-i cenzureza Maestrul!Vad ca au schimbat tactica. acum se dau cu toate orientarile politice ca fiind impartiali. Adica, toata clasa politica e vinovata de ce se intampla in epoca dobibocului ( ca deh, el PM, cica!).

 16. un liberal optimist spune:

  @corina chiriac,
  Mie imi este frica doar de Fisc si de Moarte! Daca nu mi-a fost frica nici de Comunism care era un sistem beton de ce naiba sa-mi fie teama de un sistem etnobotanic?

 17. un liberal optimist spune:

  @cris,
  Apropos de lucrarile stiintifice ale sinistrului Tabara. Pai chestiile ale de care face el vorbire nu se mai cultiva demult in Romania! Crede-ma, sunt arendator de multe hectare. Grau tata, ca la balamuc. Ca din grau nefiscalizat se fac marile averi!

 18. un liberal optimist spune:

  Tare Mele la RTv! I-a calcat in picioare si pe fripturistul gretos de Turcescu si pe muia de Cr. Diaconescu!
  Maestre, mai scoteti-l pe sticla!

 19. un liberal optimist spune:

  Se pare ca se aplica strategia basescului in ceea ce priveste protejarea imaginii pdlui scotand in fata reprezentanti ai societatii civile: Turcescu si Hunor! 2,3, Hai sa radem!

 20. un liberal optimist spune:

  Intre timp a aparut si Pora. Dupa vre-o ora era s-o ia la bataie pensionarii!

 21. Mie imi e teama ca maine la Curtea Constitutionala se vor incaiera judecatorii pedele cu ai opozitiei.
  Cred ca de asta au mai vrut prelungirea sedintei si maine. Sa se lamureasca.
  Astia din opozitie dupa ce ca sunt mai putini par si mai sontorogi.
  Sa nu se termine rau. E sedinta cu usile inchise si nu mai e nici domnu’ Vida acolo sa-i mai capaceasca….
  Sper sa-i descaiere asistentii la timp sa nu-si cauzeze si sa mai ramana vreun loc vacant.
  Ca noi avem nevoie de stabilitate!!!
  Mizati pe leu!!!!
  Luptam pentru pace!

 22. un liberal optimist spune:

  Eu cred ca a iesit cum nu vrea basescu.Ingrozit, Zegrean a suspendat sedinta. Intre timp se cauta schelete prin dulapurile alora cu constiinta constitutionala!
  Si eu mizez pe leu de cand au anuntat bancile ca suporta ele impozitul de 16% pe dobanda!

 23. Marian GHIONU spune:

  Unde este constitutia liberala (propunerea) dupa tot circul Base-tariceanu si dupa 20 de ani de constitutie votata de romanii momiti cu sosete la referendum? Unde este legea electorala liberala (propunerea), mai ales dupa rusinea patita de cei ce au organizat alegerile in urma carora EBA a ajuns parlamentar european INDEPENDENT pe baza tablei lui mantoc? Si cine a organizat alegerile respective? Unde sunt legile administratiei publice, ale reorganizarii teritoriale, ale dezvoltarii regionale, etc? Propunerle liberale, bine-nteles, ca nu pot avea pretentia ca un guvern minoritar sa treaca toate aceste legi prin parlament, mai ales ca erau de negociat cu PSD-ul locurile de vicepresedinte la BNR pentru masteranzii liberali si nu principii si legi…..

 24. Apropo de “mizati pe leu”, asa am mai glumit eu odata cu un copilas de vreo doi ani, caruia i-am pus in brate o carte cu poze si i-am zis inainte de a iesi din incapere ‘casca si tu gura la poze”.
  Cand am revenit in incapere peste un sfert de ora l-am gasit stand cu fundu’ pe carte si cu gura cascata pana la urechi..

 25. un liberal optimist spune:

  Tot asa am glumit si eu, dar cu unii mai maturi!

 26. Bibliotecaru spune:

  “În mod normal” ar fi trebuit să o ducem mult mai bine ca în 1989. În afară de mai multe posturi de televiziune şi de radio, de comunicaţii în general, încă nu văd prea mari beneficii în ultimii 20 de ani.

 27. Vad ca i-au razbit aia din opozitie.
  Piata valutara a rectionat instantaneu.
  Da nu de grija guvernului a reactionat ci din cauza perspectivei lipsei de lichiditati pe termen scurt.

 28. anunturi auto spune:

  Duster rupe în bucati segmentul SUV compact. Noua ierarhie de acum: modele premium, Duster si restul lumii. Dacia Duster ofera incredibil de mult la un pret mai competitv decât în cele mai negre vise ale concurentilor. Dupa ce o conduci o iei pentru ca o vrei, nu neaparat pentru ca e ieftina. Dupa surpriza pretului „explodata” la salonul auto genevez, Duster da decisiva cu o tinuta de drum neasteptat de buna.

 29. donky spune:

  LA ÎNCHIDEREA EDIŢIEI
  MAFIA DIN JUSTIŢIE TREBUIE LICHIDATĂ RAPID!

  4 08 2010
  Judecătoarea Maria Speranţa Cornea, de la Secţia a V-a Comercială a Curţii de Apel Bucureşti, este fina Elenei Udrea. Cele două au multiple legături cu oameni de afaceri de origine arabă.

  Între judecătoarea Maria Speranţa Cornea şi un afacerist arab au existat legături amoroase, după care ea s-a încurcat cu preotul Cristian Deheleanu, cu care trăieşte în concubinaj (acesta a slujit la o biserică de lîngă Magazinul Unirea). Acest preot e căsătorit cu o pianistă, pe nume Crinela, cu care are 3 copii.
  Din anturajul judecătoarei fac parte Gabriela Bogasiu (judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie), Antonela Costache (şefa Secţiei a II-a Penală a Tribunalului Bucureşti) şi Irina Gheorghe (avocata mafiotului Ştefan Rădulescu). Prin intermediul acestora, Elena Udrea muşamalizează dosare ilegale de retrocedări de terenuri şi imobile, privatizări frauduloase, deturnări de fonduri şi alte fapte penale grave. Este din ce în ce mai evident că Justiţia din România a trecut de partea Mafiei. Revenim.

  Copyright Tricolorul